SDP

fosna2014

#41201 Re: SDP

Post by fosna2014 »

dustaban wrote:Ima li vise SDP-a u RS? Ozbiljno pitam.
Regija Banja Luka

Regionalna organizacija SDP BiH Banja Luka
Bulevar Vojvode Živojina Mišića br. 4
780000 Banja Luka
Tel/faks: 051/250-020
Tel: 051/250-650
E–mail: [email protected]

Gradska organizacija SDP BiH Banja Luka
780000 Banja Luka
fosna2014

#41202 Re: SDP

Post by fosna2014 »

putokaz1 wrote:Kad čojk bira izmedju dva cranja-izabare ono malo draže.
Kandidat u jednoj općini ispred sdp-df-sdu-.... je gospodin,ugledni profesor koji je završio faks s 10tkama i doktorirao a njegov protiv kandidat kupio diplomu negdje u srbiji,obogatio se na račun naroda,sda ovac i za koga da glasam tu
Pod cranje-manje zlo- mislim stranke koje dotični gospodin predstavlja.
Prosjecni glasac u BiH tako ne razmislja. I to je probem.
mario001

#41203 Re: SDP

Post by mario001 »

putokaz1 wrote:ljudi moji što ocrniste sdp
pa za koga da glasam za one koji me pljačkaju već 30 godina,oops 25
Pricas o Berilu??
putokaz1

#41204 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Jer sda a ovac je već favorit,prvo imaju nevjerovatnu infrastrukturu,dovlačenje,uvodjenje,i glasanja za starije iznemogle,slijepe,apsolutnu kontrlolu CIK,što se koristi za kradje,Većina sela je uvjek za zelene zbog,kojeg puta prije izbora,kojeg stuba rasvjete,kojeg mostića i humanitarne koja se dijeli krajem septembra,naravno tu je i plaćanje omladine 30/50 KM da agitiraju ''nedlučene'' na dan izbora,koristi se polozaj načelnika i ministara,ucjenjuju se zaposleni u upravi kao i oni privatno kod tajkuna,Grad je crveni odvajkada...omjer je npr 50% sda i protiv sda 50% ali tih 50% se podijeli na 10 tak stranaka koje zajedno nemogu nikako,tako da sda kupi neku stranku(zna se koja je uvjek uz njih u manjim općinama) i(ili) ponekad kojeg papka e eto ti 51 % ili više u OV.Zeleni svoj dio posla odrade do nekih 12 ili 13.00 sati,poslije podne na biralište dolaze glasači drugih stranaka,2010 to su bili sdp ovci,2012 svega po malo,2014 sbb i df koji traže kontru sda -u ili sdp-u.sad je nepoznanica ko će biti broj 2,čiji su ti glasači koji će doć glasati po podne,njihova orjentacija je kontra sda ili kontra sdp,nepoznanica je koga će podržati glasači,bivši sbb ili bivša sbih kojih ima u manjim općinama da li crvene ,zelene ili nekoga 3 eg,a oni mogu da odluče pobjedu,-tzv prevaga-,prevaga moze bit manjinski srbi i Hrvati,ako bude tako tijesna borba.sretno kandidatu crvenih a trebat će mu sreće
putokaz1

#41205 Re: SDP

Post by putokaz1 »

mario001 wrote:
Pricas o Berilu??
Ne o berilu.
dustaban

#41206 Re: SDP

Post by dustaban »

fosna2014 wrote:
Regija Banja Luka

780000 Banja Luka

780000 Banja Luka
Ovo su predstavnistva. Ja pitam ima li tamo stranke u smislu clanstva i djelovanja.
mario001

#41207 Re: SDP

Post by mario001 »

putokaz1 wrote:
mario001 wrote:
Pricas o Berilu??
Ne o berilu.
Kad god je zafalilo ruku za SDA u tim godinama tu je bio SDP da pogura, tako da se lozis bez veze na pricu u koju vise niko ne vjeruje
fosna2014

#41208 Re: SDP

Post by fosna2014 »

dustaban wrote:
fosna2014 wrote:
Regija Banja Luka

780000 Banja Luka

780000 Banja Luka
Ovo su predstavnistva. Ja pitam ima li tamo stranke u smislu clanstva i djelovanja.
Slabo kao i svagdje drugo.
putokaz1

