Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
hizo ramidovic

#41251 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

Bodkin wrote:
hizo ramidovic wrote:
Basvod wrote:A jel brani Amerika Bosnjacima da predloze novi Ustav?
Problem je sto generalno Bosnjaci ne znaju sta ce sa Srbima i Hrvatima a meni se cini ni sa BiH. Najbolje bi bilo da Ameri rijese problem Srba i Hrvata, da napisu novi Ustav, rastjeraju bosnjacke lidere, postave svoje ljude, salju pare itd. a "gradjani" da mirno zive u "normalnoj drzavi" i rahat navijaju za Dzeku i co.
Imati drzavu nije zahebancija kao sto su pojedini zamislili. Treba znati i umjeti.
nema potrebe predlagati novi, samo treba vratiti ustav republike bih, sa eventualno nekim amandmanima i izmjenama.
onaj ustav zbog kojeg se ratovalo :lol:
znaci, najnovija mantra slobinih sljedbenika je da se u bih ratovalo zbog ustava.
i genocid, i etnicko ciscenje, i progoni i silovanja i masakri i....i sve to radi ustava...
genijalac, za nobela si!
Bodkin

#41252 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bodkin »

hizo ramidovic wrote:

znaci, najnovija mantra slobinih sljedbenika je da se u bih ratovalo zbog ustava.
i genocid, i etnicko ciscenje, i progoni i silovanja i masakri i....i sve to radi ustava...
genijalac, za nobela si!
slobin sljedbenik a :lol: manjak iq-a poceo izlaziti na povrsinu pa poceli frontalno udarati. ajde nema veze
hizo ramidovic

#41253 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

Basvod wrote:
Centralizacija, regionalizacija, entitizacija, urci, palci...,sve je to uzaludno ako su odnosi izmedju naroda, ljudi, bolesni. Srbi i Hrvati ce vrlo rado ziviti u centralizovanoj Njemackoj ali u Bosni jok. Jer Njemaci znaju kakom se vodi drzava i postuju vlastiti drzavljani a Bosnjaci ne znaju.
Kad i ako Bosnjaci izmjene odnos prema svojim drzavljanima druge nacionalnosti mozemo se svi nadati boljem. A sve dok Bosnjaci gledaju kako ce Hrvate zahebati sa Komsicem a Srbima nakaciti sto genocidniju medalju ili ko Dozer promovisati asimilaciju u "bosansku naciju" odnosi ce biti bolesni kakvi jesu.
tako je, strucnjak!
rado i sa nostalgijom se sjecamo perioda prije komsica i prije presude za genocid kada su ljubavi prema ovoj drzavi nemilice prosipali karadzicevi i bobanovi sljedbenici...
hizo ramidovic

#41254 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

Bodkin wrote:
hizo ramidovic wrote:

genijalac, za nobela si!
slobin sljedbenik a :lol: manjak iq-a poceo izlaziti na povrsinu pa poceli frontalno udarati. ajde nema veze
kad te covjek uhvati u lazi, raspravu pokusavas prebaciti na mjerenje iq-a sagovornika...hmm, vrlo mudro i domisljato, vidi se da imas visak iq-a...
Bodkin

#41255 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bodkin »

hizo ramidovic wrote:
Bodkin wrote:
hizo ramidovic wrote:

genijalac, za nobela si!
kad te covjek uhvati u lazi, raspravu pokusavas prebaciti na mjerenje iq-a sagovornika...hmm, vrlo mudro i domisljato, vidi se da imas visak iq-a...
za tebe vjerovatno duplo vise :wink: a i sta se imam raspravljati sa ksenofobicnim fasistima
mirsek

#41256 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirsek »

PA kako nisi shvatio dosada da republika srpska postoji jer su bošnjaci izvršili genocid nad srbima, pa se jadni neshvaćeni srbi moraju zaštiti od istog, a bošnjaci trebaju raditi na razbijanju strahova goloruke srpske čeljadi :lol: :lol: :lol:
Upravo tako se to predstavlja.
A bilo je obrnuto i upravo se treba bosnjacima dati garancija da se to nece ponoviti tako sto ce se citava BiH urediti po evropskim demokratskim principima i bez zapisavanja teritorija samo jednog naroda.
Plus, svakako su vecina u BiH plus su najvece zrtve ovog rata.
A velikosrbi negiraju genocid i provociraju beskonacno i beskrupulozno.Tako sami sebi otezavaju buducnost u jedinoj nam BiH.
hizo ramidovic

