Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
DaysleepeR

#4126 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DaysleepeR »

Petit_Beurre wrote:I ti napadaš stranku koja ima nimalo odgovornosti za trenutno stanje u gradu, jer , po tebi nije opravdala glasove dobivene na lijepe oči. Mirnese, jesi to ti?
ja napadam stranku koja je u vrijeme kad se pojavila nudila svježe snage, nadu, barem inicijativu, kritiku i ostalo, a ispostavilo se da nije radila ništa drugačije od ovih uhljebljenih i logično je da ja kao osoba koja sam im dao glas sada pitam zašto bih to uradio ponovo?

sa mnom o politici nećeš moći diskutovati sa plitkim pristupom, kontaš :D
buzzer

#4127 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by buzzer »

DaysleepeR wrote:
Petit_Beurre wrote:I ti napadaš stranku koja ima nimalo odgovornosti za trenutno stanje u gradu, jer , po tebi nije opravdala glasove dobivene na lijepe oči. Mirnese, jesi to ti?
ja napadam stranku koja je u vrijeme kad se pojavila nudila svježe snage, nadu, barem inicijativu, kritiku i ostalo, a ispostavilo se da nije radila ništa drugačije od ovih uhljebljenih i logično je da ja kao osoba koja sam im dao glas sada pitam zašto bih to uradio ponovo?

sa mnom o politici nećeš moći diskutovati sa plitkim pristupom, kontaš :D
nije tacno da ns nema nimalo odgovornosti za trenutno stanje. to stoji. ima ta dva mjesta u ov i odgovornost im je mjerljiva u odnosu na ukupan broj mjesta u ov. eh, sad... ti si prvo napisao da njih dvije nisu uradile ama bas nista, s guza na guz, s kafe na kafu... a kad ti je pedja naveo sve njihove inicijative, ti si sve osim dvije-tri ocijenio trivijalnima. pored toga si multiplicirao broj prilika za pokretanje inicijativa, pa presutio kad ti je pedja napisao da se sjednice ov odrzavaju jednom mjesecno, a ne sedmicno sto bi neucinkovitost ns prikazalo 4-5 puta vecom. ignorisao si najveci doprinos ns - zrtvovanje ucesca u vlasti zbog principa, sto je dosad nevidjena promocija jednog odgovornijeg i moralnijeg ponasanja u bh politici.
ne zelim reci da se nije moglo uraditi vise, zasigurno jeste, medjutim ko se je bavio pokretanjem projekata koje ukljucuje vise od 3-4 subjekta, zna ili makar sluti koliko je zajebano pokrenuti politicku stranku. pogotovo sa tako naprednom idejom i programom koja automatski predstavlja veliku opasnost za vladajuce i podrazumjeva sve najprljavije poteze onih koji se osjecaju ugrozenim pojavom ns. ns nije preuzela infrastrukturu od nekog, pa da joj nakon zadovoljavanja vlastitih potreba ostane jos i za iznajmljivanje. nije ni nastala na milionima donacija iz dijaspore i ko zna otkud. ns je nastala prije dvije godine na dobroj volji nekolicine cistih i nekompromitiranih ljudi. podrska tim ljudima, osim glasova na izborima, jeste i kritika. ali kritika bazirana na argumentima, a ne na emocijama.
VjecitiStudent

#4128 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

DaysleepeR wrote:
VjecitiStudent wrote: Koje su uopste nadleznosti grada?
Za sta je tacno odgovoran grad, za sta kanton, za sta opstine?
izvini Semiha nisam te prepoznao!

ne govorim ja, i to sam sasvim jasno napisao, o inicijativama koje su IZGLASANE, nego o inicijativama koje je Naša Stranka koja ima svoje vjećnike u gradskom vijeću trebala da predlaže bez obzira ima li političku snagu da se iste izglasaju, a sve sa svrhom vršenja PRITISKA na vlast, te OPRAVDAVANJA GLASOVA dobijenih od ljudi na "lijepe oči"

da li ti je konačno jasno?
Imamo jednog lika na politickoj sceni koji je uvijek pun inicijativa i koji, da se nije malo preracunao na proslim izborima, ublehareci nerealnim inicijativama i lajuci na sve i svasta umalo poslanicku penziju da zaradi.
Ime mu je Mirnes Ajanovic.
Model na koji se treba ugledati?

