Obama i SAD (2008-2016)

Post Reply
_veleposlanik

#4126 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by _veleposlanik »

omar little wrote:
_veleposlanik - sinonim za jake stavove i validne ideje :) i youtube kao baza za iste :)
i nekoliko zivotnih shtiva koje si ocigledno preskocila :)
CNN je zvanicno manje vjerodostojan od youtube, ne znam sta vam je sa tim sajtom... (ako ne vjerujete, pogledajte posljednju "opticku varku" - hologram :))

UnscarD wrote:To je sav tvoj komentar?
kazem ti Veliki UnscarD (ovo veliki jer uvijek treba ispravno govoriti :thumbup: ), nema se materijala za minimalno prihvatljiv odgovor. to se radi shematski - antiamerikanac, antidemokrata, antisemita, teoretichar zavjera i fashista :) kada ti sve ovo izrafala, tesko da ponovo dodjes sebi :)

jeza: zivio Ted Turner jos ovoliko godina i njegov biofuel. ubili su elektricni automobil, za to malo ko zna (jer na FOX-u ne pricaju o tom), i sada dolaze spasioci da nas oslobode nafte, koristeci prirodu, zemlju koju ionako oderasmo, u korist Zemlje(??) i radi smanjenja CO2 efekta (koji nema nikakve veze sa klimatskim promjenama i globalnim zagrijavanjem, btw :))...

i, naravno, sa ovakvom panoramom, naravno da nas je previse, jer ima dosta ljudi koji trebaju jesti a zemlje sve manje i manje... spustite vash "share", egoisticni amerikanci, da bi nam svima bilo ljepse u svijetu. prestanite biti svjetska policija i nametati praznovjerje i nedostatak kulture ostatku svijeta. Rusija, Kina, Iran i sve ostale zemlje koje vi smatrate "osovinom zla" nisu ni izbliza pocinili zlocine koje sprovodi Amerika, Izrael i dobar dio Evrope... vas egoizam dolazi kraju, a ove vjestacke krize i svjetsko sveopste kolebanje je zivi dokaz. jos nije kasno da "promijenite vjeru"... (sad sam 100% vehabija :))
_veleposlanik

#4127 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by _veleposlanik »

UnscarD wrote: Moje iskreno misljenje, iako ne znam sa sigurnoscu odakle je ko od njih, jeste da su oni vecinom iz Balkanskih provincija (a oni ce se prepoznati ako sam u pravu) otisli u svijet i taj kulturoloski sok je tako dijelovao na njih da im je ustavri zasljepio vidike.
Poredeci sjaj Manhatena sa svojom kasabom, kreirao je neminovno poredjenje sa komsijom koji je ostao u zavicaju i koji nije vidjeo svijeta i onda mora da je on taj koji je skucenih pogleda. Takav stav otprilike provejava kroz vecinu njihovih postova. Upoznavanje novih zivotnih vrijednosti i besuspjesan pokusaj kalemljenja na one koje su sa sobom ponjeli, po meni, je dovelo do jednog laznog osjecaja nadmoci, koji mozda jos uvijek pali u slucaju tinejderki kada se Amerikanac vrati ljeti u svoju kasabu ali izgleda i tada sve manje.
:thumbup: :mrgreen:

ja sta nego ovo, pocnimo stvari zvati svojim imenom...

mislim da sam bio mnogo spremniji za razgovor i za spustiti loptu u korist konstruktivnog dijaloga, ali to je naravno zavrsilo mojom narcisoidnoscu i arogantnoscu. medjutim, opet kazem da nisam toliko izgubljen slucaj koliko i moji kontra-sagovornici. kada spomenes "inside job" isto kao da si im u srce zabio nesto, kao da zaboli patriotizam najkonzervativnijeg covjeka. i kada ne mozemo od te relane cinjenice krenuti, ne mozemo nikako ni dobiti konstruktivan dijalog.

Obama je pobijedio, dosao je veliki CHANGE, samo sto su u kancelariji Hillary, Cionisti, a Brzezinski i bankari iza zavjese :) zaista big change :)

sad ce doci i Amero, veliki change koji se predvidja jos od prije vjerovatno dvije godine (dakle, znalo se za svjetsku recesiju koju sada dozivljavamo), a Patriot Act stoji aktivan za svaki slucaj :) da ne bi slucajno izbili kakvi "teroristi" da uniste red, mir i pljacku u Americi :) (i shoping svakako :))

eto, reko da se vratim na temu, da vam je vise ne kvarim :-)
zonbirile

#4128 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

udaljili smo se od teme,a ona više i ne postoji.Mislim čovjek je pobijedio,šta je tu je,mi koji smo nešto kontali,izgleda da su i protivnici skontali,i treba pustiti vremenu.
jeza u ledja

#4129 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jeza u ledja »

