Fikret (srebrena malina) i respiratori

Locked
Zijo77

#4126 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Zijo77 »

Skoro četrdeset godina sam živio u socijalizmu i većina je imala crvene knjižice! Ideologija je bila marksizam. Marksizam je u sebi imao i nauke, ali je propao kada se pretvorio u ideologiju. Sve ovo od dolaska SDA na vlast me stalno podsjeća na onaj period socijalizma. Marksizam je munjevito zamjenjen Islamom, a crvene knjižice zelenim! Lopovi su se u onom sistemu zaklinjali Titom, a sada se zaklinju Allahom. Umjesto pozdrava "Zdravo drugovi", sada imamo pozdrav "Selam Alejkum". U onom sistemu smo imali pionire u osnovnoj školi, sada imamo vjeronauku u obdaništu. Ipak ima priličnih razlika onda i sada! Onda su lopovi završavali na robiji, a sad "institucije rade svoj posao"! Kada institucije tj.,tužilaštva i sudovi odrade posao, u zatvorima nema nikoga! Velika razlika je i u tome što su onda lopovi robijali za relativno male sume. Sada se radi o milionima! Naravno, treba spomenuti da su onom sistemu funkcioneri često mijenjali stanove, a i to je bila prilična pljačka! U onom sistemu se moralo i narodu davati pa su se gradile škole, bolnice, odmarališta itd. Sada se u svakoj mjesnoj zajednici napravi džamija u kojima kako kaže pjesnik Subašić, "možeš ogrijati ruke kada si gladan i dobiti instrukcije kako pravilno popuniti glasački listić"!
U onom sistemu je lopovu bilo vrlo opasno na sudu zaklinjati se Titom. Mogao je zbog toga fasovati još koju godinu. Sada lopov sasvim hladno pominje Allaha, a stranka mu to uzme kao veeeeliki plus! Čak ga bivši reis pohvali kao junaka.
Nemam nostalgiju za socijalizmom ili onom državom!
hillbill

#4127 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by hillbill »

JThomas wrote: 18/05/2020 22:04 i to se kupuje samo da se kupi i rastali. jer protesta nema i neće biti, svako ko bi ih mogao organizovati također je odavno kupljen.
nemoj tako....ima i onih koji su otjerani
hillbill

#4128 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by hillbill »

Zijo77 wrote: 18/05/2020 22:10 Skoro četrdeset godina sam živio u socijalizmu i većina je imala crvene knjižice! Ideologija je bila marksizam. Marksizam je u sebi imao i nauke, ali je propao kada se pretvorio u ideologiju. Sve ovo od dolaska SDA na vlast me stalno podsjeća na onaj period socijalizma. Marksizam je munjevito zamjenjen Islamom, a crvene knjižice zelenim! Lopovi su se u onom sistemu zaklinjali Titom, a sada se zaklinju Allahom. Umjesto pozdrava "Zdravo drugovi", sada imamo pozdrav "Selam Alejkum". U onom sistemu smo imali pionire u osnovnoj školi, sada imamo vjeronauku u obdaništu. Ipak ima priličnih razlika onda i sada! Onda su lopovi završavali na robiji, a sad "institucije rade svoj posao"! Kada institucije tj.,tužilaštva i sudovi odrade posao, u zatvorima nema nikoga! Velika razlika je i u tome što su onda lopovi robijali za relativno male sume. Sada se radi o milionima! Naravno, treba spomenuti da su onom sistemu funkcioneri često mijenjali stanove, a i to je bila prilična pljačka! U onom sistemu se moralo i narodu davati pa su se gradile škole, bolnice, odmarališta itd. Sada se u svakoj mjesnoj zajednici napravi džamija u kojima kako kaže pjesnik Subašić, "možeš ogrijati ruke kada si gladan i dobiti instrukcije kako pravilno popuniti glasački listić"!
U onom sistemu je lopovu bilo vrlo opasno na sudu zaklinjati se Titom. Mogao je zbog toga fasovati još koju godinu. Sada lopov sasvim hladno pominje Allaha, a stranka mu to uzme kao veeeeliki plus! Čak ga bivši reis pohvali kao junaka.
cuj.... onda lopovi robijali za male sume....pa i sada robijaju za male sume...ukro metar drva ...ukro biciklo....ufatili ga na pijaci da svercuje......
to su udarni naslovi u novinama......ko im je kriv sto kradu na malo
Maharadza

#4129 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Maharadza »

MorningStar wrote: 18/05/2020 21:59
Billy The Pljuc wrote: 18/05/2020 21:55 :lol: :lol: :lol:

Što smo protestvovali - protestvovali smo, samo jako:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajev ... /200518135

Džast sejing, i u ovu nabavku su se ugradili, to će Hadvokat nabaviti.

