Koji ste film DANAS pregledali ?

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
90minut

#4126 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by 90minut »

Ma jebo bitlse nisu mi bili bitni da gledam film i uzivam do skoro samog kraja :D
dale cooper

#4127 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by dale cooper »

90minut wrote:Ma jebo bitlse nisu mi bili bitni da gledam film i uzivam do skoro samog kraja :D
Gledati ovaj film, a da makar malo ne gotiviš Beatlese je onako malo blesavo. :mrgreen:
90minut

#4128 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by 90minut »

dale cooper wrote:
90minut wrote:Ma jebo bitlse nisu mi bili bitni da gledam film i uzivam do skoro samog kraja :D
Gledati ovaj film, a da makar malo ne gotiviš Beatlese je onako malo blesavo. :mrgreen:
Pa znam vecinu pjesama ovako, a nemam ih ja šta gotivit kad su oni daleeko prije mog vremena.
Dakle pricam o onom klasicnom smislu gotive.
Predpostavljam da ih i ti gotiviš koliko i ja. :D

Sad da mi pricamo ovdje o duši bitlsa i ostalim bespotrebnim stvaria koje nemaju veze s filmom ne ide zar ne? :D
dale cooper

#4129 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by dale cooper »

90minut wrote:
dale cooper wrote:
Pa znam vecinu pjesama ovako, a nemam ih ja šta gotivit kad su oni daleeko prije mog vremena.
Dakle pricam o onom klasicnom smislu gotive.
Predpostavljam da ih i ti gotiviš koliko i ja. :D

Sad da mi pricam ovdje o duši bitlsa i ostalih bespotrebnih stvari ne ide zar ne? :D
Meni su jedan od najdražih bendova ikada. I kakve ima veze što su prije našeg vremena? Gomila esencijalne muzike, filmova, knjiga i
popkulture uopšte seže prije našeg vremena. Zašto bi to bi razlog da ih ne gotivim? :zoka: :-) Nikada nije kasno za nova otkrića i otkrovljenja.
90minut

#4130 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by 90minut »

Jedno je biti fan u to vrijeme biti u kombiju i pratiti ih drugo je biti fan poput tebe ili mene kojima je ostala samo muzika.
Zar je ovo teško shvatiti mislim jasne stvari.

A mozda smo se na kraju krajeva samo loše razumjeli jer je ocigledno da im znam dobar broj pjesama tako da može se reci komotno da ih gotivim.

Dakle ne pricamo o tome da li trebamo cijeniti i poštovati stvari iz prošlosti to se razumije vec u gotivi istih to je vec nešto drugo.

Rijetki su takvi ljudi recimo da si pravi fan i da ih pravo gotiviš išao bi gdje Mccartney zivi i trazio bi sliku ili nesto slicno dakle rijetki su takvi. :D
Zato kazem da je jedno da ti se svide pjesme, a drugo biti fan u njihovo vrijeme i pratiti ih u kombiju.

I to je razlog zbog cega govorim da ih ne moraš niti poštovati niti gotiviti da bi pogledao film iako ja shvatam o cemu se radi i šta je inspiracija zar ne.
dale cooper

#4131 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by dale cooper »

90minut wrote:Jedno je biti fan u to vrijeme biti u kombiju i pratiti ih drugo je biti fan poput tebe ili mene kojima je ostala samo muzika.
Zar je ovo teško shvatiti mislim jasne stvari.

A mozda smo se na kraju krajeva samo loše razumjeli jer je ocigledno da im znam dobar broj pjesama tako da može se reci komotno da ih gotivim.

Dakle ne pricamo o tome da li trebamo cijeniti i poštovati stvari iz prošlosti to se razumije vec u gotivi istih to je vec nešto drugo.

Rijetki su takvi ljudi recimo da si pravi fan i da ih pravo gotiviš išao bi gdje Mccartney zivi i trazio bi sliku ili nesto slicno dakle rijetki su takvi. :D
Zato kazem da je jedno da ti se svide pjesme, a drugo biti fan u njihovo vrijeme i pratiti ih u kombiju.

