Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- SkyLimit
#4126 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ne znam kako nije stid ovih iz Saveza spominjati da je cilj plasman na EP sada kada su ostale samo teoretske šanse, žele prebaciti pritisak na novog selektora, pa njegovu glavu ponuditi na pladnju kad se ne plasiramo, i onda ponovno konkursi, nacionalni ključevi, sastančenja po hotelima... Nadam se da neće ići tako, da navijači neće zaboraviti ko je najodgovorniji ako se ne plasiramo na EP, a to su svi oni koji su jednoglasno podržali novi ugovor Sušiću nakon SP, od predsjednika Begića do svih članova IO.
- bingov buraz
#4127 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
SkyLimit wrote:Ne znam kako nije stid ovih iz Saveza spominjati da je cilj plasman na EP sada kada su ostale samo teoretske šanse, žele prebaciti pritisak na novog selektora, pa njegovu glavu ponuditi na pladnju kad se ne plasiramo, i onda ponovno konkursi, nacionalni ključevi, sastančenja po hotelima... Nadam se da neće ići tako, da navijači neće zaboraviti ko je najodgovorniji ako se ne plasiramo na EP, a to su svi oni koji su jednoglasno podržali novi ugovor Sušiću nakon SP, od predsjednika Begića do svih članova IO.
nadjite razliku
„Odlučio sam da odem bez naknade. Za mene je to bila logična odluka, koja je takođe u interesu srpskog fudbala. Fudbalskom savezu Srbije će to uštedeti dosta novca.
http://www.24sata.rs/sport/vesti/vest/s ... 7789.phtml
i
S druge strane, Papetu je bh. kuća fudbala ponudila oko 150.000 KM. - Oni predlažu da mi plate 150.000 maraka, koliko mi ustvari faktički duguju do dana kada su me smijenili. Dao sam im korektan prijedlog i vidjet ćemo hoće li ga prihvatiti. Ukoliko to ne učine, razmatrat ću i druge mjere kako da se zaštitim i u tom slučaju naplatim novac koji mi i pripada po ugovoru - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/149243/susic- ... pwllA.dpuf
patriotski nema sta
- AhmetShabo
#4128 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
MOze li ovaj hrgota igrati za nas?
- Logovan
#4129 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ne može. Igra za Švedsku.AhmetShabo wrote:MOze li ovaj hrgota igrati za nas?
- SkyLimit
#4130 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Najgore je to što je prvo izjavio ovo:bingov buraz wrote:![]()
nadjite razliku
„Odlučio sam da odem bez naknade. Za mene je to bila logična odluka, koja je takođe u interesu srpskog fudbala. Fudbalskom savezu Srbije će to uštedeti dosta novca.
i
S druge strane, Papetu je bh. kuća fudbala ponudila oko 150.000 KM. - Oni predlažu da mi plate 150.000 maraka, koliko mi ustvari faktički duguju do dana kada su me smijenili. Dao sam im korektan prijedlog i vidjet ćemo hoće li ga prihvatiti. Ukoliko to ne učine, razmatrat ću i druge mjere kako da se zaštitim i u tom slučaju naplatim novac koji mi i pripada po ugovoru - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/149243/susic- ... pwllA.dpuf
patriotski nema sta
A onda par dana poslije prijeti Savezu da mu moraju isplatiti 500 000 ili će preko suda uzeti sve ono što bi zaradio do isteka ugovora“Ne mogu vjerovati da su se sada pokrenule priče o nekom obeštećenju pri čemu se spominju astronomske cifre i da se o tome raspravlja. Neće biti obeštećenja, neću moći biti korektniji u svojim razgovorima sa ljudima iz NS BiH, jer nisam specijalno ljut na bilo koga. Dakle, ja ću sa svoje strane biti korektan, kao što to oni nisu bili prema meni, a vjerujem da ćemo sve riješiti za pet minuta. Ni u kojem slučaju ne želim naštetiti našem Savezu te ću se džentlmenski razići sa njima."
Možda više nije selektor, ali ostao je dosljedan u nedosljednim izjavama, to mu se mora priznati.
