Edin Džeko

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Charuga
Globalni moderator

#41151 Re: Edin Džeko

Post by Charuga »

@Logovan

Zahvaljujem ... ;-)
NajdraziVodjaa

#41152 Re: Edin Džeko

Post by NajdraziVodjaa »

palermo wrote:
Tomahawk11 wrote:
Hajde realno, kako izgleda za javnost, saigrace, atmosferu u timu da igrac treneru psuje mater na izlasku?
Ne znam kakve posljedice mogu biti, to je do trenera, znam samo da ima trenera koji ovo ne bi nekaznjeno propustili.
A nesto sumnjam i da bi Edin ovako reagovao da ne zna kakva je nula od autoriteta Spaletti.
Kako izgleda kada trener mijenja bez ikakve potrebe igrača koji ima priliku da postane najbolji strijelac lige. I to u jednoj sasvim bezazlenoj utakmici, riješenoj, bez nekih napora......bez rizika....koja se to poruka šalje....

Naravno, nikad nije lijepo psovati....ali ovo je samo jedna onako prilično bezazlena psovka, mislim čemu zgražanje našeg svkoligog nogometnog puka....

Ima naravno trenera koji ne bi ovo nekažnjeno propustili, ima svakako i trenera (to su oni najbolji) koji sebe ne bi ni doveli u situaciju da im netko jebe mater.....(opravdano)
Koju poruku treba da salje? Nije trener papa da salje poruke...u rijesenoj i bezazlenoj utakmici se izvodi prvi napadac, najbolji strijelac kako bi se smanjio rizik od neke ozlijede i imalo vise svjezine pred bitne utakmice na kraju sezone (Roma je teoretski u igri za titulu mada od tog nema nista ali i drugo mjesto je puno bitnija borba jer ide direktno u LP). Ne igra Roma utakmice da Dzeko bude najbolji strijelac nego da bude sto bolje plasirana na kraju sezone, sta on ima tu da se buni i psuje seljacki covjeku koji mu je nadredzeni? Primas platu da se sportski ponasas nemas klauzulu u ugovoru da te trener ne smije izvesti iz igre pa da psujes...
drug_profi

#41153 Re: Edin Džeko

Post by drug_profi »

Velkoski wrote:Da je Aguero ovo uradio Guardioli, svi bi Agueru psovali na ovom forumu. Ovako se javlja neka nenormalna potreba da se sve opravdava, baš kao i onaj Pjanićev start nad Messijem, ili start Kolašinca nad Jeseom.

Nismo veći Bošnjaci ako branimo svaku glupost naših sportista, vjerujte mi :mrgreen:
Nisam Bošnjak uopšte, ali branim svoje bosansko. Ne moramo mi biti uvijek fini. Kad si fin, ali i kad pokažeš da imaš i zube tek tad respekt dobiješ.
palermo

#41154 Re: Edin Džeko

Post by palermo »

Velkoski wrote:Da je Aguero ovo uradio Guardioli, svi bi Agueru psovali na ovom forumu. Ovako se javlja neka nenormalna potreba da se sve opravdava, baš kao i onaj Pjanićev start nad Messijem, ili start Kolašinca nad Jeseom.

Nismo veći Bošnjaci ako branimo svaku glupost naših sportista, vjerujte mi :mrgreen:
Kakve veze ovo ima sa Bošnjacima.... :? :?
Tomahawk11
Globalni moderator

#41155 Re: Edin Džeko

Post by Tomahawk11 »

Ljudi, ne mozete braniti to sto Edin psuje treneru majku :-)
Znaci, hajmo zamijeniti uloge....Neki Adriano, recimo, psuje majku Halilhodzicu? Jel u redu?
drug_profi

#41156 Re: Edin Džeko

Post by drug_profi »

NajdraziVodjaa wrote:Koju poruku treba da salje? Nije trener papa da salje poruke...u rijesenoj i bezazlenoj utakmici se izvodi prvi napadac, najbolji strijelac kako bi se smanjio rizik od neke ozlijede i imalo vise svjezine pred bitne utakmice na kraju sezone (Roma je teoretski u igri za titulu mada od tog nema nista ali i drugo mjesto je puno bitnija borba jer ide direktno u LP). Ne igra Roma utakmice da Dzeko bude najbolji strijelac nego da bude sto bolje plasirana na kraju sezone, sta on ima tu da se buni i psuje seljacki covjeku koji mu je nadredzeni? Primas platu da se sportski ponasas nemas klauzulu u ugovoru da te trener ne smije izvesti iz igre pa da psujes...
Nije ovdje crno-bijelo. nema ni jedan skroz čist, ili drugi skroz kriv.
Spaleti iz svojih razloga povukao potez (mada mislim da je trebao duplo razmisliti jel bas Edin taj koji bi trebao odmoriti), i Dzeko koji ima svoj razumljiv motiv.
Dzeko je zvjezda ekipe, a uz to idu neke privilegije. I ima pravo da se pobuni kad te trener sprjecava da ostvaris neki cilj kojem tezis.
Spaleti je ispao malo šupak, Edin je ispao malo bezobrazan i šta sad?
Oni su se garant već izmirili. Ide nova tekma.
drug_profi

