SDP

Crvene_brigade

#41226 Re: SDP

Post by Crvene_brigade »

mirsek wrote:
Tvrtko II Kotromanić wrote:
mirsek wrote:U OO SDP Centar ovi clanovi sto su u OO usli iz foruma mladih sve glasali jedni za druge pa je od 65 kandidata za listu za OV Centar u prvih 35 preko 10 iz foruma mladih a skoro niko od njih ne moze u svojoj MZ osvojiti ni 50 glasova. Bice dobro ako SDP osvoji i 5 mandata u OV Centar kako su krenuli na ove izbore. Bez lidera misljenja i u lokalnoj zajednici prepoznatljivih kandidata ovo ce biti jos jedna katastrofa za SDP.
jbg, sve vrijeme se prica, ne samo za ove kandidatske liste u centru, nego generalno kroz sve aktivnosti u drzavi zadnjih 20 godina, da se treba dati sansa mladima
i evo je, pa opet smeta nekom :-)
Nije problem da na liste idu mladi ali neka to budu provjerene osobe koje su npr. istaknuti sportisti, koji su clanovi savjeta svojih MZ koji mogu SDP-u skupiti dovoljno glasova tj. mandata u OV Centar itd.

Sa trenutnim glasanjem mladi su birali jedni druge gdje su vecina njih anonimusi koji su pokusavali proci za savjete MZ pa ni tu u svojoj sredini nisu mogli skupiti 50-60 glasova a kako tek da skupe 400+ glasova na podrucju Opstine gdje ih niko ne poznaje niti benda ni 5%.
Ovo je potpuno tačno i istinito. Ilustracije radi, "glavna uzdanica" Foruma mladih SDP-a u Centru je izvjesna i polupismena Melisa Lekić. Ona se učlanila u SDP BIH prije nekoliko godina, tačnije 2014., a učlanio je njezin blizak rođak iz Konjica koji je u to vrijeme bio službeni vozač tadašnjeg premijera F BIH i generalnog sekretara SDP-a Nermina Nikšića. Tom istom vezom Melisa Lekić je ekspresno (bez dana radnog staža) zaposlena/uhljebljena u Zavod za zapošljavanje KS-a, a Melisina majka u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Melisa Lekić je po informacijama bliskim SDP-u stavljena na visoko mjesto na listi SDP-a za Općinsko vijeće Centar Sarajevo. Zbog ovakvih, pogrešnih i sramotnih odluka i kadrovskih rješenja, SDP BIH doživjet će katastrofalan rezultat na predstojećim izborima.
Last edited by Crvene_brigade on 27/05/2016 17:12, edited 1 time in total.
mirsek

#41227 Re: SDP

Post by mirsek »

Crvene_brigade wrote: Ovo je potpuno tačno i istinito. Ilustracije radi, "glavna uzdanica" Foruma mladih SDP-a u Centru je izvjesna i polupismena Melisa Lekić. Ona se učlanila u SDP BIH prije nekoliko godina, tačnije 2014. godine, a učlanio je njezin blizak rođak iz Konjica koji je u to vrijeme bio službeni vozač tadašnjeg premijera F BIH i generalnog sekretara SDP-a Nermina Nikšića. Tom istom vezom Melisa Lekić je veoma brzo zaposlena/uhljebljena u Zavod za zapošljavanje KS-a, a Melisina majka u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Melisa Lekić je po informacijama bliskim SDP-u stavljena na visoko mjesto na listi SDP za Općinsko vijeće Centar Sarajevo. Zbog ovakvih, pogrešnih i sramotnih kadrovskih odluka, SDP BIH doživjet će katastrofalan rezultat na predstojećim izborima.
Pa da. to je ta ista unutrasnja kadrovska politika koja je izmedju ostalog sjebala SDP.
Neka sad Igoru Lekicka i vozac od Niksica nakupe glasove za mjesto nacelnika opstine centar a on u medjuvremenu neka nastavi da odradjuje felacio i pravi dogovore sa SDA funkcionerima da ugrabi jos koju poziciju ili privatni aranzman za sebe i za svoje licno bogacenje.

