Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
AliceInChains

#4126 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by AliceInChains »

antimobbing wrote:
Murisno1 wrote: nisam zadovoljan i malko me i strah :-?
Mirno spavaj i ništa se ne boj, vidio si slike naših novih ministara kod svih na kosi je prisutan gel visoke viskoznosti i kvalitete. :roll: Sa ovim i ovakvim kadrovima mislim da ćemo glatko riješiti sve probleme. Zato nema potrebe da se uopće brineš. Samo se opusti i uživaj ... :(
A zamisli, da kosa nebi bila dosta gelovana? :mrgreen: Onda bi samo bezze iritirala celo i sa tim proces razmisljanja :mrgreen:

Pazi bre, sve je OKe :mrgreen: Sacekajmo, sta ce nova vlada uciniti, tj. hoce l' biti napretka. Sacuvajmo mentalno onanisanje za kasnje :mrgreen: Valja nam sad skupiti snage i majorizirati Laktasenkove tvrde orahe :mrgreen:

Po ovoj mogucnosti bih i ja htio da se zahvalim preCedniku Dodiku i njegovoj podrsci HDZ-u :!: Iskreno, hvala :mrgreen:

:bih:
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#4127 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by antimobbing »

AliceInChains wrote:
antimobbing wrote:
Murisno1 wrote: nisam zadovoljan i malko me i strah :-?
Mirno spavaj i ništa se ne boj, vidio si slike naših novih ministara kod svih na kosi je prisutan gel visoke viskoznosti i kvalitete. :roll: Sa ovim i ovakvim kadrovima mislim da ćemo glatko riješiti sve probleme. Zato nema potrebe da se uopće brineš. Samo se opusti i uživaj ... :(
A zamisli, da kosa nebi bila dosta gelovana? :mrgreen: Onda bi samo bezze iritirala celo i sa tim proces razmisljanja :mrgreen:

Pazi bre, sve je OKe Sacekajmo, sta ce nova vlada uciniti, tj. hoce l' biti napretka. Sacuvajmo mentalno onanisanje za kasnje :mrgreen: Valja nam sad majorizirati Laktasenkove tvrde orahe :mrgreen:

Po ovoj mogucnosti bih i ja htio da se zahvalim preCedniku Dodiku i njegovoj podrsci HDZ-u :!: Iskreno, hvala :mrgreen:

Pročitaj ovo

http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/110318024

Konačno jedan "happy end"

Sabahudin Ćosić dobio posao, stan i 500 KM

Iako je gotovo teško povjerovati, jedna životna drama okončana je sretnim krajem. Demobilisani pripadnik Armije RBiH Sabahudin Ćosić riješio je svoje egzistencijalno pitanje uz pomoć ministra za boračka pitanja Kantona Sarajevo Nedžada Ajnadžića i Vlade KS.

Piše: A. Karadža

Od početka naredne sedmice demobilisani borac Ćosić počet će raditi u Kantonalnom javnom preduzeću ZOI '84, dio je dogovora koji je postignut na sastanku ministra Ajnadžića i njegovog nekadašnjeg kolege iz105. motorizovane brigade Prvog korpusa Armije RBiH.

Ćosić je uz posao dobio i jednokratnu pomoć u iznosu od 500 KM, a predložena su rješenja i načini plaćanja smještaja Ćosiću do kraja ove godine.

Kako saznajemo, Ćosić će bunker iz Drugog svjetskog rata zamijeniti jednosobnim stanom u sarajevskom naselju Stup.

Demobilisani borac Armije RBiH bio je doveden na rub egzistencije. U očajničkom pokušaju da se čuje njegov glas, Ćosić je prijetio samospaljivanjem ispred zgrade Vlade FBiH, u čemu su ga spriječili pripadnici FMUP-a i Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo.

Njegov je vapaj na sreću naišao na reakciju nadležnih organa, koji su mu izašli u susret i obezbijedili osnovne uslove za život.

Ćosić je u razgovoru sa novinarom portala Sarajevo-x.com izrazio zahvalnost ministru Ajnadžiću i svima koji su mu pomogli da riješi probleme sa kojima se suočavao.

