Sirija

Locked
DuckZz

#41176 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Čudi me da Kiki nije pisao o ovome, ipak je on lapo pola bošnjo-kurd

Pripadnici YPG/YPJ i FSA zauzeli 5 novih sela na jugu Kobana, uključujući i "Lafarge tvornicu cementa" (najveća fabrika u kantonu Kobane).
Treba napomenuti da su ovaj put (pored toga što žele svakako napredovat) imali drugi povod da krenu malo napred.

Operacija zauzimanja ovih sela i tvornice je nazvana "Osveta za šehida Abdul Dushku".

Tko je on ?
Abdul Dushka je bio komandant pobunjenika (FSA Kataib Shamal grupa) u Kobanu. Poginuo je, zajedno sa još 5 pobunjenika (među kojima i Ahmed Kavhsla, još jedan komandant)

Image
Image
Image
Image

Na slici ispod je prikazan lider YPG-a u Kobanu, i pored njega lideri pobunjenika (neki od njih), od kojih su dvojica već poginula.
Glavni je ovaj u bijeloj majici (dezerter iz SAA), slika ispod ga pokazuje tokom napredovanja prije par dana
Image
Image

Snimak zauzimanja

http://wikimapia.org/#lang=en&lat=36.57 ... 6&z=13&m=b
Image
Image

Zauzeta tvornica
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=36.54 ... 7&z=15&m=b
Image
Image
Last edited by DuckZz on 18/04/2015 18:32, edited 2 times in total.
Kikibombona

#41177 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Co0l wrote: Nisam nikad nista lose rekao ni o zoharima ali to ne znaci da ih volim.
Pa kako mozes ucestvovati na temi sa toliko komentara a da ne prokomentarises strane u sukobu?

Ja sam xy puta iznio misljenje o Asadu i Islamskom frontu. Pa to j jeste tema.

Sta ti i Cbrt mislite o selefijskom Islamskom frontu?

Cim izbjegavate iznijeti misljenje, ciljam da ste svjesni o kakvoj se bolesnoj i diskriminatorskoj ideologiji radi.... stidite se iznijeti misljenje o strani koju podrzavate. :D
ioannes

#41178 Re: Sirija

Post by ioannes »

Duck....jel to onaj tip poginuo,onaj sa onim markantnim obrvama iz par videa?
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#41179 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Challenger__ wrote:Mrcvarenje tog čovjeka je izraz frustracije te egzoterijske seljadije, njihove duboke urbanofobije.
znaš kako onaj "pjesnik" reče - siđimo u gradove da bijemo gadove ...

link
link2
link3
link4
link5

... ili kako to reče drugi pjesnik - asad ili rušimo siriju
japin_mutapi

#41180 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

DuckZz wrote: ...
duck nemoj spinovati
cbrt

#41181 Re: Sirija

Post by cbrt »

Kikibombona wrote:
Co0l wrote: Nisam nikad nista lose rekao ni o zoharima ali to ne znaci da ih volim.
Pa kako mozes ucestvovati na temi sa toliko komentara a da ne prokomentarises strane u sukobu?

Cim izbjegavate iznijeti misljenje, ciljam da ste svjesni o kakvoj se bolesnoj i diskriminatorskoj ideologiji radi.... stidite se iznijeti misljenje o strani koju podrzavate. :D
Postavim ti sliku predivne devojke koja je na pravdi boga ubijena i pri tom i najverovatnije i mučena (nadajbože silovana) a ti prećutiš. Da su to radili oni o čijem mišljenju nas tako hinjski pitaš do sada bi te slike postavljao mali milion puta i pravio bi spektakl...niko ovde nije naivan moj Kiki
DuckZz

#41182 Re: Sirija

Post by DuckZz »

ioannes wrote:Duck....jel to onaj tip poginuo,onaj sa onim markantnim obrvama iz par videa?
Da ....
http://img661.imageshack.us/img661/2780/DMrqYs.jpg +14
Image
Kikibombona

#41183 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

DuckZz wrote:Čudi me da Kiki nije pisao o ovome, ipak je on lapo pola bošnjo-kurd
Bosnjo nisam, Kurd posebno nisam. Cistokrvni Bosanac :)

Davno sam ja o ovome izvjestio jaro moj.... Kasnis. :D

Ova pobunjenicka grupa se zove Burkan al Firat. Nadam se da nece praviti sranje kada se sve zavrsi i da ce biti lojalni Rojavi kao sto su arapske jedinice u kantonu Cizre. Meni su prilicno sumnjivi.... Nisu dzaba Kurdi odbili ulazak 1 500 Maraufovih boraca. Ne vneruju im sekunde, s razlogom. Ovih je malo, po nekim procjenama, ne vise od 400. Ako budu zezali, najurit ce ih YPG.
Kikibombona

#41184 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

cbrt wrote:
Postavim ti sliku predivne devojke koja je na pravdi boga ubijena i pri tom i najverovatnije i mučena (nadajbože silovana) a ti prećutiš. Da su to radili oni o čijem mišljenju nas tako hinjski pitaš do sada bi te slike postavljao mali milion puta i pravio bi spektakl...niko ovde nije naivan moj Kiki
Islamisto, kosti mu se raspale, onome ko je naudio djevojci. Asad je bolesnik i zlocinac.

