Republika Turska

Post Reply
Kikibombona

#4126 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Lincoln-Burrows wrote:Kiki ti si debelih živaca, i uvijek nanovo sve moraš objašnjavati,
kad meni neko počne o ćifutima, kjafirima i to, ja tu priču prekinem.
Ma zezam se malo sa ovim domacim islamistima. Znam ih u dusu, pa mi je lako sa njima... :D :D

Inace, protesti u Dijarbakiru/Amedu razbijeni na uobicajen nacin...

Image

Image

Image

Image

Kakav se ovdje bijes akumulira decenijama unazad...

Iako je PKK teroristicka organizacija, sva sreca da u svojoj ideologiji nemaju sovinizam. Turski civili nikada nisu bili cilj PKK. Protiv turskog naroda ne djeluju i ne pricaju. Sav bijes je preusmjeren na instutucije drzave. Da se svete nad civilima, a mogli bi veoma lako, sve bi otislo u kurac.
Kikibombona

#4127 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Ne trebam napominjati da je bio veliki broj povrijedjenih i najmanje jedan mrtav demonstrant...

Image
Mohamad Sissoko

#4128 Re: Republika Turska

Post by Mohamad Sissoko »

Kikibombona wrote:
Iako je PKK teroristicka organizacija, sva sreca da u svojoj ideologiji nemaju sovinizam. Turski civili nikada nisu bili cilj PKK. Protiv turskog naroda ne djeluju i ne pricaju. Sav bijes je preusmjeren na instutucije drzave. Da se svete nad civilima, a mogli bi veoma lako, sve bi otislo u kurac.
@kiki kod tebe je mozak zvanicno rahmetli.
fosna2014

#4129 Re: Republika Turska

Post by fosna2014 »

Mene zanima da li bi turkofili sa foruma branili Tursku da su Republikanci na vlasti.
Howitzer

#4130 Re: Republika Turska

Post by Howitzer »

Kikibombona wrote:
Howitzer wrote:
hahaha, šta je ba bilo Kiki, jel :-D šta si se to uznervozio, polako diši malo :lol:

Ne moraš ti meni nabrajat ko sve ćepi muslimane, znam ja to vrlo dobro, kao što znam odlično da onanišeš na svaku stavku kao i to da liježeš sa željom da Kurdi razjebu Tursku zajedno sa cionistima, ne možeš da podneseš jaku i močnu Tursku, ne možeš i tačka, boli te pa boli, i bolit će te do kraja tvog patetičnog jadnog života...

...do tad se možeš samo naslađivat tuđim razaranjima i žrtvama, možeš samo želit sve najgore Turcima i ništa više, samo tupiš povazdan tastaturu, umjesto da budeš produktivan i odlepršaš Kurdima u ispomoć, ima oružja, dobavljaju čifuti :-)

I znaj da pored svog ovog ćepljenja koje ti izazova radost i na šta ti se diže, da je određenje drugačije bez obzira na tvoje čifute, kineze, ruse, amere, palce-kurce, i ti tu ne možeš ništa jado jadni :izet:
Kakvo bolan 'odredjenje'? :lol: :lol: :lol: :lol:

Sta ovo treba da znaci?

Nabijem ja na kurac Ruse, Kineze, Izraelce, Amerikance... jednako kao i Turke. Boli mene za njima lijevo jaje! :razz:

A i za Kurdima me boli... vec sam rekao, ovo mi je hobi... al' kad vec nesto radim, trudim se podrzati ispravnu stranu, ugrozenu...

A ti bolan patis i POJEDE SE od nemoci zato sto ti svi gaze po 'pravim' muslimanima, pa ti sada malo drago kada pravi muslimani, u ovom slucaju Turci, gaze nekoga. Mene boli racku za Kurde. Ne bih ratovao za ovu drzavu, kamoli za tamo neke Kurde. Samo moji najblizi, samo prema njima osjecam obavezu. Nikakve drzave, vjere, nacije... nista, nula! Mogu poslati humanitarnu pomoc, ali zivot rizkovati ne mogu i necu za bilo koga!

