FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
veljaca

#4126 Re: FK Zeljeznicar

Post by veljaca »

rado_vidjen wrote: *za 50.000 koliko je dato Culumu, puno bi bolje bio da su te para date za ostanak Pelaka, jedinog igraca koji je, uz sve svoje mane, imao zadnji pas tj. znao igrati lopte
*ali nema veze, bitno je da on gradi autoritet na Coci, od kojeg i kljusina Popovic ima vecu platu
Daj ne baljezgaj po Forumu. Kad vec ili ne znas ili zelis unijeti nemir u ekipu ( a to ti nece uspjeti ) - da ti kazem pravu istinu:

- Coci je u novom ugovoru ponudjeno puno vise nego Culumu i Popovicu .... A i sa sadasnjim ugovorom nije imao manju platu ... On je to odbio ( informacija iz prve ruke ) jer zeli otici iz BiH da rijesi egzistenciju .....

Raspitaj se i ne lupetaj po forumu ....
burek_in_space

#4127 Re: FK Zeljeznicar

Post by burek_in_space »

Hajmo malo kulture ovdje, nemojte da bezveze banovi lete... :-)

Opomena svima, drzhite se pravila!
MojaMalenkost

#4128 Re: FK Zeljeznicar

Post by MojaMalenkost »

crkvice wrote:
Izvini prijatelju, al ne lupaj. Od kako igramo ovu nakaradnu ligu, nisam propustio utakmice Zelje i Celika kako na Bilinom tako ni ni Grbavici i mogu sa sigurnoscu reci da ovakvog pjevanja i skandiranja nikad nije bilo (pogotovo cijela Juzna Tribina). Sto se tice murije i sam znas da svugdje svaka murija marise, pa tako i nas marisu u Sa, u Tz i vas i nas, u Mo i nas i vas. A sto se tice direktnog kontakta Robijasa i Manijaka, njega nikad nije ni bilo, upravo zbog jakih policijskih snaga koje rade obezbjednja ovakva gostovanja. A sto se tice ravnodusnosti prema "nama" bacena bomba na malonogometno igraliste, od grupe Manijaka koja se vracala sa gostovanja iz Zepca, ipak je malo vise od ravnodusnosti. Takodjer vase gostovanje prije godinu dvije (bilo je emitovana emisija na Hayatu cini mi se) i vase navijanje u vozu kad se izislo iz voza, putem do stadiona i na stadionu, bilo je podredjeno "yebavanju" Zenice i Zenicana. Opet ravnodusnost.
Al eto, valjda je i to za nama vise, valjda cemo i mi i vi malo doci pameti nakon SIrokog Brijega, nakon nemilih scena, malo stati na loptu i skontati neke stvari....
Svako dobro...
Pjevalo se druže,pjevalo! I to i nama i Hordama više puta!
Bombu je bacio 50-ogodišnjak nakon što su mu ti sa igrališta razbili auto. Živimo u državi u kojoj svako u kući drži arsenal oružja.

p.s. Jesi siguran da nije bilo direktnog kontakta između nas i vas? :-) :-)
Šibicar

#4129 Re: FK Zeljeznicar

Post by Šibicar »

MojaMalenkost wrote:
crkvice wrote:
Izvini prijatelju, al ne lupaj. Od kako igramo ovu nakaradnu ligu, nisam propustio utakmice Zelje i Celika kako na Bilinom tako ni ni Grbavici i mogu sa sigurnoscu reci da ovakvog pjevanja i skandiranja nikad nije bilo (pogotovo cijela Juzna Tribina). Sto se tice murije i sam znas da svugdje svaka murija marise, pa tako i nas marisu u Sa, u Tz i vas i nas, u Mo i nas i vas. A sto se tice direktnog kontakta Robijasa i Manijaka, njega nikad nije ni bilo, upravo zbog jakih policijskih snaga koje rade obezbjednja ovakva gostovanja. A sto se tice ravnodusnosti prema "nama" bacena bomba na malonogometno igraliste, od grupe Manijaka koja se vracala sa gostovanja iz Zepca, ipak je malo vise od ravnodusnosti. Takodjer vase gostovanje prije godinu dvije (bilo je emitovana emisija na Hayatu cini mi se) i vase navijanje u vozu kad se izislo iz voza, putem do stadiona i na stadionu, bilo je podredjeno "yebavanju" Zenice i Zenicana. Opet ravnodusnost.
Al eto, valjda je i to za nama vise, valjda cemo i mi i vi malo doci pameti nakon SIrokog Brijega, nakon nemilih scena, malo stati na loptu i skontati neke stvari....
Svako dobro...
Bombu je bacio 50-ogodišnjak nakon što su mu ti sa igrališta razbili auto. Živimo u državi u kojoj svako u kući drži arsenal oružja.

