I budala je znala da petlja nije dovrsena i lola na sred jednog kraka sebi poslovni objekat napravi.
Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Moderator: anex
- OldMayor
#4126 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Treba kazniti onoga ko je dao privremenu dozvolu ili kakvu vec i ko je dopustio da se ono napravi ondje. Jer ako se na varam one zgradice nije bilo prije.
I budala je znala da petlja nije dovrsena i lola na sred jednog kraka sebi poslovni objekat napravi.
I ajd to i nije cudno, nego mu drzava to sve dozvoli.

- golfiista
#4127 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Svaka prica ima dvije strane, jer nije isto gledati, na ovu nasu, ocima drzave i ocima bespravnog graditelja, dok je istina, obicno, tu negdje, na sredini.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#4128 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
a nekad je pametno i ručnu povući.fiko halimic wrote:i tako... jos koji mjesec i vise necu biti prinudjen ulaziti u glavni grad sodomsko gomorskog kantona, tzv. sarajevo. umjesto da se sat i po drkam po slobodnoj teritoriji periferije pod kontrolom narodne republike kine, gledam ojebane tramvaje i divlje pijace na stupskoj petlji, cekam na semaforima dok mi pogled luta po kicavim fasadama, lagano navijem muziku nezagadjenu orijentalnim motivima, dam gas i za 10 minuta se vec penjem prema ivan sedlu.
life is good
- drug_profi
#4129 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
A sta mislis sto nacelnik iste te opstine nacali dzamiju tacno na pravac saobracajne trake prije Dalasa i to skoro u isto vrijeme kad su poceli radovi u brijescu na istoj toj cesti. Za dzamiju je bilo koliko hoces mjesta okolo da ne smeta cesti, ni cesta njoj, ali ovo je sracunato odabrano da bi se izmjenio pravac i pokusalo spasiti Dalas.OldMayor wrote:Treba kazniti onoga ko je dao privremenu dozvolu ili kakvu vec i ko je dopustio da se ono napravi ondje. Jer ako se na varam one zgradice nije bilo prije.
I budala je znala da petlja nije dovrsena i lola na sred jednog kraka sebi poslovni objekat napravi.![]()
![]()
- golfiista
#4130 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ne nacaljujedrugi profil wrote:A sta mislis sto nacelnik iste te opstine nacali dzamiju tacno na pravac saobracajne trake prije Dalasa i to skoro u isto vrijeme kad su poceli radovi u brijescu na istoj toj cesti. Za dzamiju je bilo koliko hoces mjesta okolo da ne smeta cesti, ni cesta njoj, ali ovo je sracunato odabrano da bi se izmjenio pravac i pokusalo spasiti Dalas.OldMayor wrote:Treba kazniti onoga ko je dao privremenu dozvolu ili kakvu vec i ko je dopustio da se ono napravi ondje. Jer ako se na varam one zgradice nije bilo prije.
I budala je znala da petlja nije dovrsena i lola na sred jednog kraka sebi poslovni objekat napravi.![]()
![]()
Sent from my GT-P5110 using Tapatalk 2
- drug_profi
#4131 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Kod mene je stari jednojezgreni procesor pa jos nisam skontao sta je RP.
Regulacioni plan?
Pa nije ni on sam sebe nacrtao nego je neko zanemario projekat saobracajnice i pozurio da udari temelje taman kad je cesta pocela da se radi kod Wise.
Regulacioni plan?
Pa nije ni on sam sebe nacrtao nego je neko zanemario projekat saobracajnice i pozurio da udari temelje taman kad je cesta pocela da se radi kod Wise.
-
Max Bunker
#4132 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Kada bi drzava malo manje hapsila kriminalce a malo vise im dozvoljavala da operu pare i otvaraju fabrike, siguran sam da bi bilo i vise radnih mjestadrugi profil wrote:Ima. Kuce su uglavnom ucrtane u katastru iako su nelegalne. Kad bi drzava malo manje udarala po dzepu za dozvole, a sve bez dozvole rusila bez obzira o kome je rijec, lakse bi bilo kontrolisati gradnju, izgradnju infrastrukture, saobracajnica, izbjegavanjeklizista, i na kraju krajeva ispostovati urbanisticke zahtjeve i estetiku radi kvalitetnijeg zivljenja, sto najvise utice na djecu koja tu odrastaju.Qler wrote:Ma ja bi vozio bager za ove bespravne... uzmem kartu, i samo kazem, ovdje nema kuce.. vozi. A ako se neko zali, bujrum na sud, i neka mi dokaze da tu postoji kuca! Jer po svim papirima, dozvolama, planovima, i svemu, tu kuce nema. Samo tako se i narod moze nauciti pameti, i drzava poceti postovati.
