Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post Reply
bejzik

#4126 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by bejzik »

i ovo ljeto SVI U NEUM :bih: :thumbup: :kraljicatrotoara:
PM72

#4127 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by PM72 »

bejzik wrote: 20/12/2024 11:02 i ovo ljeto SVI U NEUM :bih: :thumbup: :kraljicatrotoara:
Bio u Neumu 1986 i kad je bila korona.I nemam više namjeru zalaziti u klasični ustaški brlog.
dr_Evil

#4128 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by dr_Evil »

Meni su cool tipovi sta iz patriotizma idu u Neum :D

Preseliti familiju u Neum - najveci moguci patriotizam

Potrositi pare i vratiti se u Sarajevu - vrhunski patriotski promasaj.
dr_Evil

#4129 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by dr_Evil »

DonieBrasco wrote: 20/12/2024 10:49
DebelinJoe wrote: 19/12/2024 22:21 Btw, ko je ova lijepa ADZ - ovka?

Image
Mislim da je ovo Daniela Matic nova predsjednica Opcinskog vijeca Neum.
@karanana , potrebno nam je tvoje strucno misljenje o kompetencijama nove predsjednice Opcinskog vijeca Neum.
bejzik

#4130 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by bejzik »

ja npr ne idem na jahorinu (ako ne moram) jer djeluje 100% srpsko 0% bosansko (bošnjačko)

Neum nije "ustaski brlog" kako ovaj iznad napisa - doduše ima puno hrvatstva i ustaštva ali ima i mnogo BH šmeka masu je likova u dresovima BH reprezentacije, otvoreno se nose kajle sa ne-hrvatskom simbolikom, štandovi suvenira masovno imaju zastavu BiH (uz HR) i masu suvenira sa BH simbolikom, zastave BiH se uredno viore na floti granične policije, zgradi GP i dr.

:bih: :bih: :bih: :bih:

ps. Neum nam je jedini izlaz na more i druge međunarodne vode pa ko ima imalo patriotske svijesti taj grad bi mu trebao biti u prioritetima
bejzik

#4131 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by bejzik »

sime_cipol wrote: 20/12/2024 10:39
bejzik wrote: 20/12/2024 10:37 Image

da ne otvaram novu temu - ako nije mjesto ovdje molim prebacite

nešto gledam ovaj stari grb federacije
ove zvijezde što simboliziraju kantone
zašto nisu petokrake nego šestokrake ?
Tako covjek dizajnirao
ko je dizajner
DebelinJoe

#4132 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by DebelinJoe »

dr_Evil wrote: 20/12/2024 11:14
DonieBrasco wrote: 20/12/2024 10:49
DebelinJoe wrote: 19/12/2024 22:21 Btw, ko je ova lijepa ADZ - ovka?

Image
Mislim da je ovo Daniela Matic nova predsjednica Opcinskog vijeca Neum.
@karanana , potrebno nam je tvoje strucno misljenje o kompetencijama nove predsjednice Opcinskog vijeca Neum.
I milf kompetencije gospođe premijerke...Uh kakav dekolte teta Borjana ima...
palermo

#4133 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by palermo »

bejzik wrote: 20/12/2024 11:18 ja npr ne idem na jahorinu (ako ne moram) jer djeluje 100% srpsko 0% bosansko (bošnjačko)

Neum nije "ustaski brlog" kako ovaj iznad napisa - doduše ima puno hrvatstva i ustaštva ali ima i mnogo BH šmeka masu je likova u dresovima BH reprezentacije, otvoreno se nose kajle sa ne-hrvatskom simbolikom, štandovi suvenira masovno imaju zastavu BiH (uz HR) i masu suvenira sa BH simbolikom, zastave BiH se uredno viore na floti granične policije, zgradi GP i dr.

ps. Neum nam je jedini izlaz na more i druge međunarodne vode pa ko ima imalo patriotske svijesti taj grad bi mu trebao biti u prioritetima
Apsolutno. O Neumu kao ustaskom brlogu pricaju oni koji nikad u njega ne idu. Politika je ista kao I svugdje gdje su Hrvati vecina, ro nije tajna, al kao sto ti rece, kad si u Neumu ti osjecas da si u BiH. Za razliku od.mnogih drugih gradova I gradica.
dr_Evil

#4134 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by dr_Evil »

bejzik wrote: 20/12/2024 11:18
Naravno, ali zato kazem ako ces se preselit, inace..

kad se sjetim:
Iz HDZ-a BiH su, između ostalog, postavili pitanje izgradnja mosta “utiče na geopolitičke vidike bošnjačkih lidera u pogledu bosansko (hercegovačkog) juga?”.