Samo da dodam da mene jedne prilike,kamenčina od 2kg,zamalo nije ubila u busu,pri povratku iz Ze...
nikad_izvini

#4130 Re: FK Zeljeznicar

Post by nikad_izvini »

crkvice wrote:
nikad_izvini wrote:
rado_vidjen wrote:
Nikad Slavija ili Listica nije ovako docekivana. A Celik i Velez, kao da su najveci dusmani. U cemu je stvar?

Ali, od navijača Čelika NE OČEKUJEM da skandiraju SRBIJA i da CIJELA Južna tribina pjeva "pala je, pala je, pala je na Markale".
Najviše belaja kao navijači smo imali u Zenici. Tamo te ovi papani kamenjaju, osjetiš elektricitet, mržnju navijača i njihova murija te usput mariše, nako. Tamo nam je navijač ubijen od strane murije. Tek poslije su se smirili i prestali da biju. Naši a mrze nas. Mi smo prema njima bili više-manje ravnodušni, oni nas mrze jer smo glavni grad, jer "imamo para", jer je Zenica izgradila Sarajevo(karikiram), zbog ko zna kojeg razloga. Mene više boli kad se tkao ponaša zeničanin nego oni "anamo". Od njih to očekujem, od ovih TO NE OČEKUJEM.
Svako dobro...
1. Ja kažem da jeste. Eto, nije cijela tribina, pola je tribine pjevalo. Niđe veze. Mislim da ima i mogu se potruditi da nađem gdje vaši navijači to pjevanje pravdaju "djecom koja veze nemaju"(ako nije izbirsano).

"Ovo je bilo nakon onog belaja u Sarajevu"

http://www.bhdani.com/default.asp?kat=f ... b=3#anter8

Ono što događaju daje posebnu težinu je samo ponašanje gostujućih navijača, koji su, po ko zna koji put - a to je vidljivo i na videosnimku incidenta - psovali Markale. "Robijaši" se niti jednim zvaničnim gestom nisu ogradili od ovako gnusnih ispada, a za sada šuti i uprava Nogometnog kluba Čelik. To sve samo potvrđuje već opće mjesto u domaćem sportu, naročito nogometu: ako ne znamo da igramo, znamo da se bijemo. A navijači Čelika, koji u svom redovnom navijačkom repertoaru imaju pokliče poput "nož, žica, Srebrenica", kao i psovanje Markala, samo su odraz opće duhovne insuficijencije, primitivizma i plitkoumlja.

Evo ti jednog osvrta sa gostovanja u Zenici 2005 godine:

"Sve je pocelo na dan ranije, okupili smo se na Dobrinji u **********, i poceli da pravimo nosalice. Naduvo sam se farbe,
jer valjalo je ispisati 50-tak slova. Ostalo nam je jos materijala, pa sam skontao onu, MANIJACI JASU MAMU ROBIJASU
ca. 20m, i bila je jos jedna, koju nismo mogli dici zbog rezultata. Ujutro nas 50-tak na stanici. Yebes ga, dobra je ekipa
bila praavo! U vozu zayebancija do yaya, glavno je da soka ili vode nije bilo ni za lijeka! Osobno mi se voz vise svidio
nego da nam daju buseve na sprat... Dosli smo i murije je bilo pun qrac. Laganini prema stadionu, preko Crkvica,
Blatuse... sa Zeljinom pjesmom, a bogami i kojom psovkom, adrenalin je ostao pobjednicki! Slagao bih kada bih rekao da
ne bih volio da su nam stali na put. Do stadiona, Zenica je bila pregazena nogom Manijaka sa nasom pjesmom. Malo
problema na ulazu zbog karti, ono cener, ali opet, ho-ruk, malo provokacija, i usli smo sa parolama... Repertoar pjesama
novi, ono mix Engleza i Talijana, dobro skrooz! Zastave na nivou, mali transevi, ma nova slika Manijaka bez obzira na
brojnost - oko 150-200. Yebiga, uvukose ga i mi rasirujemo "MANIJACI JASU MAMU ROBIJASU!" Burne reakcije sa
tribina, ali meni trans dobar skroz, valjda moj... Culi smo se! Uzeo sam megafon od **** dobro ispade! Poluvrijeme.
Ocekujemo sada bakljadu robijasa, pa dogovor pada da veliku nosalicu ca. 35m dignemo za desetak min.
2.poluvremena. Bakljade nigdje i dizemo. Cuvamo ga 5-6 minuta, utom dolazi murija ispod tribine i citaju. Sto im upitnika
vise glave. Yebiga, ja idem u zenicu svaki put i znam sto neko gore rece, kakav je osjecaj kad spominju Markale. Morao
je neko to presjeci, i to u ZENICI, jer je lahko u svom... Syebani parolom do yaya pocinju skandirati 'srbija, srbija', dizuci tri prsta i to POLA STADIONA! Uz
paljenje nasih 4-5 baklji pjevamo himnu 'Zemljo tisucljetna (jedna si i jedina)' i citav stadion zvizdi. Pjevamo 'svi ste vi
s.r.b.i.' i 'Bosnom behar probeharao', 'Da te nije Alija', nakon cega nastupa murija sa specijalcima. Napominjem da je
trans vec bio spusten 5 min. i baklje se popalile, kad su oni nastupili. Poceli su udarati, bez normalnog pokusaja da
izadjemo... Suprotstavljajuci se udarcima, ***** spuca specijalca nogom u glavu, nakon cega ga obaraju i pocinje opsta
tuca. Momak iz B-faze udara jos jednog, skacemo nas 5 (********...) i pocinje i po nama. Utom pada*******, a ****** se
.........

Evo i teme o Markalama i Zenici, gdje lik sa nickom nicaZe_ piše:

"Sjecam se dobro prije desetak godina kada su psovane Markale, tada je cijela Zenica ustala i osudila to gnusno skandiranje, godinama poslije Celikovi najvijaci (oni koji to nisu skandirali) su u vise navrata stavljali cvijece, ucili fatihe, i poklanjali se zrtvama agresije na Markalama, ali je iz sarajeva uvijek, pa cak i prije nekoliko dana u Danima to skandiranje poistovjeceno sa gradom zenice"

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &sk=t&sd=a

Ne kažem ja da smo mi mirovni misionari al su zeničani, odnosno dio njih, malo pretjerali i to su ljudi zapamtili. Kad bi neko pored mene viknuo Srbija pitarima ili Herceg Bosna mostarcima vheruj mi da bi bio nokautiran ili bi mene iznijeli sa tribina.

Ima još ovoga, ako treba nađem, nije problem. Istine radi.

Bomba je bačena nakon što je rahmetli Daba ubijen. To su uradili debili i za to su kažnjeni koliko znam. I neka su i malo su dobili koliko god da su dobili.
Sve što spominješ se desilo prije godinu ili dvije kao da samo to postoji. Svaka akcija ima i reakciju. To je logično. Pa uredno ste čekali i nas i pitare na onom nadvožnjaku i gađali svim i svačim auta i autobuse. Ne pravi se blesav.
Zadnje gostovanje je bilo pismeno i normalno.

Što se tiče pjesama, pa nije opera. Logično je da se prozivamo i "malo vrijeđamo".

Pozdrav
nikad_izvini

#4131 Re: FK Zeljeznicar

Post by nikad_izvini »

MojaMalenkost wrote:
crkvice wrote:
Svako dobro...

