Novogradnja u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Haris.ba

#4126 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Haris.ba »

amar36 wrote:Ovo je regulacioni plan koji je usvojen prije nekoliko godina, i za sada, krenuvši od Nove Otoke i one svjetlucave zgrade, te pozicije Veneta (dolje, zadnji lijevo), vidimo da ide sve po planu. Mene interesuje da li je bilo nekih izmjena, budući da je neko spominjao da bi se mogla graditi škola na mjestu iznad Kumrovca?
Jedina promjena je dodan neboder kod svjetlucave zgrade.

Gdje je moguće školu praviti meni je misterija. Na kraju će biti isto kokod Tibraša II na Stupu. Kaže obećali im školu. Ko obećo? Kaže investitor. I je li šta potpiso? Kažu nije. Ništa, vjerujte i čekajte na riječ. Neko spominje i da je općina obećala - što je istina donekle. Jer obećala je pod uslovom da se makne prva osnovna škola iz centra.
2002

#4127 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by 2002 »

Haris.ba wrote:
amar36 wrote:Ovo je regulacioni plan koji je usvojen prije nekoliko godina, i za sada, krenuvši od Nove Otoke i one svjetlucave zgrade, te pozicije Veneta (dolje, zadnji lijevo), vidimo da ide sve po planu. Mene interesuje da li je bilo nekih izmjena, budući da je neko spominjao da bi se mogla graditi škola na mjestu iznad Kumrovca?
Jedina promjena je dodan neboder kod svjetlucave zgrade.

Gdje je moguće školu praviti meni je misterija. Na kraju će biti isto kokod Tibraša II na Stupu. Kaže obećali im školu. Ko obećo? Kaže investitor. I je li šta potpiso? Kažu nije. Ništa, vjerujte i čekajte na riječ. Neko spominje i da je općina obećala - što je istina donekle. Jer obećala je pod uslovom da se makne prva osnovna škola iz centra.
Je li taj neboder ovo sto pise da ce imati do 16 spratova? Ako tu bude zgrada od 16 spratova onda ovi iz Nove Otoke i nisu tako dobro prosli sa ovim stanovima jer ce ispred sebe dobiti neboder.
Haris.ba

#4128 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Haris.ba »

Neće smetati taj neboder nikome. To je na čošku raskrsnice. Sa tramvajske stanice gledano desno od svjetlucave zgrade.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4129 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by _BataZiv_0809 »

Kako desno pajdara? Ako gledas sa tramvajske stanice desno je cesta pa ona staklena zgrada gdje je Sluzbeni list.
2002

#4130 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by 2002 »

Ako je iza Kumroveca to znaci da je tacno ispred one velike zgrade Nova Otoka (one sto se jos uvijek pravi jedan dio).
StupskaBitanga

#4131 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by StupskaBitanga »

Ne nego se pravi naslonjeno na bijelu zgradu u ograđenom dijelu tačno da gleda na stakleni Kumrovec
2002

#4132 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by 2002 »

Onda se nece raditi po ovom zadnjem regulacionom planu:
http://zpr.ks.gov.ba/sites/zpr.ks.gov.b ... dopune.pdf
2002

#4134 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by 2002 »

:thumbup:
Toga nema u ovom planu koji sam ja postavio, nisam znao za to dopunu. Malo su ga sad da izvines po*usili ovi sto su kupili u bijeloj zgradi :)
Mislio sam da ce im zaklanjati pogled, ali ce ici do ove strane na kojoj nema prozora tako da i nije toliko strasno.
GarfieldLover

#4135 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by GarfieldLover »

O školi na toj lokaciji se zaista PRIČA. Naš komšija radi u fabrici pored Veneta, i njima su 'najavili' da će ih rušiti kako bi na njihovom mjestu napravili školu.
Naravno da je (iz iskustva) teško povjerovati u to
Last edited by GarfieldLover on 28/03/2017 15:40, edited 1 time in total.
GarfieldLover

#4136 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by GarfieldLover »

Hvala za onu mapu 'Sarajevo Construction', nisam do sada upratila da postoji...

I tu vidim da je prostor 'Strojorada' crven, odbijena gradnja hotela. Znači, još se nije našao niko dovoljno moćan (čitaj: bogat) da se ubaci u regulacioni plan
Haris.ba

#4137 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Haris.ba »

Ako Efendić tamo uglavi školu (nadam se i vrtić) - onda mu treba dići spomenik. Normalne stvari kad neko radi kod nas je ekces.

