Sirija

Locked
Kikibombona

#41151 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Sjetih se 'zutog covjeka', legende Alepa, kojeg su pripadnici tzv. FSA zvjerski maltretirali na pocetku revolucije. Nikada nisam saznao sta je bilo sa njim. Zna li iko?

Al znate koji je to film.... To su uradili ljudi koji su znali 'zutog covjeka', a oduvijek im je smetao radi ekscentricnog izgleda, samo nisu imali priliku da ga maltretiraju jer nisu imali moc.... Kada je doslo njihovo vrijeme, obracunali su se sa covjekom koji je svojim stilom oblacenja vrijedjao njihova vjerska osjecanja. Koja je to stoka....

I ove komsije sto sada nabace izraz lica koji odaje prezir i mrznju kada prolaze pored grupe komsija koji cugaju ispred zgrade... kojima se prevrce u stomaku radi stila oblacenja momaka i djevojaka, radi muzike koju slusaju.... sutra bi se oni svetili da dodju u priliku.... svetili bi se ljudima koji nisu zivjeli u skladu sa njihovim moralnim normama.

To je jedna jako bolesna ideologija.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#41152 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

cbrt wrote:Zato i sravnjuju sa zemljom Idlib ne bi li naivnima prodali foru kako eto tamo gde su Asadovi krvnici na vlasti tamo je mir, sigurnost i blagostanje (a rebeli su jako blizu centra i mogu ih gađati artiljerijom) a tamo gde nisu zna se...glupi kozojebi izazivaju kišu barel bombi da im pada s neba...čista gangsterska politika, ako mi platiš zaštitu miran si, ako ne, neće imati ko da te štiti od mene
tačno sto posto

kosa nostra je vojska spasa naspram asadovog režima
dragma
Vozim: Pješe

#41153 Re: Sirija

Post by dragma »

Žestoki sukobi između pobunjenika i ISIL-a u naseljima Barzeh, Qabun i Tishreen u Damasku. Pro-rebelski izvori navode da je u dosadašnjim borbama poginulo oko 100 a zarobljeno 85 pripadnika ISIL-a.
#Syria So far rebels killed ~100 #IS-fighters & captured 85 others in #Damascus suburbs the past days

Od tog broja samo u naselju Tishreen je 14 poginulih i 12 zarobljenih među kojima je i lokalni zapovjednik ISIL-a.
Revolutionary forces announced expelling ISIS from the neighbourhood and taking over the organization’s bases following fierce clashes according to the Revolutionary Coordination of Tishreen Neighbourhood. The Coordination added that the clashes during the past few days resulted in killing fourteen militiamen and capturing twelve others including ISIS commander in the area “Munther Salaf”; a number of militiamen surrendered as well.

Neki od zarobljenih:
Image
Image
Co0l

#41154 Re: Sirija

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:A gdje nam je forumas Amoninan?

Da je internet pri ruci, nema sanse da ne bi makar jednim komentarom proslavio pad Idliba. :D :D
Odavno banovan a nema naviku ko ovi asadisti ponovo se registrovat nakon bana.
Co0l

#41155 Re: Sirija

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:Sjetih se 'zutog covjeka', legende Alepa, kojeg su pripadnici tzv. FSA zvjerski maltretirali na pocetku revolucije. Nikada nisam saznao sta je bilo sa njim. Zna li iko?

Al znate koji je to film.... To su uradili ljudi koji su znali 'zutog covjeka', a oduvijek im je smetao radi ekscentricnog izgleda, samo nisu imali priliku da ga maltretiraju jer nisu imali moc.... Kada je doslo njihovo vrijeme, obracunali su se sa covjekom koji je svojim stilom oblacenja vrijedjao njihova vjerska osjecanja. Koja je to stoka....

I ove komsije sto sada nabace izraz lica koji odaje prezir i mrznju kada prolaze pored grupe komsija koji cugaju ispred zgrade... kojima se prevrce u stomaku radi stila oblacenja momaka i djevojaka, radi muzike koju slusaju.... sutra bi se oni svetili da dodju u priliku.... svetili bi se ljudima koji nisu zivjeli u skladu sa njihovim moralnim normama.