A ti si pristalica selefijskog islamskog fronta! Garant kontas da su na Alahovom putu pa protiv njih ne smijes nista reci, bojis se Alaha, jbg, a svakako nije lijepo o braci ruzno pricati. Al meni je dovoljna satisfakcija da ti izbjegavas iznijeti misljsnje o Islamskom frontu. Znas da je kod nas u Bosni sramota podrzavati vehabije, pa lukavo sutiv. Mudar si i prefrgan, ali neka, bolje i to nego da si levat i da otvoreno hvalis teroriste ili da ides u dzihad sa njima.
cbrt

#41185 Re: Sirija

Post by cbrt »

Nije dovoljno samo reći Asad je bolesnik i zločinac a onda hinjski pod parolom "manje je zlo" podržavati tog i takvog Asada. Ta tvoja demagogija ne prolazi ni u vrtiću a akmo li u razgovoru sa ozbiljnim ljudima (kakav valjda ja jesam). Ima puno bolesnika i zločinaca, neko ubije babu, neko se nadrogira pa pljačka i sl. a ovaj uništi jednu lepu zemlju za čije babe zdravlje. Znači, nije običan zločinac i bolesnik. Ako nije običan bolesnik i zločinac trebaš reći i šta sa njim, da ga držimo na vlasti i dalje ili da ode? Šta je rešenje? Ako je to đubre toliko zlo (a jeste) onda trebamo podržati skoro svakoga (ok ISIS je već preveliko zlo ali i njemu je on doprineo i sam ga stvorio svojim zločinima koji su izazvali ludilo) ko je u prilici, stanju da ga skine pa onda polako i lagano videti šta dalje. Bez zaštite Rusije i Irana u Siriji će se dati normalno živeti a i neće okolne zemlje dozvoliti nekakvu islamističku diktaturu...
insomnia78

#41186 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:
cbrt wrote:
Lupetaš i demagogišeš po običaju. Da se Asadu da da kontroliše Egipat uništio bi tu zemlju za par godina, izgubio bi kontrolu nad pola Egipta, srušio pola Aleksandrije za primer a delovi Kaira koje kontroliše bi bili "živi se normalno pod Asadom". Imali bi milione izbeglih, stotine hiljada poginulih i pitaj boga koliko stotina hiljada ISIS-ovaca ili sličnog šljama pa bi nam ti trubio sličnu priču kako se Asad bori protiv islamista. Za sada ih tamo nema. Moglo je tako biti i u Siriji jer su Sirijci (uveren sam) civliziacijski na jednom višem nivou od Egipćana ali Egipćani nemaju Asada i njegovu bandu.
Jesi ti selefija jarane? Mislim, na to nisi duzan odgovoriti, pitam onako, pomalo mi se namece takav utisak... Al islamista si definitivno!

Jebo Asada, smece, dogovorili smo se.

Kako opisati Islamski front? Kakvo od njih drustveno-politicko uredjenje mozemo ocekivati. Ja znam jedno pola Bosanca - pola Sirijca. On mi je davno rekao da su selefije u BiH djeca cvijeca u odnosu na ove sirijske. I sta ocekuvati od takvih ljudi? Sta mislis kako bi nama bilo da ova blaza verzija Vehabija kreira drustveno-politicko uredjenje?

Nemoj spinovati sa Asadom, dogovorili smo se da je smece.
Image
:lol:
Kikibombona

#41187 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

cbrt wrote:Nije dovoljno samo reći Asad je bolesnik i zločinac a onda hinjski pod parolom "manje je zlo" podržavati tog i takvog Asada. Ta tvoja demagogija ne prolazi ni u vrtiću a akmo li u razgovoru sa ozbiljnim ljudima (kakav valjda ja jesam). Ima puno bolesnika i zločinaca, neko ubije babu, neko se nadrogira pa pljačka i sl. a ovaj uništi jednu lepu zemlju za čije babe zdravlje. Znači, nije običan zločinac i bolesnik. Ako nije običan bolesnik i zločinac trebaš reći i šta sa njim, da ga držimo na vlasti i dalje ili da ode? Šta je rešenje? Ako je to đubre toliko zlo (a jeste) onda trebamo podržati skoro svakoga (ok ISIS je već preveliko zlo ali i njemu je on doprineo i sam ga stvorio svojim zločinima koji su izazvali ludilo) ko je u prilici, stanju da ga skine pa onda polako i lagano videti šta dalje. Bez zaštite Rusije i Irana u Siriji će se dati normalno živeti a i neće okolne zemlje dozvoliti nekakvu islamističku diktaturu...
Kamuflirani vehabizam. :D
cbrt