"Zadovoljan sam s pomoći koju sam dobio i zahvaljujem se svima koji su mi pomogli", rekao je Ćosić, koji je dodao da više ne želi davati izjave za medije.
Moje iskrene i lične čestitke ovom hrabrom čovjeku - HEROJU - koji je doista dokazao da je borac na djelu a ne samo na papiru, kao oni LAŽNI BORCI koji nas predstavljaju.

Svi smo svjedoci da su lažni predsjednici boraca vodili naš narod da uništava državnu imovinu i zgrade, samo da bi oni lično imali od toga koristi i niko više.

Što je apsurd pored toga što su napravili štetu državi, narodu i budžetu, nagrađeni su pozicijom u vlasti.

Zar su mrtve zgrade krive zato što u njima sjede duševno mrtvi ljudi koji ne osjećaju potrebe svoga naroda?

Svi demobilisani borci i narod pojedinačno treba da idemo na razgovor i tražimo svoja prava na sličan način.

Dosta je više podaničkog mentaliteta i uvlačenja u šupak ministrima jer tako godinama ostajemo samo posrani, ništa više. Svi mi sami pojedinačno treba da idemo i tražimo svoja prava.

Ne trebaju nam više razne psihopate, patološki lažovi, varalice, šibicari, kokošari, lažni predsjednici Sindikata i Boraca koji će nas kao ovce i bekane vodati za sobom, isključivo radi svoga balkanskog ličnog i suženog sitno-kokošarskog interesa.
Last edited by antimobbing on 18/03/2011 11:06, edited 1 time in total.
ravno

#4128 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ravno »

Murisno1 wrote:sdp sad ima golem poso pred sobom, ali znaju to i oni. Mene lično nije prestala brinuti ova situacija odnosno način kako se vlada formirala, ali mišljenja sam da bi SDP bio daleko komotniji u pregovorima poslije (ovim koji su okončani kako su okončani) da nisu kandidovali hrvatskog člana predsjedništva - nebitna pozicija i nebitan političar .. ali eto hajd.

time su na sebe bacili teret glavnog krivca za majorizaciju hrvata ... vidjecemo jbg, nisam zadovoljan i malko me i strah :-?
U sinoćnjoj emisiji BHT1 u kojoj su gostovali Čavara, Mašić, Kenjac i ona gospoja iz 90-ke, Mašić iznese detalj sa pregovora da su, navodno Čović & co bili spremni potpisati legalitet i legitimitet Željka Komšića u zamjenu za dva ministarska mjesta. Kenjac kurvinski ne htjede potvrditi tu informaciju, jer ga Čavara naruži:"Nemojte o tome, g. Genjac".

Ako ikada dobijemo potvrdu Mašićevih navoda (u koje duboko vjerujem), postavlja se pitanje psihičkog zdravlja simpatizera oba HDZ-a: kako bi to njima Čović i Ljubić sada objasnili da je Komšić legalan i legitiman, a do jučer je bio balija, komunjara i izdajnik? Sranja tek slijede, to je tačno, sa oprobanim receptima HB "kažnjeničkih bojni" i njihovih vječnih koalicionih partnera, ali najveći problem i dalje ima hrvatski narod, kojeg u stvari politički ne vodi NIKO!
Bez obzira na sranja, ovo se kad-tad mora presijeći, a treba insistirati na istoj odgovornosti svih platformaša, ne dajući prostora SDA-u da nam sutra oni zabiju nož u leđa. Bez obzira na sve, ne smije biti udaranja generalno po Hrvatima, jer je to van zdrave pameti. Oni se samo moraju pomiriti sa nekim činjenicama: da ih nema više od 17,38%, da im to ne garantuje trećinu vlasti u BiH i da moraju svima "dati" ista prava koja traže za sebe.
1gorstak

#4129 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 1gorstak »

Murisno1 wrote:nisam zadovoljan i malko me i strah :-?
HDZ je imao izbor; izaci iz velikosrpskog tabora ili gubiti manevarski prostor. Ja bih volio da je HDZ izabrao saveznistvo sa Sarajevom (jer Sarajevo moze uraditi nesto po pitanju polozaja Hrvata, dok Dodik i da zeli ne moze), ali to je sada gotova stvar. Zasluge ce pripasti Lijanovicima i HSP-u a HDZ ce se istopiti kao i onaj u Hrvatskoj.

