Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
hadzinicasa

#4126 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

wewa wrote:
Bloo wrote:
wewa wrote: prema kojoj se zna 'ko kosi, a ko vodu nosi'.
Hadzinica...because lavor :mrgreen:
Image

sto da ne, ako je lavor zasluzen :)
s pjesmom. samo eto jedna sitnica: treba doci do te deredze....
Aoida

#4127 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Aoida »

Connaisseur Karlin wrote:
nastavila je reportazu , kao da se nista nije ni desilo :D
Ok...i?
Aoida

#4128 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Aoida »

Bloo wrote:
Apsolutno nije problem, spekulisemo :) S tim da ne treba izgubitzi iz vida ono na što si skrenula pažnju da omjer kompromisa mora biti jednak.
Pa to je ono - radit na vezi.
Biti svjestan i druge strane, sta ta strana zeli i treba.
Connaisseur Karlin

#4129 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Connaisseur Karlin »

triconja wrote:
Bloo wrote:
wewa wrote: prema kojoj se zna 'ko kosi, a ko vodu nosi'.
Hadzinica...because lavor :mrgreen:
Ne kae se lavor vego legenj, eee, bas bi vi musku noge prale a ne znate ni kako se zove sprava :lol: :lol: :lol:
zar nije legenj veci od lavora , napravljen od metala :skoljka:

lavori su mali, najcesce od plastike
Connaisseur Karlin

#4130 Re: Danasnji "feminizam"

Aoida wrote:
nastavila je reportazu , kao da se nista nije ni desilo :D
Ok...i?
i,
tip kontaktirao DW putem Skypa , izvinio se :D
wewa

#4131 Re: Danasnji "feminizam"

Post by wewa »

ledjen ima udubljenje za ibrik, lavor nema
Connaisseur Karlin

#4132 Re: Danasnji "feminizam"

wewa wrote:ledjen ima udubljenje za ibrik, lavor nema
sad sam zbunjena ,mozda fotka pomogne :lol: :skoljka:
wewa

#4133 Re: Danasnji "feminizam"

Post by wewa »

Image
ovo je ibrik s ledjenom na sredini tepsije pervazlije, a ledjena ima i u fancy varijanti, s poklopcem da se ne vidi voda kojom su se oprale ruke, kao na donjoj slici

Image
Aoida

#4134 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Aoida »

MaD_ProfessoR wrote: Ne držim da je želja za impresioniranjem (barem to ne bi trebao biti uzrok djelu ako si samosvjesna ličnost) napraviti partneru jelo koje voli. Ta pobuda bi trebala doći iz želje da je usrećiš, zadovljiš, pokažeš pažnju, a najmanje iz potrebe za samodokazivanjem (impresioniranjem).
Mozda se nismo razumijeli.
To "impresioniranje" o kojem govorimo nije samodokazivanje.
Impresioniranje radis da bi drugu stranu usrecio, zadovoljio, pokazao paznju prema drugoj strani.
Bubam...ocistit ces stan generalno u njenom odsudstvu. A mozda je prije toga bila neka razmirica tipa....sto uvijek ostavljas carape poslje treninga u hodnjiku i sto mokar peskir nikad ne sklonis itd itd.
Pa onaj trenutak kada ona udje na vrata....naravno da je impresionirana i sretna.
Mislim da smo se razišli po pitanju definije kompromisa. O njemu sam govorio kroz prizmu uspostavljanja zdravog i otvorenog odnosa na početku veze. Evo jedan pomalo banalan primjer;
Kada su partneri na početku veze pričali o seksualnom zadovoljenju i koga što uzbuđuje, ona je njemu, zbog toga što zna da je on tradicionalista, rekla da ne voli grub sex, no zapravo je zbog straha da ne bude odbačena, anatemisana i proglašena devijantnom, rekla da voli lagano i polako.
Kroz nekoliko godina on će osjećajući da ona ne uživa u koitusu na kakav su postavili meritum, postati nezadovoljni čangrizavac, a ona će (možda) tražiti krenuti zadovoljenje negdje drugo.Ovakvim kompromisom jednom rječju se stvara pakao za partnere. Potom rastava.
Sasvim solidan primjer.
Mada ovde ne vidim kompromis.
Ona je jednostavno presutila dio sebe is straha njegovog nerazumijevanja. Ta otvorenost koju ti ocekujes iziskuje ogromno povjerenje i takav nivo povjerenja se stice vremenom. To je djeljenje intime na skroz drugom nivou.
To sto je on postao nezadovoljeno cangrizavac a ona eventualno potrazila zadovoljstvo negdje drugo nije kompromis.
Kompromis se tek onda mogao postici da je jedno i drugo smoglo grabrosti pa nacet pricu o postojecem problemu.
Pa uz razgovor pokusat uvesti neke promjene. Do koje mjere je on spreman biti grub. Do koje mjere je ona spremna biti manje gruba.
To je kompromis. I ujedno seksualno eksperimentisanje.
Ne znas sta volis dok ne probas. :mrgreen:
Razvod je poraz. Poraz koji se mozda mogao izbjeci otvorenijom komunikacijom.
wewa

