SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4126 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

sunceKOtepsija wrote:kad bi svi vozili po ogranicenjim jednostavno bi voznja bila opasna i besmislena
kako ba
pa kreni ranije
ugovori sastanak kasnije
ne otkidaj si od sna
san je bitan kao i hrana
gdje zuris da stignes?
mario001

#4127 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mario001 »

zdruzdjo wrote:
mario001 wrote: 245 KS, vjeruj mi cuda mozes raditi, bez da ugrozavas bilo koga...
Da bog da nikad ne bio u situaciji da se razocaras.
Hvala
jao_situacije

#4128 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

DaysleepeR wrote:
O'zone wrote:
karanana wrote:ali brate ako vec vozis sporo ili ako ne mozes brze zbog performansi auta ili kamiona. ako se iza tebe stvorila kolona, stani u stranu i pusti ljude nek te prodju. tako je meni neki dan zivce vadio onaj jedan VW transporter pijacar od vrapcica do iza begica i begovica, sve po 50-60. kolona se stvorila bilo 100 auta. skloni se u stranu minutu jebem mu majku, to ti je zakonska obaveza, i spasi nam zivce i zivote.

Ma nije potrebno da stane nek da žmigavac malo se makne u stranu i pusti ljude koji su brži da prođu. Uradio sam to milion puta kad vidim da je pregledno i slobodno a ja vozim svojim tempom, međutim vidim nervoznog tipa u retrovizoru, nek ide ko ga jbe ja ću stići kad sam naumio.

Neki dan od FIS-a u Halilovićima pretiče me tip, škripa guma, motor urla, prođe, ja polako 60-ak na sat i stignem ga na semaforu kod GRASA. Opet škripa guma ispaljivanje prema kružnom u Kvadrantu i opet ga stignem ispred kružnog bez ikakve žurbe. Ništa nije dobio jedne jedine sekunde na kompletnoj dionici.
Pretprošli vikend od Mostara do Sarajeva nikad više auta sa P koji voze 60 i manje, kolone iza njih, ljudi gube živce, prestižu i upadaju u makazice.
Spora vožnja je opasna koliko i brza.
pa gdje žure ti ljudi, okej i ja volim nagaziti podobro, ali jebem mu majku što ne krenu sat ipo ranije ko da su hitna pomoć svi neđe žure
ima dionica gdje vozim preko ograničenja ali isto tako me i tad redovno pretiču kojekakvi idioti iako ne peglam
ultima_palabra

#4129 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ultima_palabra »

U Hercegovini su budalasti vozaci... tamo mene preticu, a u Bosni ja preticem :D
BadBoy

#4130 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

mario001 wrote: 245 KS, vjeruj mi cuda mozes raditi, bez da ugrozavas bilo koga...
Evo ga, glavni uzročnik svih problema na našim cestama. Shvati da zakoni fizike djeluju apsolutno jednako prema svima, bez obzira koliko konja imao.
kloniran

#4131 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kloniran »

BadBoy wrote:
Evo ga, glavni uzročnik svih problema na našim cestama. Shvati da zakoni fizike djeluju apsolutno jednako prema svima, bez obzira koliko konja imao.
:thumbup:
III Newtonov zakon :D
mario001

#4132 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mario001 »

BadBoy wrote:
Ja mislim da ste vi veci problem, vi sto vozite 60 i drzite volan sa dvije ruke gledajuci kad ce kometa pasti na put ispred vas.
sunceKOtepsija

#4133 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sunceKOtepsija »

Black swan wrote:
sunceKOtepsija wrote:kad bi svi vozili po ogranicenjim jednostavno bi voznja bila opasna i besmislena
kako ba
pa kreni ranije
ugovori sastanak kasnije
ne otkidaj si od sna
san je bitan kao i hrana
gdje zuris da stignes?
upravu si, ima i ona, kreni na vrijeme da ne bi kasnio :thumbup:
zdruzdjo

#4134 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

mario001 wrote: Ja mislim da ste vi veci problem, vi sto vozite 60 i drzite volan sa dvije ruke gledajuci kad ce kometa pasti na put ispred vas.
Evo ja npr ne radim nista od spomenutog. Ogranicenja ne jebem(bas puno), drzim volan jednom rukom.....
Medjutim ako ogranicenje kaze 40 a ja idem 50-60, pa i necu se trzati. Ali ako vozim 80.....e pa onda hocu. Bez obzira sto auto ima 115 ks.
Ne popujem ti ali tvoje tvrdnje oko kubikaze i stila voznje .....paaaa puno govore
uglavnomja