UnscarD wrote:
jeza u ledja wrote:
jefferson wrote: U tome i jeste poenta. Moze NBC biti lijevo ili FOX desno, a CNN manje vise balansirati, medjutim, niti jedan nije dvoljno jak da utice na izbore.
Upravo tako. U tome je i smisao demokratije.
veleposlanik i ostale tvrde suprotno - da su svi ovi u stvari isti, isto sranje drugo pakovanje. Ja tvrdim da oni ne poznaju dovoljno americku politiku i da im zbog toga sve to izgleda isto ili vrlo slicno.
Pokazao sam vam na egzaktnom primjeru Nikaragve da u americkoj politici ne postoji desno i lijevo nego samo desno i vise desno.
...
Lijeva opcija se nije NITI JEDNOM CULA.Polticka debata kao i debata u medijima se iskljucivo vodila oko krajnje desne i desne opcije. O ovome postoje studije i sve je veoma dobro dokumentovano. Jeli u tome smisao demokratije ?
JESTE.

Prije nego o necemu pocnes pisati, mozda bi trebao nauciti neke osnovne pojmove, kao npr. - sta je demokracija.

PS: Molim te da nam das kakav link za te studije koje spominjes.
jeza u ledja

#4130 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jeza u ledja »

2407 wrote:
UnscarD wrote:To je sav tvoj komentar?
Pa to je ta konstruktivna rasprava koju on non-stop potencira, samo mi to ne vidimo jer ne poznajemo dovoljno amricku politiku, odnosno ne poznajemo primjenu pojma dvomisli ili ti doublethink.
:lol:
Aaah, pa naravno, samo sam cekao kad ce neko poceti citirati Orwella. Tako to obicno pocne - srednjoskolac procita 1984. i postane teoreticar zavjere.
jeza u ledja

#4131 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jeza u ledja »

UnscarD wrote:
Ma ne uzbudjujem se ja oko toga puno. Ja stvarno iskreno vjerujem :
da je Americki gradjanin u dobroj mjeri i previse cesto izmanipulisan,
da je Americka politika samo instrument onih 1% ljudi i da zbog toga mnogi u svijetu pate
da su mediji u sprezi sa tih 1% ljudi
da tih 1% nema nikakava moralna nacela i da se vode samo pohlepom
itd...

Kada vidim neke od stavova, bude mi samo jasnije koliko je svijet postao polarizovan kada mi koji poticemo fakticki iz iste zemlje, sa istom kulturoloskom pozadinom imamo ovako razlicite stavove po pitanju svjetskih desavanja. Mahom su branioci Amerike u Americi a mi (mada ne volim da se svrstavam ali sada je tako) koji Americku politiku napadamo van Amerike...to je stvarno interesantno i meni govori dosta o efikasnosti te masine jer nisam siguran da bi oni imali te stavove da nisu u Americi. To se sada moze posmatrati na dva nacina. Prvi je da su oni pametniji jer zive tamo pa su sada sagledali stvari iz druge (prave) perspektive a mi smo ostali skucenih pogleda a drugi je upravo obratan, da su oni postali zrtva te masinerije koja im je vidike umjesto prosirenja, ustvari suzila.

Moje iskreno misljenje, iako ne znam sa sigurnoscu odakle je ko od njih, jeste da su oni vecinom iz Balkanskih provincija (a oni ce se prepoznati ako sam u pravu) otisli u svijet i taj kulturoloski sok je tako dijelovao na njih da im je ustavri zasljepio vidike.
Poredeci sjaj Manhatena sa svojom kasabom, kreirao je neminovno poredjenje sa komsijom koji je ostao u zavicaju i koji nije vidjeo svijeta i onda mora da je on taj koji je skucenih pogleda. Takav stav otprilike provejava kroz vecinu njihovih postova. Upoznavanje novih zivotnih vrijednosti i besuspjesan pokusaj kalemljenja na one koje su sa sobom ponjeli, po meni, je dovelo do jednog laznog osjecaja nadmoci, koji mozda jos uvijek pali u slucaju tinejderki kada se Amerikanac vrati ljeti u svoju kasabu ali izgleda i tada sve manje.
Naravno nije mi zelja ni izbliza da vrijedjam dijasporu jer mi je i samom dosta rodbine i prijatelja "vani" ali nekako mi je za ovu diskusiju i za ove diskutanante ovo nekako najblize tumacenje. Svi oni komentari tipa, "pa ja nisam ovde vidjeo ozbljan naucni rad" komentari, jer valjda po Americkim formumima pisu disertaciju kada raspravljaju o Superbowl-u ili " sram te bilo ti koristis Wikipediu" jer valjda oni svi imaju Larouso ili Brittanicu u full izdanjima, edicija 2008 a wikipedija je za raju sa kojom gotovo da ne vrijedi razgovarati, naveli su me na ovakav zakljucak. Mozda i grijesim, samo kazem sta mi je na dusi...a ja znam da vi jos uvijek znate sta je to :wink:
:shock:

Svasta! Jedan polupismeni fichfirich u nedostatku ikakvih argumenata nasao za shodno skrenuti temu u licno vrijedjanje etiketirajuci druge svojim vlastitim malogradjanskim kompleksima. Ko si ba ti? Obican patuljak. Nisam ja s tobom ovce cuvao...ili pardon, posto si intelektualac, ispijao kafice u bircu na Filozofiji, da mi se tako obracas!