#41209 Re: SDP

Post by putokaz1 »

sda su podržavali mnogi ,Da,sbih,sdu,boss,nsrzb,hsp,bps,sdp,df,ns,sbb,lds,asda.... mislim da ih dnz i lbh nisu podrzali dosad?
Mozda su isti ali manje zlo mi je Nermin NIkšić od Bakira,TK:Dževad Burgić od aktuelnog premijera kriminalca,Daso od Vikala(kriminalca),Delić od Mujkića,Kamenjaković od Arapčića...Mada Čaušević je bio katastrofa a i Bijedić se ne proslavi
od sda nije mi mrzak ovaj iz UsK Šepić?Mnogo o ''Konaku'' pričaju loše ali nije ni on toliko loš kakvih ima istomišljenika.
Čuo sam da su kandidati sdp loši u glavnom gradu, da u bar 2 općine ns ili df imaju bolji start-trenutno stanje popularnosti-od njih ali da je sda pojedinačno najjača.Izgleda da sdp nestaje u sarajevu ali ostaće u gradovima i gradićima periferije,izmješan sa df om,kao neka tanka opozicija.
Tvrtko II Kotromanić

#41210 Re: SDP

Post by Tvrtko II Kotromanić »

dustaban wrote:
fosna2014 wrote:
Regija Banja Luka

780000 Banja Luka

780000 Banja Luka
ima
ne u velikoj mjeri, ali ima
Tvrtko II Kotromanić

#41211 Re: SDP

Post by Tvrtko II Kotromanić »

mirsek wrote:U OO SDP Centar ovi clanovi sto su u OO usli iz foruma mladih sve glasali jedni za druge pa je od 65 kandidata za listu za OV Centar u prvih 35 preko 10 iz foruma mladih a skoro niko od njih ne moze u svojoj MZ osvojiti ni 50 glasova. Bice dobro ako SDP osvoji i 5 mandata u OV Centar kako su krenuli na ove izbore. Bez lidera misljenja i u lokalnoj zajednici prepoznatljivih kandidata ovo ce biti jos jedna katastrofa za SDP.
jbg, sve vrijeme se prica, ne samo za ove kandidatske liste u centru, nego generalno kroz sve aktivnosti u drzavi zadnjih 20 godina, da se treba dati sansa mladima
i evo je, pa opet smeta nekom :-)
Novak20

#41212 Re: SDP

Post by Novak20 »

Žalosno je gdje se SDP doveo. Lokalni izbori 2016 će biti njegov najveći pad od osnivanja.

Ne radujem se tome ali neka, nek lupe čelom o pod. Greške iz prošlosti moraju se platiti. Problem je samo što tih grešaka nisu svjesni niti nešto rade da ih isprave. Nadam se da će se SDP poslije lokalnih izbora osvijestiti i dozvati sebi.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#41213 Re: SDP

Post by malakh »

Novak20 wrote:Žalosno je gdje se SDP doveo. Lokalni izbori 2016 će biti njegov najveći pad od osnivanja.

Ne radujem se tome ali neka, nek lupe čelom o pod. Greške iz prošlosti moraju se platiti. Problem je samo što tih grešaka nisu svjesni niti nešto rade da ih isprave. Nadam se da će se SDP poslije lokalnih izbora osvijestiti i dozvati sebi.
ali šta će dobiti i ako se osvjeste? homeginizirali su se i njihovo članstvo (barem onaj dio koji je ostao i koji je aktivan) se miri sa činjenicom da se ovo dešava sdpu i isto ovo su podržali na unutarstranačkim izborima. nigdje novih ljudi i lica, nigdje temeljenih socijaldemokrata. ostali su kleptomani koji stavljaju lični interes iznad interesa i stranke i društva.
Last edited by malakh on 27/05/2016 01:48, edited 1 time in total.
drug_profi

#41214 Re: SDP

Post by drug_profi »

Zlatko kad je digo ruke da uci fatihu, otklanjao je i dzenazu SDP-u.
Socijaldemokrate religiju dozivljavaju kao licnu i privatnu stvar koja se ne mjesa sa politikom. Zlatko je poceo glumiti velikog Bosnjaka, a na toj frekvenciji vec ima stranka koja pametnije to koristi.
SDP je morao biti na svakom strajku, na svakoj delozaciji, na svakom protestu sa svojim ljudima koji ce artikulisati zahtjeve protesta, pomoci u rjesavanju koristenjem pravnih metoda i pravnih savjeta. Tada bi SDP postao stranka obespravljenih i osiromasenih, a ne dizanjem ruku da se glumi fatiha ili lupanjem i paljenjem zgrada kao neke druge stranke.
Ali to nije u mentalnom sklopu elitisticke partije koja se zadovoljava time da od Vlade uzima kiriju i lijepo zivi bez odgovornosti.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#41215 Re: SDP