“Još 1995. godine, tzv. bošnjački intelektualci pod palicom Ibrahima Bušatlije i Bosanskog pomorskog društva (sa sjedištem u Vogošći) izdali su svojevrsni manifest pod nazivom „Bosansko primorje i Neum“ u kojem su sadržani geopolitički pogledi na prostor Neuma i izgradnje pomorske luke na tom prostoru. Veliki san spomenutog Bušatlije, još 1995. godine predviđao je Neum kao strateško uporište bosanskih ciljeva i izlaska na more kao i pokušaja direktnog utjecaja na taj prostor kroz izgradnju morske luke, a samim time i izmjene etničkog sastava kojim bi tadašnji bošnjački lideri uspjeli poklopiti jedini prostor na kojem je BiH imala pristup moru. Konjic i Jablanica (plus Stolac i Neum) predstavljao je tzv. zelenu transverzalu kojom bi Sarajevo dugoročno dirigiralo i koji bi držali direktno pod svojom kontrolom, a samim time i uvjetovali sve buduće projekte”, ističe se u HDZ-ovom saopštenju za javnosti.

Prema ocjeni akademika Filipovića, izneseni navodi su glupost, koja nema veze sa stvarnošću.

“HDZ BiH kao premisu za sve svoje navode ima to da postoje nekakve hrvatske, od BiH kao cjeline, nezavisne teritorije. To je nonsens i laž. To je herceg-bosanska konstrukcija, koja je u Hagu osuđena kao zločinački poduhvat. Nema nigdje nikakvih hrvatskih, srpskih, muslimanskih, odnosno bošnjačkih ekskluzivnih teritorija. Sva teritorija je teritorija države BiH koja jedina postoji”, poručio je akademik Filipović.

On je istakao kako BiH je, kao država, dužna da razvija svoje potencijale, te da niko ne može da joj osporava pravo na to.

“Pošto imamo izlaz na more 23 kilometra, imamo mogućnost, dužnost i pravo, po svim međunarodnim zakonima, da u interesu naše cijele zemlje razvijamo taj prostor”, dodao je akademik Filipović.

On je naveo kako su zvaničnici HDZ-a BiH zaboravili da je BiH istorijski pomorska zemlja, te je podsjetio da je BiH Dubrovniku poklonila Pelješac, ali i da je držala pola Dalmacije i Klek.

“Oni ne vode računa o tome i misle da je to hrvatsko. Ne, to je bosanskohercegovačko. Ali oni neprestano podstiču tu svinjariju, to je ogavni hrvatski nacionalizam koji više nije ni prikriven”, smatra akademik Filipović.

On je zaključio da BiH, u konačnici, treba da ocijeni da li je strateški i infrastrukturno gradnja Pelješkog mosta korisna za nju, a ne da to ocjenjuju stratezi iz Hrvatske.
dr_Evil

#4135 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 20/12/2024 13:41

Apsolutno. O Neumu kao ustaskom brlogu pricaju oni koji nikad u njega ne idu. Politika je ista kao I svugdje gdje su Hrvati vecina, ro nije tajna, al kao sto ti rece, kad si u Neumu ti osjecas da si u BiH. Za razliku od.mnogih drugih gradova I gradica.
Mozemo da se tjesimo susjed. Ali onda se sjeti reakcije oko otvaranja dzamije koja je blize Stocu nego Neumu ;)
PM72

#4136 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by PM72 »

bejzik wrote: 20/12/2024 11:18 ja npr ne idem na jahorinu (ako ne moram) jer djeluje 100% srpsko 0% bosansko (bošnjačko)

Veliš da Neum nije ustaški brlog pa onda doduše ima puno ustaštva...
Oni bi najviše voljeli da im se pošalju pare i da ne dolazimo,da nas ne gledaju.Rođak ima stan u Neumu još od prije rata i kad mi je pričao kakve je imao pozive,pritiske i probleme da istjera hercegovca što se uvalio...i policajci su mu otvoreno govorili da mu je najbolje da proda i da ide...sad su se samo smirili a sa visine i gadošću gledaju pokrivene žene,bosansku papaniju i uzvike babo vidi me kako ronjam..jednostavno,gadi mi se to mjesto
A patriotizam mi je davno ispuhao
dr_Evil

#4137 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by dr_Evil »

PM72 wrote: 20/12/2024 13:56
Ma znas kako je, para busi gdje burgija nece. Kad donosis pare svako te pusti da radis sta hoces ona 2 mjeseca, jer onda 10 mjeseci mogu da uzivaju. Sve se tebi napravi da se osjecas ugodno, a dok se ti osjecas ugodno obala se upise na opstinu, zabrana izgradnje stanova se postavi da se ne bi ko slucajno mogao doseliti, mozes kupiti apartman ali nemas pravo ziviti u njemu :D

Genijalno!
palermo

#4138 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 20/12/2024 13:46

Mozemo da se tjesimo susjed. Ali onda se sjeti reakcije oko otvaranja dzamije koja je blize Stocu nego Neumu ;)
To je politika, al ti u Neumu mozes da gledas reprezentaciju BiH I da navijas za nju a da te neko boom u glavu ne pogodi. Gdje to mozes u ovom dijelu Mostara koji neki zovu ( ja ne) zapadni Mostar
dr_Evil

#4139 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 20/12/2024 14:11

To je politika, al ti u Neumu mozes da gledas reprezentaciju BiH I da navijas za nju a da te neko boom u glavu ne pogodi. Gdje to mozes u ovom dijelu Mostara koji neki zovu ( ja ne) zapadni Mostar
Mozes li to uraditi u decembru? Ili samo za vrijeme sezone kad je 10.000 Bosnjaka na plazi?
palermo

#4140 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 20/12/2024 14:13
palermo wrote: 20/12/2024 14:11

Mozes li to uraditi u decembru? Ili samo za vrijeme sezone kad je 10.000 Bosnjaka na plazi?
Ljeti mozes svugdje. U December, sigurno u par kafana I restorana.