Pih, presmijesno.
zonbirile

#4132 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

zonbirile wrote:jeza
ja niti hoću,niti mogu nešto,ne kontam što me pitaš.E ovako ti je sa tom lijevo,desno,centar demokratijom.Prvo novine/mediji su markentiški ovisne od velikih oglašivača,a evo sada vidiš ,ko kome klekne(Monika style)pa kamči pare.Znači vlasnik kapitala,ne u firmi oglašivači ni u novini,nego globalni vlasnik je na kraju taj kome se dođe.On kreira vijesti,a kao u svakom lažiranju treba najmanje dva učesnika.Tako sada lijevi napadaju rat u Iraku,desni ga brane,a centar niti bi kakio ni piškio,ali jebi ga ima svoju publiku.Lijevi svjesno lažu /zanemarimo žrtve ,jer ni jedne ne interesuju ni na jednoj strani)navodeći tačno troškove rata,ali znaju da recimo utrošena municija i oružje,nije trošak.Ono se ugovara i avansno plaća tokom proizvodnje,tako npr.tenk je proizvođaču plačen,prije napuštanja kapije.E desni ovo ne navode,kao autogol lijevih,da se vlasi ne dosjete,pa ne upitaju-pa stani onda je proizvođaču u interesu da neko u borbi taj tenk rokne pa da proda novi.Tako se presipa iz praznog u šuplje,rat što duže traje lova,sve veća.Isti fol i sa profesionalnom vojskom.Ona košto,ali košta i stacionirana u Americi.E,onda desni preouzmu priču o troškovima u cilju smanjenja poreza kompanijama,da se pomogne ratni napor,a lijevi šute iako znaju da to nije tako,a nije jer te ratove plača cijeli svijet,a ne američka vlada/samo američki narod.Kako.Fino.Pa zamisli da svi novčani tokovi godinama se obračunavaju u dolarima,također i nafta,krediti MMF ,svjetske banke i ostale ublehe.Jedina štamparija tih isih dolara je u Americi.Amerika jesta najzaduženija zemlja sa dugom od 10 triliona dolara-kome je to ona dužna?Još fol na fol,90% mase izdatih dolara od 1913g nalazi se van SAD,a dospjeli su tamo stalnim štampanjem,i uzimanjem robe koja ima realnu vrijednost.E onda preuzmu lijevi pa forsiraju Obamu,a desni šute,jer znaju da je to samo igrai da će se završiti kako se i završilo.Izbor nove administracije,sada je kao razočarenje za lijeve,a desni likuju jer je potpisan dil sa Irakom za ostanak trupa do 2011g.

pročitaj još jednom pa mi smisleno odgovori,bez ubleha kao zadnji put.Ti ne kritikuješ tekst već mene.Šta je to netačno što sam napisao,a aktualno,friška roba iz prošla 2-3mjeseca.Ja tebi konkretno,a ti meni bistriš o demokratiji.Kažu o politici i fudbalu može svako pričati ,a o egzaktnm podatcima može samo onaj ko ih zna.
jeza u ledja

#4133 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jeza u ledja »

Vjeruj mi meni je jako tesko citati tvoje iole duze postove. Ne pises pregledno, a interpunkcija ti je na pogresnim mjestima. Isto kao da pises sve u jednom dahu. Poslije zareza i tacke pritisni pobogu taster. Evo sad sam procitao jedva cijeli post i opet nisam skonto sta treba da ti odgovorim?!
ahuseino

#4134 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by ahuseino »

zonbirile wrote:jeza
pa normalno to i jeste smisao demokratije,imaš lijeve,centar i desne,a svima manipulišeš.Pa kako to Amerika postade imperijalna sila-radom i odricanjem,i to za 300g.Kako to iz svakog svjetskog rata izađoše puni ko brod,a ostalih manjih i intervencija ne zna se broj,i svaki je i u lijevim,centru i desnim napadan,ako ništa zbog troškova.Ima ovde jedna velika nelogićnost-prepoznaješ li je.
... mozda FREE LABOR do prije civilnog rata... mozel' biti :?
ahuseino

