Aha,Bosnjaci zele isto sto i Bosanci,ali podrzavaju danasnju Bonjacku politiku koja koci zajednicke zelje Bosanaca i Bosanjaka ! Zasto?hAZNADAR wrote:Lijepo, i Bosnjaci zele isto.dale cooper wrote:
Mene rezultati nisu nimalo iznenadili, ovo je bilo na nivou očekivanog. Duboko sam svjestan koliko je ova zemlja
podijeljena po nacionalno vjerskim linijama tako da mi je i iluzorno bilo očekivati da će se nekom magijom svi
odjednom izjasniti kao Bosanci. Ali ja uprkos svemu volim ovu zemlju i prema tome volim sve dobronamjerne ljude u ovoj
zemlji bez obzira na njihovu nacionalnu i vjersku opredijeljenost. Eto, to je moj stav kao Bosanca.
Želim vam svima sve najbolje i da izgradimo ovu zemlju po mjeri svih njenih stanovnika.
Samo bih rekao da je barem na pocetku promoviranja Bosanstva ideja bila da to ime prihvate i Srbi i Hrvati.
Da to bude nesto zajednicko sto bi u buducnosti moglo biti opceprihvaceno. Ispravi me ako grijesim.
Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
- Connaisseur Karlin
#4126 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
-
hAZNADAR
#4127 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
OK, znaci sta ce svijet o nama sad misliti kako smo zbog Bosnjastva zaostali i u proslom stoljecu?Connaisseur Karlin wrote:
Obajsnis svakom strancu sta se desava u BiH,pomisle da pricam o problemu iz proslogo stoljeca![]()
![]()
Stranci volje ljepotu BiH ,ako i svaka osoba koja cijeni ljepote jedne drzave i tu se prica o ljepoti zavrsava.
-
L u c i f e r
- Connaisseur Karlin
#4129 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Ne iskljucivo Bosanjastva,vec generalno Balkanske politike , kao i danasnjih etnickih partija koje razaraju BiH.hAZNADAR wrote:OK, znaci sta ce svijet o nama sad misliti kako smo zbog Bosnjastva zaostali i u proslom stoljecu?Connaisseur Karlin wrote:
Obajsnis svakom strancu sta se desava u BiH,pomisle da pricam o problemu iz proslogo stoljeca![]()
![]()
Stranci volje ljepotu BiH ,ako i svaka osoba koja cijeni ljepote jedne drzave i tu se prica o ljepoti zavrsava.
BiH jeste u fazi 150 godina unazad od vecine razvijenih Evropskih drzava!
- dale cooper
#4130 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Da, to je tačno. Meni kao Bosanskom idealisti je i danas to san.hAZNADAR wrote:Lijepo, i Bosnjaci zele isto.dale cooper wrote:
Mene rezultati nisu nimalo iznenadili, ovo je bilo na nivou očekivanog. Duboko sam svjestan koliko je ova zemlja
podijeljena po nacionalno vjerskim linijama tako da mi je i iluzorno bilo očekivati da će se nekom magijom svi
odjednom izjasniti kao Bosanci. Ali ja uprkos svemu volim ovu zemlju i prema tome volim sve dobronamjerne ljude u ovoj
zemlji bez obzira na njihovu nacionalnu i vjersku opredijeljenost. Eto, to je moj stav kao Bosanca.
Želim vam svima sve najbolje i da izgradimo ovu zemlju po mjeri svih njenih stanovnika.
Samo bih rekao da je barem na pocetku promoviranja Bosanstva ideja bila da to ime prihvate i Srbi i Hrvati.
Da to bude nesto zajednicko sto bi u buducnosti moglo biti opceprihvaceno. Ispravi me ako grijesim.
