Najbolji restoran u Sarajevu
-
sarajevsko_pivo
#4126 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Onda me taj Brajlović neće vidjeti
-
daario naharis
#4127 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Sve preporuke za Tolik, hrana TOP.
Atmosfera i usluga odlični.
Atmosfera i usluga odlični.
-
Naslovnica
#4128 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Ma vala, ne znam po čemu je top?!sarajevsko_pivo wrote: ↑01/09/2024 17:55 Bio u Toplik u Istočnom Sarajevu. Top restoran i ambijenta!
Je li istina da se kod Brajlovica ne može platiti karticom?
Bio nekoliko puta u posljednje vrijeme, jeo pastrmku, lovački gulaš, teletinu ispod sača, nekakav hambaš ili pljesku, ne sjećam se
Sve je OK i korektno, i ništa više od toga.
Možda ambijent, zelenilo, voda.
Usluga je korektna ali nije ono da titraju.
Vjerovatno zavisi i kako ocijene goste. Da se naručuju skupa vina garant bi bili pohitniji
Fun fact, 30 minuta prije nego je bilo ono ubistvo prije 15-20 godina sjedio sam tamo, obilježavali mamin rođendan. Platili, otišli, kad ujutro čitam belaj.
Fun fact 2, i oni su radili na dupli klik
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#4129 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Provjeri ti to za svaki slucaj da ne ispadne da pricamo neutemeljeno.
Ko voli meso i kome ne smeta onaj seljacki cringe ambijent, Brajlovic je dobar izbor.
-
suspect_zero
#4130 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Tri kile teletine mogu kupiti za te pare
-
suspect_zero
#4131 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
JohnnyS wrote: ↑28/06/2024 09:44
Ali je recimo uvjetno rečeno sramota da cijela naša država, a kurčimo se odličnom kuhinjom, nema nijedan restoran s Michelinovom zvjezdicom.
Prije nego što se nakalame ovi koji će reći da su pite i ćevapi bolji nego alge i posteljica od pastrnjaka što se služi obično u takvim snobovskim restoranima - slažem se s vama, ali opet radi gastronomske ponude države bi valjalo imati jedan takav restoran
Prije bih rekla da nemamo kuhara/šefa za tu zvjezdicu, kuhinja + cjelokupan ambijent dobijaju, ali prije svega chef.....moguće da griješim
- dječak sa šibicama
#4132 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Dobar je Nello, samo previse politicara 
- zomri
#4133 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
zvjezdica ne znači da to mora biti neki luksuz ni vrhunska kuhinja. imaju i neka fast food mjesta po svijetu zvjezdicu od michelina tako da opušteno može npr ferhatović petica dobiti.
- nivla
#4134 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
nije toplik u sarajevu
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#4135 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
U toplik ni da je dzaba...
- Thorgerson
- Saian
#4137 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Danas trazim neki humus na korpi i izleti mi neki Peshli u Safeta Hadzica, malo pregledam dzadzik, humus, koefte, babaganoush … auuuu rek’o ovo mi bazdi na nesto autentichno, dze Safeta Hadzica, ispade ex Restoran Ruzha u hrasnom. U auto, tamo, izgleda da su neki valjani Turci kupil Ruzhu, nakupov’o meza onih njihovih, nije mi se meso jelo, auuuuuuuuuuu, od-li-chno, otvorili prije tri mjeseca, ra-za-ra-ju, imaju zidani rostilj, naslijedjen od Ruzhe, mirishi na 50 metara. Uglavnom da im dugo traje i da zive dugo i prosperiraju prodajuci meni svoje delicije. Ovo je the real thing, ko stari forumash savjetujem, ko nije bio, treba otici ili korpirati jos jucer.