To je jedna jako bolesna ideologija.
Hajd Kiki ne kaki,Alaha ti tvog.
Ne opravdavam sta su radili tom liku ali ako je za tebe par samara i taceva zvjersko maltretiranje onda bi svaka Asadova barel-bomba bila ravna atomskoj.Mislim,stvarno...
cbrt

#41156 Re: Sirija

Post by cbrt »

Kikibombona wrote:
cbrt wrote:Zato i sravnjuju sa zemljom Idlib ne bi li naivnima prodali foru kako eto tamo gde su Asadovi krvnici na vlasti tamo je mir, sigurnost i blagostanje (a rebeli su jako blizu centra i mogu ih gađati artiljerijom) a tamo gde nisu zna se...glupi kozojebi izazivaju kišu barel bombi da im pada s neba...čista gangsterska politika, ako mi platiš zaštitu miran si, ako ne, neće imati ko da te štiti od mene
Kome prodajes maglu zivota ti?

Znamo mi ovdje jako dobro ko su i kakve su selefije. Jos ovdje nisu glavni igraci, druge grupe su neuporedivo dominantnije, pa to ih opet ne smeta da negativno djeluju na drustvo. Ako nisu agresivni i nametljivi, onda od komsija okrecu glave bez ikakvog razloga.... Mrznja i prezir su ocigledni. E sad, sta mislis kakvi su u Siriji? Tamo imaju moc i priliku da se pokazu u pravom izdanju!? Jadna vam majka Sirijci....

Asad je diktarltor, bolesnik, zlocinac.... Za njega nikada nisam imao lijepu rijec. U prvom komentaru na ovom forumu sam rekao da je diktator. Za razliku od mene, ti ovaj selefijski talog stitis i na hinjaka agitujes za njihovu stvar. Kakvo god Asad djubre bio, on tr nece maltretirati ako se ne boris protiv njegove vlasti... Ovi TVOJI ljude maltretiraju radi trivijalnih stvari, radi zivotnih navika, svjetonazora, hobija, nacina oblacenja... Da zivim tamo uvijek bi podsvijesti imao da me prati neko iz odreda 'zvjerska moralna policija'. Zatvor za slobodne ljude!

Al to vama islamistima ne smeta, vi takvo uredjenje prizeljkujete i ovdje....
A evo i najjadnijeg Asadovog demagoga. Najveći broj ljudi koji su ubijeni pa kasnije identifikovani na Cezarovim (izvinjavam se ponovno što to nije arapsko ime i time potvrđuje neautentičnost cele tvrdnje) slikama bili su civili pokupljeni na samome početku rata dok još praktički niko nije ni poginuo ili ih je (poginulih) bilo vrlo malo. Doktori, arhitekte, studenti i omladina (najtužnija slika bila mi je jedne lepotice iz Deir Ez Zora koja je nestala na početku rata a kasnije pronađena najednoj od slika, prekrasna devojka je bila) - znači sam krem društva, sve je to pobio za primer i da ućutka one koje ne može da dohvati. Tada nije bilo niti Nuse niti ISIS-a ali kako lepo asadovim braniocima legoše isti da nam nakom 4-5 godina rata drobe naučenu pesmicu kako se Asad bori protiv islamista. Pa on ih je stvorio, on je njihov politčki otac. Privatizovao je celu zemlju i napravio tolike masakre da mu je veći deo vojske okrenuo leđa (najveći broj je samo dezertirao i ne bori se na ničijoj strani) a o narodu da ne pričamo. Srušio je celu zemlju (osim par oaza koje on kontroliše a koje sticajem okolnosti ne bombarduju rebeli pa eto možemo reći onako cinički i hinjski kako je pod Asadom život normalan - kako nam serviraju pojedini ovde) i nakon što je narod video da sa njim mogu da rade šta hoće, da im niko realno ne pomaže da se zaustavi krvoproliće okrenuo se najgorima od najgorih (ovde mislim na ISIS i delom na Nusru) ili religiji jer jednostavno nema više kome. Pa Asad radi isto što i Izrael decenijama, koristi prekomernu upotrebu sile kako bi radikalizovao protivnika i time dao sebi legitimitet za ciljeve koji nisu legitimni.

