Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
Dr Jurica Ustamujić

#4126 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Dr Jurica Ustamujić »

Danguba wrote:
Mis mekinjas wrote:Jes' meni drago što je skup u ZG propao, i što u Istri nikom i ne pada na pamet da se sramote. :D

Možemo mi prditi još 100 godina bio rat, jadni Vukovar.... Mi, Hrvati... HDZ nam fino napisao Ustav, po kojem je ćirilica jednako pismo, prihvatili ga, sad se ograđuju, jadni smo ako nam Karamarko dođe na vlast, svaki njegov komentar i djelovanje će se svesti na najkorišteniju izjavu: "Ja ne bih to komentirao, i trošio riječi da objašnjavam." :lol: :lol: :lol:
Eto on jadan konta.
Ne valja ni Milanović, nije dorastao zadatku, ali ima sreća oko sebe ljudi koji jesu, i te kako jesu. Daleko više od HDZ-ovaca.

I tako Hrvati umjesto da se izdignu iznad svega, žive u nekim godinama prije 20 godina. Sve se to da izdržati, izgubili se životi, ali dokle više? :-)
Bilo je mrtvih i kod mene u porodici, sreća miješani, ginuli, ubijali nas svi i Srbi i Hrvati i Muslimani. Mogla bih mrziti sve, i mrzim, kad vidim kako su ustašoidno i četnički raspoloženi.
Sve mi se čini da su Srbijanci na putu da postanu najveća gospoda.
...i na kraju sve uprska. :D

edit: odijelo ne cini covjeka

hrvatskoj se bliži potpuni ekonomski kolaps koji će biti neuporedivo teži od rata, koji ih je ionako samo okrznuo. populizam je tu da koliko toliko ublaži bol u analnim otvorima.
zg2

#4127 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg2 »

Dr Jurica Ustamujić wrote: hrvatskoj se bliži potpuni ekonomski kolaps ...
... i to slušamo više od 20 godina, nakon raspada YU
dosadno - izmisli nešto novo
Pasiflora

#4128 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Pasiflora »

Dr Jurica Ustamujić wrote:hrvati su genocidan narod. realno. izvrsili 2 genocida ...
To mozes mami nepismenoj pricati. Obrazovanim ljudima tesko, vrlo tesko :skoljka: :skoljka:
muzicar_iz_parka

#4129 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by muzicar_iz_parka »

Image
:run:
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#4130 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Domaci izdajnik »

Pasiflora wrote:
Dr Jurica Ustamujić wrote:hrvati su genocidan narod. realno. izvrsili 2 genocida ...
To mozes mami nepismenoj pricati. Obrazovanim ljudima tesko, vrlo tesko :skoljka: :skoljka:
To ti otiđi pa reci u Potkozarje, ono isto što do 50tih nije imalo prvačića, a do 60tih nije imalo regruta za vojsku....i Jasenovac, Stara Gradiška i Jastrebarsko sve je to izmišljotina....
Pasiflora

#4131 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Pasiflora »

Lajavikrelac wrote:
Pasiflora wrote:
To ti otiđi pa reci u Potkozarje, ono isto što do 50tih nije imalo prvačića, a do 60tih nije imalo regruta za vojsku....i Jasenovac, Stara Gradiška i Jastrebarsko sve je to izmišljotina....
Ma da, bas tako :skoljka:
Hajde majke ti, ohanite vise - sve zivo poklaste po Balkanu - niko nece sa vama i sada je neko drugi genocidan. Pitas li se zasto niko nece sa vama? Da niste vi slucajno genocidni?
Paranoid

#4132 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Paranoid »

Članak 12. Ustava RH :

1. U Republici Hrvatskoj u službenoj je uporabi hrvatski jezik i latinično pismo.

2. U pojedinim lokalnim jedinicama uz hrvatski jezik i latinično pismo u službenu se uporabu može uvesti i drugi jezik te ćirilično ili koje drugo pismo pod uvjetima propisanima zakonom.