Kako god, bez konstruktivnog nastupa HDZ-a, do ovog je moralo doci (sad ili za cetiri godine), a ono sto se mora nije ni tesko.
zemo_online

#4130 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zemo_online »

JBT wrote:Ma nije Covic glup. On se samo ocajnicki bori da ne zavrsi u zatvoru na kraju balade. A to mu moze garantovati samo 100% fotelja koje pripadaju pripadnicima Hrvatskog naroda. Sve ostalo je bajbukana.

kako? ako ima cetiri ide u zatvor?? sa 5 ne ide?
AliceInChains

#4131 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by AliceInChains »

antimobbing wrote:
AliceInChains wrote:
antimobbing wrote:

Pazi bre, sve je OKe Sacekajmo, sta ce nova vlada uciniti, tj. hoce l' biti napretka. Sacuvajmo mentalno onanisanje za kasnje :mrgreen: Valja nam sad majorizirati Laktasenkove tvrde orahe :mrgreen:

Pročitaj ovo

http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/110318024

Konačno jedan "happy end"

Sabahudin Ćosić dobio posao, stan i 500 KM

Iako je gotovo teško povjerovati, jedna životna drama okončana je sretnim krajem. Demobilisani pripadnik Armije RBiH Sabahudin Ćosić riješio je svoje egzistencijalno pitanje uz pomoć ministra za boračka pitanja Kantona Sarajevo Nedžada Ajnadžića i Vlade KS.

Piše: A. Karadža

Od početka naredne sedmice demobilisani borac Ćosić počet će raditi u Kantonalnom javnom preduzeću ZOI '84, dio je dogovora koji je postignut na sastanku ministra Ajnadžića i njegovog nekadašnjeg kolege iz105. motorizovane brigade Prvog korpusa Armije RBiH.

Ćosić je uz posao dobio i jednokratnu pomoć u iznosu od 500 KM, a predložena su rješenja i načini plaćanja smještaja Ćosiću do kraja ove godine.

Kako saznajemo, Ćosić će bunker iz Drugog svjetskog rata zamijeniti jednosobnim stanom u sarajevskom naselju Stup.

Demobilisani borac Armije RBiH bio je doveden na rub egzistencije. U očajničkom pokušaju da se čuje njegov glas, Ćosić je prijetio samospaljivanjem ispred zgrade Vlade FBiH, u čemu su ga spriječili pripadnici FMUP-a i Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo.

Njegov je vapaj na sreću naišao na reakciju nadležnih organa, koji su mu izašli u susret i obezbijedili osnovne uslove za život.

Ćosić je u razgovoru sa novinarom portala Sarajevo-x.com izrazio zahvalnost ministru Ajnadžiću i svima koji su mu pomogli da riješi probleme sa kojima se suočavao.

"Zadovoljan sam s pomoći koju sam dobio i zahvaljujem se svima koji su mi pomogli", rekao je Ćosić, koji je dodao da više ne želi davati izjave za medije.
Moje iskrene i lične čestitke ovom hrabrom čovjeku - HEROJU - koji je doista dokazao da je borac na djelu a ne samo na papiru, kao oni LAŽNI BORCI koji nas predstavljaju.

Svi smo svjedoci da su lažni predsjednici boraca vodili naš narod da uništava državnu imovinu i zgrade, samo da bi oni lično imali od toga koristi i niko više.

Što je apsurd pored toga što su napravili štetu državi, narodu i budžetu, nagrađeni su pozicijom u vlasti.

Zar su mrtve zgrade krive zato što u njima sjede duševno mrtvi ljudi koji ne osjećaju potrebe svoga naroda?

Svi demobilisani borci i narod pojedinačno treba da idemo na razgovor i tražimo svoja prava na sličan način.

Dosta je više podaničkog mentaliteta i uvlačenja u šupak ministrima jer tako godinama ostajemo samo posrani, ništa više. Svi mi sami pojedinačno treba da idemo i tražimo svoja prava.