Ma jok, mi izmišljamo. A ako se to pjevalo kao što nije, pjevalo je samo pola tribine :-) :-) :-) :-)
karanana

#4132 Re: FK Zeljeznicar

Post by karanana »

nema sa zrinjskim i sirokim onoga sto ste nama uradili dva puta u 3 dana. fino dodje zlatan mijo jelic i pita sudiju: koliko su ti dali? 10.000, nije problem, evo ti 30 samo sudi posteno, nemoj nam siljiti nego samo sudi posteno. i siroki igra u postenoj atmosferi, bude bolji 80 minuta, izgubi u zadnjih 5 minuta nekim sugavim golom 1:0, ali ima barem sansu da igra u fer i korektnoj atmosferi. i ja im skidam kapu i od sad apsolutno navijam za njih kad igraju protiv vas.
JThomas

#4133 Re: FK Zeljeznicar

Post by JThomas »

navijaj, niko ti brani. i ti i abdulah ibraković. samo prvo malo pogledaj u svoje dvorište svih ovih godina, kurva o poštenju, a navijač veleža o domaćinskom suđenju.
LSD

#4134 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

karanana wrote:nema sa zrinjskim i sirokim onoga sto ste nama uradili dva puta u 3 dana. fino dodje zlatan mijo jelic i pita sudiju: koliko su ti dali? 10.000, nije problem, evo ti 30 samo sudi posteno, nemoj nam siljiti nego samo sudi posteno. i siroki igra u postenoj atmosferi, bude bolji 80 minuta, izgubi u zadnjih 5 minuta nekim sugavim golom 1:0, ali ima barem sansu da igra u fer i korektnoj atmosferi. i ja im skidam kapu i od sad apsolutno navijam za njih kad igraju protiv vas.
Kaže stara poslovica :"ko o cemu - kurva o poštenju"...od sad i ja apsolutno navijam baš za svakog ko bude igra protiv vas (nebitno ko je)
rado_vidjen

#4135 Re: FK Zeljeznicar

Post by rado_vidjen »

veljaca wrote:
rado_vidjen wrote: *za 50.000 koliko je dato Culumu, puno bi bolje bio da su te para date za ostanak Pelaka, jedinog igraca koji je, uz sve svoje mane, imao zadnji pas tj. znao igrati lopte
*ali nema veze, bitno je da on gradi autoritet na Coci, od kojeg i kljusina Popovic ima vecu platu
Daj ne baljezgaj po Forumu. Kad vec ili ne znas ili zelis unijeti nemir u ekipu ( a to ti nece uspjeti ) - da ti kazem pravu istinu:

- Coci je u novom ugovoru ponudjeno puno vise nego Culumu i Popovicu .... A i sa sadasnjim ugovorom nije imao manju platu ... On je to odbio ( informacija iz prve ruke ) jer zeli otici iz BiH da rijesi egzistenciju .....

davali su mu 10.000 maraka. da produzi na 2 god. nije lud da osatane i rizikuje invalidsku penziju.

Culumu je plata 2000, a Coci 1500.

cuj "unosim nemir" hahahah

sto bi rekli priznavanje problema je prvi korak ka njegovom rjesavanju

ustvari, jebe me se. ovu ligu svakako treba ukinut.
strong69

#4136 Re: FK Zeljeznicar

Post by strong69 »

karanana wrote: i ja im skidam kapu i od sad apsolutno navijam za njih kad igraju protiv vas.
Eki ovog "navijaca". Idi gledaj Velikog brata i je li ko pohvatao koga. A navijaj ti za Siroki. Ja poslije jednosg takvog "domacinskog" doceka Veleza, njegovih igraca i sudija vise ne idem nikada na gostujuce utakmice a ti pricas o vasem postenju. :lol: :run:
Last edited by strong69 on 25/10/2009 15:21, edited 1 time in total.
veljaca

#4137 Re: FK Zeljeznicar

Post by veljaca »

rado_vidjen wrote:
veljaca wrote:

davali su mu 10.000 maraka. da produzi na 2 god. nije lud da osatane i rizikuje invalidsku penziju.