Tuci i kupaj stoku....
Vasa policija u sluzbi naroda :D :lol:
Pa u neku ruku i jeste, pošto ovdje očito ovce nikada neće izaći na proteste ili nešto ozb., ali zato će to prvi i jedini uraditi uhljebi i paraziti čim zakasni koja plata pa se pobune protiv svojih feudalnih "lordova" i gazdi, e njih će ovo prskati najvjerovatnije (aBd), a narod je davno digao ruke od svega, najprije od sebe i svoje budućnosti u ovoj zemlji!
Kamper

#4130 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Kamper »

mk ultra wrote: 18/05/2020 18:13 Nema sanse da nije znao, evo sve i da su treca lica sve dogovorila i da njegovu firmu koriste za "dobrotovorno djelo" on je svjesno prekrsio dosta zakona i uzeo opet sve na sebe, a da je toliko glup ne vjerujem... jako smisljeno i organizovano, na Allahovom putu u sred ramazana ali ne odustaju :thumbup:
Ne da nije znao nego je ovo njegova ideja koju je plasirao preko ahbaba Ramica. Svi se ugradili u nju samo sto su postali bahati i kontali lako cemo.
NediM17

#4131 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by NediM17 »

TheMule

#4132 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by TheMule »

PM72 wrote: 18/05/2020 19:00 A hoćemo li mi njima? Ja jok.Kažu-nije musliman ko ne halali.Baš me briga.Haram im bio svaki fening što su od sirotinje,staraca,djece bolesnih...prisvojili.
A ko to kaze? Lopovi sto kradu... Za ovo se gubi glava u islamskim zemljama, ili bar ruka
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4133 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by japin_mutapi »

MorningStar wrote: 18/05/2020 21:59
Billy The Pljuc wrote: 18/05/2020 21:55 :lol: :lol: :lol:

Što smo protestvovali - protestvovali smo, samo jako:

Džast sejing, i u ovu nabavku su se ugradili, to će Hadvokat nabaviti.

Tuci i kupaj stoku....
Vasa policija u sluzbi naroda :D :lol:
Pa izgleda da su se poceli spremat za ono sto im i jeste posao. Da brane vladu i vlastodrsce(od naroda). Do sada im nisu trebale ozbiljnije pripreme.

Cega se boje? Da nije pocelo da vri, pomalo, ponegdje?
Vazduh treperi kao da nebo gori. Jel vuna?

Nije bez razloga ovo vozilo kupljeno.
Osim sto su se, naravno, ugradili.
poostar

#4134 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by poostar »

Zijo77 wrote: 18/05/2020 22:10 Skoro četrdeset godina sam živio u socijalizmu i većina je imala crvene knjižice! Ideologija je bila marksizam. Marksizam je u sebi imao i nauke, ali je propao kada se pretvorio u ideologiju. Sve ovo od dolaska SDA na vlast me stalno podsjeća na onaj period socijalizma. Marksizam je munjevito zamjenjen Islamom, a crvene knjižice zelenim! Lopovi su se u onom sistemu zaklinjali Titom, a sada se zaklinju Allahom. Umjesto pozdrava "Zdravo drugovi", sada imamo pozdrav "Selam Alejkum". U onom sistemu smo imali pionire u osnovnoj školi, sada imamo vjeronauku u obdaništu. Ipak ima priličnih razlika onda i sada! Onda su lopovi završavali na robiji, a sad "institucije rade svoj posao"! Kada institucije tj.,tužilaštva i sudovi odrade posao, u zatvorima nema nikoga! Velika razlika je i u tome što su onda lopovi robijali za relativno male sume. Sada se radi o milionima! Naravno, treba spomenuti da su onom sistemu funkcioneri često mijenjali stanove, a i to je bila prilična pljačka! U onom sistemu se moralo i narodu davati pa su se gradile škole, bolnice, odmarališta itd. Sada se u svakoj mjesnoj zajednici napravi džamija u kojima kako kaže pjesnik Subašić, "možeš ogrijati ruke kada si gladan i dobiti instrukcije kako pravilno popuniti glasački listić"!
Kralo se i tada samo sto nije bilo interneta i novinara da to otkriju.
U mene sestra zaglavila u bolnicu 85-86 godine, otac morao da "podmaže" sve od portira do doktora.
I tako je bilo za sve.
I tako je bilo gdje god da su komunjare vladale.
mayab

#4135 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by mayab »

joe_black

#4137 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by joe_black »

Garant imaju more dokaza ili im jos samo malo fali za optuznice:) hahahahah
sumirprimus

#4138 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by sumirprimus »

ti ko onaj mensur na temi o onom momku sto pogide na ilidzi, samo u kontru pa i nazor.
al-em

#4139 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by al-em »