Ne trebaju nam više razne psihopate, patološki lažovi, varalice, šibicari, kokošari, lažni predsjednici Sindikata i Boraca koji će nas kao ovce i bekane vodati za sobom, isključivo radi svoga balkanskog ličnog i suženog sitno-kokošarskog interesa.
Pusti ba gluposti. NISU SVI ISTI :!: Bosna i Hercegovina trenutno nije ni D od drzave, zato sto nam drzavna vlada nema dovoljno mehanizma da bude efikasna. Isto je vazilo i za FBIH....vidit cemo, kako ce ovu olaksanu situaciju iskoristiti platformisti. Ako ne dobro, onda slijedi opravdano onanisanje.

A DOBRO SE ZNA, KO OVU DRZAVU zbog politicke ETNOZAJEBANCIJE koci, blokira i pravi disfunkcionalnu :oops:

Saberimo dosta snage za drzavni nivo, il' ne formirajmo drzavnu vladu, ako nam CETNICI zaprijete sa blokadama :mrgreen:

Zato sto si sigurno opet zaboravio, dok si mi prethodno napisano procitao, da ponovim: NISU SVI ISTI :mrgreen:
Last edited by AliceInChains on 18/03/2011 11:19, edited 2 times in total.
Banksy

#4132 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Banksy »

1gorstak wrote: Mi danas nemamo mehanizme da sankcionisemo one koji sire mrznju, a ako se pokusa kroz drzavni parlament provuci zakon koji bi predvidjao sankcionisanje propagiranja medjuetnicke netrpeljivosti, velikosrbi ce to oboriti pribjegavanjem entitetskom glasanju. I sta ostaje ?
Sve si rekao u prvom dijelu rečenice. Ćorav vidi da nam ostaju ili puške ili dizanje rahmetlije iz groba da obriše potpis s Daytona.
1gorstak wrote: Ostaje da se kapitulira, da se sovinizam prihvati kao legitiman oblik politickog izrazavanja i da se udje u podjelu FBiH i stvaranje (dugorocno ipak neodrzivog) bosnjackog rezervata. Ili da se dosljedno nastavi braniti multietnicku dusu ove zemlje, ma koliko se Dodik i Covic ljutili i kofrcili. ?
Ne znam da li si primjetio, podjela Federacije je počela jučer i zvanično. Sad imamo fildžan vladu od čaršije do Ilidže i Hrvate koji drže ''svoje'' entitete, vaskrslu Herceg-Bosnu. Pitaj Bošnjake kako im je u toj ''multietničkoj duši''. Koja je btw pokopana davne 1993. saglasnošću i dobrom voljom svih naroda i narodnosti.
1gorstak wrote: Svako od nas ima svoj licni odgovor na ovu dilemu i to je ono sto nas cini ili ljudima ili kukavicama. I da zakljucim, meni uopste ne smeta to sto je neko kukavica, to sto misli da treba kapitulirati pred razjarenim pavijanima, no mi smeta kada taj svoj stav nudi drugima kao nesto ispravno, kada taj kukavicluk predstavlja kao mudrost.
Pametni taj tvoj apstraktni ''kukavičluk'', o kojem naglabaš, zovu mudrošću. Pametni znaju da se problemi rješavaju razgovorom i kompromisom, hladne, bistre i lukave glave. I bolno pamte gdje i kako završava preglasavanje i nametanje tuđe volje drugom.
Glede kapitulacije, kapitulir'o ti je Alija, kad je sjeo za sto s Karadžićem i Bobanom. Što se moglo kapitulirat', kapituliralo se davnih dana.
1gorstak wrote: Boj se ovna, boj se govna, a kad cu zivjeti ?
E, to treba pitati bližu i dalju familiju što je '90. zaokružila sve svezane zastave.
Eto, živiš, vidiš kako su nam lijepo ugodili.
Alfons Kauders

#4133 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

ravno wrote: U sinoćnjoj emisiji BHT1 u kojoj su gostovali Čavara, Mašić, Kenjac i ona gospoja iz 90-ke, Mašić iznese detalj sa pregovora da su, navodno Čović & co bili spremni potpisati legalitet i legitimitet Željka Komšića u zamjenu za dva ministarska mjesta. Kenjac kurvinski ne htjede potvrditi tu informaciju, jer ga Čavara naruži:"Nemojte o tome, g. Genjac".

