Edin Džeko

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Raigor Stonehoof

#41201 Re: Edin Džeko

Post by Raigor Stonehoof »

Pa jel mislis da je Lendric bio upravu, da treba pokazat zube? Ne znam sta se desilo, mozda je ga je poslao u picku materinu, jel to tebi ok? Najbolji je strijelac lige...
jeza u ledja

#41202 Re: Edin Džeko

Post by jeza u ledja »

Sta vam je? Al ono fakat sta vam ne? Sto neko rece, dosao sam na temu samo da vidim kako moralisete. :roll:

Fino drugi profil sve objasnio u par navrata. Hem shvatam Spalettija, hem shvatam Dzeku. Fudbal je, nije fabrika eksera. Isto tako smatram da je Dzeko prenaglio, i isto tako razumijem ako ga ovaj malo po prsticima opali.
Ali dok se vi ovdje svadjate, oni su garant vec izladili odnose i nastavili normala kao i prije.

Odmah neke price o mentalitetu, Bosnjacima i kompleksima. :roll:
relativno84

#41203 Re: Edin Džeko

Post by relativno84 »

Image
Edin je previse spontan, tako da osjecaje tesko kontrolise, dobro ili lose on pokaze. Toliko iskustva ima u nogama, ali jos nije pokupio hinjaluk da rukom pokrije usta dok jebe od do, kao sto to radi vecina sportasa :twisted:
supercali

#41204 Re: Edin Džeko

Post by supercali »

studeni76 wrote:Koju zvijezdu je Husref trenirao? Lako mu je jbvat majku ovim levatima sto misle da su igraci. Qrko bi psovo nekoj zvijezdi kao sto je Edin, vec bi nogu dobio.
Meni samo nije jasno sto se ceka najmanja stvar da se pljuje po najboljem igracu kojeg je ova mala drzava imala?! Fudbal je, nije pozoriste. Kao sto neko rece, sta bi za Zlatana pisali da ima nas pasos
Nebitan je husref ajde recimo nek magatu ili bielsi ovako pokazuje status
Bi al bi onda bio zakinut za jednu sedmicnu platu ili bi na klupi proveo jedan mali godisnji
supercali

#41205 Re: Edin Džeko

Post by supercali »

Šibicar wrote:
Tomahawk11 wrote:Kad se sjetim sta mu je Mancini radio...pa njemu je trebao jebati od do...

Pa trebao je realno,Baloteli otkako mu sutnu onu kantu kad je izlazio postade lik nezamjenjiv. :mrgreen: Treba nekad i zube pokazati,ne mislim da se treba marisati k'o Spahic,ali definitvno je postao dovoljno veliki igrac da se moze i porjeckati sa trenerom ako smatra da nesto nije u redu.
E vidis kakav je paradoks
Kad je trebao psovati s razlogom on je sutio
A sada kad nema potrebe on psuje
U prvom slucaju bi branio dzeku u drugom se brani spaleti
Znaci sve po ps-u sto bi rekli i zaslugama
drug_profi

#41206 Re: Edin Džeko

Post by drug_profi »

http://www.corrieredellosport.it/news/c ... osa_in_tv/
https://www.youtube.com/watch?v=NzTqwOhOBQQ

Ako neko zna talijanski, da nam malo prevede sta su Panucci i Spalletti komentarisali.
SmoLe

#41207 Re: Edin Džeko

Post by SmoLe »

Novinar Sky Sporta Angelo Mangiante najavio je da će rimski klub kazniti bh. napadača.
Džeko će, prema njegovim tvrdnjama, proći sa novčanom kaznom, ali će biti na raspolaganju za nedjeljni rimski derbi protiv Lazija.
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#41208 Re: Edin Džeko

Post by I am Happy »

SmoLe wrote:Novinar Sky Sporta Angelo Mangiante najavio je da će rimski klub kazniti bh. napadača.
Džeko će, prema njegovim tvrdnjama, proći sa novčanom kaznom, ali će biti na raspolaganju za nedjeljni rimski derbi protiv Lazija.
Moze, kad je jedini napadac u timu :D
Ta novcana kazna ce biti minimalna, cisto da nije proslo bez kazne.
Tito_i_Partija

#41209 Re: Edin Džeko

Post by Tito_i_Partija »

Psovanje sudijama, trenerima, i protivnickim (pa cak i svojim) igracima se desava non-stop. Ne kazem da je opravdano, al' je to jednostavno jedna realnost u svijetu fudbala koja se desava svakodnevno i svugdje.

