Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Nocty

#4126 Re: Ateizam

Post by Nocty »

:twisted:
¤ jelena ¤ wrote:jeko Popi :?
Popi voli da jede I slova a ne samo da pije

Kad mu se ceifne tj
Free spirit...stas
harač

#4127 Re: Ateizam

Post by harač »

HardcoreMX wrote:Dobro je dobro, a zlo je zlo
a duša je duša, a ovo je ovo, a ono je ono...

kao kad se ono djeca izvlače u školi :lol: nažalost vjernici su ostali na tom nekom nivou
HardcoreMX

#4128 Re: Ateizam

Post by HardcoreMX »

HAVANA wrote:Znam ja sta je meni dobro. :D Sta je tebi i tom tvom dobro a sta zlo? Mojne samo o prsuti i pivi zdravlja ti,preglupo je.
Pršuta i pivo je preglupo, ok ako ti tako kažeš. Preglupo je takodjer zlo.
Nocty

#4129 Re: Ateizam

Post by Nocty »

¤ jelena ¤ wrote:
dadinjo33 wrote:
¤ jelena ¤ wrote:jeko Popi :?
Popi Džej, odmilja Popi Dži.

Mada je to puritanstvo malo nepravedno prema raseljenicima.
Ahaa... Popi J. :idea:

E, hvala ti što si mi dešifrovao ovu... nadsvjesnu poruku. :D
Ako to nisi mogla skontat onda ti ne treba desifrovanje nego ono muhalo,znas ti zasto lol

Ne volim da stavim j na kraju u tu rijec I gotovo
Nema veze sto Sam van bosne od 92ge..Znam kako se pise...Al necu namjerno,jer ga nesto nema I kad izgovorim tu rijec...Ko da se stidi I krije...Pa prema tome...
dadinjo33

#4130 Re: Ateizam

Post by dadinjo33 »

'Bro'-postapalica muslimanskih matematicara i 'Kro'-katolickih krojaca kad daju strucne preporuke. Istocnjaci '30' izgovaraju 'tries', jos ekonomicniji. :D
dadinjo33

#4131 Re: Ateizam

Post by dadinjo33 »

Kod ateista obratno, Šarli Ebdo izgovaraju Jebdo, kao pandan teistickom 'bogdo'
HardcoreMX

#4132 Re: Ateizam

Post by HardcoreMX »

harač wrote: kao kad se ono djeca izvlače u školi :lol: nažalost vjernici su ostali na tom nekom nivou
Znači govoriš iz vlastitog iskustva čim znaš šta znači izvlačiti se, zapravo žalosno je što se ti uvijek ovdje izvlačiš na neke jeftine floskule bez konkretnog značenja.
HAVANA

#4133 Re: Ateizam

Post by HAVANA »

HardcoreMX wrote:
HAVANA wrote:Znam ja sta je meni dobro. :D Sta je tebi i tom tvom dobro a sta zlo? Mojne samo o prsuti i pivi zdravlja ti,preglupo je.
Pršuta i pivo je preglupo, ok ako ti tako kažeš. Preglupo je takodjer zlo.
Bolje je prsuta s vinom sirom i maslinama ,al nije ni vako lose.
harač

#4134 Re: Ateizam

Post by harač »

HardcoreMX wrote:
harač wrote: kao kad se ono djeca izvlače u školi :lol: nažalost vjernici su ostali na tom nekom nivou
Znači govoriš iz vlastitog iskustva čim znaš šta znači izvlačiti se, zapravo žalosno je što se ti uvijek ovdje izvlačiš na neke jeftine floskule bez konkretnog značenja.
vidim da s logikom još štopaš :lol:
Raigor Stonehoof

#4135 Re: Ateizam

Post by Raigor Stonehoof »

Image
skupljac_zeljeza

#4136 Re: Ateizam

Post by skupljac_zeljeza »

Raigor Stonehoof wrote:Image
A šta treba da se desi? :mrgreen:
HardcoreMX

#4137 Re: Ateizam

Post by HardcoreMX »

HAVANA wrote:Bolje je prsuta s vinom sirom i maslinama ,al nije ni vako lose.
Kao da se pravdaš.
harač wrote:
HardcoreMX wrote: Znači govoriš iz vlastitog iskustva čim znaš šta znači izvlačiti se, zapravo žalosno je što se ti uvijek ovdje izvlačiš na neke jeftine floskule bez konkretnog značenja.
vidim da s logikom još štopaš :lol:
Onda jednostavnije rečeno, ne moraš se izvlačiti.
Dado34

#4138 Re: Ateizam

Post by Dado34 »

Dje ste ateisti braco po vjeri sta ima?
HAVANA

#4139 Re: Ateizam

Post by HAVANA »

Nista evo pravdamo se,strah nas velicanstvenog i svemoguceg jer smo mezili i pili.Mos mislit. :lol:
HardcoreMX

#4140 Re: Ateizam

Post by HardcoreMX »

Strah te velikog slova.
Raigor Stonehoof

#4141 Re: Ateizam

Post by Raigor Stonehoof »

BU! rece crvenalahica i ode hardcore klanjat :lol:
chupacabra

#4142 Re: Ateizam

Post by chupacabra »