#41257 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

Bodkin wrote: za tebe vjerovatno duplo vise :wink: a i sta se imam raspravljati sa ksenofobicnim fasistima
cemu ljutnja, pa ja gore vec primjetih da si genijalac...
cak i mi ksenofobicni fasisti znamo takav talenat uociti
Last edited by hizo ramidovic on 02/06/2014 18:18, edited 2 times in total.
Bodkin

#41258 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bodkin »

hizo ramidovic wrote:
Bodkin wrote: za tebe vjerovatno duplo vise :wink: a i sta se imam raspravljati sa ksenofobicnim fasistima
sve sto vi znate je zalijepiti etiketu i nista vise
hizo ramidovic

#41259 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

Bodkin wrote:
hizo ramidovic wrote:
sve sto vi znate je zalijepiti etiketu i nista vise
u nedostaku iq-a, ljepljenje etiketa je jedino sto nam preostaje...
stativa

#41260 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by stativa »

hizo ramidovic wrote:
mojne ga ,nisu ratovali da bi klali i pljačkali nego radi ustava,neg mi to ne kontamo(iq nas j.be)
Martinez_

#41261 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Martinez_ »

Paranoid wrote:Sviranje qrcu i brojanje Bosnjaka je najjmilija disciplina forumskih kreatura..
Misliš onih, pretežno iz dijaspore, koji nagoveštavaju bošnjački demografski bum, dalji odliv Hrvata i izumiranje genocidaša iz Šumske?
Martinez_

#41262 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Martinez_ »

madner wrote:
Basvod wrote:
madner wrote:Pa nije bilo jasnog pobjednika, da je bilo ustav bi ili ostao ili ne bi bilo bih.

Nije problem sto 40% stanovnika zeli ostaviti ovu nakaradu, nego je problem sto 40% stanovnika jos sanja da se unistiti drzava. Te shodno tome i postupa, inace bi imali neka prakticna ustavna rjesenja koja ne bi licila na onaj ustav ali ni na ovaj.
Problem je razlog zbog kojeg 40% stanovnika zeli da se unisti BiH.
Da Bosnjaci malo vise razmisljaju o tih 40% stanovnika a manje o Americi mozda bi bilo drugacije.
Bosnjaci, kao najbrojniji i jedini zainteresovan narod za opstanak BiH moraju nauciti postovati svoje drzavljane, moraju nauciti kako razgovarati sa njima, njihove strahove i dileme i sl. Kad Bosnjaci to nauce tek onda od druga dva malobrojnija naroda mogu ocekivati pozitivne reakcije. Pomoc Bosnjaka, obicnih ljudi, Srbima oko poplava je pravi put i tako treba nastaviti.
Vise je tih par stotina ili hiljada Bosnjaka uradilo na pomirenju Srba i Bosnjaka nego komplet Amerika i EU u zadnjih 20 godina.
Daj, mojne suplje. Nisu Srbi retardirani, niti je fer se tako ponasat prema istima. Zivili su bez problema 45 godina u centralizovanoj Republici tako da kada bi rascistili sa sobom jasno znali sta je problem. Da je problem previse centralizacije, ne bi RS bila uredjena kako jeste. Problem je sto su dobili nesto u ratu, a sada ne vide razlog da se toga odreknu, a nadaju se da ce dobiti ono sto nisu tada.
Koliko god im neko crtao da nije poenta da Murat dobije opet pravo prve bracne noci nego da drzava funkcionise normalno a svi ljudi prosperiraju, dok se ne odustane od ratnih ciljeva nema napretka.
Kada se to desi, jako brzo bi se napravio neki decentrilizovan ustav sa par regija.

