Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
akcid

#4126 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by akcid »

Sherlock_Holmes wrote:Zanima me da li se ova stranka oglasila povodom protesta ispred parlamenta ?

Nisam glasnogovornik ove stranke, ali, kako protesti nisu politički motivirani, nemaju političku konotaciju, svaka podrška DF bila bi zlonamjerno iskorištena i shvaćena kao politizacija jedne proste građanske inicijative i zahtjeva na rješavanju pitanja osnovnih ljudskih prava.
Sherlock_Holmes

#4127 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Sherlock_Holmes »

akcid wrote:
Sherlock_Holmes wrote:Zanima me da li se ova stranka oglasila povodom protesta ispred parlamenta ?

Nisam glasnogovornik ove stranke, ali, kako protesti nisu politički motivirani, nemaju političku konotaciju, svaka podrška DF bila bi zlonamjerno iskorištena i shvaćena kao politizacija jedne proste građanske inicijative i zahtjeva na rješavanju pitanja osnovnih ljudskih prava.
Jasno je meni to sve, zato i pitam.
Sarajevo11

#4128 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Sarajevo11 »

Demokratska Fronta je i nastala,zbog neslaganja sa dosadašnjom politikom mnogih stranaka prisutnih na političkoj sceni.Kada budete dali svoj glas DF onda možete i računati na bolji standard u budućnosti.Ovi dosadašnji parlamentarci ne zaslužuju veću penziju od 310KM.Tako da su sve buduće odluke na savjesti građana cijele BiH.Pozdrav
baxul

#4129 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by baxul »

akcid wrote:

pitam se koliko je pametno neimanje stava po ovom pitanju. ono noble je to kao necemo se petljat ali barem neki stav o nacinu rijesavanja pitanja bi bio sasvim fer da iznesu na kraju trebali bi biti birani da rijesavaju tu vrstu problema.
shiljak

#4130 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

baxul wrote:
akcid wrote:

pitam se koliko je pametno neimanje stava po ovom pitanju. ono noble je to kao necemo se petljat ali barem neki stav o nacinu rijesavanja pitanja bi bio sasvim fer da iznesu na kraju trebali bi biti birani da rijesavaju tu vrstu problema.
Da su dali odma ne bi valjalo, ovako kad bude vidljivo da će protesti trajati više od par dana sigurno će nešto i oni reći.. A možda nemaju nikog tamo u parlamentu pa nema ni potrebe ranije da nešto kažu.
pemanapemani

#4131 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pemanapemani »

Sarajevo11 wrote:Demokratska Fronta je i nastala,zbog neslaganja sa dosadašnjom politikom mnogih stranaka prisutnih na političkoj sceni.Kada budete dali svoj glas DF onda možete i računati na bolji standard u budućnosti.Ovi dosadašnji parlamentarci ne zaslužuju veću penziju od 310KM.Tako da su sve buduće odluke na savjesti građana cijele BiH.Pozdrav
Ovakvim i sličnim izjavama samo štetite DF.
Ovo je identično manipulacijama SDP-a.

Kako ćete obezbjediti bolji standard u budućnosti?

Neka Željko izađe u javnost i kaže sve što zna o kriminalu vladajuće elite, malverzacijama u bivšoj stranci, ponudi moguća rješenja za mnogobrojne probleme, itd.

Uostalom, neka se više eksponira Damir Marjanović. Čovjek je elokventan i nudi konkretna rješenja za konkretne probleme.

Ne znam kako više ne možete skontati da je ljudima pun kurac nekog umotavanja u celofan i ispraznih parola. Jeste li svjesni gdje živite?
Zajebite više floskule i udarite u kost pa makar sve otišlo u tri pi.ke materine. Do 2014. ko živ, ko mrtav.
cadburry

#4132 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cadburry »

shiljak wrote:
baxul wrote:
akcid wrote: Nisam glasnogovornik ove stranke, ali, kako protesti nisu politički motivirani, nemaju političku konotaciju, svaka podrška DF bila bi zlonamjerno iskorištena i shvaćena kao politizacija jedne proste građanske inicijative i zahtjeva na rješavanju pitanja osnovnih ljudskih prava.
Da su dali odma ne bi valjalo, ovako kad bude vidljivo da će protesti trajati više od par dana sigurno će nešto i oni reći.. A možda nemaju nikog tamo u parlamentu pa nema ni potrebe ranije da nešto kažu.
Za dobrobit ove stranke, nadam se da ti, sa takvim rezonom i znanjem, nisi/nećeš imati neku funkciju u toj stranci. Ne zamjeri. :)
cadburry

