Radovan Karadžić u Haagu!
- ultima_palabra
#4126 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Interesantno da dosta opozicije podrzava presudu, DSovci i ostali, prije uopste nisu bili ovako brojni.
A SNSovci jadikuju odreda, toliko o retorici pomirenja njihovog vodje...
- Maraschino
#4127 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Ma razumijem ja tebe ali da bi se doslo do medj.suda moraju se iscrpiti sve mogucnosti pred domacim sudovima.GandalfSivi wrote:
Sve sam ti rekao. Zajebi obligaciono pravo, treba se ici na tuzbe po pitanju ratnih zlocina.
Isto tako, zajebi lokalne sudove, normalno da se ovdje nista ne moze, treba drito na medjunarodne sudove ici...
Ok, ispunimo sve forme da se ide na medj.sud i on presudi da se ima pravo na odstetu a djikani donijeli odluku da se to isplacuje kroz obveznice. Haj ti sada opet prolazi iste procedure...
Da me neko pogresno ne shvati, ne zelim da obeshrabrim ikoga cak naprotiv ali to je teska borba...i to nakon 23 god.
- insomnia78
#4128 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Podrzavo je i Dodoleultima_palabra wrote:Interesantno da dosta opozicije podrzava presudu, DSovci i ostali, prije uopste nisu bili ovako brojni.
- dale cooper
- GandalfSivi
#4130 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Sta ces prijaviti, sto te pitam gdje su zlocini u cijeloj teoriji? Ne znam za tebe licno, ali puna mi je neka stvar relevatizacije i prica o “svetskim zaverama”, a svi zaboravljaju spomenuti za sta su ti ljudi optuzeni. Nema abstrakcije, sve konkretne optuzbe za konkretne stvari, utvrdjene izvan razumne sumnje.vivaldi wrote:nisam niciji post nikad prijavio pa necu ni ovaj, al ovaj hinjaluk nekom drugom prodajiGandalfSivi wrote:Ja ba, svega ti naprica, samo nigdje zlocine ne spomenu. Zajebi tu pricu o urotama, jeste kriv za sve i jednu tacku optuznice.Ili se mozda ne slazes za opsadu Sarajeva, genocid u Srebrenici, ili ostale teske zlocine (da ne nabrajam) po BiH.De nam reci, koja te osuda zulja?
- tuzlak1212
#4131 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Tu sam ja, al sta je zlocin zlocin jeinsomnia78 wrote:Al pazi fakat nidje jugoslovena i bosanaca na temi
- vivaldi
#4133 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
ljudske tragedije su najsenzibilnija moguca stvar na svijetu i o njima je moguce govoriti samo u kontekstu saosjecanja. zlocini su pocinjeni. genocid je pocinjen, ogormne tragedije. ne postoji adekvatna kazna ni za najmanji pojedinacni zlocin a kamoli za one najvecih razmjera. tu se nema sta reci i zrtva je uvijek u pravu.GandalfSivi wrote:Sta ces prijaviti, sto te pitam gdje su zlocini u cijeloj teoriji? Ne znam za tebe licno, ali puna mi je neka stvar relevatizacije i prica o “svetskim zaverama”, a svi zaboravljaju spomenuti za sta su ti ljudi optuzeni. Nema abstrakcije, sve konkretne optuzbe za konkretne stvari, utvrdjene izvan razumne sumnje.
razocaranje nastaje kada se to prenese na polje politike jer politika nije emotivna vec interesna kategorija.
-
breuer
#4134 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Danas se u Sarajevu može osjetiti radovanje 
- Haris.ba
#4136 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Nije to radovanje klasicno. To je vise mala zadovoljstina.breuer wrote:Danas se u Sarajevu može osjetiti radovanje
Narocito ko je proveo vrijeme tokom rata u Sarajevu nema sta da se raduje.
Polahko pocinje narativ da pravde na ovom svijetu nema. To nije dobro. Ali, razumijem zasto je tako.
- bosan
#4137 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Jos da mu ubace u celiju ovog seronju pa mogu jedan drugom mijenjat pelene
-
breuer
#4138 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
htio sam se referisati na ime zločinca: Radovan - radovanje, očito neuspješnoHaris.ba wrote:Nije to radovanje klasicno. To je vise mala zadovoljstina.breuer wrote:Danas se u Sarajevu može osjetiti radovanje
Narocito ko je proveo vrijeme tokom rata u Sarajevu nema sta da se raduje.
Polahko pocinje narativ da pravde na ovom svijetu nema. To nije dobro. Ali, razumijem zasto je tako.
- vivaldi
#4139 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
nikad je nije ni bilo, samo sto se covjek na to uglavnom ne obazire dok se njega licno ne dotakne.Haris.ba wrote:Polahko pocinje narativ da pravde na ovom svijetu nema.