#4135 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by ahuseino »

zonbirile wrote:ahuseino
RB and Cdc2 Expression in Brain: Correlations with 3H-Thymidine
Incorporation and Neurogenesis
Hirotaka J. Okano,ls* Donald W. Pfaff,’ and Robert B. Gibbs’
‘Laboratory of Neurobiology and Behavior, The Rockefeller University, New York, New York 10021 and 2Graduate Studies
Ti mislish ja bukvalac... mislim, jesam Bosanac ali...
ahuseino

#4136 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by ahuseino »

zonbirile wrote:
ahuseino wrote:
zonbirile wrote:pozz unscar,veleposlaniku
Bio sam banovan,jer sam dozvolio sebi da budem isprovociran od budala na forumu,ali nisam shvatio njihovu igru,dok nisam otišao na forum radiosarajevo.ba,pa otkrio iste ljude pod istim nikom pišu kontra od onoga na ovom forumu.Čak i ovde poslije izbora Hilari malo je splasnulo oduševljenje.Evo još na znanje da je ona bila pravna zastupnica Rockefeller-ove banke u Arkanzasu u optužbi pranja novca i trgovine oružjem sa Iranom i Irakom,preko iste banke.Guverner Arkanzasa je tada bio Vajtrop Rokfeler,pa ga je "smjenio" Bili.U februaru 2008g je predsjednik obavještajnog komiteta Senata Jay Rokfeler,sa govornice podržao kandidaturu Obame i Bidena,"kao pravih ljudi....".
Novoimenovani potparol bijele kuće je vodio kampanju Obame,psiholog na istraživanju ljudskog mozga (CIA radi na tome),zaposlen na Rokfelerovom universitetu N.Jork,trezor drži čovjek iz Bušove i Bilove administracije,bivši direktor FED-a ,savjetuje ga Volker 80g bivši direktor FED-a i ključar trezora još kod oca BUša,savjetnik je i Z.Bžežinski a i mentor Kisinđer je za.Ovo se kod nas na Balkanu zove familijarnost,a kod zanesenjaka Obamom ne znam kako,ali ide babo Buš,pa naš Bili,pa sin Buš dva mandata,pa Obama sa ženom od Bilija i svom predhodnom klikom.
Psiholog radi na istrazivanju mozga :shock: :shock:

Ne mogu da vjerujem :cry:

CIA... :cry: :cry: brrr...

The Jews are coming...
http://www.hulu.com/watch/1378/saturday ... ypto-recut

po koji put je ovo.Nekad sve pročitaj,poenta je bila da je rokfelerov čovjek,evo njegov rad iz 1993,a dugo,dugo je bio tamo.Što tako visokoumno ne prokomentarisa Hilari,i o njoj ima svegapored navedenog.Čuo si za Whitewater?Šta je sa ovim zadnjim nizom od 16g vladanja,a predhodne su još veselije.Ne moraš ništa reći,ovo ti nije prvi put.
Da ti/vi kazete nesto KONKRETNO pa da covjek i odgovori. Ali ovo presipanje chinjenica i grozno pojednostavljivanje svijeta mi je odista maloumno.
Problem je sto mnostvo vas barata nekim chinjenicama koje vam odgovaraju da napravite sliku koju predstavljate, i evo po stoti put se preseravamo s vama. A vi SVI (znate koji ste) napadate nas (znamo koji smo), koji se eto smatramo LIJEVIMA, da smo poturice, neoconi, poamerice i eto americhke patriote veche od Amerikanaca samih. Takva me pricha samo iznervira da gubim volju da se i raspravljam.

Ne osporavam vashe chinjenice, ali su mi ipak kratke u dometu objasnjenja. Valjda da malo vishe baratate sa naukom, bilo kojom, mogli bi shvatiti da kompleksnost ovog sistema koji zagovarate, po prirodi ne moze dozvoliti kontrolu kojom ga objashnjavate.

Posto su sistemi moj zivot i hljeb, mogu rechi da razumijem dobro kako je tesko kontrolisati neki sistem sa recimo 50 - 100 fizichkih variabli te njihovih kombinacija. I pored mojih iskustava (i konvencionalne naobrazbe), kada pomislim na vashe teorije da shaka (jevrejskih ??) bankara kontrolishu svijet, ubili Lincolna, Kennedyja, Lennona (?), zaduzuju chitave nacije i drze svijet u shaci, zaboli me glava. Zaboli od tolike nemogucnosti da mi je smijesno da postoji neko ko bi nesto tako zagovarao...
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#4137 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by UnscarD »

jeza u ledja wrote:
UnscarD wrote:
Ma ne uzbudjujem se ja oko toga puno. Ja stvarno iskreno vjerujem :
da je Americki gradjanin u dobroj mjeri i previse cesto izmanipulisan,
da je Americka politika samo instrument onih 1% ljudi i da zbog toga mnogi u svijetu pate
da su mediji u sprezi sa tih 1% ljudi
da tih 1% nema nikakava moralna nacela i da se vode samo pohlepom
itd...