Evo i slike, studirala je za inženjera
Image
Kikibombona

#41157 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Co0l wrote:
Ne opravdavam sta su radili tom liku ali ako je za tebe par samara i taceva zvjersko maltretiranje onda bi svaka Asadova barel-bomba bila ravna atomskoj.Mislim,stvarno...
Covjeka su mucili uz smijeh i sale, vidjelo se da uzivaju u tome, da ismijavaju njegov stil... Rukama su mu pocupali brkove. To su radili za par sekundi video klipa. Mozes samo zamisliti sta je poslije sa njim bilo...

Odlican si advokat islakistickih fanatika i bolesnika, odajem priznanje!
cbrt

#41158 Re: Sirija

Post by cbrt »

Za mrtvu devojku cenim nemaš šta reći
Koliko je fašistički režim lud ubija i svoje...ovaj je imao istetoviranog Asada
Image
Kikibombona

#41159 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

cbrt wrote:
A evo i najjadnijeg Asadovog demagoga. Najveći broj ljudi koji su ubijeni pa kasnije identifikovani na Cezarovim (izvinjavam se ponovno što to nije arapsko ime i time potvrđuje neautentičnost cele tvrdnje) slikama bili su civili pokupljeni na samome početku rata dok još praktički niko nije ni poginuo ili ih je (poginulih) bilo vrlo malo. Doktori, arhitekte, studenti i omladina (najtužnija slika bila mi je jedne lepotice iz Deir Ez Zora koja je nestala na početku rata a kasnije pronađena najednoj od slika, prekrasna devojka je bila) - znači sam krem društva, sve je to pobio za primer i da ućutka one koje ne može da dohvati. Tada nije bilo niti Nuse niti ISIS-a ali kako lepo asadovim braniocima legoše isti da nam nakom 4-5 godina rata drobe naučenu pesmicu kako se Asad bori protiv islamista. Pa on ih je stvorio, on je njihov politčki otac. Privatizovao je celu zemlju i napravio tolike masakre da mu je veći deo vojske okrenuo leđa (najveći broj je samo dezertirao i ne bori se na ničijoj strani) a o narodu da ne pričamo. Srušio je celu zemlju (osim par oaza koje on kontroliše a koje sticajem okolnosti ne bombarduju rebeli pa eto možemo reći onako cinički i hinjski kako je pod Asadom život normalan - kako nam serviraju pojedini ovde) i nakon što je narod video da sa njim mogu da rade šta hoće, da im niko realno ne pomaže da se zaustavi krvoproliće okrenuo se najgorima od najgorih (ovde mislim na ISIS i delom na Nusru) ili religiji jer jednostavno nema više kome. Pa Asad radi isto što i Izrael decenijama, koristi prekomernu upotrebu sile kako bi radikalizovao protivnika i time dao sebi legitimitet za ciljeve koji nisu legitimni.
Slazem se za Asada. Lik je govno i tu nema spora. Zlocinac i diktator.

Sta cemo sa islamistickim fanaticima i bolesnicima iz Ahraru Shama i slicnih grupa? Ove nase selefije su nula od ljudi, ali su ovi u Siriji sto puta gori.... Imaju vlast i moc da maltretiraju svakoga ko nije po njihovoj volji. Je li iko od te TVOJE zlocinacke bagre osudio zvjersko ubistvo oca i sina koji su u prodavnici drzali alkohol?

Popisam se na grob zlocinca Hafeza i poserem na sina mu Basara. Eto koliko su mi pri srcu. A pristojan sam momak, ne psujem i obicno nisam vulgaran... Ti si momak evidentno notorni islamista. Nemas nista lose za reci o ljudskoj bijedi iz Islamskog fronta i slicnih ekstrsmistickih skupina... Tvoj moralni kredibilitet je cista nula. Na strani si stoke koja ugrozava osnovne slobode ljudi. Nije nemoguce da si i sam takav.