#4135 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

quarterback wrote: Zamislite koliko ima ubica i lopova koji su nekažnjeni i neuhvaćeni ili osuđeni a nisu do zatvora ni stigli.
A policija kažnjava normalne poštene ljude koji voze recimo 80 tamo gdje je neko napisao 70. "sa ciljem smanjenja broja saobraćajnih nesreća" haha
SA CILJEM UZIMANJA PARA ZA SVOJE PLATE I NAKNADE. Zamislite čovjeka koji radi na njivi ili fabrici ili u projektnom birou, svejedno, i koji zaradi platu i plati doprinose od kojih se pored svega ostalog plate i policajci i njihovi dodaci i skupa vozila i oprema i sve. I onda ga zaustavi i kaže neke gluposti o zakonu, a ne "gospodine, ministar i premijer primili 100 novih, 200 novih, i njih treba platiti"...
Ja sam za ZAKON ali da uhvate ili u okršaju pobiju one što kradu auta, provaljuju u kuće, ili pljačkaju firme, i onda na kraju za stotine hiljada i milione štete i krađe dobiju uslovnu..
Kada policija ovo objavi, žalosno, kada novinari samo prenesu, jadno, ali kada neko podrži sa onim "i više za sigusnost", pitaš se razmišljaju li ljudi išta.
grijesis, to je ono - imamo mi vecih problema!
nikad nista nece biti rijeseno takvim razmisljanjem jer uvijek ima veci problem, uvijek ima veci prekrsaj

problem kod policije nije u tome sto je akcija sprovedena, problem je sto ta akcija ne traje 365 dana godisnje, kao i sve druge akcije[/quote]

:roll: nigdje na svijetu nije policija 365 dana na cesti.
imaju svoje nenajavljene ceke, imaju kamere i imaju neoznacena vozila koja prate sta se desava, sporadicno

i imaju ono najvaznije - narod koji prijavljuje svaku budalu koja vzi prebrzo, koja pretice na punoj liniji, koja popije par pica pa sjedne za volan, koja ne stane na pjesackom pored skole, koja se parkira na trotoar da ne mogu proci kolica ... itd

to je mentalitet u kojem nije ono: nije moj pos'o, sta cu se ja kome zamjerati, ode on svojim putem...

e a na tom svom putu ce ubiti necije dijte.

i to isto za ovog gore sto nabraja sta bi policija trebala uraditi prije kontrole brzine ...
pitaj neku majku kojoj je trkac sa 100 ili 200 konja nebitno zgazio-udario dijete , da li joj je vaznije ko je opljacako granap ili da ima zivo i zdravo dijete

:run:
Daryl Dixon

#4136 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Daryl Dixon »

samo najjaci su mi ovi sto voze bolide sa 200+KS kontaju samo oni znaju voziti.. sto je najgore takvi i pune redove crne hronike :izet: :thumbup: :bih:
quarterback

#4137 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by quarterback »

uglavnomja wrote:pitaj neku majku kojoj je trkac sa 100 ili 200 konja nebitno zgazio-udario dijete , da li joj je vaznije ko je opljacako granap ili da ima zivo i zdravo dijete

:lol: pa ti gore kazes da kontrole brzine nisu bitne i da policija to radi radi budzeta a ne radi prevencije a onda ovu recenicu na kraju istices posebno kao moralnu dilema za mene...

hoces moj odgovor? moj odgovor je da bih svakome ko vozi 30 preko ogranicenja momentalno dozivno oduzeo vozacku, ko vozi preko 50 oduzeo bih i auto, ko opljacka granap poslao bih ga minimalno na 20 godina zatvora

onaj ko zgazi dijete bi dobio dozivotnu

eto ti moj odgovor a ti sada vagaj kome je sta bitnije
uglavnomja

#4138 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

quarterback wrote:
uglavnomja wrote:pitaj neku majku kojoj je trkac sa 100 ili 200 konja nebitno zgazio-udario dijete , da li joj je vaznije ko je opljacako granap ili da ima zivo i zdravo dijete

