BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
niho92
#41251 Re: BHTelecom All About
Država unistava svoje preduzeće i jos ne naplacuje izrecene kazne, covjek bi reko ni pare im ne trebaju, a što se tiče ovog "nadležne institucije" nisam cuo da to postoji kod nas, obicno kažu nismo nadležni za taj slučaj, šta god da je u pitanju
-
made_in_sarajevo
#41252 Re: BHTelecom All About
Ma ugasi signal i zdravo. Hoces da glumis silu, nudis SK po preskupoj cijeni i kazes mi nudili, ali nece niko. Eh kad je tako sad fino zabranimo SK pa glumite silu nekom drugom. Naravno od toga nece nista biti
- madridist
#41253 Re: BHTelecom All About
Prica da je Sk izgubio prava na englesku premier ligu od ove sezone.
Masterse imamo na rtrs.
Formulu na rtl.
Ostaje euroliga,nba te primera od udarnog sadrzaja.
Masterse imamo na rtrs.
Formulu na rtl.
Ostaje euroliga,nba te primera od udarnog sadrzaja.
-
kakabanja213
#41254 Re: BHTelecom All About
Ja bih zamolio konkurencijsko vijece da donese odluku o zabrani voznje Ferarija u Bih, posto bih zelio da ga vozam ali su mi ga ponudili po cijeni neprihvatljivoj, meni kao krajnjem korisniku.
Meni ovdje nista nije jasno.
Kad se ocekuje ukidanje ovog nacionalnog roaminga u BiH uopste?
-
niho92
#41255 Re: BHTelecom All About
Po toj logici treba i internet i hljeb zabranit jer neki nemaju novca da ga kupe. Zamisli BHTelekom ponudi SK po cijeni od 15KM a iste programe Telemah nudi recimo za 5KM i od koga ces ti uzeti?kakabanja213 wrote:Ja bih zamolio konkurencijsko vijece da donese odluku o zabrani voznje Ferarija u Bih, posto bih zelio da ga vozam ali su mi ga ponudili po cijeni neprihvatljivoj, meni kao krajnjem korisniku.
Problem je sto se ovdje nudi znaci gledanje nekog sportskog sadrzaja za pojedine korisnike po nizoj cijeni a pojedinim za višu cijenu, dok ti je cijena Ferarija kojeg ti hoces voziti, cijena za sve ista i ne mjenja se, osim ako neces jos neku specijalnu opremu.
-
probook
#41256 Re: BHTelecom All About
Pa i Arena isto radi prema TM pa nikom nista. Kako god da okrenes to je od pocetka rat izmedju SBB i MTS koji nema kraja!made_in_sarajevo wrote:Ma ugasi signal i zdravo. Hoces da glumis silu, nudis SK po preskupoj cijeni i kazes mi nudili, ali nece niko. Eh kad je tako sad fino zabranimo SK pa glumite silu nekom drugom. Naravno od toga nece nista biti
-
kakabanja213
#41257 Re: BHTelecom All About
Tvojom logikom Bh telecom ne bi smio imati različite cijene npr. telefona za različite kategorije kupaca usluga. Ako je tako onda ima smisla.niho92 wrote:Po toj logici treba i internet i hljeb zabranit jer neki nemaju novca da ga kupe. Zamisli BHTelekom ponudi SK po cijeni od 15KM a iste programe Telemah nudi recimo za 5KM i od koga ces ti uzeti?kakabanja213 wrote:Ja bih zamolio konkurencijsko vijece da donese odluku o zabrani voznje Ferarija u Bih, posto bih zelio da ga vozam ali su mi ga ponudili po cijeni neprihvatljivoj, meni kao krajnjem korisniku.
Problem je sto se ovdje nudi znaci gledanje nekog sportskog sadrzaja za pojedine korisnike po nizoj cijeni a pojedinim za višu cijenu, dok ti je cijena Ferarija kojeg ti hoces voziti, cijena za sve ista i ne mjenja se, osim ako neces jos neku specijalnu opremu.