Jel nezaobilazna Bajicka opet na listi ? :D
Crvene_brigade

#41228 Re: SDP

Post by Crvene_brigade »

mirsek wrote:
Crvene_brigade wrote: Ovo je potpuno tačno i istinito. Ilustracije radi, "glavna uzdanica" Foruma mladih SDP-a u Centru je izvjesna i polupismena Melisa Lekić. Ona se učlanila u SDP BIH prije nekoliko godina, tačnije 2014. godine, a učlanio je njezin blizak rođak iz Konjica koji je u to vrijeme bio službeni vozač tadašnjeg premijera F BIH i generalnog sekretara SDP-a Nermina Nikšića. Tom istom vezom Melisa Lekić je veoma brzo zaposlena/uhljebljena u Zavod za zapošljavanje KS-a, a Melisina majka u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Melisa Lekić je po informacijama bliskim SDP-u stavljena na visoko mjesto na listi SDP za Općinsko vijeće Centar Sarajevo. Zbog ovakvih, pogrešnih i sramotnih kadrovskih odluka, SDP BIH doživjet će katastrofalan rezultat na predstojećim izborima.
Pa da. to je ta ista unutrasnja kadrovska politika koja je izmedju ostalog sjebala SDP.
Neka sad Igoru Lekicka i vozac od Niksica nakupe glasove za mjesto nacelnika opstine centar a on u medjuvremenu neka nastavi da odradjuje felacio i pravi dogovore sa SDA funkcionerima da ugrabi jos koju poziciju ili privatni aranzman za sebe i za svoje licno bogacenje.

Selma Bajić je nezaobilazna na svim izborima. I, naravno, sve je izgubila. Čak ni u svojoj Mjesnoj zajednici Šip-Betanija nije uspjela osvojiti nekoliko desetina glasova kako bi bila izabrana za člana Savjeta Mjesne zajednice. Jedno je sigurno, uvijek je guraju, ali bez uspjeha. :D
mirsek

#41229 Re: SDP

Post by mirsek »

drugi profil wrote:Ja se stvarno pitam zašto bih glasao za sportistu da udje u politiku?
Koje su mu reference za taj posao?
Ljudi prave ime tako što se angazuju drustveno. Kako vec opisah. Hodaj, pomazi, predlazi, imas blogove, imas YT, na kraju ako imas stranku iza ledja, imaju i neki resursi valjda. Pa kad te upozna 50-100 ljudi po dobrom, reci ce i drugima da je taj i taj momak posten, vrijedan, pametan, hoce pomoci.
Pa kad si na listi onda imas ime i reference, a onda ces dobiti i glasace koji nisu na nivou fudbalskog navijaca.
odnosno ne gledaju boju dresa kao jedino bitnu karakteristiku.
Zar sportista svojim rezultatima, treniranjem, promocijom zdravog i aktivnog zivota kao i promocijom drzave nije dovoljno uradio na drustvenom planu da bude prepoznat makar u svojoj lokalnoj zajednici da bude relevantan za listu i dobijanjem dovoljnog broja glasova.
Pa eto dzudistkinja Arijana Jaha je bila ja mislim na 35 mjestu na listi SDP-a za OV Centar prosle izbore i dosla je do 4 mjesta na kraju po broju glasova i tako usla u OV Centar a prvenstveno zbog toga jer je prepoznata u zajednici kao vrhunski sportista slicno kao i Amel Mekic .
Amel Mekic mozda mijenja stranke kao carape u zavisnosti sta moze dobiti od koje stranke u datom trenutku ali je on SDP-u sa svojim glasovima obezbjedio jedno dodatno mjesto u OV i tu je i SDP profitirao.
mirsek

#41230 Re: SDP

Post by mirsek »