Al ti si ovdje zapravo dao dobar slagvort, 10 000 Bosnjaka....koji donose Bosnu I Hercegovinu, svoje ideje, zastave, razmislja ja, obicaje, nekad je to bilo dva mjeseca, danas je vec pet mjeseci, sutra ce to biti konstanta. Neum je zapravo dobar primjer kako se zivotom uvlaci mjesto u BiH.....uprkos politici.
bejzik

#4141 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by bejzik »

Oni bi najviše voljeli da im se pošalju pare i da ne dolazimo,da nas ne gledaju.Rođak ima stan u Neumu još od prije rata i kad mi je pričao kakve je imao pozive,pritiske i probleme da istjera hercegovca što se uvalio...i policajci su mu otvoreno govorili da mu je najbolje da proda i da ide...sad su se samo smirili a sa visine i gadošću gledaju pokrivene žene,bosansku papaniju i uzvike babo vidi me kako ronjam..jednostavno,gadi mi se to mjesto
rekao sam "ima puno hrvatstva" i dodao "ustaštva" bez "puno"

žao mi je zbog tog rođaka - pravda je spora ali će biti zadovoljena nadam se

taj uzvik "babo vidi me kako ronjam" pokazuje tvoj animozitet prema ruralnim dijelovima Bosne i kontam što ti se gadi, ti svakako imaš pravo i slobodu šta će ti se gaditi, a šta sviđati

pozdravljam te s 2 razglednice :mrgreen:

Image

Image
bejzik

#4142 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by bejzik »

evo još 2 nek ti se nađe

Image

Image

Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#4143 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Bobi »

Moglo bi se s druge strane Kleka napravit kakav plinsko-naftni terminal :D .
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#4144 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Bobi »

bejzik wrote: 20/12/2024 11:22 ko je dizajner
Avraham Cohen
bejzik

#4145 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by bejzik »

Bobi wrote: 20/12/2024 14:57 Moglo bi se s druge strane Kleka napravit kakav plinsko-naftni terminal :D .
ma hladnjikavo :mrgreen:

Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4146 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Truba »

skandal-u-belgiji-kondukter-zavrsio-pod-istrakom-nakon-sto-je-putnike-pozdravi-s-bonjour-1824878

https://www.vecernji.hr/lifestyle/skand ... ur-1824878

Jedan peni blokira sve u sarajevu a ocekuje se da nece biti blokiranja plinivoda i terminala klek
PM72

#4147 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by PM72 »

bejzik wrote: 20/12/2024 14:47

rekao sam "ima puno hrvatstva" i dodao "ustaštva" bez "puno"

žao mi je zbog tog rođaka - pravda je spora ali će biti zadovoljena nadam se

taj uzvik "babo vidi me kako ronjam" pokazuje tvoj animozitet prema ruralnim dijelovima Bosne i kontam što ti se gadi, ti svakako imaš pravo i slobodu šta će ti se gaditi, a šta sviđati

pozdravljam te s 2 razglednice :mrgreen:

Image

Image
Ljudino...svi idu gdje im godi....ja papaniju i ufurane ne gotivim...patriotizam ispuhao nakon 3,5 godine rova,uniforme,puške i nepravde.Pusti me da ostatak života proživim gdje mi je onoj stvari ćeif.Neum to sigurno nije.
kakabanja213

#4148 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by kakabanja213 »

Ja bih pitao studente mostarskog Univerziteta, bosnjacke nacionalnosti, koji su 93ce pohadjali nastavu u Neumu, a koji su zivu glavu spasili kvalitetnim plivanjem slobodnim stilom, za njihovo misljenje da li je Neum ustasko leglo.
palermo

#4149 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by palermo »

kakabanja213 wrote: 20/12/2024 16:36 Ja bih pitao studente mostarskog Univerziteta, bosnjacke nacionalnosti, koji su 93ce pohadjali nastavu u Neumu, a koji su zivu glavu spasili kvalitetnim plivanjem slobodnim stilom, za njihovo misljenje da li je Neum ustasko leglo.
Bogami je to pitanje bezveze.

Nego, meni nikako nije jasno kako ljudi zovu Neum ustaskim legloom redovno idu na hrvatsku obalu, jal u Gradac,Brist, Tucepe...
No Mind

#4150 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by No Mind »

Donald Trump pozvao EU da uveze više plina i nafte iz SAD-a ili "tarife idu do kraja"

https://www.klix.ba/biznis/privreda/don ... /241220154

Ovi lokalni ruski etnoigraci sto bi da sabotiraju i razvlace juznu interkonekciju i koji misle da ce TVump da bude dobar drugar sa proruskim europskim desnicarima, nesto me asicira na:

Image
Post Reply