nece moci.....i to mora preko drzavnih institucija...PM72 wrote:Uplatiće im rusi lovu koju duguju BiH i mogu deverati do kraja godine...
tako da se mogu
nece moci.....i to mora preko drzavnih institucija...PM72 wrote:Uplatiće im rusi lovu koju duguju BiH i mogu deverati do kraja godine...
uprati malo njihove medije....ako ikako moze one koje nisu pod SNSD-om....Acid25 wrote:Mislim da će se provući ove godine.bh.tornjak wrote:samo da podsjetim:arzuhal wrote:Bankrot!
11. Narodna skupština Republike Srpske traži od institucija na nivou BiH i Federacije BiH da ispune sve prethodne mjere iz pisma namjere koji su preduslov za realizaciju reformske agende na putu ka Evropskoj uniji.
http://www.rtvbn.com/3854651/ns-srpske- ... i-presude-
Postby bh.tornjak » 27/02/2017 16:32
republicko sumski politicari nemaju vise niti jedne sarene laze u rukavu koju bi izvukli i narodu zamazali oci...
mogu prezivjeti jos dva max. tri mjeseca....onda ponor....sunovrat u ambis beznadja...
ovo je zadnji i ocajnicki potez......zategnuti sto vise...."nahajcati" narod....za ono sto je neizbjezno...
Ocekujte uskoro balvane i barikade...
A za sljedeću nisam siguran.
Ugl. čim nestane love idu barikade.
TheMule wrote:RS ima jos par godina do potpunog bankrota, ako ne dodje lova od mmf-a. Dakle nisu bas blizu, ali ni daleko.
Dodik kupuje vrijeme da pobjegne iz drzave a sve ce pokusati svaliti na ledja ove vlade na celu sa Zeljkom, posto mu se Savez za promjene ne da bas tako lako. Ukratko Dodik ce zrtvovati Zeljku za svoju slobodu i bijeg ili u Rusiju ili u Srbiju. Ne bi me cudili da preko noci pobjegne bez icijeg znanja. Boji se on opasno naroda.bh.tornjak wrote:nece moci.....i to mora preko drzavnih institucija...PM72 wrote:Uplatiće im rusi lovu koju duguju BiH i mogu deverati do kraja godine...
tako da se mogu
Da je količina izrečenih idiotarija energent, pola kantona bi se grijalo na vas.ušće wrote:Niti se on pravi blesav niti mjenja žabe i babe on sračunato i vrlo inteligentno govori :Sara03 wrote:ODLUKA da se pokrene revizija i OVLAST da se ista pokrene nisu jedno te isto.It_is_a_Leclerc wrote: O čemu se ovdje radi ? Naš agent nema pojma o svojim ovlastima ?
Odluka je bila političke prirode, jer i sam si (koliko me pamćenje služi) iznio tolike frustracije na račun BI, što je nakon sastanka u Vijećnici donio odluku (koja je usmene prirode) da se krene u postupak po vanrednom pravnom lijeku.
A pravo, tj. ovlaštenje da pokrene reviziju ima gospodin SS na osnovu punomoći iz 2002.
Il' se praviš blesav, il' stvarno miješaš babe i žabe.
I zaista je nedopustivo da ti prigovaraš i odlučuješ ko će šta komentarisati i da li je kvalifikovan za to, a da ni sam nisi načisto sa nekim stvarima ...
I fino si me izignorisao sinoć ... Hvala.
Ne pika se to ništa baboFikret nije potpisao niti dao odobrenje ,a dobro se zna ko je babo a ko Riđobradi ...
nema se dodik zašto bojati naroda, naroda u tom smislu nema. to su vrlo zorno pokazali i protesti i kontraprotesti na koje nije izašlo ni cijelo članstvo stranaka koje su ih organizovale.megaman4 wrote:
Dodik kupuje vrijeme da pobjegne iz drzave a sve ce pokusati svaliti na ledja ove vlade na celu sa Zeljkom, posto mu se Savez za promjene ne da bas tako lako. Ukratko Dodik ce zrtvovati Zeljku za svoju slobodu i bijeg ili u Rusiju ili u Srbiju. Ne bi me cudili da preko noci pobjegne bez icijeg znanja. Boji se on opasno naroda.
statixx wrote:TheMule wrote:RS ima jos par godina do potpunog bankrota, ako ne dodje lova od mmf-a. Dakle nisu bas blizu, ali ni daleko.
Ima jos 2 godine, jer BiH u ovoj i sljedecoj godini mora otplatiti stari aranzman, oko 800 miliona. Ako ovo namaknu iz unutrasnjih izvora, kupice sebi vrijeme, slicno je sa Federacijom, samo sto imaju BH Telecom.
