Egipat (pročitati prvi post)

Post Reply
aldinjo

#4126 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by aldinjo »

Murted sisi odobrio novi antiteroristički zakon. Predviđene kazne od 5 godina zatvora pa do smrtne kazne. :roll:
Cornholio_

#4127 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Cornholio_ »

aldinjo wrote:Murted sisi odobrio novi antiteroristički zakon. Predviđene kazne od 5 godina zatvora pa do smrtne kazne. :roll:
Tako treba, kratko ali jebitacno
Opetja033

#4128 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Opetja033 »

Cornholio_ wrote:
aldinjo wrote:Murted sisi odobrio novi antiteroristički zakon. Predviđene kazne od 5 godina zatvora pa do smrtne kazne. :roll:
Ti stvarno mislis da ovim nece biti najvise pogodjeni ljudi koji nemaju veze sa terorizmom ili te opcenito boli kurac?
aldinjo

#4129 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by aldinjo »

Cornholio_ wrote:
Da. Faraonski odnosno murtedski. Allah ga ponizio. Amin.
Cornholio_

#4130 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Cornholio_ »

Opetja033 wrote: Ti stvarno mislis da ovim nece biti najvise pogodjeni ljudi koji nemaju veze sa terorizmom ili te opcenito boli kurac?
Misljenja sam da ce najvise najebati ovi sto svako malo po 30tak vojnika ubiju
aldinjo

#4131 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by aldinjo »

Cornholio_ wrote:
Opetja033 wrote: Ti stvarno mislis da ovim nece biti najvise pogodjeni ljudi koji nemaju veze sa terorizmom ili te opcenito boli kurac?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :run:
Cornholio_

#4132 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Cornholio_ »

aldinjo wrote:
Cornholio_ wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :run:
Zaboravio si tuzni smajli i "mrzis muslimane"
Opetja033

#4133 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Opetja033 »

Cornholio_ wrote:
Onaj ko ubija vojnike po Egiptu nije terorista zbog tog cina. Naprotiv. Obzirom da je na vlasti vojna hunta koja nema nikakav legitimitet i koja je skinula sa vlasti demokratski izabranog predsjednika - svaki vojnik i predstavnik tog rezima je sasvim legitiman cilj.

Licno se ne slazem sa oruzanom pobunom u Egiptu i smatram da ne vodi nicemu, prvenstveno jer je vodi Isil, ali ubijanje egipatskih vojnika i predstavnika egipatskog rezima (sudija, funkcionera, itd) nije terorizam.

Sto se mene tice neka se rokaju i tamane do mile volje, vojska i ISIL na Sinaju.
aldinjo

#4134 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by aldinjo »

Misljenja sam da ce najvise najebati ovi sto svako malo po 30tak vojnika ubiju[/quote]
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :run:[/quote]
Zaboravio si tuzni smajli i "mrzis muslimane"[/quote]
Nego šta nego ih mrziš iz dna duše. Ali džaba. Islam se širi na svim kontinentima svijeta.
aldinjo

#4135 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by aldinjo »

A novinari kritičari su posebno na "tapeti".
Cornholio_

#4136 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Cornholio_ »

Opetja033 wrote: Onaj ko ubija vojnike po Egiptu nije terorista zbog tog cina. Naprotiv. Obzirom da je na vlasti vojna hunta koja nema nikakav legitimitet i koja je skinula sa vlasti demokratski izabranog predsjednika - svaki vojnik i predstavnik tog rezima je sasvim legitiman cilj.

Licno se ne slazem sa oruzanom pobunom u Egiptu i smatram da ne vodi nicemu, prvenstveno jer je vodi Isil, ali ubijanje egipatskih vojnika i predstavnika egipatskog rezima (sudija, funkcionera, itd) nije terorizam.

