Edin Džeko

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Tomahawk11
Globalni moderator

#41126 Re: Edin Džeko

Post by Tomahawk11 »

palermo wrote:
Tomahawk11 wrote:
Imas li ti sefa? Smijes li mu u facu skrsiti mater? :mrgreen:
Da je on to u sebi nesto ili u bradu....ali ovakav fursat....pa znas kad bi ga Fergusonu ovako nekaznjeno skrsio :-)
Meni je logicna izmjena u 70. minuti. Sta treba, da mu se povrijedi prvi napadac na 4-0 i jos igra sa Pescarom?!
Imam nekog formalnog, i da mogao bi mu u facu skršiti mater, onako bez nekog straha.....sada,...

Nisam mogao prije dvadesetak godina.....

shvataš poentu ?
Na radnom mjestu? I da prodjes bez posljedica? Ne znam sta znaci to formalno. Ili ti je sef ili nije.
Godine staza ti mogu samo dati za pravo da se izboris za svoje stavove, ali nikako tako sto ces mu nabrajati familiju.
Nije u pitanju strah, nego posljedice. Kod trenera sa autoritetom ovo ne bi proslo bez posljedica.
Kinaski

#41127 Re: Edin Džeko

Post by Kinaski »

ja71 wrote:ovakve reakcije ostavljaju ruzan dojam i kod saigraca.
sta ce misliti onaj sto je usao ?
sta ce misliti ostatak klupe ?

Neka se sjeti kako mu je bilo sa Argentincima u City-ju.
koga briga sta selo misli :D
ozdrlje_donje

#41128 Re: Edin Džeko

Post by ozdrlje_donje »

Pa ne igra Edin za Rudar iz Kaknja da se tako ponasa, ipak je to Roma. Prije pocetka utakmice jedini je bio u fokusu kamera tako da njegovo ponasanje i reakcije su itekako popracene. Jos se takmici za prvog strijelca lige. Ovo je totalno neprofesionalno sa njegove strane, ne samo prema treneru nego kao sto neko rece i prema klubu i prema saigracima. Ne kazem da je Spalletti u pravu ali Edin ono sebi ne smije dopustiti.
palermo

#41129 Re: Edin Džeko

Post by palermo »

Tomahawk11 wrote:
Na radnom mjestu? I da prodjes bez posljedica? Ne znam sta znaci to formalno. Ili ti je sef ili nije.
Godine staza ti mogu samo dati za pravo da se izboris za svoje stavove, ali nikako tako sto ces mu nabrajati familiju.
Nije u pitanju strah, nego posljedice. Kod trenera sa autoritetom ovo ne bi proslo bez posljedica.
Šta znači trener sa autoritetom ? Bitno je iz čega crpiš auotoritet.....crpiš ga na osnovu samog položaja, na osnovu postiugnutih rezultata, na osnovu onoga što si učinio za nekoga i slično (nađeš ovo u knjigama o liderstvu i menadžemntu)......sama pozicija šefa (trenera) ti daje samo formalni autoritet....stvarni, daleko si ti od toga.....zato i jeste teško biti šef, jer uvijek moraš balansirati između različitih dimenzija moći unutar jedne grupe (odoh u pametovanje :D jebi ga, pardoniram :D )

Nego o kojim posljedicama govoriš.......koje to mogu posljedice biti za Džeksona u ovom trenutku njegove fudbalske karijere ? Šta mu to može Spaleti ?
Tomahawk11
Globalni moderator

#41130 Re: Edin Džeko

Post by Tomahawk11 »

palermo wrote:
Tomahawk11 wrote:
Šta znači trener sa autoritetom ? Bitno je iz čega crpiš auotoritet.....crpiš ga na osnovu samog položaja, na osnovu postiugnutih rezultata, na osnovu onoga što si učinio za nekoga i slično (nađeš ovo u knjigama o liderstvu i menadžemntu)......sama pozicija šefa (trenera) ti daje samo formalni autoritet....stvarni, daleko si ti od toga.....zato i jeste teško biti šef, jer uvijek moraš balansirati između različitih dimenzija moći unutar jedne grupe (odoh u pametovanje :D jebi ga, pardoniram :D )