#4133 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cadburry »

pemanapemani wrote:
Sarajevo11 wrote:Demokratska Fronta je i nastala,zbog neslaganja sa dosadašnjom politikom mnogih stranaka prisutnih na političkoj sceni.Kada budete dali svoj glas DF onda možete i računati na bolji standard u budućnosti.Ovi dosadašnji parlamentarci ne zaslužuju veću penziju od 310KM.Tako da su sve buduće odluke na savjesti građana cijele BiH.Pozdrav

Neka Željko izađe u javnost i kaže sve što zna o kriminalu vladajuće elite, malverzacijama u bivšoj stranci, ponudi moguća rješenja za mnogobrojne probleme, itd.

Uostalom, neka se više eksponira Damir Marjanović. Čovjek je elokventan i nudi konkretna rješenja za konkretne probleme.

Ne znam kako više ne možete skontati da je ljudima pun kurac nekog umotavanja u celofan i ispraznih parola. Jeste li svjesni gdje živite?
Zajebite više floskule i udarite u kost pa makar sve otišlo u tri pi.ke materine. Do 2014. ko živ, ko mrtav.
Što je najgore, SDP ima jasan i jako dobar plan i konkretna rješenja, ali ih ne implementira. I zato mu treba jebati mater na sljedećim izborima 2014. Zakači i mene slobodno. :(
dustaban

#4134 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

pemanapemani wrote:
:thumbup:
Jako dobra ideja (ovo povecano). Zeljko Komsic, ako misli ponuditi nesta drugacije, a mora, treba prvo da nas uvjeri da je prekinuo sa svojim proslim zivotom.
A on je bio veoma sraman do momenta izlaska iz SDP-a. Sraman je bio po tome sto je bio MIS ko i svi drugi sdp-ovi misevi koji su onom pacovu Lagumdziji omogucili da postane najveci glodar u ovom podrumu.
opa22

#4135 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by opa22 »

pa to "spontano" okupljanje je rezirala DF, naravno da ne bi bilo pametno o tome se izjasniti
pemanapemani

#4136 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pemanapemani »

cadburry wrote:
pemanapemani wrote:

Što je najgore, SDP ima jasan i jako dobar plan i konkretna rješenja, ali ih ne implementira. I zato mu treba jebati mater na sljedećim izborima 2014. Zakači i mene slobodno. :(
Šta to mijenja u stanju stvari? Bukvalno ništa.
Koga je više briga za njihov jebeni dobar plan?

Dobro su znali da imaju samo jednu šansu i totalno su zakazali. Danas ih većina percipira u rangu sa kleptomanskom bagrom koja nas je dovela u ovu situaciju. Hajde da nisu znali u šta se upuštaju, pa bi čovjek nekako i razumio.

Kada se zagovarao građanski blok sa manjim strankama prije izbora 2010., instalirali su poltrone na svim mogućim medijima da ljudima prikažu kako je to nemoguće i kako nam je potrebna "stabilna" većina "velikih" stranaka ma kako se ideološki razilazile u krucijalnim pitanjima. :-)
Hvalili su se mnogobrojnim, stabilnim i inteligentnim članstvom, a niko ne smije pisnuti narcisoidnom govnetu, odnosno, neće radi možebitnog budućeg uhljebljenja. Gadi mi se njihovo mahanje socijalnom i klasnom pravdom.
Izdali su sve ideale koje su godinama strpljivo promovisali i što se mene tiče mogu se rasformirati, obične patetične, narcisoidne i samoljubljive pi.ketine.
shiljak

#4137 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

cadburry wrote: Za dobrobit ove stranke, nadam se da ti, sa takvim rezonom i znanjem, nisi/nećeš imati neku funkciju u toj stranci. Ne zamjeri. :)
Ovo je nešto sad na shiljak osnovi. Neću garant bit nešto na funkciji, ali možda budnem simpatizer :-D

Misliš da je pametno nešto reći, pa da onda Dodik recimo kaže mora da su ovi iz DF-a, nove stranke.. pa onda da krene blamaža, po forumima i slično.. Ili da kažu ovi se iz DF-a prvi javljaju a oni se ne pitaju ni 1% u vazi matičnog, lako se javljati kad se od tebe ništa ne traži.. itd itd itd..
pemanapemani