#41188 Re: Sirija

Post by cbrt »

U nedostatku smislenih argumenata lupanje gluposti i smajlija je jedino utočište
japin_mutapi

#41189 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

cbrt wrote:U nedostatku smislenih argumenata lupanje gluposti i smajlija je jedino utočište
slažem se :-D

8) :izet:
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#41190 Re: Sirija

Post by arman1 »

Jedan iz BiH, a jedan iz Sr poginuli u redovima Al Usrah(čitaj nusra). Mislio sam da su sve naše budale u daešu. :run:
walter kurtz

#41191 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

arman1 wrote:Jedan iz BiH, a jedan iz Sr poginuli u redovima Al Usrah(čitaj nusra). Mislio sam da su sve naše budale u daešu. :run:
Da nisu u ovoj danasnjoj deratizaciji aleppa stradali navodno 33 nusra terorista gnoje zemlju
Fantassin

#41192 Re: Sirija

Post by Fantassin »

arman1 wrote:Jedan iz BiH, a jedan iz Sr poginuli u redovima Al Usrah(čitaj nusra). Mislio sam da su sve naše budale u daešu. :run:
Ti su ocito "umjereni" pobunjenici :lol:
insomnia78

#41193 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Haman u Nusri bolji paket
Co0l

#41194 Re: Sirija

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:

Komentarisem samo relevantne strane,one manje bitne poput Kurda i IF ignorisem :D
sumirprimus

#41195 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

ocito si sklon greskama u misljenju :D
aj ba nije prvi put Ž
sumirprimus

#41196 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

Klavikula wrote:sto se tice hemijskog napada, nije pitanje je li izvrsen, UN je ustanovio da jeste. pitanje je ko je izvrsio.

neke cinjenice ukazuju da SAA nije izvrsila napad, no ne zelim nista tvrditi.
:lol: :lol: :lol: :lol: dragi brate kale nema dalje.tacka.
neke cinjenice no ne zelim tvrdit,pa tvrdis vec,jer nisi argumnt0ovo bog te mazo.kontas.haj
Kaćunak

#41197 Re: Sirija

Post by Kaćunak »

Oooo Kurdi..
Haha..sta je sljedwca etiketa "vehabije bez brade" :lol:
Srbofili, ateisti, kurdi, šije, sufije,francuzi o tone sta je najbolje za muslimane :-)
Arteta

#41198 Re: Sirija

Post by Arteta »

cbrt wrote:Nije dovoljno samo reći Asad je bolesnik i zločinac a onda hinjski pod parolom "manje je zlo" podržavati tog i takvog Asada. Ta tvoja demagogija ne prolazi ni u vrtiću a akmo li u razgovoru sa ozbiljnim ljudima (kakav valjda ja jesam). Ima puno bolesnika i zločinaca, neko ubije babu, neko se nadrogira pa pljačka i sl. a ovaj uništi jednu lepu zemlju za čije babe zdravlje. Znači, nije običan zločinac i bolesnik. Ako nije običan bolesnik i zločinac trebaš reći i šta sa njim, da ga držimo na vlasti i dalje ili da ode? Šta je rešenje? Ako je to đubre toliko zlo (a jeste) onda trebamo podržati skoro svakoga (ok ISIS je već preveliko zlo ali i njemu je on doprineo i sam ga stvorio svojim zločinima koji su izazvali ludilo) ko je u prilici, stanju da ga skine pa onda polako i lagano videti šta dalje. Bez zaštite Rusije i Irana u Siriji će se dati normalno živeti a i neće okolne zemlje dozvoliti nekakvu islamističku diktaturu...
Ma daj, likovima se vjerovatno kod Asada ne svidja samo to sto nije uspostavio Serijat.
Kikibombona

#41199 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Kalamun, proslava povodom godisnjice oslobodjenja

https://www.facebook.com/dimashq.now/vi ... 455914436/
DuckZz

#41200 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Pripadnici FSA Fursan Haq uništili 122mm top na jugu Arihe, Idlib.
https://www.youtube.com/watch?v=DC_Vi1IfrqM
Image
Image

Pripadnici FSA brigade 13. uništili BMP na jugu Arihe
https://www.youtube.com/watch?v=oFmKvoFjETk
Image
Image
Locked