Sto se mene tice neka se rokaju i tamane do mile volje, vojska i ISIL na Sinaju.
Jebo ga ti sta ce se postici ubijanjem policajaca i vojnika? Samo Sisi i hunti daju vecu moc. Ako je Sisi problem, a on sam nije, neka njega roknu ili glavonju nekog
Sta je onaj drot ili vojnik na barikadi kriv? Nista. Nikakav legitiman cilj nije. Fukara kao i onaj sto se bori protiv hunte.
Napravise od hunte najbolje sto narod moze imati :roll:
Opetja033

#4137 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Opetja033 »

Cornholio_ wrote:
Opetja033 wrote: Onaj ko ubija vojnike po Egiptu nije terorista zbog tog cina. Naprotiv. Obzirom da je na vlasti vojna hunta koja nema nikakav legitimitet i koja je skinula sa vlasti demokratski izabranog predsjednika - svaki vojnik i predstavnik tog rezima je sasvim legitiman cilj.

Jebo ga ti sta ce se postici ubijanjem policajaca i vojnika? Samo Sisi i hunti daju vecu moc. Ako je Sisi problem, a on sam nije, neka njega roknu ili glavonju nekog
Sta je onaj drot ili vojnik na barikadi kriv? Nista. Nikakav legitiman cilj nije. Fukara kao i onaj sto se bori protiv hunte.
Napravise od hunte najbolje sto narod moze imati :roll:
Slazem se. Kazem ti, zbog toga i smatram da se oruzanom pobunom nista nece moci rijesiti/promijeniti. Samo sam napisao da nije terorista samo zbog cina ubijanja vojnika ili funkcionera. Budala jeste, vjerovatno podrzava teroristicku, isilovsku ideologiju - ali nije terorista zbog samog tog cina.
RepublikanskaGarda

#4138 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by RepublikanskaGarda »

Opetja033 wrote:
Cornholio_ wrote:
Onaj ko ubija vojnike po Egiptu nije terorista zbog tog cina. Naprotiv. Obzirom da je na vlasti vojna hunta koja nema nikakav legitimitet i koja je skinula sa vlasti demokratski izabranog predsjednika - svaki vojnik i predstavnik tog rezima je sasvim legitiman cilj

:-) :-) , nisam baš prisutan na ostalim temama ali ovo upada ko šaka u oko

I Januković u Ukrajini je bio legitimno izabran predsjednik koji je nelegalno smjenjen, a da nije pobjegao završio bi u zatvoru ko Mursi, mislim čemu ta dvostruka pravila, dvostruki standardi, da li se možemo složit da nema objektivnog/neutralnog forumaša, nego se sve temelji na nekim uvjerenjima i prikazuje onako kako dotičnom forumašu paše?
Opetja033

#4139 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Opetja033 »

RepublikanskaGarda wrote:
Opetja033 wrote:
Cornholio_ wrote: Misljenja sam da ce najvise najebati ovi sto svako malo po 30tak vojnika ubiju
Onaj ko ubija vojnike po Egiptu nije terorista zbog tog cina. Naprotiv. Obzirom da je na vlasti vojna hunta koja nema nikakav legitimitet i koja je skinula sa vlasti demokratski izabranog predsjednika - svaki vojnik i predstavnik tog rezima je sasvim legitiman cilj

:-) :-) , nisam baš prisutan na ostalim temama ali ovo upada ko šaka u oko

I Januković u Ukrajini je bio legitimno izabran predsjednik koji je nelegalno smjenjen, a da nije pobjegao završio bi u zatvoru ko Mursi, mislim čemu ta dvostruka pravila, dvostruki standardi, da li se možemo složit da nema objektivnom/neutralnog forumaša, nego se sve temelji na nekim uvjerenjima i prikazuje onako kako dotičnom forumašu paše?
O kakvim dvostrukim standardima pises?
Janukovic je skinut jer je stopirao priblizavanje Ukrajine EU, a ankete su pokazivale da je preko 70% stanovnistva Ukrajine proEU orijentisano. Janukovica je skinuo narod, Mursija vojska. Sadasnja vlada u Ukrajini ima izborni legitimitet, Mursijeva vojna hunta nema. U Ukrajini su provedeni demokratski i slobodni izbori nakon obaranja Janukovica, u Egiptu nisu.
Kikibombona

#4140 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote: Onaj ko ubija vojnike po Egiptu nije terorista zbog tog cina.
Al zato pripadnik PKK jeste, iako Turska od kada postoji zeli i cini zlo kurdskom narodu. Sultan muslimana je porucio turskim majkama da radjaju vise jer postoji realna opasnost da ce Kurdi u Turskoj uskoro biti vecina. Fasista za kojeg je Nino Raspudic liberal prve kategorije. Al nema veze, jebo Kurde, svakako su kokunjare, treba ih ugnjetavati...

