Kineski mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Sarajevski-Seljak

#4126 Re: Kineski mobiteli

Post by Sarajevski-Seljak »

Inace sto oni napisu je 100% istina :mrgreen:

Svi koji pisu su spojeni na poligraf, cim slazu pocrveni tekst :lol:

Cuj nisu culi za Hrvatsku, i EU :-) Kakva je onda to firma koja ne zna gdje se kupuju njihovi uredjaji :?

P.S

Vise se kineza proda na balkanu nego li' npr u Njemackoj.
dileja

#4127 Re: Kineski mobiteli

Post by dileja »

jok eto, relevantno je i istina šta TI napišeš
Sarajevski-Seljak

#4128 Re: Kineski mobiteli

Jeste, i ja sam spojen na poligraf, bio bi mi crven tekst da lazem :mrgreen: :pisnuo:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#4129 Re: Kineski mobiteli

Post by JoseMujica »

radiša wrote:Taj je kod nas 475(doduse siroki ali je BiH)18 mjeseci garancije dobijes.Radi 60km ga nebi ceko mjesec da stigne.
čekaš svakako mjesec i nešto

zadnji sam telefon naručio tako, preko nekih likova odozdo, jer je dolar tada naglo narastao pa je cijena da oni ili ja naručuju bila gotovo pa ista, a meni godilo da se rješim carine....elem ovo funkcioniše tako što ti njima uplatiš nekih 20% i onda oni naruče od kineza za tebe.

isto čekaš ko da sam naručiš
Sarajevski-Seljak

#4130 Re: Kineski mobiteli

JoseMujica wrote:
radiša wrote:Taj je kod nas 475(doduse siroki ali je BiH)18 mjeseci garancije dobijes.Radi 60km ga nebi ceko mjesec da stigne.

zadnji sam telefon naručio tako, preko nekih likova odozdo, jer je dolar tada naglo narastao pa je cijena da oni ili ja naručuju bila gotovo pa ista, a meni godilo da se rješim carine....elem ovo funkcioniše tako što ti njima uplatiš nekih 20% i onda oni naruče od kineza za tebe.

Ima dosta ovih "radnji" po 'erzegovini koji imaju dosta telefona na stanju. Meni Xiaomi dosao za dan.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#4131 Re: Kineski mobiteli

Post by JoseMujica »

Sarajevski-Seljak wrote:
JoseMujica wrote:

Ima dosta ovih "radnji" po 'erzegovini koji imaju dosta telefona na stanju. Meni Xiaomi dosao za dan.

e to je onda druga stvar
geekmanijak

#4132 Re: Kineski mobiteli

Post by geekmanijak »

Oooo DILEJA se vratio, opet si počeo "kenjat" za OUKITEL telefone.. :D

Ovaj like nema gdje nije ostavio komentar za preporuku OUKITEL telefona,

Ljudi nemozete vjerovati nekome kome je prvi smartphone OUKITEL U2 , ( normalno njemu je to TOP, može žiletom po njemu grebati, i još mu pajdo donese iz Njemačke) , ostale je vidio samo na slikama.
Ljakan

#4133 Re: Kineski mobiteli

Post by Ljakan »

geekmanijak wrote:Oooo DILEJA se vratio, opet si počeo "kenjat" za OUKITEL telefone.. :D

Ljudi nemozete vjerovati nekome kome je prvi smartphone OUKITEL U2 , ( normalno njemu je to TOP, može žiletom po njemu grebati, i još mu pajdo donese iz Njemačke) , ostale je vidio samo na slikama.
Dobar je oukitel imo sam priliku da se pozabavim sa u7 pro modelom par dana,zamolio me drug da mu uzmem,savrsen telefon bez ijedne mane.Za te pare boljeg izbora nema a sigurno mogu reci da je bolji od mnogih samsunga lg-ijeva u tom cjenovnom rangu pa cak i onih do 300km.Jos da naglasim da sam do sada promjenio nekih 30-tak androida tako da znam vrlo dobro sta govorim.
dileja

#4134 Re: Kineski mobiteli

Post by dileja »

a možeš tek zamislit U10 za koji sam dao link kao njihov trenutni flagship phine sa 3 gb rama i soc 6753
Sarajevski-Seljak

#4135 Re: Kineski mobiteli

Ljakan wrote:
geekmanijak wrote:Oooo DILEJA se vratio, opet si počeo "kenjat" za OUKITEL telefone.. :D

Dobar je oukitel imo sam priliku da se pozabavim sa u7 pro modelom par dana,zamolio me drug da mu uzmem,savrsen telefon bez ijedne mane.Za te pare boljeg izbora nema a sigurno mogu reci da je bolji od mnogih samsunga lg-ijeva u tom cjenovnom rangu pa cak i onih do 300km.Jos da naglasim da sam do sada promjenio nekih 30-tak androida tako da znam vrlo dobro sta govorim.

Niko ne kaze da su losi, nego @Dileja hoce da kaze da su najbolji na svijetu. A frajer ima "mid range"telefon i vjerovatno nije koristio nikad neki falgship...

