Šta trenutno čitate?

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply

Citate?

Sa zadovoljstvom!
1198
91%
Dovoljno je sto moram citat titlove na TV-u...
123
9%

Total votes: 1321

callmethebreeeze

#4126 Re: Šta trenutno čitate?

Post by callmethebreeeze »

komi wrote:danilo kiš
grobnica

nisam znao da je vako dobar :shock: :shock: :shock: :shock:
kis je kralj.
zelenashica

#4127 Re: Šta trenutno čitate?

Post by zelenashica »

Legenda o Ali-paši
E.Čolaković
cat-woman

#4128 Re: Šta trenutno čitate?

Post by cat-woman »

trenutno citam Jane Eyer :|
Salome_

#4129 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Salome_ »

lejlamo wrote:je li neko citao Julijanu Matanovic...? ...utisci....? :)
Ja sam čitala Bilješku o piscu, Zašto sam vam lagala i Laura nije samo anegdota. Izuzetno mi se svidjela. Njeni studenti u Hrvatskoj je baš i ne vole, naročito oni koji se furaju na postmodernizam i minimalizam, iako bih ja rekla da je u pitanju najprije snobizam, :roll: međutim, izuzetno sam probirljiva u literaturi i mogu reći da je mene oduševila neposrednošću i opisom svog života. Njena djela su djelimično autobiografska i upravo zato mi se i sviđaju. U svakom slučaju, preporučujem ti da uzmeš nešto da pročitaš i sama prosudiš. :)
Salome_

#4130 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Salome_ »

Eh, ja sam napokon kupila Don Rigobertove bilježnice i čitam. Knjiga je mnogo bolja od Pohvale pomajci, kojoj je nastavak.

Ono što sam htjela da pitam, zna li iko može li se u Sarajevu pronaći ova knjiga?

http://www.oceanmore.hr/knjiga.php?id_knjiga=8

Provjerila sam na COBISSU, ali vidim da je knjiga dostupna samo u Mostaru. :sad: Nije mi jasno kako sva dobra literatura iz Hrvatske jednostavno se zanemaruje i ne nabavlja u BiH. Bar ne u glavnom gradu.
realna do boli

#4131 Re: Šta trenutno čitate?

Post by realna do boli »

"Povratak" Victoria Hislop...izuzetno dobro napisana knjiga.Tek poslije prezivljenog rata u BiH mogu shvatiti i druge ratove i uzase koji su prezivljavali ljudi sirom svijeta. Uz ljubavnu tematiku jednostavno i dojmljivo opisan gradjanski rat u Spaniji.
Od iste autorice preporucujem i knjigu "Otok"...Otok za ljude oboljele od lepre u Grckoj.
Zena ima talenat da na jednostavan nacin prenese uzasne stvari bez pretjeranog opisivanja i pojedinosti, a opet, bar u meni, izazove jake emocije i slike.
sadmire

#4132 Re: Šta trenutno čitate?

Post by sadmire »

Procitao Posljednji kojot od Michaela Connelija, detektivski roman po mom ukusu, sa skroz neocekivanim razrjesenjem na kraju! Nisam do sada citao nista od ovog pisca, ali nakon ovoga cu sigurno jos nesto potraziti.

Sada sam presao na Kucu imama, prvih 60-ak strana je jako pitko i citljivo, nadam se da ce tako i ostati!?
Text Surfer

#4133 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Text Surfer »

sadmire wrote:Procitao Posljednji kojot od Michaela Connelija, detektivski roman po mom ukusu, sa skroz neocekivanim razrjesenjem na kraju! Nisam do sada citao nista od ovog pisca, ali nakon ovoga cu sigurno jos nesto potraziti.

Sada sam presao na Kucu imama, prvih 60-ak strana je jako pitko i citljivo, nadam se da ce tako i ostati!?
Kucu imama citao,nije losa knjiga
nacho_

#4134 Re: Šta trenutno čitate?

Post by nacho_ »

The valley of fear - Sherlock Holmes - Sir Arthur Conan Doyle :)
sadmire

#4135 Re: Šta trenutno čitate?

Post by sadmire »

nacho_ wrote:The valley of fear - Sherlock Holmes - Sir Arthur Conan Doyle :)
i ja citam avanture Sherlocka Holmsa, iz edicije od 12 knjiga, na svakom sajmu kupim po jednu dvije jer tada kostaju po pet KM, inace su osam, i bas sam jucer zavrsio jednu od njih pod nazivom Srebrna zvijezda.
Dobro mi dodje za opustanje, posebno kad su krace price u pitanju.
Jos par sajmova i imat cu kompletnu kolekciju!
iMacak

#4136 Re: Šta trenutno čitate?

Post by iMacak »

South Blue Mama wrote:
luda wrote:Lovac na zmajeve-Haled Hoseini (odlicna)
:thumbup: bash odlicna
:thumbup:
nOke93

#4137 Re: Šta trenutno čitate?

Post by nOke93 »

trenutno čitam: Mario Puzo - Četvrti Kennedy ! :thumbup: toplo preporucujem svima ;)

A inace sam veliki fan Sidneya Sheldona i njegova "ako docekam sutra" je po meni najbolje njegovo djelo. Prosto ti ne da da je pustis iz ruku :D
Pusti vodu!!!

