Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
luckygirl

#4126 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by luckygirl »

da li kod vas radi titl na mtv adria, ili je do mog resivera? :D
Giancarlo

#4127 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Giancarlo »

Zna li neko sta se desava sa logosoftom u zadnje vrijeme sa ovom kvazi akcijom "Reci da sam te ja poslao" ili kako se ono vec zove... Naime, u zadnjih pola godine igrom slucaja cetvero meni bliskih ljudi je u zadnjih pola godine preslo korsitit neki od internet paketa logosofta i ja sam im nahvalio logosoft jer mi stvarno radi bez ikakve greske od prvog dana i spomenem im tu akciju, ako bi se odlucili za logosft da kazu jeli, moje ime i prezime da bih dobio taj mjesec besplatan. I evo proslo je nekih pola godine, nisam dobio nijedan besplatan od njih cetvero, eto neka postoji mogucnost da je jedno ili dvoje zaboravilo spomenuti moje podatke ili da jednostavno lazu, ali je prosto nemoguce da niko od njih cetvero nije rekao (ponavljam, to su mi bliski ljudi, nije da sam sada hvatao raju po ulici :D ). Ne znam u cemu je problem, jeli onaj monter ne prenese nikome u logosoftu tu informaciju ili on ipa kprenese, ali tamo se jednostavno naprave ludi :? Nije im to uredu prema klijentima, ipak sam ih preporucio nekolicini ljudi jer su stvarno dobri, nemam nikakvih problema sa inetrnetom i nastavit cu dalje govoriti ko me upita kakav je logosoft, s tim sto cu ovo od sada dodavati kao informaciju da ta akcija se i ne provodi kako bas pise na poledini racuna... :x
opa22

#4128 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by opa22 »

hmm ja sam januar dobio besplatno, ali su mi iz centrale rekli da cu imati besplatan januar, jer sam ih doveo u svoj ulaz :S
pa nazovi ih i reci ja sam vam te te i te doveo reci ime i prezime mozda ti i dadnu 4 mjeseca besplatno :D
opa22

#4129 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by opa22 »

Sta se desava s logosoftom, jedno 20kanala mi ne radi od nekih mtv preko svih discovety do ne znam kojeg samo crna slika
opa22

#4130 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by opa22 »

Sta se desava s logosoftom, jedno 20kanala mi ne radi od nekih mtv preko svih discovety do ne znam kojeg samo crna slika
Sakazulu

#4131 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Pa dobio si januar besplatno... dakle samo besplatne kanale ove što ti nerade čekaj februar :evil: :evil: :evil:
Praetorious

#4132 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

opa22 wrote:Sta se desava s logosoftom, jedno 20kanala mi ne radi od nekih mtv preko svih discovety do ne znam kojeg samo crna slika
I kod mene jučer nije radila porodica Discovery, Animal Planet i još neki. Rijetkost je da svi rade, često se poneki zacrni. Šteta za Discovery, jer volim dokumentarce. Pretvaraću se da pola programa nisu reprize od dan ranije, a druga polovina reprizine reprize repriza ...
Grof

#4133 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Grof »

Zna li neko što Logosoft zatamnjuje HRT2 kod SP u rukometu? Koliko mi je poznato, niko od ovdašnjih tv kuća nije kupio pravo prijenosa za ovo prvenstvo. Međutim, Logosoft redovno svaki put zatamni utakmice, ali Telemach i HS ne zatamnjuju?

:?
afannedim

#4134 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Dragi naši korisnici,

Obavještavamo vas da je programska shema SUPER TV-a bogatija za još jedan HD kanal - Viasat Nature/History HD.

Viasat Nature/History HD je jedan24-satni kanal u visokoj rezoluciji kojem se emituju najbolje emisije i programski sadržaji sa dokumentarnih kanala Viasat History i Viasat Nature.

Programski sadržali kanala Viasat Nature emituju se od 06:00 od 18:00, dok se Viasat History emituje u vremenskom bloku od 18:00 do 06:00.

Uživajte!