#4135 Re: Danasnji "feminizam"

Post by wewa »

razvod nije poraz nego jedan od mogucih ishoda. nema potrebe muciti i sebe i partnera ako je onoga sto je bilo osnova i povod za brak nestalo. ljudi smo, nismo stijene. a i one se mijenjaju vremenom...
Aoida

#4136 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Aoida »

I poraz je ishod.
A bar jedna strana u razvodu ce na to sve gledati kao poraz.
Ta poznaja da je razvod ipak bolji nego biti nesretno zajedno dolazi malo kasnije.
Connaisseur Karlin

#4137 Re: Danasnji "feminizam"

wewa wrote:
Image
ovo je ibrik s ledjenom na sredini tepsije pervazlije, a ledjena ima i u fancy varijanti, s poklopcem da se ne vidi voda kojom su se oprale ruke, kao na donjoj slici

Image
hvala, nisma nikad znala ni cula za ledjen :-D :kiss:

a triconja je spomenuo legenjen, a ja sam pretpostavila da je legenj veliki metlani lavor, velicine djecijeg bazena ( zene su nekad prale ves u istom) :)
wewa

#4138 Re: Danasnji "feminizam"

Post by wewa »

Aoida wrote:I poraz je ishod.
Ta poznaja da je razvod ipak bolji nego biti nesretno zajedno dolazi malo kasnije.
to iz vlastitog iskustva?

jer ja sam razvod prosla i ne slazem se ni s jednim od tvojih zakljucaka u citiranom postu. cemu generalizacija? ne postoje dvoje istih ljudi, ni dva ista braka, ni dva ista razvoda.
wewa

#4139 Re: Danasnji "feminizam"

Post by wewa »

a triconja je spomenuo legenjen, a ja sam pretpostavila da je legenj veliki metlani lavor, velicine djecijeg bazena ( zene su nekad prale ves u istom) :)
nema na cemu :)

mislim da je to o cemu pricas banjica

jel ovo?

Image
Connaisseur Karlin

#4140 Re: Danasnji "feminizam"

wewa wrote:

nema na cemu :)

mislim da je to o cemu pricas banjica

jel ovo?

Image
wewa, ne , vec je okruglog oblika, precnik je oko meatar ili metar i po duzine/sirine , metal, sive boje , dubine oko 30 cm :) ne mogu pronaci na goolge image , rado bih postavila fotku :)
Aoida

#4141 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Aoida »

wewa wrote:
Aoida wrote:I poraz je ishod.
to iz vlastitog iskustva?

jer ja sam razvod prosla i ne slazem se ni s jednim od tvojih zakljucaka u citiranom postu. cemu generalizacija? ne postoje dvoje istih ljudi, ni dva ista braka, ni dva ista razvoda.
Sama si rekla...ne postoji dvoje istih ljudi, niti dva ista braka, pa ni 2 ista razvoda.
Drago mi je da je tvoj razvod prosao...glatko.
Samo u zadnjoj godini dana znam za 5 gdje nije bilo tako.
Hakiz

#4142 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Aoida wrote:Clanak sa Kliksa:

Reporterka seksualno uznemiravana u Saransku

Kada govorimo u mentalitetu muskarca i njegove percepcije zene:
Odakle mu (liku iz clanka) pravo ovako postupiti?

No na stranu on, isto tako grozni, ako ne i gori su komentari ispod clanka:

"Feministicka ujdurma, oblaci se provokativno pa ocekuje da muskarac ostane hladan. Ne moze lutko, ebala ti Rosa Luxemburg mater ljevicarsku"

"Znaci posalju te, samo zato sto si zensko i sto si zgodna, da izvještavas sa skupa koji je dominantno muslki, sa navijačima za koje znaju da su polupjani, i onda se neko cudi ovome."

"inače ove kršćanske žene se baš uvrijede kad ih se zdrpi za duppe..."

"Dobro si ti prosla, mogla si biti ebana"

Ovako razmisljanje je bolesno.
Sa druge strane:

Nalaziš se na prometnoj cesti i želiš da pređeš ulicu. Pješački prelaz. Zakon kaže da čak i kada nema semafora, ako je neko na pješačkom prelazu, automobili moraju stati da pješak pređe.

Pitanje tebi. Da li ćeš krenuti da pređeš ne gledajući jer znaš da imaš prednost po zakonu, ili ćeš stati, pogledati da li sigurno da pređeš i ako ti se učini da nije, bez obzira na zakon, ipak sačekati povoljnije uslove prelaska?

Mani se teorije i šta bi trebalo. Uključi zdrav razum. Kao ona reporterka (čini mi se da je bila sa CNN-a) koja je silovana na Tahrir trgu za vrijeme revolucije u Egiptu. Mani se feminizma, poslati zgodnu novinarku ili ona sama da je hrabra pa odluči da ode, u situaciju gdje se glava usijala, rade nagoni, je glupo. Naravno da ne opravdavam da se žene napastvuju, ali uključite mozak kada ga već imate vrag ga odnio. A naročito kada idete na mjesta koja baš i ne intereuje šta žene iz slobodnog svijeta ohrabrene sve uspješnijom borbom misle o ljudskim, a naročito ženskim pravima.