Mozes li nam nabrojati tri inicijative koje bi ti da si gradski vijecnik poduzeo i za koje ocekujes da ti ih Grad implementira.
nosara

#4129 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nosara »

Pedja Kojovic wrote:deepsleeper

Incijativa u GV je bilo mnogo, skoro na svakoj sjednici GV koje se odrzavaju jednom mjesecno.
Lejla Somun i Sanja Lazar rade zaista vrijedno.
Ukidanje placanja za rad u komisijama, otvaranje biznis centra u zgradi GU, projekat industrijske zone Famos, uvodjenje javnog transporta koji mugu koristiti i invalidi, da se zimska dvorana vrati u zimsku dvoranu, prijedlog da se umjesto na tv 99 milion potrosi da se zaposli jos 100 policajaca u Sarajevu, da se zapisnici sa GV objavljuju na webstranici, da zvanicna stranica grada Sarajeva ima i cirilicnu verziju...

p.k.
Zaista, da li IKO (enibadi :D ) u ns zna koje su nadleznosti odredjenog nivoa vlasti u BiH, konkretno administracije grada Sarajeva...? :-)

Ove inicijative su na nivou pismene vjezbe nekog srednjoskolca na temu "Eh, da imam vlast"...

I kakav milion...? Cega milion, feninga, mozda...?
rahmanjin

#4130 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by rahmanjin »

nosara wrote:

Incijativa u GV je bilo mnogo, skoro na svakoj sjednici GV koje se odrzavaju jednom mjesecno.
Ukidanje placanja za rad u komisijama, otvaranje biznis centra u zgradi GU, projekat industrijske zone Famos, uvodjenje javnog transporta koji mugu koristiti i invalidi, da se zimska dvorana vrati u zimsku dvoranu, prijedlog da se umjesto na tv 99 milion potrosi da se zaposli jos 100 policajaca u Sarajevu, da se zapisnici sa GV objavljuju na webstranici, da zvanicna stranica grada Sarajeva ima i cirilicnu verziju...

p.k.
Zaista, da li IKO (enibadi :D ) u ns zna koje su nadleznosti odredjenog nivoa vlasti u BiH, konkretno administracije grada Sarajeva...? :-)

Ove inicijative su na nivou pismene vjezbe nekog srednjeskolca na temu "Eh, da imam vlast"...

Nije mi jasno zasto kontriras eto samo da se nesto napise. Placanje komisijama, ako je komisija koju formira grad onda je nadleznost grada. Ako je pitanje zgrade GU onda je pitanje grada. Ako je pitanje kupovine tv 99 onda je po SDP-u pitanje grada. A taj milion je pretpostavljam milion drahmi.Ne branim NS neka se sami brane, ali ovo je toliko ocigledno s tvoje strane da hoces eto kao nesto da im suknes a kroz to da branis SDP jer je vlast u gradu.
nosara

#4131 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nosara »

rahmanjin wrote:
nosara wrote:

p.k.

Ove inicijative su na nivou pismene vjezbe nekog srednjeskolca na temu "Eh, da imam vlast"...

Nije mi jasno zasto kontriras eto samo da se nesto napise. Placanje komisijama, ako je komisija koju formira grad onda je nadleznost grada. Ako je pitanje zgrade GU onda je pitanje grada. Ako je pitanje kupovine tv 99 onda je po SDP-u pitanje grada. A taj milion je pretpostavljam milion drahmi.Ne branim NS neka se sami brane, ali ovo je toliko ocigledno s tvoje strane da hoces eto kao nesto da im suknes a kroz to da branis SDP jer je vlast u gradu.
Gradski prevoz nije "gradski", vec kantonalni problem, policija nije "gradska" i grad ne moze uposlit nove policajce (jedino ako se ne radi o nekoj paramilitarnoj organizaciji mimo KUP"), industrijska zona Famos je van nadleznosti grada i oformljena je jos 2006., i za preuzimanje drzavne frekvencije koju pokriva 99 radilo se o cetiri puta manjoj sumi... E, svaka cast na komisijama i cirilici, a ovo u vezi "da se zimska dvorana vrati u zimsku dvoranu" priznajem da nisam shvatio najbolje...
rahmanjin

#4132 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by rahmanjin »

nosara wrote:
rahmanjin wrote:
nosara wrote:

Gradski prevoz nije "gradski", vec kantonalni problem, policija nije "gradska" i grad ne moze uposlit nove policajce (jedino ako se ne radi o nekoj paramilitarnoj organizaciji mimo KUP"), industrijska zona Famos je van nadleznosti grada i oformljena je jos 2006., i za preuzimanje drzavne frekvencije koju pokriva 99 radilo se o cetiri puta manjoj sumi... E, svaka cast na komisijama i cirilici, a ovo u vezi "da se zimska dvorana vrati u zimsku dvoranu" priznajem da nisam shvatio najbolje...
Ja sam ti naveo ovlasti grada, dakle nije da tu grad nema svoje nadleznosti. Zimska dvorana, pretpostavljam da je mislio na ledenu dvoranu. Za ovo ostalo sto pises GU je mogla da pokrene inicijativu prema kantonu, a nije. Za tv 99 pa valjda je grad htio da kupi TV 99 i ukupna cifra sa dugovanjima je bila preko milion KM. Da ne bune zabune, kada su objavljeni rezultati izbora za grad je sam bio sretan sto je SDP najjaci i sto ce imati gradonacelnika. Ali ovo do sada htio ti to priznati ili ne je lose. Nemoj mi samo pisati sada o ovlastima grada koje ima, sve je to meni jasno ali da se moglo puno vise uraditi moglo je.
♥ Julianna ♥

#4133 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ♥ Julianna ♥ »

Kome oni rat objavljuju i kako ga misle dobiti?
nosara

#4134 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nosara »

rahmanjin wrote: Ja sam ti naveo ovlasti grada, dakle nije da tu grad nema svoje nadleznosti. Zimska dvorana, pretpostavljam da je mislio na ledenu dvoranu. Za ovo ostalo sto pises GU je mogla da pokrene inicijativu prema kantonu, a nije. Za tv 99 pa valjda je grad htio da kupi TV 99 i ukupna cifra sa dugovanjima je bila preko milion KM. Da ne bune zabune, kada su objavljeni rezultati izbora za grad je sam bio sretan sto je SDP najjaci i sto ce imati gradonacelnika. Ali ovo do sada htio ti to priznati ili ne je lose. Nemoj mi samo pisati sada o ovlastima grada koje ima, sve je to meni jasno ali da se moglo puno vise uraditi moglo je.
Inicijative gradske uprave prema kantonalnim vlastima u sadasnjem odnosu snaga prestavljaju gubljenje vremena... Treba uzet kanton, pa onda inicijative implementirat direktno... Ovo boldirano se odnosi na ozbiljne politike i politicare, a ne barbike sa izbora za Mis svijeta, koje "pokrecu inicijativu"... :D
buzzer

#4135 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by buzzer »

jos malo pa ce nosara cifru koju je sdp namjeravala strovaliti iz budzeta za spasavanje hmmmmmkakosekazssseeee adila obagatelisati na sto maraka. boljsevik, mozes li to raditi ovdje: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 52&t=79890
rahmanjin

#4136 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by rahmanjin »

nosara wrote:
rahmanjin wrote: Ja sam ti naveo ovlasti grada, dakle nije da tu grad nema svoje nadleznosti. Zimska dvorana, pretpostavljam da je mislio na ledenu dvoranu. Za ovo ostalo sto pises GU je mogla da pokrene inicijativu prema kantonu, a nije. Za tv 99 pa valjda je grad htio da kupi TV 99 i ukupna cifra sa dugovanjima je bila preko milion KM. Da ne bune zabune, kada su objavljeni rezultati izbora za grad je sam bio sretan sto je SDP najjaci i sto ce imati gradonacelnika. Ali ovo do sada htio ti to priznati ili ne je lose. Nemoj mi samo pisati sada o ovlastima grada koje ima, sve je to meni jasno ali da se moglo puno vise uraditi moglo je.
Inicijative gradske uprave prema kantonalnim vlastima u sadasnjem odnosu snaga prestavljaju gubljenje vremena... Treba uzet kanton, pa onda inicijative implementirat direktno... Ovo boldirano se odnosi na ozbiljne politike i politicare, a ne barbike sa izbora za Mis svijeta, koje "pokrecu inicijativu"... :D
Vecim dijelom si u pravu za odnos kanton-grad, svjestan sam i ja toga. Ali moglo se vise uraditi, da su isle dobre inicijative prema kantonu gradjani bi vidjeli da se nesto radi,pokusava. Imalo bi to sigurno i prostor u medijima ( nemoj samo reci da SDP nema bliskih medija :) ), vjerovatno i neki pritisak javnosti ( ovo sa velikom rezervom, al eto bar se nesto nadam ). A ne da se kaze ne mozemo mi sa kantonom i tacka. Imas i dobrih primjera gdje je GU i gradonacelnik nesto uradio, npr. ciscenje korita rijeke Miljacke, zatim uredjenje zelenih povrsina. Cak mislim da su ove poslove obavljale kantonalne firme. I to se uradilo jednom i kapak. Okreni se malo po gradu pa ces vidjeti koliko imamo neuredjenih zelenih povrsina ko da smo u dzungli( o smecu da ne govorim, al i to je nadleznost kantona :) ).
seln