#41157 Re: Edin Džeko

Post by drug_profi »

Tomahawk11 wrote:Ljudi, ne mozete braniti to sto Edin psuje treneru majku :-)
Znaci, hajmo zamijeniti uloge....Neki Adriano, recimo, psuje majku Halilhodzicu? Jel u redu?
Jesi ti igrao lopte kad? Pa psujes rodjenom bratu mater, najboljem jaranu sve po spisku, šakama se ganjate.... i poslije na pivu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#41158 Re: Edin Džeko

Post by Tomahawk11 »

drugi profil wrote:
Jesi ti igrao lopte kad? Pa psujes rodjenom bratu mater, najboljem jaranu sve po spisku, šakama se ganjate.... i poslije na pivu.
I bas to za poredjenje?
Covjece, ovo je radno mjesto. Milione dobijas za sutanje lopte.
Inace se po terenu sakama ganjaju i psuju, a onda na pivu :-)
Istina, psuje se neobavezno, ali bas trener kad te zamijeni....to je rijetka situacija.
Pa odbrusio je Becks Fergiju, pa je dobio kopacku u glavu :mrgreen:
supercali

#41159 Re: Edin Džeko

Post by supercali »

drugi profil wrote:

Nisam Bošnjak uopšte, ali branim svoje bosansko. Ne moramo mi biti uvijek fini. Kad si fin, ali i kad pokažeš da imaš i zube tek tad respekt dobiješ.
Zubi se pokazuju kad si u pravu 100% a ne ovako
drug_profi

#41160 Re: Edin Džeko

Post by drug_profi »

Tomahawk11 wrote:
drugi profil wrote:
I bas to za poredjenje?
Istina, psuje se neobavezno, ali bas trener kad te zamijeni....to je rijetka situacija.
Kako nije za poređenje kad se radi o istoj vrsti nabrijanosti. Roma nema više šta osvojiti u ovoj sezoni, ali Edin ima. Stalo mu je. Nabrijan je. To je iznad profesionalnog.
drug_profi

#41161 Re: Edin Džeko

Post by drug_profi »

supercali wrote: Zubi se pokazuju kad si u pravu 100% a ne ovako
Ne znam za tebe.
Tomahawk11
Globalni moderator

#41162 Re: Edin Džeko

Post by Tomahawk11 »

drugi profil wrote: Kako nije za poređenje kad se radi o istoj vrsti nabrijanosti. Roma nema više šta osvojiti u ovoj sezoni, ali Edin ima. Stalo mu je. Nabrijan je. To je iznad profesionalnog.
Neobavezno loptanje i loptanje gdje si pod ugovorom i vrte se milioni? Ma hajde...zajebavas ti mene.
Trener objasnio sto ga je zamijenio. Nije nikakva nauka.
A eto i rekao da ce popricati s njim, ne dozivljava ovo tragicno.
Mada nije lijepo, al ocito ide na kraju sezone, pa ga bas i nije briga.
drug_profi

#41163 Re: Edin Džeko

Post by drug_profi »

Tomahawk11 wrote:
drugi profil wrote: Kako nije za poređenje kad se radi o istoj vrsti nabrijanosti. Roma nema više šta osvojiti u ovoj sezoni, ali Edin ima. Stalo mu je. Nabrijan je. To je iznad profesionalnog.
Neobavezno loptanje i loptanje gdje si pod ugovorom i vrte se milioni? Ma hajde...zajebavas ti mene.
Zajebavas ti nas kad se pravis da ne razumijes da je njegov motiv sad iznad onog što piše u ugovoru.
Mislim, besmisleno je biti advokat neciji. Neko nece Edinu nista oprostiti, neko hoce. Ja ne znam sta bi bilo sa Ibrom da je u nasem dresu, kako bi ga bosnje propirale pljuvackom....
supercali