Živili su i u Jugoslaviji, koju je takođe neko pokušao centralizovati pa se njima dopalo jer su bili većina ali nije ostalima jer su logično, bili manjina. Tako je isto danas, centralizam zagvara etnička većina jer će uvek moći progurati svoju politiku a drugi neće moći izglasati nikad ništa.

Jednostavan princip koji uvek i u svakom sistemu postoji. Pa nije ni Evropa krcata nadnacionalnim tvorevinama već isključivo nacionalnim državama. Šta misliš zašto?
Banksy

#41263 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Banksy »

Martinez_ wrote:
Paranoid wrote:Sviranje qrcu i brojanje Bosnjaka je najjmilija disciplina forumskih kreatura..
Misliš onih, pretežno iz dijaspore, koji nagoveštavaju bošnjački demografski bum i izumiranje genocidaša iz Šumske?
Bošnjačkom demografijom se uglavnom bave baš ovi iz Šumske.

http://begovdolac.blogger.ba/arhiva/2012/06/14/3324330
Martinez_

#41264 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Martinez_ »

Banksy wrote:
Martinez_ wrote:
Misliš onih, pretežno iz dijaspore, koji nagoveštavaju bošnjački demografski bum i izumiranje genocidaša iz Šumske?

Lepo je živeti u samoobmani ali ostali su brojni dokazi o aktivnostima i pisanju Tokića, Alispahića i ostalih prvaka kampanje Bitno je biti Bošnjak, i nebrojenih internet aktivista koji nagoveštavaju demografski bošnjački procvat i izumiranje genocidnih Srba i malo manje genocidnih Hrvata. Šta je, na koncu, suština i ideologija Prvog marta nego igranje na demografiju gde se prepoznaje bošnjačka prednost?

Ne radi više to isključivo etiketiranje druge i treće strane. I prva je odavno prihvatila igru i fura je u šestoj brzini
Last edited by Martinez_ on 02/06/2014 19:34, edited 1 time in total.
Banksy

#41265 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Banksy »

Basvod wrote:
Srbi i Hrvati ce vrlo rado ziviti u centralizovanoj Njemackoj ali u Bosni jok. Jer Njemaci znaju kakom se vodi drzava i postuju vlastiti drzavljani a Bosnjaci ne znaju.
Kad i ako Bosnjaci izmjene odnos prema svojim drzavljanima druge nacionalnosti mozemo se svi nadati boljem. ...
Zlato malo, dobronamjerno ... :mrgreen:
mirsek

#41266 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirsek »

Živili su i u Jugoslaviji, koju je takođe neko pokušao centralizovati pa se njima dopalo jer su bili većina ali nije ostalima jer su logično, bili manjina. Tako je isto danas, centralizam zagvara etnička većina jer će uvek moći progurati svoju politiku a drugi neće moći izglasati nikad ništa.

Jednostavan princip koji uvek i u svakom sistemu postoji. Pa nije ni Evropa krcata nadnacionalnim tvorevinama već isključivo nacionalnim državama. Šta misliš zašto?
[/quote]
Taj argument bi mozda i imao logike da politicari iz RS ne koce otvaranja agencija na drzavnom nivou ili bilo koje institucije za zaokruzivanje punog kapaciteta drzave BiH koji je norma bilo godje u svijetu tj. bilo kojeg napretka BiH ka punoj drzavnoj funkcionalnosti jer u svemu namjerno ili slucajno prepoznaju centralizaciju sto im sluzi kao opravdanje za opstrukciju drzave na svakom koraku.90% tih blokada su apsolutno neopravdane sa tog aspekta a ako dodamo negiranje genocida i negiranje drzave na svakom koraku nema se tu sta zamisljati koji su zelje i namjere srpskih politicara u BiH a izgleda i vecine naroda koji glasa za njih.
Zastita se trazi kroz evropske konvencije o ljudskim pravima i ustavnoj ravnopravnosti na cijeloj teritoriji a ne na zapisavanju teritorija, krsnoj slavi entiteta i negiranju drzave u kojoj moras ostati.
Paranoid

#41267 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Paranoid »

