kako basunceKOtepsija wrote:kad bi svi vozili po ogranicenjim jednostavno bi voznja bila opasna i besmislena
pa kreni ranije
ugovori sastanak kasnije
ne otkidaj si od sna
san je bitan kao i hrana
gdje zuris da stignes?
kako basunceKOtepsija wrote:kad bi svi vozili po ogranicenjim jednostavno bi voznja bila opasna i besmislena
Hvalazdruzdjo wrote:Da bog da nikad ne bio u situaciji da se razocaras.mario001 wrote: 245 KS, vjeruj mi cuda mozes raditi, bez da ugrozavas bilo koga...
pa gdje žure ti ljudi, okej i ja volim nagaziti podobro, ali jebem mu majku što ne krenu sat ipo ranije ko da su hitna pomoć svi neđe žureDaysleepeR wrote:Pretprošli vikend od Mostara do Sarajeva nikad više auta sa P koji voze 60 i manje, kolone iza njih, ljudi gube živce, prestižu i upadaju u makazice.O'zone wrote:karanana wrote:ali brate ako vec vozis sporo ili ako ne mozes brze zbog performansi auta ili kamiona. ako se iza tebe stvorila kolona, stani u stranu i pusti ljude nek te prodju. tako je meni neki dan zivce vadio onaj jedan VW transporter pijacar od vrapcica do iza begica i begovica, sve po 50-60. kolona se stvorila bilo 100 auta. skloni se u stranu minutu jebem mu majku, to ti je zakonska obaveza, i spasi nam zivce i zivote.
Ma nije potrebno da stane nek da žmigavac malo se makne u stranu i pusti ljude koji su brži da prođu. Uradio sam to milion puta kad vidim da je pregledno i slobodno a ja vozim svojim tempom, međutim vidim nervoznog tipa u retrovizoru, nek ide ko ga jbe ja ću stići kad sam naumio.
Neki dan od FIS-a u Halilovićima pretiče me tip, škripa guma, motor urla, prođe, ja polako 60-ak na sat i stignem ga na semaforu kod GRASA. Opet škripa guma ispaljivanje prema kružnom u Kvadrantu i opet ga stignem ispred kružnog bez ikakve žurbe. Ništa nije dobio jedne jedine sekunde na kompletnoj dionici.
Spora vožnja je opasna koliko i brza.
Evo ga, glavni uzročnik svih problema na našim cestama. Shvati da zakoni fizike djeluju apsolutno jednako prema svima, bez obzira koliko konja imao.mario001 wrote: 245 KS, vjeruj mi cuda mozes raditi, bez da ugrozavas bilo koga...
BadBoy wrote:Evo ga, glavni uzročnik svih problema na našim cestama. Shvati da zakoni fizike djeluju apsolutno jednako prema svima, bez obzira koliko konja imao.mario001 wrote: 245 KS, vjeruj mi cuda mozes raditi, bez da ugrozavas bilo koga...
Ja mislim da ste vi veci problem, vi sto vozite 60 i drzite volan sa dvije ruke gledajuci kad ce kometa pasti na put ispred vas.BadBoy wrote:Evo ga, glavni uzročnik svih problema na našim cestama. Shvati da zakoni fizike djeluju apsolutno jednako prema svima, bez obzira koliko konja imao.mario001 wrote: 245 KS, vjeruj mi cuda mozes raditi, bez da ugrozavas bilo koga...
upravu si, ima i ona, kreni na vrijeme da ne bi kasnioBlack swan wrote:kako basunceKOtepsija wrote:kad bi svi vozili po ogranicenjim jednostavno bi voznja bila opasna i besmislena
pa kreni ranije
ugovori sastanak kasnije
ne otkidaj si od sna
san je bitan kao i hrana
gdje zuris da stignes?
Evo ja npr ne radim nista od spomenutog. Ogranicenja ne jebem(bas puno), drzim volan jednom rukom.....mario001 wrote: Ja mislim da ste vi veci problem, vi sto vozite 60 i drzite volan sa dvije ruke gledajuci kad ce kometa pasti na put ispred vas.
grijesis, to je ono - imamo mi vecih problema!quarterback wrote: Zamislite koliko ima ubica i lopova koji su nekažnjeni i neuhvaćeni ili osuđeni a nisu do zatvora ni stigli.
