SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
mimsy

#4126 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by mimsy »

*mima* wrote:ja pisem iz iskustva.......meni je uzas....a ni artdeco nije nesto postojan....... :(
jesi li probala Be:Yu?Meni bude dosta dugo...Image
Gospoda Ministarka

#4127 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Gospoda Ministarka »

BJB wrote:
enisa wrote:
Gospoda Ministarka wrote:Kakav vam je onaj tecni ArtDeco puder sto je trenutno na akciji?
Jest BJB koristila, onaj hydra silk, kaze da je dobar
Ma probajte ga zene prvo, pa onda kupujte.. :D Meni se nije svidjalo pakovanje, uska ona bocica pa moras kasnije necim cackati da izvadis puder..
Je li mu bocica jedina mana? :D
Imam suho lice, koje nema potrebe da se malterise znaci treba mi neki lagan puder vise radi ujednacavanja tena.
Lounge Act

#4128 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lounge Act »

i kod mene je isto stanje, namjeravala sama ga kupit pa javim kakav je, samo vjerovatno da necu ici prije vikenda
Nadinka

#4129 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

semlaca wrote:Pozdrav lijepe dame, treba mi preporuka za tuš. Nako neki normalne cijene da se vježbam.
Jučer mi je jača polovica rekao da sam postala prava šmizla i da samo visim na forumu, a da šminka neće pokriti moj veliki stomak i celulit kad ga budem imala :shock: , onda mi je rekao da me voli kakva god da sam i da me neće voditi doktoru ako iskopam oči uvijačem trepavica (on je bio uzrok ovog komentara). Ja se prosto šokirala :shock: .
A onda mi je za praznik poklonio cvijeće i poklon bon u CM 50KM. Pa ko je tu lud???
Morala sam ovo s vama podjeliti.
Dusa nasa, ja mislim da sve ovo sto je rekao je popravio ovim bonom u CM-u i jasno se time deklarirao da je ZA tvoje sminkanje i druzenje s nama :)
A sto se tice celulita,reci ti njemu da mi imamo i temu Njgea tijela :D
Ma.Le.Na

#4130 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

semlaca wrote:Pozdrav lijepe dame, treba mi preporuka za tuš. Nako neki normalne cijene da se vježbam.
Jučer mi je jača polovica rekao da sam postala prava šmizla i da samo visim na forumu, a da šminka neće pokriti moj veliki stomak i celulit kad ga budem imala :shock: , onda mi je rekao da me voli kakva god da sam i da me neće voditi doktoru ako iskopam oči uvijačem trepavica (on je bio uzrok ovog komentara). Ja se prosto šokirala :shock: .
A onda mi je za praznik poklonio cvijeće i poklon bon u CM 50KM. Pa ko je tu lud???
:cry: :shock:
Michun

#4131 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

ma haj semlaca...pusti muske :) ti se lickaj kako i koliko tebi odgovara. dobra stvar da te voli kakva god da si.
nemaju pojma sta pricaju. svi se okrecu za dotjeranim i nasminkanim zenama. ko se okrece za nenasminkanim, u tenama i farmerkama? slabo ko :)
swirl

#4132 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by swirl »

*mima* wrote:ja pisem iz iskustva.......meni je uzas....a ni artdeco nije nesto postojan....... :(
Slazem se sa tobom, zaobilazim i Bourjois i ArtDeco
frt

#4133 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by frt »

'Jutro prije svega.

Ja mislim da je baš sladak, jer mi ovo nekako liči na malo slatkog umiljatog zezanja, a poklonom je zapravo rekao sve :)

Tuš, essence ili catrice, maleni su slatki, četkice su im tanke, mekane, lako se povuče tanka tanka crtica (ako ti to treba). Ne znam stavljati tuš, uvijek negdje nešto zeznem, ali sa ovim essence mi ide dobro..ne mogu tačno da se sjetim koje sam sve uzela, ali prepoznat ćeš jer osim crnih imaju i u bojama (plava, roza, ljubičasta...)..
A ovdje imaš recenziju nekih tuševa http://www.sminkerica.com/kozmetika/tek ... more-16279.

Ujedno, treba i meni pomoć..molim vas za preporukicu, i površne informacije su dobrodošle - treba mi svijetlo svijetlo bež sjena, ali isključivo mat, i ako znate da nije artdeco, one su mi premale i prebrzo se troše. Hvala!
Nadinka

#4134 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Max factor mono sjenice, mat je bas i skroz je svijetla:
Image

Inace super mi je burjois beige rose, svijetla je skroz, ali nije bas totalno mat
Partizzanka

#4135 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

joooooooj sto ih ne mogu kad su tetkeeeeee joooooooj necemo o njima na ovim lijepim stranama :)

po meni muski ne trebaju da gledaju nase nedostatke nego samo prednosti onako kako mi to kod njih gledamo :)

meni moj htio kupiti nesto i otisao po prodavnicama i pitao imaju li kakav kao paketic nesto spec za 8mart a one sve ga pogledale i rekle a zasto bi mi imali nesto za 8mart jel to nesto posebno :run: koja je ovo rupa! one se izborile za sebe i sad nista!

pa mi je umjesto krema i sminke (rekao je da je gledao sminku jer sam sad u tom fazonu hahaha) pospremio cijelu kucu :) - i rekao da ja sama sebi kupim sminku :)
Nadinka

