Deblokada Sarajeva???

Post Reply
Dozer

#4126 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

decembar2017 wrote:
CPT wrote:
“Izetbegović mi je rekao da mu je Klinton ponudio da četnici pobiju 5000 ljudi u Srebrenici i da će potom uslediti ofanziva na sve srpske položaje u BiH”, seća se ratni komandir srebreničke policije razgovora sa Izetbegovićem.

Komandir policije u Srebrenici u toku 1995. godine Hakija Meholjić otklonio je sve sumnje u vezi sa izazivanjem događaja koji su se odigrali u Srebrenici leta 1995. godine.

Meholjić je prepričao kako je kao policijski načelnik tada demilitarizovane zone Srebrenice dobio poziv na sastanak u sarajevskom hotelu “Holidej- IN” sa ondašnjim predsednikom Predsedništva Bosne i Hercegovine Alijom Izegbegovićem, gde mu je Izetbegović otvoreno rekao da ima ponudu od tadašnjeg američkog predsednika Bila Klintona da “čenici uđu u Srebrenicu i pobiju 5.000 ljudi”.
pazi sada kako ce se poceti da se izvlace i negiraju sami sebe :D
Vas "dvojica" ste fakat mentalno ograniceni... Pa mi vam od samog pocetka i govorimo da se u Sarajevu jos '93 po ulici pricalo o otme da ce Srebrenica biti zamijenjena za Vogoscu....
Meholjic, kada je izasao u javnost s ovim prije nekih 10+ godina, automatski je bio sataniziran na sve moguce nacine, pogotovo kroz medije. Te alkoholicar, te ratni profiter, te PTSP-ovac, te kriminalac, itd..
CPT

#4127 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by CPT »

Dozer wrote:nalupam? :izet:
I sad naravno razvodnjavanje, razvlacenje i filozofija.... Sta znaci ovo, sta znaci ono.... :roll:

Srbe nije trebalo prisliti da napuste "muslimanske dijelove" BiH ili da odu u XYZ. Nisu odlazili u "Srebrenicu" vec u gradove istocne Bosne, prije svega Bratunac&Co. Otisli su Sanskog Mosta u Prijedor sto znaci sta? Iz Kljuca su odlazili organizovano cak i u Novi Sad. I to znaci sta?

O za sudbinu Vogosce je zasluzan Milosevic...
Last edited by CPT on 02/09/2019 10:37, edited 1 time in total.
decembar2017

#4128 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by decembar2017 »

Dozer wrote: Vas "dvojica" ste fakat mentalno ograniceni... Pa mi vam od samog pocetka i govorimo da se u Sarajevu jos '93 po ulici pricalo o otme da ce Srebrenica biti zamijenjena za Vogoscu....
Meholjic, kada je izasao u javnost s ovim prije nekih 10+ godina, automatski je bio sataniziran na sve moguce nacine, pogotovo kroz medije. Te alkoholicar, te ratni profiter, te PTSP-ovac, te kriminalac, itd..
pa vidim da su ga onda pogresno opisali , svaka mu je zlatna
“Izetbegović mi je rekao da mu je Klinton ponudio da četnici pobiju 5000 ljudi u Srebrenici i da će potom uslediti ofanziva na sve srpske položaje u BiH”, seća se ratni komandir srebreničke policije razgovora sa Izetbegovićem.

Komandir policije u Srebrenici u toku 1995. godine Hakija Meholjić otklonio je sve sumnje u vezi sa izazivanjem događaja koji su se odigrali u Srebrenici leta 1995. godine.

Meholjić je prepričao kako je kao policijski načelnik tada demilitarizovane zone Srebrenice dobio poziv na sastanak u sarajevskom hotelu “Holidej- IN” sa ondašnjim predsednikom Predsedništva Bosne i Hercegovine Alijom Izegbegovićem, gde mu je Izetbegović otvoreno rekao da ima ponudu od tadašnjeg američkog predsednika Bila Klintona da “čenici uđu u Srebrenicu i pobiju 5.000 ljudi”.
Dozer

#4129 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

decembar2017 wrote: a sto ih ne bi vodili u Srebrenicu ? Tada je Srebrenica bila pod njihovom kontrolom i sta ih ne bi vodili tamo ? Za sta je to "dokaz " ?