#41164 Re: Edin Džeko

Post by supercali »

drugi profil wrote:
supercali wrote: Zubi se pokazuju kad si u pravu 100% a ne ovako
Ne znam za tebe.
Sta imas znati za mene ili ne kad nisi u pravu ne pokazuj zube jer si onda izgubio i povjerenje i zasluge ostale i svasta nesto i mozes najebati (doduse ovo je fudbal pa ne mozes najebati na nacin kao na ulici i sl)
Trener je tu da odredjuje taktiku ne dzeko toti ili bilo koji igrac
Otkud ti znas zbog cega je on njega izvadio
Mozda ima neku povredu mozda je zivcan pa da ne dobije kartone cuva ga za sljedecu za juventus za finale finala za bilo sta nebitno
Ako izgubi drugo mjesto spaleti leti ne dzeko jer je spaleti taj koji je zaduzen za treninge i vodjenje utakmica sto znaci da je on odgovoran
Covjek misli da je bolje izvesti dzeku nego ga ostaviti sta je problem? I onda dodje igrac psuje mu ili prigovara
Trebao bi mu spaleti reci jednu sedmicu nema primanja da se bosnjo nauci disciplini jer nama jedino tako moze doci iz guzice u glavu
Logovan

#41165 Re: Edin Džeko

Post by Logovan »

Jest njemu stalo, ali onako ljut ničemu ne služi, skoro pa je beskoristan na terenu.

Inače, glavni igrači u ekipama se uvijek naljute kada slete na klupu, isto kao da su oni Bogom dani, niko kao oni i slično. :-) Treneri su se prije više poštovali. :skoljka:
Tomahawk11
Globalni moderator

#41166 Re: Edin Džeko

Post by Tomahawk11 »

drugi profil wrote:
Tomahawk11 wrote:
Zajebavas ti nas kad se pravis da ne razumijes da je njegov motiv sad iznad onog što piše u ugovoru.
Mislim, besmisleno je biti advokat neciji. Neko nece Edinu nista oprostiti, neko hoce. Ja ne znam sta bi bilo sa Ibrom da je u nasem dresu, kako bi ga bosnje propirale pljuvackom....
Nisam niciji advokat.
Edin mi je puno blizi nego Spaletti, logicno.
Nije stvar oprosta, pljuvanja, ja to uopste nisam radio. Nije meni nista uradio, nemam mu sta oprostiti. Ne pljujem ga.
Njegov motiv nije iznad onog sto pise u ugovoru.
Sto nije psovao majku Manciniju kad ga je mijenjao (a cesto nije bio uopste krivac za razvoj dogadjaja na terenu).
Ne znam gdje pojedini zive i cime se bave, ali ocito to nije poslovni svijet.
Fudbal, ovaj sto ga gledamo, je davno prestao biti loptanje. Posao, dobro placen, pod ugovorom. Prava i obaveze.
Hoces mimo toga, nije problem. Plati. Sve se placa. Imaju penali, izvoli.
luckylaka

#41167 Re: Edin Džeko

Post by luckylaka »

:thumbup: Bez ovog Bosnjaci slazem se.Mi se hvalimo glupostima
drug_profi

#41168 Re: Edin Džeko

Post by drug_profi »

Tomahawk11 wrote: Nisam niciji advokat.
Edin mi je puno blizi nego Spaletti, logicno.
Nije stvar oprosta, pljuvanja, ja to uopste nisam radio. Nije meni nista uradio, nemam mu sta oprostiti. Ne pljujem ga.
Njegov motiv nije iznad onog sto pise u ugovoru.
Sto nije psovao majku Manciniju kad ga je mijenjao (a cesto nije bio uopste krivac za razvoj dogadjaja na terenu).
Ne znam gdje pojedini zive i cime se bave, ali ocito to nije poslovni svijet.
Fudbal, ovaj sto ga gledamo, je davno prestao biti loptanje. Posao, dobro placen, pod ugovorom. Prava i obaveze.
Hoces mimo toga, nije problem. Plati. Sve se placa. Imaju penali, izvoli.
Htio sam izaci iz ove price jer me smara, ali hajd jos sa tobom da progovorim jednu.
Nije isto, ti i ja, nase okruzenje, nas biznis i Edin i njegova pozicija u njegovoj profesiji.
I ja mogu sa sefom da se posvadjam ukljucujuci i je+be. I sef ce to prihvatiti ako sam u pravu i uraditi po mom ili ako procijeni da nisam prihvatice opet sta sam rekao ali ce uraditi kako je on naumio. Dakle to je+be donese potrebnu tenziju u relaciju, kada se obje strane zamisle sta jeste bolje za core biznis i rezultat, odnosno sta je kompromis koji zadovoljava potrebe biznisa i potrebe pojedinca.

ja ne ocekujem da je Spaleti supak i da autoritet gradi kroz penale. On je pravi lider koji autoritet gradi na nacin da te bude stid pogledati ga u oci kad nesto zabrljas, ali takodjer siguran sam da on bolje razumije Edinovu frustraciju nego vi i da su vec sad izgladili stvar.
Warashii