#4136 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

a ova je divna, ja je mnogo volem:
Image
Michun

#4137 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Sto se tice "jedenja" karmina ja ima teoriju...imas zene koje jedu karmine i koje ne jedu. I tacka. :D Moja drugarica pojede i najskuplji i najjeftiniji...a ja, na poslu popravim jednom za cijeli dan. Sto ti je praxa :lol:
baby24

#4138 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by baby24 »

Nadinka wrote:a ova je divna, ja je mnogo volem:
Image
koji je ovo broj... bas je diiivna :-)
Nadinka

#4139 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Evo vam i mint zelena ko vole :)
Image
A ja bih i ovu:
Image

Samo su mi puno ljepse i kvalitetnije ove mono, od onih sto dodju tri u pakovanju
kakav nered

#4140 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by kakav nered »

Nadinka wrote:Max factor mono sjenice, mat je bas i skroz je svijetla:
Image

Inace super mi je burjois beige rose, svijetla je skroz, ali nije bas totalno mat

koji je broj?? :D
odavno ne mogu da potrefim na neku beige sjenu da mi se baš baš sviđa...obično sve imaju šljokice, bar malo...
ja trenutno koristim pupinu br.01 nije baš mat, ali mi je ok... i dugo traje...

ps. jel' zna netko gdje ima art deco sjena br.212??? ta mi je sjena bila baš super a ne mogu nigdje da je nađem :( ona je isto beige i kao mrvicu ide na roskasto... ako netko vidi pliiiiiz da mi javi :) hvala
baby24

#4141 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by baby24 »

jedini je problem, sto cini mi se duuuugo traju pa moRe biti dosadi :-)
Nadinka

#4142 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Baby, to je 08 beige rose, stvarno ej rpavo lijepa i njezna, moze se koristiti kao osnova za sve, ja sam je se ponovo sjetila nakon sto sma kupila bar 4 one svijetle art deco i sad opet samo nju stavljam :)
Partizzanka

#4143 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

uuu sto su ove lijepeeee
koliko one kostaju???
baby24

#4144 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by baby24 »

Nadinka wrote:Baby, to je 08 beige rose, stvarno ej rpavo lijepa i njezna, moze se koristiti kao osnova za sve, ja sam je se ponovo sjetila nakon sto sma kupila bar 4 one svijetle art deco i sad opet samo nju stavljam :)
imam neku slicnu od art deco, ali ova sto kazes izgleda moze da se kombinuje sa svakom.... joooooj bankrotiracu :-)
VenomousV

#4145 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

jutroooo =)

semlaca, uzmi onaj s-he sto sma ja govorila, predobar je...

ja sam catrice neki dan uzela, ustvari uzela eye liner pen, tesko se skida i ostaje plavo kad skines...

sh-e je oko 6 KM, predobar i duuuuuuuugo traje (ja ga svaki dan stavljam)
Nadinka

#4146 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

kakav nered wrote:
Nadinka wrote:Max factor mono sjenice, mat je bas i skroz je svijetla:
Image

koji je broj?? :D
odavno ne mogu da potrefim na neku beige sjenu da mi se baš baš sviđa...obično sve imaju šljokice, bar malo...
ja trenutno koristim pupinu br.01 nije baš mat, ali mi je ok... i dugo traje...

ps. jel' zna netko gdje ima art deco sjena br.212??? ta mi je sjena bila baš super a ne mogu nigdje da je nađem :( ona je isto beige i kao mrvicu ide na roskasto... ako netko vidi pliiiiiz da mi javi :) hvala
To je Max Factor Earth Spirits Eye Shadow Pebble, ja sam je nekad davno kupila, ali ej ne koristim, valjda nisam bas ljubitelj mat sjenica a kupila sma je da bih postigla onaj look samo kreon malo zamrljan i ta sjenica :D
Nadinka

#4147 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Partizzanka wrote:uuu sto su ove lijepeeee
koliko one kostaju???
Pokusavam se sjetiti, ali nemam pojma, davnoi sam kupila, one trostruke budu oko 20 km cini mi se, a ovejednostruke hm mozda od 8-10 km, ali kao neko zna nek napise :)
kakav nered

#4148 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by kakav nered »

Nadinka wrote:
kakav nered wrote: To je Max Factor Earth Spirits Eye Shadow Pebble, ja sam je nekad davno kupila, ali ej ne koristim, valjda nisam bas ljubitelj mat sjenica a kupila sma je da bih postigla onaj look samo kreon malo zamrljan i ta sjenica :D
Hvala :) ja volim samo mat... i to ove zemljane tonove... od sjena imam samo bež i smeđe :D inače sam strašno smotana kad je šminkanje u pitanju... za razliku od vas ovdje :)
Nadinka

#4149 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Gdje kupujete BeYu kozmetiku, nekad sam u Samshopu kupovala njihove sjene, bile su diiivne
Image

A tek ova paleta, kao je neko negdje vidi nek prijavi :)
Image
mimsy

#4150 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by mimsy »

Nadinka wrote:Gdje kupujete BeYu kozmetiku, nekad sam u Samshopu kupovala njihove sjene, bile su diiivne
Image

A tek ova paleta, kao je neko negdje vidi nek prijavi :)
Image
Ja u Sam shopu :D doduse nisam otisla tamo ima godina,mozda vise i ne prodaju.
Post Reply