Neko spomenu pršutu i vino. Ja sam odrastao u ovom bosansko-idiotskom poimanju Islama gdje se nekako sve toleriše (kurvanje, prevare, opijanje pa i ubistvo) ali popiti pivu za ramazan je najveći grijeh koji možeš napraviti u mahali.
Mislio se šta to svemogući kreator svemira i svih zajebancija ima protiv pive i komada pršute. Jednu godinu sjednem i ne pijem cijeli ramazan i usput zapisujem šta se dobro i loše dešava u mom životu.
Onda drugu godinu provedem cijeli ramazan pijući pivu i komad pršute svaki dan, takođe pomno prateći i notirajući pozitive i negative tim bogohulnim činom.
Zaključak: Ne postoji korelacija između konzumacije pršute i pive i negativnih posljedica u mom životu (kao moguće kazne mastera svemira).
Tako sam kao klinac skontao da svemirskog diktatora ili ne interesuje šta ja jedem i pijem ili ga jednostavno nema. Izbrao sam drugu opciju i nastavio svoj normalan život do danas. :)
Dope_Man

#4143 Re: Ateizam

Post by Dope_Man »

Sad ce prvi maj, bice janjetine, teletine, prsute i pica po zelji.. hebote, nesto mi se cini sa je kraljevstvo nebesko sislo na zemlju :D
Dado34

#4144 Re: Ateizam

Post by Dado34 »

Koliko li je teska i opsesivna ova ateisticka vjera da je vec mjesecima prva i glavna tema na religiji???
Nocty

#4145 Re: Ateizam

Post by Nocty »

chupacabra wrote:Neko spomenu pršutu i vino. Ja sam odrastao u ovom bosansko-idiotskom poimanju Islama gdje se nekako sve toleriše (kurvanje, prevare, opijanje pa i ubistvo) ali popiti pivu za ramazan je najveći grijeh koji možeš napraviti u mahali.
Mislio se šta to svemogući kreator svemira i svih zajebancija ima protiv pive i komada pršute. Jednu godinu sjednem i ne pijem cijeli ramazan i usput zapisujem šta se dobro i loše dešava u mom životu.
Onda drugu godinu provedem cijeli ramazan pijući pivu i komad pršute svaki dan, takođe pomno prateći i notirajući pozitive i negative tim bogohulnim činom.
Zaključak: Ne postoji korelacija između konzumacije pršute i pive i negativnih posljedica u mom životu (kao moguće kazne mastera svemira).
Tako sam kao klinac skontao da svemirskog diktatora ili ne interesuje šta ja jedem i pijem ili ga jednostavno nema. Izbrao sam drugu opciju i nastavio svoj normalan život do danas. :)
Ništa protiv
Kažem ja jaranu davno
Hajde Quake 3 da igramo a on neće
I nakon što ga nagovorih jedva ko i gljive brat kasnije onda wow jest ovo dobro ovo ono...
Nećeš znat ako ne probaš
Postom (pravim postom) samo voda znači,činiš da KRIZMA iz tvog pineala ili hipofize teče u pršljenove kičme i kad dosegne 33ći pršljen doživiš drugo stanje svijesti ili prosvjetljenje...Probudiš Hrista u sebi...
Jel treba da objašnjavamo isto što predstavlja 33?
Što su space shuttle​-i slijetali na zemlju pod 33ćim uglom?
Nisi skonto bolan...Skonto si iskru samo,početak...Priča je najsladja u sredini...Ili kad otkrijete svoj početak :)
To je bila tajna esena,da sam vidiš bez slova i riječi :) u tom je draž bila...Od te draži Dark side je uzeo svoj dio
I pretvorio pupile u dželate(zelote) i assasine...
skupljac_zeljeza

#4146 Re: Ateizam

Dado34 wrote:Koliko li je teska i opsesivna ova ateisticka vjera da je vec mjesecima prva i glavna tema na religiji???
Zato što se bazira na 'antiteističkom tefsiru'. Ne mogu ni ateisti bez Božije riječi. :mrgreen:
HAVANA

#4147 Re: Ateizam

Post by HAVANA »

Mogu ba, kako ne mogu,nego smorise navodne bozije rijeci,prenosioci i tumaci istih...Cesto vrlo omalovazavajuce i uvredljive,pa onda vratis istom i gorom mjerom.Mislim ono,kad mene neko ne postuje, i moje izbore,onda nabijem ja na kurac i njega i njegove izbore.I sve sto mu je sveto.To je to u biti.Na to se svodi.Neko presuti ,a neko ne.A jesta tefsir? :D
apsidejzi

#4148 Re: Ateizam

Post by apsidejzi »

chupacabra wrote:Neko spomenu pršutu i vino. Ja sam odrastao u ovom bosansko-idiotskom poimanju Islama gdje se nekako sve toleriše (kurvanje, prevare, opijanje pa i ubistvo) ali popiti pivu za ramazan je najveći grijeh koji možeš napraviti u mahali.
A sta si ocekivao da se desi? :D
skupljac_zeljeza

#4149 Re: Ateizam

apsidejzi wrote:
A sta si ocekivao da se desi? :D
Previđaju ateisti jednu važnu stvar. Bismillah-ir-Rahman-ir-Rahim. Er-Rahman znači Milostiv prema svemu što je stvorio na dunjaluku i odnosi se na dunjaluk pa čak i prema onima koji Ga ne poštuju i psuju čak, dok je Er-Rahim Milostiv samo za one koji ga poštuju. Ovu drugu milost vjernik često prepozna.
Dozer

#4150 Re: Ateizam

Post by Dozer »

Ovo je super :D
HCMX i Smrle se ocito dogovaraju. Kad tipka Smrle, HCMX-a nema ili je samo sporadican. Sad tipka HCMX, a Smrleta nema, ili ce biti samo sporadican :lol:
A HCMX i dalje u svom klasicnom spin stilu - nalupeta svasta, konta da je rekao nesto pametno, a zapravo ne kaze nista :lol:
Last edited by Dozer on 24/04/2017 10:15, edited 1 time in total.
Post Reply