Nego o kojim posljedicama govoriš.......koje to mogu posljedice biti za Džeksona u ovom trenutku njegove fudbalske karijere ? Šta mu to može Spaleti ?
Hajde realno, kako izgleda za javnost, saigrace, atmosferu u timu da igrac treneru psuje mater na izlasku?
Ne znam kakve posljedice mogu biti, to je do trenera, znam samo da ima trenera koji ovo ne bi nekaznjeno propustili.
A nesto sumnjam i da bi Edin ovako reagovao da ne zna kakva je nula od autoriteta Spaletti.
palermo

#41131 Re: Edin Džeko

Post by palermo »

Tomahawk11 wrote:
Hajde realno, kako izgleda za javnost, saigrace, atmosferu u timu da igrac treneru psuje mater na izlasku?
Ne znam kakve posljedice mogu biti, to je do trenera, znam samo da ima trenera koji ovo ne bi nekaznjeno propustili.
A nesto sumnjam i da bi Edin ovako reagovao da ne zna kakva je nula od autoriteta Spaletti.
Kako izgleda kada trener mijenja bez ikakve potrebe igrača koji ima priliku da postane najbolji strijelac lige. I to u jednoj sasvim bezazlenoj utakmici, riješenoj, bez nekih napora......bez rizika....koja se to poruka šalje....

Naravno, nikad nije lijepo psovati....ali ovo je samo jedna onako prilično bezazlena psovka, mislim čemu zgražanje našeg svkoligog nogometnog puka....

Ima naravno trenera koji ne bi ovo nekažnjeno propustili, ima svakako i trenera (to su oni najbolji) koji sebe ne bi ni doveli u situaciju da im netko jebe mater.....(opravdano)
KPNCTNJAH

#41132 Re: Edin Džeko

Post by KPNCTNJAH »

Hajd' nije mu prvi put :mrgreen:
Džeko je odbio pružiti ruku McClarenu nakon što ga je ovaj povukao iz igre u subotnjem dvoboju 15. kola Bundeslige protiv Werdera (0-0). Podsjećamo, u tom je dvoboju Džeko propustio realizovati jedanaesterac, a prilikom izlaska sa terena samo je produžio prema tunelu, umjesto da se priključio svojim saigračima na klupi, navodi Nogometni magazin.

- Moj postupak nije bio u redu. Bio sam razočaran vlastitom izvedbom, a moja gesta nije bila uperena protiv trenera – napisao je kapiten "vukova" Edin Džeko u objavi na službenoj klupskoj stranici.

Džeko je kažnjen sa 5.000 eura, a taj će iznos biti uplaćen u dobrotvorne svrhe.

Dodajmo da je Wolfsburg u zadnjih devet utakmica u Bundesligi upisao samo jednu pobjedu. Remi protiv Werdera bio mu je četvrti uzastopni, pa se Steve McClaren nalazi pod pritiskom, jer ekipa na listi zauzima razočaravajuće 13. mjesto. - See more at: http://24sata.info/sport/fudbal/50250-D ... w4ioH.dpuf
Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko izvinio se menadžeru Mančester Sitija Robertu Manćiniju, zbog reakcije prilikom napuštanja utakmice protiv Bajerna.

"Znam da je moja reakcija bila loša i razgovarao sam o tome s igračima i trenerom. Manćini je prihvatio izvinjenje. Rekao je da je sve u redu i da moramo biti pozitivni uoči narednih utakmica", izjavio je Džeko.

Klub iz Minhena je u drugom kolu Lige šampiona nadigrao Engleze, a već posle prvog poluvrmena bilo je 2:0 za domaće fudbalere. Kada je Manćini u 55. minutu odlučio da napravi izmenu, Džeko je nezadovoljno mahao glavom i gestikulisao u njegovom pravcu.

"Bio sam nervozan, jer smo gubili. Povratak u Nemačku za mene je bio poseban jer sam dugo igrao tamo i hteo sam da se predstavimo u što boljem svetlu. Stvari se, međutim, nisu razvijale dobro i zato sam bio posebno frustriran", rekao je bivši napadač Volfsburga.