A ti... idi bolan pomozi braci, mozes uvijek spremati rucak ili prati sudje ako nisi za ratovanja! :mrgreen: Ubise ti svi bracu! Cijeli ce ti zivot proci u tome da gledas kako braca pati, jer su nevjernici tehonoloski 200 godina ispred. Jedino ti ostaje da se Bogu molis. :mrgreen: :mrgreen:
Cccc, fakat koji si ti jad, čak nemaš ni zrno principijelnosti da priznaš da podržavaš Kurde i da želiš da razbiju Tursku i da ti je ona nočna mora, tupiš povazdan i to svaki dan, od jutra do mraka i onda jadno i kukavički objašnjavaš kako te boli za Kurde.

NIkakav to tebi hobi nije, to je tebi hrana, život, svakodnevnica, hrana za tvoju siromašnu dušu, da svaki dan gledaš i pratiš koliko mrtvih muslimana ima, da li je neko skovao plan da naškodi Turcima, to tebe čini sretnim, kao i mnoge ovde poput tebe.
Kikibombona

#4131 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Mohamad Sissoko wrote:
Kikibombona wrote:
@kiki kod tebe je mozak zvanicno rahmetli.
Pa nemaju. Decenijama se suocavaju sa svakim mogucim zlom. Od negiranja identiteta, zatvora, unistavanja imovine i na kraju ubijanja. I opet neces naci nijedan pamflet PKK koji poziva na mrznju i ubijanje turskog naroda. Ni sada, kada ljudi u zgradama zivi gore, kada se gradovi ravnaju sa zemljom, nema poziva na ubistva i ubijenja turskih civila. Solidan broj Turaka zivi na istoku zemlje. Mogu ih iz bijesa i osvete ubijati kako zele, ali to opet na svu srecu ne rade. I nadam se da ce tako ostati.
Kikibombona

#4132 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Howitzer wrote:
Cccc, fakat koji si ti jad, čak nemaš ni zrno principijelnosti da priznaš da podržavaš Kurde i da želiš da razbiju Tursku i da ti je ona nočna mora, tupiš povazdan i to svaki dan, od jutra do mraka i onda jadno i kukavički objašnjavaš kako te boli za Kurde.

NIkakav to tebi hobi nije, to je tebi hrana, život, svakodnevnica, hrana za tvoju siromašnu dušu, da svaki dan gledaš i pratiš koliko mrtvih muslimana ima, da li je neko skovao plan da naškodi Turcima, to tebe čini sretnim, kao i mnoge ovde poput tebe.
Ja decko imam principe, nesto sto ti nikada neces imati.

Ja se zalazem za nezavisnu Palestinu, Kurdistan, Ceceniju itd. Ako je narod ugrozen, podrzat cu njihovu borbu za nezavisnost.

Al' drago mi je da sam te vidio silnog, hirovitog, agresivnog, mocnog.... do sada su tvoji komentari bili iskljucivo kuknjava. Kmeee ubise sija muslimani selefije, kme cifuti pobise Palestince, kme Amerikanci pobise muslimane... kme, kme, kme... mogu misliti koliko ti srce place na sve ovo. I nije mi te sekunde zao, bas zato sto tebe ne zanimaju ljudi, vec te zanimaju ideologije.
fosna2014

#4133 Re: Republika Turska

Post by fosna2014 »

fosna2014 wrote:Mene zanima da li bi turkofili sa foruma branili Tursku da su Republikanci na vlasti.
:roll:
Kikibombona

#4134 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

fosna2014 wrote:
fosna2014 wrote:Mene zanima da li bi turkofili sa foruma branili Tursku da su Republikanci na vlasti.
Ma naravno da bi, dragi Fosna. Nije toliko bitno ko je na vlasti. Turkofili su vecinom ujedno islamisti. U Turskoj vide najmocniju islamsku drzavu i zato ih podrzavaju.

Isto je sa Srbima i Rusima. Srbi ce drkati na Rusiju ma ko bio predsjednik. I bolit ce ih kurac ako Rusi nagaze neki drugi pravoslavni narod, kao sto su recimo ukrajinski. Oni zele jaku Rusiju, da siri pravoslavnu kulturu i brani interese pravoslavaca. Isto tako je sa islamistima.