Sve u svemu, ovaj Spalletti mi se cini k'o da nema nikakvog autoriteta kod igraca. Bas onako k'o sto ga Mancini i Allegri nemaju. Mozes mu rec' sta god hoces bez ikakvih vecih posljedica. Treneri poput Capella su postali rijetkost, kojem ni jedan Zlatan (zjalav i bahat kakav i jeste) nije smio pisnut'.
jeza u ledja

#41210 Re: Edin Džeko

Post by jeza u ledja »

I mislim da je usporedba sa radnim mjestom u nekoj drugoj profesiji potpuno deplasirana. Ovo je fudbal, ovo je sport, adrenalin, hormoni, fizicka iscrpljenost...potpuno neusporedivo.
Tito_i_Partija

#41211 Re: Edin Džeko

Post by Tito_i_Partija »

Pomalo mi je smijesno i to da se tolika hampa digla oko psovanja Dzeke Spallettiju, a ko zna kakve sve psovke slusaju igraci od trenera u svlacionici, pogotvo ako gube na poluvremenu. Romani su napisani o tome kako recimo Van Gaal i Bielsa (mal)tretiraju svoje igrace. Ili recimo onda kad je mali Kimmich gotov zaplak'o na terenu:

Image

Vjerujem da su psovke i galame obostrane i manje-vise rutinske u ovom sportu; Dzekina greska je samo ta da ga je pri tome uhvatila kamera. :)
Edin H.

#41212 Re: Edin Džeko

Post by Edin H. »

SmoLe wrote:Novinar Sky Sporta Angelo Mangiante najavio je da će rimski klub kazniti bh. napadača.
Kao sto pretpostavih. :oops:

Doslo vrijeme da ni menadzera vise ne smijes izvrijedjati i ispsovati. :shock:
luckylaka

#41213 Re: Edin Džeko

Post by luckylaka »

Edin H. wrote:

Danas Enrique mjenja Messia ovaj opsova njemu sve po spisku,pomoncnog otjera u 3 p.m.,sutnu loptu,kantu..al u qrcu.Fino izadje,pozdrave sa svima,izljubi se se Luisom al nije Messi balkanac.
Edin H.

#41214 Re: Edin Džeko

Post by Edin H. »

luckylaka wrote:
Edin H. wrote:

Danas Enrique mjenja Messia ovaj opsova njemu sve po spisku,pomoncnog otjera u 3 p.m.,sutnu loptu,kantu..al u qrcu.Fino izadje,pozdrave sa svima,izljubi se se Luisom al nije Messi balkanac.
I meni taj Messi nikada nije leg'o. :oops:
ja71

#41215 Re: Edin Džeko

Post by ja71 »

Tito_i_Partija wrote:... Dzekina greska je samo ta da ga je pri tome uhvatila kamera. :)
pa to i jeste Dzekina neprofesionalnost.
ovakvi problemi se moraju iza zatvorenih vrata rjesavati ali u javnosti se zna kako se jedan profesionalac treba ponasati.

Zato Saban nije pi*ka sto je rekao da "nikakve uvrede nije cuo" nego je upravo profesionalac koji u javnosti brani svog igraca a probleme u 4 oka rjesava
jeza u ledja