Crvene_brigade wrote: Selma Bajić je nezaobilazna na svim izborima. I, naravno, sve je izgubila. Čak ni u svojoj Mjesnoj zajednici Šip-Betanija nije uspjela osvojiti nekoliko desetina glasova kako bi bila izabrana za člana Savjeta Mjesne zajednice. Jedno je sigurno, uvijek je guraju, ali bez uspjeha. :D
Tugo moja, mene bi bilo stid 3 puta zaredom da se kandidujem a znam da necu proci i da to ne zasluzujem al hajd kad su politika i moral isli zajedno.
Cujem iz svojih izvora u SDP-u da ce se do ponedjeljka znati usaglasena i konacna lista za izbore na kojoj ce se u obzir uzeti ravnoteza i ravnopravnost spolova, nacionalna, strucna kao i to da svaka MZ ima barem jednog kandidata sto je bilo i do sada ali se naravno nije postovalo pa se desavalo da ima MZ koje nemaju ni jednog kandidata a druge imaju i po 5 kandidata na listi za OV npr.na proslim izborima je to bilo u MZ gdje habituje uvazeni lezihljeb Igor Kamocaji.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#41231 Re: SDP

Post by Admir_1984 »

Crvene_brigade wrote:
Ovo je potpuno tačno i istinito. Ilustracije radi, "glavna uzdanica" Foruma mladih SDP-a u Centru je izvjesna i polupismena Melisa Lekić. Ona se učlanila u SDP BIH prije nekoliko godina, tačnije 2014., a učlanio je njezin blizak rođak iz Konjica koji je u to vrijeme bio službeni vozač tadašnjeg premijera F BIH i generalnog sekretara SDP-a Nermina Nikšića. Tom istom vezom Melisa Lekić je ekspresno (bez dana radnog staža) zaposlena/uhljebljena u Zavod za zapošljavanje KS-a, a Melisina majka u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Melisa Lekić je po informacijama bliskim SDP-u stavljena na visoko mjesto na listi SDP-a za Općinsko vijeće Centar Sarajevo.
Zbog ovakvih, pogrešnih i sramotnih odluka i kadrovskih rješenja, SDP BIH doživjet će katastrofalan rezultat na predstojećim izborima.
znači ima super posao i još će da uzima vijećničke plate i paušale. E ovo je meni najtužnija sdp politika koja se non stop ponavlja. Ja sam imao par razgovora sa sdp-ovcima koji se nešto pitaju u lokalnoj organizaciji kao jel se ovde šta može promjeniti, zbog čega sdp vijećnici ne bi mogli jedan dan u mjesecu raditi za 50-100KM, a sve ostalo da ide u lokalnu organizaciju, pa da se rade konkretne akcije neke prema članovima ili društvu općenito i na taj nacin širiti neku socijaldemokratiju, da nisu kao svi drugi političari i slično. Ta neka moja ideja uopšte nije ni razmatrana, kao ne može se niko natjerati i tako te obične floskule političarske

ja jedino u tome vidim nadu za socijaldemokratiju da se sdp političari poistovjete sa narodom i da se na jedan jak naćin razlikuju od drugih

bilo je prije par mjeseci ono u skupštini kantona da se odreknu 500KM (opet incijativa druge stranke), i ovo dvoje iz sdp glasali za taj prijedlog, al naravno nije prošao i njima opet dobro. Umjesto da svaki mjesec 1000KM uplate na neki račun, pa kada za 12 mjeseci imaš 12 različitih donacija sa kojima se možeš pohvaliti onda možeš i očekivati neku nadu za socijaldemokratiju
drug_profi

#41232 Re: SDP

Post by drug_profi »

