direstraits0078 wrote:jefferson wrote:
Ja ne gotivim Michelin zimske, uvijek zaostaju u dobokom snijegu i bljuzgavici za ostalima, ali da zadrzavaju performanse dugo to je bez daljnjeg. Ja imam na CC Michelin Pilot Super Sport ljetne, ubjedljivo najbolja performans guma koju sam ikad imao.
Ja te slabosti nisam primijetio. A u 100k km koje sam presao s njima u 4 sezone, bilo je svega. Od dubokog snijega, leda prekrivenog snijegom, bljuzge, vlaznog asfalta itd.
Zavisi možda koje Michelin gume i koja dimenzija. Evo mog iskustva, pisao sam o tome na prošlim stranicama.
Novembar 2013. Kupim za Fabiju 1.6 16V 105KS Michelin A4 zimske gume. Namontiram sve, guma super izgleda. Druga sedmica vožnje sa tim gumama, malo snijega na cesti i ja blago zakačim trotoar sklanjajući se kamionu...imam šta vidjeti, bubreg na gumi 2 cm. Kontam hajde šta se može, ja sam kriv, ali me iskeno iznenadilo na takav relativno blag kontakt sa trotoarom da izađe bubreg na takvoj gumi.

Te zime primjetno da auto "pliva" po snijegu, proklizuje, jednostano te gume ne vole snijeg pa ih jebi. Iduće zime pored novih guma, na toj istoj Fabiji, kupim ponovo Vredestain SnowTrack3 koja je za mene stvarno fenomenlana guma za snijeg i led.