- drug_profi
#4133 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Izvrnu ti to naopako.
Zar ne mislis da bi jeftinije dozvole uz ostrije kaznjavanje zavele vise reda, nego ovako skupe dozvole i nikakve sankcije?
Zar ne mislis da bi jeftinije dozvole uz ostrije kaznjavanje zavele vise reda, nego ovako skupe dozvole i nikakve sankcije?
-
Max Bunker
#4134 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Nije pitanje izgradnje autopute ali da sam ja vlast, potencirao bih gradnju kuca u bosanskom stilu tako sto bih tim ljudima davao besplatne dozvole (naravno, ne za svaku livadu i kvadrat zelenila) i prikljucke za plin. Buljakovo bi lakse gledao kao mahalu sa bosanskom arhitekturom, nego kao favelu gdje je "projekat" radio corav i p'jan arhitekta.
Jednostavno, previse tih ilegalnih objekata sada ima da bi se rusili. To se davno trebalo porusiti jer sada da se to uradi, doslo bi do nemira i sigurno bi barem jedno 15 000 ljudi ostalo bez krova nad glavom. Negdje se mora staviti tacka i reci: " Ok, to je to!" ali svaki iduci objekat koji se nastavi ilegalno graditi ( ili pocne ), srusiti i kazniti izvodjac takvog objekta.
Ja jesam za socijalnu drzavu ali nemoj da rjesavanjem necijeg socijalnog problema, ugrozavamo zivotni standard i zdravlje 300 000 drugih ljudi ( zagadjenje vode, smog, ne mogucnost izgradnje putne infrastrukture itd. ).
Jednostavno, previse tih ilegalnih objekata sada ima da bi se rusili. To se davno trebalo porusiti jer sada da se to uradi, doslo bi do nemira i sigurno bi barem jedno 15 000 ljudi ostalo bez krova nad glavom. Negdje se mora staviti tacka i reci: " Ok, to je to!" ali svaki iduci objekat koji se nastavi ilegalno graditi ( ili pocne ), srusiti i kazniti izvodjac takvog objekta.
Ja jesam za socijalnu drzavu ali nemoj da rjesavanjem necijeg socijalnog problema, ugrozavamo zivotni standard i zdravlje 300 000 drugih ljudi ( zagadjenje vode, smog, ne mogucnost izgradnje putne infrastrukture itd. ).
Last edited by Max Bunker on 23/01/2014 16:11, edited 1 time in total.
-
Max Bunker
#4135 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Nisam ja nista izvrnuo. Moja prica je logicna i pravedna ali tvoja je realna (a realnost i logika jako cesto odudaraju jedno od drugog) i da, slazem se sa tobom da je to u ovome trenutku jedino (bezbolno) rjesenje.drugi profil wrote:Izvrnu ti to naopako.
- drug_profi
#4136 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
http://www.klix.ba/biznis/privreda/izgr ... /140122113
Evo ono o cemu smo pricali gore. Samo ove cifre su mi nerealne. Cuj 10+13 miliona za dionicu 4,2 km sa tunelom i mostovima?
Evo ono o cemu smo pricali gore. Samo ove cifre su mi nerealne. Cuj 10+13 miliona za dionicu 4,2 km sa tunelom i mostovima?
- holowey
#4137 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
uraditi aero snimanje terena i sto se vidi na snimcima uzeti u razmatranje za legalizaciju, pa ako postoji mogucnost za legalizaciju dopustiti placanje na rate, sa popustima, kako bilo, dok sve sto nije na snimcima, a nalazi se na terenu ide u rusenje bez prava na zalbu... ali nazalost nijedna vecina u skupstini nece da se usudi da pokrene nesto ovako jer je sigurno da bi sljedece izbore izgubili a mozda cak i ovim potezom doveli do vanrednih izbora... zacarani krug...Max Bunker wrote:Nije pitanje izgradnje autopute ali da sam ja vlast, potencirao bih gradnju kuca u bosanskom stilu tako sto bih tim ljudima davao besplatne dozvole (naravno, ne za svaku livadu i kvadrat zelenila) i prikljucke za plin. Buljakovo bi lakse gledao kao mahalu sa bosanskom arhitekturom, nego kao favelu gdje je "projekat" radio corav i p'jan arhitekta.