#41216 Re: Edin Džeko

Post by jeza u ledja »

jeste dzekina neprofesionalnost, ali mislim da je malo cudno da mi kao ljubitelji fudbala bivamo optereceni necijom profesionalnoscu u fudbalu. bas ko da smo opsjednuti, valjda nam fali profesionalnosti u drugim (svim) sferama zivota oko nas, pa primjere istih trazimo na pogresnim mjestima. kraj toliko novca koji ide u fudbal, sad ja treba jos i da svim srcem podrzavam njihovo profesionalno ponasanje, kao da smo u kakvoj korporaciji jbt. :roll:
uostalom, zar nije deplasirano pricati na forumu o neprofesionalizmu nekoga ko se radom i trudom izborio za sami vrh svjetskog fudbala, za milione koje je zaradio?
nije se rodio kao super-talenat, nije odrastao u zdravoj sportskoj sredini, nije imao iza sebe klubove, strukturu, vrhunske trenere, omladinske selekcije, sistem, a dosao je tu gdje jeste. a mi sada nakon 10+ godina njegove vrhunske karijere i iskustva mislimo ozbiljno pricati o njegovoj neprofesionalnosti? mislim ono...

jeste, dzeko se ponio neprofesionalno, ali to je to. niko relevantan ili pametan nece od ovoga napraviti bilo sta osim prolazne vijesti.
KPNCTNJAH

#41217 Re: Edin Džeko

Post by KPNCTNJAH »

Pa s'o si se ti sad uzrujao :mrgreen: tema bila aktuelna nakon utakmice, oni se davno pomirili koliko skontah, Edin mozda plati kaznu i to je to... komentarisalo se to da je bez ikakve potrebe digao frku i psovao treneru, da ga je ovaj izvadio u bilo kojoj drugoj situaciji (prvo poluvrijeme ili pri rezultatu 0:0) niko Dzeki ne bi zamjerao... ovako Spalletti k'o popisan stoji i ne konta sto mu ovaj jebe sve :mrgreen:
MisterNo1

#41218 Re: Edin Džeko

Post by MisterNo1 »

Ogromna bi bila razlika da je Edin dao 1-2 gola pa ga Špageti izveo u 70 minuti, ovako je frustrirajuće bilo.
jeza u ledja

#41219 Re: Edin Džeko

Post by jeza u ledja »

KPNCTNJAH wrote:Pa s'o si se ti sad uzrujao :mrgreen: tema bila aktuelna nakon utakmice,
Zato sto sve utakmice preko vikenda gledam u snimcima tokom sedmice. :D Onda komentarisem kad prodje voz ili ne komentarisem uopste. :D Zato me rijetko ima na temama o Ligama petice, jer necu da procitam rezultat prije nego odgledam. :lol:

Jebiga ne da mi se iz Amerike sjediti u kuci preko dana vikendom da bi gledo fudbal, osim ako ne igra FKS. :D Dosta mi je da to odgledam ili da uganjam dva pixela preko ekrana i rahat sam za vikend. A moze mi se i jer su svi oko mene operisani od fudbala :) a s ovim sto nisu postoji razumijevanje da se o utakmicama ne raspravlja prije nego sto pitas jesi li gledo? :)

Fino pogledam unaprijed sta ima za vikend, zapamtim dane i satnice, i onda gledam fino po redu tokom sedmice kad stignem. Tako sam gledao u ponedjeljak Chelsea-Tottenham, pa Arsenal-Man City, i onda u utorak Classico, i onda mescini malo u utorak malo juce Dzeku. :D

I jebiga onda dok ja to sve natenane odgledam, pa dok se javim, prodje voz. :-?

Tezak zivot u dijaspori. :place:
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#41220 Re: Edin Džeko

Post by Hame_ »

Ti si Ježu profesionalni navijač i nemoj nama neprofesionalnim zamjeriti što emotivno pišemo ponekad :mrgreen:

Image
SmoLe

#41221 Re: Edin Džeko

Post by SmoLe »

Šta je ovo nikako da dobije loptu dobru
vicious

#41222 Re: Edin Džeko

Post by vicious »

U zadnje vrijeme definitivno nije dobar u glavi, sad nece da vrati loptu iz auta :D
USAblues

#41223 Re: Edin Džeko

Post by USAblues »

China is calling
SmoLe

#41224 Re: Edin Džeko

Post by SmoLe »

USAblues wrote:China is calling
moze zvati koliko hoce, nije njemu do para :wink:
Edin H.

#41225 Re: Edin Džeko

Post by Edin H. »