Ako ikada dobijemo potvrdu Mašićevih navoda (u koje duboko vjerujem), postavlja se pitanje psihičkog zdravlja simpatizera oba HDZ-a: kako bi to njima Čović i Ljubić sada objasnili da je Komšić legalan i legitiman, a do jučer je bio balija, komunjara i izdajnik? Sranja tek slijede, to je tačno, sa oprobanim receptima HB "kažnjeničkih bojni" i njihovih vječnih koalicionih partnera, ali najveći problem i dalje ima hrvatski narod, kojeg u stvari politički ne vodi NIKO!
Bez obzira na sranja, ovo se kad-tad mora presijeći, a treba insistirati na istoj odgovornosti svih platformaša, ne dajući prostora SDA-u da nam sutra oni zabiju nož u leđa. Bez obzira na sve, ne smije biti udaranja generalno po Hrvatima, jer je to van zdrave pameti. Oni se samo moraju pomiriti sa nekim činjenicama: da ih nema više od 17,38%, da im to ne garantuje trećinu vlasti u BiH i da moraju svima "dati" ista prava koja traže za sebe.
hdz se igra politike i izgleda prilicno djetinjasto...

njima je sve relativno, od ustava do legitimiteta... ako je nesto protuzakonito ili protuustavno, onda nikakav dogovor to ne moze promijeniti... isto kao i legitimitet... ako komsic nema legitimitet, onda se tu nema o cemu pregovarati i dogovarati...

nazalost ono sto je hdz radio jeste protuzakonito... ono sto je hdz zagovarao je protuustavno... izbor komsica je legalan i legitiman... tako da je hdz u pregovore isao nudeci... nista... tudjim kurcem u svatove... ides u pregovore i nudis ono sto si svakako obavezan uvaziti i postovati... infantilno i jako glupo
madner

#4134 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Nego koliko ljudi zivi u ova 3 kantona koja ne priznaju "vlast"?
Alfons Kauders

#4135 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:Nego koliko ljudi zivi u ova 3 kantona koja ne priznaju "vlast"?
oko 150,000, ako i toliko...
AliceInChains

#4136 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by AliceInChains »

Alfons Kauders wrote:
madner wrote:Nego koliko ljudi zivi u ova 3 kantona koja ne priznaju "vlast"?
oko 150,000, ako i toliko...

Ako stvarno ne priznaju politicke odluke u tim kantonima, onda ce slijediti ekonomski kolaps FBIH :shock: :mrgreen:

+ valja nam importirati toaletni papir :mrgreen:
madner

#4137 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Samo da postavimo stvari u perspektivu :wink:

Import toalet papira je razlog zasto od ovog nece biti nista, pa nije vlasniku Violete draze blagostanje Covica od sopstvenog.
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#4138 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by antimobbing »

AliceInChains wrote: Pusti ba gluposti. NISU SVI ISTI :!: Bosna i Hercegovina trenutno nije ni D od drzave, zato sto nam drzavna vlada nema dovoljno mehanizma da bude efikasna. Isto je vazilo i za FBIH....vidit cemo, kako ce ovu olaksanu situaciju iskoristiti platformisti. Ako ne dobro, onda slijedi opravdano onanisanje.

A DOBRO SE ZNA, KO OVU DRZAVU zbog politicke ETNOZAJEBANCIJE koci, blokira i pravi disfunkcionalnu :oops:

Saberimo dosta snage za drzavni nivo, il' ne formirajmo drzavnu vladu, ako nam CETNICI zaprijete sa blokadama :mrgreen:

Zato sto si sigurno opet zaboravio, dok si mi prethodno napisano procitao, da ponovim: NISU SVI ISTI :mrgreen:

Volio bih da si ti upravo a da ja nisam ... ali od čega su napravljene naše institucije?

Pa napravljene su od ljudi koji sjede unutar tih institucija, ne od maltera na zgradama.

Dakle, od pojedinaca iz našeg naroda koji sjede u tim zgradama sa jednim podaničkim mentalitetom.

