Ma pusti, bitno je nosati "cetvorku"savsvoj wrote:Meni nije to sramota meni je sramota imati bilo kakav bolji telefon a neznat google jebeni koristit sve ostalo nekako mogu shvatit.AdNaN88 wrote:Fkt je zalosno imati iPhone 4/4s a ne znati ono osnovno, bitno je imati najnoviji iPhone a sto ga ne znas upaliti hebo to. Imam rodaka i rodicu isto tako jedno ima cetvorku a drugo iPhone 4s, svega mi jedva znaju pjesme prebaciti na telefon a da ne pricam kako ni jedna aplikacija nece biti instalirana na isti, zalosno. Isto kao da imaju porsche a stoji im u garazi jer nemaju para za gorivo
iPhone - All about
Moderator: Benq
- AdNaN88
#4126 Re: iPhone - All about
-
Duge
#4127 Re: iPhone - All about
Ne treba ti broj kartice. Kada na iTunes-u kliknes na free aplikaciju ponudit ce ti da napravis account. Kada dodjes do toga da biras karticu pored slika kartica trebao bi biti natpis none. Izaberi USA app store i nadji na internetu neku adresu u USA. Ja sam recimo stavio adresu od apple store-a u new yorkuMuuky wrote:Da upravu si . Jer kad hocu da skinem nesto s iTunes trazi mi broj kartice kao da hoce da naplati a ustvari je aplikacija FREE . Pa me intersovalo drugi nacin prebacivanja :SIcedFlame wrote:Scrollaj malo gore pa pogledaj sta je Muuky pitao uopste. Nisu u pitanju samo aplikacije, vec i bilo kakav drugi sadrzaj.
A evo i pored toga, ja cu bez problema prebaciti sebi na telefon i androidove .apk i iOS-ove .ipa i symbianove .sys (ili koje vec) fajlove (da ne pricam o multimedijalnom sadrzaju, tipa muzika ili slike), i poslati ih bluetooth-om na drugi android telefon, pa nek on s njima radi sta hoce
Nisam bas toliki idiot da sam pomislio da hoce na android da instalira igricu za iPhone, ili -apk aplikaciju na Nokiu...
Ja sam njegovo pitanje shvatio tako, mozda sam u krivu...
edit: http://support.apple.com/kb/ht2534
google is ur friend
-
febo_acm
#4128 Re: iPhone - All about
Ne vidim svrhu tvojih komentara. Neka ljudi kupuju šta im je volja... Ako mi se sviđa iPhone 4S ja ću ga kupiti pa makar ga koristio samo za pozove i platio ga 500€ ... Šta trebam kupiti neki mobitel ok 50 KM jer u principu i on može obavljati pozive?
Sasvim druga stvar je to hoće li se neko potruditi da nešto nauči oko njega(i nije uopšte bitno da li je iPhone ili nije)... I dobro je savsvoj rekao... U tome i jeste poenta.
Sasvim druga stvar je to hoće li se neko potruditi da nešto nauči oko njega(i nije uopšte bitno da li je iPhone ili nije)... I dobro je savsvoj rekao... U tome i jeste poenta.
- AdNaN88
#4129 Re: iPhone - All about
Ma nisam ja nista lose mislio, nek nosa ko sta hoce nego kazem tuga je kupe takav telefon radi statusa a ne mogu na google naci kako se slike i muzika prebacuje a da ne pricam o aplikacijama. 
-
Vertig0
#4130 Re: iPhone - All about
Takvi smo svi bili na pocetku,ja nisam znao syncovati iphone. Sada kad bi uzeo android bilo bi mi neobicno bez itunesa, jer sam jednostavno navikao da imam sve sto mi je na telefonu na jednom mjestu. Kad hocu novu pjesmu/sliku/app da ubacim, samo je stavim u itunes i sync. Najbolja stvar od svega je sto, ako sad npr svoju iphone 4 zamjenim sa 4s back up ce mi prebaciti sve stvari, cak i poruke, notese i sl... na novi telefon. Po meni je itunes genijalan.
-
DYD666
#4131 Re: iPhone - All about
Ja sam takodje shvatio Muuky-a da ne misli da prebacuje aplikacije sa telefona na telefon, vec sadrzaj. Bar mi je to zarez u recenici kako je postavio, sugerisao. Zato sam i dao link za Bump aplikaciju.