- mO k3
#4131 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
L u c i f e r wrote:
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#4132 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
šta je problem što se ljudi izjašnjavaju kao bošnjaci, hrvati ili srbi
ovim "bosancima" smetaju samo bošnjaci i to vide kao razbijanje bih(
) a ne smetaju im srbi i hrvati
ako su principijelni onda izjašnjavanje i kao srbi i hrvati, takođe razbija bih, i trebali bi istu količinu energije uložiti i prema pripadnicima srpskog i hrvatskog naroda, kako bi ih ubijedili da se izjasne kao "bosanci"
da su se bošnjaci masovno izjasnili kao marsovci ili đedaji, "bosanci" bi to prihvatili bez problema kao moderno i cool, i to ne bi shvatili kao razbijanje bih
marsovci 50%
srbi 30%
hrvati 17%
ostali 3%
jezik marsovski 53%
ovim "bosancima" smetaju samo bošnjaci i to vide kao razbijanje bih(
ako su principijelni onda izjašnjavanje i kao srbi i hrvati, takođe razbija bih, i trebali bi istu količinu energije uložiti i prema pripadnicima srpskog i hrvatskog naroda, kako bi ih ubijedili da se izjasne kao "bosanci"
da su se bošnjaci masovno izjasnili kao marsovci ili đedaji, "bosanci" bi to prihvatili bez problema kao moderno i cool, i to ne bi shvatili kao razbijanje bih
marsovci 50%
srbi 30%
hrvati 17%
ostali 3%
jezik marsovski 53%
- japin_mutapi
#4133 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
misliš na srpske bune i ustanke, svakih 50-tak godina ... koliko već to traje 200+ godinaConnaisseur Karlin wrote:
![]()
- k3ngur
#4134 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Nego kad mijenjamo zastavu, hocel bit sta do bajrama
- BHCluster
#4135 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Da su se Bosnjaci na popisu izjasnili kao Bosnaci ovi sto sada kmece bi rekli da su Bosnjaci OTELI to pravo Srbima i Hrvatima kao sto bi i sa zastavom, jezikom i ostalim shupljim umotvorinama.
-
nelle_tz
- BHCluster
#4137 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
japin_mutapi wrote:misliš na srpske bune i ustanke, svakih 50-tak godina ... koliko već to traje 200+ godinaConnaisseur Karlin wrote:
![]()
- Bradafilozof
#4138 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Do kada ce trajati rasprave o bosancima?
Ta prica je zavrsena. Ostalih ima par procenata i to je to.
Ta prica je zavrsena. Ostalih ima par procenata i to je to.
- Edin H.
#4139 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Pa sta ce reci, kad u Bosankom Petrovcu neko velik novac ulozio u novu benzinsku pumpu, bas onako po zadnjim stadardima. Udjes unutra da platis, grme ilahije i kasideConnaisseur Karlin wrote:
![]()
Prolazis kroz Gacko ili Bilecu ne znam, meni su te sve vukojebine iste, majmuni pukli Mladicev grafit na zgradu.
Oni treci furaju Juru Francetica i Matu Budaka, psihopate I ratne zlocince.
I onda neko ko je odrastao u Sarajevu, najurbanijem mjesu prije rata u bivsoj Jugoslaviji, gradu koji je vrvio od raznih umjetnika, treba da se identificira sa takvim spodobama. Come on.
- japin_mutapi
#4140 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
brkane ako čitaš - nabijem te na hašimagu
a za "bosance" - marsovac, islam, bosanski(ili marsovski)... bil vako valjalo išta
a za "bosance" - marsovac, islam, bosanski(ili marsovski)... bil vako valjalo išta
- Danguba
#4141 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Nista licno.ze kalanga wrote:Ti odmah diskusiju prebaci na lični nivo. A moj poželjan odgovor bi onda bio ti gledaš FTV i slušaš reisa Kavazovića. Ali nije suština u tome. Realno sagledavanje političke situacije bez ustaljenih fraza i stereotipa je jedino koje donosi rezultat i napredak u ovom društvu podjela. Et vidiš, ti mene odmah karakterišeš u fazonu rtrs, dodikovac i šta sve ne. Oni malo neoprezniji bi krenuli sa đikan, četnik, sanuovac....Danguba wrote:I ti gledas i slusas RTRS.ze kalanga wrote: Pa upravo u tu svrhu je poslužio SDA. Zar njihov predstavnik nije bio taj koji je prije godinu i nešto proglasio da Bošnjaka ima 52%. Zar nije prvi čovjek SDA naredio Jukiću da objavi rezultate? Zar u Parlamentarnoj skupštini nisu zajedno Hrvati i Bošnjaci odbili srpski predlog o odlaganju objavljivanja rezultata i zahtjeva da se postigne konsenzus?
To kome je do čega stalo je takođe relativno. Dobili smo nerelavantne i netačne podatke. I tu je poenta svega. Onaj ko misli da na ovakav način BiH može naprijed u velikoj je zabludi, jer pritiscima, preglasavanjima i ucjenama u startu je sve osuđeno na propast.