Culumu je plata 2000, a Coci 1500.

cuj "unosim nemir" hahahah

sto bi rekli priznavanje problema je prvi korak ka njegovom rjesavanju

ustvari, jebe me se. ovu ligu svakako treba ukinut.
Sve ovo sto si iznio nema veze sa vezom ..... Pitaj i Amara - ako zelis ( pod uslovom da te zna i da ce ti reci ... )
rado_vidjen

#4138 Re: FK Zeljeznicar

Post by rado_vidjen »

karanana wrote:nema sa zrinjskim i sirokim onoga sto ste nama uradili dva puta u 3 dana. fino dodje zlatan mijo jelic i pita sudiju: koliko su ti dali? 10.000, nije problem, evo ti 30 samo sudi posteno, nemoj nam siljiti nego samo sudi posteno. i siroki igra u postenoj atmosferi, bude bolji 80 minuta, izgubi u zadnjih 5 minuta nekim sugavim golom 1:0, ali ima barem sansu da igra u fer i korektnoj atmosferi. i ja im skidam kapu i od sad apsolutno navijam za njih kad igraju protiv vas.
bistar si. to sto bi te tamnosnji zitelji zakamenjali na smrt ko u saudijskoj arabiji, nema veze :roll:

za ovo koristim rijec: balinluk

zao mi je burece, ali to je tako. mi smo sami sebi najgori, ne treba nam dodik.
rado_vidjen

#4139 Re: FK Zeljeznicar

Post by rado_vidjen »

@veljaca

vjeruj ti amaru, sigurno sijelite u njegovoj kafani
veljaca

#4140 Re: FK Zeljeznicar

Post by veljaca »

Mi vas 2 puta u tri dana pobijedimo i to je to ...
Nesto previse znas ovo u svezi mije jelica .....
Kad se "odljutis" pitat cu te u vezi Sirokog i Zrinjskog .....
Meni su Velez a i Mostar dragi. Svaki put kad prolazim - svratim do STAROG, popijem kafu ili rucam u restoranima blizu Starog ....
Ovakvi kreteni poput Ibrakovica :x i Hadzidjulbica :x nece promijeniti moj odos prema Mostaru .... pa cak i ove tvoje izjave ...
veljaca

#4141 Re: FK Zeljeznicar

Post by veljaca »

rado_vidjen wrote:@veljaca

vjeruj ti amaru, sigurno sijelite u njegovoj kafani
Amar je na izvoru informacija ( a da je tako - reci cu ti da mu je jako zao u svezi svega oko Coce ) i normalno da mu vjerujem vise nego tebi ...
A da mu je kafana dobra - dobra je ....
elSaik

#4142 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Ama koga briga za koga ti navijaš. Sarajev, Široki, Velež, Zrinjski... svakako to varira od utakmice do utakmice u zavisnosti ko je još ostao u Kupu. Vrapčići su poznati kao jedan od najozloglašenijih stadiona u državi. Od prijetnji pištoljima, fizičkim napadima na gostujuće igrače, neuvjetnom terenu i stadionu, kamenjanju gostujućih navijača do zabrane uopšte dolaska gostujućih navijača. Velež je tim koji je ostajao i opstajao u ligi zahvaljujući penalima i golovima iz sumnjivih situacija u 90+ minuti. I onda biste vi nekome da pametujete. Kao što na drugoj temi napisah, u Vrapčiće pa tamo prosipajte primitivizam.

I bez spominjanja Mostara. Mostar nije zaslužio da ima ovakav Velež.
Adi_vp

#4143 Re: FK Zeljeznicar

Post by Adi_vp »

Kolko kakis reko bi covjek da ste trebali pobjediti u obje utakmice na Grbavici,ko da vam sudija nije sviro dva penala,ponistio dva gola cista ko suza i sl. sto je u ovom slucaju naucna fantastika.
A kad vec pricas o Mesanovicevom golu,slican takav ste i vi dobili u prvenstvenoj tekmi.Samo sto se taj sugavi razlikuje po tome sto je Alen tada sam izigrao igraca Sirokog,a ovaj koji je vama dao je plod fine dubinske lopte koju je ispratio onako skolski.

