Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
SaraFina

#4126 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

Chef_Sale wrote:
SaraFina wrote:..
Nije Žuja svjetski poznato pivo.
Nije naširoko poznato, no nije niti nepoznato.
Ožujsko je osvojilo zlatnu medalju na međunarodnoj pivarskoj nagradi Australije u kategoriji najboljih europskih lager piva.
Šta ćemo sad?

Grohotom se smijem. Eto šta. Na policama u EU je i pored priznanja zastupljeno sa koliko %? :D
nosara

#4127 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by nosara »

SaraFina wrote:
almir90 wrote:Mora ti se nacrtati Saro, te firme financiraju cijeli Federaciju kroz obaveze, i svrha moga pisanja je da nađeš koliko su te firme dužne uodnosu na one što Bošnjaci vode. I ako ti moram nacrtati, smisao je da Bošnjaci više štete prave ovoj državi u koju se kunu. Je l' ti se stvarno mora crtati, ili si toliko ignorantna i tvrdoglava i nećeš da priznaš kada nisi u pravu?

Nemaju te firme sa linka nikakve veze s temom. Shvati. Radi se o privatnim firmama i privatnim zastupništvima hercegovačkih i HDZ tajkuna. Koji posluju pozitivno. Uplaćuju doprinose i porez na dobit te direktno kroz budžet finansiraju u većinskim HR kantonima neprikosnovene političke gospodare i njihove uhljebe HDZ.
Jos nije skontala :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#4128 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Tomahawk11 »

Chef_Sale wrote:
Ožujsko je osvojilo zlatnu medalju na međunarodnoj pivarskoj nagradi Australije u kategoriji najboljih europskih lager piva.
Šta ćemo sad?
Ti što su dali nagradu nemaju pojma šta je pivo.
Možda im je neko podvalio neko drugo, a stavio etiketu Žuje.
Ko Dell i Rodney kad su pakovali vodu s pipe, a prodavali pod izvorsku :mrgreen:
SaraFina

#4129 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

MarlboroGold wrote:
SaraFina wrote:
MarlboroGold wrote: Hvala, ali plata mi je daleko iznad prosjeka BiH. I da smanje opet će biti iznad ili ću tražiti posao sa još većom platom.
Jedino te rupe u rezonovanju i profesiji mogle bi se tolerirati da budeš stranački uhljeb. Manjak je HDZ kadrova u TK. A podoban si :D
Politika me ne interesuje. Bavim se IT
Navrati na lj i s ponekad. Ja cu se ovdje od sad samo zezati sa rajom :D

Aktiviraj se, treba nam budući Željko Komšić iz redova HDZ-a :) ja 8 godina!
SaraFina

#4130 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

nosara wrote:
SaraFina wrote:
almir90 wrote:Mora ti se nacrtati Saro, te firme financiraju cijeli Federaciju kroz obaveze, i svrha moga pisanja je da nađeš koliko su te firme dužne uodnosu na one što Bošnjaci vode. I ako ti moram nacrtati, smisao je da Bošnjaci više štete prave ovoj državi u koju se kunu. Je l' ti se stvarno mora crtati, ili si toliko ignorantna i tvrdoglava i nećeš da priznaš kada nisi u pravu?

Nemaju te firme sa linka nikakve veze s temom. Shvati. Radi se o privatnim firmama i privatnim zastupništvima hercegovačkih i HDZ tajkuna. Koji posluju pozitivno. Uplaćuju doprinose i porez na dobit te direktno kroz budžet finansiraju u većinskim HR kantonima neprikosnovene političke gospodare i njihove uhljebe HDZ.
Jos nije skontala :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Skontaj ti ako možeš. Poentu teme. Razumijem zakinutost zbog odrastanja u socijalizmu... Ali sad krenite naprijed jednom. Nije bivša Yuga jedina država bila sa takvim uređenjem.
Ali bogami kad je "lobotomija" širih narodnih masa posrijedi bravar je zu bio neprikosnoveni autoritet :D
Last edited by SaraFina on 13/02/2019 13:02, edited 1 time in total.
nosara

#4131 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by nosara »

Tomahawk11 wrote:
Chef_Sale wrote:
Šta ćemo sad?
Ko Dell i Rodney kad su pakovali vodu s pipe, a prodavali pod izvorsku :mrgreen:
Lager isto smece svugdje. Smetljari nagradili najbolje smece. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#4132 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Tomahawk11 »

nosara wrote:
Lager isto smece svugdje. Smetljari nagradili najbolje smece. :D
:thumbup:
Chef_Sale