#4138 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Pusti vodu!!! »

DIJETE 44 - Tom Rob Smit
Dobitnik nagrade Ijan Fleming

Kada strah ućutka naciju, jedan čovek mora reći istinu.

U Staljinovom Sovjetskom Savezu zločin ne postoji. Ali ipak milioni žive u strahu. Najmanja sumnja u nelojalnost ili pogrešna riječ u pogrešno vrijeme nevinu osobu može osuditi na smrt. Oficir Državne bezbjednosti Lav Demidov, ratni heroj i idealista, vjeruje da pomaže u stvaranju savršenog društva. Nakon što prisustvuje propitivanju jednog nevinog čoveka, Lav počinje da se koleba, i pošto dobije naređenje da sprovede istragu o svojoj ženi Raisi, primoran je da odluči kome je zaista odan.

A onda se dešava nemoguće. Ubica koji ne bira žrtve ostavlja svoj krvavi trag širom zemlje. Sve u šta je Lav ikada vjerovao ruši se. Iako su ga neprijatelji prokazali, a on i Raisa su protjerani, Lav rizikuje sve kako bi pronašao kriminalca čije samo postojanje država ne priznaje. U bjekstvu Lav otkriva da pravu opasnost ne predstavlja ubica koga pokušava da uhvati, već zemlja koju pokušava da zaštiti.

„Zaista nevjerovatan roman. Rijetka mješavina izuzetne pronicljivosti, izvrsnog pisanja i veoma originalne priče.“
Nelson de Mil
Neposlusna

#4139 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Neposlusna »

iMacak wrote:
South Blue Mama wrote:
luda wrote:Lovac na zmajeve-Haled Hoseini (odlicna)
:thumbup: bash odlicna

Knjiga je zaista odlicna.
Njegova druga knjiga " tisucu sjajnih sunca" je jos bolja.
Ja nisam mogla da je ispustim iz ruku, a da ne kazem sta sam suza prolila, citajuci je.
cava

#4140 Re: Šta trenutno čitate?

Post by cava »

cat-woman wrote:trenutno citam Jane Eyer :|
:thumbup: Nekada davno, moglo bi se ponovo pročitati.

Trenutno Robin Sharm - Redovnik koji je prodao svoj Ferrari, Rhonda Byrne - The secret i Eckhart Tolle - Moć sarašnjeg trenutka
saga

#4141 Re: Šta trenutno čitate?

Post by saga »

Image
Digla_da_kreci

#4142 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Digla_da_kreci »

Image
nOke93

#4143 Re: Šta trenutno čitate?

Post by nOke93 »

:thumbup: bash odlicna[/quote]

:thumbup:[/quote]

Knjiga je zaista odlicna.
Njegova druga knjiga " tisucu sjajnih sunca" je jos bolja.
Ja nisam mogla da je ispustim iz ruku, a da ne kazem sta sam suza prolila, citajuci je.[/quote]

BeatriceWL

#4144 Re: Šta trenutno čitate?

Post by BeatriceWL »

Možda nije trebalo da ovdje postavim pitanje, ali nisam našla neku pogodniju temu da pitam.

Dakle da li neko zna gdje se u BiH može kupiti knjiga Lamije Begagić " Jednosmjerno " ? Promovisana je u decembru.
minjonja

#4145 Re: Šta trenutno čitate?

Post by minjonja »

i ja samo da postavim jedno blic pitanje, izvinjavam se na offu: jesu li knjige saudina becirevica prevedene na njemacki ili engleski?
Eborg

#4146 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Eborg »

Koliko mi je poznato - nisu.
nacho_

#4147 Re: Šta trenutno čitate?

Post by nacho_ »

sadmire wrote:
nacho_ wrote:The valley of fear - Sherlock Holmes - Sir Arthur Conan Doyle :)
i ja citam avanture Sherlocka Holmsa, iz edicije od 12 knjiga, na svakom sajmu kupim po jednu dvije jer tada kostaju po pet KM, inace su osam, i bas sam jucer zavrsio jednu od njih pod nazivom Srebrna zvijezda.
Dobro mi dodje za opustanje, posebno kad su krace price u pitanju.
Jos par sajmova i imat cu kompletnu kolekciju!
dobar je sherlock :)
cellisto

#4148 Re: Šta trenutno čitate?

Post by cellisto »

Upravo zavrsila Gogoljeve "Mrtve duse" - apsolutno genijalno. Sad se dvoumim, da li da ponovo uzmem "Idiota" ili da pocnem Zolu, "Covjek zvijer"... :-?
luna09

#4149 Re: Šta trenutno čitate?

Post by luna09 »

Ja sam čitala O ljudima psima i mišima od Marka Šelića Marchela ali sam je na žalost oštetila(a posuđena je) Zato knjigoljupci molim vas ako iko zna gdje mogu nabaviti istu ,nije važno koliko košta javljajte.Nemam obraza vratiti je ovakvu. Hvala
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#4150 Re: Šta trenutno čitate?

Post by corolla02 »

evo prvih 30 stranica, otvoreno danas

Image
Post Reply