- animus
#4140 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
GandalfSivi wrote:Sta ces prijaviti, sto te pitam gdje su zlocini u cijeloj teoriji? Ne znam za tebe licno, ali puna mi je neka stvar relevatizacije i prica o “svetskim zaverama”, a svi zaboravljaju spomenuti za sta su ti ljudi optuzeni. Nema abstrakcije, sve konkretne optuzbe za konkretne stvari, utvrdjene izvan razumne sumnje.vivaldi wrote:nisam niciji post nikad prijavio pa necu ni ovaj, al ovaj hinjaluk nekom drugom prodajiGandalfSivi wrote:Ja ba, svega ti naprica, samo nigdje zlocine ne spomenu. Zajebi tu pricu o urotama, jeste kriv za sve i jednu tacku optuznice.Ili se mozda ne slazes za opsadu Sarajeva, genocid u Srebrenici, ili ostale teske zlocine (da ne nabrajam) po BiH.De nam reci, koja te osuda zulja?
Sve jasno opisano u presudi. Predsjednik jedne zlocinacke organizacije presudjen za sve za sto je i optuzen. Odgovoran za najteza krivicna djela. Prvi genocid i najtezi zlocini nakon drugog sv. rata. Sve protiv muslimana i hrvata a od strane srba. Nema tu relativizacije i izjednačavanja krivice. Svjetska sramota je da ta genocidna tvorevina nastoji da postoji. To treba stalno isticati.
- GandalfSivi
#4141 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Kod mene je to poprilicno jednostavno. Za zrtve (i sebe se smatram medju istima, cijeli rat proveo u Sarajevu), ovo jeste velika satisfakcija. Nece nam niko vratiti ni mrtve, ni ublaziti traume, ali ovo jeste dio te ukupne satisfakcije.vivaldi wrote:ljudske tragedije su najsenzibilnija moguca stvar na svijetu i o njima je moguce govoriti samo u kontekstu saosjecanja. zlocini su pocinjeni. genocid je pocinjen, ogormne tragedije. ne postoji adekvatna kazna ni za najmanji pojedinacni zlocin a kamoli za one najvecih razmjera. tu se nema sta reci i zrtva je uvijek u pravu.GandalfSivi wrote:Sta ces prijaviti, sto te pitam gdje su zlocini u cijeloj teoriji? Ne znam za tebe licno, ali puna mi je neka stvar relevatizacije i prica o “svetskim zaverama”, a svi zaboravljaju spomenuti za sta su ti ljudi optuzeni. Nema abstrakcije, sve konkretne optuzbe za konkretne stvari, utvrdjene izvan razumne sumnje.
razocaranje nastaje kada se to prenese na polje politike jer politika nije emotivna vec interesna kategorija.
Pasce je radilo sve zlocine za koje je optuzen, i sada neka ispasta. Nema tu politike, to je licno.
Ti si taj koji je uletio sa pricom o urotama i dogovorima, tako zajebi to ba, ne danas, ne na ovoj temi...
Last edited by GandalfSivi on 20/03/2019 23:01, edited 1 time in total.
- horkesh
#4142 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Nemojte djeco više da mislite da nećete dobiti doživotnu jer ste Bosnu i Hercegovinu odveli u pakao, a muslimanski narod željeli odvesti u nestanak!
By, iznenađujuće, Emela Burdžović.
By, iznenađujuće, Emela Burdžović.
- cyprus
#4143 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Obzirom da smo ničim izazvani prozvani, dođoh da zastupam Jugoslavene na temi 
-
julisiz es grant
#4144 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
I za mene, koji sam takođe žrtva rata, je ovo velika satisfakcija. Dan o kome sam sanjao preko dvije decenije.GandalfSivi wrote:Kod mene je to poprilicno jednostavno. Za zrtve (i sebe se smatram medju istima, cijeli rat proveo u Sarajevu), ovo jeste velika satisfakcija. Nece nam niko vratiti ni mrtve, ni ublaziti traume, ali ovo jeste dio te ukupne satisfakcije.vivaldi wrote:ljudske tragedije su najsenzibilnija moguca stvar na svijetu i o njima je moguce govoriti samo u kontekstu saosjecanja. zlocini su pocinjeni. genocid je pocinjen, ogormne tragedije. ne postoji adekvatna kazna ni za najmanji pojedinacni zlocin a kamoli za one najvecih razmjera. tu se nema sta reci i zrtva je uvijek u pravu.GandalfSivi wrote:Sta ces prijaviti, sto te pitam gdje su zlocini u cijeloj teoriji? Ne znam za tebe licno, ali puna mi je neka stvar relevatizacije i prica o “svetskim zaverama”, a svi zaboravljaju spomenuti za sta su ti ljudi optuzeni. Nema abstrakcije, sve konkretne optuzbe za konkretne stvari, utvrdjene izvan razumne sumnje.