#4137 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

buzzer wrote:boljsevik...
rece covjek koji je nekad isto ovako zdusno branio SDP. :D
Ali bolje i boljsevik bego "mr. 2%"
Dozer

#4138 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dozer »

Zaista nemam namjeru da napadam NS ni ljude iz NS, ali ne mogu a da ne spomenem sinocnje gostovanje Bojana Bajica na FTV-u.
U startu cu staviti novinara/voditelja na stranu, jer je bilo ocito da ne zna ni jel' pos'o ili dos'o...ali zar nije malo pretenciozno, da ne kazem cak i blesavo, svoje 3 minute za pricu iskoristiti da bi se drzao papir sa poprilicno ispranom floskulom (Efendic je u pravu sto se toga tice...) - "Rat Mafiji"?

OK, rat mafiji, super...ali zasto onda Bajic nije sinoc iskoristio i te 3 minute da nam svima obrazlozi sta ce ili sta bi taj "rat" trebao podrazumijevati? Zasto nije jasno, glasno i precizno imenovao tu mafiju? A i na koji nacin ce ga NS voditi, kojim resursima, kojima ljudima, na kojem frontu...? Opet mi je izgledalo kao ono sto sam vec par puta rekako - ispaljen metak, ali u zrak, pa koga pogodi u padu. Ili, drugim rijecima, i dalje je ocita zelja za nezamjeranjem etnicarskim mocnicima, odnosno strankama....

Umjesto toga, Bajic je na neki nacin izgledao vrlo slicno protestantu koji je pokazao svoj transparent, a neka narod sam izvuce poruku...
Bez uvrede bilo kome, ali nekako mi je ono licilo na ovu SDA parolu "Narod zna", koja je maximalno imbecilna, jer narod i te kako dobro zna ko su najveci lopovi i kriminalci "u Bosnjaka" u drzavi (+1 +1)... Ni SDA bas nije ponudila neko suvislo objasnjenje svoje parole, isto kao ni Bajic svoje...

Ali dobro...mozda se pojavi i neko detaljnije pojasnjenje o tome sta bi "Rat mafiji" trebalo da znaci...
buzzer

#4139 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by buzzer »

seln wrote:
najbolje je biti posten pa ne krasti tudje pare, a ne lopov koji krade ili ushtva koja kradju opravdava, a nema muda da i sam zagrabi.
veljaca

#4140 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by veljaca »

VjecitiStudent wrote:
DaysleepeR wrote:

ne govorim ja, i to sam sasvim jasno napisao, o inicijativama koje su IZGLASANE, nego o inicijativama koje je Naša Stranka koja ima svoje vjećnike u gradskom vijeću trebala da predlaže bez obzira ima li političku snagu da se iste izglasaju, a sve sa svrhom vršenja PRITISKA na vlast, te OPRAVDAVANJA GLASOVA dobijenih od ljudi na "lijepe oči"

Imamo jednog lika na politickoj sceni koji je uvijek pun inicijativa i koji, da se nije malo preracunao na proslim izborima, ublehareci nerealnim inicijativama i lajuci na sve i svasta umalo poslanicku penziju da zaradi.
Ime mu je Mirnes Ajanovic.Model na koji se treba ugledati?