Jasno i glasno!
udrch

#4133 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by udrch »

nije mi ba jasno zašto su ovkao navalili na ovu zabranu..jebala ih ćirilica..mislim da je puno bitnije da u Vukovaru živi trećina naroda koji to želi, a osim toga sve je po zakonu..

ali mi nije jasno zašto to toliko srbima u ovoj zemlji smeta..
recimo sve table koje označavaju d aprolaziš kroz Konjević polje, Srebrenicu, Glogovu, Novu Kasabu ili bilo koje drugo mjesto u kojem žive uglavnom Bošnjaci su pisani isključivo ćirilicom..
a latinicu ćeš recimo bez problema naći u krajini gdje su Srbi i prije bili velika većina..
Paranoid

#4134 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Paranoid »

udrch wrote:nije mi ba jasno zašto su ovkao navalili na ovu zabranu..jebala ih ćirilica..mislim da je puno bitnije da u Vukovaru živi trećina naroda koji to želi, a osim toga sve je po zakonu..

ali mi nije jasno zašto to toliko srbima u ovoj zemlji smeta..
recimo sve table koje označavaju d aprolaziš kroz Konjević polje, Srebrenicu, Glogovu, Novu Kasabu ili bilo koje drugo mjesto u kojem žive uglavnom Bošnjaci su pisani isključivo ćirilicom..
a latinicu ćeš recimo bez problema naći u krajini gdje su Srbi i prije bili velika većina..
Pa kako ti nije jasno...Mislim da znaš šta šta znači "provokacija"i nije ćirilica na tim mjestim zbog srba, nego zbog ne-srba.
LBVIEW

#4135 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by LBVIEW »

Lajavikrelac wrote:
Pasiflora wrote:

Vise je nego licemjerno da pripadnik naroda cije je kompletno politicko i vojno rukovodstvo na optuzenickoj klupi za genocid proziva druge, i to generalizirajuci citave narode, a da pritom o nedjelima svojih u bliskoj proslosti ne izusti ni rijec.
I kao sto kolega iznad primjeti: zasto isti princip ne upotrijebite i kad se radi o Srbima- presuda za genocid 'rabroj srpskoj vojsci i policiji je donesena.
A sto se tice Potkozarja,90-tih su ti sunarodnjaci radili drugima ono sto se njima radilo 50-tak godina ranije,a i dan danas ne zele otkriti lokacije masovnih grobnica koje su premjestali par puta bagerima(sto ni ustase 40-tih nisu cinili) ili i ako otkriju to debelo naplate :oops: .Da ne spominjem kako opcinski celnici ne zele izdati dozvolu za izradu spomen obiljezja, a pocinjena zlodjela se slave u kojekavim doskocicama na narodnim "veseljima". :oops:
Domaci izdajnik

#4136 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Nisam znao da je ovaj forum postao fašitičko okupljalište...ne zna se koji su gori oni koji huškaju ili oni koji negiraju zločine 2SR za koji cijeli svijet zna..... :oops:
A sto se tice Potkozarja,90-tih su ti sunarodnjaci radili drugima ono sto se njima radilo 50-tak godina ranije,a i dan danas ne zele otkriti lokacije masovnih grobnica koje su premjestali par puta bagerima(sto ni ustase 40-tih nisu cinili) ili i ako otkriju to debelo naplate .Da ne spominjem kako opcinski celnici ne zele izdati dozvolu za izradu spomen obiljezja, a pocinjena zlodjela se slave u kojekavim doskocicama na narodnim "veseljima".
Ajde dokaži činjenicama ili odjebi u skokovima....malo sam više tamo od tebe tako da nemoj da fekališeš gluposti ovuda...čuj bagerima premještaju grobnice i to niko nije vidio i čuo 20 godina a tu baza SFOR-a bila :-) jaoooj :run:
Last edited by Domaci izdajnik on 04/09/2013 15:21, edited 1 time in total.
dalmatinka

#4137 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dalmatinka »

Lajavikrelac wrote:Nisam znao da je ovaj forum postao fašitičko okupljalište...ne zna se koji su gori oni koji huškaju ili oni koji negiraju zločine 2SR za koji cijeli svijet zna..... :oops:
Gdje sebe svrstavaš :?:
Domaci izdajnik

