Irak

Post Reply
dragma
Vozim: Pješe

#4126 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by dragma »

Zanimljiv detalj sa jučerašnjih prosvjeda u Fergusonu.
"Idite ubijajte ISIL a nas ostavite na miru".

Image

Isto tako zanimljiv tekst:
Gen. Allen: Destroy the Islamic State Now
http://www.defenseone.com/ideas/2014/08 ... now/92012/
Bosanac sa dna kace

#4127 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Bosanac sa dna kace »

Ne zaboravimo da je jedan halifa sagradio svojoj majci crkvu jer nije presla na islam, mozda bas jednu od onih crkvi koje ruse ovi zlikovci.
Ne zaboravimo da je vladar jedne muslimanske drzave svoju macehu hirscanku oslovljavao ''moja majka, medju najodabranijim hriscankama i jedna od najuzoritijih u mojoj drzavi...''
Ne zaboravimo da je hz. Omer naredio da se vrati zemlja Koptkinji koju je Amr ibn As uzurpirao zbog gradnje dzamije
..............
........ne zaboravimo ni Hasan-pasu Predojevica koji je svojoj majci izgradio crkvu....
a ovi.....u zemlju propast zbognjih....

Jedan odlican tekst:
Piše: Ezher Beganović
Islamska država nema mjesta u XXI vijeku. Ovo je naslov koji su napravili svjetski propagandni smutljivci uz vijest o obraćanju američkog predsjednika Baracka Obame, a povodom ubistva američkog novinara kojeg je počinila (Ne)islamska država u Iraku. Nije ovo jedini pokušaj da se naziv tekfirske organizacije Islamska država koristi u svrhe širenja antiislamskih poruka. Islamofobi žele da iskoriste priliku, koju im obilato pruža Bagdadijeva organiacija i ubijede svjetsku javnost, pa čak i muslimane da je islamska država kao društveni sistem neprihvatljiva, nešto ružno i opasno, onako kako vidimo u djelima ljudi koji su uzurpirali ovaj sveti naziv i koji pod tim nazivom čine stravične zločine protiv svih.
Za islamsku državu uvijek ima mjesta, to je zajednica u kojoj vlada poredak i sigurnost za sve ljude. Islamska država je plemenito naslijeđe koje je u emanet muslimanima ostavio poslanik Muhamed alejhi selam.Protiv tog plemenitog islamskog naslijeđa podjednako se bore islamofobi i zločinci koji kolju ljude pod banerom ” Islamska država”. Jedan od načina kako da se borimo protiv onih koji kaljaju svetost islamske države jeste i da naziv Bagdadijeve tekfirske zajednice pišemo i izgovaramo Neislamska država. Izgovaranjem i pisanjem Neislamska država ne proglašavamo njene članove i simpatizere nevjernicima, nemuslimanima, već uzimamo ono što su nam ti ljudi ukrali, našu svetinju!
http://saff.ba/zovimo-je-neislamska-drz ... _Y_UPmSyAU
Hodidid

#4128 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Hodidid »

Jel zna ko zasto onaj novinar Foley ima Guantanamo uniformu u Iraku? Prije desetak Godina ubijen je jos jedan amer u Abu Ghraib zatvoru kad se bilo pocelo pisati o sadizmu americkih cuvara naspram irackih zatvorenika. I taj je imao narandzastu uniformu.

Meni ovdje nesto smrdi.
Bosanac sa dna kace

#4129 Re: ISIS zauzeo Mosul

Hodidid wrote:Jel zna ko zasto onaj novinar Foley ima Guantanamo uniformu u Iraku? Prije desetak Godina ubijen je jos jedan amer u Abu Ghraib zatvoru kad se bilo pocelo pisati o sadizmu americkih cuvara naspram irackih zatvorenika. I taj je imao narandzastu uniformu.

Meni ovdje nesto smrdi.
I meni je to zapalo da dobar dio tih ubijenih od strane ekstremista u Iraku bude odjeven u narandzastu uniformu, maksuzije mu skroje ko cefine????
Mislim da je vise njih bilo odjeveno u narandzasto
Hodidid

#4130 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Hodidid »

Bosanac sa dna kace wrote:
Hodidid wrote:Jel zna ko zasto onaj novinar Foley ima Guantanamo uniformu u Iraku? Prije desetak Godina ubijen je jos jedan amer u Abu Ghraib zatvoru kad se bilo pocelo pisati o sadizmu americkih cuvara naspram irackih zatvorenika. I taj je imao narandzastu uniformu.