Jel moguce da se hajat odrekao fikreta? Emisije na kojima je bio su preuredjene i njega nema, a neki svrakici ga otvoreno pljuju po fb.
armin071

#4140 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by armin071 »

sumirprimus wrote: 19/05/2020 11:18 ti ko onaj mensur na temi o onom momku sto pogide na ilidzi, samo u kontru pa i nazor.
Nije lahko danas dnevnicu zaraditi. Neka čovjeka nek se trudi....
Roccohljup

#4141 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Roccohljup »

al-em wrote: 19/05/2020 11:56 Jel moguce da se hajat odrekao fikreta? Emisije na kojima je bio su preuredjene i njega nema, a neki svrakici ga otvoreno pljuju po fb.
Možda im vokri što ih je isključio iz tala :D :D :D
Billy The Pljuc

#4142 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Billy The Pljuc »

JThomas

#4143 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by JThomas »

pitanje: ko i kako je napravio specifikaciju na osnovu koje su se kupili respiratori?

odgovor: na osnovu zahtjeva federalnog zavoda za javno zdravstvo i pregleda potreba zdravstvenih institucija na području federacije bih.

:roll: :lol:
Salah ad-Din

#4144 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Salah ad-Din »

Jesam jedini primjetio da je ovo vozilo nabavila firma KM trade, firma od advokata Fahrudina Solaka (ili griješim). Pa ovo stvarno nema smisla, ubiše ljudi raztaljujući se :roll:

EDIT - vidim poništen je tender, al jbg probali su
costacurta

#4145 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by costacurta »

Billy The Pljuc wrote: 19/05/2020 12:12 :lol: :lol: :lol:

Bolje da niste ni odgovarali....

https://www.klix.ba/vijesti/bih/fucz-je ... /200519061
"Vidi sliku"
Kae
"Vidio"

Jao sramote i bruke u pm.
Jao bahatosti i bezobrazluka. Jao izvještaja i govana. Nakon što su 3 puta prolongirali sad šalju ovo goFno od izvještaja.
todd_smith

#4146 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by todd_smith »

al-em wrote: 19/05/2020 11:56 Jel moguce da se hajat odrekao fikreta? Emisije na kojima je bio su preuredjene i njega nema, a neki svrakici ga otvoreno pljuju po fb.
kako neko rece cak su ga i sa sajta i slicno makli, slike mu ne mozes naci :lol:
Billy The Pljuc

#4147 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Salah ad-Din wrote: 19/05/2020 12:13 https://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajev ... /200518135

Jesam jedini primjetio da je ovo vozilo nabavila firma KM trade, firma od advokata Fahrudina Solaka (ili griješim). Pa ovo stvarno nema smisla, ubiše ljudi raztaljujući se :roll:

Ma nisi, juče sam pisao o tome, nemoj da sumnjaš da će i na novom tenderu KM Trade dobiti posao, osim ako neka nova firma koja nije do sada izofirana bude sa najboljom ponudom.

;-) :thumbup: :lol: :lol: :lol:
Billy The Pljuc

#4148 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

costacurta wrote: 19/05/2020 12:26
Billy The Pljuc wrote: 19/05/2020 12:12 :lol: :lol: :lol:

Bolje da niste ni odgovarali....

https://www.klix.ba/vijesti/bih/fucz-je ... /200519061
"Vidi sliku"
Kae
"Vidio"

Jao sramote i bruke u pm.
Jao bahatosti i bezobrazluka. Jao izvještaja i govana. Nakon što su 3 puta prolongirali sad šalju ovo goFno od izvještaja.
Ja iskreno nisam bolje ni očekivao, ovo mora da je Sanita pisala, ja kakvih se govana tamo navuklo nije za povjerovati.

Tragikomedija u pravom smislu riječi, ove treba tući i ne dati im plakati, pišaju se po državi (jes da je nema al' jbga), o nama da i ne govorim. Baš me interesuje odgovor institucija na sve ovo, malo je reći da trebaju tražiti ostavke sve i jednog zaposlenog tamo sa sve čistačicom i kafe kuharicom.

:lol: :lol: :lol: Unfuckingbeliavable....
dzipalo

#4149 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by dzipalo »

hillbill wrote: 18/05/2020 22:22
cuj.... onda lopovi robijali za male sume....pa i sada robijaju za male sume...ukro metar drva ...ukro biciklo....ufatili ga na pijaci da svercuje......
to su udarni naslovi u novinama......ko im je kriv sto kradu na malo
I onda su robijali nepogodni, a Titini haveri (citaj pogodni) uzivali u plijenu.
Kamper

#4150 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Kamper »

Salah ad-Din wrote: 19/05/2020 12:13 https://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajev ... /200518135

Ne, nisi jedini. ;)
http://ba.n1info.com/Vijesti/a434712/Sa ... on-KM.html
Locked