#4138 Re: Desavanja u Hrvatskoj

U partizane naravno :mrgreen: zato i volim Istru :)
Image
Last edited by Domaci izdajnik on 04/09/2013 15:27, edited 1 time in total.
graue_maus

#4139 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by graue_maus »

AUSTRIJSKI LIST STANDARD: Hrvati su mentalno i dalje u ratu, a od Gotovine, bivšeg pljačkaša banaka, prave sveca!

http://www.banjalukain.com/hronika/hrva ... rave-sveca
JohnnyS

#4140 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by JohnnyS »

Vidim, ovdje sve Mr Spock do Mr Spocka, hladna racionalna stvorenja, emocije su strogo zabranjene :-) . Ima nas svakakvih i svatko se s gubitkom nosi na svoj način, tako da netko gubitak može podnijeti da nema nimalo neprijateljstva prema Drugome, ali ima i nekih koji ne žele da vide pismo onih koji su krivi za smrt svojih dvoje sinova od kojih jedan nije pronađen. Od takvih ljudi je jako teško tražiti toleranciju, suživot, ovo-ono. Može se za nacionalizam, šovinizam optuživati one što su šarali po Dubrovniku, Puli, Zadru, ali pojedince u Vukovaru jako teško...
ultima_palabra

#4141 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ultima_palabra »

Mislim da su ti ljudi podosta razmaženi... povratnici po Istočnoj Bosni žive u genocidnom entitetu koje je razmještao kosti njihovih najmilijih, nose dokumenta sa tim znakovljem, svaki dan sreću ljude koji su to radili, poneke i u uniformi... a ovima zaboga smeta pismo koje je daleko starije i od Srba i od Hrvata i od njihovih ratova i razmirica :roll:

Čudi me da ima ovoliko forumaša koji to opravdavaju.
JohnnyS

#4142 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by JohnnyS »

ultima_palabra wrote:Mislim da su ti ljudi podosta razmaženi... povratnici po Istočnoj Bosni žive u genocidnom entitetu koje je razmještao kosti njihovih najmilijih, nose dokumenta sa tim znakovljem, svaki dan sreću ljude koji su to radili, poneke i u uniformi... a ovima zaboga smeta pismo koje je daleko starije i od Srba i od Hrvata i od njihovih ratova i razmirica :roll:

I je li ti misliš da je sve to što si naveo za Istočnu Bosnu u redu? Pa nećemo kritizirati jedne na temelju toga što je nekome gore. Možemo onda reći što se buni Fata Orlović, barem je živa, obitelj Zec su ubili u Zagrebu da se dokopaju njihovih nekretnina...

Ja ne opravdavam ove po Vukovaru. U stvari, nemam ih ja što opravdavati ili ne opravdavati, nisam j au poziciji za to. Samo kažem da ih razumijem. Mene iznenađuje da je toliko forumaša koji su toliko hladni i proračunati pa roditelje ubijene djece tako lako optuže da su loše osobe.
Pasiflora

#4143 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Pasiflora »

Lajavikrelac wrote:U partizane naravno :mrgreen: zato i volim Istru :)
Nevezano za partizane, ali vezano za Istru '93: zena iz Vukovara, bila u izbjeglistvu u Istri, u trgovini prepoznala vikend cetnika - trgovca. Sjeca li se neko toga?
Domaci izdajnik

#4144 Re: Desavanja u Hrvatskoj

JohnnyS wrote:Možemo onda reći što se buni Fata Orlović, barem je živa, obitelj Zec su ubili u Zagrebu da se dokopaju njihovih nekretnina...
Za ovo imaš od mene čast ako dođem u tvoj kraj :thumbup: niko nije spomenuo porodicu Zec i kakav je to zločin u Zagrebu bio...moji su bar izvukli žive glave a isto su ostali bez stanova.
ultima_palabra

#4145 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ultima_palabra »

JohnnyS wrote:
ultima_palabra wrote:Mislim da su ti ljudi podosta razmaženi... povratnici po Istočnoj Bosni žive u genocidnom entitetu koje je razmještao kosti njihovih najmilijih, nose dokumenta sa tim znakovljem, svaki dan sreću ljude koji su to radili, poneke i u uniformi... a ovima zaboga smeta pismo koje je daleko starije i od Srba i od Hrvata i od njihovih ratova i razmirica :roll:

I je li ti misliš da je sve to što si naveo za Istočnu Bosnu u redu? Pa nećemo kritizirati jedne na temelju toga što je nekome gore. Možemo onda reći što se buni Fata Orlović, barem je živa, obitelj Zec su ubili u Zagrebu da se dokopaju njihovih nekretnina...