da li je dogovor da vrana vrani ne kopa oci kada se moralise o lopovluku polticara koji se u najboljem slucaju vide na TV-u a suti o lopovluku ljudi koji su im bili kamandatni ?
A sto bi ih vodili bilo gdje? Kraj rata, reintegracija, Dayton potpisan, a njime se garantovala sigurnost svima. Zasto su ih, i to sve, bez izuzetka, PRISILNO potrpali u autobuse i kamione, samo s licnim stvarima, i odvukli u Srebrenicu? Zasto ih nisu pustili da sami biraju da li zele da idu, i gdje, ili da ostanu?

Da si ikad bio u Srebrenici i pricao s tim ljudima, bilo bi ti jasno da su tamo zavrsili mimo svoje volje, pod pristiskom, prepadanjem i pod moranjem. Pricam o obicnim ljudima, civilima.
CPT

#4130 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by CPT »

Dozer wrote:
decembar2017 wrote: a sto ih ne bi vodili u Srebrenicu ? Tada je Srebrenica bila pod njihovom kontrolom i sta ih ne bi vodili tamo ? Za sta je to "dokaz " ?

da li je dogovor da vrana vrani ne kopa oci kada se moralise o lopovluku polticara koji se u najboljem slucaju vide na TV-u a suti o lopovluku ljudi koji su im bili kamandatni ?
A sto bi ih vodili bilo gdje? Kraj rata, reintegracija, Dayton potpisan, a njime se garantovala sigurnost svima. Zasto su ih, i to sve, bez izuzetka, PRISILNO potrpali u autobuse i kamione, samo s licnim stvarima, i odvukli u Srebrenicu? Zasto ih nisu pustili da sami biraju da li zele da idu, i gdje, ili da ostanu?

Da si ikad bio u Srebrenici i pricao s tim ljudima, bilo bi ti jasno da su tamo zavrsili mimo svoje volje, pod pristiskom, prepadanjem i pod moranjem. Pricam o obicnim ljudima, civilima.
Ti znas da nisu vodili samo iz Vogosce? Znas da je nestala kompletna populacija Kljuca? Sanskog Mosta, itd, itd? I to dio nekog "dogovora" za koji nisu svi znali i uopste "nije dogovor". I svi nesto pricali na ulici 1993?
decembar2017

#4131 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by decembar2017 »

decembar2017 wrote:
Dozer wrote: Vas "dvojica" ste fakat mentalno ograniceni... Pa mi vam od samog pocetka i govorimo da se u Sarajevu jos '93 po ulici pricalo o otme da ce Srebrenica biti zamijenjena za Vogoscu....
pa vidim da su ga onda pogresno opisali , svaka mu je zlatna

sto znaci da si ti onda slagao
Dozer wrote:
Nije "razliki", nego razlici. Razmjena i zamjena je jedno te isto. Ali nijedno nije = predaja, kontas?
Srebrenica nije bila okupirana prije pada '95. Znas li sta znaci "okupacija"? Naser nije pobjegao (ne znam zasto mi stalno podmeces ekavicu...?), nego mu je naredjeno da izadje iz Srebrenice.
Clinton i Alija se nisu dogovorili da zrtvuju bilo koga, pogotovo ne 5.000 ljudi (btw, u Srebenici je pobijeno preko 8.000 ljudi, ali ti to znas, jel' tako...), ali upravo radi tolikih zrtava, a za koje su krivi iskljucivo Srbi, uz manji dio krivice MZ, niko vise nije smio ni zucnuti o postojanju bilo kakvog dogovora o razmjeni teritorija.
Ovo za genocid necu komentarisati jer valjas gluposti. Jednom za sva vremena - genocid se desio, za njega su krivi Srbi jer su oni pobili te ljude. Moze li jasnije od ovoga, ili ces mi za 3-4 stranice opet podmetati ove iste bljuvotine?
Last edited by decembar2017 on 02/09/2019 10:41, edited 1 time in total.
Dozer

#4132 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

CPT wrote:
Dozer wrote:nalupam? :izet:
I sad naravno razvodnjavanje, razvlacenje i filozofija.... Sta znaci ovo, sta znaci ono.... :roll:

Srbe nije trebalo prisliti da napuste "muslimanske dijelove" BiH ili da odu u XYZ. Nisu odlazili u "Srebrenicu" vec u gradove istocne Bosne, prije svega Bratunac&Co. Otisli su Sanskog Mosta u Prijedor sto znaci sta? Iz Kljuca su odlazili organizovano cak i u Novi Sad. I to znaci sta?

