Renault Megane all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
spree

#4126 Re: Renault Megane all about

Post by spree »

Leon16v wrote:Guma M, za one cijene na njihovom web sajtu, ugrađuju Motrio, dijelove i ulje.
pretpostavljam da je to dobro jer je motorio renaultova marka? zar ne sipaju elfovo ulje?
direstraits0078

#4127 Re: Renault Megane all about

Post by direstraits0078 »

Baterija van, nova unutra, ako je do baterije. Ako nije, posao za nekog ko barata lemilicom, za pcb, ne za oluka. :D
direstraits0078

#4128 Re: Renault Megane all about

spree wrote:
Leon16v wrote:Guma M, za one cijene na njihovom web sajtu, ugrađuju Motrio, dijelove i ulje.
pretpostavljam da je to dobro jer je motorio renaultova marka? zar ne sipaju elfovo ulje?
Ha govno, ha kaka.
kafanski_covjek

#4129 Re: Renault Megane all about

Post by kafanski_covjek »

spree wrote:
elf ide samo ako je pod garancijom
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#4130 Re: Renault Megane all about

Post by Leon16v »

Zato ja imam svog majstora Mehu, uzmem 5 L Elf sxr 5w40, filter zraka, goriva, klime, ulja, i samo Mehi u avliju spustim kesu i urucim mu kutiju Marlbora :lol:
spree

#4131 Re: Renault Megane all about

Post by spree »

ko onda ugradjuje orginalne dijelove? edvin? i gdje se se ima kupiti odginal elfa? skužajte zbog puno pitanja :skoljka:
Leon16v

#4132 Re: Renault Megane all about

Post by Leon16v »

spree wrote:ko onda ugradjuje orginalne dijelove? edvin? i gdje se se ima kupiti odginal elfa? skužajte zbog puno pitanja :skoljka:
Ja sam jednom u Euromotorio i jednom u Motorexu kupovao ulje, u Motorexu sam morao cekati da im stigne, jer nisu imali onaj sto sam ja trazio.
Drvosjeca iz Dejcica

#4133 Re: Renault Megane all about

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

spree wrote:ko onda ugradjuje orginalne dijelove? edvin? i gdje se se ima kupiti odginal elfa? skužajte zbog puno pitanja :skoljka:
Imaš kod Halilovića original Elf ali su i cijene. Recimo servis za mog Scenica sa svim filterima, uljima i filterom goriva (diesel) 470KM sa rukama. GumaM 200KM. :shock: Kako je to moguće? Pa eto vjerovatno zbog toga što ne sipaju Elf i ne koriste originalne dijelove. :roll:
kafanski_covjek

#4134 Re: Renault Megane all about

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Imaš kod Halilovića original Elf ali su i cijene. Recimo servis za mog Scenica sa svim filterima, uljima i filterom goriva (diesel) 470KM sa rukama. GumaM 200KM. :shock: Kako je to moguće? Pa eto vjerovatno zbog toga što ne sipaju Elf i ne koriste originalne dijelove. :roll:
Image
530i

#4135 Re: Renault Megane all about

Post by 530i »

Halilović bomba sa cijenama.
530i

#4136 Re: Renault Megane all about

Post by 530i »

Nije ni elf Bogom dan...bilo koje normalno ulje 5w40 će više nego dobro odraditi posao. Samo se ravnaj po reno normi koju traži tvoj motor, RN700, RN710 ili RN720.
dgL_

#4137 Re: Renault Megane all about

Post by dgL_ »

Ja sam u renault shopu u hrasnom uzimo ulje i filtere.. Mene izaslo sve 80 KM... Elf ulje (10w40 4+1 l) i svi filteri i podloska naravno...
Drvosjeca iz Dejcica

#4138 Re: Renault Megane all about

530i wrote:
Halilović bomba sa cijenama.
Razlika je ako ti ugradi original ili neki zamjenski i ja to poštujem ali isto tako treba reći da ti u cijeni od 200KM ne ugrađuju originalne dijelove. Na kraju ne znam ako je ovlašteni servis kako može legalno ugrađivati dijelove koji nisi originalni pa makar to bio i najobičniji filter kabine.
530i

#4139 Re: Renault Megane all about

Post by 530i »

Halilović ugrađuje i bilo koji dio koji mu mušterija donese. I jednostavno je (pre)skup. Ali ima ljudi koji smatraju da je ok platiti više jer osjećaju neku sigurnost. To je već problem onih koji to plaćaju i osjećaju.
kafanski_covjek

#4140 Re: Renault Megane all about

Orginal,zamjenski ili fus :?
http://imgur.com/a/93XJI
Drvosjeca iz Dejcica

#4141 Re: Renault Megane all about

530i wrote:Halilović ugrađuje i bilo koji dio koji mu mušterija donese. I jednostavno je (pre)skup. Ali ima ljudi koji smatraju da je ok platiti više jer osjećaju neku sigurnost. To je već problem onih koji to plaćaju i osjećaju.
Iskustvo koje ja imam sa ovlaštenim servisom, do duše prijašnja ASA za Škodu, je taj da nakon zamjene diskova na Fabiji nešto nakon par dana počelo strugati i tresti kod kočenja. Odem do ASA-e i reklamiram, dobijem druge nove diskove bez ikakve rasprave ili dodatnog plaćanja. E zamisli da sam to radio kod nekog KLJ majstora, sigurno bi me nabio nogom u guzicu i rekao kakve si diskove kupio i donio to pitaj onog ko ti je prodao. Po meni ovlašteni servis i originalni dijelovi su nekad jeftiniji nego zamjenski.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4142 Re: Renault Megane all about

Post by Truba »