Vaš LOL tim :)
Qler

#4135 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Qler »

prc! To Đuro legendo :D
afannedim

#4136 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Odabi :lol:
novi.dan.nova.nafaka

#4137 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by novi.dan.nova.nafaka »

afannedim wrote:Dragi naši korisnici,
Obavještavamo vas da je programska shema SUPER TV-a bogatija za još jedan HD kanal - Viasat Nature/History HD.
Viasat Nature/History HD je jedan24-satni kanal u visokoj rezoluciji kojem se emituju najbolje emisije i programski sadržaji sa dokumentarnih kanala Viasat History i Viasat Nature.
Programski sadržali kanala Viasat Nature emituju se od 06:00 od 18:00, dok se Viasat History emituje u vremenskom bloku od 18:00 do 06:00.
Uživajte!
Vaš LOL tim :)
:kiss: :thumbup:
Sakazulu

#4138 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Evo nešto se zezam sa wifi uređajem i nikako ne dobijem preko njega max brzinu kao preko žice. Moj wifi uređaj je Zyxel i fura na max. brzini od 3MBit što naravno nije uredu.

Sad mi je palo na pamet da nešto nije sa Billion modemom i da nije neštu u njegovim postavkama namješteno da uspori izlaz za wifi.

Može info i na pp.
EmiRem

#4139 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by EmiRem »

Sakazulu wrote:Evo nešto se zezam sa wifi uređajem i nikako ne dobijem preko njega max brzinu kao preko žice. Moj wifi uređaj je Zyxel i fura na max. brzini od 3MBit što naravno nije uredu.

Sad mi je palo na pamet da nešto nije sa Billion modemom i da nije neštu u njegovim postavkama namješteno da uspori izlaz za wifi.

Može info i na pp.
ista stvar je i kod mene sa linksys routerom sto se tice brzine na wlessu
Bumblebee

#4140 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Bumblebee »

Giancarlo wrote:Zna li neko sta se desava sa logosoftom u zadnje vrijeme sa ovom kvazi akcijom "Reci da sam te ja poslao" ili kako se ono vec zove... Naime, u zadnjih pola godine igrom slucaja cetvero meni bliskih ljudi je u zadnjih pola godine preslo korsitit neki od internet paketa logosofta i ja sam im nahvalio logosoft jer mi stvarno radi bez ikakve greske od prvog dana i spomenem im tu akciju, ako bi se odlucili za logosft da kazu jeli, moje ime i prezime da bih dobio taj mjesec besplatan. I evo proslo je nekih pola godine, nisam dobio nijedan besplatan od njih cetvero, eto neka postoji mogucnost da je jedno ili dvoje zaboravilo spomenuti moje podatke ili da jednostavno lazu, ali je prosto nemoguce da niko od njih cetvero nije rekao (ponavljam, to su mi bliski ljudi, nije da sam sada hvatao raju po ulici :D ). Ne znam u cemu je problem, jeli onaj monter ne prenese nikome u logosoftu tu informaciju ili on ipa kprenese, ali tamo se jednostavno naprave ludi :? Nije im to uredu prema klijentima, ipak sam ih preporucio nekolicini ljudi jer su stvarno dobri, nemam nikakvih problema sa inetrnetom i nastavit cu dalje govoriti ko me upita kakav je logosoft, s tim sto cu ovo od sada dodavati kao informaciju da ta akcija se i ne provodi kako bas pise na poledini racuna... :x
Mi smo ovaj mjesec imali dvije preporuke. I prvu su nam vec uracunali za februar (uredno pise tamo na stanju racuna BONUS), a iduca ide iduci mjesec, jer ne mogu biti dva popusta unutar jednog mjeseca.
Sakazulu

#4141 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

EmiRem wrote:
Sakazulu wrote:Evo nešto se zezam sa wifi uređajem i nikako ne dobijem preko njega max brzinu kao preko žice. Moj wifi uređaj je Zyxel i fura na max. brzini od 3MBit što naravno nije uredu.

Može info i na pp.
E onda je ovo neki problem :)
033_NS

#4142 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by 033_NS »

Sakazulu wrote:
EmiRem wrote:

Može info i na pp.
E onda je ovo neki problem :)

kod mene je generalno zadnja 2-3 dana usporeno.... i to bas usporeno..... paket DUO....
zilog

#4143 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

Dajte ba ljudi, sve sljaka bez problema. Ako mislite da je nesto kod vas, nazovite podrsku.

Provjerite postavke na WiFi klijentima. To nekad moze da uspori wireless. Dovoljno je da se jedan kaci sa sporijim standardom, da svi ostali uredjaji trpe zbog tog klijenta. Moze biti da je iz nekog razloga i router ostao na sporijem standardu, ali to rijesite sami, ili sa podrskom ako je LOL-ov.
Sakazulu

#4144 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

zilog wrote:Dajte ba ljudi, sve sljaka bez problema. Ako mislite da je nesto kod vas, nazovite podrsku.

