VjecitiStudent wrote:DaysleepeR wrote:VjecitiStudent wrote:
Koje su uopste nadleznosti grada?
Za sta je tacno odgovoran grad, za sta kanton, za sta opstine?
izvini Semiha nisam te prepoznao!
ne govorim ja, i to sam sasvim jasno napisao, o inicijativama koje su IZGLASANE, nego o inicijativama koje je Naša Stranka koja ima svoje vjećnike u gradskom vijeću trebala da predlaže bez obzira ima li političku snagu da se iste izglasaju, a sve sa svrhom vršenja PRITISKA na vlast, te OPRAVDAVANJA GLASOVA dobijenih od ljudi na "lijepe oči"
da li ti je konačno jasno?
Imamo jednog lika na politickoj sceni koji je uvijek pun inicijativa i koji, da se nije malo preracunao na proslim izborima, ublehareci nerealnim inicijativama i lajuci na sve i svasta umalo poslanicku penziju da zaradi.
Ime mu je Mirnes Ajanovic.
Model na koji se treba ugledati?
Mozes li nam nabrojati tri inicijative koje bi ti da si gradski vijecnik poduzeo i za koje ocekujes da ti ih Grad implementira.
ja se zaista iskreno nadam da si ti samo simpatizer stranke, te da nisi član, a nedaj Bože delegat stranke u nekim od organa vlasti
ja sam glasač i zahtjevam informaciju šta je urađeno sa mojim i povjerenjem ljudi koji su vam dali mandat a tvoja najbolja replika koju si mogao izvući je da od mene koji sam GLASAČ tražiš informaciju šta bi to Naša Stranka mogla uraditi?
pa jeste li vi normalni?
ja da želim da predlažem inicijative ja bih bio u nekoj stranci i predlagao, pošto nisam, svoje povjerenje dam nekom za koga smatram da ZNA kako će šta uraditi...
ako vam je ovo vrhunac argumentacije i razgovora sa biračima zaista vam želim što brže nestajanje sa scene jer ste nesposobni, diletanti, igrate se sa ljudima a nemate pojma samo razvonjavate diskusiju, sad sa ovlastima grad-kanton, pa sa Mirnesom koji nema veze sa ovom diskusijom
radna godina ima 200 dana, dvije imaju 400, šta je Naša Stranka uradila u Gradskom Vijeću za 400 radnih dana?
10-ak inicijativa od koji su neke toliko trivijalne da bi mene bilo sramota da ih napišem...
evo vam ovlasti ako ih ne znate, pa će vam se milion problema samo kazati
"Grad Sarajevo je nadležan za:
1. urbano planiranje/upotrebu lokalnog zemljišta;
2. javne službe/infrastrukturu (vodu, kanalizaciju, prikupljanje otpada, grijanje, gas, tržnice, javne parkove, vatrogasne brigade, lokalne zdravstvene službe, sportske objekte, groblja);
3. gradske finansije;
4. javni saobraćaj;
5. kulturu;
6. osnovno i srednje obrazovanje;
7. lokalni biznis;
8. dobrotvorne organizacije;
9. lokalni radio i televiziju;
10. lokalni turizam;
11. izvršne aspekte stambene politike (dodjela stanova, planiranje, izgradnja i održavanje zgrada u društvenom vlasništvu, odluke o visini stanarina);
12. druge nadležnosti koje Gradu Sarajevu prenese Kanton Sarajevo, odnosno povjere općine.
i vi zaista želite da vam forumaši govore šta da radite a da hladno i dalje tražite glasove na izborima?