Sisi je na vlast dosao izborima. Njevovu pobjedu su priznale sve ozbiljne drzave svijeta.

Egipatska vojska je odradila perfektan posao u slucaju dva diktatora, Mubaraka i Mursija. Kada je narod zatrazio od vojske da ih ukloni, oni su to ucinili. Dakle, samo su ispostovali volju vecine... Ako sutra Sisi zasere, ako njegovo djelovanje zaprijeti NACIONALNOJ SIGURNOSTI, leti i on.

Kamo srece da je SAA u Siriji bioa neovisna od politickog vrha, pa da su smijenili Asada kada je pocelo kuhati... Kamo srece, kamo srece....
RepublikanskaGarda

#4141 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Koji narod, onih 30 000 sa centralnog trga na populaciju od 40 000 000 su tebi narod :lol: , i Sisi ima legitimitet 2014, 47% izašlih na izbore ;-), eto to su ti dvostruki standardi, Porošenko je legitimno izabran iako dobar dio zemlje nije sudjelovao na izborima a Sisi nije legitimno izabran iako je dobio 90% a izlaznost je bila 47% :-)
Kikibombona

#4142 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Kikibombona »

RepublikanskaGarda wrote:Koji narod, onih 30 000 na populaciju od 40 000 000 su tebi narod :lol: , i Sisi ima legitimitet 2014, 47% izašlih na izbore ;-)
Ovakve gluposti i iznesene cifre ne zasluzuju odgovor. Vidi se da nemas blage veze o Egiptu. Idi na pdf 'kulinarstvo', 'muzika' ili nesto trece...
Opetja033

#4143 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Opetja033 »

Kikibombona wrote:
Opetja033 wrote: Onaj ko ubija vojnike po Egiptu nije terorista zbog tog cina.
Al zato pripadnik PKK jeste, iako Turska od kada postoji zeli i cini zlo kurdskom narodu. Sultan muslimana je porucio turskim majkama da radjaju vise jer postoji realna opasnost da ce Kurdi u Turskoj uskoro biti vecina. Fasista za kojeg je Nino Raspudic liberal prve kategorije. Al nema veze, jebo Kurde, svakako su kokunjare, treba ih ugnjetavati...

Sisi je na vlast dosao izborima. Njevovu pobjedu su priznale sve ozbiljne drzave svijeta.

Egipatska vojska je odradila perfektan posao u slucaju dva diktatora, Mubaraka i Mursija. Kada je narod zatrazio od vojske da ih ukloni, oni su to ucinili. Dakle, samo su ispostovali volju vecine... Ako sutra Sisi zasere, ako njegovo djelovanje zaprijeti NACIONALNOJ SIGURNOSTI, leti i on.

Kamo srece da je SAA u Siriji bioa neovisna od politickog vrha, pa da su smijenili Asada kada je pocelo kuhati... Kamo srece, kamo srece....
Naravno da jeste. Turska je demokratija, parlamentarna drzava. Izvoli na izbore pa se bori za svoje bolesne, teroristicke i separatisticke ideje. Cuj postoji realna opasnost da ce Kurdi uskoro biti vecina u Turskoj. @Kiki, tvoji komentari svakim danom postaju sve bolesniji i sve manje imaju dodira sa realnoscu. Nije vise ni smijesno, Boga mi.

Interesantni su rezultati predsjednickih izbora na kojima je Sisa pobijedila. 52,5% stanovnistva nije izaslo na izbore, dodatnih 4,07% stanovnistva je ostavilo nevazece listice. I to sve prema zvanicnim podacima egipatske vojne hunte. Dakle vise od polovine stanovnike Egipta ne priznaje izbore niti vojnu huntu. Ako tome jos dodamo 3,09% stanovnistva koje je glasalo za njegovog protukandidata dobijamo cifru od gotovo 60%. Dakle blizu 60% stanovnistva Egipta ne zeli Sisija za predsjednika. I sve to po zvanicnim brojkama. Stvarno cifra je i veca. U to nema sumnje. Sasvim sigurno. Bez dvojbe.