Naravno da je turkofilima Erdogan drazi, ali bi Tursku isto tako branili da je na vlasti CHP.
Norman

#4135 Re: Republika Turska

Post by Norman »

kikibonbona wrote:Gotovo svaki tvoj navod je ili dokazano lazan ili ga je nemoguce potvrditi. Posebno si se istakao sa bolnicom u Cizreu. 
Bolnica Cizre:

1. Jedan forumaš prenosi vijesti iz Turske

2. Kiki pita forumaša: "Nego, ima li ikakva vijest o bolnici Cizre?"

3. Ja odgovaram ovim riječima: "Šta ima u vijestima? Turski list Sabah je pisao da..." Prenosim vijest, pa kažem: "Evo jednog od tekstova iz pomenutih novina.". Nakon ovog ostavljam i link.

I to ovo porediš sa tvojim lažima?
Citiranje vijesti s linkovima na izvor porediš s tvojim izmišljotinama?

Nemaš karaktera nimalo.
Manji si od Kiki bonbone!
japin_mutapi wrote:Image
Howitzer

#4136 Re: Republika Turska

Post by Howitzer »

Kikibombona wrote:
Howitzer wrote:

Ja se zalazem za nezavisnu Palestinu, Kurdistan, Ceceniju itd. Ako je narod ugrozen, podrzat cu njihovu borbu za nezavisnost.

Al' drago mi je da sam te vidio silnog, hirovitog, agresivnog, mocnog.... do sada su tvoji komentari bili iskljucivo kuknjava. Kmeee ubise sija muslimani selefije, kme cifuti pobise Palestince, kme Amerikanci pobise muslimane... kme, kme, kme... mogu misliti koliko ti srce place na sve ovo. I nije mi te sekunde zao, bas zato sto tebe ne zanimaju ljudi, vec te zanimaju ideologije.
I dalje nastavljaš biti patetični smrad, bez imalo dostojanstva...

Ti se zalažeš za nešto i ugrožene narode :lol: pratim tvoje pisanje na temu Sirija i nebrojeno puta si se podlo ismijavao i sa islamom i muslimanima, nikakva tebe briga nije što zločinac u Sriji ravna sve redom uz silnu mašineriju Irana i Rusije sve dok spriječava da taj isti narod dođe do slobode od tiranina, isto kao što podržavaš tiranina Sisija, jer je tu pod upravljačkom palicom "USA-Izraela" da drži narod Egipta u lancima a režim služi Izraelu i da blokira Gazu, to je tvoja vodilja, takve ti podržavaš tiranine koji drže sablju nad muslimanskim glavama dok ispunjavaju želje Zapada i Cionista..
I zato lažeš i pljuješ ko pas i na Tursku i na Erdogana, jer je napravio od Turske močnu muslimansku državu, i to ti je trn u okui to te boli psu...

I ne prosipaj mi tu neku tvoju brigu za potlačene narode, jer nad tim istim potlačenim u Siriji naslađuješ se svakodnevno, i marš psu, džehennem je za tebe dovoljan...
Norman

#4137 Re: Republika Turska

Post by Norman »

O jebote...

Ja se ovdje pitam kako je moguće da Kiki ne vidi razliku između situacije kada neko prenese vijest i kada neko priča svoje laži bez pokrića.

Kad ono, Kiki dobro zna razliku. Evo kako je reagovao tri stranice ispred, kada se neko nasmijao njegovim vijestima.
Kikibombona wrote:
Fudo387 wrote:
Kikibombona wrote:It's Time to Kick Erdogan's Turkey Out of NATO

http://www.huffingtonpost.com/stanley-w ... 00670.html
Jeste, izbacice iz saveza osmu vojsku svijeta da bi podrzali Kurde. :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nisam to nigdje rekao, samo sam prenio vijest.
:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
Kakav klaun!
MyTao

#4138 Re: Republika Turska

Post by MyTao »

Turska je kao i Izrael saveznik Americi i to im daje pravo da ubijaju i ruse one slabije od sebe... Genocidasi i jedni i drugi. Jedini gori ljudi od njih su ovi nasi nacionalisti koji podrzavaju genocid jer su predci tog naroda nekada prije 500 godina okupirale Bosnu, silovali nase majke, ubili i poklali oceve...

