SDA-All about
-
jefff
#41151 Re: SDA-All about
Daklem, vlast A. Izetbegovica nema niti jednu svijetlu tacku. Izgovori za to su vrhunac cinizma, ljudske pokvarenosti i lazi.
- bunk
#41152 Re: SDA-All about
To je obrazac ponasanja na forumu ,ako imalo drugacije postas odmah postajes "nisam glasao za sda ali" 
-
kluz franjo
#41153 Re: SDA-All about
Diskusije, poređenja i analize vlasti i odluka Tita i Alije, ili Čerčila, Kenedija, itd... su naravno legitimne, ali ovdje po mom mišljenju na pogrešnom mjestu.
Što jedan kolega reče, ima pdf "Historija" za takve stvari.
Na ovom pdf-u diskutujemo o aktuelnoj politici i u takvom kontekstu možemo diskutovati samo o nekom "naslijeđu" davnih odluka Alije i još davnijih od Tita.
Osnovno pitanje koje ja sebi postavljam na ovom pdf-u su "Nasljednici" i njihove odluke.
Prošlo je toliko vremena od "uspjeha i grijehova" Alijinih, a još više Titovih. U tom vremenu su "Nasljednici" mogli svaku njihovu grešku ispraviti, a svaki uspjeh napraviti još većim.
Za situaciju u kojoj živimo su navedene rahmetlije odgovorne taman onoliko koliko je za današnje sportske rezultate Želje odgovoran Ivica Osim.
Činjenica je nažalost samo jedna.
Koliko god da su oni u onom historijskom kontekstu bili možda "grozni" ili možda donosili "katastrofalne odluke"....
... ovi koji danas odlučuju su po svakom parametru gori.
I što se više i intenzivnije mi bavimo "vremenima prošlim", manje se bavimo "vremenima sadašnjim i budućim".
A to naravno isključivo odgovara ovim današnjim, bezobzirnim i bahatim vlastodršcima i njihovim skutonošama.
Što jedan kolega reče, ima pdf "Historija" za takve stvari.
Na ovom pdf-u diskutujemo o aktuelnoj politici i u takvom kontekstu možemo diskutovati samo o nekom "naslijeđu" davnih odluka Alije i još davnijih od Tita.
Osnovno pitanje koje ja sebi postavljam na ovom pdf-u su "Nasljednici" i njihove odluke.
Prošlo je toliko vremena od "uspjeha i grijehova" Alijinih, a još više Titovih. U tom vremenu su "Nasljednici" mogli svaku njihovu grešku ispraviti, a svaki uspjeh napraviti još većim.
Za situaciju u kojoj živimo su navedene rahmetlije odgovorne taman onoliko koliko je za današnje sportske rezultate Želje odgovoran Ivica Osim.
Činjenica je nažalost samo jedna.
Koliko god da su oni u onom historijskom kontekstu bili možda "grozni" ili možda donosili "katastrofalne odluke"....
... ovi koji danas odlučuju su po svakom parametru gori.
I što se više i intenzivnije mi bavimo "vremenima prošlim", manje se bavimo "vremenima sadašnjim i budućim".
A to naravno isključivo odgovara ovim današnjim, bezobzirnim i bahatim vlastodršcima i njihovim skutonošama.
- vatrogasac
#41154 Re: SDA-All about
Pa zato što je ovo 'takovo' skupljalište. Ako kažeš jednu pozitivnu o SDA skupi se bar deset da te nazove svakakvim imenima dok na temi o SDP možeš da hvališ bez ikakvih problema. Dobro je sada kako je nekada bilo jer ako nisi čitao Slobodnu Bosnu i Dane, nisi govorio pohvalno o Kajtazu, Slavi Kukiću, Bakiru Hadžiomeroviću....bio si kockasta glava ili ovca. A za Tita, Jugoslaviju, ateizam....to su svetinje.bunk wrote:To je obrazac ponasanja na forumu ,ako imalo drugacije postas odmah postajes "nisam glasao za sda ali"
Glasao sam za ljude iz SDA i iz SDP-a i iz DF-a i SBB-a itd. zato što su bili jarani ili familija i uvijek se pokajao što sam taj dan se gurao na izbornom mjestu. Bolje da sam odgledao kakav dobar film. Poslat ću svakog ko me bude nagovarao za lokalne u PM, ne dam više nedjelja u tu budalaštinu.