-
todd_smith
#4131 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Zato sto Mesa gleda na repku kao ekipu kojoj moze pomoci ili barem da pogura kako, dok Hadzibegic gleda kako moze zaraditi ili sebe gdje drugo uvaliti preko ledja repkeBHF_Manijak wrote:Sto je to Mesa bolji od Hadzibegica ili obrnuto? Isti qrac... Skoro identican put su imali po Francuskoj.todd_smith wrote:Mesa ostaje sve nekako najbolji izbor
barbarez, osim, hadzibegic to je korak unazad cak i od papeta
-
zlajapravaraja
#4132 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Upravo pitali Magatha na TV-u sto nije pristao na selektorsku poziciju u BIH.
Odgovorio nesto u fazonu "Bosna nema ambicije da postane svjetski prvak"
, mada je rekao da imamo dobro igrace...
Uglavnom, nije htio konkretno da odgovori, mada je jasno da se radi o parama.
Nista vise.
Odgovorio nesto u fazonu "Bosna nema ambicije da postane svjetski prvak"
Uglavnom, nije htio konkretno da odgovori, mada je jasno da se radi o parama.
Nista vise.
- AcaLukas
#4133 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Kreten samo laze. Tino defanzivni vezni, brat mi nije menadzer, hadzic dobar, vrsajevic napadac, spahic i dzeko mu kvare taktiku...SkyLimit wrote:Najgore je to što je prvo izjavio ovo:bingov buraz wrote:![]()
nadjite razliku
i
patriotski nema sta
A onda par dana poslije prijeti Savezu da mu moraju isplatiti 500 000 ili će preko suda uzeti sve ono što bi zaradio do isteka ugovora“Ne mogu vjerovati da su se sada pokrenule priče o nekom obeštećenju pri čemu se spominju astronomske cifre i da se o tome raspravlja. Neće biti obeštećenja, neću moći biti korektniji u svojim razgovorima sa ljudima iz NS BiH, jer nisam specijalno ljut na bilo koga. Dakle, ja ću sa svoje strane biti korektan, kao što to oni nisu bili prema meni, a vjerujem da ćemo sve riješiti za pet minuta. Ni u kojem slučaju ne želim naštetiti našem Savezu te ću se džentlmenski razići sa njima."![]()
Možda više nije selektor, ali ostao je dosljedan u nedosljednim izjavama, to mu se mora priznati.
- stranac2
#4134 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Zar nije Mesa lik koji se supacki uzeo kapitensku traku Kodri bez znanja Muzurovica .. Zar nije Mesa rekao neki dan ima tremu pred kamerama ...Zar nij Mesa parafrazirao Susica rekavsi " ovo je dobra sansa za moju karijeru".....todd_smith wrote:Zato sto Mesa gleda na repku kao ekipu kojoj moze pomoci ili barem da pogura kako, dok Hadzibegic gleda kako moze zaraditi ili sebe gdje drugo uvaliti preko ledja repkeBHF_Manijak wrote:Sto je to Mesa bolji od Hadzibegica ili obrnuto? Isti qrac... Skoro identican put su imali po Francuskoj.todd_smith wrote:Mesa ostaje sve nekako najbolji izbor
barbarez, osim, hadzibegic to je korak unazad cak i od papeta
Meni ovo smrdi pravo i daje mi neki zajeban dezavu
-
svi u napad
#4135 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Dragi Cypruse ne radi se samo o jednom treneru. Procitaj komentar ponovo polako na tanane. Ranije sam u svojim komentarima naveo primjer Grcke koji su doveli Svabu za trenera, on im organizovao sve, s njim osvojili EM a i poslije njega ljudi nastavili istu igru i aktivno ucesce na svim mogucim takmicenjima. Mislim da su u zadnjih 10 godina uvijek igrali na svim velikim takmicenjima (izvini ako sam pogrijesio za neku godinu jer mi se ne da guglati ali mislim da je to tu negdje). Kad sam rekao rezultat onda sam mislio prevashodno na ucesce na velikim takmicenjima a ne osvajanje prvih mjesta. Mislim da smo propustili veliku sansu koju smo imali kvalifikujuci se na WM i da je mnogo talentovane dijaspore bilo zainteresovano za nastup u nasoj repki (ne iz patriotizma da se razumjemo nego iz licnog interesa) ali zbog tvrdoglavosti Amidze kojem je porodicni biznis bio vazniji od repke