Kada vidim neke od stavova, bude mi samo jasnije koliko je svijet postao polarizovan kada mi koji poticemo fakticki iz iste zemlje, sa istom kulturoloskom pozadinom imamo ovako razlicite stavove po pitanju svjetskih desavanja. Mahom su branioci Amerike u Americi a mi (mada ne volim da se svrstavam ali sada je tako) koji Americku politiku napadamo van Amerike...to je stvarno interesantno i meni govori dosta o efikasnosti te masine jer nisam siguran da bi oni imali te stavove da nisu u Americi. To se sada moze posmatrati na dva nacina. Prvi je da su oni pametniji jer zive tamo pa su sada sagledali stvari iz druge (prave) perspektive a mi smo ostali skucenih pogleda a drugi je upravo obratan, da su oni postali zrtva te masinerije koja im je vidike umjesto prosirenja, ustvari suzila.

Moje iskreno misljenje, iako ne znam sa sigurnoscu odakle je ko od njih, jeste da su oni vecinom iz Balkanskih provincija (a oni ce se prepoznati ako sam u pravu) otisli u svijet i taj kulturoloski sok je tako dijelovao na njih da im je ustavri zasljepio vidike.
Naravno nije mi zelja ni izbliza da vrijedjam dijasporu jer mi je i samom dosta rodbine i prijatelja "vani" ali nekako mi je za ovu diskusiju i za ove diskutanante ovo nekako najblize tumacenje. Svi oni komentari tipa, "pa ja nisam ovde vidjeo ozbljan naucni rad" komentari, jer valjda po Americkim formumima pisu disertaciju kada raspravljaju o Superbowl-u ili " sram te bilo ti koristis Wikipediu" jer valjda oni svi imaju Larouso ili Brittanicu u full izdanjima, edicija 2008 a wikipedija je za raju sa kojom gotovo da ne vrijedi razgovarati, naveli su me na ovakav zakljucak. Mozda i grijesim, samo kazem sta mi je na dusi...a ja znam da vi jos uvijek znate sta je to :wink:
:shock:

Svasta! Jedan polupismeni fichfirich u nedostatku ikakvih argumenata nasao za shodno skrenuti temu u licno vrijedjanje etiketirajuci druge svojim vlastitim malogradjanskim kompleksima. Ko si ba ti? Obican patuljak. Nisam ja s tobom ovce cuvao...ili pardon, posto si intelektualac, ispijao kafice u bircu na Filozofiji, da mi se tako obracas!

Pih, presmijesno.
Obzirom da imam dosta prijatelja iz Sandzaka, a ujedno smatram da malogradjanstvo nikako nije geografska odrednica nego se covijek sa njom iskljucivo radja (i najcesce umire), neizmjerno mi je zao sto si se bas ti, koji jos imas najumjerenije stavove nasao uvrijedjenim....
zonbirile

#4138 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

[ahuseino

smiešno je da se ti pozivaš na konretnost,eto pogledaj si tekst šta je tu konkretno.Lakše mi je napisati nego opet tražiti,osim pronevjera u aferi White water,Hilari ti je bila pravna zastupnica Rokfeler banke u Litl Roku,optužene za pranje novca od trgovine oružjem sa Irakom i Iranom.Vlasnik i te banke je bio W.Rokfeler ujedno guverner Akanzasa.Banka je pravno odbranjena,a naš Bili se zamjenio sa Rokfelerom.
Šta nije konkretno,a ti nađi kontra podatak imaš internet kažu najveća biblioteka na svijetu.
jeza u ledja

#4139 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jeza u ledja »

zonbirile wrote:[ahuseino

smiešno je da se ti pozivaš na konretnost,eto pogledaj si tekst šta je tu konkretno.Lakše mi je napisati nego opet tražiti,osim pronevjera u aferi White water,Hilari ti je bila pravna zastupnica Rokfeler banke u Litl Roku,optužene za pranje novca od trgovine oružjem sa Irakom i Iranom.Vlasnik i te banke je bio W.Rokfeler ujedno guverner Akanzasa.Banka je pravno odbranjena,a naš Bili se zamjenio sa Rokfelerom.
Šta nije konkretno,a ti nađi kontra podatak imaš internet kažu najveća biblioteka na svijetu.
Ja ne kontam sta je tu sporno?
zonbirile

#4140 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

jeza
pisao sam ahuseinu
ahuseino

#4141 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by ahuseino »

jeza u ledja wrote:

Mislim da nema nista, osim sto je eto, to josh jedna chinjenica...