Socijalni bunt moze izbiti i ovdje. Cak bih rekao da se narod tamo hrani masnijom i hranjivijom ideologijom, zacinjenom strahom, koji im je Baja utjerao u kosti.
Pa nije ovo kmečanje džaba. Podmazuju narod, ako zatreba...bh.tornjak wrote:uprati malo njihove medije....ako ikako moze one koje nisu pod SNSD-om....
do sad ima u skorije vrijeme najavljeno desetak strajkova...ultimatuma...prosvjeda....cak se ide dotle da se polako i silom prijeti.....
ma, svega rodilo,mashallah
Ja mislim da se mi vrtimo u krug stalno i iznova.Sara03 wrote:
ODLUKA da se pokrene revizija i OVLAST da se ista pokrene nisu jedno te isto.
Odluka je bila političke prirode, jer i sam si (koliko me pamćenje služi) iznio tolike frustracije na račun BI, što je nakon sastanka u Vijećnici donio odluku (koja je usmene prirode) da se krene u postupak po vanrednom pravnom lijeku.
A pravo, tj. ovlaštenje da pokrene reviziju ima gospodin SS na osnovu punomoći iz 2002.
I zaista je nedopustivo da ti prigovaraš i odlučuješ ko će šta komentarisati i da li je kvalifikovan za to, a da ni sam nisi načisto sa nekim stvarima ...
Uputi nas sveznajući... molim te!It_is_a_Leclerc wrote:Da je količina izrečenih idiotarija energent, pola kantona bi se grijalo na vas.ušće wrote:Niti se on pravi blesav niti mjenja žabe i babe on sračunato i vrlo inteligentno govori :Sara03 wrote:
ODLUKA da se pokrene revizija i OVLAST da se ista pokrene nisu jedno te isto.
Ne pika se to ništa baboFikret nije potpisao niti dao odobrenje ,a dobro se zna ko je babo a ko Riđobradi ...
Tužno koliko ništa ne znate.
Naravno da se svi boje mjera stednje, s tim da su to prilicno beznacajne ustede kada je rijec o vracanju duga, jer imaju dugorocan, a ne kratkorocan, efekat. Unutrasnji dug je gotovo identican, sto znaci da Federacija vjerovatno ima vise prostora za dodatno zaduzivanje. Tu su vazni i investitori i njihovo raspolozenje i spremnost da kupuju tvoj dug.TheMule wrote:[
Mislim da je Federacija zbog ekonomske snage dosta dalja od toga. Problem jeste sto ce politicari morati stegnuti kajise, i ja se bojim da nase izdajice ne odluce da odrade ovaj aranzman, tako da ne bi doslo do mjera stednje -prvenstveno u vladinom sektoru. BAkirov intervju sa Senadom me nije ni malo ohrabrio po ovom pitanju
Čak je i ovaj podrumaš i ublehaš uzeo da javno komentariše reviziju.zunazu wrote:Gospodin Zlatar lijepo objasnio neke bitne činjenice.
Zelis reci oni koji su dali moc i vlast krmku Dodiku 2006 godine, ce mu doci glave tj. Amerikanci?JThomas wrote:nema se dodik zašto bojati naroda, naroda u tom smislu nema. to su vrlo zorno pokazali i protesti i kontraprotesti na koje nije izašlo ni cijelo članstvo stranaka koje su ih organizovale.megaman4 wrote:
Dodik kupuje vrijeme da pobjegne iz drzave a sve ce pokusati svaliti na ledja ove vlade na celu sa Zeljkom, posto mu se Savez za promjene ne da bas tako lako. Ukratko Dodik ce zrtvovati Zeljku za svoju slobodu i bijeg ili u Rusiju ili u Srbiju. Ne bi me cudili da preko noci pobjegne bez icijeg znanja. Boji se on opasno naroda.
ali pravosuđa instruisanog i osokoljenog od međunarodne zajednice itekako ima. on je referendumom osujetio jedan plan da ga se uhapsi, ali to je privremeno...
bh.tornjak wrote:samo da podsjetim:arzuhal wrote:Bankrot!
11. Narodna skupština Republike Srpske traži od institucija na nivou BiH i Federacije BiH da ispune sve prethodne mjere iz pisma namjere koji su preduslov za realizaciju reformske agende na putu ka Evropskoj uniji.
http://www.rtvbn.com/3854651/ns-srpske- ... i-presude-
Postby bh.tornjak » 27/02/2017 16:32
republicko sumski politicari nemaju vise niti jedne sarene laze u rukavu koju bi izvukli i narodu zamazali oci...
mogu prezivjeti jos dva max. tri mjeseca....onda ponor....sunovrat u ambis beznadja...
ovo je zadnji i ocajnicki potez......zategnuti sto vise...."nahajcati" narod....za ono sto je neizbjezno...