A jos da dodamo kako parlamentarni izbori uopce nisu odrzani.
Kikibombona

#4144 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote: Naravno da jeste. Turska je demokratija, parlamentarna drzava. Izvoli na izbore pa se bori za svoje bolesne, teroristicke i separatisticke ideje. Cuj postoji realna opasnost da ce Kurdi uskoro biti vecina u Turskoj. @Kiki, tvoji komentari svakim danom postaju sve bolesniji i sve manje imaju dodira sa realnoscu. Nije vise ni smijesno, Boga mi.

Interesantni su rezultati predsjednickih izbora na kojima je Sisa pobijedila. 52,5% stanovnistva nije izaslo na izbore, dodatnih 4,07% stanovnistva je ostavilo nevazece listice. I to sve prema zvanicnim podacima egipatske vojne hunte. Dakle vise od polovine stanovnike Egipta ne priznaje izbore niti vojnu huntu. Ako tome jos dodamo 3,09% stanovnistva koje je glasalo za njegovog protukandidata dobijamo cifru od gotovo 60%. Dakle blizu 60% stanovnistva Egipta ne zeli Sisija za predsjednika. I sve to po zvanicnim brojkama. Stvarno cifra je i veca. U to nema sumnje. Sasvim sigurno. Bez dvojbe.

A da li si uzeo u obzir da 20-30% gradjana sa pravom glasa uopste ne izlazi na izbore?
Da li si uzeo u obzir cinjenicu da se po raspolozenju naroda vec znalo da Sisi uzima, kao i to da vecina nije htjela izaci na izbore jer su se plasili napada vjerskih fanatika?

Tvoje razmisljanje je na nivou SDPeovaca, koji sve apstinente tretiraju kao simpatizere SDPa i mrzitelje SDA. :D

Plisani sultan je izjavio da bi Kurdi u Turskoj mogli biti vecina 2038. ako se nesto znacajno ne promijeni... To nisam ja rekao, sto mene napadas!?
RepublikanskaGarda

#4145 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Po toj matematici i logici Hrvatska ima nelegitimne vlade zadnjih 15 godina(izlaznost daleko ispod 50%) a protiv Milanovića je(gledajući zadnje izbore) 65% hrvatskog biračkog tjela a gle on je i dalje premijer :roll:
Opetja033

#4146 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Opetja033 »

Kikibombona wrote:
Opetja033 wrote: Naravno da jeste. Turska je demokratija, parlamentarna drzava. Izvoli na izbore pa se bori za svoje bolesne, teroristicke i separatisticke ideje. Cuj postoji realna opasnost da ce Kurdi uskoro biti vecina u Turskoj. @Kiki, tvoji komentari svakim danom postaju sve bolesniji i sve manje imaju dodira sa realnoscu. Nije vise ni smijesno, Boga mi.

A da li si uzeo u obzir da 20-30% gradjana sa pravom glasa uopste ne izlazi na izbore?
Da li si uzeo u obzir cinjenicu da se po raspolozenju naroda vec znalo da Sisi uzima, kao i to da vecina nije htjela izaci na izbore jer su se plasili napada vjerskih fanatika?

Tvoje razmisljanje je na nivou SDPeovaca, koji sve apstinente tretiraju kao simpatizere SDPa i mrzitelje SDA. :D

Plisani sultan je izjavio da bi Kurdi u Turskoj mogli biti vecina 2038. ako se nesto znacajno ne promijeni... To nisam ja rekao, sto mene napadas!?
Kojem raspolozenju naroda? Pa dvije godine ranije, na parlamentarnim izborima, islamisticke stranke su uzele preko 70% ukupnog broja glasova. Ja govorim o ciframa, ti govoris o nekakvom, apstraktnom, raspolozenju naroda - sto nikako ne mozes dokazati. Po obicaju naravno. Isto vazi i za strah od teroristickih napada. Nedokazivo. Na te tvoje apstraktne teze, mogu odgovoriti kontra apstraktnom tezom da su drzavni sluzbenici morali po defaultu glasati za Sisija iako se mozda ne slazu sa njegovom politikom. Nedokazivo i jedno i drugo.