-
HelaS
#4138 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
To ovaj?Saian wrote: ↑08/09/2024 21:58 Danas trazim neki humus na korpi i izleti mi neki Peshli u Safeta Hadzica, malo pregledam dzadzik, humus, koefte, babaganoush … auuuu rek’o ovo mi bazdi na nesto autentichno, dze Safeta Hadzica, ispade ex Restoran Ruzha u hrasnom. U auto, tamo, izgleda da su neki valjani Turci kupil Ruzhu, nakupov’o meza onih njihovih, nije mi se meso jelo, auuuuuuuuuuu, od-li-chno, otvorili prije tri mjeseca, ra-za-ra-ju, imaju zidani rostilj, naslijedjen od Ruzhe, mirishi na 50 metara. Uglavnom da im dugo traje i da zive dugo i prosperiraju prodajuci meni svoje delicije. Ovo je the real thing, ko stari forumash savjetujem, ko nije bio, treba otici ili korpirati jos jucer.
https://maps.app.goo.gl/vdtMEw4xaL4qyUKf9
Nikad u "Ružu" ušao nisam. Provjerit ćemo Turke
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#4139 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
U Makarskoj u par restorana , izuzetno pristojnih , uz šetnicu na obali , s unificiranim osobljem , cijene teletine , pizza ili piletine su možda za euro skuplje od sarajevskog prosjeka a suštinski prilično jednake ?
Sve je stvar izbora.
- Saian
#4140 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Nisam ni ja, al me zato slike koefti i humusa uvukoshe u Peshli poslije decenija zaobilazhenja RuzheHelaS wrote: ↑08/09/2024 22:03To ovaj?Saian wrote: ↑08/09/2024 21:58 Danas trazim neki humus na korpi i izleti mi neki Peshli u Safeta Hadzica, malo pregledam dzadzik, humus, koefte, babaganoush … auuuu rek’o ovo mi bazdi na nesto autentichno, dze Safeta Hadzica, ispade ex Restoran Ruzha u hrasnom. U auto, tamo, izgleda da su neki valjani Turci kupil Ruzhu, nakupov’o meza onih njihovih, nije mi se meso jelo, auuuuuuuuuuu, od-li-chno, otvorili prije tri mjeseca, ra-za-ra-ju, imaju zidani rostilj, naslijedjen od Ruzhe, mirishi na 50 metara. Uglavnom da im dugo traje i da zive dugo i prosperiraju prodajuci meni svoje delicije. Ovo je the real thing, ko stari forumash savjetujem, ko nije bio, treba otici ili korpirati jos jucer.
https://maps.app.goo.gl/vdtMEw4xaL4qyUKf9
Nikad u "Ružu" ušao nisam. Provjerit ćemo Turke![]()
-
eagle29
#4141 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Bili neku noc u Pešliju, hrana i cijene sasvim ok, cak su nas pocastili predjelom i turskim cajem. Nadam se samo da se nece pokvariti
-
emko1234
#4142 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Odličan omjer kvalitet cijena : Barsa, Boccone, Nostra Cucina, Minjo donekle, Vapiano, Barba, Kulin Dvor, Imidž.
Solidni : Začin, Mala Kuhinja, Nello, Avlija, Preporod, Libertas
Preseravanje : Brajlović, Munchies,
Prevara : Kibe, Eno, Dos Hermanos, Luka ( dobra hrana ali preskupa ), Margarita ( bolji pica u Barsi 20 puta i jeftinija ).
KAd mi dođu EU gosti, odemo kod Kibeta zbog ambijenta i pogleda. Kad dodju ovi gosti iz regiona, Eno ili Minjo.
Lično, najčešće Barsa, Vapiano, Boccne, Začin, Barba, Nostra Cucina.
Kad mi se jede prava riba, provozam se vikendom prema jugu i odem do Kapetanove kuće ili Bota Šare u Stonu ako idem u tom pravcu.
Prevara : Kibe, Eno, Dos Hermanos, Luka ( dobra hrana ali preskupa ), Margarita ( bolji pica u Barsi 20 puta i jeftinija ).
KAd mi dođu EU gosti, odemo kod Kibeta zbog ambijenta i pogleda. Kad dodju ovi gosti iz regiona, Eno ili Minjo.
Kad mi se jede prava riba, provozam se vikendom prema jugu i odem do Kapetanove kuće ili Bota Šare u Stonu ako idem u tom pravcu.