Znači, nema gdje iza Kumrovca praviti školu. Ali, između Veneta i Nove Otoke ima. I to već ima smisla. Samo ne znam gdje ondje ima državne zemlje. Nije valjda da će otkupiti neku površinu. Malo mi to izgleda nestvarno.
amar36

#4138 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by amar36 »

Kad bi se napravila između Veneta i Nove Otoke, to bi bila perfekcija stvarno.

Što je najgore, za 10ak godina, ta bi škola opet bila prebukirana, i to samo da idu djeca iz kruga 100 m udaljenosti od škole.
GarfieldLover

#4139 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by GarfieldLover »

Firma koju sam spominjala (da su im rekli kako će ih rušiti radi škole) je TTO INOX, oni su odmah pored Veneta
leo karan

#4140 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by leo karan »

Image

nakon sto su ocistili plac, evo poceli su i da kopaju njake rupe..
karanana

#4141 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by karanana »

Bola eno hoce da zatvore odredjeni broj skola a vi pricate o gradnji. Evo recimo da se izgradi skola tu na otoci, ubice me muha pa cu reci: ne otoci nego alipasinom mostu. Sta mislite koliko bi djece ta skola imala? Ako je izgradjeno novo naselje ne znaci da u njemu ima 500 osnovaca. I gdje su ti osnovci isli ranije? Skola ima samo ih je potrebno reorganizovat. Ne dozvolit da u slobodan vukovic dolazi dijete iz ilidze ili rajlovca ili vogoscanske opstine.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4142 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by _BataZiv_0809 »

leo karan wrote:Image

nakon sto su ocistili plac, evo poceli su i da kopaju njake rupe..
Nesto mi ovo malo za onoliku zgradurinu :-?
MrShadow

#4143 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by MrShadow »

zivi li neko u otesu, a da iznad njega prolijecu avioni?
Pitam sto sam blizu kupnje stana u Vawes zgradama, a prijatelji me odgovaraju jer kazu da se u stanu moraju osjetiti vibracije te da ce kroz par godina poceti pucati zidovi isl ?
emmir1

#4144 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by emmir1 »

MrShadow wrote:zivi li neko u otesu, a da iznad njega prolijecu avioni?
Pitam sto sam blizu kupnje stana u Vawes zgradama, a prijatelji me odgovaraju jer kazu da se u stanu moraju osjetiti vibracije te da ce kroz par godina poceti pucati zidovi isl ?

Reci prijateljima da pričaju gluposti.
Logovan

#4145 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Logovan »

MrShadow wrote:zivi li neko u otesu, a da iznad njega prolijecu avioni?
Raspitaj se ti to dobro, nemoj vjerovati prijateljima.
Haris.ba

#4146 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Haris.ba »

Pogledaš na šihtaricu aerodroma, i odeš u razgledanje stana koji ti odgovara.

Nekome smeta avion, nekome ne smeta.

Da je tako da pucaju zidovi, u Pejtonu ne bi bilo zgrada. :D

Fazon je da Sarajevski aerodrom nema puno letova. Godinama je to oko 4 leta dnevno. Sada unazad nekoliko godina je to pojačano, naročito ljeti.
Tako da ti niko ne zna reći hoće li ti smetati.

Npr. juče mi došao jaran iz Australije. I vidim se prepao se. Tek tad sam skontao da je prozor otvoren i da je čuo avion. Ja ga nisam ni registrovao.

P.S.
Nego, šta ti kažu oko uređenja obale? Znaju li kakvi su planovi, hoće li ovi što su došli do Sastavaka uskoro produžiti do Otesa? Ono ima šanse da bude glavna šetnica u gradu.
statixx

#4147 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by statixx »

Ja svake godine moram da renoviram stan, tako je u Pejtonu, ne znam za Otes. :zjev:
Haris.ba

#4148 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Haris.ba »

statixx wrote:Ja svake godine moram da renoviram stan, tako je u Pejtonu, ne znam za Otes. :zjev:
Direktno na trasi leta (ispod), ili negdje pored? Prošle sedmice sam bio u Valovima, i sletao je tačno iznad mene avion.
agent_zero

#4149 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by agent_zero »

Finu cijenu nabi tower, od one navlakuše i ublehe od prije 2 godine da će biti oko 1800 kvadrat, dođosmo do 2400.
MrShadow

#4150 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by MrShadow »

Haris.ba wrote: Nego, šta ti kažu oko uređenja obale? Znaju li kakvi su planovi, hoće li ovi što su došli do Sastavaka uskoro produžiti do Otesa? Ono ima šanse da bude glavna šetnica u gradu.
Kazu da ce biti uradjeno ovog ljeta i da ce proci pored Valova. Gledao sam okolo i fakat su raskopali sve, pripremljeno je sve da prodje cesta, valjda nece ostavljati dugo vremena onako.
Post Reply