-
radostan dan
#41155 Re: SDA-All about
Hoce li se ko zakacit, da imam sta citati?
- madner
#41156 Re: SDA-All about
Pa ne moze imati svjetlu tacku kada su za sve odgovorni drugi.
-
The 51st State
#41157 Re: SDA-All about
[Alija je tito, jos I bolji. Da je ko on ovi lajavci uopste ne bi imali priliku da ga kritikuju.
Apsurdno ali sindikalni odmor i farmerke u trstu su krajnji domet takve svijesti pa ne cudi.
Apsurdno ali sindikalni odmor i farmerke u trstu su krajnji domet takve svijesti pa ne cudi.
- madner
#41158 Re: SDA-All about
Alija je u najbolju ruku nesposoban politicar. Za zabranjivanje je preduslov doci do apsolutne vlasti.
Cak i uz najveci trud paralelnog lanca komandovanja, nije to to.
Cak i uz najveci trud paralelnog lanca komandovanja, nije to to.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#41159 Re: SDA-All about
dinastija nastavak... dok je nekim svaki san bajram drugima trbuhom za kruHom...

i ondaK kaju nismo u EUropi... ma hajte molim vas...
Tako su i Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, i Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH, popili bajramsku kafu u bašti hotela "Europa".
sdO do kijametskog dana... selamhttps://www.klix.ba/vijesti/bih/sokantn ... /190812031
NAPUŠTAJU DOMOVINU
|
Šokantna brojka: U 2018. godini čak 53.520 državljana BiH dobilo boravišnu dozvolu u EU
Prema posljednjim dostupnim informacijama Ministarstvo civilnih poslova BiH bilježi da se od 2014. do 2018. godine 20.536 osoba odreklo bh. državljanstva.
- Point.
#41160 Re: SDA-All about
Sda demokratija.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#41161 Re: SDA-All about
Imate Saff i Stav. Ne idemo ni mi na slavic.netvatrogasac wrote:Pa zato što je ovo 'takovo' skupljalište. Ako kažeš jednu pozitivnu o SDA skupi se bar deset da te nazove svakakvim imenima dok na temi o SDP možeš da hvališ bez ikakvih problema. Dobro je sada kako je nekada bilo jer ako nisi čitao Slobodnu Bosnu i Dane, nisi govorio pohvalno o Kajtazu, Slavi Kukiću, Bakiru Hadžiomeroviću....bio si kockasta glava ili ovca. A za Tita, Jugoslaviju, ateizam....to su svetinje.bunk wrote:To je obrazac ponasanja na forumu ,ako imalo drugacije postas odmah postajes "nisam glasao za sda ali"![]()
Glasao sam za ljude iz SDA i iz SDP-a i iz DF-a i SBB-a itd. zato što su bili jarani ili familija i uvijek se pokajao što sam taj dan se gurao na izbornom mjestu. Bolje da sam odgledao kakav dobar film. Poslat ću svakog ko me bude nagovarao za lokalne u PM, ne dam više nedjelja u tu budalaštinu.
- vatrogasac
#41162 Re: SDA-All about
Stranke za koje nikada više ne bi dao svoj glas su SDP, SDA,NS, NiP, PDA....pitanje je da li ću više ikada i za jednu. Moj glas očito ne može promijeniti ništa što se vidi iz priloženog._BataZiv_0809 wrote:
Imate Saff i Stav. Ne idemo ni mi na slavic.net
Vlast i funkcije najviše dobijaju preletači. KLIX već tri dana piše o tome iako je bio Bajram i vikend.
