ahuseino wrote:
Da vi imate drugachiji stav, ili samo malo drugachije tvrdnje, mozda bi bili vishe uvjerljivi/ubjedljivi... kao recimo, postoji grupa ljudi, ja bih prije rekao sloj ljudi / krema drustva koji izazivaju dogadjaje u svijetu i navode vodu na svoju branu... a vechi dio je prepusten shansi...
To bi dalje izazvalo vishe filozofsku raspravu - zasto ih niko nije raskrinkao. Pa mozda zato sto smo svi mi pokvareni (ne samo u Bosni Meshe Selimovicha, vech u chitavom svijetu). Rechete - mito, prijetnje, veze, lobiji, ali jedna takva svjetska shema sa 6 milijardi stanovnika, pa valjda bi se nashao neko da ih raskrinka u tom periodu od 200 - 300 godina... osim ako nismo svi u Matrixu pod uticajem pogreshne pilule.
ja ipak mislim da je jedina nada od vas (dozvolite mi) oficijalista, ahuseino. ne sada zbog ove izjave... mislim da je jedini od kompletne grupe ostroumnih dijaloganata, cvrstih stavova i vlastitog ega, spreman na "kompromis" odnosno neku "zajednicku tacku", koja bi trebala biti bliza istini od oficijelnih i "teoretskih" stavova.
odlicno receno ahuseino, od sada necu govoriti: iluminati, masoni, cionisti, ashkenazi, liberalisti, kapitalisti itd vec cisto i lagano - slojevi. u pravu si, mnogo ljepse i prihvatljivije zvuci, tu se nemamo sta svadjati. i masa ce svakako prihvatiti cinjenicu da "svijetom upravljaju gospodarski slojevi" prije nego "iluminati".
o tome zasto ih niko nije raskrinkao... ja se jos uvijek upoznajem i chitam koliko mogu stici o ljudskom ponasanju, antropologiji, drustvenom ponasanju, prirodi covjeka i drustva... zaista opsirno polje i kljucna/polazna tacka za shvatanje osnovnih stvari drustava sa neke vise razine. primjer: zamisli monarh (kralj) jedne zemlje i zemljoradnik. njih dvojica razmisljaju o drustvu, drzavi, svijetu, ljudskoj naravi.... mozes li uociti ogromnu razliku u shvatanju prvog od drugog pojedinca? (umjesto zemljoradnik citaj prosjecni profesor, inzinjer, automehanicar, pa cak i sudac)... da ne bih svasta bubao, a jos dosta toga trebam da naucim, skraticu: sve dok ne budemo imali kraljevsku viziju svijeta i zivota u njemu, necemo znati o cemu se radi, mnoge stvari nam nece biti jasne.... naravno, ne moze svak biti kralj (zato postoji i shupljiranje o "plavoj krvi"), vec onaj koji zna. ne moze ni cijeli svijet biti svjestan u potpunosti o stanju i zbivanju, o toj antropologiji (tada bi nastala katastrofa ili haj ga znaj)...
ja sam ubijedjen, na osnovu mali milion zivotnih primjera i iskustava, da ti ljudi na vrhu, "slojevi", se igraju balansiranja i imaju u vidu nase zivote putem statistike. zamisli samo sta ti ljudi (u ovom slucaju kraljevi) znaju! skole su postavljene s jedinstvenim ciljem homogenizacije drustva - ne potenciraju se pojedinacni darovi i talenti vec se stvara jednoumna poslusna masa. za ovo imam "dokaze", koji su meni itekako validni.
jedina razlika je, sto smo, srecom, "slobodni" da chitamo sta zelimo, gledamo, slusamo i vjerujemo sta zelimo... to je jedina rupa ovog perfektno dizajniranog Matrixa, ili kako god ga zelite nazvati.
porucujem, jos jednom, Protokole Zionskih Mudraca. procitajte ih uvjereni da su laz, ali procitajte. to je "kraljevski" pogled koji danas upire u sve nas, samo sto nemam materijala da vam to dokazem...