Covjece dragi shvati jednom, objavljivanje podataka iz popisa je samo izgovor da se BiH blokira. Dosta se usaglasavalo pa i popustalo a apetiti rasli.
Jedini koncenzus bi bio onaj kako kaze SANU.
Je li dogovoren sistem kordinacije? Odmah su Dodik i djikani stvorili problem i stvar vratili na pocetak.
Je li ispregovaran SSP? Jeste. Odjednom se od toga stvara problem i vraca na pocetak. Zasto se SSP-om uslovljava popis?
Vece su stete ne prihvatanjem SSP nego njegovim usvajanjem. Samo kod Dodika je obrnuto...zar je to i bitno. Bitno je da se BiH gusi.
BiH se može blokirati na milion načina. Ali konačno odluku o njenoj sudbini neće donijeti nijedna blokada, Srbin, Hrvat ili Bošnjak.
SSP neće biti ispregovaran jer su Srbi preglasani za popis. I tu je tačka svih priča. Ne može se ispunjavati hir jednih na štetu drugih. Popis je kao što rekosmo SDA poslužio za realizaciju političkih ciljeva. Nedim Čivić će to i sam posvjedočiti, a Ramiz Salkić neće negirati.
BiH se guši zbog tri strane, ne jedne. To nikako da prihvatite već 20 godina. 20 godina imate priliku od Federacije (ako je već mrska toliko mrska) napraviti raj. I dokle se stiglo? Svako selo svoju politiku vodi, zar ne? S druge strane kod komšija u manjem entitetu isto tako očaj u ekonomiji. Pa ni to nije iskorišteno. Milijarde donacija, investicija,pomoći... Dokle se stiglo?
Da ne davim, objava rezultata na ovakav način, nepoštovanje stava jednog naroda i jednog entiteta je apsolutna greška u koracima koja bi mogla imati nesagledive posljedice u svim budućim zajedničkim odlukama.
A ja zaista nikoga ne želim ubjeđivati u sam rezultat popisa...
Ali mi je prosto nevjerovatno da ima onih koji brane tezu o 550 hiljada Hrvata, a recimo KC kaže 405k katolika u BiH.
Ili one za koje je normalno da podatak o broju stanovnika bošnjačke nacionalnosti u RS bude uduplan. To apsolutno nije put kojim će se ova jadna zemlja unaprijediti. Tim prije jer svi statistički podaci govore o demografskom krahu i bijeloj kugi.
Kao sto neko od kolega rece, vrijeme je da preispitas svoje stavove.
- madner
#4142 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Marsovac bi bio ok da je drzava tako zove.
Ili jezik.
Ili jezik.
-
hAZNADAR
#4143 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Hvala na odgovoru. Nije mi jasno zasto ostali to izbjegavaju.dale cooper wrote:Da, to je tačno. Meni kao Bosanskom idealisti je i danas to san.hAZNADAR wrote:
-
hajducka travica
#4144 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Ovaj posljednji popis u daytonskoj Behaciji, onima koji znaju čitati statistiku između redova, tačno je pokazao i dokazao ko je neprijatelj ovakvog državnog uređenja a samim time i pravi patriota i Bosnoljub. Trebalo im je ni manje ni više nego haman tri godine da nas prebroje presortiraju, i najvjerovatnije sudeći po našim imenima, razluče u torove kojima ne pripadamo i tako od liste "Ostalih" naprave listu "Nestalih" Jer doista Bosanaca je nestalo sa popisa, dopisali su nas, prepisali, otpisali, sve su učinili da ucementiraju postojeće sveto trojstvo i zataru trag jedinom autohtonom narodu, koji je Bosnu konstituisao a ne kako oni to žele prikazati i predočiti njihovi lažni narodi. Pošto su oni neprikosnoveni čuvari daytona jasno je da su oni koje oni uklanjaju, brišu i ne žele čuti za njih, jedini pravi Bosnoljubi i patrioti ove zemlje. Ako je ispravna ona stara izreka "ono što me ne uništi, samo me ojača" onda je i mene ovo još više ojačalo i dalo veću snagu i motivaciju da troglavoj nemani radim o glavi na sve moguće načine.