Vlada Kantona Sarajevo imenovala je bivšeg zastupnika u Skupštini KS Mirsada Pindžu, koji je do sada promijenio pet političkih dresova. Mirsad Pindžo iz Trnova bio je član Stranke demokratske akcije (SDA), ali je ubrzo prešao u Stranku za Bosnu i Hercegovinu. Iz Stranke za BiH isključen je 2012. godine pod optužbom da je stavio lične interese ispred interesa stranke. Odmah nakon formiranja Demokratske fronte (DF) postao je član DF-a i uspio 2014. godine dobiti mandat u Skupštini KS. Nije se dugo zadržao ni u DF-u pa je prošle godine prešao u Nezavisni blok na čijem čelu se nalazi Senad Šepić, a nedugo nakon toga ponovo je promijenio dres pa sada djeluje kao funkcioner političke stranke Narod i pravda.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#41163 Re: SDA-All about
Nemojte glasat svi su oni isti, dok ezdea ima fiks glasove. Hajte molim vas. Dobro Senade sta bi ti uradio?
- pici
#41164 Re: SDA-All about
sta ce hudan napustio sdO treci-cetrvrti saff nije mogo progurat do drugog-prvog, osHo u lepog u stramku, tamo mu nisu dali potencijal, pa presho kod ne znam senade pa ga tu zanemarise i ode u nezavisne kad tamo svi zavisni i nesvidze se hudniku pa sad kod kifle odgojitelj valjda paprika... nije mu laHko
- pici
#41165 Re: SDA-All about
_BataZiv_0809 wrote:Nemojte glasat svi su oni isti, dok ezdea ima fiks glasove. Hajte molim vas. Dobro Senade sta bi ti uradio?
ja licno/osobno znam za par uposlenih preko "oglasa" a koje je nastelila sdO iako su na vlasti pederi, cetnici, komunjare i izdajnici... preko stramke, rodjaka, uhljebljenih administrativaca itd... to je koza nostra
- JThomas
#41166 Re: SDA-All about
ima jedna još bolja od te, a to je pošteni jaran na listi sda. kao, ja glasam za čovjeka a ne za stranku 
-
Company85
#41167 Re: SDA-All about
To je ona "znam ja njega, ne bi on nikad"JThomas wrote:ima jedna još bolja od te, a to je pošteni jaran na listi sda. kao, ja glasam za čovjeka a ne za stranku
-
hizo ramidovic
#41168 Re: SDA-All about
Vi sto palamudite nemerete u jednu a covjek bio u pet stranki...eto kakav ste vi kvalitet...
- vatrogasac
#41169 Re: SDA-All about
E, ja unazad nekoliko izbora glasam samo za takve. Ne samo jarane nego ima i rođaka, komšija i kolega sa posla. I koleginice, naravno.JThomas wrote:ima jedna još bolja od te, a to je pošteni jaran na listi sda. kao, ja glasam za čovjeka a ne za stranku
- skafiskafsnjak
#41170 Re: SDA-All about
Sjeme im se zatrlo..... 
- JThomas
#41171 Re: SDA-All about

u to ime, više pozicionirani na listi nazdravljaju za poštene rođake, jarane i kolegice
- bunk
#41172 Re: SDA-All about
Da evo sad odo da vas ne bihuzurim..
- jazzer
#41173 Re: SDA-All about
Vidi Bakiru raje uz bajramsku kafu, pored njega Dzenan S. (organizator ceremonije otvaranja trotoara kod Predsjednistva) a preko puta
Muhamed S. (u narodu poznat kao ''Muhamed, who is you'').
- Rockefeller
#41174 Re: SDA-All about
Jebo ga hu iz ju 
- drug_profi
#41175 Re: SDA-All about
Okruzen bosnjackom elitom...