SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- drndalo
#4126 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Bile su na povrsini neke velike debele betonske (cini mi se) cijevi nezakopane prije par sedmica...
- Hajlac
#4127 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Dakle, moze se pretpostaviti da se radi o nekoj vrsti otpada...drndalo wrote:Bile su na povrsini neke velike debele betonske (cini mi se) cijevi nezakopane prije par sedmica...
Otkad je Aerodrom Sarajevo postao tlo za podzemne deponije ko-zna-cega???
Last edited by Hajlac on 09/09/2013 12:14, edited 1 time in total.
- TRENT
#4128 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Kazu da je sinoc opljackan DP na Ali-pasinom Polju.Istina ? Niko nista ne javlja.
- uglavnomja
#4129 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Hajlac wrote:Na Dobrinji intenzivno bazdi na zapaljenu deponiju![]()
Takodje, moze li mi neko ko ima veze s Aerodromom Sarajevo razbiti sumnje u mutne radnje na zemljistu unutar ograde Aerodroma, na sjeveroistocnom cosku "parcele"?
Da pojasnim, vec duze vremena iskljucivo nocu izmedju 2 i 4 AM bageri i slicne masine prave buku koja se cuje kilometar daleko od Aerodromske ceste. Buka je najslicnija rusenju objekata - skripa, lupanje, tumbanje i 'gasanje' bagera...
Preko dana nekoliko tih masina vidljivo je sa same Aerodromske ceste kod zadnje(u pravcu Kule) kapije za nuzdu.
Pitanje za hiljadu KM : Sta se na zemljistu unutar ograde Aerodroma Sarajevo prekopava i zakopava iskljucivo u gluho doba noci ???
nemam pojma sta rade, ali s obzirom da je to aerodrom, prilicno malen, blizu brda, to je jedino vrijeme kad se mogu izvoditi gradjevinski radovi i sve ostalo sto ugrozava avionski saobracaj.
- Pasiflora
#4130 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ne donosi zakljucke napamet. Lijepo im se obrati i prema Zakonu o pristupu informacijama, zahtjevaj objasnjenje.Hajlac wrote:Dakle, moze se pretpostaviti da se radi o nekoj vrsti otpada...drndalo wrote:Bile su na povrsini neke velike debele betonske (cini mi se) cijevi nezakopane prije par sedmica...
Nije ti palo na pamet da mozda imaju neke infrastrukturne radove? Ja zaista ne znam, ali ovo kako je @Drndalo opisao, meni najvise na to lici.
- Hajlac
#4131 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Sad nekakvih velikih betonskih cijevi, koliko ja uspjeh vidjeti, nema. Ali ima jedna poveca povrsina prekopana i iza nje nekakva hrpa (da li zemlje ili otpada ne vidjeh - podaleko je od Aerodromske ceste), oko koje stoje parkirani bageri.Pasiflora wrote:Ne donosi zakljucke napamet. Lijepo im se obrati i prema Zakonu o pristupu informacijama, zahtjevaj objasnjenje.Hajlac wrote:Dakle, moze se pretpostaviti da se radi o nekoj vrsti otpada...drndalo wrote:Bile su na povrsini neke velike debele betonske (cini mi se) cijevi nezakopane prije par sedmica...
Nije ti palo na pamet da mozda imaju neke infrastrukturne radove? Ja zaista ne znam, ali ovo kako je @Drndalo opisao, meni najvise na to lici.
Kad tome dodamo i zvukove koji se cuju nocu, zakljucak je ne da se nesto gradi vec rusi/zakopava tj. pretumbava.
U svakom slucaju, najbolje bi bilo da neko upuceniji konkretno kaze sta se u gluho doba noci radi na tom zemljistu.
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#4132 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
TRENT wrote:Kazu da je sinoc opljackan DP na Ali-pasinom Polju.Istina ? Niko nista ne javlja.
Pa kad' nije opljacakan
- TRENT
#4133 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Kad je bio ranije pljackan ?Yahel wrote:TRENT wrote:Kazu da je sinoc opljackan DP na Ali-pasinom Polju.Istina ? Niko nista ne javlja.![]()
Pa kad' nije opljacakan
- drndalo
#4134 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Jeb'ga, i kanalizacija je otpad... Ne znam dal je to ali konstatujem...drndalo wrote:Bile su na povrsini neke velike debele betonske (cini mi se) cijevi nezakopane prije par sedmica...
- TRENT
#4135 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
kiki-miki wrote:Koji DP tj. u kojoj fazi?
Rece mi drug da je c-faza.
- hopi
#4136 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
pa dp-i se često pljačkaju ko bi o tome stalno pisao
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#4137 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
u B fazi je bio dva puta dosad, mislim...TRENT wrote:Kad je bio ranije pljackan ?Yahel wrote:TRENT wrote:Kazu da je sinoc opljackan DP na Ali-pasinom Polju.Istina ? Niko nista ne javlja.![]()
Pa kad' nije opljacakan
- I am Happy
#4138 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Pa bas to... oni su uvijek meta kriminala samo na raznim lokacijamahopi wrote:pa dp-i se često pljačkaju ko bi o tome stalno pisao
Novinarima isfuralo pisati
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#4139 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
pa ako ti nisi vidio onda je garant otpad, i to ko zna kakavHajlac wrote:Sad nekakvih velikih betonskih cijevi, koliko ja uspjeh vidjeti, nema. Ali ima jedna poveca povrsina prekopana i iza nje nekakva hrpa (da li zemlje ili otpada ne vidjeh - podaleko je od Aerodromske ceste), oko koje stoje parkirani bageri.Pasiflora wrote:Ne donosi zakljucke napamet. Lijepo im se obrati i prema Zakonu o pristupu informacijama, zahtjevaj objasnjenje.Hajlac wrote:
Dakle, moze se pretpostaviti da se radi o nekoj vrsti otpada...
Kad tome dodamo i zvukove koji se cuju nocu, zakljucak je ne da se nesto gradi vec rusi/zakopava tj. pretumbava.
U svakom slucaju, najbolje bi bilo da neko upuceniji konkretno kaze sta se u gluho doba noci radi na tom zemljistu.
- Hajlac
#4140 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Uz pomoc Gugl Zemlje jasno je vidljivo da je nakon uklanjanja nekadasnjih objekata na dvije susjedne parcele, nekoliko puta prekopavano zemljiste uz prisustvo bagera:
2007. - davno uklonjeni prethodni objekti, zemljiste neprekopano