Martinez_ wrote:
Misliš onih, pretežno iz dijaspore, koji nagoveštavaju bošnjački demografski bum, dalji odliv Hrvata i izumiranje genocidaša iz Šumske?
Za demografska pitanja obrati se likovima koji ovde crtaju karte i broje krvna zrnca, ja to niti radim, niti sam radio. Sto se tice dijaspore...znam da si nash fan i prve prilike cu ti se potpisati na dres i poslati dhl-om.
Martinez_

#41268 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Martinez_ »

mirsek wrote:

Taj argument bi mozda i imao logike da politicari iz RS ne koce otvaranja agencija na drzavnom nivou ili bilo koje institucije za zaokruzivanje punog kapaciteta drzave BiH koji je norma bilo godje u svijetu tj. bilo kojeg napretka BiH ka punoj drzavnoj funkcionalnosti jer u svemu namjerno ili slucajno prepoznaju centralizaciju sto im sluzi kao opravdanje za opstrukciju drzave na svakom koraku.90% tih blokada su apsolutno neopravdane sa tog aspekta a ako dodamo negiranje genocida i negiranje drzave na svakom koraku nema se tu sta zamisljati koji su zelje i namjere srpskih politicara u BiH a izgleda i vecine naroda koji glasa za njih.
Zastita se trazi kroz evropske konvencije o ljudskim pravima i ustavnoj ravnopravnosti na cijeloj teritoriji a ne na zapisavanju teritorija, krsnoj slavi entiteta i negiranju drzave u kojoj moras ostati.
Manjinski narodi su uvek bili separatisti, ništa novo i čudno. Ako nisu separatisti, onda su federalisti. Ali nikad unitaristi. Zašto je tako teško shvatiti najprostiju stvar - da nikad neće imati dovoljno glasova za progurati odluke od vitalnog interesa za njih? Pa nisu ni Hrvati ni Slovenci nastojali ući u širok antimiloševićevski front na nivou Jugoslavije već su iskoristili prvu povoljnu priliku da - zbrišu. Sa svojim parčetom zemlje.

I to je bilo normalno i očekivano.
Banksy

#41269 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Banksy »

Martinez_ wrote:
Banksy wrote:
Martinez_ wrote: Misliš onih, pretežno iz dijaspore, koji nagoveštavaju bošnjački demografski bum i izumiranje genocidaša iz Šumske?

Lepo je živeti u samoobmani ali ostali su brojni dokazi o aktivnostima i pisanju Tokića, Alispahića i ostalih prvaka kampanje Bitno je biti Bošnjak, i nebrojenih internet aktivista koji nagoveštavaju demografski bošnjački procvat i izumiranje genocidnih Srba i malo manje genocidnih Hrvata. Šta je, na koncu, suština i ideologija Prvog marta nego igranje na demografiju gde se prepoznaje bošnjačka prednost?

Ne radi više to isključivo etiketiranje druge i treće strane. I prva je odavno prihvatila igru i fura je u šestoj brzini
Tokić i Alispahić su redikuli, ne mejnstrim politika, Srbi nisu genocidni, ali jesu podržavali zločine izabranih u njihovo ime, a evidentan genocid poriču, Hrvati nisu genocidni niti ih ko takvima naziva, internet aktivisti su u rasponu od genijalaca do pacijenata i ni po čemu nisu relevantni, omogućavanje protjeranim Bošnjacima da glasaju u mjestima iz kojih su protjerani, a gdje su nekad, možda, činili većinu nije demografija, itd.
I ne znam šta zapravo konstruiraš?
Recimo to ovako: Bošnjaci jesu jako, jako , jako umorni jer nakon silnog ratnog zla i nesreće koju su prošli, trpe još dodatnih 20 godina nesankcioniranog zlostavljanja i destruiranja i njihovih prava i države u kojoj žive.
Možda je vrijeme da se zlostavljači ozbiljno zapitaju šta se iz toga može izroditi i s kojim posljedicama.
I imaju li još uvijek podršku svijeta i susjedne države za daljnja zlostavljanja ...
Martinez_

#41270 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Martinez_ »