mirsek wrote:
drugi profil wrote:Ja se stvarno pitam zašto bih glasao za sportistu da udje u politiku?
Ljudi prave ime tako što se angazuju drustveno. Kako vec opisah. Hodaj, pomazi, predlazi, imas blogove, imas YT, na kraju ako imas stranku iza ledja, imaju i neki resursi valjda. Pa kad te upozna 50-100 ljudi po dobrom, reci ce i drugima da je taj i taj momak posten, vrijedan, pametan, hoce pomoci.
Pa kad si na listi onda imas ime i reference, a onda ces dobiti i glasace koji nisu na nivou fudbalskog navijaca.
Zar sportista svojim rezultatima, treniranjem, promocijom zdravog i aktivnog zivota kao i promocijom drzave nije dovoljno uradio na drustvenom planu da bude prepoznat makar u svojoj lokalnoj zajednici da bude relevantan za listu i dobijanjem dovoljnog broja glasova.
Pa eto dzudistkinja Arijana Jaha je bila ja mislim na 35 mjestu na listi SDP-a za OV Centar prosle izbore i dosla je do 4 mjesta na kraju po broju glasova i tako usla u OV Centar a prvenstveno zbog toga jer je prepoznata u zajednici kao vrhunski sportista slicno kao i Amel Mekic .
Amel Mekic mozda mijenja stranke kao carape u zavisnosti sta moze dobiti od koje stranke u datom trenutku ali je on SDP-u sa svojim glasovima obezbjedio jedno dodatno mjesto u OV i tu je i SDP profitirao.
Izgleda da s ene razumijemo.
Koje su Mekicu reference da zna ista drugo osim fitnesa? Razumijes li me? Dakle ne biram direktora sportske dvorane (i tu je upitno da li je bolje da bude sportista ili ekonomista).
Znaci, zasto bi meni na primjer Mekicev rezon (bez omalovazvanja) da donosi odluke po pitanjima sa dnevnog reda, trebao biti prihvatljiv ili pozeljan?
Ne mislim da su zvjezdice sa estrade ista bolje. Jedino što bih prihvatio jesu ljudi koji su se pokazali kao poduzetni, bilo u biznisu, bilo u voluntarizmu.
Da mogu reci: e ovaj mali je pametan, vrijedan i posten. To su osobine koje ocekujem od kandidata, a ne da je jak ko bizon i da se hrani izbalansirano.
Crvene_brigade

#41233 Re: SDP

Post by Crvene_brigade »

mirsek wrote:
Ako već govorimo o Jahi i Mekiću onda bi javnosti trebalo prezentirati i slijedeće činjenice. Arijana Jaha za četiri godine (odlazećeg) mandata u Općinskom vijeću Centar Sarajevo nikada se nije javila za riječ. Nema niti jedne diskusije, incijative, replike... Jednom riječju-ništa. Pritom je promijenila tri stranke (SDP, SDU i SDA), te pored visokih i nezasluženih paušala i naknada u komisijama (a nakon prelaska u SDA) lično je inkasirala desetinehiljadakonvertibilnihmaraka poreznih obveznika kroz različite netransparentno dodjeljene poticaje Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Fadila (oprosti) Novalića.

O Amelu Mekiću da i ne govorimo. Sva uža i dalja rodbina je uhljebljena u organima uprave. Naime, i on je promijenio u (aktuelnom) mandatu nekoliko stranaka (SDP, SDA, sad je kao opet, "nezavisni zastupnik", drugim riječima, slobodan je za kupovinu na političkoj buvljoj pijaci. Po uhodanom principu: Ko ponudi bolje i više. Poznat je po tome što se svaki put kad se javi, a to se dešava rijetko, kao zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo osramoti i pokaže kao potpuni politčki analfabeta i osoba koja ne poznaje elementarne stvari.

Zaista od ovakvih vijećnika/zastupnika građanke/građani nemaju ama baš nikakve koristi.
Last edited by Crvene_brigade on 27/05/2016 21:36, edited 1 time in total.
putokaz1

#41234 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Ako je po forumu u Ks,sdp ide na put ''u potrazi za sbih'',ili bar u GRadu.Medjutim na periferiji gdje nema ni Ns i ni df baš nije nešto poseban,sdp ostaje ''kakav_takav''.sdp iz 2012 sad se dijeli na sdp+df+ns+....,a znamo kakav je bio 2012,osim 5 Tuzlanskih načelnika,sve ostalo propast.
Očekuje se daće dobiti vrlo malo načelničkih pozicija,nigdje nije 1.favorit,ko zna....
mirsek