Šta i da uhapse silovatelja i kazne? Silovana je, to je gotova stvar.

Stvari se neće promijeniti ako ne budete rizikovale i borile se, to je tačno. Ali se isto tako stvari neće promijeniti samo zato što to želite.

Kao u svakoj borbi. Sve dok ima žena spremnih da podnesu žrtvu da bi njihovim praunukama bilo bolje, borba ima smisla. Da li će donijeti pobjedu, vidjećemo. Ali nastavite se boriti, drugačije nećete uspjeti.
vješalica

#4143 Re: Danasnji "feminizam"

Post by vješalica »

U medjuvremenu ti aplaudiraj sa kauca i pođahkad izfilozofiraj borbu
Hakiz

#4144 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Aoida wrote:
jeste grozno citati ovakve komentare , ali meni je njena reakcija malo cudna :-)

Po tebi..kako je trebala reagovati?
pokusati dati nekakav znak otpora :) zar ti ne bi regirala !?
I kada reaguje dobije otkaz što je bila neprofesionalna i dozvolila da joj emocije utiču na posao. Ili ne mora ni dobiti otkaz. Nego kada se bude radilo nešto drugi put kažu "Nemoj nju, loše se nosi sa pritiskom i stresom, pošaljimo nekoga ko se bolje snalazi". I ode karijera dođavola.

Nije ženama lako i ovo govorim bez ironije.
Hakiz

#4145 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

vješalica wrote:U medjuvremenu ti aplaudiraj sa kauca i pođahkad izfilozofiraj borbu
Ah, meni ni u džep ni iz džepa. Kakve god da ste, ja ću se snaći. Vama je, ipak, vatra.
Hakiz

#4146 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Te žene su za poštovanje. A ne vamo nake feministkinje.
MarlboroGold

#4147 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

https://www.facebook.com/HRTvijesti/vid ... 679395068/

4-6 sec. Gdje su sad vijesti po portalima... ah ne, to je normalno, euforija :D
Aoida

#4148 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Aoida »

Hakiz wrote: Sa druge strane:
Nema druge strane.
Mani se teorije i šta bi trebalo. Uključi zdrav razum. Kao ona reporterka (čini mi se da je bila sa CNN-a) koja je silovana na Tahrir trgu za vrijeme revolucije u Egiptu. Mani se feminizma, poslati zgodnu novinarku ili ona sama da je hrabra pa odluči da ode, u situaciju gdje se glava usijala, rade nagoni, je glupo. Naravno da ne opravdavam da se žene napastvuju, ali uključite mozak kada ga već imate vrag ga odnio. A naročito kada idete na mjesta koja baš i ne intereuje šta žene iz slobodnog svijeta ohrabrene sve uspješnijom borbom misle o ljudskim, a naročito ženskim pravima.
Absolutno...ukljucit zdrav razum.
No taj isti zdrav razum nalaze da nije u redu prici nepoznatoj osobi, hvatata je za grudi i ljubiti.
Njemu se oprasta jer mu je glava usijana, proradili nagoni, sve zbog zgodne novinarke?
Komentari likova ispod clanka...gdje je njihov zdrav razum
Sta je ona trebala uraditi? Odustati od mozda zivotne prilike da izvjestava sa svjetskog prvenstva jer se muskarci ne mogu kontrolisati, a ona je trebala bolje da zna.
Daj molim te. :-)
Šta i da uhapse silovatelja i kazne? Silovana je, to je gotova stvar.
I zato sto je to gotova stvar pocinitelja kaznenog djela ne treba kazniti?
Da li znas sta je motivacija silovatelja?
Stvari se neće promijeniti ako ne budete rizikovale i borile se, to je tačno. Ali se isto tako stvari neće promijeniti samo zato što to želite./quote]

Ovde nisi sasvim jasan. Boris se jer zelis, a promjena ce uslijediti jer se boris.
Ili pak zelis reci da je uzaludno, jer se mentalitet muskarca ne moze promijeniti?
triconja

#4149 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

triconja wrote:
Bloo wrote: Hadzinica...because lavor :mrgreen:
Ne kae se lavor vego legenj, eee, bas bi vi musku noge prale a ne znate ni kako se zove sprava :lol: :lol: :lol:
zar nije legenj veci od lavora , napravljen od metala :skoljka:

lavori su mali, najcesce od plastike
More bit i od plastike legenj, stara rijec koja oznacava nesta dje se voda more turit a dje se mogu i noge oprat :lol: :lol: :lol:
triconja

#4150 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Hakiz wrote:
Te žene su za poštovanje. A ne vamo nake feministkinje.
A ja sve viko treba na njiha pendrekom ko na muske, a bogami zene izdurale, svaka cast. Samo policija i specijalci ne valjaju nista cim nece pendrecit, treba im svima po 20 % od plate skinit dok ne nauce na slusanje naredjenja.
Post Reply