Meni ovdje nesto smrdi.
I meni je to zapalo da dobar dio tih ubijenih od strane ekstremista u Iraku bude odjeven u narandzastu uniformu, maksuzije mu skroje ko cefine????
Vala bas. Isto da ih cuvaju ko maksuziju za ove prilike. Samo iste su imali i Guantanamo zatvorenici. Bice da imaju istog dobavljaca.
Bosanac sa dna kace

#4131 Re: ISIS zauzeo Mosul

Hodidid wrote:

Meni ovdje nesto smrdi.
Vala bas. Isto da ih cuvaju ko maksuziju za ove prilike. Samo iste su imali i Guantanamo zatvorenici. Bice da imaju istog dobavljaca.
Zagonetno je to sto je maksuzije kod ovih esktremista u Iraku, nema kod ostalih.
Kad rece dobavljac i to, naumpade mi ko da him je Toyota sponzor. Samo ne znam dje su zbavili onoliko crnih kapa fantomki i one crne pantole ko salvare. Jedna vojska koja se dize iz pepela, koja je pobunjenicka nema bas vremena da se teka tako ''ulicka'', talibani su svi bili u nekim ofucanim polu-dimje salvarama, s nekim kapa-turbanima u fazi raspadanja, ovi svi nacifrani ko da se snima kakav film
Hodidid

#4132 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Hodidid »

Mutan je ovaj ISIS ko i Al Kaeda. Preuzeli su njihovu ulogu. Igraju se tu krupne igre. Gledam i ovu mapu kalifata. Ko je to crtao uopce?
Challenger__

#4133 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

Hodidid wrote:Mutan je ovaj ISIS ko i Al Kaeda. Preuzeli su njihovu ulogu. Igraju se tu krupne igre. Gledam i ovu mapu kalifata. Ko je to crtao uopce?
Vašington i London, 1/1.
Bosanac sa dna kace

#4134 Re: ISIS zauzeo Mosul

Hodidid wrote: Gledam i ovu mapu kalifata. Ko je to crtao uopce?
Meni se cini da je pist'o neko k'o nije bas vican pisanju arapskog, a nama cit'o neko k'o nema pojma geografiju, pa ostavio ono dole, men se cini da pise Ahvaz, tu stavio ''could not read, written too small''. :D
Hodidid

#4135 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Hodidid »

Challenger__ wrote:
Hodidid wrote:Mutan je ovaj ISIS ko i Al Kaeda. Preuzeli su njihovu ulogu. Igraju se tu krupne igre. Gledam i ovu mapu kalifata. Ko je to crtao uopce?
Vašington i London, 1/1.
Karta je cisti rad na jacanju animoziteta prema muslimanima i antagonizma prema Islamu. A i ovakve egzekucije imaju isti cilj. Ako podjemo od toga jel da su autenticne.
jastuk1

#4136 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by jastuk1 »

Bosanac sa dna kace,

Ja ti hrkljuš zaključaka u pm. :roll:

Talibi nisu imali ništa, ovi imaju 80,000 barela nafte dnevno. :!: Pametnom dovoljno da zaključi.

Narandžasta je odgovor na gvnt mo narandžastu. Pa i dijete od 5 godina vidi tu sličnost. :roll:

O tome kakav je koji kalfa bio, mislim. :roll: Kruške i jabuke.

Komentari sa dna kace. Trudiš se, ali sve je to na 90 posto jer ne stavljaš sve u jednačinu...
Avetinho

#4137 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Avetinho »

Iran i njihovi gospodari iz Kremlja.

Nisi vidio danasnju vijest da Iran uslovljava svoju intervenciju protiv ISIL-a ustupcima u nuklearnim pregovorima? A ako nema ustupaka, sta ih briga sta ce biti. Zanimljivo.
Reuters wrote:Iran says wants progress in nuclear talks before action on Islamic State
http://www.reuters.com/article/2014/08/ ... QN20140821
Challenger__

#4138 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

Hodidid wrote:
Challenger__ wrote:
Vašington i London, 1/1.
Karta je cisti rad na jacanju animoziteta prema muslimanima i antagonizma prema Islamu. A i ovakve egzekucije imaju isti cilj. Ako podjemo od toga jel da su autenticne.
Prvo treba iskoristiti ovce da "odrade" neposlušne šijje i Iran, pa napaliti ovce u Kini, pa na ruskoj transferzali (kaspijski bazen, Kavkaz, Krim), možda na Balkanu ako im zatreba kriza u Evropi, pa na kraju zatvoriti firmu.

Instrumentalizacija i kriminalizacija islama, istovremeno.
insomnia78

#4139 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

Joj teorija
Jest, jedino u gvt imaju narandzaste uniforme

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
zigzag

#4140 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by zigzag »

Chisum wrote: Image

A kako će Sloveniju zauzet? Možda im obećaju da će im vratit Mercator?
Bosanac sa dna kace

#4141 Re: ISIS zauzeo Mosul

jastuk1 wrote:Bosanac sa dna kace,

Talibi nisu imali ništa, ovi imaju 80,000 barela nafte dnevno. :!: Pametnom dovoljno da zaključi.