Jebem mater Turskoj genocidnoj vladi i onima koji je podrzavaju... Mislim da je to najmanje sto mogu uciniti za Kurde koje dijele istu sudbinu sa mnom.
Kikibombona

#4139 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Howitzer wrote: I dalje nastavljaš biti patetični smrad, bez imalo dostojanstva...

Ti se zalažeš za nešto i ugrožene narode :lol: pratim tvoje pisanje na temu Sirija i nebrojeno puta si se podlo ismijavao i sa islamom i muslimanima, nikakva tebe briga nije što zločinac u Sriji ravna sve redom uz silnu mašineriju Irana i Rusije sve dok spriječava da taj isti narod dođe do slobode od tiranina, isto kao što podržavaš tiranina Sisija, jer je tu pod upravljačkom palicom "USA-Izraela" da drži narod Egipta u lancima a režim služi Izraelu i da blokira Gazu, to je tvoja vodilja, takve ti podržavaš tiranine koji drže sablju nad muslimanskim glavama dok ispunjavaju želje Zapada i Cionista..
I zato lažeš i pljuješ ko pas i na Tursku i na Erdogana, jer je napravio od Turske močnu muslimansku državu, i to ti je trn u okui to te boli psu...

I ne prosipaj mi tu neku tvoju brigu za potlačene narode, jer nad tim istim potlačenim u Siriji naslađuješ se svakodnevno, i marš psu, džehennem je za tebe dovoljan...
Smiri se malo. Ovo je samo forum.

Ismijavao sam selefije i ismijavat cu ih vazda! A ismjavat cu i religije koje su meni u odredjenoj mjeri smijesne.

Sirijske muslimane nikada nisam ismijavao. Prema njima gajim tople osjecaje. Na temi 'izbjeglice' sam 100% podrzao unesrecene Sirijce i Iracane, te osudio Rusiju, Tursku, Ameriku, Iran, Britaniju, Francusku, Saudiju... i ostalu bagru koja je ljude zavila u crno. Cak sam pozelio da sve te izbjeglice zavrse u Francuskoj i Engleskoj jer su oni od Evropljana najodgovorniji za tragediju ljudi. Da si pratio temu znao bi kakav odnos gajim prema ljudima. A selefije i vjerske fanatike, ekstremiste... cu nastaviti ismijavati. Bas me briga sto su tebi dragi.

Nikada nisam ismijavao nesrecu koja bi snasla ljude. Nikada nisam podrzavao zolocinca Asada. Kamaru izmisljotina si ispisao.

Boli te sto sija muslimani pregazise tvoje selefije pa buncas svasta.
Kikibombona

#4140 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Norman wrote:Kakav klaun!
Prenio sam vijest, analizu, za koju se ne moze reci da je lazna. Prenio sam jedno razmisljanje, jedan stav.

Ti si prenio LAZ, te se nisi udostojio izviniti za to ili postaviti demant. Ostao si PRI lazi!

S druge strane, kada sam prenio lazni video, JA SAM SE IZVINIO I PRIHVATIO DA JE VIDEO LAZAN. To je razlika izmedju mene i tebe. Ja laz priznajem, ti preko lazi prelazis, znajuci da se na laz neko upcecao...

Hinjavo do bola!
Al' ako je to tvoj stil, samo nastavi!
MyTao

#4141 Re: Republika Turska

Post by MyTao »

Howitzer wrote:
Kikibombona wrote:
Howitzer wrote:

I dalje nastavljaš biti patetični smrad, bez imalo dostojanstva...

Dzehenem ne postoji.
Norman

#4142 Re: Republika Turska

Post by Norman »

fosna2014 wrote:
Ne znam kome je upućeno pitanje. Ali eto ponavljaš ga, pa da ne bude da se izbjegava odgovor.

Ja volim Turke i Kurde ko god da je na vlasti. Za mene je Turska: moj prijatelj Turčin inženjer, moj prijatelj Kurd umjetnik, moja prijateljica Turkinja zubarka, itd. Za mene je Turska: podzemni grad u Kajmakliju, seldžučka džamija u Baysehiru, turbe Nasrudin hodže u Aksehiru... Ja se grozim ovih infantilnih neznalica koji veze s Turskom imaju samo preko forumskih tema, tipa "Rat između Turske i Rusije", pa se tu svađaju: sa koje će strane koja vojska napasti, kol'ko košta kila municije, itd.