Istina je da kod nas ljudi stosta kupe samo da drze pored kafe na stolu ali...nisam bas ni za osipanje po nekome ko pita pocetnicka banalna pitanja. S druge strane, istina je da "google is ur friend" bi trebalo da bude dovoljno nekome ko vec kupi zadnji model iPhonea, ali jednostavno neki ljudi ili ga dobiju na poklon ili nemaju vremena za sve to...a bogami ma koliko eng. jezik bio rasiren, nekima je i to solidna kocnica.
Mada mi nije jasno da nakon ovoliko godina od prvog iPhonea i toliko medijske price ljudi i dalje vrte iste price sa pocetka, kada se jasno znaju Appleovi stavovi bar po pitanju Bluetootha, Flasha pa i file managmenta.
Nekako je pored svih dostupnih ulaznih informacija opet najcesca situacija da ga ljudi nabave i prvo pitanje je "e kako sad Bluetooth?"
"Ako ti zivot ovisi od to troje - ne kupuj/nabavljaj iPhone" je jednostavna a ucinkovita filozofija
Ljudi i plate da im drugi zavrse jailbreak, ali onda placu kad svaki novi update izadje
Vrijedi se nauciti sam uraditi sto je vise moguce.
Istina je da kod nas ljudi stosta kupe samo da drze pored kafe na stolu ali...nisam bas ni za osipanje po nekome ko pita pocetnicka banalna pitanja. S druge strane, istina je da "google is ur friend" bi trebalo da bude dovoljno nekome ko vec kupi zadnji model iPhonea, ali jednostavno neki ljudi ili ga dobiju na poklon ili nemaju vremena za sve to...a bogami ma koliko eng. jezik bio rasiren, nekima je i to solidna kocnica.
Mada mi nije jasno da nakon ovoliko godina od prvog iPhonea i toliko medijske price ljudi i dalje vrte iste price sa pocetka, kada se jasno znaju Appleovi stavovi bar po pitanju Bluetootha, Flasha pa i file managmenta.
Nekako je pored svih dostupnih ulaznih informacija opet najcesca situacija da ga ljudi nabave i prvo pitanje je "e kako sad Bluetooth?"
"Ako ti zivot ovisi od to troje - ne kupuj/nabavljaj iPhone" je jednostavna a ucinkovita filozofija
Ljudi i plate da im drugi zavrse jailbreak, ali onda placu kad svaki novi update izadje
Vrijedi se nauciti sam uraditi sto je vise moguce.
-
DYD666
#4132 Re: iPhone - All about
Na Macu da, ipak je to njihov "ecosystem". Na Win je skroz druga prica, da ne kazem ne da nije genijalan vec skoro pa da je uzasan, znam jer sam koristio. Ako si na Win i stekao si takav dojam ipak, drago mi je.Vertig0 wrote:Takvi smo svi bili na pocetku,ja nisam znao syncovati iphone. Sada kad bi uzeo android bilo bi mi neobicno bez itunesa, jer sam jednostavno navikao da imam sve sto mi je na telefonu na jednom mjestu. Kad hocu novu pjesmu/sliku/app da ubacim, samo je stavim u itunes i sync. Najbolja stvar od svega je sto, ako sad npr svoju iphone 4 zamjenim sa 4s back up ce mi prebaciti sve stvari, cak i poruke, notese i sl... na novi telefon. Po meni je itunes genijalan.
-
Vertig0
#4133 Re: iPhone - All about
Ja sam na win 7, i meni je sasvim dobar. Ja sam navikao tako, i vrlo je jednostavno. Ne smatram da tu ima ista komplikovano. Spojis iphone, otvoris itunes , dodas novi sadrzaj u itunes i sync... sve na mobitelu.
-
Muuky
#4134 Re: iPhone - All about
hvala ti punoo , uspeo samDuge wrote:Ne treba ti broj kartice. Kada na iTunes-u kliknes na free aplikaciju ponudit ce ti da napravis account. Kada dodjes do toga da biras karticu pored slika kartica trebao bi biti natpis none. Izaberi USA app store i nadji na internetu neku adresu u USA. Ja sam recimo stavio adresu od apple store-a u new yorkuMuuky wrote:Da upravu si . Jer kad hocu da skinem nesto s iTunes trazi mi broj kartice kao da hoce da naplati a ustvari je aplikacija FREE . Pa me intersovalo drugi nacin prebacivanja :SIcedFlame wrote:Scrollaj malo gore pa pogledaj sta je Muuky pitao uopste. Nisu u pitanju samo aplikacije, vec i bilo kakav drugi sadrzaj.