-
direstraits0078
#4138 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
5.5 miliona po km. Koliko košta km autoceste?drugi profil wrote:http://www.klix.ba/biznis/privreda/izgr ... /140122113
- drndalo
#4139 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
drugi profil wrote:neka te ba. Nismo mi tako grdni....fiko halimic wrote:i tako... jos koji mjesec i vise necu biti prinudjen ulaziti u glavni grad sodomsko gomorskog kantona, tzv. sarajevo. umjesto da se sat i po drkam po slobodnoj teritoriji periferije pod kontrolom narodne republike kine, gledam ojebane tramvaje i divlje pijace na stupskoj petlji, cekam na semaforima dok mi pogled luta po kicavim fasadama, lagano navijem muziku nezagadjenu orijentalnim motivima, dam gas i za 10 minuta se vec penjem prema ivan sedlu.
life is good
Ocito da nije sav, cini mi se da ga ima sasvim dovoljno i u drugim slobodarskim sredinama...fiko halimic wrote:![]()
niste svi, necu grijesiti dusu, ima puno finog svijeta, ali sav sljam je u sarajevu.
-
fiko halimic
#4140 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
pa ovaj sljam koji nesto znaci.. na estradi. to je sve u sarajevu. jebes ga, ima nekog razloga sto je to tako kako jeste. mislim na odnos svih drugih prema sarajevu. tacnije na gadjenje koje svi slozno osjecamo. ipak, ovo je tema o autoputu i samo sam htio podjeliti svoju radost sa svima onima koje je ogrijalo to sunce da vise ne moraju na putu prema moru autom ulaziti u tu sandzacku enklavu.
- @mba
#4141 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
citam danas, povezivanje BIHACA sa mostarom, sarajevom!
hocel biti sta u narednih 1000000000000000000000 godina od toga?
hocel biti sta u narednih 1000000000000000000000 godina od toga?
- drndalo
#4142 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Aha, Deen i Sejo Kalac su nam reprezenti ? Koliko njih je doslo iz svih drugih gradova da ovdje zive i rade ? Odnos svih drugih prema Sarajevu ima veze sa dijelom ljudi koji stanuju u SA, a neki su i rodjeni tu, koji imaju zbog tog rodjenja prepotentan stav (komleks vise vrijednosti) prema svima drugima, ali i razne vrste kompleksa ljudi iz drugih sredina prema ljudima iz SA, koji to nicim nisu zasluzili... Poseban oblik te price je:"odose sve pare u Sarajevo..." I to je prisutno vec 50 godina, iako u Sarajevu nikada nisi mogao cuti ni za SFRJ:"Odose sve pare za Beograd"... Inace Sarajlije nista ne rade, nista ne zaradjuju, nista ne trose, ne placaju PDV, nego samo cekaju da im stigne doznaka para iz npr. Zavidovica, Kalesije ili Puracica, mozda i Srpca, pa da ih odmah skrhaju u kafani...fiko halimic wrote:pa ovaj sljam koji nesto znaci.. na estradi. to je sve u sarajevu. jebes ga, ima nekog razloga sto je to tako kako jeste. mislim na odnos svih drugih prema sarajevu. tacnije na gadjenje koje svi slozno osjecamo. ipak, ovo je tema o autoputu i samo sam htio podjeliti svoju radost sa svima onima koje je ogrijalo to sunce da vise ne moraju na putu prema moru autom ulaziti u tu sandzacku enklavu.
Ja licno nemam problema s tim, znam si porijeklo, znam kvalitete, znam sve vise kako godine idu i mane svoje prepoznati, prilicno sam omiljen u drustvu i Tuzlaka, Zenicana, Visocana, Mostaraca, Banjalucana i Biscana, jer nikad nikoga od nih nisam gledao s visine zato sto sam ja iz SA, a oni nisu, iako vecinu drugih Sarajlija zovu "Sarajlijice", kao dio folklora... To je u tim sredinama vec postao slucaj kao sto su nam vicevi o Sulji i Muji... Elem, prerasude su cudo jedno, probaj nekada doci u grad otvorena srca, bez nekih negativnih ocekivanja, i pusti da ti ljudi poprave los utisak koji te tisti... Naravno da u gradu ima i smeca, ali u kojem nema ? Ali to smece je ipak manjina u svim gradovima, mada mozda najvise smrdi...
