HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
vivax

#4126 Re: HS kablovska

Post by vivax »

Pozdrav svima, imam par pitanja vezanih za HS usluge..
Danas su mi u ulici pruzali te kablove..kazu da je za HS..I sad zelio bih da pitam..posto su nam davali neke letke i na njima ove cijene djeluju primamljiv'o..Samo bih da pitam ovo: Da li im je ova internet konekcija stabilna, kontam uzeti ovaj paket 8/1mb...i jos uz to dodju ovi kablovski kanali + neki "osnovni" kanali digitalne televizije..To je 40 KM kao neki paket KID8...Kakav je vas savjet da li da prikljucujem taj internet i taj mix kablovske i digitalne.. A ovamo da iskljucim adsl 4/0,38 mb.. i telemah digitalnu tv...??

EDIT: vidim da svi prizeljkujete sport klubove.. mogu vam samo reci da HS nikad nece imati sport klub...Iz razloga sto je gazda sportklub tv...isti lik koji drzi i telemach i total tv...
agent_zero

#4127 Re: HS kablovska

Post by agent_zero »

SundanceKid wrote:
am0niman wrote:
agent_zero wrote:Prijatelj sa vjerenicom iznajmio stan, međutim kablovska je razvedena samo do jedne sobe (dnevnog boravka). On bi htio da ima jedan priključak i u spavaćoj sobi, pa me zanima kako se ovo da riješiti sa HSom?

Ja sam na Telemachu, odnosno tad kada sam uvodio bio je Elob i nije bio problem da mi oni to odrade, platio sam nešto malo razvodnik i razveli su u još 2 sobe kablovsku.

Kako ide procedura kod HSa?
Pa moze i sam uraditi to, samo nek kupi razvodnik (splitter) i kablo. Sta ce njih dzabe zvati, dok se oni nakane doci moze i sam srediti :D.
Najbolji savjet! Stvarno ne treba nikakvo znanje o tehnici da bi se ovo uradilo, i nema nikakve potrebe zvati bilo koga da ti to uradi, i naplati. Odes u neku radnju koja se bavi tehnikom (npr. na Marin Dvoru ima onaj Electronic centar), kazes imam kablovsku na jednom TVu, daj mi sve sto mi treba da to mogu razvest na drugi TV, i dobijes sve, upitas momka ako ti sta nije jasno, i gotova stvar...
Ja znam da se to tako radilo sa zemaljskim prijemom, ali ako tako kod kablovske uradiš, prije ili kasnije može doći do degradacije signala. Oni trebaju pojačati signal, da daje dovoljno na razvodnik, koji opet taj isti dijeli na dvije strane. Komšija iznad mene to probao to što ste vi napisali (biti sam svoj majstor) na Telemachu i nakon nekog vremena, slika ne valja, i na kraju opet njih (Telemach) morao zvati da to sve uštimaju i podese.

Dakle, pitanje je jesu li iz HS-a voljni to da urade?
AdrianMole

#4128 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

agent_zero wrote: Ja znam da se to tako radilo sa zemaljskim prijemom, ali ako tako kod kablovske uradiš, prije ili kasnije može doći do degradacije signala. Oni trebaju pojačati signal, da daje dovoljno na razvodnik, koji opet taj isti dijeli na dvije strane. Komšija iznad mene to probao to što ste vi napisali (biti sam svoj majstor) na Telemachu i nakon nekog vremena, slika ne valja, i na kraju opet njih (Telemach) morao zvati da to sve uštimaju i podese.

U principu jesu i treba ih kontaktirati.Problem je što je tvoj prijatelj u tom stanu podstanar,a HS-ovci u principu ne rade bilo kave nove stvari bez potpisa vlasnika stana odnosno lica na kojem je prijavljen kablovski priključak.Bilo je dosta slučajeva gdje su podstanari ostali dužni i nekoliko stotina KM i od tada HS-ovci pušu i na hladno...
agent_zero

#4129 Re: HS kablovska

Post by agent_zero »

AdrianMole wrote:
agent_zero wrote: Ja znam da se to tako radilo sa zemaljskim prijemom, ali ako tako kod kablovske uradiš, prije ili kasnije može doći do degradacije signala. Oni trebaju pojačati signal, da daje dovoljno na razvodnik, koji opet taj isti dijeli na dvije strane. Komšija iznad mene to probao to što ste vi napisali (biti sam svoj majstor) na Telemachu i nakon nekog vremena, slika ne valja, i na kraju opet njih (Telemach) morao zvati da to sve uštimaju i podese.