-
elcaliente
#4143 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Gledaj convenience krompira i onion rings na plati.HelaS wrote: ↑05/08/2024 00:52Na Hladivodamaokocha wrote: ↑05/08/2024 00:32Dosta ljudi mi je dalo preporuku i uglavnom su bili provjereni i dobri restorani. Preporod je otpao, vise smo bili na otvoreniju bastu, Velika basta mi je prije bila dobra ali sad vec je tamo vrijeme stalo tako da nismo ni isli da vidimo. Odemo u Vrbe, tamo svadba, ne moze se uci ajd doci cemo drugi dan i krenemo do Basce kod Ene, sjednemo da pricamo ALI traze mi 2 000 za zakup baste za rodjendan tako da mi je to otpalo u startu. Shvatam ja sad i da je peak sezone i sve ali to mi je ipak previse.
Usput od tamo odemo do restorana Djulbasca , onako skepticni, jer nije nesto popularan i izvikan restoran . Dodjemo kad tamo svadba, al ugodan ambijent , fina basta, svjeze i ugodno a bile tad one vrucine drama i uzmem kontakt od gazde i ajd na kafu i dogovorim s njim sve i stvarno svaka preporuka za taj lokal ALI samo za organizaciju rodjendana, svadbi, itd. Ne znam kakvi su mu iftari recimo ali za ove feste ima standardni neki meni koji i ide za te stvari, hladne plate sa ustipcima i plate sa teletinom, piletinom, grilovanim povrcem, pekarskim krompirom itd. Gostiju inace slabo ima, cudi me da Arapi recimo nisu cesci gore ali vjerovatno je to jer nije izvikan lokal a i vrlo moguce da i nemaju neki aman meni.
Uglavnom ako ko trazi restoran , pogotovo ljeti, za neku festicu i to, gore mu je top jer je svjezije i ugodnije, plus mirno i zabaceno, imas za sebe prostor a i cijenom je pristupacan.
Znam da postoji, ali nikad nisam ušao ovdje. A evo izgleda prelijepo. Hvala za signiranje![]()
https://www.google.com/maps/place/Resto ... ?entry=ttu
To kada vidim nabio bi nogom. Zar je tesko restoranu napraviti pomfrit.
- Pandakonda
#4144 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Da citiram Seju licno:
"tu karticu zeni kroz guzove provuci"
-
ITNet
#4145 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
emko1234 wrote: ↑26/09/2024 12:54 Odličan omjer kvalitet cijena : Barsa, Boccone, Nostra Cucina, Minjo donekle, Vapiano, Barba, Kulin Dvor, Imidž.
A sto je Margherita prevara? I vala nije u Barssi 20 puta bolja pizza jer su skoro iste, npr. znam da Barsa i Margherita koriste isto Italijansko brasno za pizzu a i cijene su im iste u par maraka sve zavisi o kojoj pizzi pricamo jer imas i u Barsi Pizze od 15-17-20km itd... I ono Vapiano ti kao odlican omjer cijene i kvaliteta a piza u Vapianu skuplja od Margherite i ne moze se porediti po kvaliteti jer u Margheriti dobijas bar neki izvornu napoletanu sa Italijanskim brasnom i sastojcima a vamo standardnu neku BH pizzu
- tramvajtrojka
#4146 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Vapiano se totalno srozao otkako ga je Bingo preuzeo tacno se da primijetiti da ne koriste kvalitetne sastojke vise nego neku srednju do nisku klasuITNet wrote: ↑26/09/2024 15:17emko1234 wrote: ↑26/09/2024 12:54 Odličan omjer kvalitet cijena : Barsa, Boccone, Nostra Cucina, Minjo donekle, Vapiano, Barba, Kulin Dvor, Imidž.