Fudbaler Bosne i Hercegovine izvukao se bez kazne za prestup u Minhenu za razliku od Karlosa Teveza, koji je suspendovan jer je u finišu meča odbio da uđe u igru.
http://sport.blic.rs/fudbal/evropski-fu ... je/lf6dd0q
Jos jedno javno izvinjenje i nece biti problema :mrgreen:

Edin malo glumi divu, imao je 70 minuta protiv najlosije ekipe u ligi da zabije gol, ako su njegovi saigraci, koji su za klasu losiji od njega, po misljenju forumasa i za 2-3, mogli zabiti 4, onda je i on mogao jedan... logicno je da bude zamijenjen ako trener zeli da ga odmori za puno vazniju tekmu u iducem kolu... sta da je ostao do kraja u nebitnoj tekmi, nije postigao gol, a jos se povrijedi pred kraj... opet bi Spalletti ispao krivac... neka zabije protiv Lazia dva gola i to je to...

Pa koliko ga guraju da bude prvi strijelac pokazuje i to da su mu prepustali penale, al' kad ne zna da ih izvodi, 'ta ces :mrgreen: neka zabija iz igre, imat ce 90 minuta protiv Lazia najvjerovatnije...
ja71

#41133 Re: Edin Džeko

Post by ja71 »

Edin je pruzio sasvim solidnu utakmicu.
Nije nikakva katastrofa ako nije pogodio i niko mu to nije zamjerio bez obzira sto se radi o timu na zadnjoj poziciji.
Stvarni problem po meni je to je sto je on svoj licni cilj (poboljsati statistiku) stavio ispred cilja kluba (a trener je taj koji ti odlucuje).

Saban je reagovao dobro. Ti se problemi rjesavaju u 4 oka a u javnosti se brani svoj igrac.
Jos da je dodao kako voli kada su igraci motivisani za igru stavio bi slag na tortu :-)
Logovan

#41134 Re: Edin Džeko

Post by Logovan »

Edin bezveze srao. U onakvom raspoloženju je potpuno beskoristan na terenu. Isto kao da je nezamjenjiv. :roll:
palermo

#41135 Re: Edin Džeko

Post by palermo »

KPNCTNJAH wrote:

Edin malo glumi divu,...
Nema šta on glumiti divu, on to jeste, diva, zvijezda i to planetarnih razmjera.....a takvi se mjere drugačijim mjerilima....
Muhamed Đakmić

#41136 Re: Edin Džeko

Post by Muhamed Đakmić »

palermo wrote:
KPNCTNJAH wrote:

Edin malo glumi divu,...
Nema šta on glumiti divu, on to jeste, diva, zvijezda i to planetarnih razmjera.....a takvi se mjere drugačijim mjerilima....
I opet ne mogu biti važniji od ekipe.
palermo

#41137 Re: Edin Džeko

Post by palermo »

Muhamed Đakmić wrote:
Naravno, ali zaslužuju poštovanje....a juče ga Spaleti nije pokazao....ergo, sasvim primjerena reakcija planetarne zvijezde (mada rekoh, nije nikad lijepo psovati, ali omakne se)
Muhamed Đakmić

#41138 Re: Edin Džeko

Post by Muhamed Đakmić »

palermo wrote:
Muhamed Đakmić wrote:
Naravno, ali zaslužuju poštovanje....a juče ga Spaleti nije pokazao....ergo, sasvim primjerena reakcija planetarne zvijezde (mada rekoh, nije nikad lijepo psovati, ali omakne se)
A zašto je nepoštovanje čuvati ga za bitniju utakmicu protiv Lazija, gdje bi im poraz definitivno ugasio sezonu?
palermo

#41139 Re: Edin Džeko

Post by palermo »