#4133 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Chef_Sale »

Tomahawk11 wrote:
Chef_Sale wrote:
Šta ćemo sad?
http://dnevnik24.com/ozujsko-pivo-osvoj ... atjecanju/
Možda ne zna ni Monde Selection.
Šta ćemo sad?
nosara

#4134 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by nosara »

saro prsla si... Da mi nisi vec dugo odvratna, rekao bih da te zalim. Nema vece nesrece nego kad mediokritet naplavi civilizaciju pa pomisli da tamo pripada. Zelim ti da te exportuju u domovinu. Da ovdje prosipas pamet. :D
nosara

#4135 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by nosara »

Chef_Sale wrote:
Šta ćemo sad?
Lager je smece. I karlsberg i hajneken i tuborg i zuja i karlovacko i sarajevsko. SMECE!

To piju alkosi koji imaju spaljene nervne zavrsetke...
Tomahawk11
Globalni moderator

#4136 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Tomahawk11 »

Chef_Sale wrote:
Šta ćemo sad?
Joj, šta ćemo sad....ništa, dodijeliti Ožujskom Oskara.
SaraFina

#4137 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

Novak20 wrote:
SaraFina wrote:
Novak20 wrote:
Kompaniju koja je ostvarila 150 milijuna eura prihoda na raznim tržištima teško će pogoditi tvoj bojkot toalet papira. Ali eto, forum sve trpi pa i ovakva sr.nja kakva ni teta Violeta obrisati ne može.:lol:

Šalu na stranu, iz svake ti riječi bije patološka i neskrivena mržnja prema Hrvatima i svemu hrvatskom. Drago bi ti bilo da 1.100 ljudi iz privatne firme ostane bez posla, a teško te je pogodilo i proširenje pogona Violete. Samo zato što vlasnici uspješno ostvaruju profit, a uposleni plaćaju poreze i doprinose po zakonima BiH i F BiH ti vidiš u tome finansiranje D.Č. i HDZ i rad na razbijanju F BiH.

Aferim.

Ja razumijem tvoju podršku stožerniku," legitimnim predstavnicima " iz redova HDZ-a i uljebima, koji žive od budžetskih novaca. Možda si i sam u takvoj situaciji? Obzirom na onu temu : Bošnjačka politika prema Hrvatima. I one trakate fašističkih Čovićevih opskurnih portalčića koju si svakodnevno "zalijevao". A zalijevaš i sada samo rjeđe.
Međutim, ti moraš razumjeti da niko nije glup kao što ti misliš, pa da dobrovoljno i samovoljno, mazohistički i fatalistički :D iz redova Bošnjaka financira opstrukcije, manipulacije i ucjene HDZ-a i njihovih poslušnika. Uvođenje apartheida i razbijanja države na koncu. Uskrsavanje HB :D

Pa ako je to mržnja i ti je detektiraš kao takvu u mojim upisima, žalim ali to je tvoj osobni problem.

I da fakat forum trpi svašta pa i preko 150 stranica One tvoje teme gdje pucaš javno reklamu dnevniku.ba i spodobama kojekakvim koji sebe nazivaju novinarima.
A reklama na kliksu se inače debelo plaća. Zu ih promoviraš besplatno.
U tih 150 stranica teme koja je nastala kao odgovor na tvojih 150 protuhrvatskih tema bombastičnih naslova i histerično-šizofrenog piskaranja usmjerenog na hrvatsku politiku ali i na dehumaniziranje Hrvata niti jednom nisam napisao nešto protiv Bošnjaka ili poželio "da im crkne krava", Bingo, Mittal, Telecom, Krivaja.... Jer po tvom rezonu se tako finansiraju SDA i B.I. i svi ostali političari koji su jednako neuspješni kao HDZ.
Ja, za razliku od tebe, u ekonomiji vidim egzistenciju pojedinca bez obzira na ime i nekakvu uzdanicu u budućnost BiH, a ti sredstvo obračuna i zatiranja dijela građana F BiH i BiH.