Svi mi kao kolektivno kao narod ne valjamo jer smo svi isti bez obzira na naciju, imamo podanički mentalitet, isključivo neki svoj lični interes i suženu svijest, na štetu kolektivnog interesa i općeg dobra za sve nas.

Odoh da vas više ne ometam ... valjda će biti dobro, ako Bog da.
1gorstak

#4139 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 1gorstak »

Banksy wrote:Ne znam da li si primjetio, podjela Federacije je počela jučer i zvanično. Sad imamo fildžan vladu od čaršije do Ilidže i Hrvate koji drže ''svoje'' entitete, vaskrslu Herceg-Bosnu. Pitaj Bošnjake kako im je u toj ''multietničkoj duši''. Koja je btw pokopana davne 1993. saglasnošću i dobrom voljom svih naroda i narodnosti.
Defetizam :) Ti ako vise ne mozes izdrzati, skini se sa foruma o politici, okreni se golubarstvu, uzgajaj ruze ili trazi sebi srecu negdje vani, recimo na Novom Zelandu. I niko te zbog tog nece kritikovati. Ali ako po forumu siris defetizam i mene (a i druge) pokusavas uvjeriti da je sve izgubljeno i da se trebamo prestati opirati projektu etnicke podjele, neko ce ti ne daj boze nesto opsovati, a ti onda nemas opravdanje da se bunis. Jer kako rekoh, ako mislis da je sve izgubljeno, posveti se golubarstvu i hortikulturi, nemoj po forumu djelovati u korist Dodikove ideologije.
Boom71

#4140 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Boom71 »

1gorstak wrote:

Kompromis izmedju nas koji se zalazemo za suzivot i onih koji to ne zele nije moguc. Moze li voda biti malo suha a malo mokra ? Moze li bijelo biti malo crno ? Mozemo li imati kombinaciju multietnickog drustva i politike koja se temelji na sovinizmu i ksenofobiji ?

Kompromisa nema. Oni koji se zalazu za etnicku podjelu moraju kapitulirati ako zelimo politicku stabilizaciju i svako popustanje pred njima je gubljenje vremena (i prolongiranje agonije, cime samo delegiramo nase probleme na ledja jos jedne, ili jos dvije generacije). Nasi politicki protivnici nisu nasi protivnici jer imaju razlicit stav po pitanju gej brakova ili modela privatizacije, nasi politicki protivnici su nam protivnici jer zele da uguse BiH, da ju raskomadaju kao bijesne hijene.
:thumbup:

Bezveze mi da pisem slican text...Ovo je sustina!

:-D
madner

#4141 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Mobingu, zar nisi casno obecao da napustas ovu temu juce?
Zar te moram opet majorizirati?
antimobbing

#4142 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by antimobbing »

madner wrote:Mobingu, zar nisi casno obecao da napustas ovu temu juce?
antimobbing ne mobbing ... protiv toga se godinama borim ... :D

Što da radim madneru kad sam moralno slabi balkanac kao i svi mi zajedno …

Dobro odoh, samo nemojte vršiti mobbing, da ne bih koristio provjerene antimobbing metode ... :D
biske

#4143 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by biske »

...
Last edited by biske on 12/07/2012 18:52, edited 1 time in total.
Murisno1

#4144 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Murisno1 »

Alfons Kauders wrote:
ravno wrote: U sinoćnjoj emisiji BHT1 u kojoj su gostovali Čavara, Mašić, Kenjac i ona gospoja iz 90-ke, Mašić iznese detalj sa pregovora da su, navodno Čović & co bili spremni potpisati legalitet i legitimitet Željka Komšića u zamjenu za dva ministarska mjesta. Kenjac kurvinski ne htjede potvrditi tu informaciju, jer ga Čavara naruži:"Nemojte o tome, g. Genjac".

hdz se igra politike i izgleda prilicno djetinjasto...

njima je sve relativno, od ustava do legitimiteta... ako je nesto protuzakonito ili protuustavno, onda nikakav dogovor to ne moze promijeniti... isto kao i legitimitet... ako komsic nema legitimitet, onda se tu nema o cemu pregovarati i dogovarati...

nazalost ono sto je hdz radio jeste protuzakonito... ono sto je hdz zagovarao je protuustavno... izbor komsica je legalan i legitiman... tako da je hdz u pregovore isao nudeci... nista... tudjim kurcem u svatove... ides u pregovore i nudis ono sto si svakako obavezan uvaziti i postovati... infantilno i jako glupo
svi mi znamo da HDZ priča gluposti i da njihova politika nema veze sa zaštitom interesa hrvata ali ovdje HDZ ne ističe ispravnost svoje politike nego krivudavost SDPovske politike "prema hrvatima". Po meni, sve je to počelo sa zajebavanjem oko Komšića odnosno pozicije predsjedništva.