Ocekujte uskoro balvane i barikade...
Povećanje akciza akciza zadnji put su u decembru 2012. blokirali predstavnici FBiH, a tada je saopćeno kako nije postignut dogovor na koji način bi se dijelio novac od novih akciza na gorivo. Naime, iz RS-a su tražili da se i novac od ovih akciza dijeli prema utvrđenim koeficijentima za druge prihode pri čemu je u zadnjem kvartalu 2016. Federaciji BiH doznačeno 64,29 posto prihoda s Jedinstvenog računa, a Republici Srpskoj 32,16 posto, dok Brčko distriktu pripada 3,55 posto.
No, prema novim tvrdnjama Željke Cvijanović, FBiH želi u potpunosti redefinisati koeficijente raspodjele svih indirektnih prihoda. Sredinom prošle godine u javnosti su se pojavile informacije da se u RS-u lažira krajnja potrošnja koja je presudni faktor u određivanju koeficijenta, a čak je i MMF se obećao uključiti u analizu krajnje potrošnje te time pomoći bh. vlastima da se dođe do pravednog koeficijenta. Prema nezvaničnim tvrdnjama iz FBiH RS-u umjesto 32,16 posto pripada oko 30 posto prihoda. Po istoj računici, FBiH je na godišnjem nivou oštećena za više stotina miliona KM.
"Što se tiče teme usklađivanja koeficijenata, to nema veze sa ovim pregledom MMF-a. Ali, ako ćemo se baviti time, onda ćemo pričati i o dugovanjima Federalnog zavoda PIO/MIO prema Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske. Ne možemo se selektivno baviti samo temama koje su interesantne za FBiH, a gurati pod tepih teme koje su bitne za Republiku Srpsku", poručila je predsjednica Vlade RS-a, inidirektno priznajući da nije u interesu RS-a da se otvori tema o koeficijentu raspodjele javnih prihoda.
Priča o raspodjeli javnih prihoda zanimljiva je i zbog čvrstog saveza Milorada Dodika i Dragana Čovića pri čemu kadrovi SNSD-a i HDZ-a imaju ključnu ulogu u Upravnom odboru UIO gdje zauzimaju četiri od šest poziciji pri čemu je i direktor UIO kadar HDZ-a.
Znaci, tebi je problem Bakir, a ne revizija.....tako reci jbt, pomislio sam da si promijenio ime u Nemanja.It_is_a_Leclerc wrote:Da. Ja se obrukao, a ovi Bakirovi cheerleaderi još ne mogu skontati je li revizija presude ili revizija tužbe.
Ma i u goroj situaciji, samo sto ima od koga mozda jos da pozajmi novac na lijepe oci, ovi nemaju, ko ce im poslije onih afera silnih od Bobar banke, pa ono sa Slovencima u vezi elektrane itd. pozajmit novac.TheMule wrote:
Mislim da je Federacija zbog ekonomske snage dosta dalja od toga. Problem jeste sto ce politicari morati stegnuti kajise, i ja se bojim da nase izdajice ne odluce da odrade ovaj aranzman, tako da ne bi doslo do mjera stednje -prvenstveno u vladinom sektoru. BAkirov intervju sa Senadom me nije ni malo ohrabrio po ovom pitanju
Molim Vas pročitajte još jednom ovo što ste napisali. Gospodina Softića kao agenta BiH nije ovlastio Bakir Izetbegović niti mu je izdao bilo kakvu naredbu. Preispitivanje legitimiteta agenta nas opet dovodi do Odluke iz 2002. godine koja je legalna i do dana današnjeg nije osporena, poništena ni izmijenjena. Prema tome, agenta je imenovalo Predsjedništvo i agent ima punomoć da rukovodi slučajem u korist strane koju zastupa.It_is_a_Leclerc wrote:
Ja mislim da se mi vrtimo u krug stalno i iznova.
Dakle, kako sam i rekao, ja ne sporim da Sakib Softić ima važeće ovlasti da podnese zahtjev za reviziju u ime tijela koje ga je akreditovalo. Međutim, odluka nije njegova, već člana Predsjedništva koji mu je naložio da iskoristi svoje ovlasti. Ja vas moram podsjetiti da Ustav BiH ne dozvoljava da jedan član Predsjedništva BiH donosi bilo kakve odluke, te bi, s tog aspekta, eventualno preispitivanje legitimiteta pokretanja plana za podnešenje zahtjeva za revizijom dijela presude bilo problematično.
Pa što ih nisi uputio onda. Mjesec dana stajalo "revizija tužbe" u naslovu teme.It_is_a_Leclerc wrote:Da. Ja se obrukao, a ovi Bakirovi cheerleaderi još ne mogu skontati je li revizija presude ili revizija tužbe.