Zonbi, to sto ti izjavljujesh te chinjenice a te iste postoje, ne chini tvoj stav konkretnim... odnosno ne chini ih dokazima tvojim teorijama. Ovo je simptomatichno za sve vashe tvrdnje. Dokazi bi bili nesto drugo, u medjuvremenu chinjenice ostaju spekulacija.

Zagovarati da 12-ak ljudi kontrolishu eto mene, kako me onaj kolega scarface gore nazva - pokondirenom tikvom, treba biti dobro otvorenog uma da to prihvatim a u isto vrijeme mislim da sam ostao zdrav.

Da vi imate drugachiji stav, ili samo malo drugachije tvrdnje, mozda bi bili vishe uvjerljivi/ubjedljivi... kao recimo, postoji grupa ljudi, ja bih prije rekao sloj ljudi / krema drustva koji izazivaju dogadjaje u svijetu i navode vodu na svoju branu... a vechi dio je prepusten shansi...

To bi dalje izazvalo vishe filozofsku raspravu - zasto ih niko nije raskrinkao. Pa mozda zato sto smo svi mi pokvareni (ne samo u Bosni Meshe Selimovicha, vech u chitavom svijetu). Rechete - mito, prijetnje, veze, lobiji, ali jedna takva svjetska shema sa 6 milijardi stanovnika, pa valjda bi se nashao neko da ih raskrinka u tom periodu od 200 - 300 godina... osim ako nismo svi u Matrixu pod uticajem pogreshne pilule.

You're the one Neo :thumbup:
zonbirile

#4142 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

ahuseino wrote:
jeza u ledja wrote:

Mislim da nema nista, osim sto je eto, to josh jedna chinjenica...

Zonbi, to sto ti izjavljujesh te chinjenice a te iste postoje, ne chini tvoj stav konkretnim... odnosno ne chini ih dokazima tvojim teorijama. Ovo je simptomatichno za sve vashe tvrdnje. Dokazi bi bili nesto drugo, u medjuvremenu chinjenice ostaju spekulacija.

Zagovarati da 12-ak ljudi kontrolishu eto mene, kako me onaj kolega scarface gore nazva - pokondirenom tikvom, treba biti dobro otvorenog uma da to prihvatim a u isto vrijeme mislim da sam ostao zdrav.

Da vi imate drugachiji stav, ili samo malo drugachije tvrdnje, mozda bi bili vishe uvjerljivi/ubjedljivi... kao recimo, postoji grupa ljudi, ja bih prije rekao sloj ljudi / krema drustva koji izazivaju dogadjaje u svijetu i navode vodu na svoju branu... a vechi dio je prepusten shansi...

To bi dalje izazvalo vishe filozofsku raspravu - zasto ih niko nije raskrinkao. Pa mozda zato sto smo svi mi pokvareni (ne samo u Bosni Meshe Selimovicha, vech u chitavom svijetu). Rechete - mito, prijetnje, veze, lobiji, ali jedna takva svjetska shema sa 6 milijardi stanovnika, pa valjda bi se nashao neko da ih raskrinka u tom periodu od 200 - 300 godina... osim ako nismo svi u Matrixu pod uticajem pogreshne pilule.

You're the one Neo :thumbup:

pa ti skroz fulio,ne raskrinkavam ih ja,ja samo pišem što je opće poznato,sad nekima nije pa djeluje strašno.Hoćeš malo,o savjetnicima,sve omladinci Volker(81),Kisinđer(83),Bžeržinski(82).Pa ja samo pišem što o njima svi znaju.Prošli bunu ,bunicu i pasju guzicu.
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#4143 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by UnscarD »

ahuseino wrote: Da vi imate drugachiji stav, ili samo malo drugachije tvrdnje, mozda bi bili vishe uvjerljivi/ubjedljivi... kao recimo, postoji grupa ljudi, ja bih prije rekao sloj ljudi / krema drustva koji izazivaju dogadjaje u svijetu i navode vodu na svoju branu... a vechi dio je prepusten shansi...
Upravo to tvrdim a mislim da se zonbirile i veleposlanik slazu. Ko zna mozda i nadjemo neko labavo zajednicko stajaliste?
ahuseino wrote: To bi dalje izazvalo vishe filozofsku raspravu - zasto ih niko nije raskrinkao. Pa mozda zato sto smo svi mi pokvareni (ne samo u Bosni Meshe Selimovicha, vech u chitavom svijetu). Rechete - mito, prijetnje, veze, lobiji, ali jedna takva svjetska shema sa 6 milijardi stanovnika, pa valjda bi se nashao neko da ih raskrinka u tom periodu od 200 - 300 godina... osim ako nismo svi u Matrixu pod uticajem pogreshne pilule.
Postoji citav korpus ljudi koji u raznim segmentima raskrinkava sve gore receno, ali kao sto sam rekao ranije, to nije dio mainstream kulture. Da je stvar dokaziva u jednoj recenici ili proucavanjem jedne oblasti ili dijela, bila bi lako dokaziva. Svi bi uprli prst samo u to i stvar bi bila rijesena. Poenta je sto treba sloziti slagalicu iz cesto na prvi pogled krajnje nekompatiblinih dijelova.
ahuseino