A evo i pored toga, ja cu bez problema prebaciti sebi na telefon i androidove .apk i iOS-ove .ipa i symbianove .sys (ili koje vec) fajlove (da ne pricam o multimedijalnom sadrzaju, tipa muzika ili slike), i poslati ih bluetooth-om na drugi android telefon, pa nek on s njima radi sta hoce
Nisam bas toliki idiot da sam pomislio da hoce na android da instalira igricu za iPhone, ili -apk aplikaciju na Nokiu...
Ja sam njegovo pitanje shvatio tako, mozda sam u krivu...
edit: http://support.apple.com/kb/ht2534
google is ur friend
-
DYD666
#4135 Re: iPhone - All about
Kako god okreneš, koliko vidim iz mnogih foruma, ispade znatno veća tegoba natjerati Android telefone da "propričaju" sa Macovima po pitanju syncanja i sl, nego li je iPhone da se skonta sa PC/Win.Vertig0 wrote:Ja sam na win 7, i meni je sasvim dobar. Ja sam navikao tako, i vrlo je jednostavno. Ne smatram da tu ima ista komplikovano. Spojis iphone, otvoris itunes , dodas novi sadrzaj u itunes i sync... sve na mobitelu.
Pročitah negdje (mozda je netacna ili stara informacija): "Samsung have not released any software for the Mac yet", i ma koliko da Macovi manje dijele share na trsistu ne ispada li sada Samsung taj koji se zatvara?
-
Duge
#4136 Re: iPhone - All about
Tek od nedavno ima Kies za Mac i to podrzava samo Galaxy tab i Galaxy SII. Bas sad gledam i Kies izgleda skoro isto kao iTunesDYD666 wrote: Kako god okreneš, koliko vidim iz mnogih foruma, ispade znatno veća tegoba natjerati Android telefone da "propričaju" sa Macovima po pitanju syncanja i sl, nego li je iPhone da se skonta sa PC/Win.
Pročitah negdje (mozda je netacna ili stara informacija): "Samsung have not released any software for the Mac yet", i ma koliko da Macovi manje dijele share na trsistu ne ispada li sada Samsung taj koji se zatvara?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4137 Re: iPhone - All about
Imam prijateljicu, ima onu kinesku verziju iPhone-a. Imala je tu 'srecu' da joj je pukao display. Ona radnja u shopping Grbavica radi samo originale. Zna li neko gdje se moze zamijeniti display za ovu kopiju iPhone-a? Hvala 
-
DYD666
#4138 Re: iPhone - All about
Znam gdje je mozes nabaviti vjerovatno znatno jeftinije nego kod nas (ako imas karticu) - dealextreme.comTomahawk11 wrote:Zna li neko gdje se moze zamijeniti display za ovu kopiju iPhone-a? Hvala
A za zamjeniti, fkt ne znam sry
-
febo_acm
#4139 Re: iPhone - All about
Samo što je osakaćen za većinu funkcijaDuge wrote:Tek od nedavno ima Kies za Mac i to podrzava samo Galaxy tab i Galaxy SII. Bas sad gledam i Kies izgleda skoro isto kao iTunesDYD666 wrote: Kako god okreneš, koliko vidim iz mnogih foruma, ispade znatno veća tegoba natjerati Android telefone da "propričaju" sa Macovima po pitanju syncanja i sl, nego li je iPhone da se skonta sa PC/Win.
-
IcedFlame
#4141 Re: iPhone - All about
Jedini "problem" je sto ti za telefon sa androidom ne treba nikakav program da bi radio sve ono za sta iTunes sluzi iPhone-u 
-
febo_acm
#4142 Re: iPhone - All about
Znas kako je kad navikneš na jedno....IcedFlame wrote:Jedini "problem" je sto ti za telefon sa androidom ne treba nikakav program da bi radio sve ono za sta iTunes sluzi iPhone-u
-
DYD666
#4143 Re: iPhone - All about
Ne znam da Wi-Fi sync (odlicna stvar) radi na relaciji Anroid-Mac (ili cak Win) bez dodatnog softwarea kako za telefon tako za racunar...
Niti mislim da bespotrebno postoje aplikacije ala TuneSync, MissingSync, SyncMate itd itd, za Android, jer su raja glupa i ne kontaju da ama bas sve mogu raditi samo kroz bilo koji OS, pogotovo ako ne koriste Google servise kao osnovu za sve
Sad ovo mozda nisam dobro skontao ali jeli moguce .apk koja nije skinuta direkt sa marketa u tel i instalirana, vec ubacena u root na SD "pjeske" kroz winOS ili slicno - instalirati bez skidanja Apps Installera sa Marketa?