smo puno toga izgubili. Primjer Vrancica ti je najbolji primjer ovog navedenog, jer je Amidza najavljivao njegov skorasnji nastup za repku a sad se pokazalo da je momak tek na pocetku procesa. Amidzi nije bio interes da momak dodje jer bi onda dvoimeni bratic morao na klupu.cyprus wrote:E jebiga... Čak i da Magath ima nadnaravne moći opet bi ovo bilo pretjerano za rećsvi u napad wrote:...Sa tim covjekom i nekom nasom bivsom zvijezdom koji bi ga kao njegov pomocnik naslijedio nakon 4 godine imali bi igru, sigurnost, organizaciju, red i rezultat 10-ak godina naprijed...![]()
Apsolutno ne postoji niti jedan trener koji može garantovati rezultat u jednom ciklusu, a da ne govorim o nekom periodu od 10 godina
No da se vratim Magatu dakle temi podforuma. Ne mislim da je carobnjak i vec sam nekoliko puta napisao da ni Murinjo i Fergi ne mogu garantovati uspjeh u ovim kvalama jer je Amidza ostavio takvu pustos da bi jedino Blater i Platini uspjeli napraviti cudo. Magat bi samo uveo reda i organizaciju podigao na puno veci nivo a kad imas uredjeno drustvo onda imas i rezultat. Nemoj sta hatorit jer ne zelim neku polemiku oko ovog mog stava. Ovaj komentar je samo dodatno objasnjenje na tvoj u zurbi napisan komentar. Ziv i zdrav bio i sretna ti Nova godina.
- emigrazione
#4136 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Majke mi ja ne kontam sto si se natakario na Mesu, jos ga poredis sa Hadzibegicem dokazanom ublehom i mudroseromSto je to Mesa bolji od Hadzibegica ili obrnuto? Isti qrac... Skoro identican put su imali po Francuskoj.
- BHF_Manijak
#4137 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Objasnio vec nekoliko puta, ne moram bas svaki put, jebo ga ti.
- Dino Djurbuzovic
#4138 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ti si dobar momak ali stvarno ti ne trebaju ove ruzne rijeci, poslusaj starijeg, inace ako izuzmemo taj mali minus za tebe su sve hvalospjevke.BHF_Manijak wrote:Objasnio vec nekoliko puta, ne moram bas svaki put, jebo ga ti.
- emigrazione
#4139 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Sta si objasnio, to sto ti nije zelji nikada pomogao jel to?BHF_Manijak wrote:Objasnio vec nekoliko puta, ne moram bas svaki put, jebo ga ti.
-
north
#4140 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ne može baš Meša u isti koš sa Farukom iako vjerovatno po struci nema ogromne razlike..ali s obzirom da je Faruk već bio, da se stalno mota, nešto serenda, ulizuje, a da Meše nema s te strane ni u priblićnoj mjeri i da čovjek samo kaže da mu je to velika želja u životu da postane, onda mi je logičnije da Meša prije dobije priliku nego Faruk, a bogami i prije nego ostali preostali kandidati...Dakle, od ostalih imena, definitivno Meša pa šta bog da koliko god da je jasno da ni sa njim ništa nije sigurno da će biti sve kako treba kao niti sa jednim drugim kandidatom 
- Jack Be Nimble
#4141 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Od svih samo Sliskovic dolazi u obzir. Sve drugo je nadati se da ce biti ko sa Papetom.
Ko vam je Mesa?
Ko vam je Mesa?
- BHF_Manijak
#4142 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ti si, cini mi se, ono nekoliko puta rekao da ne pratis nista sto ima veze sa Zeljeznicarom, je l' tako? Jeste. Onda nisi pratio ni medijske izjave Bazdarevica u vezi Zelje unazad nekih 10 godina. Dakle to je period i prije Amara, da ne bude zabune da je to izjavljivao jer ne se ne zemo s Brkom.emigrazione wrote: Sta si objasnio, to sto ti nije zelji nikada pomogao jel to?
Ne bih vise o tome. Ne preispitujem ni ja tudje "zelje i pozdrave" na ovoj temi, kada neko kaze da ne bi zelio da taj i taj bude selektor. Dosad ih je 100 reklo da ne bi zeljelo Amara, pa nisam svakog ponaosob pitao sto ga ne gotivi, ili za Vahu kad su poceli, Bajevica i slicno...