U principu jesu i treba ih kontaktirati.Problem je što je tvoj prijatelj u tom stanu podstanar,a HS-ovci u principu ne rade bilo kave nove stvari bez potpisa vlasnika stana odnosno lica na kojem je prijavljen kablovski priključak.Bilo je dosta slučajeva gdje su podstanari ostali dužni i nekoliko stotina KM i od tada HS-ovci pušu i na hladno...
Dobro, njemu je vlasnik rekao bukvalno "vi radite šta hoćete", tako da imaju dozvolu za tu "operaciju".

Koliko se kod HS plaća ta usloga (razvodnik i ruke)? Čisto da mu mogu orijentaciono reći, da ga šta je preveslaju.
am0niman

#4130 Re: HS kablovska

Post by am0niman »

agent_zero wrote:
AdrianMole wrote:

Dobro, njemu je vlasnik rekao bukvalno "vi radite šta hoćete", tako da imaju dozvolu za tu "operaciju".

Koliko se kod HS plaća ta usloga (razvodnik i ruke)? Čisto da mu mogu orijentaciono reći, da ga šta je preveslaju.
Prijatelju mi dolazi u stan signal/kablo od kablovske. Iz njegovog stana djeli na splitter, jedan ide komsiji "skriveno"/ilegalno , jedan ide njemu na drugi splitter za TV i Internet. Prijatelj bez problema koristi i nije se jos zalio na smetnje.

Iz licnog iskustva mogu ti reci da mi se nikad nije desilo da se "pokvari" signal, iako sam mjenjao stanove/lokacije i stavljao splittere za vise televizora.

Jedino ti se moze pokvariti signal ako imas 10 televizora pa opteretis signal, a ako je signal los od samo jednog splittera onda ih tako i tako moras zvati, jer kad tad ce josh neko staviti dodatni televizor i sjebat ostale. :D

Slobodno uradi kako smo ti savjetovali, inace ces se nacekati dok nadju vremena za to....
theprodigy

#4131 Re: HS kablovska

Post by theprodigy »

vivax wrote:Pozdrav svima, imam par pitanja vezanih za HS usluge..
Danas su mi u ulici pruzali te kablove..kazu da je za HS..I sad zelio bih da pitam..posto su nam davali neke letke i na njima ove cijene djeluju primamljiv'o..Samo bih da pitam ovo: Da li im je ova internet konekcija stabilna, kontam uzeti ovaj paket 8/1mb...i jos uz to dodju ovi kablovski kanali + neki "osnovni" kanali digitalne televizije..To je 40 KM kao neki paket KID8...Kakav je vas savjet da li da prikljucujem taj internet i taj mix kablovske i digitalne.. A ovamo da iskljucim adsl 4/0,38 mb.. i telemah digitalnu tv...??

EDIT: vidim da svi prizeljkujete sport klubove.. mogu vam samo reci da HS nikad nece imati sport klub...Iz razloga sto je gazda sportklub tv...isti lik koji drzi i telemach i total tv...
taj paket nije nimalo los, sasvim solidan, konekcija je dobra, rijetko kada puca, koristim isti paket
Cracked

#4132 Re: HS kablovska

Post by Cracked »

dali neko ima informaciju jel se moze u medjuvremenu telemach na grbavici 1 ili i dalje strikto podijeljeni po opstinama?
Pasiflora

#4133 Re: HS kablovska

Post by Pasiflora »

U istoj sam dilemi i sada sam malo iscitala prethodnu stranicu (moram baciti oko na citavu temu) i ono sto sam vidjela ni malo mi se ne svidja... Predlazem ti da malo pogledas pricu na ovoj temi.
vivax

#4134 Re: HS kablovska

Post by vivax »

Pasiflora wrote:

U istoj sam dilemi i sada sam malo iscitala prethodnu stranicu (moram baciti oko na citavu temu) i ono sto sam vidjela ni malo mi se ne svidja... Predlazem ti da malo pogledas pricu na ovoj temi.
Ima dosta stranica, ali pregledao sam na preskake..:D Ima onih koji se zale a i koji se ne zale..Sad je to izgleda sve lutrija..:S..Ovdje su nove instalacije kod nas (S.Kolonija) ..Valjda ima i te prednosti...Ali eto opet hocu da provjerim da vidim iskustva forumaša...
Pasiflora

#4135 Re: HS kablovska

Post by Pasiflora »

vivax wrote:Ima dosta stranica, ali pregledao sam na preskake..:D Ima onih koji se zale a i koji se ne zale..Sad je to izgleda sve lutrija..:S..Ovdje su nove instalacije kod nas (S.Kolonija) ..Valjda ima i te prednosti...Ali eto opet hocu da provjerim da vidim iskustva forumaša...
Nama (na Dobrinji) dolazi HS, do sada Telemach. Nismo nezadovoljni internetom, ali tv stalno nesto steka - otkljucavaju pa zakljucavaju kanale - vrlo cesto se nema sta gledati. Telefon mi je jos na BH Telecomu, pa moram i te opcije istraziti (sa alternativnim operaterima)...
Nemam bas vremena baviti se svime pa sam se nadala da ce neko u par rijeci savjetovati sta izabrati. Javi ako ti sta skontas :D
TheWatcher