O za sudbinu Vogosce je zasluzan Milosevic...
Kakvo, ba, razvodnjavanje? :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja ti samo ukazao na primjer izigravanja dogovora, a ti iz njega iscupao samo jednu jedinu rijec :lol: :lol: :lol:
Evo jos jednom, pa mozda i shvatis :D
Ako se decembar i ja dogovorimo za kafu (sto je ocito nemoguce jer je mis), i ja ovdje kazem da ga necu pipnuti, a onda ga nalupam cim ga vidim - da li to znaci da smo uz dogovor o kafi napravili i dogovor da ga nalupam? :izet:
Dozer

#4133 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

CPT wrote: Ti znas da nisu vodili samo iz Vogosce? Znas da je nestala kompletna populacija Kljuca? Sanskog Mosta, itd, itd? I to dio nekog "dogovora" za koji nisu svi znali i uopste "nije dogovor". I svi nesto pricali na ulici 1993?
Pa o tome ti i pricam, klocino :lol: :lol: :lol: :lol:
CPT

#4134 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by CPT »

Dozer wrote:
CPT wrote: Ti znas da nisu vodili samo iz Vogosce? Znas da je nestala kompletna populacija Kljuca? Sanskog Mosta, itd, itd? I to dio nekog "dogovora" za koji nisu svi znali i uopste "nije dogovor". I svi nesto pricali na ulici 1993?
Jel ti uopste znas sta pises i sta to znaci za BIH? :?
Dozer

#4135 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

decembar2017 wrote:
:lol: :lol: :lol:
Da je postojao dogovor? Ili to o "5.000 ljudi za ubiti"?
Dozer

#4136 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

CPT wrote:
Dozer wrote:
Jel ti uopste znas sta pises i sta to znaci za BIH? :?
Nemam pojma, ali znam da ces mi ti "pojasniti" :D
Btw, preskocio si u potpunosti post u kojem sam ti to objasnio. Znam da je to jedan prekomplikovan zadrzaj za tvoj mozgic, ali...eto...
Last edited by Dozer on 02/09/2019 10:44, edited 1 time in total.
decembar2017

#4137 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by decembar2017 »

Dozer wrote:
drzi se ti sarajeva i kako ste odbranili tamo sta vam je radovan da da odbranite, od Krajine odbi jer tu su se ljudi borili i izborili da odbrane i oslobode sta imaju
CPT

#4138 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by CPT »

Dozer wrote:
decembar2017 wrote:
ubiti 5.000 je dio dogovora kao sto ti i vrlo jasno pise... (cak i boldu)
decembar2017

#4139 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by decembar2017 »

Dozer wrote:
decembar2017 wrote:
slagao si, tvoje je onda da kazes koji dio.
Dozer

#4140 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

decembar2017 wrote:
Dozer wrote:
drzi se ti sarajeva i kako ste odbranili tamo sta vam je radovan da da odbranite, od Krajine odbi jer tu su se ljudi borili i izborili da odbrane i oslobode sta imaju
De, pricaj mi malo o Krajini :D
Jeis bio tamo '95? :D
Tacnije - jesi li bio igdje u BiH u ratu, na bilo kojem ratistu? :D
Last edited by Dozer on 02/09/2019 10:46, edited 1 time in total.
Dozer

#4141 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

CPT wrote: ubiti 5.000 je dio dogovora kao sto ti i vrlo jasno pise... (cak i boldu)
Meni je puno bitniji ovaj bold...
bingov buraz

#4142 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by bingov buraz »

Klinkton natjero četnike da naprave genocid,ne bi oni inače

Lično Kosu municiju dodavo
Last edited by bingov buraz on 02/09/2019 10:48, edited 1 time in total.
tempuser