Narandžasta je odgovor na gvnt mo narandžastu. Pa i dijete od 5 godina vidi tu sličnost. :roll:

Komentari sa dna kace. Trudiš se, ali sve je to na 90 posto jer ne stavljaš sve u jednačinu...
mah svakom svoje, ti kao neki pametan lik sad? :roll:
vidi imaju 80 000 barela dnevno, mozda i vise, kad ih je Sadam im'o nisu mu tek tako kupovali nije mog'o da kupi 50 komada Toyota vozila u jednom cugu... ko him kupuje tih 80 000 barela? PO kojoj cijeni prodaju te barele? Zasto se to dopusta
Jah upravu si, halife se ne mogu poredit sa ovom gamadi... :oops:
Avetinho

#4142 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Avetinho »

jastuk1 wrote:Bosanac sa dna kace,

mah svakom svoje, ti kao neki pametan lik sad? :roll:
vidi imaju 80 000 barela dnevno, mozda i vise, kad ih je Sadam im'o nisu mu tek tako kupovali nije mog'o da kupi 50 komada Toyota vozila u jednom cugu... ko him kupuje tih 80 000 barela? PO kojoj cijeni prodaju te barele? Zasto se to dopusta
Jah upravu si, halife se ne mogu poredit sa ovom gamadi... :oops:
Vjerovao ili ne, Ass-sadista kupuje od ovih naftu. Google ti je prijatelj.

Samo pokazuje ko je ciji sluga u ovom buckurisu.
Bosanac sa dna kace

#4143 Re: ISIS zauzeo Mosul

Avetinho wrote:

A samo on?
A kome ih prodaje? Sirija proguta80 000 barela nafte? :roll:
Avetinho

#4144 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Avetinho »

Avetinho wrote:

A samo on?
Crno trziste naravno, a ponajvise Ass-sadisticka ratna masinerija. Cak je i medju Ass-sadistima omiljen Deutche Welle o tome pisao nedavno.

Ovaj link je zanimljiv:
War in Context wrote:The Islamic State of Iraq and Syria is even selling fuel to the Assad government, lending weight to allegations by opposition leaders that it is secretly working with Damascus to weaken the other rebel groups and discourage international support for their cause.
http://warincontext.org/2014/01/29/isis ... ad-regime/
Challenger__

#4145 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

- Ukrajina kao jedan od snadbjevača ISIS-a?

Image

Novi ukrajinski BTR-4 u posjedu "halifata", izvor - Новый эксплуатант БТР-4

Ako je tačno, ovo samo je dodatna potvrda da su Kijev i "halifat" fabrikat istih političkih mentora.
Challenger__

#4146 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

dragma wrote:Zanimljiv detalj sa jučerašnjih prosvjeda u Fergusonu.
"Idite ubijajte ISIL a nas ostavite na miru".

Image
Vanredno zanimljivo, bravo za oko sokolovo, Dragma!
asurbanipal

#4147 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by asurbanipal »

Avetinho wrote: Crno trziste naravno, a ponajvise Ass-sadisticka ratna masinerija. Cak je i medju Ass-sadistima omiljen Deutche Welle o tome pisao nedavno.

Ovaj link je zanimljiv:
War in Context wrote:The Islamic State of Iraq and Syria is even selling fuel to the Assad government, lending weight to allegations by opposition leaders that it is secretly working with Damascus to weaken the other rebel groups and discourage international support for their cause.
http://warincontext.org/2014/01/29/isis ... ad-regime/

Dakle omiljeni @pinokioxxx-ev ISIS radi za Assada, samim tim i @pinokioxxx daje posrednu podršku legalnom i legitimnom predsjednikom Sirije. :tooo:
jastuk1

#4148 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by jastuk1 »

Avetinho wrote:

A samo on?
A yo tebe. Pa progutalo bi to dole tržište i da ima 200 000 dnevno. Proguta ne samo Sirija, već i preprodavci iz Turske i ko zna odakle sve ne. Njima je bitno da prodaju, pa i po 50 posto manjoj vrijednosti ako treba, ali onda ima kupaca, švercera, preprodavača, krijumčara. A mogu raditi i trampe - razna roba za naftu - da izbjegnu keš. Svakako kontrolišu na nekoliko mjesta granicu sa Turskom, zar ne.
asurbanipal

#4149 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by asurbanipal »

Avetinho wrote:
Iran i njihovi gospodari iz Kremlja.

Nisi vidio danasnju vijest da Iran uslovljava svoju intervenciju protiv ISIL-a ustupcima u nuklearnim pregovorima? A ako nema ustupaka, sta ih briga sta ce biti. Zanimljivo.
Reuters wrote:Iran says wants progress in nuclear talks before action on Islamic State
http://www.reuters.com/article/2014/08/ ... QN20140821

Ipak je Iran (tadašnja Perzija) uz Indiju jedna od kolijevki šaha ili šahtrenga kako se zvao, a zna se ko danas daje najbolje šahiste. :D

Image
Bosanac sa dna kace

#4150 Re: ISIS zauzeo Mosul

jastuk1 wrote:
Avetinho wrote:

A samo on?
A yo tebe. Pa progutalo bi to dole tržište i da ima 200 000 dnevno. Proguta ne samo Sirija, već i preprodavci iz Turske i ko zna odakle sve ne. Njima je bitno da prodaju, pa i po 50 posto manjoj vrijednosti ako treba, ali onda ima kupaca, švercera, preprodavača, krijumčara. A mogu raditi i trampe - razna roba za naftu - da izbjegnu keš. Svakako kontrolišu na nekoliko mjesta granicu sa Turskom, zar ne.
Naravno da tu ima sverca i svega, ali da tolka nafta prodje tek tako neopazeo, malo morgen.
Post Reply