Meni je bilo nekih otprilike 80% casnih sestara, let takodjer krcat, pretpostavljam iz Medjugorja...akcija007 wrote:Danas, sam pratio rodjaka na Germanwingsov let za Cologne/Bonn, krcat. Sve sama dijaspora.
Avio kompanije all about
- Pooll
#4126 Re: Avio kompanije all about
-
leigh
#4127 Re: Avio kompanije all about
Dva puta sam se vozio sa istaknutim funkcionerima u avionubambina78 wrote:Svi nasi na budjetu od ministara do direktora raznih drzavnih, federalnih i kantonalnih agencija lete biznis klasom, zato sto im je to porodicna navika prije nego su dobili funkcije.
-
Franjo Kluz
#4128 Re: Avio kompanije all about
Ja sam negdje u decembru isao zajedno sa ministrom inostranih poslova i njegovom familijom za Sarajevo, mislim sa skijanja nekog da su se vracali. On je imao biznis klasu a familija (zena, sin,kcerka) i bodi gard sa ekonomskoj pa sam se uvijek pitao je li morao da se tih sat vremena odvoji od zene i bude ''frajer'' . Prvo mi to nije nikako prirodno a onda ...leigh wrote:Dva puta sam se vozio sa istaknutim funkcionerima u avionubambina78 wrote:Svi nasi na budjetu od ministara do direktora raznih drzavnih, federalnih i kantonalnih agencija lete biznis klasom, zato sto im je to porodicna navika prije nego su dobili funkcije.i oba puta su sjedili među plebsom, dakle u ekonomskoj - a biznis prazna. Čak je jedan ministar sjedio odmah do hale. Naravno, zajedno sa bodyguardom
Da sam mu ja zena ne bi jezika uvlacila 30 dana.
- bambina78
#4129 Re: Avio kompanije all about
Munib Usanovic je uvijek bio rado vidjen gost biznis klase. 
- holowey
#4130 Re: Avio kompanije all about
ne sekiraj se, on je garant letio na racun "firme" a da ga ne bi prozivali po novinama, zena i djeca o vlastitom trosku ekonomskom klasomFranjo Kluz wrote:Ja sam negdje u decembru isao zajedno sa ministrom inostranih poslova i njegovom familijom za Sarajevo, mislim sa skijanja nekog da su se vracali. On je imao biznis klasu a familija (zena, sin,kcerka) i bodi gard sa ekonomskoj pa sam se uvijek pitao je li morao da se tih sat vremena odvoji od zene i bude ''frajer'' . Prvo mi to nije nikako prirodno a onda ...leigh wrote:Dva puta sam se vozio sa istaknutim funkcionerima u avionubambina78 wrote:Svi nasi na budjetu od ministara do direktora raznih drzavnih, federalnih i kantonalnih agencija lete biznis klasom, zato sto im je to porodicna navika prije nego su dobili funkcije.i oba puta su sjedili među plebsom, dakle u ekonomskoj - a biznis prazna. Čak je jedan ministar sjedio odmah do hale. Naravno, zajedno sa bodyguardom
- Skyfox
#4131 Re: Avio kompanije all about
Moze prijedlog preko koje agencije rezervisati naj povoljnije avio karte za Budimpestu!?
- Edin H.
#4132 Re: Avio kompanije all about
Kako se moze vracati sa skijanja na drzavni racun, sto nisi kakve novinare kontaktirao/a da to istraze?Franjo Kluz wrote:Ja sam negdje u decembru isao zajedno sa ministrom inostranih poslova i njegovom familijom za Sarajevo, mislim sa skijanja nekog da su se vracali. On je imao biznis klasu a familija (zena, sin,kcerka) i bodi gard sa ekonomskoj pa sam se uvijek pitao je li morao da se tih sat vremena odvoji od zene i bude ''frajer'' . Prvo mi to nije nikako prirodno a onda ...
Cisto sumnjam da je sam sebi platio business klasu, a pogotovo razdvojeno od ostatka obitelji.
- drndalo
#4133 Re: Avio kompanije all about
Naravno da nije, njemu trezor placa kartu. Sluzbeno.... Mozda se vracao sa radnog sastanka Ministara vanjskih poslova odrzanog u Wengenu...?
Sve ti to dodje slicno, sve su agencije na Amadeus sistemu, i preko njega rade rezervacije...Skyfox wrote:Moze prijedlog preko koje agencije rezervisati naj povoljnije avio karte za Budimpestu!?