A sto je Margherita prevara? I vala nije u Barssi 20 puta bolja pizza jer su skoro iste, npr. znam da Barsa i Margherita koriste isto Italijansko brasno za pizzu a i cijene su im iste u par maraka sve zavisi o kojoj pizzi pricamo jer imas i u Barsi Pizze od 15-17-20km itd... I ono Vapiano ti kao odlican omjer cijene i kvaliteta a piza u Vapianu skuplja od Margherite i ne moze se porediti po kvaliteti jer u Margheriti dobijas bar neki izvornu napoletanu sa Italijanskim brasnom i sastojcima a vamo standardnu neku BH pizzuMozda Vapiano dobar za neki sendvic i slicno
-
emko1234
#4147 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Ako ćer porediti Barsu i Margaritu head to head, barsa je restoran a margarita je malo napucaniji grill. Da krenemo od toga. Pica koju ja jedem u Barsi je ili 4 sira ili Pistačica. 4 sira je u Margariti skuplja i manja, kad na to dodamo da ti ljudi sve to serviraju u objektu veličine barsine kuhinje, vrlo je jednostavno što je prevara. Isto ko da mi Otrov prodaje skuplji hamburger od bilo kojeg burger bara u sarajevu u kojem imaš unutrašnji prostor u kojem možeš na miru pojesti naručeno.ITNet wrote: ↑26/09/2024 15:17emko1234 wrote: ↑26/09/2024 12:54 Odličan omjer kvalitet cijena : Barsa, Boccone, Nostra Cucina, Minjo donekle, Vapiano, Barba, Kulin Dvor, Imidž.
A sto je Margherita prevara? I vala nije u Barssi 20 puta bolja pizza jer su skoro iste, npr. znam da Barsa i Margherita koriste isto Italijansko brasno za pizzu a i cijene su im iste u par maraka sve zavisi o kojoj pizzi pricamo jer imas i u Barsi Pizze od 15-17-20km itd... I ono Vapiano ti kao odlican omjer cijene i kvaliteta a piza u Vapianu skuplja od Margherite i ne moze se porediti po kvaliteti jer u Margheriti dobijas bar neki izvornu napoletanu sa Italijanskim brasnom i sastojcima a vamo standardnu neku BH pizzuMozda Vapiano dobar za neki sendvic i slicno
Što se Vapiana tiče, ne jedem tamo picu nego paste i salate najčešće.
-
ITNet
#4148 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Znaci prevara je samo zbog ambijenta nestoemko1234 wrote: ↑27/09/2024 12:01Ako ćer porediti Barsu i Margaritu head to head, barsa je restoran a margarita je malo napucaniji grill. Da krenemo od toga. Pica koju ja jedem u Barsi je ili 4 sira ili Pistačica. 4 sira je u Margariti skuplja i manja, kad na to dodamo da ti ljudi sve to serviraju u objektu veličine barsine kuhinje, vrlo je jednostavno što je prevara. Isto ko da mi Otrov prodaje skuplji hamburger od bilo kojeg burger bara u sarajevu u kojem imaš unutrašnji prostor u kojem možeš na miru pojesti naručeno.ITNet wrote: ↑26/09/2024 15:17emko1234 wrote: ↑26/09/2024 12:54 Odličan omjer kvalitet cijena : Barsa, Boccone, Nostra Cucina, Minjo donekle, Vapiano, Barba, Kulin Dvor, Imidž.
Što se Vapiana tiče, ne jedem tamo picu nego paste i salate najčešće.
-
sarajevsko_pivo
#4149 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Seljacina pravaPandakonda wrote: ↑26/09/2024 13:09Da citiram Seju licno:
"tu karticu zeni kroz guzove provuci"Ne samo da ne prima kartice, nego ne prima ni virman niti bilo sta nego samo keš. Konobari ne smiju bakšiš uzeti nego te samo preusmjere da mu kod sina placas na kasi gdje je racun misaona imenica
- Saian
#4150 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Ja sam najbolje jeo u najneuglednijim rupama na vas dunjaluku, tako da velicina kuhinje, i slicnost s vlastitom subjektivnom slikom koncepta “grilla” u glavi kao kriterijima kvalitete klope govori samo o neistancanosti nepca i prostodusnosti djelitelja misljenja.