I kazu Asad ih napravio? Pa ko je napravio ove nase koji idu tamo ratovati a cetnici i ustase im pred nosom? Ko je napravio fanatike u Tunisu, Maroku, Turskoj, Australiji....? Nema osakle bagra ne pdistize....
Herr Flick

#41160 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Nemoj tako Kiki :D Islamisti su oslobodioci,trebaju donijet demokratiju,pa jedan njihov komadant je rekao da hoce civilizovanu drzvau sa Islamskim zakonima,a to znaci odsjecanje glava ako pijes alkohol :D :D
DuckZz

#41161 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Dvije neuspjele ofanziva u 2 dana.

Najmanje 20 pobunjenika poginulo tokom sukoba na sjeveru Hame, nisu uspjeli napredovat.

Najmanje 10 poginulih pripadnika Sirijske vojske u Quneitri, nisu uspjeli napredovat, među poginulima i Major General Salim Ahmed
Image
cbrt

#41162 Re: Sirija

Post by cbrt »

Kikibombona wrote:
cbrt wrote:
Slazem se za Asada. Lik je govno i tu nema spora. Zlocinac i diktator.

Sta cemo sa islamistickim fanaticima i bolesnicima iz Ahraru Shama i slicnih grupa? Ove nase selefije su nula od ljudi, ali su ovi u Siriji sto puta gori.... Imaju vlast i moc da maltretiraju svakoga ko nije po njihovoj volji. Je li iko od te TVOJE zlocinacke bagre osudio zvjersko ubistvo oca i sina koji su u prodavnici drzali alkohol?

Popisam se na grob zlocinca Hafeza i poserem na sina mu Basara. Eto koliko su mi pri srcu. A pristojan sam momak, ne psujem i obicno nisam vulgaran... Ti si momak evidentno notorni islamista. Nemas nista lose za reci o ljudskoj bijedi iz Islamskog fronta i slicnih ekstrsmistickih skupina... Tvoj moralni kredibilitet je cista nula. Na strani si stoke koja ugrozava osnovne slobode ljudi. Nije nemoguce da si i sam takav.

I kazu Asad ih napravio? Pa ko je napravio ove nase koji idu tamo ratovati a cetnici i ustase im pred nosom? Ko je napravio fanatike u Tunisu, Maroku, Turskoj, Australiji....? Nema osakle bagra ne pdistize....
Lupetaš i demagogišeš po običaju. Da se Asadu da da kontroliše Egipat uništio bi tu zemlju za par godina, izgubio bi kontrolu nad pola Egipta, srušio pola Aleksandrije za primer a delovi Kaira koje kontroliše bi bili "živi se normalno pod Asadom". Imali bi milione izbeglih, stotine hiljada poginulih i pitaj boga koliko stotina hiljada ISIS-ovaca ili sličnog šljama pa bi nam ti trubio sličnu priču kako se Asad bori protiv islamista. Za sada ih tamo nema. Moglo je tako biti i u Siriji jer su Sirijci (uveren sam) civliziacijski na jednom višem nivou od Egipćana ali Egipćani nemaju Asada i njegovu bandu.
Co0l

#41163 Re: Sirija

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:
Co0l wrote:
Covjeka su mucili uz smijeh i sale, vidjelo se da uzivaju u tome, da ismijavaju njegov stil... Rukama su mu pocupali brkove. To su radili za par sekundi video klipa. Mozes samo zamisliti sta je poslije sa njim bilo...