@north, o da, ima i Mese itekako mnogo po medijima kad iole ozbiljniji klub u regionu ucui otkaz treneru. Mesa ili Hadzibegic su prvi u redu.
-
LSD
#4143 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Jack Be Nimble wrote:Od svih samo Sliskovic dolazi u obzir. Sve drugo je nadati se da ce biti ko sa Papetom.
Ko vam je Mesa?
https://www.youtube.com/watch?v=BHTTqEJOyRs
covjek pljunuo sudiju i propustio SP u Italiji
-
north
#4144 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ma mislio sam u našim medijima ga nema u tolikoj mjeri, ne pišem za van naših granica, izuzev sada kada je aktuelna situacija oko selektora..Farukov duh je vazda tu, oko medija, u i oko saveza, stalno neko eksponiranje, pametovanje, nametanje, Meša mi tu nekako izgleda normalnijiBHF_Manijak wrote:Ti si, cini mi se, ono nekoliko puta rekao da ne pratis nista sto ima veze sa Zeljeznicarom, je l' tako? Jeste. Onda nisi pratio ni medijske izjave Bazdarevica u vezi Zelje unazad nekih 10 godina. Dakle to je period i prije Amara, da ne bude zabune da je to izjavljivao jer ne se ne zemo s Brkom.emigrazione wrote: Sta si objasnio, to sto ti nije zelji nikada pomogao jel to?
Ne bih vise o tome. Ne preispitujem ni ja tudje "zelje i pozdrave" na ovoj temi, kada neko kaze da ne bi zelio da taj i taj bude selektor. Dosad ih je 100 reklo da ne bi zeljelo Amara, pa nisam svakog ponaosob pitao sto ga ne gotivi, ili za Vahu kad su poceli, Bajevica i slicno...
@north, o da, ima i Mese itekako mnogo po medijima kad iole ozbiljniji klub u regionu ucui otkaz treneru. Mesa ili Hadzibegic su prvi u redu.
Ali evo, ti sada direktno prizna da ne želiš Mešu samo radi njegovog odnosa radi Želje..Logičnije bi bilo da to potkrijepiš njegovim drugim slabostima koji bi ga trebali izbaciti iz utrke kao kandidata, a ne radi toga kakav je odnosi imao prema Želji ili Amaru
-
lakilaka
#4145 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
u istom videu i bivsi selektor a i mesa i hadzija. sega-sala.LSD wrote:Jack Be Nimble wrote:Od svih samo Sliskovic dolazi u obzir. Sve drugo je nadati se da ce biti ko sa Papetom.
Ko vam je Mesa?kako bolan ko je
![]()
- Jack Be Nimble
#4146 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ja citao kao MeSa a ne ŠLSD wrote:Jack Be Nimble wrote:Od svih samo Sliskovic dolazi u obzir. Sve drugo je nadati se da ce biti ko sa Papetom.
Ko vam je Mesa?kako bolan ko je
![]()
-
Cybernetic
#4147 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ako ponovo dovedu Sliskovica, mogu isto vratiti stare Patrick dresove. Koji crnjak od saveza i "drzave" jbte.
- BHF_Manijak
#4148 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Pa i vi svi niste za Faruka radi njegovog ljigavog odnosa po medijima, a ne radi njegovih trenerskih (ne)sposobnosti. Ja sam rek'o odmah na pocetku da mi je po tome Mesa isti Faruk, a nisam u startu Zeljeznicar ni spomenuo.north wrote:
Ali evo, ti sada direktno prizna da ne želiš Mešu samo radi njegovog odnosa radi Želje..Logičnije bi bilo da to potkrijepiš njegovim drugim slabostima koji bi ga trebali izbaciti iz utrke kao kandidata, a ne radi toga kakav je odnosi imao prema Želji ili Amaru
- emigrazione
#4149 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Provaljen si ba, mojne se sad vaditi
- BHF_Manijak
#4150 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Jesam, sve si upravu. Ako ce ti vec biti lakse.
Jedno je sigurno, Mesa nece biti, a vi sad opletite do mile volje.
Jedno je sigurno, Mesa nece biti, a vi sad opletite do mile volje.