-
mirza_15
#41258 Re: BHTelecom All About
Nista vi niste skontali. SK je pukao cijenu. Cijena je ista za sve. Samo Telemach fakticki placa sam sebi, pare ostaju u istoj kuci. Moze SK da pukne cijenu koju hoce, telemachu je svejedno. Samo prebaci iz jesnog dzepa u drugi. A ako ga uzme neko drugi onda je konkurencija hem skuplja, hem oni ostvaruju ekstra profit direktno od konkurencije.
Arena to ne moze da radi. Barem ne u FBiH jer nema svog operatera (Logosoft ne racunam).
Arena to ne moze da radi. Barem ne u FBiH jer nema svog operatera (Logosoft ne racunam).
-
SerijeSync
#41259 Re: BHTelecom All About
I šta je problem, skupo immirza_15 wrote:Nista vi niste skontali. SK je pukao cijenu. Cijena je ista za sve. Samo Telemach fakticki placa sam sebi, pare ostaju u istoj kuci. Moze SK da pukne cijenu koju hoce, telemachu je svejedno. Samo prebaci iz jesnog dzepa u drugi. A ako ga uzme neko drugi onda je konkurencija hem skuplja, hem oni ostvaruju ekstra profit direktno od konkurencije.
-
mirza_15
#41260 Re: BHTelecom All About
Ne mislim se prepucavati. Ako ti nije jasno iz navedenog gdje je problem onda ti fali elementarne logike, a ja te tome ne mogu nauciti.
-
SerijeSync
#41261 Re: BHTelecom All About
pa šta je problem logičar?skupo im jel?šta treba donirat im kao što su navikli, sve džabe!!tržište je neumoljivo, hoćeš nešto plati, nema kuknjave!!mirza_15 wrote:Ne mislim se prepucavati. Ako ti nije jasno iz navedenog gdje je problem onda ti fali elementarne logike, a ja te tome ne mogu nauciti.
-
mirza_15
#41262 Re: BHTelecom All About
Ja mislio ti samo navijacki lozis, ali pored toga sto to radis ti fakat ne kontas?SerijeSync wrote:pa šta je problem logičar?skupo im jel?šta treba donirat im kao što su navikli, sve džabe!!tržište je neumoljivo, hoćeš nešto plati, nema kuknjave!!mirza_15 wrote:Ne mislim se prepucavati. Ako ti nije jasno iz navedenog gdje je problem onda ti fali elementarne logike, a ja te tome ne mogu nauciti.
Konkurencijsko vijece je procjenilo da su sadrzaji na sk takvi da ih ne mozes kupiti nigdje drugo. Kao takvi ne smiju se koristiti za sticanje konkurencijske prednosti. Telemach koristi iste da bi stekao konkurencijsku prednost, a SK je vec dva puta kaznjen. Jedina prava kazna za sk bi poslije ovoga bila zabrana emitovanja, pa se nastavite igrati igrica po Srbiji.
-
SerijeSync
#41263 Re: BHTelecom All About
Navijački kažešmirza_15 wrote: Ja mislio ti samo navijacki lozis, ali pored toga sto to radis ti fakat ne kontas?
Konkurencijsko vijece je procjenilo da su sadrzaji na sk takvi da ih ne mozes kupiti nigdje drugo. Kao takvi ne smiju se koristiti za sticanje konkurencijske prednosti. Telemach koristi iste da bi stekao konkurencijsku prednost, a SK je vec dva puta kaznjen. Jedina prava kazna za sk bi poslije ovoga bila zabrana emitovanja, pa se nastavite igrati igrica po Srbiji.
- BarbaDue
#41264 Re: BHTelecom All About
Stvarno, ako ti nije sve jasno iz ovog mirzinog objasnjenja onda ti stvarno fali logike.SerijeSync wrote:pa šta je problem logičar?skupo im jel?šta treba donirat im kao što su navikli, sve džabe!!tržište je neumoljivo, hoćeš nešto plati, nema kuknjave!!mirza_15 wrote:Ne mislim se prepucavati. Ako ti nije jasno iz navedenog gdje je problem onda ti fali elementarne logike, a ja te tome ne mogu nauciti.
Banalno je poređenje al' bil ti platio kilu banana 10KM, iz razloga što ih tvoji ukućani žele samo gledati na stolu?