I to je razlog zbog cega govorim da ih ne moraš niti poštovati niti gotiviti da bi pogledao film iako ja shvatam o cemu se radi i šta je inspiracija zar ne.
Previše doslovno shvataš pojam fan. :D Vidi, ja Beatlese slušam od teen dana. Imam sve njihove albume na različitim formatima, pročitao
sam gomile knjiga o njima, dokumentaraca i šta sve još ne. Poznajem im opus u dušu i živim i dišem sa njihovom muzikom. To što
nisam bio u prilici da živim u njihovo vrijeme i da ih pratim nema apsolutno nikakve veze. Sa sjajnom umjetnošću se čovjek povezuje bez obzira
na vrijeme u kojoj je pravljena. I čisto sumnjam da je uz svu Beatlemaniu koja je vladala 60-tih iko imao prilike da ih prati kombijem
po turnejama. :mrgreen: Ne moraš stalkati McCarntneya da bi dokazao da si pravi fan. Ja znam šta i koliko mi znače njihove pjesme i da je to
dovoljno da se nazovem fanom Beatlesa.

Pa ne kažem da moraš biti apsolutni fan i zaluđenik u Beatlese da bi ti se svidio film, ali moraju ti se makar malo sviđati njihove pjesme.
Ali meni se film ne sviđa baš zato što jesam fan i što mislim da film totalno fula poentu zašto su Beatlesi bili jedni od najvećih.
Pjesme kao pjesme mogu stajati zasebno što i pokazuje ona scena kada se Ed Sheeran i Jack takmiče ko će napisati bolju pjesmu u 15
minuta i kada Jack sa lakoćom pobjeđuje Sheeranovu ljigu sa The Long And Winding Road, koja čak i ovoj Jackovoj beskrvnoj izvedbi
zvuči kao evergreen. Ali ono što je pjesme Beatlese činilo uistinu velikim i klasičnim je kombinacija četvorice ljudi, njihov zajednički
rad, aranžmani, inovacije u produkciji sa tehnologijom koja je bila bazična i primitivna. I naravno...vremenski kontekst, odnosno
duh vremena u kome su nastale.
90minut

#4132 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by 90minut »

:thumbup:

Poštujem.

Definitivno moraš živjeti u rupi nekoj ako nisi cuo dosta njihovih pjesama, pa sam tako i film gledao i znao o kome se radi.
A stojim opet da nije baš pod moranje da znaš o kome se radi da bi gledao film ono neces ništa znacajno propustiti ( pricam naravno u kontekstu filma ) ne o muzici njihovoj. :D
Last edited by 90minut on 20/10/2019 19:58, edited 1 time in total.
Santic_Aleksa

#4133 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by Santic_Aleksa »

Bitlsi su genijalni u svim mogućim pogledima. Pregenijalni.
dale cooper

#4134 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by dale cooper »

Kao što sam rekao na jednoj drugoj temi nakon što sam odgledao film, vremenska linija bez Beatlesa je najmračnija vremenska linija. :D
Bloo
Globalna šefica

#4135 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by Bloo »

dale cooper wrote:
Odličan. :thumbup: Poput i prethodnog Ari Asterovog filma, Hereditiary, Midsommar nije horor per se, ali bez obzira stvara strašan osjećaj
nelagode, napetosti i jeze.
Kao i Hereditary, ovaj mi je ostavio feel already seen this...aha The Wicker man!
Fotografija jest divna, nošnje su divne ali jednostavno fali mi nešto ...isto kao u Hereditary...
dale cooper

#4136 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by dale cooper »

Bloo wrote:
dale cooper wrote:
Odličan. :thumbup: Poput i prethodnog Ari Asterovog filma, Hereditiary, Midsommar nije horor per se, ali bez obzira stvara strašan osjećaj
nelagode, napetosti i jeze.
Kao i Hereditary, ovaj mi je ostavio feel already seen this...aha The Wicker man!
Fotografija jest divna, nošnje su divne ali jednostavno fali mi nešto ...isto kao u Hereditary...
Pa teritorija paganskog horora ala Wicker Man i nije nešto prenapučena. :D Osim toga feel Wicker Mana je meni nešto drugačiji, gotovo
psihodelično cheery do momenta when shit starts to hit the fan. :mrgreen: U ova dva Asterova osjećaj jeze je sve prisutan stalno.
Santic_Aleksa