Pasce je radilo sve zlocine za koje je optuzen, i sada neka ispasta. Nema tu politike, to je licno.
Ti si taj koji je uletio sa pricom o urotama i dogovorima, tako zajebi to ba, ne danas, ne na ovoj temi...
I svi oko mene koje sam vidio, zadovoljni su. Ovo je zadatak suda, on ga je izvršio.
- MarshalDodik
#4145 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Da, potpuno si upravu.Maraschino wrote:Ovim si me stvarno utjesio.MarshalDodik wrote:Ma jesu djavolaanimals wrote:I kako dalje sa Dodikom, kad su za njega Karadzic i Mladic heroji..![]()
Da narodu malo takve price da puse jer je uvidio da samo to vole da puse, a u sebi misli ko ih ....
Narodu da pusi pricu, Sarajevo da nervira a pieteta prema zrtvama, nimalo. Prekrila ga pohlepa za funkcijom i parama. Ogavno da je od Tite a ne od Dodika. Treba biti covjek makar jedan dan a to nema cijenu. Lakse je biti djikan.
Medjutim, i dalje ne vidim potrebu frustracija.Zdravlje zbog Mileta, ma daj. Yebiga, nekako prebaciti na zayebanciju jer takvo je ustrojstvo da ako si s prebivalistem u FBiH ne mozes uticati na bilo koga tamo, ma i ako si u RS-u nista ne mozes jer je covjek baja medju biracima. Prekucao igricu ovog sistema.
Uostalom ako jec vec toliko zlo otjerali bi ga valjda isti oni tenkovi koji su ga doveli, ha nije valjda postao toliki baja da je sada jaci od njih ? Ako jest jadna onda Evropa i svijet. Mislim, ipak da im treba bas ovakav kakav je s vrlo laganom mogucnosti vracanja na politicke (fabricke) postavke koje je zastupao prije 25-30 godina.
- Matzan
#4146 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
cyprus wrote:Obzirom da smo ničim izazvani prozvani, dođoh da zastupam Jugoslavene na temi
Tebe dozivljavam kao realnog i postenog covjeka/forumasha.
Stvari gledas iz nekog svog, drugacijeg od prosjeka, ugla.
Sto se licno mene tice, svi tvoji postovi su
A da ima hinja i salonaca, ima.
- Leverage
#4147 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Maths for dummies.
Ako od doživotne kazne oduzmemo vrijeme provedeno u pritvoru od 10 godina i 8 mjeseci, koliko vremena osuđenom preostaje da odsluži?

Ako od doživotne kazne oduzmemo vrijeme provedeno u pritvoru od 10 godina i 8 mjeseci, koliko vremena osuđenom preostaje da odsluži?

- haubica_i_to_teshka
#4148 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Ne postoji ta kazna koja ce adekvatno kazniti zlocinca. Niti ce je iko ikada uvesti/smisliti. Ni smrtna kazna, nije satisfakcija.Ni jedna kazna ne moze nadomjestiti bol za ubijenim najmilijim, za prekinuto djetinjstvo, za sve one strahove i patnje kroz koje smo proshli...
Ova presuda je poraz jedne ideologije i jednog od sprovodilaca te iste.
Zadovoljan sam preinacenjem u dozivotnu.
Ljudska psiha drugacije reaguje kada cuje DOZIVOTNA nego 40. Nama,koji smo protiv te ideologije ljepshe zvuci, lakshe se izgovara.
Njima je teze izgovoriti DOZIVOTNA nego 40g
Ostaje i malo gorcine za druga mjesta,ali...ima i politike tako da
Ljudska psiha drugacije reaguje kada cuje DOZIVOTNA nego 40. Nama,koji smo protiv te ideologije ljepshe zvuci, lakshe se izgovara.
Last edited by haubica_i_to_teshka on 21/03/2019 13:51, edited 1 time in total.
- tuzlak1212
#4149 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Kad se vec prozivaju Jugobosancine
Tito je ovakve na vrijeme streljo i briso ih iz postojanja
Tito je ovakve na vrijeme streljo i briso ih iz postojanja
- Leverage
#4150 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Bitno je najviše iz razloga što treba poslati poruku da je za genocid i ostale ratne zločine za koje je osuđen adekvatna jedino maksimalna kazna.haubica_i_to_teshka wrote:Ne postoji ta kazna koja ce adekvatno kazniti zlocinca. Niti ce je iko ikada uvesti/smisliti. Ni smrtna kazna, nije satisfakcija.Ni jedna kazna ne moze nadomjestiti bol za ubijenim najmilijim, za prekinuto djetinjstvo, za sve one strahove i patnje kroz koje smo proshli...
Ljudska psiha drugacije reaguje kada cuje DOZIVOTNA nego 40. Nama,koji smo bili protiv te ideologije ljepshe zvuci, lakshe se izgovara.