#4138 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pemanapemani »

dustaban wrote:
pemanapemani wrote:
:thumbup:
Jako dobra ideja (ovo povecano). Zeljko Komsic, ako misli ponuditi nesta drugacije, a mora, treba prvo da nas uvjeri da je prekinuo sa svojim proslim zivotom.
A on je bio veoma sraman do momenta izlaska iz SDP-a. Sraman je bio po tome sto je bio MIS ko i svi drugi sdp-ovi misevi koji su onom pacovu Lagumdziji omogucili da postane najveci glodar u ovom podrumu.
Iskreno, da sam na njegovom mjestu dao bih ostavku na mjesto člana predsjedništva uz obrazloženje da ne želim učestvovati u političkoj lakrdiji. Izvinio bih se ljudima i samom sebi zbog toga što sam dozvolio da me se u toj mjeri izmanipuliše, te izašao u javnost sa manifestom DF-a koji bi sadržavao jasne i konkretne planove i ciljeve, a ne presipanje iz šupljeg u prazno.
Stvarno ne kontam kako on ne razumije nakupljeni bijes naroda. U ovoj i ovakvoj državi 50% građana sa pravom glasa ne iskorištava svoje pravo.
Ne trebaš biti pretjerano inteligentan da iz toga izvučeš zaključak, ali ne lezi vraže, jebi ga.
Skijaš

#4139 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Skijaš »

shiljak wrote:
cadburry wrote: Za dobrobit ove stranke, nadam se da ti, sa takvim rezonom i znanjem, nisi/nećeš imati neku funkciju u toj stranci. Ne zamjeri. :)
Ovo je već nešto sad na shiljak osnovi. Neću garant bit nešto na funkciji, ali možda budnem simpatizer :-D

Misliš da je pametno nešto reći, pa da onda Dodik recimo kaže mora da su ovi iz DF-a, nove stranke.. pa onda da krene blamaža, po forumima i slično..
Ako Zeljko ne misli voditi nego planira sjediti kod kuce i heklati, ti si apsolutno u pravu. Ali ako ce traziti od ljudi da ga na izborima izaberu za lidera a boji se sta ce Mile reci, nesto ne valja u toj kalkulaciji.
cadburry

#4140 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cadburry »

shiljak wrote:
Ovo je nešto sad na shiljak osnovi. Neću garant bit nešto na funkciji, ali možda budnem simpatizer :-D

Misliš da je pametno nešto reći, pa da onda Dodik recimo kaže mora da su ovi iz DF-a, nove stranke.. pa onda da krene blamaža, po forumima i slično.. Ili da kažu ovi se iz DF-a prvi javljaju a oni se ne pitaju ni 1% u vazi matičnog, lako se javljati kad se od tebe ništa ne traži.. itd itd itd..
Da postoji imalo političke mudrosti u tom DFu skontali bi da se od njih očekuje upravo konfrontizam sa Dodikom i da bi, nakon nekoliko blamaža u posljednje vrijeme, to da ih Dodik optuži da su organizovali proteste, bio pun pogodak za DF. No, nažalost, lakše je heklati kući...
shiljak

#4141 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

Pa ne znam baš.. Ima onih lakomislenih.. rekli bi evo dodik je rekao da ni DF ne valja.. i to je njima dosta.. Ovako je prošlo već par dana, sad se već zna kako je sama dodikova stranka zaglavila.. sad bi tek mogao DF da progovori i kaže podržavamo protest, pa i reći one činjenice sad što postoje, kao za ove pojedine što su govorili iz dodikove stranke..

Ali eto vidimo. U svakom slučaju radi DF stranka svaki dan, znam da ima ljudi što im nije jasno šta rade u ovom momentu..
bob_rock

#4142 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bob_rock »

Da li neko zna da li je došlo do izmjene listića za popis u oktobru.
Jučer mi dva prijatelja ubjeđuju da je izmjenjen listić na pitanju 19a gdje je ubačeno pitanje entitetskog državljanstva.
To znači da se svi iz RS mogu izjasniti kao državljani tog entiteta. Pokušao sam ga pronaći na stranicama Agencije za Statistiku BiH ali postoji na stranici samo probni listić bez finalnog izgleda listića.
Bojim se da može izazvati dalekosežne posljedice, makar me tako ubjeđuju ljudi koji su se već raspitivali oko toga.