Da je SDP lafovski prepustio to HDZ-u u smislu "eto ti mala jebla te ona :D" ne bi imali ovakav pritisak jer bi bili u nadređenoj poziciji. Ne bi to bio ustupak. To bi bio potez za dugoročno planiranje. Ko što se HDZ sad hvata za Komšića, tako je mogo i SDP bit laf i reći - eto, povukli smo kandidaturu Komšića koji bi garant pobijedio samo da vidiš da smo veći ljudi od tebe :) ...

Komšić bi bio pijun ... al za kraljicu
AliceInChains

#4145 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by AliceInChains »

1gorstak wrote:

Kompromis izmedju nas koji se zalazemo za suzivot i onih koji to ne zele nije moguc. Moze li voda biti malo suha a malo mokra ? Moze li bijelo biti malo crno ? Mozemo li imati kombinaciju multietnickog drustva i politike koja se temelji na sovinizmu i ksenofobiji ?

Kompromisa nema. Oni koji se zalazu za etnicku podjelu moraju kapitulirati ako zelimo politicku stabilizaciju i svako popustanje pred njima je gubljenje vremena (i prolongiranje agonije, cime samo delegiramo nase probleme na ledja jos jedne, ili jos dvije generacije). Nasi politicki protivnici nisu nasi protivnici jer imaju razlicit stav po pitanju gej brakova ili modela privatizacije, nasi politicki protivnici su nam protivnici jer zele da uguse BiH, da ju raskomadaju kao bijesne hijene.
:thumbup: Bravo gorstak. Ovo vrijedi ponoviti na svakoj stranici i na svakoj slicnoj politickoj temi, jer BAS OVAJ KOMENTAR oduzima dusmanima i braniteljima stozera i nebeskog naroda prostor za relativizaciju i preokretanje cijenica, kojoj se oni ALI BAS UVJEK sluze

nosara

#4146 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nosara »

Murisno1 wrote: svi mi znamo da HDZ priča gluposti i da njihova politika nema veze sa zaštitom interesa hrvata ali ovdje HDZ ne ističe ispravnost svoje politike nego krivudavost SDPovske politike "prema hrvatima". Po meni, sve je to počelo sa zajebavanjem oko Komšića odnosno pozicije predsjedništva.

Da je SDP lafovski prepustio to HDZ-u u smislu "eto ti mala jebla te ona :D" ne bi imali ovakav pritisak jer bi bili u nadređenoj poziciji. Ne bi to bio ustupak. To bi bio potez za dugoročno planiranje. Ko što se HDZ sad hvata za Komšića, tako je mogo i SDP bit laf i reći - eto, povukli smo kandidaturu Komšića koji bi garant pobijedio samo da vidiš da smo veći ljudi od tebe :) ...

Komšić bi bio pijun ... al za kraljicu
Nista se ne bi dobilo... To bi bilo protumaceno kao slabost SDP-a, pa bi stoka trazila jos vise nego sto su trazili...

