Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
shalla

#4126 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by shalla »

Vala počeo je kodi nervirati do bola :cry:
Sinoć krenem da pogledam film, trza, ubi, hajde reko da uradim fresh install na Sony TV, skinem samo neptune rising addon, sredim titlove sve ok, međutim trza do pičke materine...
Internet dobar, sve super ali film na guranje...
irac300

#4127 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

shalla wrote:Vala počeo je kodi nervirati do bola :cry:
Sinoć krenem da pogledam film, trza, ubi, hajde reko da uradim fresh install na Sony TV, skinem samo neptune rising addon, sredim titlove sve ok, međutim trza do pičke materine...
Internet dobar, sve super ali film na guranje...
Nije do interneta, nego Neptun Rising pronalazi linkove koji su jako opterećeni, pogotovu od kako je Alluc pogasio svoju pretragu. Sad su ostali addoni još opterećeniji. Bolje koristi Quasar ako su u pitanju popularniji filmovi ili serije sa dosta seedersa, a od ovih ''običnih'' isprobaj Placentu (fork od Covenanta) ili Uranus (fork od Elysiuma), Cerebro Box također.
vatrogasac

#4128 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vatrogasac »

irac300 wrote: Bolje koristi Quasar ...
Ma on je daleko ispred ovih ostalih i kada se navikne, svaki povratak na bilo koji drugi addon to dokazuje. Filmovi mi rade uredno, ali neće nešto serije iz Dva i po muška.
irac300

#4129 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

vatrogasac wrote:
Ma on je daleko ispred ovih ostalih i kada se navikne, svaki povratak na bilo koji drugi addon to dokazuje. Filmovi mi rade uredno, ali neće nešto serije iz Dva i po muška.
Možda fali seedersa? Problem sa tim torrent addonima, što je teško naći neke starije naslove ili filmove/serije koje nisu baš u trendu da ih ljudi seedaju.
typeOnegative

#4130 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by typeOnegative »

a imam i ja cudnu stvar s quasarom i serijama . filmovi rade perfektno , dok na serijama zapinje , bas ko kad igras igre pa padne fps i zvuk je pun nekih anomalija . fkt ne kontam u cemu je kvaka ? I to na ama bas svakoj koju sam probao , nebitno koliko seedera ima .
shalla

#4131 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by shalla »

Na da mi se jebavati sa tim Quasarom preko Sony TV, nemam ni box ni laptop :zoka:
semirsar

#4132 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by semirsar »

shalla wrote:Na da mi se jebavati sa tim Quasarom preko Sony TV, nemam ni box ni laptop :zoka:
natakario usb razdjelnik, u njega tastaturu i misonju pa tako sve ocas sredim na tv i kodi :mrgreen:
vatrogasac

#4133 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vatrogasac »

shalla wrote:Na da mi se jebavati sa tim Quasarom preko Sony TV, nemam ni box ni laptop :zoka:
Možda se više vremena izgubi dok se podesi Kodi. Qusar je još samo nekoliko koraka. Gledam ga preko Sony Tv-a i stvarno uživam. Više izgubim vremena dok biram šta ću gledati nego dok se pokrene kada izaberem. Ali opet je sve to lakše od onoga idi do videoteke pa biraj pa se vrati pa nije to to i ostane ti kući par dana i nosi vraćaj pa plati, a ovo gledaš 10 minuta i ne sviđa ti se onda probaš sa nekim drugim.
BarbaDue

#4134 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by BarbaDue »

vatrogasac wrote:
Gdje ću naći Quasar?
vatrogasac

#4135 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vatrogasac »

BarbaDue wrote:
vatrogasac wrote:
Gdje ću naći Quasar?
irac300 wrote:
ColdWar wrote:Pozdrav svima. Samo jedno pitanje, da li se quasar i burst instaliraju u kodi kao obican repo, dakle add source pa adresa, ili kao poseban zip file recimo sa USB-a ?
Zip file.
https://quasar.surge.sh
https://burst.surge.sh
Skini ovo gore na USB stick, ubaci u TV i kao ovaj.