Bosanac je neuništiv, kao što je i stećak neuništiv. Stećak prkosi i vjekovima odolijeva a Bosanac na stećku prkosno stoji uzdignute glave, pozdravlja rukom svoje dobre Bošnjane i odašilja poruku osvajačima: "Zapamtite,u Bosni je vazda, Bosanac gazda"!
Bosanac je neuništiv, kao što je i stećak neuništiv. Stećak prkosi i vjekovima odolijeva a Bosanac na stećku prkosno stoji uzdignute glave, pozdravlja rukom svoje dobre Bošnjane i odašilja poruku osvajačima: "Zapamtite,u Bosni je vazda, Bosanac gazda"!
- Connaisseur Karlin
#4145 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
vas dvojica ste dovoljno stari,ali vecina mladih od 20+ u BiH tako ne razmisljajudale cooper wrote:Da, to je tačno. Meni kao Bosanskom idealisti je i danas to san.hAZNADAR wrote:Lijepo, i Bosnjaci zele isto.dale cooper wrote:
- Connaisseur Karlin
#4146 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
eh,vidi se da pricamo istim jezikomEdin H. wrote:Pa sta ce reci, kad u Bosankom Petrovcu neko velik novac ulozio u novu benzinsku pumpu, bas onako po zadnjim stadardima. Udjes unutra da platis, grme ilahije i kasideConnaisseur Karlin wrote:
![]()
Stranci volje ljepotu BiH ,ako i svaka osoba koja cijeni ljepote jedne drzave i tu se prica o ljepoti zavrsava.![]()
![]()
![]()
Prolazis kroz Gacko ili Bilecu ne znam, meni su te sve vukojebine iste, majmuni pukli Mladicev grafit na zgradu.
Oni treci furaju Juru Francetica i Matu Budaka, psihopate I ratne zlocince.
I onda neko ko je odrastao u Sarajevu, najurbanijem mjesu prije rata u bivsoj Jugoslaviji, gradu koji je vrvio od raznih umjetnika, treba da se identificira sa takvim spodobama. Come on.
- dale cooper
#4147 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Meni čak i ime Bošnjak kao opšta odrednica naroda u BiH ne bi smetalo da ga nisu MuslimanskihAZNADAR wrote:Hvala na odgovoru. Nije mi jasno zasto ostali to izbjegavaju.dale cooper wrote:Da, to je tačno. Meni kao Bosanskom idealisti je i danas to san.hAZNADAR wrote:
vjerski i politički prvaci 90-tih uzurpirali kao ime samo jedne vjerske grupacije ljudi. A po svim pokazateljima
i pisanim dokazima koje su neki iznosili ovdje da se zaključiti da je to ime u prošlosti imalo sasvim
druge konotacije i da je predstavljalo sve žitelje BiH kroz vjekove.
-
Patriotska_Liga
#4148 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
hajducka travica wrote:Ovaj posljednji popis u daytonskoj Behaciji, onima koji znaju čitati statistiku između redova, tačno je pokazao i dokazao ko je neprijatelj ovakvog državnog uređenja a samim time i pravi patriota i Bosnoljub. Trebalo im je ni manje ni više nego haman tri godine da nas prebroje presortiraju, i najvjerovatnije sudeći po našim imenima, razluče u torove kojima ne pripadamo i tako od liste "Ostalih" naprave listu "Nestalih" Jer doista Bosanaca je nestalo sa popisa, dopisali su nas, prepisali, otpisali, sve su učinili da ucementiraju postojeće sveto trojstvo i zataru trag jedinom autohtonom narodu, koji je Bosnu konstituisao a ne kako oni to žele prikazati i predočiti njihovi lažni narodi. Pošto su oni neprikosnoveni čuvari daytona jasno je da su oni koje oni uklanjaju, brišu i ne žele čuti za njih, jedini pravi Bosnoljubi i patrioti ove zemlje. Ako je ispravna ona stara izreka "ono što me ne uništi, samo me ojača" onda je i mene ovo još više ojačalo i dalo veću snagu i motivaciju da troglavoj nemani radim o glavi na sve moguće načine.

- japin_mutapi
#4149 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
edinov epic fail - ne možeš ilahije u isti koš sa mladićem i budakom, fašistima i genocidašima
-
Patriotska_Liga
#4150 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Može, može. Može on i gore ako ti treba.