2008. - prekopana 'lijeva' parcela, bageri prisutni

2011. - nakon prekopavanja iz 2008. sve do 2011. vidljiva je hrpa nekakvog materijala na jednom dijelu 'lijeve' parcele sto se napokon i prekopava te 2011.

2012. 'desna' parcela prekopana

Trenutno je opet ova desna parcela prekopana i bageri prisutni
Evo da uzmemo tezu o gradjenju/rusenju necega - sta se to od daleke 2008. godine rusi/gradi a nigdje ni rusevina ni temelja ni novih objekata?
Nerado rasplamsavam mastu ljudima ali covjek ne moze a da se ne sjeti ratno-poratnih tvrdnji o odlaganju toksicnog/radioaktivnog otpada po BH jezerima, podrucju oko Bihaca itd. od strane EUFOR-a. Posebno je interesantno sto se zemljiste u vise navrata prekopava i cuje zvuk tumbanja otpada/metala tik do samog medjunarodnog aerodroma a ako cemo zabiberiti
- na 500m nalazi se baza nasljednika istog tog EUFOR-a
Mozda je ovo posao za CIN-ove istrazivacke novinare
Ne znam da li ovakvo nesto potpada pod temu Crna hronika, ali potencijalno odlaganje po zdravlje rizicnog otpada meni je Crno
A mozda pak dugogodisnjim prekopavanjem bagerima, samo restauriraju zemljiste('obogacujuci' ga otpadom) za buduce njive oranice
2007. - davno uklonjeni prethodni objekti, zemljiste neprekopano

2008. - prekopana 'lijeva' parcela, bageri prisutni

2011. - nakon prekopavanja iz 2008. sve do 2011. vidljiva je hrpa nekakvog materijala na jednom dijelu 'lijeve' parcele sto se napokon i prekopava te 2011.