Muhamed Đakmić wrote:
palermo wrote:
Muhamed Đakmić wrote:
A zašto je nepoštovanje čuvati ga za bitniju utakmicu protiv Lazija, gdje bi im poraz definitivno ugasio sezonu?
Zamijenio je sinoć, Edina, Paradesa i Emersona......ova dvojica su očito ključna za igru Rome protiv Lazia, ostavio je u igri one nebitne Naingollana, Salaha, Strotmana i tako to.....

mislim, hamo....znaš da cijenim tvoju objektivnost i poznavanje fudbalske igre....ali nema se ovdje šta mnogo prigovoriti Edinu.....zapravo nema ništa
Muhamed Đakmić

#41140 Re: Edin Džeko

Post by Muhamed Đakmić »

Ne znam fakat šta bih rekao.

Onako realno, mogao je i da ga ne mijenja, mada ovaj njegov argument može biti barem donekle opravdanje. Možda je htio namjerno da ga isprovocira, jer čitavu sezonu to radi, proziva ga da mora biti bezobrazniji jer Edin kad je ljut ima motiv više.

S druge strane, Edin ima pravo da se ljuti što ga je zamijenio, ali nije ga trebao spremiti u pizdu materinu, ipak je pokazao povjerenje u njega kad drugi baš i nisu. Nije sigurno bio zlonamjeran prema njemu.
BarbaDue

#41141 Re: Edin Džeko

Post by BarbaDue »

Raigor Stonehoof wrote:hahaha jao bosnjacke reakcije :lol: :lol: :lol: ne znam jel gluplji dzeko ispao ili ovi sto seru na spaletija.

titula najboljeg strijelca ili odmoran prvi napadac pred gradski derbi...hmmmm sta li je vaznije? :lol: jos je spaleti dobro odreagovao, ja bih ga zavalio na klupu naredne dvije utakmice.

seljacka politika.
Hajd iskreno nam reci. Da se ti pitaš on bi igrao tek u B timu. :mrgreen:
palermo

#41142 Re: Edin Džeko

Post by palermo »

Muhamed Đakmić wrote:Ne znam fakat šta bih rekao.

Onako realno, mogao je i da ga ne mijenja, mada ovaj njegov argument može biti barem donekle opravdanje. Možda je htio namjerno da ga isprovocira, jer čitavu sezonu to radi, proziva ga da mora biti bezobrazniji jer Edin kad je ljut ima motiv više.

S druge strane, Edin ima pravo da se ljuti što ga je zamijenio, ali nije ga trebao spremiti u pizdu materinu, ipak je pokazao povjerenje u njega kad drugi baš i nisu. Nije sigurno bio zlonamjeran prema njemu.
Ovaj zadnji pasus je ok., vjerovatno će se to i riješiti između njih dvojice...uostalom, čitam da su već pale kao riječi izvinjenja (rekoh, nije nikad lijepo psovati i za psovanje se treba izvinuti)....ja uglavnom reagujem samo na neka od forumskih viđenja ovog nazovi incidenta u kojem kao po pravilu krivica ide k'a Edinu.....neopravdano....
Raigor Stonehoof

#41143 Re: Edin Džeko

Post by Raigor Stonehoof »

BarbaDue wrote:
Raigor Stonehoof wrote:hahaha jao bosnjacke reakcije :lol: :lol: :lol: ne znam jel gluplji dzeko ispao ili ovi sto seru na spaletija.

titula najboljeg strijelca ili odmoran prvi napadac pred gradski derbi...hmmmm sta li je vaznije? :lol: jos je spaleti dobro odreagovao, ja bih ga zavalio na klupu naredne dvije utakmice.

seljacka politika.
Hajd iskreno nam reci. Da se ti pitaš on bi igrao tek u B timu. :mrgreen:
? ne kontam
vicious

#41144 Re: Edin Džeko

Post by vicious »

Ma ne ide ovo nikako, pa taman da je Messi. Koliko god da je upitna odluka trenera, nijedan igrač nema pravo onako reagovati.
KPNCTNJAH

#41145 Re: Edin Džeko

Post by KPNCTNJAH »