#41235 Re: SDP

Post by mirsek »

drugi profil wrote:
mirsek wrote:
Izgleda da s ene razumijemo.
Koje su Mekicu reference da zna ista drugo osim fitnesa? Razumijes li me? Dakle ne biram direktora sportske dvorane (i tu je upitno da li je bolje da bude sportista ili ekonomista).
Znaci, zasto bi meni na primjer Mekicev rezon (bez omalovazvanja) da donosi odluke po pitanjima sa dnevnog reda, trebao biti prihvatljiv ili pozeljan?
Ne mislim da su zvjezdice sa estrade ista bolje. Jedino što bih prihvatio jesu ljudi koji su se pokazali kao poduzetni, bilo u biznisu, bilo u voluntarizmu.
Da mogu reci: e ovaj mali je pametan, vrijedan i posten. To su osobine koje ocekujem od kandidata, a ne da je jak ko bizon i da se hrani izbalansirano.
Sve to stoji ALI ovdje konkretno govorim ko stranci moze donijeti vise glasova i mandata u OV, anonimusi iz foruma mladih ili sportisti koji su postovani u lokalnoj zajednici.
Za rad u OV ti ne treba neka velika pamet, vijecnici uglavnom kupe vijecnicka pitanja razgovorom od stanovnika opstine, od savjeta MZ ili sa zborova gradjana a glasovi se uglavnom donose po klubovima stranaka a ne pojedinacno.
Rad u komisijama isto, 2-3 aktivno diskutuje ostali se sloze ili budu protiv zavisno sta im odgovara.
Ovi poduzetni, bilo u biznisu ili volontarizmu jednostavno budu uguseni ostatkom vlasti koji je vrlo trom i nezainteresovan ili politicki u suprotnom taboru a i moraju dobiti dovoljan broj ruku za svaku svoju inicijativu.
Tvrtko II Kotromanić

#41236 Re: SDP

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Crvene_brigade wrote:
mirsek wrote:

Selma Bajić je nezaobilazna na svim izborima. I, naravno, sve je izgubila. Čak ni u svojoj Mjesnoj zajednici Šip-Betanija nije uspjela osvojiti nekoliko desetina glasova kako bi bila izabrana za člana Savjeta Mjesne zajednice. Jedno je sigurno, uvijek je guraju, ali bez uspjeha. :D
pa bolan bolan
koja je tebe to od cura iz FOM-a odjebala pa si tako kivan

Melisa Lekic ne radi u Zavodu, da se zna, a ne da se podmece ovdje

Selma Bajic vec odavno nije u FOM-u, niti ce biti kandidatkinja na izborima

P.S I za ove starkelje sto misle da mladi moraju proalziti neka 2 kruga izbora za savjete MZ, pa neki baraz, pa neki playoff samo da bi mogli dokazati da su sposobni poput vas starih prdonja koji ste ovu zemlju doveli tu gdje jest a sve sto znate raditi jeste zaliti se kako je nkad dobro bilo i kako se moglo u parku spavat,a pritom nista ne raditi nego samo gorke suze liti nad vlastitom sudbinom, a sve sto znate reci jeste "na mladima sve ostaje"
I?! evo mladih, dajte nam sansu!
Ne govorim ovdje cak samo o velikom (hvala Bogu!) broju mladih ljudi na listi ne samo u Centru, vec u Starom Gradu pogotovo, a mimo toga sam za mlade i u ostalim strankama, neka probaju, neka uspiju da nas izvuku iz govana iz kojih ste nas vi stari doveli
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#41237 Re: SDP

Post by malakh »

drugi profil wrote:
malakh wrote:kojom logikom ne možeš biti socijaldemokrata i vjernik i počast odavati na sebi svojstven način? po kojoj logici to dvoje ne ide zajedno?
Naravno da mozes biti. Znao sam da ce se naci neko ko nece lijepo procitati sta sam rekao.
Problem nije vjera, koja treba biti privatna stvar svakog od nas, vec instrumentalizacija iste, tj. licemjerstvo.
Ja kao ubjedjen socijaldemokrata (nebitno sto sam ateista jer imam medju prijateljima i istomisljenicima i prakticirajuce vjernike) smatram da je mahanje vjerom u cilju licnog probitka direktan cin protiv te vjere.
Socijaldemokrati poentu price stavljaju na drustvenu pravdu (sto je korijen svake vjere), a do nje se ne dolazi slikanjem na namazu i ucenjem fatihe, nego konkretnom borbom za tu jednakost i pravdu, upravo na nacin na koji sam to opisao maloprije. Milion prilika je bili i ima i dalje. SDP je imao resurse i znanje da posalje pravnika, advokata, svakom obespravljenom skupu, radnicima u strajku, ljudima pred delozacijom...
Zasto SDP nije mogao imati sluzbu besplatne pravne pomoci npr? Znam koliko hoces ljudi koji su sto radi neukosti, sto radi nemogucnosti angazmana advokata gubili stanove, zemlju, posao, i razna druga prava...
E to je borba za drustvo jednakih sansi.
:thumbup:
mirsek