Ne podržavam ni vojnu akciju AKP-a na jugoistoku Turske, a nisam podržavao ni politiku CHP-a prema Kurdima. Kurdima želim sve najbolje, što se mene tiče neka imaju i državu, nikakav problem.

Ne podržavam terorizam kao način političke borbe, ne podržavam PKK. Na ovoj temi jedan forumaš preko svake mjere zasipa temu izmišljenim podacima i vijestima, koje su nekad toliko nebulozne da sam počeo da ih korigujem. Najveći dio mog angažmana na temi je ispravljanje ovih laži iz čega proizađe neko prepucavanje, nažalost.
Norman

#4143 Re: Republika Turska

Post by Norman »

Kikibombona wrote: Ti si prenio LAZ, te se nisi udostojio izviniti za to ili postaviti demant. Ostao si PRI lazi!
Ne izmišljaj.
Niti sam prenio laž, niti sam tvrdio nešto lažno, niti je bilo potrebe da se izvinjavam.
Kikibombona

#4144 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Norman wrote:
Kikibombona wrote: Ti si prenio LAZ, te se nisi udostojio izviniti za to ili postaviti demant. Ostao si PRI lazi!
Ne izmišljaj.
Niti sam prenio laž, niti sam tvrdio nešto lažno, niti je bilo potrebe da se izvinjavam.
Prenio si laz! A valjda, kada nesto preneses, trebalo bi da smatras da je istina! Ako svjesno prenosis lazi, onda tim gore. Nadam se da to kod tebe nije slucaj, da nesvjesno prenosis lazi!??

Ne mozes prenositi kojesta a da ne preuzmes odgovornost za to sto prenosis. Ako se dokaze da je nesto od prenesenog laz, red bi bio na to ukazati i izviniti se auditoriju koji je laz procitao. To su osnove novinarstva. Ako preneses laz, red je demonatovati i izviniti se.
Norman

#4145 Re: Republika Turska

Post by Norman »

Kikibombona wrote:
Norman wrote:
Ne izmišljaj.
Prenio si laz! A valjda, kada nesto preneses, trebalo bi da smatras da je istina! Ako svjesno prenosis lazi, onda tim gore. Nadam se da to kod tebe nije slucaj, da nesvjesno prenosis lazi!??

Ne mozes prenositi kojesta a da ne preuzmes odgovornost za to sto prenosis. Ako se dokaze da je nesto od prenesenog laz, red bi bio na to ukazati i izviniti se auditoriju koji je laz procitao. To su osnove novinarstva. Ako preneses laz, red je demonatovati i izviniti se.
Koju sam laž prenio?
Kikibombona

#4146 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Norman wrote: Ne znam kome je upućeno pitanje. Ali eto ponavljaš ga, pa da ne bude da se izbjegava odgovor.

Ja volim Turke i Kurde ko god da je na vlasti. Za mene je Turska: moj prijatelj Turčin inženjer, moj prijatelj Kurd umjetnik, moja prijateljica Turkinja zubarka, itd. Za mene je Turska: podzemni grad u Kajmakliju, seldžučka džamija u Baysehiru, turbe Nasrudin hodže u Aksehiru... Ja se grozim ovih infantilnih neznalica koji veze s Turskom imaju samo preko forumskih tema, tipa "Rat između Turske i Rusije", pa se tu svađaju: sa koje će strane koja vojska napasti, kol'ko košta kila municije, itd.

Ne podržavam ni vojnu akciju AKP-a na jugoistoku Turske, a nisam podržavao ni politiku CHP-a prema Kurdima. Kurdima želim sve najbolje, što se mene tiče neka imaju i državu, nikakav problem.

Ne podržavam terorizam kao način političke borbe, ne podržavam PKK. Na ovoj temi jedan forumaš preko svake mjere zasipa temu izmišljenim podacima i vijestima, koje su nekad toliko nebulozne da sam počeo da ih korigujem. Najveći dio mog angažmana na temi je ispravljanje ovih laži iz čega proizađe neko prepucavanje, nažalost.
Dusa slatka, samo sto se nisam rasplakao...