#4136 Re: HS kablovska

Post by TheWatcher »

cujem da je HS ubacio novi kanal u ponudu :thumbup: tv Kosovo :lol: :lol: :lol: :lol:
vivax

#4137 Re: HS kablovska

Post by vivax »

Pasiflora wrote:
vivax wrote:Ima dosta stranica, ali pregledao sam na preskake..:D Ima onih koji se zale a i koji se ne zale..Sad je to izgleda sve lutrija..:S..Ovdje su nove instalacije kod nas (S.Kolonija) ..Valjda ima i te prednosti...Ali eto opet hocu da provjerim da vidim iskustva forumaša...
Nama (na Dobrinji) dolazi HS, do sada Telemach. Nismo nezadovoljni internetom, ali tv stalno nesto steka - otkljucavaju pa zakljucavaju kanale - vrlo cesto se nema sta gledati. Telefon mi je jos na BH Telecomu, pa moram i te opcije istraziti (sa alternativnim operaterima)...
Nemam bas vremena baviti se svime pa sam se nadala da ce neko u par rijeci savjetovati sta izabrati. Javi ako ti sta skontas :D
:D Koliko sam skontao, da je ovaj fiksni telefon besplatan prema bilo kojoj fiksnoj mrezi u drzavi.Barem tako pise na ovim papirićima sto su dijelili..:D.. Jucer su mi prikopcali kablovsku, slika je dobra, (nije kao kod Temacha), a kad skontam i ne moze biti bolja zato sto nije digitalna.Ovi internet paketi su pravo primamljivi, mislim na brzine i cijene, sad koliko je to stabilno ne znam, jos uvijek cekam da mi neko odg.:D.. Prije nego sto ce da zauzmu naselje, dajdza mi reče da ce biti optički kablovi,(posto on saradjuje sa tim hs-om),i bio sam rekao da cu sve iskljuciti i telefon i internet i telemach,i uzimam sve od hs-a.Medjutim doticni me debel'o slag'o, kad sam vidjeo da su rg kablovi, ohladio sam se od sveg toga.Ali eto probat cemo, kazu prvi mjesec je besplatno,cekam jos ovu ekipu sto kopca te internete da mi i to skopcaju pa da ga testiram.Ali opet dilema, mozda ce to raditi dok se ne prikopca 90% naselja i preoptereti mrezu i onda sve pocne da steka..:D..
O'zone
Globalni moderator

#4138 Re: HS kablovska

Post by O'zone »

vivax wrote:
Pasiflora wrote:
:D Koliko sam skontao, da je ovaj fiksni telefon besplatan prema bilo kojoj fiksnoj mrezi u drzavi.Barem tako pise na ovim papirićima sto su dijelili..:D.. Jucer su mi prikopcali kablovsku, slika je dobra, (nije kao kod Temacha), a kad skontam i ne moze biti bolja zato sto nije digitalna.Ovi internet paketi su pravo primamljivi, mislim na brzine i cijene, sad koliko je to stabilno ne znam, jos uvijek cekam da mi neko odg.:D.. Prije nego sto ce da zauzmu naselje, dajdza mi reče da ce biti optički kablovi,(posto on saradjuje sa tim hs-om),i bio sam rekao da cu sve iskljuciti i telefon i internet i telemach,i uzimam sve od hs-a.Medjutim doticni me debel'o slag'o, kad sam vidjeo da su rg kablovi, ohladio sam se od sveg toga.Ali eto probat cemo, kazu prvi mjesec je besplatno,cekam jos ovu ekipu sto kopca te internete da mi i to skopcaju pa da ga testiram.Ali opet dilema, mozda ce to raditi dok se ne prikopca 90% naselja i preoptereti mrezu i onda sve pocne da steka..:D..
Iskreno po meni im je internet do sada bio najbolja stavka a o ostalom se da raspravljati.
Pasiflora

#4139 Re: HS kablovska

Post by Pasiflora »

@vivax hvala :)
TheWatcher wrote:cujem da je HS ubacio novi kanal u ponudu :thumbup: tv Kosovo :lol: :lol: :lol: :lol:
Ovo je ocigledno trolanje, ali ako moze Telemach imati milion pink-ova, bn-ova, igmana i ostalih programa kojima samo napucavaju broj kanala - zaista mi nije jasno zasto mislis da je tv Kosovo gori izbor i da ce neko zbog toga odustati od HS-a???
Pasiflora