Razumijem da nisi glupa i da zastupaš nekakav politički interes koji nije ni srpski ni hrvatski ni ostali, a Boga mi ni bosanskohercegovački. Međutim, ne mora čovjek biti glup da bi bio lud, isključiv, paranoičan, histeričan, šovinista ili samo nešto od (ne)navedenog. Nije to moj problem ali tvoja lako prepoznatljiva iskazana javna mržnja i sustavno dehumaniziranje Hrvata jeste, obzirom da kao manjinac živim ovdje u F BiH za razliku od tebe.

I ne živim od budžeta nego super dobro živim za naše uvjete od svog zvanja, znanja i rada. :D Ne bih išao odavde ako me netko ne potjera sa kesicom ili upokoji. A ti takve svjesno ili nesvjesno prizivaš svojom, nazovimo to, retorikom.

Što se tiče portala, pratim sve osim Facebooka. Od Vijesti ummeta, Puta islama, SB, Stava, Oslobođenja, Faktora..., Prometeja do Dnevnika i Poskoka u zadnju godinu dana. Nije loše gledati na političke i sve druge probleme društva sa svih strana. Rade to i drugi forumaši, pa ne vidim u čemu je problem ako pri tome ne pozivam na hajku, bojkot, nikoga ne omalovažavam i ne vrijeđam.

Nisu Hrvati=HDZ? Mislim tebi možda jesu, ali meni jok. To što ti želiš predstaviti da ja dehumaniziram hrvatski narod, jer osuđujem politiku HDZ i Dragana Čovića su obične tlapnje dokonog čovjeka.
Tema je osmišljena kao poluga pritiska na HDZ. A ne kao želja da vlasniku Violete ili radnicima "crkne krava".
Oni koji hrane kriminalnu hobotnicu HDZ jedini su koji u ovoj napetoj političkoj situaciji mogu ga i uvjetovati.
Državne firme su odavno podijeljene i u njihovim foteljama sjede podobni HDZ-ovci.
Privatnici i lica s privatnim zastupništvima uz pojavu gubitaka bojkotom, Čovića sigurno mogu prisiliti da se odrekne megalomanskih bolesnih zahtjeva i blokada.
Ko te "hranu taj ti uvjetuje.
Ako nisi pobornik politike HDZ-a, ne vidim zašto bi te bilo što od dosad napisanog pogađalo? :D
MarlboroGold

#4138 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MarlboroGold »

Povratak bubasvabe :D
SaraFina

#4139 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

nosara wrote:saro prsla si... Da mi nisi vec dugo odvratna, rekao bih da te zalim. Nema vece nesrece nego kad mediokritet naplavi civilizaciju pa pomisli da tamo pripada. Zelim ti da te exportuju u domovinu. Da ovdje prosipas pamet. :D

Takvim ko tebi nema spasa. (Ni kiruškom intervencijom) I da me eskportuju snašla bi se :D
MarlboroGold

#4140 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MarlboroGold »

Saro nemoj ignorisati defendera. Srce ti garant hoce da mu se pridruzis u ljubavnim izjavama :razz:
MarlboroGold

#4141 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MarlboroGold »

defender1 wrote:
MarlboroGold wrote:Povratak bubasvabe :D
đesi škutore hdz-ovski
mater ti jebem tuđman-ćovićevsku
Ne valja preskakati terapije :|
rumenige_brajtner

#4142 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by rumenige_brajtner »

sjo defendera što mu je puko kardan pa i na suhom proklizava :lol:
SaraFina

#4143 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

nosara wrote:
SaraFina wrote: Platežne moći RS? Grohohotom se smijem i tebi i haveru. I logici :D
A tek :
Poznavanju ekonomije i ekonomskih i političkih prilika u manjem BH entitetu.
Jer o RS se radilo i uvozu :lol:
Znam. Prica ti je bila da iz srbije uvoze pretezno firme iz rs-a pa to nije bitno za federaciju. Dakle rs je toliko mocan da uvozi sve iz srbije?

Tu si umukla jer ti je lik popisao inteligenciju.