A policija kažnjava normalne poštene ljude koji voze recimo 80 tamo gdje je neko napisao 70. "sa ciljem smanjenja broja saobraćajnih nesreća" haha
SA CILJEM UZIMANJA PARA ZA SVOJE PLATE I NAKNADE. Zamislite čovjeka koji radi na njivi ili fabrici ili u projektnom birou, svejedno, i koji zaradi platu i plati doprinose od kojih se pored svega ostalog plate i policajci i njihovi dodaci i skupa vozila i oprema i sve. I onda ga zaustavi i kaže neke gluposti o zakonu, a ne "gospodine, ministar i premijer primili 100 novih, 200 novih, i njih treba platiti"...
Ja sam za ZAKON ali da uhvate ili u okršaju pobiju one što kradu auta, provaljuju u kuće, ili pljačkaju firme, i onda na kraju za stotine hiljada i milione štete i krađe dobiju uslovnu..
Kada policija ovo objavi, žalosno, kada novinari samo prenesu, jadno, ali kada neko podrži sa onim "i više za sigusnost", pitaš se razmišljaju li ljudi išta.
uglavnomja wrote:pitaj neku majku kojoj je trkac sa 100 ili 200 konja nebitno zgazio-udario dijete , da li joj je vaznije ko je opljacako granap ili da ima zivo i zdravo dijete
quarterback wrote:uglavnomja wrote:pitaj neku majku kojoj je trkac sa 100 ili 200 konja nebitno zgazio-udario dijete , da li joj je vaznije ko je opljacako granap ili da ima zivo i zdravo dijete
pa ti gore kazes da kontrole brzine nisu bitne i da policija to radi radi budzeta a ne radi prevencije a onda ovu recenicu na kraju istices posebno kao moralnu dilema za mene...
hoces moj odgovor? moj odgovor je da bih svakome ko vozi 30 preko ogranicenja momentalno dozivno oduzeo vozacku, ko vozi preko 50 oduzeo bih i auto, ko opljacka granap poslao bih ga minimalno na 20 godina zatvora
onaj ko zgazi dijete bi dobio dozivotnu
eto ti moj odgovor a ti sada vagaj kome je sta bitnije
uglavnomja wrote:
nigdje na svijetu nije policija 365 dana na cesti.
...
Ahaha samo još jedan argument u prilog tvom načinu razmišljanja. Gdje sam ja to uopće rekao da vozim max 60 km/h i da isprepadano držim volan "gledajući kad će kometa pasti na put ispred". Nigdje. To ti imputiraš.mario001 wrote:Ja mislim da ste vi veci problem, vi sto vozite 60 i drzite volan sa dvije ruke gledajuci kad ce kometa pasti na put ispred vas.BadBoy wrote:Evo ga, glavni uzročnik svih problema na našim cestama. Shvati da zakoni fizike djeluju apsolutno jednako prema svima, bez obzira koliko konja imao.mario001 wrote: 245 KS, vjeruj mi cuda mozes raditi, bez da ugrozavas bilo koga...
Kad bi svi vozili po ogranicenju kolone se ne bi raskidale.sunceKOtepsija wrote:upravu si, ima i ona, kreni na vrijeme da ne bi kasnioBlack swan wrote:kako basunceKOtepsija wrote:kad bi svi vozili po ogranicenjim jednostavno bi voznja bila opasna i besmislena
pa kreni ranije
ugovori sastanak kasnije
ne otkidaj si od sna
san je bitan kao i hrana
gdje zuris da stignes?
japin_mutapi wrote:đeste šumaheri, nisam vas prepoznao
crna hronika, zaista
+1muha_sa wrote:japin_mutapi wrote:đeste šumaheri, nisam vas prepoznao
crna hronika, zaista![]()
...?Nepass wrote:Nego roditelji su ok u gz u bolnici, ali djeca i dalje u komi
sve do jednom245 KS, vjeruj mi cuda mozes raditi, bez da ugrozavas bilo koga