#4144 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by ahuseino »

UnscarD wrote:
ahuseino wrote: Da vi imate drugachiji stav, ili samo malo drugachije tvrdnje, mozda bi bili vishe uvjerljivi/ubjedljivi... kao recimo, postoji grupa ljudi, ja bih prije rekao sloj ljudi / krema drustva koji izazivaju dogadjaje u svijetu i navode vodu na svoju branu... a vechi dio je prepusten shansi...
Upravo to tvrdim a mislim da se zonbirile i veleposlanik slazu. Ko zna mozda i nadjemo neko labavo zajednicko stajaliste?
ahuseino wrote: To bi dalje izazvalo vishe filozofsku raspravu - zasto ih niko nije raskrinkao. Pa mozda zato sto smo svi mi pokvareni (ne samo u Bosni Meshe Selimovicha, vech u chitavom svijetu). Rechete - mito, prijetnje, veze, lobiji, ali jedna takva svjetska shema sa 6 milijardi stanovnika, pa valjda bi se nashao neko da ih raskrinka u tom periodu od 200 - 300 godina... osim ako nismo svi u Matrixu pod uticajem pogreshne pilule.
Postoji citav korpus ljudi koji u raznim segmentima raskrinkava sve gore receno, ali kao sto sam rekao ranije, to nije dio mainstream kulture. Da je stvar dokaziva u jednoj recenici ili proucavanjem jedne oblasti ili dijela, bila bi lako dokaziva. Svi bi uprli prst samo u to i stvar bi bila rijesena. Poenta je sto treba sloziti slagalicu iz cesto na prvi pogled krajnje nekompatiblinih dijelova.
Pa poenta toga sto hocu reci je da, da slazu se, ali su/ste spojili tackice ili sklopili mozaik na jedan nachin na koji ste predstavli svijet kao jedno igraliste i vrlo dobro "controled environment" sto ne bi moglo biti dalje od istine. Jedan od velikih razloga je sto svijest chovjeka ne moze biti predvidiva, drugi bi bio sto u toj shemi vidim puno razlichitih interesa te konflikta istih na toj, po vama, jedinstvenoj strani, da i ne spominjem drugu/e strane. Dosta informacija koje vi ovdje prinosite, ja i vjerujem, ali je puno vishe stvari u koje ne vjerujem, kao konc logori, "Amero", 9/11 teorije itd... Samo razmislite o praktichnosti izvedbe toga sto vi tvrdite.

Sad se mi mozemo preseravati ovdje naprijed - nazad, ali konkretnog dokaza nema, ne postoji. Jedino vam je vrijeme na strani, i eto chekamo februar, konc logore, Amero i NWO....
_veleposlanik

#4145 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by _veleposlanik »

ahuseino wrote:

ja ipak mislim da je jedina nada od vas (dozvolite mi) oficijalista, ahuseino. ne sada zbog ove izjave... mislim da je jedini od kompletne grupe ostroumnih dijaloganata, cvrstih stavova i vlastitog ega, spreman na "kompromis" odnosno neku "zajednicku tacku", koja bi trebala biti bliza istini od oficijelnih i "teoretskih" stavova.

odlicno receno ahuseino, od sada necu govoriti: iluminati, masoni, cionisti, ashkenazi, liberalisti, kapitalisti itd vec cisto i lagano - slojevi. u pravu si, mnogo ljepse i prihvatljivije zvuci, tu se nemamo sta svadjati. i masa ce svakako prihvatiti cinjenicu da "svijetom upravljaju gospodarski slojevi" prije nego "iluminati".

o tome zasto ih niko nije raskrinkao... ja se jos uvijek upoznajem i chitam koliko mogu stici o ljudskom ponasanju, antropologiji, drustvenom ponasanju, prirodi covjeka i drustva... zaista opsirno polje i kljucna/polazna tacka za shvatanje osnovnih stvari drustava sa neke vise razine. primjer: zamisli monarh (kralj) jedne zemlje i zemljoradnik. njih dvojica razmisljaju o drustvu, drzavi, svijetu, ljudskoj naravi.... mozes li uociti ogromnu razliku u shvatanju prvog od drugog pojedinca? (umjesto zemljoradnik citaj prosjecni profesor, inzinjer, automehanicar, pa cak i sudac)... da ne bih svasta bubao, a jos dosta toga trebam da naucim, skraticu: sve dok ne budemo imali kraljevsku viziju svijeta i zivota u njemu, necemo znati o cemu se radi, mnoge stvari nam nece biti jasne.... naravno, ne moze svak biti kralj (zato postoji i shupljiranje o "plavoj krvi"), vec onaj koji zna. ne moze ni cijeli svijet biti svjestan u potpunosti o stanju i zbivanju, o toj antropologiji (tada bi nastala katastrofa ili haj ga znaj)...