Banksy wrote: Tokić i Alispahić su redikuli, ne mejnstrim politika, Srbi nisu genocidni, ali jesu podržavali zločine izabranih u njihovo ime, a evidentan genocid poriču, Hrvati nisu genocidni niti ih ko takvima naziva, internet aktivisti su u rasponu od genijalaca do pacijenata i ni po čemu nisu relevantni, omogućavanje protjeranim Bošnjacima da glasaju u mjestima iz kojih su protjerani, a gdje su nekad, možda, činili većinu nije demografija, itd.
Recimo to ovako: Bošnjaci jesu jako, jako , jako umorni jer nakon silnog ratnog zla i nesreće koju su prošli, trpe još dodatnih 20 godina nesankcioniranog zlostavljanja i destruiranja i njihovih prava i države u kojoj žive.
Možda je vrijeme da se zlostavljači ozbiljno zapitaju šta se iz toga može izroditi i s kojim posljedicama.
I imaju li još uvijek podršku svijeta i susjedne države za daljnja zlostavljanja ...

Nijednim jedinim slovom nisi negirao niti opovrgao ono što sam napisao, a tek kao odgovor na tvrdnju jednog drugog forumaša: Bošnjaci u ništa manjoj, a zapravo najvećoj meri igraju na kartu demografije i demografskih projekcija i prognozirane demografske ekspanzije svog etnikuma. Drugim rečima - zbranjanje krvnih zrnaca. Od anonimnih internet spisatelja do mejnstrim aktivista i organizacija.

Svima se politika bazira na, po njima neupitnoj demografskoj ekspanziji Bošnjaka na račun druga dva naroda.
Basvod

#41271 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Basvod »

Banksy wrote: Tokić i Alispahić su redikuli, ne mejnstrim politika, Srbi nisu genocidni, ali jesu podržavali zločine izabranih u njihovo ime, a evidentan genocid poriču, Hrvati nisu genocidni niti ih ko takvima naziva, internet aktivisti su u rasponu od genijalaca do pacijenata i ni po čemu nisu relevantni, omogućavanje protjeranim Bošnjacima da glasaju u mjestima iz kojih su protjerani, a gdje su nekad, možda, činili većinu nije demografija, itd.
A Srbi i Hrvati se ne pate? Bosnjacima je mila majka kako je drugima. Zamisli da Bosnjacima Hrvati izaberu Kusturicu za clana Predsjednistva. Primjecujes li ti kad tvoja strana ponizava i zlostavlja druge ili mislis da su samo tvoji bogom dani. Nikom nije lako u ovim bolesnim drustvima . Kakva prava imaju Srbi u npr. Bugojnu? Nikakva. Hrvati u Prnjavoru. Nula.
Ako je vec tako, Bosnjake niko ne tjera da se pate sa Srbima i Hrvatima. Sa druge strane Srbi i Hrvati su prinudjeni od strane Bosnjaka na suzivot i zajednicku drzavu.
Cemu patnja ako nisi prinudjen?
AkHolic

#41272 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by AkHolic »

Basvod wrote:
A Srbi i Hrvati se ne pate? Bosnjacima je mila majka kako je drugima. Zamisli da Bosnjacima Hrvati izaberu Kusturicu za clana Predsjednistva. Primjecujes li ti kad tvoja strana ponizava i zlostavlja druge ili mislis da su samo tvoji bogom dani. Nikom nije lako u ovim bolesnim drustvima . Kakva prava imaju Srbi u npr. Bugojnu? Nikakva. Hrvati u Prnjavoru. Nula.
Ako je vec tako, Bosnjake niko ne tjera da se pate sa Srbima i Hrvatima. Sa druge strane Srbi i Hrvati su prinudjeni od strane Bosnjaka na suzivot i zajednicku drzavu.
Razlog patnje "bosanskih" točnije velikobošnjačkih patriJota jest ovo - ne mogu dominarat teritorijem koji se sad naziva Republika Srpska a ni dijelom Federacije iako tu imaju stanovitog uspjeha.
oakville

#41273 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by oakville »