Zaboli me za koga ces ti navijati,iskreno,mada mi je draze da imamo jednog licemjera manje u plavom taboru.
karanana

#4144 Re: FK Zeljeznicar

Post by karanana »

srecom nikad i nisam bio u taboru sa plavim dechkima, prema tome tebi ni u dzep ni iz dzepa sto cu navijati protiv vas.
Charuga
Globalni moderator

#4145 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

rado_vidjen wrote:prvo skanidranje je bilo "Rodjeni su najvece picke" u samom pocetku utakmice. I prozivanja "Zasto sutite, picke mostarske"

Hadzidjlubic se skandiralo sve i svasta, pa cak i "zenicka picko". I nikad onakvim intezitetom (mada je i on doprinjeo)
Ti i ja izgleda nismo bili na istoj utakmici ili na istoj tribini. PRVO navijanje je bilo ono sto sam vec napisao sa spominjanjem mama a nakon toga su spominjali ustase.
"Zasto sutite .. " se pocelo navijati na 1:0 a ono "Rodjeni su.. " iza toga. To je sto se sjeverne tribine tice.
palermo

#4146 Re: FK Zeljeznicar

Post by palermo »

elSaik wrote:.

Stručnjak za Mostar ? Još jedan od onih koji se divi gospodštini Zrinjskog ?

Šala mala Saik, sasvim nebitno šta misliš :D
elSaik

#4147 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

palermo wrote:
elSaik wrote:.

Stručnjak za Mostar ? Još jedan od onih koji se divi gospodštini Zrinjskog ?

Šala mala Saik, sasvim nebitno šta misliš :D
:roll: Ukoliko možeš da mi podvučeš gdje se tačno spominje Zrinjski?

To što bih ja kao treba voljeti Velež jer su njegovi navijači Bošnjaci, a kao trebao mrziti Zrinjski jer su njegovi Hrvati, okači mačku o rep. Yebe mi se i za jedne i druge. Mogu da bankrotiraju oba, ne bi me tangiralo ni malo. ;-)
palermo

#4148 Re: FK Zeljeznicar

Post by palermo »

elSaik wrote:

:roll: Ukoliko možeš da mi podvučeš gdje se tačno spominje Zrinjski?

To što bih ja kao treba voljeti Velež jer su njegovi navijači Bošnjaci, a kao trebao mrziti Zrinjski jer su njegovi Hrvati, okači mačku o rep. Yebe mi se i za jedne i druge. Mogu da bankrotiraju oba, ne bi me tangiralo ni malo. ;-)
ne trebaš naravno, mada mislim da ne bi valjalo da oba bankrotiraju,opet bi kukao da moraš u neku Dobošnicu :D , pa opet ne valja :D
veljaca

#4149 Re: FK Zeljeznicar

Post by veljaca »

Evo sada pogledah izjave oba trenera na TV Hayat.
Amar je jos jednom pokazao da je neprevazidjen u tretiranju utakmice :thumbup: .
Ibrakovic :x kao prava pickica nista direktno - valjda iz dva razloga: boji se osvete N/FSBIH i ocekuje da mu sudije nastave suditi kao i do sada u Vrapcicima ....
Drago mi je sto @ karanana - nisi dio PLAVOG tima - jer to i ne mozes biti ...
slucajan

#4150 Re: FK Zeljeznicar

Post by slucajan »

I ja sam gledao izjave trenera. Amar Osim me uvijek impresionirao svojim izjavama, uglavnom u pozitivnom smislu. Volio bih na klupi tima za koji navijam vidjeti onako realnog i "ludog" trenera.

Ali ono što mi je zasmetalo je razvlačenje žvakaće u ustima i jednostavno "klošarsko" ponašanje koje ne priliči treneru jedne od najvećih ekipa BiH. Tako da je njegove izjave mnogo ljepše pročitati, nego gledati :thumbup:

Na stranu njegove trenerske kvalitete koje posjeduje, u što nema dileme, ali na svom ponašanju bi trebao malo poraditi.
Post Reply