Provjerite postavke na WiFi klijentima. To nekad moze da uspori wireless. Dovoljno je da se jedan kaci sa sporijim standardom, da svi ostali uredjaji trpe zbog tog klijenta. Moze biti da je iz nekog razloga i router ostao na sporijem standardu, ali to rijesite sami, ili sa podrskom ako je LOL-ov.

Pa šta da kažem osim da nisam spomenuo da meni to ne šljaka zadnjih par dana... Nego konstatntno kako sam uveo LOL... Da budem precizniji... kad su spojili wifi u modem brzina je bila jednaka na oba uređaja. Zatim se dešavao problem sa kockicama na tv i pucanjem neta i nakon skoro godinu dana gatanja od strane LOL-a odlučili su napraviti da moram sam pozivati za konekciju, ukinuli raniji pppoe, i namjestili da i wifi bira konekciju... I od tada brzina nije jednaka kao ranije. E moje pitanje je bilo kako da pristupim modemu da vidim da li tamo ima neki klik da pusti propusnost na port od wifi-a?
Artest

#4145 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Artest »

Kontao sam preci na logosoft i uzet ovaj paket Trio. Znaci, cijena je 50 KM+ pdv...ili ima jos nesto?

Da li je obracun impulsa jeftiniji od bh telecoma? Jel se osjetilo na racunu, vi koji ste prelazili? (minus ono 15KM dzabera)
Qler

#4146 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Qler »

ja nisam nikad potrosio ni tih 15KM...
lider

#4147 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by lider »

Artest wrote:Kontao sam preci na logosoft i uzet ovaj paket Trio. Znaci, cijena je 50 KM+ pdv...ili ima jos nesto?

Da li je obracun impulsa jeftiniji od bh telecoma? Jel se osjetilo na racunu, vi koji ste prelazili? (minus ono 15KM dzabera)
Meni se račun prepolovio otkako sam prešao na Trio. Ranije sam imao samo lol internet, a hs kablovsku i telekomov telefon i to troje nije nikada došlo ispod 100 KM. Sada plaćam 58,5 KM (to je s pdv-om, nema nikakvih dodatnih troškova ako nemaš drugi tv, onda se plaća iznajmljivanje drugog stb uređaja), a kvalitet usluga je neuporedivo bolji.
Artest

#4148 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Artest »

Zahvaljujem na odgovorima. Kod mene se racun za tel uglavnom vrti oko 50 km (nekad je znao i na stoju izac), + 30 net i 11,5 za sugavu analognu od HS-a.

Nek mi i prebaci ono besplatnih 15 KM za nekih 20 KM, isplati se. (da ne pominjem brzi net, i sto konacno dobijam sport klubova, arene..i sve ostalo)
balea

#4149 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by balea »

Artest wrote:Zahvaljujem na odgovorima. Kod mene se racun za tel uglavnom vrti oko 50 km (nekad je znao i na stoju izac), + 30 net i 11,5 za sugavu analognu od HS-a.

Nek mi i prebaci ono besplatnih 15 KM za nekih 20 KM, isplati se. (da ne pominjem brzi net, i sto konacno dobijam sport klubova, arene..i sve ostalo)
Sve zavisi koliko mobitele zoves... jedino mi oni prave razliku sto se telefona tice.

Sa druge strane, kod mene su i sestra, muzev brat i tri nasa porodicna prijatelja presli na lol... tako da se razmisljam da predjem na trio light i placam telefona koliko potrosim - samo jos mamu da premuntam :)

Ali sve i da je duplo sklupli od telekomovog.... televizija i snimalica vrijede svake marke.
--usnee--

#4150 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by --usnee-- »

lider wrote:
Artest wrote:Kontao sam preci na logosoft i uzet ovaj paket Trio. Znaci, cijena je 50 KM+ pdv...ili ima jos nesto?

Meni se račun prepolovio otkako sam prešao na Trio. Ranije sam imao samo lol internet, a hs kablovsku i telekomov telefon i to troje nije nikada došlo ispod 100 KM. Sada plaćam 58,5 KM (to je s pdv-om, nema nikakvih dodatnih troškova ako nemaš drugi tv, onda se plaća iznajmljivanje drugog stb uređaja), a kvalitet usluga je neuporedivo bolji.
plus rtv taksa
Post Reply