Mozes li nam nabrojati tri inicijative koje bi ti da si gradski vijecnik poduzeo i za koje ocekujes da ti ih Grad implementira.
Bogami sinoc on iznervira Bojana .....
Nadam se da ovaj tvoj post nije nalog doticnog ..... jer njegova je odbrana SUTNJOM ..... :D
Suti i trpi

#4141 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Suti i trpi »

Prijavi post
Citiraj (i odgovori)
Re: Biseri iz izborne kampanje
Postao/la Dado dijasporitus dana 16/09/2010 11:33

Neznam sta si citao i slusao ali ono sto je Mirnes izvaljivao sinoc u vezi Bajicevog teksta o Bosnjackoj vecini je klasican slucaj scizofrenije. To je isti diskurs koji su Dodik i Silajdzic koristili u medjusobnim prepucavanjima. Bajic u svom tekstu o Bosnjackoj vecini se obracao Srbima a ne Bosnjacima i to je prvi put da predstavnik Srpskog naroda na progresivan nacin i na nacin na koji Srbi jasno razumiju da do znanja da Srba u BiH nece vise biti ako ne prihvate BiH kao svoju. To sto je Bajic rekao je cinjenica koja se zna vec 40 godina i koju je i Karadzic znao samo sto je Karadzic bio sadisticki manijak koji je isao na unistenje Bosnjaka i BiH dok je Bajic suprotnost koja radi na ocuvanju BiH i priblizavanju Srba istoj. Zato onaj ko uporedjuje Karadzica i Bajica na nacin koji je to radio MA moze sebi komotno bez puno stete amputirari mozak.--------------------------------------------------------------------------------

Prijavi post
Citiraj (i odgovori)
Postao/la -LIBERO- dana 16/09/2010 13:32

@Dado,uzalud ti to (nekima) pricas,jer njihov nacionalisticki limitiran mozak jednostavno to ne moze,il' pak ne zeli, da shvati.
To sto se stalno spocitava Bajicu je nesto zlonamjerno,i to prema prvom srpskom politicaru koji je otvoreno rekao da je taj kontinuitet sds-snsd politike da Bosnu i Hercegovinu konstantno negiraju,ne priznaju svojom domovinom,zapravo put u jednom pravcu i da ce zbog konstantnih migracija prema Srbiji i Beogradu kao "suncu" njihove "srpske galaksije",na kraju dovesti do toga da ce Bosnjaci ,koji je jedini narod u BiH koji ne poziva na takve tendencije niti poziva na "druge domovine (sem Cerica i majke MU Turske ) postati bas dominantna vecina.

Atmosferom ,prije opisanom,potenciranjem negiranja drzavnosti BIH,u izjavama teherenizacijom Sarajeva,postigli su efekat da svake godine hiljade i hiljade mladih ljudi,najvise brucosa i studenata uopste,ali i mladih uopsteno,emigrira u Srbiju (najcesce Beograd,Novi Sad) gdje i ostaju da zive. Sto automatski stvara jako los demografski potencijal,kada uvidis cinjenicu da bas to mladje stanovnistvo napusta ta podrucija (narocit naglasak na istocni dio RS-a,gdje su gradovi i sela skoro na samrti demografskog potencijala)

Kritika je isla kroz cijeli tekst,jedino ako si zlonamjeran pa bas izvadis dvije recinice (kao neki) a ne iscitas tekst ,sa poentom ,na kraju,iskljucivo na dosadasnju politiku srpskih pliticara koji su na stetu svog naroda BH Srba,prosipali tezu o majcici Srbiji i mrznji prema Bosni i Sarajevu,i poziv da se politika Srba u Bosni rjesava u Sarajevu.

Apsolutno ni trunke toga sto mu se spocitava,a zapravo vrlo pravilno postavljena teza i sasvim normalna politicka analiza.

E sada,jedino ako nekome nije u interesu da BiH postane cisto bosnjacka zemlja sa 75% bosnajcko-muslimanskog stanovnistva,bez Hrvata koji su svakako prepolovljeni i onako sa najmnjim brojem,i Srba koje njihovo nacionalisticko vodstvo bukvalno usmjerava u tom pravcu.

Niko u tekstu nije prozivao bosnjake,niko nije zamjerao Bosnjacima sto srpska politicka elita stvara takvu atmosferu i sto negira BiH kao svoju zemlju cime radi dugoocnu gresku za svoj narod itd. itd. upravo se kritikuje pogresna politika dosadasnjeg srpskog vodstva i poziva na okretanje ka BiH,kao svojoj zemlji,kao i sarajevu kao gradu u kojem se treba boriti i izboriti za njihov interes.

Samo se od nas vrlo dobronamjeran tekst moze toliko preokrenuti i instrumentalizirati u tako jednu umobolnu tezu koja se uporno pokusava spocitati jednom covjeku ni krivom ni duznom.