Ko god pita za neki drugi telefon, on mu kaze smece, plastikaner, izvikan... Trola nas lik, pa mu mi malo vracamo sad :thumbup: :mrgreen:
Ljakan

#4136 Re: Kineski mobiteli

Post by Ljakan »

dileja wrote:a možeš tek zamislit U10 za koji sam dao link kao njihov trenutni flagship phine sa 3 gb rama i soc 6753
Taj sam gledao na klipovima, cim budem imao 450km u te svrhe da mogu izdvojiti uzimam ga.
dileja

#4137 Re: Kineski mobiteli

Post by dileja »

pišeš gluposti pogledaj početak i tok rasprave
tip je spreman dati za neki uni kurac 4,5 stoje hvaleći njegove spec
ja mu reko da za 3 stoje može imat i bolji telefon sa istim spec i ukazao na u10
a ti prdi dalje budalaštinje
moj za 160 KM odličan, tačnije za te pare nema bolji
...čik pokaži !!!!
geekmanijak

#4138 Re: Kineski mobiteli

Post by geekmanijak »

Da ali ovdje smo na forumu zbog toga da podjelimo mišljenje, zar ne, i damo savjet jedan drugom, evo npr vi ste rekla za taj OUKITEL, dapače imaju dobre uređaje u nizem cjenovnom rangu, ali u skupljem cjenovnom rangu se moze puno bolja kupnja napraviti, od XIAOMI REDMI NOTE3, MEIZU METAL, LETV 1S itd, koji imaju puno bolje procesore, bolje senozore kamera a pogotovo softwersku podršku.
I tako da se osvrnem na početku mog pisanja, znači ovdje smo da damo savjet, znači vjerujem da će netko "razuman" uzeti ovaj savjet u obzir ( gore što sam naveo za skuplji cjenovni rang)
Ljakan

#4139 Re: Kineski mobiteli

Post by Ljakan »

Skuplji cjenovni rang je ovaj u10 pa cak i model k6000 koji ima najjacu bateriju,kad je ovaj pro ovako dobar mogu misliti kako su tek ovi.u10 ima cak ono za otisak prsta,dizajn savrsen karakteristike takođe.
dileja

#4140 Re: Kineski mobiteli

Post by dileja »

3 stoje jaro !!!! samo nađi da ti ga neko dobaci ovamo

http://www.ebay.de/itm/5-5-OUKITEL-U10- ... Swf-VWV8nP
Ljakan

#4141 Re: Kineski mobiteli

Post by Ljakan »

dileja wrote:3 stoje jaro !!!! samo nađi da ti ga neko dobaci ovamo

http://www.ebay.de/itm/5-5-OUKITEL-U10- ... Swf-VWV8nP
Nevjerovatno,odakle da ga dobaci?Moze li hrvatska?
dileja

#4142 Re: Kineski mobiteli

Post by dileja »

iz Njemačke jebo ga ti, da kupi tamo sa ebay.DE i donese ti ovamo ili u HR ne znam ko ti je i šta ti je taj koji ti može donijet u gdje se možete naći
a šalju ljudi i busom...preko Kantića

k6000 jeftiniji
http://www.ebay.de/itm/OUKITEL-K6000-5- ... OSwUdlWb-0~
Last edited by dileja on 21/12/2015 15:22, edited 1 time in total.
Ljakan

#4143 Re: Kineski mobiteli

Post by Ljakan »

Aha,ma ne kupujem stvari na taj nacin pa ne znam,nemam nikog tamo.
dileja

#4144 Re: Kineski mobiteli

Post by dileja »

onda ti ostaje pik ili da sam naručiš direktno sa provjerenih stranica i čekaš dostavu iz Kine, vec su o tome pricali na prethodnim stranicama
SONY_91

#4145 Re: Kineski mobiteli

Post by SONY_91 »

Pretjeruješ sa tim Oukitel modelima. Ove modele što preporučuješ do 120 USD i nekako mogu proći, ali, preko toga Oukitel nije vrijedan spomena. MEIZU i Xiaomi za do 200 USD trenutno nude najviše sa modelima Metal i Redmi Note 3 i tu sva rasprava staje. I LeTV se približio ovom dvojcu ali zbog po meni nedovoljno ispeglanog roma trenutno je iza ranije pomenutog dvojca :wink: .
dileja

#4146 Re: Kineski mobiteli

Post by dileja »

redmi note 3 sa 2 gb rama i lošijim mediatek chipsetom za dosta više para
o čemu ti pričaš
Ljakan

#4147 Re: Kineski mobiteli

Post by Ljakan »

Zavisi opet ko sta voli,meni ako izgleda bolje ovaj u10 normalno da cu prije njega uzet zbog iskustva sa slabijim modelom nego neki meizu xiaomi,samsung svako hvali pa ga ja vise u svoje ruke nebi nikad,barem ove modele do s5.Stvar izbora,najbolje se licno uvjerit a ovo sta je starije koka ili jaje moze samo u nedogled...
SONY_91

#4148 Re: Kineski mobiteli

Post by SONY_91 »

dileja wrote:redmi note 3 sa 2 gb rama i lošijim mediatek chipsetom za dosta više para
o čemu ti pričaš
U odnosu na šta je lošiji čipset :D :D :D :D :D . Ti to hoćeš da kažeš da je MT6795 lošiji od MT6753 i MT6735?
IstinitaPoruka

#4149 Re: Kineski mobiteli

Post by IstinitaPoruka »

EVo mala zvjerkica :)

Umi Iron Pro 3 GB rama, 13 mpix Sonijeva kamera, 5 mpix prednja, Full HD ekran
http://www.banggood.com/UMI-IRON-Pro-5_5-Inch-3GB-RAM-MT6753-64Bit-Octa-core-1_3GHz-4G-Smartphone-p-1010020.html
ja sam amoniman

#4150 Re: Kineski mobiteli

Post by ja sam amoniman »

:D
Post Reply