Ja ne opravdavam ove po Vukovaru. U stvari, nemam ih ja što opravdavati ili ne opravdavati, nisam j au poziciji za to. Samo kažem da ih razumijem. Mene iznenađuje da je toliko forumaša koji su toliko hladni i proračunati pa roditelje ubijene djece tako lako optuže da su loše osobe.
Pa zar ih nisu ubili manje-više isti koji sada huškaju narod protiv jebenih tabli?
semirizsvemira

#4146 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by semirizsvemira »

I Hrvatsku primili u EU :sad: Nadam se da nas nece nikada primiti jer mi nemamo sta raditi tamo
Domaci izdajnik

#4147 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Merčepovi manijaci po nalogu tadašnjih adezeovaca su makeli Zečeve :evil:
semirizsvemira wrote:I Hrvatsku primili u EU Nadam se da nas nece nikada primiti jer mi nemamo sta raditi tamo
Iz tvojih usta u Božije uši....
JohnnyS

#4148 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by JohnnyS »

ultima_palabra wrote: Pa zar ih nisu ubili manje-više isti koji sada huškaju narod protiv jebenih tabli?
Ne manje-više, nego upravo isti.

Nego da ja pitam moralne vertikale koji se zgražaju nad kasapima koji lome table... Što mislite o križu poviše Mostara? I krstu koji će se možda graditi poviše Sarajeva? Kao što je ćirilica samo pismo, staro vjekovima, i križ/krst je samo vjerski simbol, stariji i od ćirilice, simbol mira i ljubavi dapače, zašto bi itko bio toliko netolerantan i širio vjersku mržnju pa bio protiv križa/krsta? Mislim da se razumijemo, ja prvi mislim da križevima/krstovima nije mjesto po tim brdima, al eto kad se pravimo tolerantni i puni razumijevanja za druge...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4149 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Chmoljo »

JohnnyS wrote:

Nego da ja pitam moralne vertikale koji se zgražaju nad kasapima koji lome table... Što mislite o križu poviše Mostara? I krstu koji će se možda graditi poviše Sarajeva? Kao što je ćirilica samo pismo, staro vjekovima, i križ/krst je samo vjerski simbol, stariji i od ćirilice, simbol mira i ljubavi dapače, zašto bi itko bio toliko netolerantan i širio vjersku mržnju pa bio protiv križa/krsta? Mislim da se razumijemo, ja prvi mislim da križevima/krstovima nije mjesto po tim brdima, al eto kad se pravimo tolerantni i puni razumijevanja za druge...
zato što su to inat spomenici, nisu ustavna kategorija, niti zakonska, nije im mjesto tamo gdje su napravljeni.
JohnnyS

#4150 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by JohnnyS »

Chmoljo wrote:
JohnnyS wrote:

zato što su to inat spomenici, nisu ustavna kategorija, niti zakonska, nije im mjesto tamo gdje su napravljeni.
I ja ne kažem da Vlada Republike Hrvatske treba popustiti zahtjevima ulice, neka zakoni budu takvi kakvi jesu, samo kažem da ne mogu ljude za koje je dokumentirano kako su ostali bez djece i još im traže grobove tako lako smatrati "razmaženima", "nacionalistima", "ološ" i što se već nije spominjalo na temi. Njemu je ta ćirilica provokacija kao što je križ nekom Mostarcu Bošnjaku, njega ne zanimaju ni zakoni ni Ustav, ni to što je HDZ prvi predložio ćirilicu. Ako vi ne možete razviti određeni stupanj empatije za takve ljude, onda OK. Ili sam možda i ja zabrazdio ka nacionalizmu jer mogu.
Post Reply