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :arrow:
VjecitiStudent

#4142 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

veljaca wrote: Bogami sinoc on iznervira Bojana .....
Nadam se da ovaj tvoj post nije nalog doticnog ..... jer njegova je odbrana SUTNJOM ..... :D
Nisam gledao, no ne sumnjam da svrsavas na doticnog.
"E nek' im je reko" je mnogima u BiH jos uvijek i pocetak i kraj politike.
Banksy

#4143 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Dozer wrote:
zar nije malo pretenciozno, da ne kazem cak i blesavo, svoje 3 minute za pricu iskoristiti da bi se drzao papir sa poprilicno ispranom floskulom (Efendic je u pravu sto se toga tice...) - "Rat Mafiji"?...
Nije. Ako ništa ni o čemu ne znaš, ako nemaš ništa pametno da kažeš, onda je bolje i glumatati.

Nego, ne vidim nikakvu reakciju Naše stranke na usvajanje Zakona o državnoj imovini u Skupštinin RS-a.
To je otvoreni udar na temelje BiH, daleko najveća politička vijest proteklih mjeseci, a Bojan Bajić šuti.
I drži papirić.
DaysleepeR

#4144 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DaysleepeR »

VjecitiStudent wrote:
DaysleepeR wrote:

Ime mu je Mirnes Ajanovic.
Model na koji se treba ugledati?

ja se zaista iskreno nadam da si ti samo simpatizer stranke, te da nisi član, a nedaj Bože delegat stranke u nekim od organa vlasti

ja sam glasač i zahtjevam informaciju šta je urađeno sa mojim i povjerenjem ljudi koji su vam dali mandat a tvoja najbolja replika koju si mogao izvući je da od mene koji sam GLASAČ tražiš informaciju šta bi to Naša Stranka mogla uraditi?

pa jeste li vi normalni?

ja da želim da predlažem inicijative ja bih bio u nekoj stranci i predlagao, pošto nisam, svoje povjerenje dam nekom za koga smatram da ZNA kako će šta uraditi...

ako vam je ovo vrhunac argumentacije i razgovora sa biračima zaista vam želim što brže nestajanje sa scene jer ste nesposobni, diletanti, igrate se sa ljudima a nemate pojma samo razvonjavate diskusiju, sad sa ovlastima grad-kanton, pa sa Mirnesom koji nema veze sa ovom diskusijom

radna godina ima 200 dana, dvije imaju 400, šta je Naša Stranka uradila u Gradskom Vijeću za 400 radnih dana?

10-ak inicijativa od koji su neke toliko trivijalne da bi mene bilo sramota da ih napišem...

evo vam ovlasti ako ih ne znate, pa će vam se milion problema samo kazati

"Grad Sarajevo je nadležan za:

1. urbano planiranje/upotrebu lokalnog zemljišta;
2. javne službe/infrastrukturu (vodu, kanalizaciju, prikupljanje otpada, grijanje, gas, tržnice, javne parkove, vatrogasne brigade, lokalne zdravstvene službe, sportske objekte, groblja);
3. gradske finansije;
4. javni saobraćaj;
5. kulturu;
6. osnovno i srednje obrazovanje;
7. lokalni biznis;
8. dobrotvorne organizacije;
9. lokalni radio i televiziju;
10. lokalni turizam;
11. izvršne aspekte stambene politike (dodjela stanova, planiranje, izgradnja i održavanje zgrada u društvenom vlasništvu, odluke o visini stanarina);
12. druge nadležnosti koje Gradu Sarajevu prenese Kanton Sarajevo, odnosno povjere općine.

i vi zaista želite da vam forumaši govore šta da radite a da hladno i dalje tražite glasove na izborima?
Abacija

#4145 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Abacija »

Suti i trpi wrote:Prijavi post
Citiraj (i odgovori)