- Pooll
#4134 Re: Avio kompanije all about

Croatia Airlines otpušta oko 220 radnika
Hrvatska nacionalna aviokompanija Croatia Airlines završila je 2012. godinu sa gubitkom od oko 62 miliona eura, a čelnici kompanije najavili su otpuštanje 20 posto zaposlenih.
U Croatia Airlinesu danas je održan sastanak zaposlenih i uprave o restrukturisanju, koji su radnici napustili. Oni se ne slažu sa procjenom da oko 20 posto zaposlenih mora napustiti firmu, javljaju hrvatski mediji.
"Ne bježimo od toga da broj zaposlenih mora biti manji, ali 20 posto je previše jer nema preduslova da oni budu zamijenjeni", rekao je predsjednik Samostalnog sindikata zaposlenih u avioindustriji Tomislav Rajković.
Predsjednik Uprave kompanije Krešimir Kučka na sastanku je rekao da ne vjeruje da će Croatia Airlines morati u stečaj, ali je istakao da je restrukturisanje preduzeća neophodno.
On je sinoć na HRT-u govorio o reorganizaciji kompanije koja, po njegovim riječima, uključuje otkaze za čak 20 posto zaposlenih, od ukupno 1.100 koliko trenutno radi u ovoj firmi.
http://www.klix.ba/vijesti/regija/croat ... /130214152
- Edin H.
#4135 Re: Avio kompanije all about
E to je vec pravi goshparbambina78 wrote:Munib Usanovic je uvijek bio rado vidjen gost biznis klase.
- Locker
#4136 Re: Avio kompanije all about
Ovo je stranica pokrenuta prije par dana. Vezana je za kontrolu letenja i avijaciju. Koga zanima, bujrum:
http://kontrolaletenja.net/
http://kontrolaletenja.net/
-
Timotije
#4137 Re: Avio kompanije all about
Croatia ima kampanju za oko 129 Eura,na vecini destinacija, traje do 07. marta... vrijeme putovanja, od sad do kraja maja!
- drndalo
#4138 Re: Avio kompanije all about
Cuo sam suskanje o uvodjenju F100 na BH Airlines liniji SJJ-IST-SJJ od kraja marta/pocetka aprila...
Nece li i nas sunce ogrijati s necim logicnim...?
Nece li i nas sunce ogrijati s necim logicnim...?
- Locker
#4139 Re: Avio kompanije all about
Last edited by Locker on 25/02/2013 14:06, edited 1 time in total.
- drndalo
#4140 Re: Avio kompanije all about
Eno, odmah kupuju... Od kojih para ? Onih pustih miliona na racunu...?
Ima i drugih nacina (cak su i cesci od kupovine) letenja... Unajmljivanje od onih koji imaju avion u vlasnistvu... Posebno kada nemas svoje posade za avion koji te interesuje...
Ima i drugih nacina (cak su i cesci od kupovine) letenja... Unajmljivanje od onih koji imaju avion u vlasnistvu... Posebno kada nemas svoje posade za avion koji te interesuje...
Last edited by drndalo on 19/02/2013 23:42, edited 1 time in total.
- Koshpa
#4141 Re: Avio kompanije all about
Ne kupuje BHA nista, a iznajmit hoce, ali ne F100.
-
prha
#4142 Re: Avio kompanije all about
sta cete iznajmit?
- Locker
#4143 Re: Avio kompanije all about
Last edited by Locker on 25/02/2013 14:07, edited 1 time in total.
-
Adara87
#4144 Re: Avio kompanije all about
Let: Sarajevo - Istanbul, povratna karta. Nekad početkom maja bi se letilo, trebalo bi 3-4 karte.
Kojom aviokompanijom mi je najisplativije letjeti? Koliko utječe na cjenu da se ranije rezerviše?
Vidim ovu reklamu za Pegasus - 49€, vjerujem da je to samo u jednom smjeru, ili možda bez aerodromske takse.., ili?
Elem, koja je najjeftinija opcija, u oba smjera dakle i sa svim taksama i sl?
Hvala
Kojom aviokompanijom mi je najisplativije letjeti? Koliko utječe na cjenu da se ranije rezerviše?
Vidim ovu reklamu za Pegasus - 49€, vjerujem da je to samo u jednom smjeru, ili možda bez aerodromske takse.., ili?
Elem, koja je najjeftinija opcija, u oba smjera dakle i sa svim taksama i sl?