Koliko si napisao komentara o stradanju kurdskog naroda u Turskoj nakon sto su izbili nemiri?
Koliko?

Svaki tvoj komentar je inspirisan najrigidnijom turskom propagandom. Cak si pao toliko nisko i negirao tursko teroriziranje ljudi u bolnici Cizre.

Tacno mi je pozililo od kolicine patetike u ovom komentaru. :-x
Kikibombona

#4147 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Norman wrote: Koju sam laž prenio?
U redu je! :lol:
Norman

#4148 Re: Republika Turska

Post by Norman »

kikibonbona wrote:Da je klix profesionalan medij, objavio bi clanak kojim bi demantovao laznu vijest, JER SADA MNOGI CITATELJI KLIXA SMATRAJU DA SU ZAISTA POSTOJALI SRPSKI SNAJPERISTI. 

Isto tako i ti. Da imas imalo obraza, demantovao bi vijest koju si prenio, jer su bez sumnje mnogi posjetioci teme povjerovali u vijest koju si TI prenio ljudima ovdje!

Ti si se usutario sto dovoljno govori o tebi i tvom HINJSKOM i PODLOM nacinu komunikacije.
Evo pogledao sam ponovo tu prepisku i utvrdio da opet lažeš.

Challenger je prvi na forum prenio vijest kako je turski ministar opovrgao pisanje turskih medija o srpskim snajperistima i postavio pitanje zašto Turci šire ovakve dezinformacije.

A ja sam mu na to odgovorio da mislim kako to Turci rade zato da bi potakli nacionalizam i tako osigurali širu podršku vladinoj akciji! Pa sam prepričao kakve nacionalističke komentare ostavljaju Turci na ovu vijest.

Znači lažeš čak i da sam se u šutio nakon što je vijest demantovana.
Sad ćemo vidjeti imaš li ti obraza da se izvineš, jer si me optužio za podli i hinjski način komunikacije lažno tvrdeći da sam se ušutio kada je vijest demantovana. 8)
Norman wrote:
Challenger__ wrote:
Ministar unutrašnjih poslova Republike Turske Efkan Ala opovrgao je tvrdnje pojedinih medija da Kurdska radnička partija koristi "srpske plaćenike snajperiste" i rekao kako se radi o pogrešnim informacijama.
:arrow: LINK

Dakle, dezinformacija.

Ono što može biti zanimljivo je odgovor na pitanje zašto provladini mediji u kurdsku priču uvlače nepostojeće državljane Srbije.
S jedne strane, da se pokaže kako PKK nije jednako kurdski narod, nego strani plaćenici. S druge strane, turski korpus se uz pomoć nacionalizma homogenizira za podršku vladinoj akciji protiv "neprijatelja nacije". Turski nacionalisti pišu ispod ove vijesti kako su Srbi, Rusi, Kurdi i njima slični svi isti i kako Turcima žele zlo, itd. My guess.
Kikibombona

#4149 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Norman wrote:...
Izvinjavam se, fakat nisam upratio.

Jesi li lagao kada si napisao da Nusra nije na listi teroristickih organizacija?

Bilo je tih tvojih ispada koliko hoces...

Pa da vidimo jesi li lazov?

Evo za Nusru, konkretno, za pocetak?
Norman

#4150 Re: Republika Turska

Post by Norman »

Hajde jarane, šta ćeš sad izmisliti?

Izmislio si da sam slagao kako su srpski snajperisti u Cizreu, a ja samo prenio Klix-ovu vijest da su to naslovi u turskoj štampi.

Pa si onda lupetao kako se nisam izvinio što sam prenio netačnu vijest, a vijest koju sam prenio je bila apsolutno tačna (turska štampa je o tome zaista pisala, a samo to je Klix i tvrdio).

I na kraju, pošto se ni na šta drugo nisi imao pozvati, izmislio si da sam šutio nakon što su Turci rekli da srpskih snajperista nema, pa sam lafo tako mogao nekoga na forumu zavarati. A ja, ne da nisam šutio, nego sam pisao kako Turci s predumišljajem šire ove dezinformacije kako bi raspirili nacionalizam.

Šta ćeš sad izmisliti? :cekam:
Post Reply