Odlican si advokat islakistickih fanatika i bolesnika, odajem priznanje!
Ne lazi i ne izmisljaj da branim islamisticke fanatike,pogotovo sto ti to nije prvi put.A u ovom slucaju se cak i ne radi o islamistima.Fino sam napisao da ne opravdavam sta su covjeku radili ali i ne izmisljam ono cega nije bilo,za razliku od tebe.Ono jeste bilo ponizavanje ali za ono reci da je zvjersko maltretiranje je pretjerivanje,u najmanju ruku.
Naravno,u svemu tome si previdio ili izmislio bitnu 'sitnicu'-da lika nisu uhvatili zato sto im se ne svidja kako se oblaci,ili kako li si vec to definisao ( :razz: ) nego zato sto je u narodu bio poznat kao Asadov pristalica.
Herr Flick

#41164 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

@Cbrt,kad se toliko brines za Sirijce sto ne krenes put Šama da pomognes braći,ovde si beskoristan :D
Kikibombona

#41165 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

cbrt wrote:
Lupetaš i demagogišeš po običaju. Da se Asadu da da kontroliše Egipat uništio bi tu zemlju za par godina, izgubio bi kontrolu nad pola Egipta, srušio pola Aleksandrije za primer a delovi Kaira koje kontroliše bi bili "živi se normalno pod Asadom". Imali bi milione izbeglih, stotine hiljada poginulih i pitaj boga koliko stotina hiljada ISIS-ovaca ili sličnog šljama pa bi nam ti trubio sličnu priču kako se Asad bori protiv islamista. Za sada ih tamo nema. Moglo je tako biti i u Siriji jer su Sirijci (uveren sam) civliziacijski na jednom višem nivou od Egipćana ali Egipćani nemaju Asada i njegovu bandu.
Jesi ti selefija jarane? Mislim, na to nisi duzan odgovoriti, pitam onako, pomalo mi se namece takav utisak... Al islamista si definitivno!

Jebo Asada, smece, dogovorili smo se.

Kako opisati Islamski front? Kakvo od njih drustveno-politicko uredjenje mozemo ocekivati. Ja znam jedno pola Bosanca - pola Sirijca. On mi je davno rekao da su selefije u BiH djeca cvijeca u odnosu na ove sirijske. I sta ocekuvati od takvih ljudi? Sta mislis kako bi nama bilo da ova blaza verzija Vehabija kreira drustveno-politicko uredjenje?

Nemoj spinovati sa Asadom, dogovorili smo se da je smece.
Kikibombona

#41166 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Co0l wrote:
Ne lazi i ne izmisljaj da branim islamisticke fanatike,pogotovo sto ti to nije prvi put.A u ovom slucaju se cak i ne radi o islamistima.Fino sam napisao da ne opravdavam sta su covjeku radili ali i ne izmisljam ono cega nije bilo,za razliku od tebe.Ono jeste bilo ponizavanje ali za ono reci da je zvjersko maltretiranje je pretjerivanje,u najmanju ruku.
Naravno,u svemu tome si previdio ili izmislio bitnu 'sitnicu'-da lika nisu uhvatili zato sto im se ne svidja kako se oblaci,ili kako li si vec to definisao ( :razz: ) nego zato sto je u narodu bio poznat kao Asadov pristalica.
Zasto ove nase selefije izbjegavaju komsije, ni pozdraviti nece, glavu okrenu.... A u mahali ljudi razlicitih profila. Od obicnih radnika, nezaposlenih, doktora, advokata.... Sta bi bilo sa nama da oni sutra dodju do oruzja? Sta bi bilo sa nekim od nas da ga uhvate sa pivom ili cigarom u ruci? Sta bi bilo sa konom u haljinici? Sta bi bilo sa djecaka koji fura irokez frizuru?

Asad je diktator i smece. Kakvi su ovi sto ga mijenjaju? Kakav zivot ceka druge i drugacijd pod vjerskom diktaturom Islamskog fronta?
cbrt

#41167 Re: Sirija

Post by cbrt »