AkHolic wrote:
Basvod wrote:
Razlog patnje "bosanskih" točnije velikobošnjačkih patriJota jest ovo - ne mogu dominarat teritorijem koji se sad naziva Republika Srpska a ni dijelom Federacije iako tu imaju stanovitog uspjeha.
Bez obzira na šuplje priče tzv bošnjačke strane, isti nemaju nikakvu namjeru "dominirati" republikom srpskom (zamisli da s današnjim danom dominiraju s tolikom poplavljenom teritorijom punom srba koji vrište "poplava a balije ne daju pomoć" :D ). Njihova je politika (u stvarnosti skroz obratna od šuplje ublehe o promjenama, Dejtonima 2, 3 i 44 ) - Dejton zauvijek (više od Dejtona neće dobiti za narednih 50 godina :D ) kao i potpuni poticaj srpsko-hrvatskoj osovinskoj dijasporskoj politici koja će im pripomoći da dobiju naseljenih cc. 30 posto BiH i ostatak - pa recimo prazan. :D
Skijaš

#41274 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

radostan dan wrote:
Skijaš wrote:
radostan dan wrote:

smiješno...
momčilo krajišnik ima sasvim ok današnje stavove. podržavaš ili ne momčila u predsjedništvu bih?
ili bilo kog hrvata, povratnika sa ljetovanja u hagu?
Nisam primjetio da je Krajišnik napravio otklon od politike devedesetih, dok Vučić otvoreno kaže da je zauzeo drugačiji kurs. Nije dovoljno samo odslužiti kaznu.
pa pogledaj intervju...mileti bolje od vučića 3 puta. na ljutu ranu da ga priviješ...znači?
Ne gleda mi se, ali ako je tačno da se Krajišnik distancirao od politike iz devedesetih, onda to distanciranje treba prepoznati i cijeniti.
Skijaš

#41275 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

Banksy wrote:
Skijaš wrote:
Banksy wrote: Riješi se i te iluzije ... Umjesto trojica, sad su dvojica + 1+1+1. Na koliko dijelova ovaj treći dijeli svoj dio, nevažno je kad model i koncept ostaju isti.
Kako je ostao isti ako HDZ nije u Vladi FBiH a ako ponovo i bude, neće imati monopol nad hrvatskom kvotom ?
Čim pišeš ''hrvatska kvota'' podrazumijeva se da misliš na mjesta predviđena za pripadnike hrvatskog naroda prema ustavu koji je zasnovan na etničkom konceptu predstavljanja. Dakle, da: hrvatska kvota, to postoji. I kakve onda veze ima je li u pitanju HDZ ili seoski konjokradica Lijan ili turboustaški HSP, kakve?
Ili SDP. A odgovor je nikakve. Međutim, ovdje se govori o pravilima igre, o načinu da se stranke natjera da rade u interesu društva a ne da im se garantuje povlašteni položaj i redovno učešće u vlasti kao zaštitnika nekog od naroda.
Skijaš wrote:
Banksy wrote:Iluzije o Lagumdžiji sam definitivno izgubila još 2006. a kao društvo smo u svakom pogledu bliže dnu nego 2010.

Naprotiv, Dodik je tada bio jak k'o zemlja, pun love i otporan na pritiske.
Sada će pjevati drugu pjesmu ili će ga sami Srbi nabiti na kolac. Lako je igrati se izolacionizma kada su debeli računi i trbusi.
Nije tačno. Postao je jak tek nakon što je Putin dobio drugi mandat, Amerika digla ruke od nas i prepustila nas Evropi, a Srbija zatražila kompenzaciju za izgubljeno Kosovo.
:-D OK. Složićemo se da se ne slažemo.
Ne da ga Srbi neće ''nabiti na kolac'' već će ga opet, svojom voljom i svojim ručicama, izabrati u oktobru. Sve i da jedu korijenje i da skapaju od gladi, biraće svog Srbina Mileta. Sve ostalo su snovi malog Perice. Uostalom, eto oktobra, čućemo se.
Volio bih da si u pravu kada kažeš da će ostati na vlasti u manjem entitetu jer kako on slabi kapacitete za secesiju to bi malo ko mogao. Ali ne mislim da ima toliko tog korijenja, ili ako ga ima teško ga je naći od blata i vode. No kako kažeš, eto oktobra, čućemo se.
Locked