Njima nije do dogovora, vec do nadjebavanja...
madner

#4147 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

antimobbing wrote:
madner wrote:Mobingu, zar nisi casno obecao da napustas ovu temu juce?
antimobbing ne mobbing ... protiv toga se godinama borim ... :D

Što da radim madneru kad sam moralno slabi balkanac kao i svi mi zajedno …

Dobro odoh, samo nemojte vršiti mobbing, da ne bih koristio provjerene antimobbing metode ... :D
Haj, otvori blog i ne mobiraj vise temu spamom.
Gandalf

#4148 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Gandalf »

Koliko god se nacionalističke elite trudile da unište BiH, to im neće uspjeti - džaba im i samouprave i sastanci sa vladom Srbije, peticije i neki smiješni protesti - BiH je preživjela onakvu životinju Miloševića sa onolikim naoružanjem, preživjela je BiH i izdajnički udarac druge životinje koja se odazivala na ime Tuđman, i siguran sam da će preživjeti nekakve papke i lole iz Laktaša i Gruda - znam da to boli mnoge forumaše južnijeg i istočnijeg dijela BIH ali pomirite se sa sudbinom - BiH će trajati još jako duuuuuuuugo.
Banksy

#4149 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Banksy »

1gorstak wrote:
Banksy wrote:Ne znam da li si primjetio, podjela Federacije je počela jučer i zvanično. Sad imamo fildžan vladu od čaršije do Ilidže i Hrvate koji drže ''svoje'' entitete, vaskrslu Herceg-Bosnu. Pitaj Bošnjake kako im je u toj ''multietničkoj duši''. Koja je btw pokopana davne 1993. saglasnošću i dobrom voljom svih naroda i narodnosti.
Defetizam :) Ti ako vise ne mozes izdrzati, skini se sa foruma o politici, okreni se golubarstvu, uzgajaj ruze ili trazi sebi srecu negdje vani, recimo na Novom Zelandu. I niko te zbog tog nece kritikovati. Ali ako po forumu siris defetizam i mene (a i druge) pokusavas uvjeriti da je sve izgubljeno i da se trebamo prestati opirati projektu etnicke podjele, neko ce ti ne daj boze nesto opsovati, a ti onda nemas opravdanje da se bunis. Jer kako rekoh, ako mislis da je sve izgubljeno, posveti se golubarstvu i hortikulturi, nemoj po forumu djelovati u korist Dodikove ideologije.
Čuj, defetizam :mrgreen:

A sad ozbiljno :D Vidim, izbjegavaš odgovore, pa da pitam direktno.

Ti si inteligentan čovjek, mnoge postove bih ti rado potpisala, ali upravo ti sve vrijeme pišeš u duhu Branka Kockice, kućica od čokolade, marmelade, štaveć, a zapravo sve u korist Dodika i sličih njemu.
Ja ne mogu da vjerujem da odrastao čovjek rezonuje po matrici: ''šta će oni nama'', ''pokazaćemo mi njima'' i ''pravda će pobijediti''.
Ako zaboravimo na lične političke afinitete i izbore, na ovo što trenutno imamo na stolu, na političke borbe, borbe za resurse i borbe sujeta, evo ako zamišljamo neke idealne političke uslove i idealne predstavnike, evo, na vlasti su ''naši'', kojigod bili,
mi i dalje živimo u svijetu 2 eniteta i tri naroda i Daytona kao zakucanog okvira kojeg smo dobrovoljno potpisali.
Čovječe, imaš to što imaš, i možeš to promijeniti jedino saglasnošću i dobrom voljom svih, koliko god se to tebi i svima nama sviđalo ili ne.
Jedina druga opcija su puške, ali ja zaista ne vidim one koji bi ih rado uzeli u ruke i ispravljali krive Alijine Drine.
A pogotovo ne vidim one koji bi ih poveli u avanturu ukidanja svojih fildžana za koje su se zapravo borili od početka, jer samo tako, sami, i samo u njima mogu hapati nesmetano.
Zapravo, nije mi jasno za šta se ti zalažeš, za koji oblik i formu političke borbe, kako misliš stići do cilja, do te države o kojoj pričaš, koju bih voljela i ja, a koja vjerovatno najviše liči na onu predratnu BiH, gdje smo svi jedni, jedno, isti, ravnopravni, građani, itd?
Kako ti to zamišljaš? Otprilike znam šta ti je cilj, ali koji je put i kako, da čujemo i to?
I ako može konkretno, o temi, ne o meni. :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#4150 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

madner wrote:Samo da postavimo stvari u perspektivu :wink:

Import toalet papira je razlog zasto od ovog nece biti nista, pa nije vlasniku Violete draze blagostanje Covica od sopstvenog.
a kupuj domace?
a avaz? :D
Locked