BarbaDue

#4136 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by BarbaDue »

da li mi je ovo tvoje iskoristivo pošto js imam TV Box?
jarobot

#4137 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by jarobot »

BarbaDue wrote:
vatrogasac wrote:
Gdje ću naći Quasar?
Ima na repozitoriju gdje je Convenant
http://archive.org/download/repository.xvbmc
Pod video je quasar a pod programskim dodacima je Quasar Burs instališi podesi u opcijama mjesto downloada i librija ispoštuj da svaki put restart kodija . Podesi u opcijama quasar titlove tj. opensubtitl šifru i pasvor unesi u tim opcijama i dobićeš titlove na kojima piše da su titolovi sinhronizovani sa tim izvorom.
Kod mene radi na dva android boxa bez problema baš taj Quasar samo se potrudi da imaš dovoljno mjesta za download...
BarbaDue

#4138 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by BarbaDue »

Hvala

Moram se za Quasar izgleda baš zamučiti :mrgreen:
jarobot

#4139 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by jarobot »

BarbaDue wrote:Hvala

Kad sam podesio quasar ne koristim druge addone još samo sportdevil za sport i to je to.
irac300

#4140 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

BarbaDue wrote:Hvala

Ma nije nikakvo mučenje, 99% isto kao i za svaki addon. Jedino što moraš drugačije odraditi da odabereš path/put gdje će ti skidati torrente. Pošto koristiš box, samo odaberi ''external storage''. To te automatski pita čim instaliraš Quasar. I to je to. Burst samo instaliraš, on jedino služi za pretragu torrenta.
I naravno, kada odgledaš film/seriju, i želiš prekinuti, pitat će te želiš li nastaviti download torrenta, odabereš opciju ''no'' da ti ne zatrpava memoriju, automatski će izbrisati torrent fajl.
friskyoreo

#4141 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by friskyoreo »

.
Jeti2

#4142 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Jeti2 »

Nervira me quasar za filmove mi uredno pronalazi titlove za serije patnja, imam opensubtitles,titlovi od addon-a za titlove.. Za Vikinge mi nece i nece doduše nisam pokušavao kod drugih serija..
irac300

#4143 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Jeti2 wrote:Nervira me quasar za filmove mi uredno pronalazi titlove za serije patnja, imam opensubtitles,titlovi od addon-a za titlove.. Za Vikinge mi nece i nece doduše nisam pokušavao kod drugih serija..
Jesi probao mijenjati linkove? Pratim Vikinge, znam da mi je uvijek pronalazilo titlove, nekad od drugog, nekad treceg, cetvrtog pokusaja.
irac300

#4144 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Da malo ozivim temu. Nekoliko forumasa mi se javljalo na pp sa pitanjima u vezi IPTV addona sa ExYu programima. Pa da ne bi pravili tajno drustvo, da javno napisem za one koji ne znaju za ove addone.

Nevena addon
https://sajt.000webhostapp.com/Kodi/tojelakorepo/

Imate ga u ovom gornjem linku, u Tojelako repositoryu. Super addon, sa nekoliko IPTV lista koje se redovno azuriraju.

Phoenix Reborn
http://www.wirelesshack.org/how-to-inst ... ypton.html

Nije stari Phoenix, ovo je balkanska varijanta. Takodje sadrzi dosta IPTV lista sa ExYu kanalima.

Uglavnom, odlicni addoni o kojima brinu ljudi sa ovih prostora.
Zorge

#4145 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Zorge »

Irac javi se na pp
Jeti2

#4146 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Jeti2 »

irac300 wrote:
Jeti2 wrote:Nervira me quasar za filmove mi uredno pronalazi titlove za serije patnja, imam opensubtitles,titlovi od addon-a za titlove.. Za Vikinge mi nece i nece doduše nisam pokušavao kod drugih serija..
Jesi probao mijenjati linkove? Pratim Vikinge, znam da mi je uvijek pronalazilo titlove, nekad od drugog, nekad treceg, cetvrtog pokusaja.
Jesam ali bezuspjesno.. :?
anes66

#4147 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by anes66 »

irac300 wrote:Da malo ozivim temu. Nekoliko forumasa mi se javljalo na pp sa pitanjima u vezi IPTV addona sa ExYu programima. Pa da ne bi pravili tajno drustvo, da javno napisem za one koji ne znaju za ove addone.