#41238 Re: SDP

Post by mirsek »

pa bolan bolan

P.S I za ove starkelje sto misle da mladi moraju proalziti neka 2 kruga izbora za savjete MZ, pa neki baraz, pa neki playoff samo da bi mogli dokazati da su sposobni poput vas starih prdonja koji ste ovu zemlju doveli tu gdje jest a sve sto znate raditi jeste zaliti se kako je nkad dobro bilo i kako se moglo u parku spavat,a pritom nista ne raditi nego samo gorke suze liti nad vlastitom sudbinom, a sve sto znate reci jeste "na mladima sve ostaje"
Ne govorim ovdje cak samo o velikom (hvala Bogu!) broju mladih ljudi na listi ne samo u Centru, vec u Starom Gradu pogotovo, a mimo toga sam za mlade i u ostalim strankama, neka probaju, neka uspiju da nas izvuku iz govana iz kojih ste nas vi stari doveli
Kakve BA starkelje i prdonje, o cemu ti to ? Ovdje govorim o sistemu, principima rada i biranja kandidata.

Pa neka se dokazu mladi, za pocetak u svojoj MZ.
Ako ne moze u svojoj vlastitoj MZ onda sigurno nece ni na lokalnim ili opstim izbrima, cista logika. :thumbup:
Sta bi mladi, odmah u toku ili poslije faxa za savjetnika, strucnog saradnika ili vijecnika ?
Moze kod nas kad je sve naopako nasadjeno, inace ides korak po korak ili moras biti vanserijsko dijete pa da preskocis par koraka.
Tvrtko II Kotromanić

#41239 Re: SDP

mirsek wrote: Kakve BA starkelje i prdonje, o cemu ti to ? Ovdje govorim o sistemu, principima rada i biranja kandidata.

Ako ne moze u svojoj vlastitoj MZ onda sigurno nece ni na lokalnim ili opstim izbrima, cista logika. :thumbup:
Sta bi mladi, odmah u toku ili poslije faxa za savjetnika, strucnog saradnika ili vijecnika ?
Moze kod nas kad je sve naopako nasadjeno, inace ides korak po korak ili moras biti vanserijsko dijete pa da preskocis par koraka.
pa vi, starkelje od 45+ koji kukate i po forumima i po kafama

vasa generacija se nije Bogzna kako dokazala u zadnjih 20 godina
pustite vi mladje da to rade kako valja
Crvene_brigade

#41240 Re: SDP

Post by Crvene_brigade »

pa bolan bolan

Nisi iznio nijedan argument, niti si išta uspio negirati.Istina je da je Melisa Lekić na "preporuku" Nermina Nikšića, odnosno rođaka koji je i danas njegov vozač kao predsjednika SDP BIH uhljebljena u Zavod za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

Neka se oglasi direktor Zavoda za zapošljavanje Kantona Sarajevo Igor Kamočaji i demantuje ove navode.

Selma Bajić je 2012. godine bila na listi SDP BIH za Općinsko vijeće Centar Sarajevo. Zatim je 2014. godine bila kandidatkinja za Savjet Mjesne zajednice Šip-Betanija, a iste godine i kandidatkinja za Predstavnički dom Parlamentarne Skupštine Bosne i Hercegovine.

Na svim navedenom i održanim izborima osvojila je mizeran broj glasova i pored činjenice da je bila miljenica i veoma bliska stranačkom rukovodstvu SDP BIH.