Uzimajuci u obzir zvanicne cifre, dakle cifre iza kojih stoji vojna hunta i uzimajuci u obzir rezultate parlamentarnih izbora 2012 mozemo zakljuciti da cca 60% stanovnistva ne podrzava vojnu huntu i ne zeli Sisija za predsjednika. A cifre za razliku od apstraktnih, vlaznosnovnih zelja ne lazu.
Kikibombona

#4147 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote:

Kojem raspolozenju naroda? Pa dvije godine ranije, na parlamentarnim izborima, islamisticke stranke su uzele preko 70% ukupnog broja glasova. Ja govorim o ciframa, ti govoris o nekakvom, apstraktnom, raspolozenju naroda - sto nikako ne mozes dokazati. Po obicaju naravno. Isto vazi i za strah od teroristickih napada. Nedokazivo. Na te tvoje apstraktne teze, mogu odgovoriti kontra apstraktnom tezom da su drzavni sluzbenici morali po defaultu glasati za Sisija iako se mozda ne slazu sa njegovom politikom. Nedokazivo i jedno i drugo.

Uzimajuci u obzir zvanicne cifre, dakle cifre iza kojih stoji vojna hunta i uzimajuci u obzir rezultate parlamentarnih izbora 2012 mozemo zakljuciti da cca 60% stanovnistva ne podrzava vojnu huntu i ne zeli Sisija za predsjednika. A cifre za razliku od apstraktnih, vlaznosnovnih zelja ne lazu.[/quote]

Blizu 50% gradjana je glasalo za Sisija. Na to oduzmi 25% gradjana koji su apoliticni, koji nisu pristalice nijedne opcije.... Ostaje mozda 25-30% koji su zaista protiv Sisija.

Egipatski narod je zelio nesto novo. Ihvanije su bile prvi pik, visedecenijska zrtva bivseg rezima. Nije im dugo trebalo da pokazu kakve su budale. Mursi je isprovocirao narod pokusavsi se promovirati u novog faraona. Narod je poludio. Egipatska vojska uletila i spasila Egipat od sukoba i gradjanskog rata.

Jesi nasao izjavu Erdogana? :D
Opetja033

#4148 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Opetja033 »

Kikibombona wrote:Blizu 50% gradjana je glasalo za Sisija. Na to oduzmi 25% gradjana koji su apoliticni, koji nisu pristalice nijedne opcije.... Ostaje mozda 25-30% koji su zaista protiv Sisija.

Egipatski narod je zelio nesto novo. Ihvanije su bile prvi pik, visedecenijska zrtva bivseg rezima. Nije im dugo trebalo da pokazu kakve su budale. Mursi je isprovocirao narod pokusavsi se promovirati u novog faraona. Narod je poludio. Egipatska vojska uletila i spasila Egipat od sukoba i gradjanskog rata.

Jesi nasao izjavu Erdogana? :D
Kao sto sam i pretpostavljao. Kompletan odgovor se svodi na tvoje subjektivno misljenje. Argumenata ni u tragovima.

P.S. Iskren da ti budem, nisam ni trazio.
Saul Alvarez

#4149 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Saul Alvarez »

[*]
RepublikanskaGarda wrote:Koji narod, onih 30 000 sa centralnog trga na populaciju od 40 000 000 su tebi narod :lol: , i Sisi ima legitimitet 2014, 47% izašlih na izbore ;-), eto to su ti dvostruki standardi, Porošenko je legitimno izabran iako dobar dio zemlje nije sudjelovao na izborima a Sisi nije legitimno izabran iako je dobio 90% a izlaznost je bila 47% :-)
Dok je na protestima protiv Mursija ucestvovalo preko 14 miliona ljudi.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4150 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by japin_mutapi »

Saul Alvarez wrote:[*]
RepublikanskaGarda wrote:Koji narod, onih 30 000 sa centralnog trga na populaciju od 40 000 000 su tebi narod :lol: , i Sisi ima legitimitet 2014, 47% izašlih na izbore ;-), eto to su ti dvostruki standardi, Porošenko je legitimno izabran iako dobar dio zemlje nije sudjelovao na izborima a Sisi nije legitimno izabran iako je dobio 90% a izlaznost je bila 47% :-)
Dok je na protestima protiv Mursija ucestvovalo preko 14 miliona ljudi.
ne 14 miliona nego 30 moliću lijepo
Post Reply