Uzdravlju mi ostao...
P.S. Sandzak i Kinezi nisu ni meni omiljeni, ali sta da im radim, bacacem plamena da se igramo...?
- Alfons Kauders
#4143 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
haman je tih 10+13 samo za tunel i kilometar trase, znaci 1900mdirestraits0078 wrote:5.5 miliona po km. Koliko košta km autoceste?drugi profil wrote:http://www.klix.ba/biznis/privreda/izgr ... /140122113
"Vlada Federacije BiH je obezbjedila dio finansijskih sredstava potrebnih za izgradnju tunela Karaula i 1.000 metara trase u iznosu 10 miliona KM, dok će preostalih 13-14 miliona KM biti osigurano iz kredita EIB-a, čije zeleno svjetlo na izbor izvođača čekamo kako bismo nastavili sa radovima na ovoj dionici, a to očekujemo u narednim danima", rekao je Vujeva za naš portal.
projekt je 50 miliona
"Projekt obuhvata izgradnju dijela ceste u dužini od 4.246 metara, i to četiri mosta ukupne dužine 675 metara, tunel Karaula dužine 902 metra i 2.669 metara trase."
i fala kurcu da je neko nesto o ovome napisao
recimo da prosjecno vozilo trosi 10l na takvom usponu... usteda od 3km na trasi i 100m nadmorske nije bas ni zanemariva... haman 0.75km u jednom pravcu... par hiljada vozila dnevno, puta 365 dana, puta x godina... markica po markica
-
fiko halimic
#4144 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
da se ne upustamo ovdje o tome...
-
Max Bunker
#4145 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Slazem se ali hajde stisni pa unisti. Tu ce mrtvih da bude, revolucija bi izbila. Pametnije je podvuci crtu, kao sto predlozi neko gore, napraviti aero snimak KOJI CE SLUZITI ISKLJUCIVO ZA POSMATRANJE STANJA NA TERENU a ne i za upis u Z.K. i ko nakon toga pokusa napraviti ilegalno objekat, rusiti i naplatiti debelu kaznu.uskrsno_respo wrote:a ove do sada aminovati jer su izgradili kuce ilegalno?drugi profil wrote:Izvrnu ti to naopako.
e ne ide
posebno jer kod nas raja ide onom a kako on moze
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#4146 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
pametno, jer ti više nemam namjeru skretati pažnju...fiko halimic wrote:da se ne upustamo ovdje o tome...
- Haris033
- OldMayor
#4148 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Mislim da ova slika sve objasnjava, u kakvoj gabuli se nalazi nas glavni grad, odnosno kakvi ljudi vladaju istim.Haris033 wrote:![]()
Reklama Dallasa koji ometa izgradnju jednog veoma znacajnog projekta za citav grad, pa i drzavu. Hladno mu reklama stoji u sred gradjevinskih radova.
Boli njega neka stvar sto je zajebao 400.000 ljudi, sto ce se rokovi 100% morati probiti itd.
- nineinchnails
#4149 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ispoljavanje bahatosti i moći. Mogu samo da se ironično smijem samima sebi koliko smo ništavni, i koliko nama vlada parola "šuti i trpi". Tako ću se smijati i godinama nakon završetka radova, kad god prodjem stupskom petljom.OldMayor wrote:Mislim da ova slika sve objasnjava, u kakvoj gabuli se nalazi nas glavni grad, odnosno kakvi ljudi vladaju istim.Haris033 wrote:![]()
Reklama Dallasa koji ometa izgradnju jednog veoma znacajnog projekta za citav grad, pa i drzavu. Hladno mu reklama stoji u sred gradjevinskih radova.
Boli njega neka stvar sto je zajebao 400.000 ljudi, sto ce se rokovi 100% morati probiti itd.
![]()
-
fiko halimic
#4150 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
ne kontam ja ovo. vidim da je neka tabla na sred ceste, ali sta, kako, zasto?