#4143 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by tempuser »

decembar2017 wrote:
upravo je tako :-) da nekom ko je krije iza nika " ja bio tu i znam " je zlatna i u kamenu uklesana a nekom ko javno kaze " ja bio tu " onda nije jer je ovakav i onakav :? kada nam " ja bio tu i znam " pricaju o politicarima koje ne bi preoznali da ih vide na ulici onda je 100 % istina a kada se prica o komandirima koji nisu guzice digli iz fotelje , koji 1993 kada niko nije znao da li ce mu ostati glava na ramenima " kupuje " poslovne prostore, koji se proziva da je zajedno sa svojim retardima pokrao milione onda ga se mora znati :lol:
Da ti ponovim, ja sa tobom, koji Zoku Cegara ne bi prepoznao da metar od njega na ulici da prodjes, nemam sta da raspravljam, tako da i dalje mozes navlaciti kozicu samostalno!
Dozer

#4144 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

bingov buraz wrote:Klinkton natjero četnike da naprave genocid,ne bi oni inače
Ma ja, fini su to ljudi tada bili... Dijelili djeci iza zice cokolade...
decembar2017

#4145 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by decembar2017 »

bingov buraz wrote:Klinkton natjero četnike da naprave genocid,ne bi oni inače

pa ispada tako po svjedocima na koje nam se eroji pozivaju , ne znam da li si pratio ali prije par stranica meholjic je bio "dokaz " kako je sve bilo dogovoreno
CPT

#4146 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by CPT »

Dozer wrote:
CPT wrote: ubiti 5.000 je dio dogovora kao sto ti i vrlo jasno pise... (cak i boldu)
Meni je puno bitniji ovaj bold...
Bar 5.000 mrtvih je GLAVNI DIO "DOGOVORA". 5.000 mrtvih je izgovor (tako cetnicka prica) za bombardovanje i sve sto ide uz to. Nema mrtvih, nema bombardovanja i ostalog.

decembar2017

#4147 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by decembar2017 »

tempuser wrote:
decembar2017 wrote:
upravo je tako :-) da nekom ko je krije iza nika " ja bio tu i znam " je zlatna i u kamenu uklesana a nekom ko javno kaze " ja bio tu " onda nije jer je ovakav i onakav :? kada nam " ja bio tu i znam " pricaju o politicarima koje ne bi preoznali da ih vide na ulici onda je 100 % istina a kada se prica o komandirima koji nisu guzice digli iz fotelje , koji 1993 kada niko nije znao da li ce mu ostati glava na ramenima " kupuje " poslovne prostore, koji se proziva da je zajedno sa svojim retardima pokrao milione onda ga se mora znati :lol:
Da ti ponovim, ja sa tobom, koji Zoku Cegara ne bi prepoznao da metar od njega na ulici da prodjes, nemam sta da raspravljam, tako da i dalje mozes navlaciti kozicu samostalno!

i ja tebi da podebljam : reci onda ti Zoki licno u lice da je njegova rijec manje vrijedna nego anonimnog forumasa pa da vidimo kako ces njemu da povlacis kozicu !
Last edited by decembar2017 on 02/09/2019 10:50, edited 1 time in total.
Dozer

#4148 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

decembar2017 wrote:
A to za poslovni prostor kupljen '93 je rekao Cegar koji nije ni bio u Sarajevu te '93? :D
Samim tim, zna o tome tacno onoliko koliko i ti, tj. - nista :D
Last edited by Dozer on 02/09/2019 10:52, edited 1 time in total.
Dozer

#4149 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

decembar2017 wrote: i ja tebi da podebljam : reci onda ti Zoki licno u lice da je njegova rijec manje vrijedna nego anonimnog forumasa pa da vidimo kako ces njemu da povlacis kozicu !
Da ja tebi jos jednom nabacim - ni Zoka, kao ni ti, tada nije bio u Sarajevu. Samim tim, nema pojma o cemu prica, niti moze imati.

Picic, hajmo na fuka ba. Necu ti nista :D
CPT

#4150 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by CPT »

Usput, ako je 5.000 ljudi zrtovano onda nema ni genocida jer se samo ispunjavalo "ugovor". Srbi nisu pokusli unistiti nac. ili religijsku grupu vec samo ispunjavali ugovorene kvote mrtvih. A nema ni agresije jer druga strana znala da se radi o predstavi gdje svak uzima svoje.
Post Reply