Neznam sta si citao i slusao ali ono sto je Mirnes izvaljivao sinoc u vezi Bajicevog teksta o Bosnjackoj vecini je klasican slucaj scizofrenije. To je isti diskurs koji su Dodik i Silajdzic koristili u medjusobnim prepucavanjima. Bajic u svom tekstu o Bosnjackoj vecini se obracao Srbima a ne Bosnjacima i to je prvi put da predstavnik Srpskog naroda na progresivan nacin i na nacin na koji Srbi jasno razumiju da do znanja da Srba u BiH nece vise biti ako ne prihvate BiH kao svoju. To sto je Bajic rekao je cinjenica koja se zna vec 40 godina i koju je i Karadzic znao samo sto je Karadzic bio sadisticki manijak koji je isao na unistenje Bosnjaka i BiH dok je Bajic suprotnost koja radi na ocuvanju BiH i priblizavanju Srba istoj. Zato onaj ko uporedjuje Karadzica i Bajica na nacin koji je to radio MA moze sebi komotno bez puno stete amputirari mozak-----------------------------------------------------------------------------

Znaci Bajic radi na ocuvanju BiH koristeci identicnu retoriku koju je koristio Dabic? :shock: :-) :lol:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#4146 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

Da,bas je Karadzic taj koji je govorio da je BiH domovina i Srba i da je Sarajevo glavni grad i bosanskih Srba.

Ne glupiraj se vise,u stvari mozes i dalje,ali vise nisi ni smijesan ni interesantan. :mrgreen: :thumbup:
seln

#4147 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

buzzer wrote:
seln wrote:
najbolje je biti posten pa ne krasti tudje pare, a ne lopov koji krade ili ushtva koja kradju opravdava, a nema muda da i sam zagrabi.
Najlakse je insinuirati ono za sta nema dokaza.
Sjecam se jednog stiha koji kaze: ako nestane lijepih, ruzni nece postati lijepi.
No, huli i dalje, mozda vam donese jos 0,0036% glasova vise.
Suti i trpi

#4148 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Suti i trpi »

Abacija wrote:
Suti i trpi wrote:Prijavi post
Citiraj (i odgovori)

Neznam sta si citao i slusao ali ono sto je Mirnes izvaljivao sinoc u vezi Bajicevog teksta o Bosnjackoj vecini je klasican slucaj scizofrenije. To je isti diskurs koji su Dodik i Silajdzic koristili u medjusobnim prepucavanjima. Bajic u svom tekstu o Bosnjackoj vecini se obracao Srbima a ne Bosnjacima i to je prvi put da predstavnik Srpskog naroda na progresivan nacin i na nacin na koji Srbi jasno razumiju da do znanja da Srba u BiH nece vise biti ako ne prihvate BiH kao svoju. To sto je Bajic rekao je cinjenica koja se zna vec 40 godina i koju je i Karadzic znao samo sto je Karadzic bio sadisticki manijak koji je isao na unistenje Bosnjaka i BiH dok je Bajic suprotnost koja radi na ocuvanju BiH i priblizavanju Srba istoj. Zato onaj ko uporedjuje Karadzica i Bajica na nacin koji je to radio MA moze sebi komotno bez puno stete amputirari mozak-----------------------------------------------------------------------------

Znaci Bajic radi na ocuvanju BiH koristeci identicnu retoriku koju je koristio Dabic? :shock: :-) :lol:
Upravo o toj zlonamjernosti pisu Dado i Libero u svojim komentarima. Ti si osvjedoceni manipulator, tako da od tebe ne cude ovakvi zakljucci.
Abacija

#4149 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Abacija »

-LIBERO- wrote:Da,bas je Karadzic taj koji je govorio da je BiH domovina i Srba i da je Sarajevo glavni grad i bosanskih Srba.

Ne glupiraj se vise,u stvari mozes i dalje,ali vise nisi ni smijesan ni interesantan. :mrgreen: :thumbup:
Nazalost ova poruka ne dopire do nacionalizmom zagrizenih ljudi. Oni su samo culi ono sto ih nacionalisticke vodje plase sve ove godine. Culi su samo "MUSLIMANA JE VISE!". A to kod nacionalista na refleks dovodi do ostrenja kama. Bajic je trebao paziti kako i sta govori i kako bi se to moglo pogresno protumaciti.

A ti ako hoces da diskutujes sa mnom bolje ti je prvo da odgovoris na prethodna pitanja koja sam direktno postavio tebi. Vrati se jedno dvadesetak stranica unazad pa ponovo procitaj. Najlakse je ispucavati parole. :roll:
Abacija

#4150 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Abacija »

Suti i trpi wrote:
Upravo o toj zlonamjernosti pisu Dado i Libero u svojim komentarima. Ti si osvjedoceni manipulator, tako da od tebe ne cude ovakvi zakljucci.
Opet pucanje parola a nigdje dokaza i argumenata. :roll:
Locked