I trece; backup cijelog sistema. Kopiranjem sadrzaja obje karte kroz win i sklanjanjem ih na HDD, zapravo ne pravimo bogzna kakav backup i najvjerovatnije nece raditi kako treba ako se ponovo samo gurne na drugi telefon ili isti nakon se formatira?
iTunes radi sve navedeno jako brzo, efikasno i jednostavno.
Niti mislim da bespotrebno postoje aplikacije ala TuneSync, MissingSync, SyncMate itd itd, za Android, jer su raja glupa i ne kontaju da ama bas sve mogu raditi samo kroz bilo koji OS, pogotovo ako ne koriste Google servise kao osnovu za sve
Sad ovo mozda nisam dobro skontao ali jeli moguce .apk koja nije skinuta direkt sa marketa u tel i instalirana, vec ubacena u root na SD "pjeske" kroz winOS ili slicno - instalirati bez skidanja Apps Installera sa Marketa?
I trece; backup cijelog sistema. Kopiranjem sadrzaja obje karte kroz win i sklanjanjem ih na HDD, zapravo ne pravimo bogzna kakav backup i najvjerovatnije nece raditi kako treba ako se ponovo samo gurne na drugi telefon ili isti nakon se formatira?
iTunes radi sve navedeno jako brzo, efikasno i jednostavno.
Last edited by DYD666 on 11/12/2011 08:30, edited 2 times in total.
- mO k3
#4144 Re: iPhone - All about
jesu ovdje originali od iphona dijelovi??DYD666 wrote:Znam gdje je mozes nabaviti vjerovatno znatno jeftinije nego kod nas (ako imas karticu) - dealextreme.comTomahawk11 wrote:Zna li neko gdje se moze zamijeniti display za ovu kopiju iPhone-a? Hvala
A za zamjeniti, fkt ne znam sryOd radnje do radnje, probaj na carsiji, moguce da neko ima onaj set za rastavljanje kineza pa onda platiti samo ruke ukoliko zbavis ovu sa dealextremea, mislim da bi bilo jeftinije.
- chuchumbamayumbe
#4145 Re: iPhone - All about
Od početka pa do zadnje verzije iPhone-a, koji može a koji ne može na našu mrežu?!
Mislim, koji se može regularno dekodirati ili već šta, a koji da ne pomišljam da "nabavljam"?!
Hvala!
Mislim, koji se može regularno dekodirati ili već šta, a koji da ne pomišljam da "nabavljam"?!
Hvala!
-
Muuky
#4146 Re: iPhone - All about
Prodam ti ja iPhone 4S xDchuchumbamayumbe wrote:Od početka pa do zadnje verzije iPhone-a, koji može a koji ne može na našu mrežu?!
Hvala!
-
savsvoj
#4147 Re: iPhone - All about
Nije verzija bitna za otkljucavanje bitno je da li je baseband ostao sa starih verzija. Mozes potraziti na dev teamu koji se basebandi mogu otkljucatchuchumbamayumbe wrote:Od početka pa do zadnje verzije iPhone-a, koji može a koji ne može na našu mrežu?!
Hvala!
-
febo_acm
#4148 Re: iPhone - All about
Note #1: The Gevey SIM card works with the following iPhone basebands:chuchumbamayumbe wrote:Od početka pa do zadnje verzije iPhone-a, koji može a koji ne može na našu mrežu?!
Hvala!
01.59 – 02.10
03.10.1 – 04.10.1
Note #2: UtraSn0w supports the following iPhone 3GS/iPhone 4 basebands:
4.26.08
05.11.07
05.12.01
05.13.04
06.15.00 (Special iPad Baseband)
01.59.00
- iPod
#4149 Re: iPhone - All about
Eh eto ga znaci uskoro untethered JB za 5.0.1:
http://iclarified.com/entry/index.php?enid=18657
http://pod2g-ios.blogspot.com/
http://iclarified.com/entry/index.php?enid=18657
http://pod2g-ios.blogspot.com/
-
DYD666
#4150 Re: iPhone - All about
Sad ne kontamŽenski Dr.Med wrote:jesu ovdje originali od iphona dijelovi??DYD666 wrote:Znam gdje je mozes nabaviti vjerovatno znatno jeftinije nego kod nas (ako imas karticu) - dealextreme.comTomahawk11 wrote:Zna li neko gdje se moze zamijeniti display za ovu kopiju iPhone-a? Hvala
A za zamjeniti, fkt ne znam sryOd radnje do radnje, probaj na carsiji, moguce da neko ima onaj set za rastavljanje kineza pa onda platiti samo ruke ukoliko zbavis ovu sa dealextremea, mislim da bi bilo jeftinije.
Kako mislis original iPhone dijelovi za kinesku kopiju?