#4140 Re: HS kablovska

Post by Pasiflora »

O'zone wrote:Iskreno po meni im je internet do sada bio najbolja stavka a o ostalom se da raspravljati.
Mislis na Telemach? Da, intenet im je sasvim korektan.
O'zone
Globalni moderator

#4141 Re: HS kablovska

Post by O'zone »

Pasiflora wrote:
O'zone wrote:Iskreno po meni im je internet do sada bio najbolja stavka a o ostalom se da raspravljati.
Mislis na Telemach? Da, intenet im je sasvim korektan.
Ne, mislim na HS jer im je internet stabilan i radi OK dok im je izbor kanala više manje kao i kod svih domaćih kablovskih operatera. Da Enes hoće uložiti malo više truda bilo bi i bolje ali eto tako je kako je.

E da! Odem danas da platim račun u njihove prostorije u RAdničkoj kažu ne možete platiti pao sistem :shock: :? A ja budala do sada mislio da sistem pada samo u CIPSU :lol:
Cracked

#4142 Re: HS kablovska

Post by Cracked »

Telemach bogme u poredjenju sa HS ima: sportclub, sportclub+ sportclub prime, fight channel, cinestar fox movies. Bar ono sto sam ja vidio. Nazalost izgleda da sam prikovan za HS jer na grbavici izgleda jso uvijek nema telemacha
kakaljin

#4143 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Cracked wrote:Telemach bogme u poredjenju sa HS ima: sportclub, sportclub+ sportclub prime, fight channel, cinestar fox movies. Bar ono sto sam ja vidio. Nazalost izgleda da sam prikovan za HS jer na grbavici izgleda jso uvijek nema telemacha
ali telemach nema arene, a fox movies bi trebao biti i na hs-u
Cracked

#4144 Re: HS kablovska

Post by Cracked »

kakaljin wrote:
Cracked wrote:Telemach bogme u poredjenju sa HS ima: sportclub, sportclub+ sportclub prime, fight channel, cinestar fox movies. Bar ono sto sam ja vidio. Nazalost izgleda da sam prikovan za HS jer na grbavici izgleda jso uvijek nema telemacha
ako ima ja ga nemam, bas cu procesljati opet. Znam da ima neki TVK al ida li se o novom kanalu radi nebih znao reci. Rekao bi da je to taj famoni tv kosovo
kakaljin

#4145 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Cracked wrote:
kakaljin wrote:
ako ima ja ga nemam, bas cu procesljati opet. Znam da ima neki TVK al ida li se o novom kanalu radi nebih znao reci. Rekao bi da je to taj famoni tv kosovo
mislio sam trebao bi biti ubacen uskoro
Cracked

#4146 Re: HS kablovska

Post by Cracked »

jedno pitanje za poznavaoce HS.

Imam kod kuce analognu jos uvijek, jer imam vise televizora u kuci. Digitalna mi je potreebna samo na jednom. Ako predjem na digitalnu pretplata mi se dize na 13.50km ali jel i dalje imam i analognu? ili moram dodatno placati i za analognu 11km?
kakaljin

#4147 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Cracked wrote:jedno pitanje za poznavaoce HS.

Imam kod kuce analognu jos uvijek, jer imam vise televizora u kuci. Digitalna mi je potreebna samo na jednom. Ako predjem na digitalnu pretplata mi se dize na 13.50km ali jel i dalje imam i analognu? ili moram dodatno placati i za analognu 11km?
ti ces uvijek imati analognu dok ne "presjeces" kabal od HS-a i vise ga ne placas

digitalna ti je dodatno na 11.50 i ukupno ces placati 25 KM,

i digitalnu mozes imati na vise tv-a ako tv imaju tunere za dvb-c, ili da kupis od njih vise risivera ili ci modula jer kada uzmes digitalnu dobijes jedan risiver ili ci modul u zavisnosti sta izaberes.
Cracked

#4148 Re: HS kablovska

Post by Cracked »

hvala na info. To mi se vala ne isplati.
kakaljin

#4149 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Cracked wrote:hvala na info. To mi se vala ne isplati.
kod mene ti je opcija kablovska i digitalnaiplacam mjesecno 25 KM ukupno, i digitalnu imam na ci modulu na jednom tv-u
winnie

#4150 Re: HS kablovska

Post by winnie »

zašto je slika sa utakmica ovako loša na BHT i FTV? je li do njih ili je do hs-a?
gledao sam jednom neku ligu šampiona na sat1 i slika je bila predobra. po tome kontam da nije do hs-a. opet, ne mogu da vjerujem da su ovi na ftv i bht toliki amateri
Locked