-
SerijeSync
#41265 Re: BHTelecom All About
A što se tiče konkurencijskog vijeća, to je politička organizacija i sve što rade rade radi vlastitog interesa a ne radi potrošaća, ukini i jednim i drugim signal daj im 10-15 dana da se dogovore i još ih opet opali po džepu, smiješno je pominjat RAK ili konkurencijsko vijeće to je gomila kriminalaca koji gledaju samo sebe i naravno stranke koje su ih tu postavile.
- BarbaDue
#41266 Re: BHTelecom All About
Pusti sad K. vijeće. Kako ne kontaš u čemu je kvaka?
-
SerijeSync
#41267 Re: BHTelecom All About
šta će mi bit jasno, on sve posmatra iz ugla SDA demagogije kao i 99% zaposlenih u bh telekomu, nisu SK turske serije pa da dobijete džabe, plati rođak pa ćeš imat, a on zapeo o konkurencijskom vijeću ko da sjedi tamo.Ponuđene arene na tržište ok telemah pristao na sve uslove ali neda MTS arene, ponudio telemah SK niko neće i još izađu sa saopštenjem kako telemah sam sebi plaća SK što nema veze sa onim što su tražili.Demagogija izbija iz svakog saopštenja AKOP_aBarbaDue wrote:Stvarno, ako ti nije sve jasno iz ovog mirzinog objasnjenja onda ti stvarno fali logike.SerijeSync wrote:pa šta je problem logičar?skupo im jel?šta treba donirat im kao što su navikli, sve džabe!!tržište je neumoljivo, hoćeš nešto plati, nema kuknjave!!mirza_15 wrote:Ne mislim se prepucavati. Ako ti nije jasno iz navedenog gdje je problem onda ti fali elementarne logike, a ja te tome ne mogu nauciti.
Banalno je poređenje al' bil ti platio kilu banana 10KM, iz razloga što ih tvoji ukućani žele samo gledati na stolu?
-
SerijeSync
#41268 Re: BHTelecom All About
de napiši tu kvaku, prosvjetli me bogati?BarbaDue wrote:Pusti sad K. vijeće. Kako ne kontaš u čemu je kvaka?
-
mirza_15
#41269 Re: BHTelecom All About
Ako je tebi ovo dvoje isto onda stvarno....SerijeSync wrote: Navijački kažešhajmo ovako demagože, ima Mirza auto cijeni ga 10 000 ja hoću to auto ali dajem za njega 5000, tebi ne pada na pamet da mi nešto prodaš ispod cijene i onda ja napišem vidi onog Mirze neće da mi proda auto, ali nisam napisao da ga hoću u pola cijene, uostalom telemah je pristao na sve uslove arena sporta ali MTS se umješao i iste opet neda.Dakle je ne vidim šta je ovde problem sem ako na sve ne gledaš navijački a gledaš.
Auto ne moras kupiti od mene. EPL i spance moras kupiti od SK. Pa ni tada cijena, kolika god da je, ne bi bila problem da isti vlasnik nema i svog distributera. Mozes misliti da imas samo jednog distributera za hljeb koji ima i svoj lanac prodavnica. On kaze svima je cijena jedno hljeba 10 KM. U njegovom lancu prodavnica hljeb i dalje marka (onih 10 on prebacio iz jednog dzepa u drugi), a kod ostalih hljeb 11 KM. Cijene mozes slobodno formirati kada se ne radi o eksluzivnim pravima. Eksluzivna prava ne smijes koristiti kako bi stekao konkurencijsku prednost. Zato postoji konkurencijsko vijece.
-
SerijeSync
#41270 Re: BHTelecom All About
To se zove kapitalizam i tržište, to što ti ne kontaš je drugo, dakle opet izađe na moje, vas iz AKOP_a jebe što morate platit nešto jer ste navikli sve dobit džabe i onda se okreće priča na ovo tvoje iznad, evo ja tebe pitam telemah pristao na sve uslove koje su postavile arene, još i na zvaničnom sajtu napisao da će doći do poskupljenja usluga ako dobiju arene, e sad ponuđen SK i AKOP se napravio lud, kažem demagogija iz svakog slova koje napiše AKOP.mirza_15 wrote:Ako je tebi ovo dvoje isto onda stvarno....SerijeSync wrote: Navijački kažešhajmo ovako demagože, ima Mirza auto cijeni ga 10 000 ja hoću to auto ali dajem za njega 5000, tebi ne pada na pamet da mi nešto prodaš ispod cijene i onda ja napišem vidi onog Mirze neće da mi proda auto, ali nisam napisao da ga hoću u pola cijene, uostalom telemah je pristao na sve uslove arena sporta ali MTS se umješao i iste opet neda.Dakle je ne vidim šta je ovde problem sem ako na sve ne gledaš navijački a gledaš.