Image
makkaj

#4143 Re: Renault Megane all about

Post by makkaj »

van Basten wrote:
van Basten wrote:Laguna 2, kartica nece da zakljuca. Otkljucavanje i paljenje radi ali od jucer zakljucavanje nista. Jel to znak da se baterija mijenja? Ima li neka posebna procedura zamjene (radi kodova senzora ili cega vec) ili samo naci odgovarajucu bateriju?
Izgleda da mehanicari bojkotuju "svoju" temu pa da probam sa istim pitanjem i ovdje
Bateriju bi trebao moći sam zamjeniti. Ako ne pomogne, evo da podijelim svoje iskustvo. Na Meganu mi nedavno otkazale obje kartice. Sa jednom sam još kao nešto mogao paliti auto (uz obavezno cimanje), druga nula bodova, bez znakova života. Nađem čovjeka-ključara u Banja Luci koji se bavi tim, pošaljem mu kartice, on u roku dana sve popravi, pošalje mi na viber video kako testira i da sve radi i sve vrati nazad u Sarajevo u roku od dva dana. Plaćanje pouzećem, 40KM po kartici, sve radi perfektno, razrahatio se :). Ako ti bude trebalo, javi se da ti dam broj.
Leon16v

#4144 Re: Renault Megane all about

Post by Leon16v »

Black swan wrote:Image
:lol: :lol: :thumbup:
van Basten

#4145 Re: Renault Megane all about

Post by van Basten »

makkaj wrote:
van Basten wrote:
van Basten wrote:Laguna 2, kartica nece da zakljuca. Otkljucavanje i paljenje radi ali od jucer zakljucavanje nista. Jel to znak da se baterija mijenja? Ima li neka posebna procedura zamjene (radi kodova senzora ili cega vec) ili samo naci odgovarajucu bateriju?
Izgleda da mehanicari bojkotuju "svoju" temu pa da probam sa istim pitanjem i ovdje
Bateriju bi trebao moći sam zamjeniti. Ako ne pomogne, evo da podijelim svoje iskustvo. Na Meganu mi nedavno otkazale obje kartice. Sa jednom sam još kao nešto mogao paliti auto (uz obavezno cimanje), druga nula bodova, bez znakova života. Nađem čovjeka-ključara u Banja Luci koji se bavi tim, pošaljem mu kartice, on u roku dana sve popravi, pošalje mi na viber video kako testira i da sve radi i sve vrati nazad u Sarajevo u roku od dva dana. Plaćanje pouzećem, 40KM po kartici, sve radi perfektno, razrahatio se :). Ako ti bude trebalo, javi se da ti dam broj.
Hvala na info... Bateriju sam vec zamijenio nista se promijenilo nije. Neko mi je vec rekao za te iz BL Maric kljucevi ili sl, u kontaktu sam s njima, bas mi rece 40km. Cudo mi da u seheru nam niko to ne radi al sta sad
makkaj

#4146 Re: Renault Megane all about

Post by makkaj »

Ovaj je Kovačević. A šta da ti kažem, masu stvari ne možeš završiti u Sarajevu, bez obzira na veličinu grada. Skontaj, obzirom na brojnost ovih renola sa karticama u gradu, neko bi mogao fin džeparac uzimati ovdje u Sarajevu samo na ovim sitnim popravkamaa istih
Drvosjeca iz Dejcica

#4147 Re: Renault Megane all about

I kada kažu nema veze zamjenski ili original. Slika ispod primjer filtera ulja, lijevo originalnog i desno zamjenskog.

Image

Isto tako filter goriva (diesel) zamjenski stvara ogroman pritisak i izbacuje crijevo dovoda goriva (obilježeno crveno), vjerovatno gustina ili ko zna šta ne odgovara spcifikacijama za mog Scenica. Original sve radi OK.

Image
direstraits0078

#4148 Re: Renault Megane all about

Drvosjeca iz Dejcica wrote:I kada kažu nema veze zamjenski ili original. Slika ispod primjer filtera ulja, lijevo originalnog i desno zamjenskog.

Image

Isto tako filter goriva (diesel) zamjenski stvara ogroman pritisak i izbacuje crijevo dovoda goriva (obilježeno crveno), vjerovatno gustina ili ko zna šta ne odgovara spcifikacijama za mog Scenica. Original sve radi OK.

Image
Uljni filter na slici nije zamjenski, slijedeći put traži LS933, taj je identičan s ovim lijevo na slici. Pitaj ako te još nešto zanima.
Warashii

#4149 Re: Renault Megane all about

Post by Warashii »

Sto se filtera ulja tice, imas zamjenski i veci a i manji. Nema to veze original ili ne. Automehanicari biraju manji, lakse im ubaciti i zavrnuti, narocito gdje je nedostatak prostora.
Ne vidim razloga za toliku frku original ili zamjenski.
Kupujte Mann, Purflux, Knecht, Hengst.
Originalni je vjerovatno neko od navedenih.
Drvosjeca iz Dejcica

#4150 Re: Renault Megane all about

Warashii wrote:Sto se filtera ulja tice, imas zamjenski i veci a i manji. Nema to veze original ili ne. Automehanicari biraju manji, lakse im ubaciti i zavrnuti, narocito gdje je nedostatak prostora.
Ne vidim razloga za toliku frku original ili zamjenski.
Kupujte Mann, Purflux, Knecht, Hengst.
Originalni je vjerovatno neko od navedenih.
Ja sam se evo opekao sa zamjenskim dijelovima a nije prvi put. :roll: Uštediš na mostu izgubiš na ćupriji. OK ko vozi auto staro 7 godina i više ali kod novijeg se na kraju ne isplati. Zbog filtera goriva auto mi sada smrdi na naftu k'o FAP13, isprao sam motor dobro pa će valjda izlapiti.
Post Reply