Smijesno je opravdavati ovakav potez... a i to pisete samo zato sto je nas igrac, sta da je obrnuto, e'o recimo @palermo cini mi se navija za Velez, samim tim vjerovatno gotivi Vahu... sta da njemu ovako odreaguje neki igrac pri izmjeni, pa makar on bio Messi, na cijoj strani bi tad bio? :mrgreen:

Dzeko je pokazao da nema postovanja prema treneru, nije prvi igrac koji je napustio teren prije kraja utakmice, Messi je recimo par puta ove sezone izlazio nakon sat vremena igre, Higuain bude zamijenjen, pa i sam Dzeko je izlazio i ranije ove sezone, ali uglavnom na tekmama na kojim je postizao golove... opet kazem, imao je sasvim dovoljno vremena da postigne gol, nije ga zamijenio kod 0:0, na taj nacin bi pokazao da Dzeku smatra jednim od krivaca sto je takav rezultat, nije zamijenjen u prvom poluvremenu, nakon cega bi ovakva reakcija imala smisla... zamijenjen je jer je tekma zavrsena i odlucio da cuva najboljeg igraca, sasvim normalna pojava u fudbalu... ocekivao je Edin pred tu tekmu da ce zabiti 2-3 lagana gola, pa kad je vidio da nema nista od toga, onda mu je shatro trener kriv... ne podrzavam takvo ponasanje bilo kojeg igraca...

U naredne tri tekme Lazio, Milan, Juventus... da je ostao sinoc cijelu tekmu i povrijedio se, tek tad bi jebavao sve redom treneru...
BarbaDue

#41146 Re: Edin Džeko

Post by BarbaDue »

Šta ću tu ja kad si glup!

Možda sam pogriješio u procjeni, ti ga ne bi zakovao za klupu samo naredne dvije tekme, mislim da on kod tebe nebi nikako ni igrao.
drug_profi

#41147 Re: Edin Džeko

Post by drug_profi »

Covjek je zvjezda tima. Prihvatite to. Uz to idu neke privilegije. Ne osudjujem ga nimalo. Prvo jer je to fudbal. Na lopti se brat sa bratom pobije.
Drugo, Dzeko ovom reakcijom pokazuje da mu je stalo. Bilo bi mi gore da je izasao nonsalantno.
Trece, dovoljno puta je pokazao svoju pravu stranu. Svi znaju da je dobar momak i timski igrac. Nekad i njemu moze da prekipi, ima na to pravo.
palermo

#41148 Re: Edin Džeko

Post by palermo »

KPNCTNJAH wrote: , e'o recimo @palermo cini mi se navija za Velez, samim tim vjerovatno gotivi Vahu... sta da njemu ovako odreaguje neki igrac pri izmjeni, pa makar on bio Messi, na cijoj strani bi tad bio? :mrgreen:
...
Kad već pitaš, finale kupa Jugoslavije 81...gubimo na poluvremenu 1: 0 od Želje, Vaha ljut ulazi u svlačionicu i samo kaže, Miloše (Miloš MIlutinović tadašnji trener Veleža, veliko fudbalsko ime) Rici ulazi u igru (Rici-Momčilo Vukoje, sjajno veležovo lijevo krilo, nažalost povrede su mu uništile karijeru) a Aco izlazi (Aleksandar Mičić, ispodprosječni lijevi bek Veleža). A Miloš kaže...kako ti kažeš Vaha......

bolan, ne mjere se sve stvari niti ljudi istim rašinom.......
Charuga
Globalni moderator

#41149 Re: Edin Džeko

Post by Charuga »

BarbaDue wrote:Šta ću tu ja kad si glup!
Banned user for reason “Kršenje pravila foruma, vrijeđanje”
» BarbaDue

14 dana
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#41150 Re: Edin Džeko

Post by Velkoski »

Da je Aguero ovo uradio Guardioli, svi bi Agueru psovali na ovom forumu. Ovako se javlja neka nenormalna potreba da se sve opravdava, baš kao i onaj Pjanićev start nad Messijem, ili start Kolašinca nad Jeseom.

Nismo veći Bošnjaci ako branimo svaku glupost naših sportista, vjerujte mi :mrgreen:
Post Reply