Post by malakh »

kojom logikom ne možeš biti socijaldemokrata i vjernik i počast odavati na sebi svojstven način? po kojoj logici to dvoje ne ide zajedno?
VjecitiStudent

#41216 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

malakh wrote:kojom logikom ne možeš biti socijaldemokrata i vjernik i počast odavati na sebi svojstven način? po kojoj logici to dvoje ne ide zajedno?
Problem je što su oni uspjeli pokazati da su od svega samo ko fol vjernici, dok se ono 'socijal' davno, davno izgubilo.
KB9

#41217 Re: SDP

Post by KB9 »

drugi profil wrote:Zlatko kad je digo ruke da uci fatihu, otklanjao je i dzenazu SDP-u.
skroz neprikladno al fakat sam se odvalio smijat :lol:
Novak20

#41218 Re: SDP

Post by Novak20 »

Da se razumijemo, vjernik može biti član i funkcioner SDP ali je to njegova privatna stvar. Treba imati ukusa i ne ulagivati se nekome od koga sigurno nećeš dobiti glasove.

Image
cyprus

#41219 Re: SDP

Post by cyprus »

Novak20 wrote:Da se razumijemo, vjernik može biti član i funkcioner SDP ali je to njegova privatna stvar. Treba imati ukusa i ne ulagivati se nekome od koga sigurno nećeš dobiti glasove.

Image
Ovo je bio posljednji ekser u SDP-ov sanduk 2014. godine... SDP-ova propast se desila zato što su iz ove stranke zaboravili da njihovi glasači nisu isto što i glasači SDA/HDZ-a... A ni pravi oporavak se neće desiti dok to ne shvate...

I da ne budem krivo shvaćen - nema to veze sa vjerom, nego donekle sa instrumentalizacijom iste...
statixx

#41220 Re: SDP

Post by statixx »

Novak20 wrote:Da se razumijemo, vjernik može biti član i funkcioner SDP ali je to njegova privatna stvar. Treba imati ukusa i ne ulagivati se nekome od koga sigurno nećeš dobiti glasove.

Image
Jesu li ikada pronasli onu drenazu, ja vjernika i govana, pardon, politicara.... :D

Image
drug_profi

#41221 Re: SDP

Post by drug_profi »

malakh wrote:kojom logikom ne možeš biti socijaldemokrata i vjernik i počast odavati na sebi svojstven način? po kojoj logici to dvoje ne ide zajedno?
Naravno da mozes biti. Znao sam da ce se naci neko ko nece lijepo procitati sta sam rekao.
Problem nije vjera, koja treba biti privatna stvar svakog od nas, vec instrumentalizacija iste, tj. licemjerstvo.
Ja kao ubjedjen socijaldemokrata (nebitno sto sam ateista jer imam medju prijateljima i istomisljenicima i prakticirajuce vjernike) smatram da je mahanje vjerom u cilju licnog probitka direktan cin protiv te vjere.
Socijaldemokrati poentu price stavljaju na drustvenu pravdu (sto je korijen svake vjere), a do nje se ne dolazi slikanjem na namazu i ucenjem fatihe, nego konkretnom borbom za tu jednakost i pravdu, upravo na nacin na koji sam to opisao maloprije. Milion prilika je bili i ima i dalje. SDP je imao resurse i znanje da posalje pravnika, advokata, svakom obespravljenom skupu, radnicima u strajku, ljudima pred delozacijom...
Zasto SDP nije mogao imati sluzbu besplatne pravne pomoci npr? Znam koliko hoces ljudi koji su sto radi neukosti, sto radi nemogucnosti angazmana advokata gubili stanove, zemlju, posao, i razna druga prava...
E to je borba za drustvo jednakih sansi.
mirsek

#41222 Re: SDP

Post by mirsek »