Nevena addon

Imate ga u ovom gornjem linku, u Tojelako repositoryu. Super addon, sa nekoliko IPTV lista koje se redovno azuriraju.

Phoenix Reborn

Nije stari Phoenix, ovo je balkanska varijanta. Takodje sadrzi dosta IPTV lista sa ExYu kanalima.

Hvala ti gdje cuo i ne cuo :P za ovaj repo stvarno je strava ako imas jos neki slicni ovim salji jer sam totalno novi u ovom i dosad mi je box samo onako stajao kao ukras ali uz ovaj repo opet je ozivio :) hvala ti 1000 puta sve najbolje
irac300

#4148 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

anes66 wrote:
irac300 wrote:Da malo ozivim temu. Nekoliko forumasa mi se javljalo na pp sa pitanjima u vezi IPTV addona sa ExYu programima. Pa da ne bi pravili tajno drustvo, da javno napisem za one koji ne znaju za ove addone.

Nevena addon

Phoenix Reborn

Hvala ti gdje cuo i ne cuo :P za ovaj repo stvarno je strava ako imas jos neki slicni ovim salji jer sam totalno novi u ovom i dosad mi je box samo onako stajao kao ukras ali uz ovaj repo opet je ozivio :) hvala ti 1000 puta sve najbolje
Ma nema na cemu. :thumbup: Takodje preporuka i za Pure Sports addon, trenutno jedan od najboljih sportskih addona. Za vrijeme utakmica sadrzi hrpu HD linkova od 1080p.
http://www.wirelesshack.org/how-to-inst ... addon.html
anes66

#4149 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by anes66 »

Ljudi imam problem naime gledao sam film i zastopao je i ja uradim restart nakon toga mi je stajao samo onaj MXQ logo https://i.imgur.com/mMlSYRg.jpg bas ovako i iskopcam ja iz struje isto sve (odem tamo factory reset) onaj fazon sa cackalicom nista opet ista prica prikopcam na komp on prepoznao uredjaj i neznam ni kakav sam softwer probao install uglavnom da skratim pricu sad nece da mi baci nikakav signal na ekranu a comp ga ne prepoznaje a ona plava lampica malo samo svijetli eh dali je to sad ono bas RIP ili ima tu nade da se napravi.

takoder ostavljam da vidite kako izgleda ta ploca ako nekom nesto to znaci dole u linku.

Image
irac300

#4150 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

anes66 wrote:Ljudi imam problem naime gledao sam film i zastopao je i ja uradim restart nakon toga mi je stajao samo onaj MXQ logo https://i.imgur.com/mMlSYRg.jpg bas ovako i iskopcam ja iz struje isto sve (odem tamo factory reset) onaj fazon sa cackalicom nista opet ista prica prikopcam na komp on prepoznao uredjaj i neznam ni kakav sam softwer probao install uglavnom da skratim pricu sad nece da mi baci nikakav signal na ekranu a comp ga ne prepoznaje a ona plava lampica malo samo svijetli eh dali je to sad ono bas RIP ili ima tu nade da se napravi.

takoder ostavljam da vidite kako izgleda ta ploca ako nekom nesto to znaci dole u linku.

Image
Brickovao si ga. Koliko vidim na logo-u, box ti je MXQ Pro? Probaj sa ovim tutorijalom sa youtubea. Meni se desilo sa starim boxom, i uspio sam ga oživiti sa flash toolom, ali treba ti USB kabal sa muško-muškim ulazima, po mogućnosti što kraće.
https://www.youtube.com/watch?v=qHQfaX_gApQ
Post Reply