2012. 'desna' parcela prekopana

Trenutno je opet ova desna parcela prekopana i bageri prisutni
Evo da uzmemo tezu o gradjenju/rusenju necega - sta se to od daleke 2008. godine rusi/gradi a nigdje ni rusevina ni temelja ni novih objekata?
Nerado rasplamsavam mastu ljudima ali covjek ne moze a da se ne sjeti ratno-poratnih tvrdnji o odlaganju toksicnog/radioaktivnog otpada po BH jezerima, podrucju oko Bihaca itd. od strane EUFOR-a. Posebno je interesantno sto se zemljiste u vise navrata prekopava i cuje zvuk tumbanja otpada/metala tik do samog medjunarodnog aerodroma a ako cemo zabiberiti
Mozda je ovo posao za CIN-ove istrazivacke novinare
Ne znam da li ovakvo nesto potpada pod temu Crna hronika, ali potencijalno odlaganje po zdravlje rizicnog otpada meni je Crno
A mozda pak dugogodisnjim prekopavanjem bagerima, samo restauriraju zemljiste('obogacujuci' ga otpadom) za buduce njive oranice
Last edited by Hajlac on 09/09/2013 13:30, edited 1 time in total.
- I am Happy
#4141 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Zar je toliko bitno sta se kopa na aerodromu 
Ne kontam kako ti nemas nista pametije u zivotu da radis
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#4142 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Halooo pa jel ti vidis da se otpad kopa po aerodromu kako ce covjek mirno spavati? svastaYahel wrote:Zar je toliko bitno sta se kopa na aerodromu
- Hajlac
#4143 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Dok svi "gledamo svoja posla", mutni likovi na miru i u rahatluku odradjuju svoje...Zato nam je i drustvo/drzava u ovakvom samoraspadnom stanju - svi imamo "pametnija posla" od brige za prirodna blaga, naselje/grad/drzavu...Usred smogovskog Sarajeva(u najmnogoljudnijoj OpsCini!) tajkuni prave spalionicu farmaceutskog i "kompozitnog"(citaj toksicnog ala plastika) otpada bez ikakvih filtera...Yahel wrote:Zar je toliko bitno sta se kopa na aerodromu
Eko policija ce sve srediti
Last edited by Hajlac on 09/09/2013 13:35, edited 1 time in total.
- una_bo
#4144 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
agent_zero wrote:Apropo one diskusije za sramotna dešavanja u lužanima, ja se samo nadam da će jednog dana doći uredba, odluka ili zakon da se svi vjerski objekti koji su nakon rata izgrađeni na nepredviđenim mjestima, gdje nikad nisu bili, iz inata premjeste na za to odgovarajuća mjesta. Bilo džamije, bilo crkve, u oba entiteta. Ovo je grozno šta se radi i nema veze sa vjerom i vjernicima.
A memić je jedan obični kriminalac i teška, zadrta seljačina. To već otprije svi znaju.
potpisujem! tako ti je to kad čobana staviš da vlada.
- johntra
#4145 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ako se nešto kopa ili radi, nije bitno, bageri rade po noći, tačnije u tom periodu koji si naveo, jer ne smiju raditi u periodu kada se obavlja avionski saobraćaj...pogotovo jer rade u krugu poletno-sletne staze i rulnice...
- helpdesk1
#4146 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Tako je johntra, mijenjali su/postavljali kolektorske cijevi. To se radilo noću isključivo zbog prisustva dizalica i mehanizacije koja je mogla, u vrijeme zvanične otvorenosti aerodroma, ugroziti kretanje vazduhoplova na zemlji.
- Hajlac
#4147 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Molim? Kako nije bitno? Itekako je bitno uzastopno prekopavanje u zadnjih 5 godina doslovno 100 metara od jednog od najvecih gradskih naselja.johntra wrote:Ako se nešto kopa ili radi, nije bitno...
- johntra
#4148 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
objasnili smo ti šta se radi i zašto se tako radi...stoga, nemoj praviti od muhe slona...
- Hajlac
#4149 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Kolektorske cijevi? Koje idu od jednog do drugog coska jedne od ove dvije parcele u duzini ni manje ni vise vec 200 metara?helpdesk1 wrote:Tako je johntra, mijenjali su/postavljali kolektorske cijevi. To se radilo noću isključivo zbog prisustva dizalica i mehanizacije koja je mogla, u vrijeme zvanične otvorenosti aerodroma, ugroziti kretanje vazduhoplova na zemlji.
Kolektorske cijevi sluze za odvodjenje otpadnih voda, zar ne?! Dakle s tacke A odvode se do tacke B.
Kako onda objasnjavas da se vec godinama u barem cetiri navrata prekopavaju naizmjenicno ISKLJUCIVO ove dvije parcele?
Kolektorske cijevi postavljene da bi odvodile otpadne vode s jednog na drugi kraj parcele dimenzija 200x200m
Ako laze koza, ne laze rog - uz pomoc Gugl Earth-a jasno je vidljivo da su tokom 5 godina prekopavane iskljucivo te dvije parcele a valjda nismo svi ovce da mislimo kako se zamjena kolektora vrsi iskljucivo na dionici od 200m prekopavanjem kvadratnog oblika, i to nekoliko puta od 2008. pa do danas.
Svako prekopavanje zemljista ostaje vidljivo dugo nakon tog cina - i po godinu-dvije iz zraka su vidljivi tragovi.
Da su polagane cijevi, na travnatoj/zemljanoj povrsini vidjela bi se brazda ili duga tanka linija a ne kao sto je ovdje vidljivo da se naizmjenicno prekopavaju iskljucivo dvije parcele kvadratnog oblika.
Last edited by Hajlac on 09/09/2013 14:06, edited 1 time in total.
- Logovan
#4150 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Prijeti samozapaljenjem ukoliko ne dobije novac
http://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronika ... bije-novac
http://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronika ... bije-novac