Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kataklinger wrote:
Padobranac, ogranicenja sam spomenuo jer je FreeSpirit najprije postavio odgovor od nekoga iz Unicredit banke koga vec, gdje oni sami spominju neka ogranicenja vezana za BiH i Paypal. Fokus je na Unicredit banci i njihovoj politici da umjesto Vise Electron izdaju MasterCard. Ja uskoro idem po novu karticu, ne bude li bas nikakve sanse da dobijem Visu Electron, adio Unicredit.
Ne prati svako detalje teme očigledno... Nama ostaje da provjerimo da li se može dobiti Visa Electron za nove korisnike, u ovom novom odgovoru mi nisu spomenuli da ne može. Provjerit ću i u našoj direkciji za svaki slučaj, tu me neće driblat jer mi neki rod radi pa ću dobiti info iz prve ruke
Ne moze se dobiti ja sam prosle sedmice pitao i ne znajuci ove detalje podigao mastercard, ali kao sto sam i rekao dok nadjem vremena da odem ugasicu racun i traziti 5KM koji su mi uzeli za izradu iste ko ispade ja trazio zamjenu iako mi je Visa vazila jos godinu ipo.
Ja sam zvao help desk i kao sto sam prije naveo nema vise Vise u Unicredit i nema direktnih uplata s paypal 100% potvrdjeno...
eeeeeee wrote:
Ne moze se dobiti ja sam prosle sedmice pitao i ne znajuci ove detalje podigao mastercard, ali kao sto sam i rekao dok nadjem vremena da odem ugasicu racun i traziti 5KM koji su mi uzeli za izradu iste ko ispade ja trazio zamjenu iako mi je Visa vazila jos godinu ipo.
Ja sam zvao help desk i kao sto sam prije naveo nema vise Vise u Unicredit i nema direktnih uplata s paypal 100% potvrdjeno...
Ja sam onda imao baš dobru nafaku, vrijedi mi ova Visa do 2019 a do tad će se valjda i paypal popravit
eeeeeee wrote:
Ja sam onda imao baš dobru nafaku, vrijedi mi ova Visa do 2019 a do tad će se valjda i paypal popravit
nemoj biti iznenadjen da te pozovu za par dana/mjeseci i daju mastercard, i naravno da ti uredno naplate izmjenu
Da li neko zna kako da se verifikujem paypal akaunt. Prije sam imao ali mi je istekla kartica i znam da je bilo jednostavno opcija "status: verified". Al kako je ovaj novi dizajn ne mogu da nadjem nikako. Upravo sam napravio novi akaunt i pise da je profil na 100% (Account created - Email address confirmed - Card added) ali opciju za verifikaciju kako bi dobio onaj kod od 4 broja iz banke, ne mogu nikako da nadjem. Pa ako ko zna..
hammers wrote:Da li neko zna kako da se verifikujem paypal akaunt. Prije sam imao ali mi je istekla kartica i znam da je bilo jednostavno opcija "status: verified". Al kako je ovaj novi dizajn ne mogu da nadjem nikako. Upravo sam napravio novi akaunt i pise da je profil na 100% (Account created - Email address confirmed - Card added) ali opciju za verifikaciju kako bi dobio onaj kod od 4 broja iz banke, ne mogu nikako da nadjem. Pa ako ko zna..
Traži u postavkama da vratiš stari izgled stranice, ne znam tačno koji tab je ali u donjem lijevom ćošku bude ta opcija
hammers wrote:Da li neko zna kako da se verifikujem paypal akaunt. Prije sam imao ali mi je istekla kartica i znam da je bilo jednostavno opcija "status: verified". Al kako je ovaj novi dizajn ne mogu da nadjem nikako. Upravo sam napravio novi akaunt i pise da je profil na 100% (Account created - Email address confirmed - Card added) ali opciju za verifikaciju kako bi dobio onaj kod od 4 broja iz banke, ne mogu nikako da nadjem. Pa ako ko zna..
Traži u postavkama da vratiš stari izgled stranice, ne znam tačno koji tab je ali u donjem lijevom ćošku bude ta opcija
evo, nasao sam ali mi ovo izbacuje
ova kartica je u pitanju. da li ova uopste moze? ja koliko znam, visa electron moze i ima ona tri broja pozadi
evo, nasao sam ali mi ovo izbacuje
ova kartica je u pitanju. da li ova uopste moze? ja koliko znam, visa electron moze i ima ona tri broja pozadi
Radi definitivnio, samo prvo aktiviraj karticu na bankomatu
Onda trazi iz banke cetvero cifreni kod od transakcije koju je napravio paypal i tada ce ti skinuti 3KM i unesi, nakon toga ce ti se verificirati i naravno vratiti te 3KM
eeeeeee wrote:Radi definitivnio, samo prvo aktiviraj karticu na bankomatu
Onda trazi iz banke cetvero cifreni kod od transakcije koju je napravio paypal i tada ce ti skinuti 3KM i unesi, nakon toga ce ti se verificirati i naravno vratiti te 3KM
Kako mislis da je aktiviram na bankomatu. Kartica se odavno koristi. Malo sam zaboravio ovo oko paypala ako nije mrsko da mi objasnis. Zar ne trebam od kuce zatraziti taj kod(kao na ovoj slici gdje nece da mi prihvati karticu?) Da li moze biti to, sto nemam kesa na kartici, tj. ima samo 3.50KM ja mislim
eeeeeee wrote:Radi definitivnio, samo prvo aktiviraj karticu na bankomatu
Kako mislis da je aktiviram na bankomatu. Kartica se odavno koristi. Malo sam zaboravio ovo oko paypala ako nije mrsko da mi objasnis. Zar ne trebam od kuce zatraziti taj kod(kao na ovoj slici gdje nece da mi prihvati karticu?) Da li moze biti to, sto nemam kesa na kartici, tj. ima samo 3.50KM ja mislim
ako je koristis odavno onda ne vidim razloga zbog cega je ne mozes koristiti, pogledaj jos jednom da li si sve unio ispravno...
Kod ces dobiti tek kad das dozvolu paypalu da ti skine s kartice cca 2$ i onda odes u banku ili pogledas na internet bankarstvu transakciju koja pocinje sa PP1234CODE, i onda ovaj 1234 ubacis za verifikaciju kartice.
Ali kazem ti tebi je problem sto ti ne prepoznaje karticu, ili je greska do tebe pa si pogresno unio cifre ili do banke...
Kad otvoriš ovaj link, da li ima tu negdje da piše nešto vezano za verifikaciju, ne mogu tačno da se sjetim jel 100% tu, pošto je moja kartica već verifikovana pa nema ništa o tome, ali tu je negdje
Saka wrote:To samo Raiffeisen uzima još 1%, Unicredit recimo to ne radi.
Ako je primanje u Eurima dobiješ tačno toliko u KM po kursu 1,95583.
samo jedno pitanje za sve one u RF ovih 1% jel banka uzima i kod placanja paypalom za svaku transakciju (ebay i sl)??? Ili samo kad se prima nova ili refund???
Banka naplaćuje konverziju 1% nema veze da li plaćaš ili primaš novac na svoj račun, jedino ako plaćaš ili primaš novac u KM onda nema konverzije, barem je kod mene bilo tako dok sam bio u RF a i sad je tako u BBI banci.