Auto ne moras kupiti od mene. EPL i spance moras kupiti od SK. Pa ni tada cijena, kolika god da je, ne bi bila problem da isti vlasnik nema i svog distributera. Mozes misliti da imas samo jednog distributera za hljeb koji ima i svoj lanac prodavnica. On kaze svima je cijena jedno hljeba 10 KM. U njegovom lancu prodavnica hljeb i dalje marka (onih 10 on prebacio iz jednog dzepa u drugi), a kod ostalih hljeb 11 KM. Cijene mozes slobodno formirati kada se ne radi o eksluzivnim pravima. Eksluzivna prava ne smijes koristiti kako bi stekao konkurencijsku prednost. Zato postoji konkurencijsko vijece.
-
sencobih
#41271 Re: BHTelecom All About
Hahaha koja logika, jesi li to sam smislio ili ti je neko pomogao. Drži se ti savjeta na telemah temi bolje ti je, ne provaljuj se ovdje.SerijeSync wrote:Navijački kažešmirza_15 wrote: Ja mislio ti samo navijacki lozis, ali pored toga sto to radis ti fakat ne kontas?
Konkurencijsko vijece je procjenilo da su sadrzaji na sk takvi da ih ne mozes kupiti nigdje drugo. Kao takvi ne smiju se koristiti za sticanje konkurencijske prednosti. Telemach koristi iste da bi stekao konkurencijsku prednost, a SK je vec dva puta kaznjen. Jedina prava kazna za sk bi poslije ovoga bila zabrana emitovanja, pa se nastavite igrati igrica po Srbiji.hajmo ovako demagože, ima Mirza auto cijeni ga 10 000 ja hoću to auto ali dajem za njega 5000, tebi ne pada na pamet da mi nešto prodaš ispod cijene i onda ja napišem vidi onog Mirze neće da mi proda auto, ali nisam napisao da ga hoću u pola cijene, uostalom telemah je pristao na sve uslove arena sporta ali MTS se umješao i iste opet neda.Dakle je ne vidim šta je ovde problem sem ako na sve ne gledaš navijački a gledaš.
-
SerijeSync
#41272 Re: BHTelecom All About
iskreno lično bi volio da UG i KKR nastave karindžanje u mozak budala iz AKOP_a, jer isto sami traže, tačno kao da uživaju u blasfemiji koju su sami proizveli svojim lažima o arenama i ponudi SK.
-
SerijeSync
#41273 Re: BHTelecom All About
I za kraj arene su uzele englesku ligu telemahu 
-
sencobih
#41274 Re: BHTelecom All About
Ma ja jebo sudske presude. 'ta će sud telemahu.
-
mirza_15
#41275 Re: BHTelecom All About
E cuj kapitalizam i trziste. Ovako nesto da samo pokusas u njemackoj dobio bi kljuc u bravu iste sekunde. Nas SK zavlaci 3 godine. Jel' ti mislis da je kapitalizam da moze raditi ko sta hoce i uvoditi monopol kako mu se cefne? Mislis da te zapadne zemlje nemaju regulativu kojom to uredjuju? Pa drzava libaralizuje trziste i odrice se vlastitog monopola a da ga dozvoli privatnicima i to jos iz druge drzave? Konkurencijsko vijece je tu kako bi sprijecilo monopolisticko ponasanje, a SK i Telemach se upravo tako ponasaju. Primjera radi, drzava je nametnula cijene BHT-u za interkonekcije, namece uslove poslovanja u mobilnoj, ukida roming itd. Nije BHT mogao da kaze Telemachu cijenu koji ovaj nece moci platiti, a da i dalje ostane konkurentan. Potpuno je isto za SK.