Koja banka daje najbolju kamatu na orocenu stednju ,da li bi se isplatilo prebaciti npr iz UNICREdit u neku drugu banku pa orociti ,govorim o 100k ili 200k ili vise .
Pitam za jarana
Moderator: anex
Od kad su kamate mizerne i ne pratim a i nemam sta orociti ali,.. mislim da tek treba da krenu bolje ponude na oročenja. Moguće da od Nove Godine bude ponuda iznad 3% i na period od 13 mjeseci.
Jesil zadovoljan sa dividendom ,kad sve oduzmes i saberes jel roi iznad 5 posto na ulozeno na godisnjem nivou ?drndalo wrote: ↑06/08/2023 14:59 Tesko je to reci o tudjim parama.
Ja sam vec odavno rekao da po ovim uslovima orocenja ja svoje ne dam. Neka gube vrijednost "kuci", ali za 1% na 37 mjeseci, ne dam...
Zadnje orocenje koje sam imao je bilo 3.75% slobodne stednje na 36 mjeseci. Gdje sam sve pare osim 500 EUR mogao dici kad hocu (uz najavu)i iz vise puta (i tu su bili uvodili tipa 1 podizanje mjesecno bez naknade)... Kada upitase zelim li nastaviti (po 1.75% i sa 1 podizanjem mjesecno bez provizije), ozbiljno ih upitah "jel vi mene stvarno to pitate ili se zezate"?
Nisu se zezali, samo ucutase...
Ja sam dio para ulozio u neke nekretnine, dio kupio auto kao zamjenu za bas staru Skodu, dio u dionice sa dividendom... Znam samo da nisam zelio da ne mogu do svojih para kada ja hocu, i kako ja hocu. Orocis bruku para na 36 mjeseci, i dobijes 1200 KM za 3 godine, ako ih ne podignes 3 godine. Ako ih podignes, dobijes 0... Ne hvala. Kome je to OK, svaka cast.
Dođeš na temu o berzi i pitaš za oročenje
Samo Jpesr ili ima još ?drug_profi wrote: ↑06/08/2023 17:12 Nema sigurnog nacina da sacuvas vrijednost novca. Sve nosi neki rizik.
Medjutim, dionice nekih firmi su sa minimalnim rizikom i velikim potencijalom.
Na tri godine od sad ja sam spreman kladiti se da donose bar 50% zarade.
Mislim i da ASA banka ima taj potencijal. Kroz dividendu i rast kursa.bosanski__ wrote: ↑07/08/2023 08:35Samo Jpesr ili ima još ?drug_profi wrote: ↑06/08/2023 17:12 Nema sigurnog nacina da sacuvas vrijednost novca. Sve nosi neki rizik.
Medjutim, dionice nekih firmi su sa minimalnim rizikom i velikim potencijalom.
Na tri godine od sad ja sam spreman kladiti se da donose bar 50% zarade.
drug_profi wrote: ↑08/08/2023 12:50 Ima kupiti, ko kaze da nema.
Samo bi svi da kupe pola marke jeftinije od trazenog za nesto sto vrijedi 7x vise od toga.