#41169 Re: Edin Džeko

Post by Warashii »

Kamo srece da je Dzeko citavu svoju karijeru bio ovako kur...it imao bi jos vise zapazenu karijeru.
Jbte pa onaj Baloteli nije ni upola igrac kakav je Dzeko a i dan danas on nesto popularan.
Zlatan je strasan ali da je imao mentalitet Dzeke ne bi bas bio ovako zapazen.
Samo zestoko i jbi im keve.
palermo

#41170 Re: Edin Džeko

Post by palermo »

Tomahawk11 wrote:
I bas to za poredjenje?
Ali u vrijeme kada ga je kopačkom gađao Fergie je bio zvijezda a ne Becks......uočavaš razliku

Isto kako Edin dobija milione tako ih dobija i Spaleti......ne vidim zašto nekoga aminovati.....uostalom, Spaleti ima opciju, kazniti Džeksona sa neigranjem do kraja prvenstva......tako je i Mancini kaznio Teveza :D
SSemir

#41171 Re: Edin Džeko

Post by SSemir »

maksuz otvori ovu temu samo da vidim jel forumasi moralisu. i nisam pogrijesio :-) :roll:
Tomahawk11
Globalni moderator

#41172 Re: Edin Džeko

Post by Tomahawk11 »

palermo wrote:
Tomahawk11 wrote:
I bas to za poredjenje?
Ali u vrijeme kada ga je kopačkom gađao Fergie je bio zvijezda a ne Becks......uočavaš razliku

Isto kako Edin dobija milione tako ih dobija i Spaleti......ne vidim zašto nekoga aminovati.....uostalom, Spaleti ima opciju, kazniti Džeksona sa neigranjem do kraja prvenstva......tako je i Mancini kaznio Teveza :D
Ma bio je i Becks, kako nije.
Ali slazem se da Fergie nije isto sto i Spaletti, tj. nisu isti nivo. Tako da se tu krije razlika.
Ne aminuje se niko. Samo Spaletti odlucuje kad ce napraviti izmjenu i to je ono sto igrac mora postovati.
Tako bi kaznio i sebe, a to ne zeli, sam je rekao da mu je Edin jedini napadac.
Raigor Stonehoof

#41173 Re: Edin Džeko

Post by Raigor Stonehoof »

nisam stigao ni prijaviti :lol: fala 8)
supercali

#41174 Re: Edin Džeko

Post by supercali »

Ljudi nikako da skontaju da je spaleti sef njemu i da se on pita ma kolika dzeko bio zvijezda

Kad je jedan toti raul i jos njih mogao postovati trenere moze vala i dzeko a znamo sta su nabrojani za njega
NajdraziVodjaa

#41175 Re: Edin Džeko

Post by NajdraziVodjaa »

drugi profil wrote:
NajdraziVodjaa wrote:Koju poruku treba da salje? Nije trener papa da salje poruke...u rijesenoj i bezazlenoj utakmici se izvodi prvi napadac, najbolji strijelac kako bi se smanjio rizik od neke ozlijede i imalo vise svjezine pred bitne utakmice na kraju sezone (Roma je teoretski u igri za titulu mada od tog nema nista ali i drugo mjesto je puno bitnija borba jer ide direktno u LP). Ne igra Roma utakmice da Dzeko bude najbolji strijelac nego da bude sto bolje plasirana na kraju sezone, sta on ima tu da se buni i psuje seljacki covjeku koji mu je nadredzeni? Primas platu da se sportski ponasas nemas klauzulu u ugovoru da te trener ne smije izvesti iz igre pa da psujes...
Nije ovdje crno-bijelo. nema ni jedan skroz čist, ili drugi skroz kriv.
Spaleti iz svojih razloga povukao potez (mada mislim da je trebao duplo razmisliti jel bas Edin taj koji bi trebao odmoriti), i Dzeko koji ima svoj razumljiv motiv.
Dzeko je zvjezda ekipe, a uz to idu neke privilegije. I ima pravo da se pobuni kad te trener sprjecava da ostvaris neki cilj kojem tezis.
Spaleti je ispao malo šupak, Edin je ispao malo bezobrazan i šta sad?
Oni su se garant već izmirili. Ide nova tekma.
Privilegije zvijezda o kojima pricas se ne sticu jednom dobrom individualnom sezonom da se razumijemo. Da imas takve privilegije moras odigrati nesto vise sezona i sta osvojiti. Dzeko u Romi ima jednu losu i jednu vrhunsku sezonu, nedovoljno za takve privilegije. Tu privilegiju imaju Messi i Ronaldo, u Cityu jedan David Silva i Aguero nemaju te privilegije a znamo sta su sve napravili i koliko dugo su tu...
Post Reply