Jasno je da vas boli istina, ali ovo su činjenice i samo jedna kockica u odavno sklopljenom mozaiku političke i kadrovske propasti SDP BIH.
Last edited by Crvene_brigade on 28/05/2016 00:28, edited 1 time in total.
Tvrtko II Kotromanić

#41241 Re: SDP

Crvene_brigade wrote:
pa bolan bolan

Nisi iznio nijedan argument, niti si išta uspio negirati.Istina je da je Melisa Lekić na "preporuku" Nermina Nikšića, odnosno rođaka koji je i danas njegov vozač kao predsjednika SDP BIH uhljebljena u Zavod za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

Neka se oglasi direktor Zavoda za zapošljavanje Kantona Sarajevo Igor Kamočaji i demantuje ove navode.

Selma Bajić je 2012. godine bila na listi SDP BIH za Općinsko vijeće Centar Sarajevo. Zatim je 2014. godine bila kandidatkinja za Savjet Mjesne zajednice Šip-Betanija, a iste godine i kandidatkinja za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Na svim održanim izborima osvojila je mizeran broj glasova i pored činjenice da je bila miljenica i veoma bliska stranačkom rukovodstvu SDP BIH.

Jasno je da vas boli istina, ali ovo su činjenice i samo jedna kockica u odavno poznatom i sklopljenom mozaiku političke i kadrovske propasti SDP BIH.

kao sto rekoh Melisa ne radi u Zavodu, a Bajicka nije niti u FOM-u niti na listi
cinjenice
nemoj lagat vise fkt
samo fino reci koja te od njih dvije odbila?
mirsek

#41242 Re: SDP

Post by mirsek »

mirsek wrote: Kakve BA starkelje i prdonje, o cemu ti to ? Ovdje govorim o sistemu, principima rada i biranja kandidata.

pa vi, starkelje od 45+ koji kukate i po forumima i po kafama

vasa generacija se nije Bogzna kako dokazala u zadnjih 20 godina
pustite vi mladje da to rade kako valja
Ja po godinama mogu biti clan foruma mladih, fulao si cijeli fudbal.. :D
Crvene_brigade

#41243 Re: SDP

Post by Crvene_brigade »

Crvene_brigade wrote:
pa bolan bolan

Selma Bajić je 2012. godine bila na listi SDP BIH za Općinsko vijeće Centar Sarajevo. Zatim je 2014. godine bila kandidatkinja za Savjet Mjesne zajednice Šip-Betanija, a iste godine i kandidatkinja za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Na svim održanim izborima osvojila je mizeran broj glasova i pored činjenice da je bila miljenica i veoma bliska stranačkom rukovodstvu SDP BIH.

Jasno je da vas boli istina, ali ovo su činjenice i samo jedna kockica u odavno poznatom i sklopljenom mozaiku političke i kadrovske propasti SDP BIH.

kao sto rekoh Melisa ne radi u Zavodu, a Bajicka nije niti u FOM-u niti na listi
cinjenice
nemoj lagat vise fkt
Za sve koji želi provjeriti ko je i kada bio kandidat može se uvjeritii na službenim stranicama Centralne izborne komisije BIH (http://www.izbori.ba) Tamo se može saznati i broj glasova koji je dobila dotična ili bilo koji drug kandidat.

A sa osobama koje ne iznose argumente i dokaze, te koji pokušavaju diskutovati na ovakav primitivan način; Da li je neko nekom dao, ili nije dao ne vrijedi uopšte voditi bilo kakvu ozbiljnu i argumentovanu raspravu.
Last edited by Crvene_brigade on 28/05/2016 00:41, edited 2 times in total.
mirsek

#41244 Re: SDP

Post by mirsek »

cinjenice
nemoj lagat vise fkt
Bila je Bajicka na listi SDP-a od 65 kandidata za glasanje za OV Centar tako da malo maslas. 8-)
Tvrtko II Kotromanić

#41245 Re: SDP

mirsek wrote:
cinjenice
nemoj lagat vise fkt
Bila je Bajicka na listi SDP-a od 65 kandidata za glasanje za OV Centar tako da malo maslas. 8-)
jel na listi za izbore??
KB9