Budući da nemam načina doći do Predsjednika Komšića a znam da njegovi ljudi ovo sigurno čitaju, volio bih da provjere što prije ovu stvar jer nam je dosta glupih predstavnika koji su nas mnogo koštali proteklih godina.
radostan dan

#4143 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by radostan dan »

Dobro su ti rekli.
Paranoid

#4144 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Paranoid »

radostan dan wrote:Dobro su ti rekli.
kolega ne zakuhavaj.. :D

Niko u ovom momentu ne razmišlja o popisu, jer je vrlo moguće da do popisa neće doći zbog evidentnog "proljeća" koje će ove godine biti nešto duže.
shiljak

#4145 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

Demonstranti: Političari ne treba nam vaša podrška, nećete nas prevariti i zaustaviti
http://www.klix.ba/vijesti/bih/demonstr ... /130609002

Eto i naslov sam kaže.
dijaliza

#4146 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dijaliza »

pemanapemani wrote:

Damir je pun pogodak, još takvih i sličnih treba da istaknu, onda ima nade!
radostan dan

#4147 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by radostan dan »

Paranoid wrote:

Niko u ovom momentu ne razmišlja o popisu, jer je vrlo moguće da do popisa neće doći zbog evidentnog "proljeća" koje će ove godine biti nešto duže.
dobro...

AGENCIJE - 08.06.2013 17:11
SARAJEVO - Agencija za statistiku BiH uradila je nove prijedloge popisnice i upitnika za domaćinstva i stanove za oktobarski popis stanovništva, te bi oni trebali biti razmatrani na nekoj od narednih sjednica Savjeta ministra BiH, doznaje Dnevni avaz.
Izrada novih prijedloga uslijedila je nakon što je Vijeće ministara nedavno donijelo odluku da će se na popisnici naći entitetsko državljanstvo i da će pitanja o etničkom izjašnjavanju, vjeri i maternjem jeziku biti poluotvorenog tipa. Osim toga, definitivno je potvrđeno i da će popis u BiH biti održan od 1. do 15. oktobra ove godine.
Kako je vidljivo iz novog prijedloga popisnice, osim o državljanstvu BiH, građani će se moći izjasniti i o državljanstvu Federacije BiH ili Republike Srpske. Međutim, ostavljena je i mogućnost da se o entitetskom državljanstvu i ne izjašnjavaju.
Kod etničkog/nacionalnog izjašnjavanja predviđeno je da popisivač stavi znak X ispred mogućih opcija Bošnjak/Bošnjakinja, Hrvat/Hrvatica, Srbin/Srpkinja, “ne izjašnjava se”, a ostavljene su i prazne kockice za upisivanje ostalih odgovora.
Osim ovih pitanja, građani će morati odgovarati i na mnoštvo drugih nad kojima će se zasigurno dobro zamisliti, pogotovo iz upitnika za domaćinstva.
Tako će, naprimjer, trebati odgovoriti u koje svrhe koriste stan – za spavanje, odmor i rekreaciju, za korištenje u vrijeme sezonskih radova u poljoprivredi… Kako bi dali tačne odgovore, građani bi prije popisa trebali premjeriti i kuhinju, jer će jedno od pitanja biti i kolika je kvadratura te prostorije.
Također, na popisu će se tražiti i odgovor o tome koji način im je riješeno pitanje otpadnih voda, odnosno kako se izlijeva kanalizacija iz stana, od čega je napravljen krov zgrade ili kuće, koje godine su zgrada ili kuća napravljene…
bob_rock

#4148 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bob_rock »

Paranoid wrote:

Ispade da su bili u pravu. Zaguglaj malo i pronaći ćeš na portalu Nazivisnih novina upravo što je Radostan dan naveo.
Kao što rekoše, baci kost da glođu ko je Bošnjak a ko Bosanac a oni uvedoše državljanstvo na nivo entiteta u popis stanovništva.

Interesantno, veoma interesatno. Ko nas predstavlja jadna nam majka.
@Paranoid: I meni je bilo smješno dok su mi pričali i objašnjavali, samo ko će se na kraju smijati ?
radostan dan

#4149 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by radostan dan »

pa to nije ništa novo, o tome se pisalo i raspravljalo ovdje na forumu nekad davno, kad je donesena ta odluka, e zašto se sad neki prave ko alisa u zemlji čuda, ja to ne znam.
bob_rock

#4150 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bob_rock »

radostan dan wrote:pa to nije ništa novo, o tome se pisalo i raspravljalo ovdje na fotumu nekad davno, kad je donesena ta odluka, e zašto se sad neki prave ko alisa u zemlji čuda, ja to ne znam.
Malo sam rovio po netu ali retrospektiva priče iz januara i marta je bila da neće biti entiteskog državljanstva.
Probni popis nije sadržavao ovo pitanje. Odluka je donesena u posljednjih 15 dana i definitivan je ustupak strane članova Vijeća Ministara iz Federacije prema partnerima.
VIdjet ćemo da li je pametno bilo ili ne da učine ovo.
Post Reply