Sto nije tesko jer je ispod nule.
Nije tačno. Ja sam tvrdila da u RS Bošnjaci kao malobrojni, bojkotom srpskih proizvoda u RS, ne bi uspjeli napraviti nikakav pritisak vladajućim srpskim strukturama i Dodiku. Dok je u FBiH slučaj sasvim suprotan. Nigdje nisam licitirala ciframa, tražila sam da vi argumentirate stajališta :D Što je TAČNO?VI ste zastupali tezu da je uvoz ekonomski pokazatelj stabilnosti. I da je RS stabilan entitet jer uvezeni proizvod iz Srbije mora platiti :D
Bloo
Globalna šefica

#4144 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

HIFA je bila, a mozda jos i jeste veprodajni kupac INE.
Pa im skreni paznju.
SaraFina

#4145 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

MarlboroGold wrote:Saro nemoj ignorisati defendera. Srce ti garant hoce da mu se pridruzis u ljubavnim izjavama :razz:

Tebi? Ovisi jesi spreman Komšića zamijeniti u budućnosti? I jesi li se izjašnjavao kad Hrvatom? Na popisu 2013 dovoljno :D
almir90

#4146 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by almir90 »

SaraFina wrote: Nemaju te firme sa linka nikakve veze s temom. Shvati. Radi se o privatnim firmama i privatnim zastupništvima hercegovačkih i HDZ tajkuna. Koji posluju pozitivno. Uplaćuju doprinose i porez na dobit te direktno kroz budžet finansiraju u većinskim HR kantonima neprikosnovene političke gospodare i njihove uhljebe HDZ.
Razočaran sam da neko poput tebe može biti tako loš sagovornik u diskusiji, očekivao sam više od tebe. Sretno ti bilo! :wink:
Novak20

#4147 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Novak20 »

SaraFina wrote:

Nisu Hrvati=HDZ? Mislim tebi možda jesu, ali meni jok. To što ti želiš predstaviti da ja dehumaniziram hrvatski narod, jer osuđujem politiku HDZ i Dragana Čovića su obične tlapnje dokonog čovjeka.
Tema je osmišljena kao poluga pritiska na HDZ. A ne kao želja da vlasniku Violete ili radnicima "crkne krava".
Oni koji hrane kriminalnu hobotnicu HDZ jedini su koji u ovoj napetoj političkoj situaciji mogu ga i uvjetovati.
Državne firme su odavno podijeljene i u njihovim foteljama sjede podobni HDZ-ovci.
Privatnici i lica s privatnim zastupništvima uz pojavu gubitaka bojkotom, Čovića sigurno mogu prisiliti da se odrekne megalomanskih bolesnih zahtjeva i blokada.
Ako nisi pobornik politike HDZ-a, ne vidim zašto bi te bilo što od dosad napisanog pogađalo? :D
HDZ = vlasnik i 1.100 radnika Violete, po tebi. :lol:

De ti malo o bošnjačkoj kriminalnoj hobotnici. Nisi nikad ništa o tome osim "lako ćemo", a ta hobotnica ima više pipaka od hrvatske. :D

Da u Austriji na ovakav način pričaš o bojkotu i potrebi uništavanja privatne firme poslali bi ti doktora. U najboljem slučaju. :lol:
SaraFina

#4148 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

almir90 wrote:
SaraFina wrote: Nemaju te firme sa linka nikakve veze s temom. Shvati. Radi se o privatnim firmama i privatnim zastupništvima hercegovačkih i HDZ tajkuna. Koji posluju pozitivno. Uplaćuju doprinose i porez na dobit te direktno kroz budžet finansiraju u većinskim HR kantonima neprikosnovene političke gospodare i njihove uhljebe HDZ.
Razočaran sam da neko poput tebe može biti tako loš sagovornik u diskusiji, očekivao sam više od tebe. Sretno ti bilo! :wink:

:cry: :thumbup:

Također!
nosara

#4149 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by nosara »

Novak20 wrote:
SaraFina wrote:

De ti malo o bošnjačkoj kriminalnoj hobotnici. Nisi nikad ništa o tome osim "lako ćemo", a ta hobotnica ima više pipaka od hrvatske. :D

Da u Austriji na ovakav način pričaš o bojkotu i potrebi uništavanja privatne firme poslali bi ti doktora. U najboljem slučaju. :lol:
Vratili bi je odakle je dosla. Kuku nama... :lol:
SaraFina

#4150 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

Novak20 wrote:
SaraFina wrote:

Neprikosnoveni je gospodar HNK. Ima makar deset mojih tema o SDA i Bakiruuuuuuu! Koliko ti imaš kritičkih postova, a da ne govorimo o temama HDZ-u i Čoviću?oporbe nemate čovječe. O čemu bi ti dalje? I kakvim doktorima? Pa sjevernokoreanci vam nisu ravni. Očekujem da ližete gumu, od pokretnih stepenica koju Čović neki dan dodiruje u kupovini .....i to kolektivno :D
Locked