Asad nije smeće nego si ti demagog pa ga time lukavo braniš. Kao Asad je smeće ali ovi drugi su gori pa ajd da zadržimo Asada a i narod ga voli (čuo od prijatelja taksiste koji ima prijateljicu koja ima pašenoga čiji je brat upoznao jednog tipa...) a i pod njim je sigurno i mirno. Asad je fabrika ekstremista, svaka njegova barel bomba je gora od svih propovedi ili kakvog propagandnog štiva. On je uzrok sveg zla a posle dolazi sve drugo. E sad, što ti je srcu mio to je drugi par opanaka...Inače je jako teško špekulisati (što ti očito najviše voliš). Niko ne zna što bi bilo kad bi bilo i kako bi se ko ponašao u kakvoj poziciji. Nije isto komunistička partija u Rusiji i komunisti u Francuskoj il' Italiji a ista ideologije. Tako je i sa islaimstima. Tvoja još jedna omiljena demagoška laž (i odbrana Asada) je da bi njega po difoltu zamenili islamisti što ja ne verujem da je istina. Ostalo bi tu još puno lojalista, rebeli bi se podelili na još more frakcija, bilo bi tu još hiljada koalicija i raskidanja koalicija ali bitno je da se Asad prvo skloni, drugo da se Putinu (koji ga očito iz kaprica da pokaže da je Rusija još uvek sila drži, do zadnje kapi nevine arapske krvi) izbije adut da do krajnjih granica podržava svojeg vernog slugu i vremenom stvar bi se smirila 8mislim i da je svima tamo dosta svega)...Ako je moglo u Libanu moći će i ovde samo ima preduslova
Last edited by cbrt on 18/04/2015 18:04, edited 1 time in total.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#41168 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Kikibombona wrote:
Nemoj spinovati sa Asadom, dogovorili smo se da je smece.
nemoj spinovati sa asadom na temi o asadu i siriji, koju je pomenuti razvalio i srušio, zapalio i pobio, protjerao i istjerao

nemoj spinovati o isil-u dogovorili smo se da su banda i teroristi
nemoj spinovati o sirijskoj armiji dogovorili smo se da su nesposobni
nemoj spinovati o hezbolahu dogovorili smo se da su najorganizovaniji teroristi na planeti
nemoj spinovati o kurdima dogovorili smo se da veze s vezom nemaju

za kraj nemojte spinovati o siriji na temi o siriji

...................................................

Kakav lik, nemam riječi, kakav lik.
Kikibombona

#41169 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

cbrt wrote:Asad nije smeće nego si ti demagog pa ga time lukavo braniš. Kao Asad je smeće ali ovi drugi su gori pa ajd da zadržimo Asada a i narod ga voli (čuo od prijatelja taksiste koji ima prijateljicu koja ima pašenoga čiji je brat upoznao jednog tipa...) a i pod njim je sigurno i mirno. Asad je fabrika ekstremista, svaka njegova barel bomba je gora od svih propovedi ili kakvog propagandnog štiva. On je uzrok sveg zla a posle dolazi sve drugo. E sad, što ti je srcu mio to je drugi par opanaka
Ja sam o Asadu iznio bezbroj puta negativno misljenje. Od prvog komentara na forumu, pa sve do sada, xy puta...

Ti i Cool nikad nista lose za Islamski front niste rekli.

I to je cijela istina.

I brate, nekako ljigavo nastupate. Amoninan je jako posten forumas. Covjek kaze tako je i tako. Da, podrzavam Islamzki front, da, islamista sam. I cao djaci. Posteno da postenije ne moze. Zato ga uvazavam. Vas dvojica ste hinjavi, izbjegavate okarakterisati islamisticke/selefisticke organizacije u Siriji. Budi musko, iznesi stav, kakav god bio.... Ovako izgleda jadno.
cbrt

#41170 Re: Sirija

Post by cbrt »

Kikibombona wrote:
cbrt wrote:Asad nije smeće nego si ti demagog pa ga time lukavo braniš. Kao Asad je smeće ali ovi drugi su gori pa ajd da zadržimo Asada a i narod ga voli (čuo od prijatelja taksiste koji ima prijateljicu koja ima pašenoga čiji je brat upoznao jednog tipa...) a i pod njim je sigurno i mirno. Asad je fabrika ekstremista, svaka njegova barel bomba je gora od svih propovedi ili kakvog propagandnog štiva. On je uzrok sveg zla a posle dolazi sve drugo. E sad, što ti je srcu mio to je drugi par opanaka
Ja sam o Asadu iznio bezbroj puta negativno misljenje. Od prvog komentara na forumu, pa sve do sada, xy puta...