#41246 Re: SDP

Post by KB9 »

sdp ti sad dodje ko notingem forest u engleskoj, opasan klub nekad a sad tuga, jad i cemer
veiz

#41247 Re: SDP

Post by veiz »

Bliska prošlost
15 oktobar 2014
Željko Komšić – „Ne želimo ući u koaliciju sa banditima i reketašima“
Nermin Nikšić . „Željko je jedno veliko ništa“
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#41248 Re: SDP

Post by plain vanilla »

U Tuzli se kao nikad dosad vodi jako prljava kampanja protiv Jasmina Imamovic, a mislim da je predvodnik bivsi Beslagicev zet Berbic, samostalni kandidat za mjesto gradonacelnika. O Jasminu bi se mogli romani napisati, o svemu sta je trebao uraditi a nije, i o svemu sto je radio, a nije trebao. Medjutim, ova kampanja prelazi granice dobrog ukusa, narocito za grad kakav je Tuzla.

Da bih vam bolje docarala, evo par objava tuzlanskih stranica i portala:
Ovo je Tuzla, ovo su Tuzlaci!
Veličanstveni iftar na trgu slobode 2015.
Ko je protiv ovih ljudi,
taj je na strani Jasmina Imamovića.

Image
treba li uopce reci da je Grad Tuzla bio jedan od organizatora ovog iftara?
Jasmin imamović kao velikosrpski Sejdo Bajramović
tuzlanski Bošnjaci kao kosovski Albanci
u vrijeme Miloševićeve diktature

U vrijeme diktature Slobodana Miloševića s kraja 80-tih Kosovo je u Predsjedništvu SFRJ zastupao Sejdo Bajramović, koji je dotad prodavao košpice na stadionu FK "Priština", ali je doveden da bude marioneta. U to vrijeme Albanci su bili apsolutna većina na Kosovu, i u Prištini, ali je u administrativnom aparatu bilo preko 60 i više odsto nealbanaca, baš kao što je to u Tuzli, za vrijeme vladavine Jasmina Imamovića, gdje preko 50 odsto nebošnjaka vlada gradom u koje je 90 odsto Bošnjaka,.
Jasno je ko je podržavao Sejdu Bajramovića, kao što je potpuno jasno ko danas podržava Jasmina Imamovića.
Svaki grad na našem moru ima svoga Sejdu.
JASMIN IMAMOVIĆ UKINUO RIJEČI "ŠEHID" I "MEZARJE"

i tako...da ne trazim dalje
vincent_vega

#41249 Re: SDP

Post by vincent_vega »

Crvene_brigade wrote:
pa bolan bolan

Selma Bajić je 2012. godine bila na listi SDP BIH za Općinsko vijeće Centar Sarajevo. Zatim je 2014. godine bila kandidatkinja za Savjet Mjesne zajednice Šip-Betanija, a iste godine i kandidatkinja za Predstavnički dom Parlamentarne Skupštine Bosne i Hercegovine.

Na svim navedenom i održanim izborima osvojila je mizeran broj glasova i pored činjenice da je bila miljenica i veoma bliska stranačkom rukovodstvu SDP BIH.

Jasno je da vas boli istina, ali ovo su činjenice i samo jedna kockica u odavno sklopljenom mozaiku političke i kadrovske propasti SDP BIH.
Stare su ti informacije. Da malo bolje barataš informacijama, kao što ne barataš, znao bi da dotična osoba ne radi više od godinu dana u Zavodu i da je tamo samo odradila godinu dana pripravničkog. Cura je bez posla već više od godinu.

Što se tiče Selme Bajić, ona je bila bliska starom rukovodstvu, sada je više nema nigdje na mapi.

I baš je nekako čudno da si samo njih dvije nabrojao, vjerovatno su te iskarale na privatnom planu. :thumbup:
vincent_vega

#41250 Re: SDP

Post by vincent_vega »

mirsek wrote:
cinjenice
nemoj lagat vise fkt
Predložili je ostali članovi, a ne rukovodstvo. Šta je tu sporno?
I nije prošla nigdje.
Post Reply