ja sam ubijedjen, na osnovu mali milion zivotnih primjera i iskustava, da ti ljudi na vrhu, "slojevi", se igraju balansiranja i imaju u vidu nase zivote putem statistike. zamisli samo sta ti ljudi (u ovom slucaju kraljevi) znaju! skole su postavljene s jedinstvenim ciljem homogenizacije drustva - ne potenciraju se pojedinacni darovi i talenti vec se stvara jednoumna poslusna masa. za ovo imam "dokaze", koji su meni itekako validni.

jedina razlika je, sto smo, srecom, "slobodni" da chitamo sta zelimo, gledamo, slusamo i vjerujemo sta zelimo... to je jedina rupa ovog perfektno dizajniranog Matrixa, ili kako god ga zelite nazvati.

porucujem, jos jednom, Protokole Zionskih Mudraca. procitajte ih uvjereni da su laz, ali procitajte. to je "kraljevski" pogled koji danas upire u sve nas, samo sto nemam materijala da vam to dokazem...
Last edited by _veleposlanik on 03/12/2008 01:23, edited 1 time in total.
_veleposlanik

#4146 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by _veleposlanik »

ahuseino wrote:...i eto chekamo februar, konc logore, Amero i NWO....
rekao sam u vise navrata, ali evo jos jednom cu: koncentracioni logori ne moraju definitivno proraditi u februaru. to je kao da na svjetskom prvenstvu u fudbalu svi znamo da ce Brazil pobijediti, ali je takodjer veoma moguce da ih izbace u polufinalima...

rekao sam da cu, ukoliko budem imao dovoljno indicija oko tog stravicnog preokreta u americkom drustvu, "blagovremeno" obavijestiti. ja nisam Bog, niti radim za CIA-u, niti sam Obamin prijatelj :) (za svaki slucaj :D)

sve dok mi neko ne objasni naglo konstruisanje silnih koncentracionih logora po teritoriji USA (oko 600 cini mi se, sa kapacitetom od vise desetina hiljada ljudi po komadu), ja cu imati svoju opciju kao mogucnost. a za datume, recimo da svasta chitam :) mozda i previse a mozda i ne bih trebao. medjutim, chitao sam i o ekonomskom slomu kada niko od vas to nije znao, pa eto ispadoh pametna budala :)

Amero je davno najavljen, cak i na mainstream medijima ahuseino, mislim da bi to vec trebao znati. NWO je cinjenica koju elitni slojevi ucestalo ponavljaju, zadnji je bio Sarkozy na samitu G20...

sve veca masa zna za prevaru 11. septembra - a vrhunac toga ce vjerovatno znaciti "pocetak kraja", pa kakav god taj bio, iskreno se nadam...

pozdrav
jefferson

#4147 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jefferson »

Sad vozim na I85 kad iza mene State Trooper, sasro sam se od straha, kontam hoce me u Konc. logor :D
Risto Kuglarić

#4148 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by Risto Kuglarić »

Znači, ako sam dobro skonto, dogodine ako Bog da, more bit Amero i konc logori, a morebit i ne bude? Ako bude, ispada da si svo vrijeme bio u pravu. Ako ne bude,... ispada da si svo vrijeme bio u pravu... Pošteno.
zonbirile

#4149 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

samo bih podsjetio na temu-predsjednik Obama
Dalje tvrdim da je igrač krupnog kapitala,što je normala pogotavu za Ameriku,samim tim je pion,lutak.
Ne znam otkud tolika količina sarkazma od ljudi koji ništa konkretno o temi ne napišu,ako i komentarišu to je komentar vezan za diskutanta,a ne temu .Gospodo draga,pa nije poenta ko je u pravu,već u konstruktivnoj diskusiji.
Evo tvrdnje ,Hilari Klinton je nesposobni karijerista i izaziva negodovanje,kod mnogih.
Volio bih kometare o 16g unazad Buš,Klinton 2x,Buš 2x i sada Obama pokupio "najbolje" iz ovog i perioda prije,a savjetnici omladinci od preko 80g svaki-Volker,Kisinđer,Bržežinski.
zmajica

#4150 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zmajica »

e ljudi...

Hajde da se vi lepo dogovorite kako se slazete oko svega, pa da se moj muz (Unscard) odlepi od racunara i shvati da frustiranu zenu koja ga ne vidja??? :)

Ne znam kako vase zene, al meni moj muz nedostaje...
Post Reply