Hvala
- bambina78
#4145 Re: Avio kompanije all about
Trenutno Pegasus, ili cekaj akciju Turkisha ili jos dodatno cekaj ovaj novi avion BH Airlinesa, mozda budu bolje cijene nego sad.
- karanana
#4146 Re: Avio kompanije all about
koshpa,
ako nece uzet fakera, sta ce iznajmit?
ako nece uzet fakera, sta ce iznajmit?
- drndalo
#4147 Re: Avio kompanije all about
Pegasus ima cijenu od 49 EUR ali u jednom pravcu, takse su ukljucene. Ne lete na IST (Ataturk) sa Evropske strane, nego na SAW (Sabiha Gokcen) sa Azijske strane, koji je i dosta udaljeniji od centra...
Uglavnom, odes na web-adrese:
http://www.thy.com
http://www.bhairlines.ba
http://www.pgs.com
Ukucas zeljene datume, broj ljudi, i odaberes najjeftiniju/najprihvatljiviju opciju vama... Tu ih isto mozes i kupiti... Ili nazoves putnicku agenciju, kazes im datume, a njihovo je da ti jave sta su nasli...
Uglavnom, odes na web-adrese:
http://www.thy.com
http://www.bhairlines.ba
http://www.pgs.com
Ukucas zeljene datume, broj ljudi, i odaberes najjeftiniju/najprihvatljiviju opciju vama... Tu ih isto mozes i kupiti... Ili nazoves putnicku agenciju, kazes im datume, a njihovo je da ti jave sta su nasli...
Interesantno je onda da je na rezervacijama karata na www.bhairlines.ba unesen F100 kao avion koji leti npr. u maju...?Koshpa wrote:Ne kupuje BHA nista, a iznajmit hoce, ali ne F100.
-
alibaba007
#4148 Re: Avio kompanije all about
Objasinili su bolje ovde http://exyuaviation.blogspot.com/2013/0 ... nsion.html
-
jefferson
#4149 Re: Avio kompanije all about
A sta ce taj avion raditi ostatak dana kada se vrati iz IST?
Mozda da potpisete ugovor ili code sharing sa Untedom, Deltom, Quantasom itd, pa pocnete letit za FRA ili AMS sa tim avionom i preuzimate putnike kao svaka normalna avio kompanija.
I nikako mi nije jasno sto F100?
Zar nije logicnije bilo uzet CRJ-900 ili CRJ-1000 ili EMB-175/195? Ali OK, valjda znaju sta rade (iako cisto sumnjam).
Mozda da potpisete ugovor ili code sharing sa Untedom, Deltom, Quantasom itd, pa pocnete letit za FRA ili AMS sa tim avionom i preuzimate putnike kao svaka normalna avio kompanija.
I nikako mi nije jasno sto F100?
Zar nije logicnije bilo uzet CRJ-900 ili CRJ-1000 ili EMB-175/195? Ali OK, valjda znaju sta rade (iako cisto sumnjam).
- drndalo
#4150 Re: Avio kompanije all about
U ovom momentu bi F100 bio pametnija solucija, stariji je, i iako trosi vise od konstrukciono novijih aviona slicnih karakteristika i kapaciteta, nabavni troskovi zbog toga sto je stariji (cijena/cijena rentanja) kao velikog startnog fiksnog troska je dobro povoljnija, posebno ako negdje mozes naci neki koji nije zaposlen non-stop... Za avion koji bi se tezio koristiti >12 sati dnevno, razlika u manjoj potrosnji goriva bi mogla pokriti razliku, ali za avion koji bi se dnevno koristio osjetno manje, veca je usteda uzeti avion sa manjom ratom lizinga/rentanja cak i uz vecu potrosnju...
Da nije tako Austrian ni npr. imao sve CRJ-900/1000 ili EMB-190/195 u floti, a nijednog F70/100... Ali njihovi Fokkeri su otplaceni, tako da trosak nabavke/kamate vise nemaju... Sta mislite koliko se nakupi kamata na cijenu novog EMB-190, koja je >30m$...?
Da nije tako Austrian ni npr. imao sve CRJ-900/1000 ili EMB-190/195 u floti, a nijednog F70/100... Ali njihovi Fokkeri su otplaceni, tako da trosak nabavke/kamate vise nemaju... Sta mislite koliko se nakupi kamata na cijenu novog EMB-190, koja je >30m$...?