I to je cijela istina.

I brate, nekako ljigavo nastupate. Amoninan je jako posten forumas. Covjek kaze tako je i tako. Da, podrzavam Islamzki front, da, islamista sam. I cao djaci. Posteno da postenije ne moze. Zato ga uvazavam. Vas dvojica ste hinjavi, izbjegavate okarakterisati islamisticke/selefisticke organizacije u Siriji. Budi musko, iznesi stav, kakav god bio.... Ovako izgleda jadno.
Preradio sam u međuvremenu post na koji si mi odgovorio pa odgovori na njega da ne tipkam ponovo
Co0l

#41171 Re: Sirija

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:
Co0l wrote:
Zasto ove nase selefije izbjegavaju komsije, ni pozdraviti nece, glavu okrenu.... A u mahali ljudi razlicitih profila. Od obicnih radnika, nezaposlenih, doktora, advokata.... Sta bi bilo sa nama da oni sutra dodju do oruzja? Sta bi bilo sa nekim od nas da ga uhvate sa pivom ili cigarom u ruci? Sta bi bilo sa konom u haljinici? Sta bi bilo sa djecaka koji fura irokez frizuru?

Asad je diktator i smece. Kakvi su ovi sto ga mijenjaju? Kakav zivot ceka druge i drugacijd pod vjerskom diktaturom Islamskog fronta?
šBBKBB...
Nemam iskustva sa takvim selefijma sa kojima ti imas ali znam da su Asad i ostali asadi ovog svijeta velikim,ako ne i najvecim,dijelom zasluzni i odgovorni za nastanak i radikaliziranje ekstremista.
Challenger__

#41172 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Kikibombona wrote:Sjetih se 'zutog covjeka', legende Alepa, kojeg su pripadnici tzv. FSA zvjerski maltretirali na pocetku revolucije. Nikada nisam saznao sta je bilo sa njim. Zna li iko?
Ti koji su ga mrcvarili nisu vidjeli Alepo. Na staroj temi sam objavio i video i članak gdje se tzv. "pobunjenici" žale na građane Alepa da ne učestvuju u "revoluciji" a da su "opozicionari" mahom krkani iz okolnih sela, iz drugih krajeva Sirije i inostranstva.

Egzoterična tekfirijska seljadija, lopovi i kriminalci, a ne građani Alepa.
Challenger__

#41173 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Mrcvarenje tog čovjeka je izraz frustracije te egzoterijske seljadije, njihove duboke urbanofobije.
Last edited by Challenger__ on 18/04/2015 18:15, edited 1 time in total.
cbrt

#41174 Re: Sirija

Post by cbrt »

Šta bi poštovaoci fašističkog režima bez stereotipa...Uzgred, Alepo je dugo bio miran nakon što se ratovalo skoro u celoj Siriji, ekonomska prestonica, i začudo jedno od najvećih uporišta asadovaca...bilo je i rečeno ako pukne u Alepu Asad je gotov...inače, pobiješ, proteraš studente, lekare, inžinjere a onda je ono što preostane kozojebi i seljadija...klasičan Asad
Last edited by cbrt on 18/04/2015 18:17, edited 2 times in total.
Co0l

#41175 Re: Sirija

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:

I to je cijela istina.

Nisam nikad nista lose rekao ni o zoharima ali to ne znaci da ih volim.
O Islamskom frontu nisam lose govorio jer ih nisam nikad ni spominjao ali to tebi ne smeta da mi prisijes etiketu islamiste ili sta vec pricas.Tesko je i pohvatat sta hoces da kazes pa ne znam.Da sam neki islamista valjda bih ih hvalio a ne ignoriso.

A i jako je diskutabilno sta ti smatras pod pojmom islamista ali je ocito da imas negativno misljenje o svemu sa islamskim predznakom.Ja nisam vjernik ali barem nemam takve apriorne stavove o bilo kojoj vjeri kao takvoj.
Locked