#4137 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by Santic_Aleksa »

dale cooper wrote:Kao što sam rekao na jednoj drugoj temi nakon što sam odgledao film, vremenska linija bez Beatlesa je najmračnija vremenska linija. :D
Apsolutno! Strah me i zamislit takvu vremensku liniju. :oops:
dale cooper

#4138 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by dale cooper »

Santic_Aleksa wrote:
dale cooper wrote:Kao što sam rekao na jednoj drugoj temi nakon što sam odgledao film, vremenska linija bez Beatlesa je najmračnija vremenska linija. :D
Apsolutno! Strah me i zamislit takvu vremensku liniju. :oops:
:thumbup: :D
omar little

#4139 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by omar little »

ja sam vazda birala stones u nekad epskim vs raspravama. :D
dale cooper

#4140 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by dale cooper »

Ne bih volio ni svijet bez Stonesa. Oni i Beatlesi su kao Ying i Yang. :D
omar little

#4141 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by omar little »

i da dodam, svako ko se referira na "pjesme" a ne albume, nije ozbiljan sugovornik za muzicke teme. :D pogotovu u kontekstu the beatles i njihovog vremena.

http://youtu.be/sTHGFXvPvFQ?t=62
dale cooper

#4142 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by dale cooper »

Ma da, Beatlesi su u suštini, pa ako ne izmislili (mislim da je Sinatra bio tu nešto ranije) onda popularizirali koncept albuma kao tematske
cjeline i šire priče umjesto skupa hit singlova.
Diwan

#4143 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by Diwan »

omar little

#4144 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by omar little »

ovom malom seratoru nije dosta prigovaranja nego sad spama teme jer mu se ne svidja sto ljudi pricaju??
drag_gost

#4145 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by drag_gost »

It Chapter Two.

Meh...
dječak sa šibicama

#4146 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by dječak sa šibicama »

Meni bi film bio interesantniji recimo da je on poceo svirati pjesme Bitlsa, koje niko nije cuo, i da ljudi kazu "pa dobro je ali..." i onako, on svira Yesterday ali nikome ta pjesma nije nesto jer on je tamo neki tamnoputi tamburas iz Londona, koga boli ona stvar za njegov yesterday i all you need is love.

To bi vec bila dobra komedija. Mada jesu pokusali sa naslovom albuma Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, kao predugacko koga to zanima idemo mi nesto moderno, ali premalo je to.

Koliko sam vidio, i Osasis "nikada nisu postojali", ni Coca Cola pa cak ni cigarete, cemu ti detalji ne kontam. Kad je sve ostalo na tome.
90minut

#4147 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by 90minut »

Pa ne moraš ni kontati tako je kako je. :D
omar little

#4148 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by omar little »

nisam gledala film ali ako su napravili da nema oasis jer nema the beatles to je skroz dobra, stavise odlicna, baza.
dale cooper

#4149 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by dale cooper »

Mislim da bi posljedice nepostojanja Beatlesa u muzici bile mnogo veće od nepostojanja Oasisa. Pitanje je kako bi uopšte izgledala i scena 60-tih,
a da ne govorimo lančano dalje kroz godine. Ovo da nema Oasisa, Coca Cole i Harry Pottera su totalno random izbori. Jebiga, Oasis i Pottera
nekako mogu i svariti zbog njihovog inherentnog englishnesa, ali Cola? WTF? :-) :D
Last edited by dale cooper on 21/10/2019 18:25, edited 1 time in total.
omar little

#4150 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by omar little »

djizs. u vrijeme oasis usporedbe sa the beatles su bile sastavni dio muzickog svijeta sto zbog muzike sto zbog planetarne popularnosti benda, da imbecilni i napuhani ego manchesterskih krezubaca i ne spominjem (nije vadio the beatles iz usta). stoga je baza u filmu da bez the beatles nema oasis prikladnija nego bilo sta drugo. nisu je stavili zbog bukvalnosti.
Post Reply