Tvrtko II Kotromanić wrote:
mirsek wrote:U OO SDP Centar ovi clanovi sto su u OO usli iz foruma mladih sve glasali jedni za druge pa je od 65 kandidata za listu za OV Centar u prvih 35 preko 10 iz foruma mladih a skoro niko od njih ne moze u svojoj MZ osvojiti ni 50 glasova. Bice dobro ako SDP osvoji i 5 mandata u OV Centar kako su krenuli na ove izbore. Bez lidera misljenja i u lokalnoj zajednici prepoznatljivih kandidata ovo ce biti jos jedna katastrofa za SDP.
jbg, sve vrijeme se prica, ne samo za ove kandidatske liste u centru, nego generalno kroz sve aktivnosti u drzavi zadnjih 20 godina, da se treba dati sansa mladima
Nije problem da na liste idu mladi ali neka to budu provjerene osobe koje su npr. istaknuti sportisti, koji su clanovi savjeta svojih MZ koji mogu SDP-u skupiti dovoljno glasova tj. mandata u OV Centar itd.
Sa trenutnim glasanjem mladi su birali jedni druge gdje su vecina njih anonimusi koji su pokusavali proci za savjete MZ pa ni tu u svojoj sredini nisu mogli skupiti 50-60 glasova a kako tek da skupe 400+ glasova na podrucju Opstine gdje ih niko ne poznaje niti benda ni 5%.
drug_profi

#41223 Re: SDP

Post by drug_profi »

Ja se stvarno pitam zašto bih glasao za sportistu da udje u politiku?
Koje su mu reference za taj posao?
Ljudi prave ime tako što se angazuju drustveno. Kako vec opisah. Hodaj, pomazi, predlazi, imas blogove, imas YT, na kraju ako imas stranku iza ledja, imaju i neki resursi valjda. Pa kad te upozna 50-100 ljudi po dobrom, reci ce i drugima da je taj i taj momak posten, vrijedan, pametan, hoce pomoci.
Pa kad si na listi onda imas ime i reference, a onda ces dobiti i glasace koji nisu na nivou fudbalskog navijaca.
odnosno ne gledaju boju dresa kao jedino bitnu karakteristiku.
Bosanski_kralj

#41224 Re: SDP

Post by Bosanski_kralj »

mirsek wrote:
Tvrtko II Kotromanić wrote:
Nije problem da na liste idu mladi ali neka to budu provjerene osobe koje su npr. istaknuti sportisti, koji su clanovi savjeta svojih MZ koji mogu SDP-u skupiti dovoljno glasova tj. mandata u OV Centar itd.
Sa trenutnim glasanjem mladi su birali jedni druge gdje su vecina njih anonimusi koji su pokusavali proci za savjete MZ pa ni tu u svojoj sredini nisu mogli skupiti 50-60 glasova a kako tek da skupe 400+ glasova na podrucju Opstine gdje ih niko ne poznaje niti benda ni 5%.
Naš narod će radije glasati za nekog ko je osvoji 3-4 mandata a ništa nije uradio za svoju lokalnu zajednicu, nego za neko novo, mlado, relativno nepoznato lice. Pa hajde bolan da pružimo priliku nekom mladom, da vidimo hoće li šta napraviti, pa makar i ne bio toliko eksponiran.

P.S. Ovo sve što se dešava SDP-u i treba da se dešava, kad nisu bili pravi u pravo vrijeme. Nadam se samo da će glasači ostalih stranaka kažnjavati iste ovako kako su lijevi glasači kaznili SDP.
mirsek

#41225 Re: SDP

Post by mirsek »

Bosanski_kralj wrote: Naš narod će radije glasati za nekog ko je osvoji 3-4 mandata a ništa nije uradio za svoju lokalnu zajednicu, nego za neko novo, mlado, relativno nepoznato lice. Pa hajde bolan da pružimo priliku nekom mladom, da vidimo hoće li šta napraviti, pa makar i ne bio toliko eksponiran.

P.S. Ovo sve što se dešava SDP-u i treba da se dešava, kad nisu bili pravi u pravo vrijeme. Nadam se samo da će glasači ostalih stranaka kažnjavati iste ovako kako su lijevi glasači kaznili SDP.
Opet ponavljam ima put da se mladi etabliraju i dokazu.
Svako od njih moze da se kandidira za savjet MZ i to neka mu bude pocetni korak.
Ako tu bude izabran npr. 2 puta zaredom ajde neka onda ide na listu za OV pa da i tu proba da se dokaze.
Glupo je osmisljen ovaj sistem gdje se preskace napredak i dokazanost kandidata, gdje svako moze glasati za svakoga i gdje se ovi iz foruma mladih guraju i tako upadaju na liste osobe koje nisu mogli proci ni na izboru sa savjet MZ.
Kako takva osoba da skupi dovoljan broj glasova da udje u OV ili da SDP na osnovu njenih glasova dobije neki dodatni mandat u OV ??
Post Reply