:lol: pa ti gore kazes da kontrole brzine nisu bitne i da policija to radi radi budzeta a ne radi prevencije a onda ovu recenicu na kraju istices posebno kao moralnu dilema za mene...

hoces moj odgovor? moj odgovor je da bih svakome ko vozi 30 preko ogranicenja momentalno dozivno oduzeo vozacku, ko vozi preko 50 oduzeo bih i auto, ko opljacka granap poslao bih ga minimalno na 20 godina zatvora

onaj ko zgazi dijete bi dobio dozivotnu

eto ti moj odgovor a ti sada vagaj kome je sta bitnije
:?

ko bolan sta kaze?????

moj post pocinje od:
uglavnomja wrote:
:roll: nigdje na svijetu nije policija 365 dana na cesti.

...

dzaba kaznjavati retroaktivno, makar i 500 godina zatvora
zato je bolje nauciti narod, kad vec ne misli na tudju sigurnost, da misli na svoj dzep.
mislis da su na zpadu bolji ljudi :mrgreen: pa voze po ogranicenju ili ih stotine eura kazne i mjeseci, cak i godine bez vozacke drze na ogranicenju?
O'zone
Globalni moderator

#4139 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

@uglavnomja @quarterback malo ste se da prostite p....li u kvotanju
uglavnomja

#4140 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

:oops:
BadBoy

#4141 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

mario001 wrote:
BadBoy wrote:
Ja mislim da ste vi veci problem, vi sto vozite 60 i drzite volan sa dvije ruke gledajuci kad ce kometa pasti na put ispred vas.
Ahaha samo još jedan argument u prilog tvom načinu razmišljanja. Gdje sam ja to uopće rekao da vozim max 60 km/h i da isprepadano držim volan "gledajući kad će kometa pasti na put ispred". Nigdje. To ti imputiraš.

Ali ovo je tema crhna hronika. Prelistaj malo par stranica unazad pa vidi da je u 99% saobraćajnih udesa uzrok bila "neprilagođena brzina". A neprilagođavanje brzine najčešće dolazi iz mentaliteta "ja imam 200+ konjskih snaga, mogu čuda raditi". Jedno drugo vuče, jednostavno.
Nepass

#4142 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Nepass »

sunceKOtepsija wrote:
Black swan wrote:
kako ba
pa kreni ranije
ugovori sastanak kasnije
ne otkidaj si od sna
san je bitan kao i hrana
gdje zuris da stignes?
upravu si, ima i ona, kreni na vrijeme da ne bi kasnio :thumbup:
Kad bi svi vozili po ogranicenju kolone se ne bi raskidale.
Ja nikad na punoj ne prestizem, ako je ogranicenje 60 vozim 70, rijetko kad vozim preko 100.
Ali kad pise 60 a ono vozi 50 ja bih mu za sva vremena uzeo vozacku.
sunceKOtepsija

#4143 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sunceKOtepsija »

o tom ja govorim, onda bi nam bio dovoljan jedan veliki umjetni voz (da spojimo automobile i napravimo cestu i nek idu naprijed nazad, samo uskocis
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4144 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by japin_mutapi »

đeste šumaheri, nisam vas prepoznao
crna hronika, zaista
muha_sa

#4145 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

japin_mutapi wrote:đeste šumaheri, nisam vas prepoznao
crna hronika, zaista
:lol: :thumbup:
zateznistub

#4146 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

muha_sa wrote:
japin_mutapi wrote:đeste šumaheri, nisam vas prepoznao
crna hronika, zaista
:lol: :thumbup:
+1
Nepass

#4147 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Nepass »

Nego roditelji su ok u gz u bolnici, ali djeca i dalje u komi
:sad:
drndalo

#4148 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drndalo »

Nepass wrote:Nego roditelji su ok u gz u bolnici, ali djeca i dalje u komi
:sad:
...?
L u c i f e r

#4149 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by L u c i f e r »

245 KS, vjeruj mi cuda mozes raditi, bez da ugrozavas bilo koga
sve do jednom

a onda...

dobro došli u crnu hroniku
Tomahawk11
Globalni moderator

#4150 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

De ba, kakvih 250 KS, pa to mozes na ovo autoputa, na Rogoju i sl. ti to nista ne znaci.
Moze te jedino pogurati da zavrsis u kakvom kanalu ili pod kamionom :roll:
Post Reply