Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- bunk
#41126 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Meni se ta prica o ubojstvu ne dopada.I ne bih na njoj zaradjivao pored Carsije i Olimpijade i svega sto Seher ima ponuditi.
Al opet u pravu si ja nisam turisticki radnik i nemam pojma sta danasnji turisti koji imaju lovu zele vidjeti.
Al opet u pravu si ja nisam turisticki radnik i nemam pojma sta danasnji turisti koji imaju lovu zele vidjeti.
- cvrčak_na_hedonizmu
#41127 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Mi da smo pametni i sposobni, ko sto nismo, imali bi nekoliko puta dnevno rekonstrukcije/predstave atentata, pa mjesto okupljajnja, rekonstrukciju dogovora, bla, bla. Isto tako bi imali tunel kako treba, gdje platis pa budes ranjenik, unproforac, nas borac ili cetnik. Imao bi poligon da vozis transporter, da gledas "rat" i pijes serbe/pivu ili da ratujes uzivo.
Malo koji grad ima sto mi imamo, od miksa religija i vjerskih objekata ( dzamija, katedrala, crkva i sinagoga u nekoliko stotina metara su fantazija i skoro pa nemoguce desavanje), preko bogate historije i arhitekture do ratova, olimpijade i dobre hrane. Sve to na jako malom prostoru, sto je bolje, ne moras se peglati i putovati pet sati da nesto pogledas nego ti je sve jako blizu.
Al dzaba kad vladaju podobni, a ne sposobni
Malo koji grad ima sto mi imamo, od miksa religija i vjerskih objekata ( dzamija, katedrala, crkva i sinagoga u nekoliko stotina metara su fantazija i skoro pa nemoguce desavanje), preko bogate historije i arhitekture do ratova, olimpijade i dobre hrane. Sve to na jako malom prostoru, sto je bolje, ne moras se peglati i putovati pet sati da nesto pogledas nego ti je sve jako blizu.
Al dzaba kad vladaju podobni, a ne sposobni
- kmirsad
#41128 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Najviše turisti kupuju iznosane propucane metkom ili gelerom, uniforme i šljemove... još ako ima skorene krvi i mozga, idu za duple pare... i repovi od minobacačkih ne kotiraju loše... Na visokoj cijeni su i topovske, haubičke i tenkovske čahure... dobre i kao dršači za kišobran, štap... samo slabo toga ima po Sarajevu ... po to idu u Rs, tamo toga hičma...
- muha_sa
#41129 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Damir Marjanović: Nelegalni objekti u zonama građevinskog naslijeđa moraju biti uklonjeni
https://www.klix.ba/vijesti/bih/damir-m ... /190331061
jest da je utopija--al.....................
-
_Scarlett_
#41130 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Eto, da i ja pohvalim NS.muha_sa wrote:Damir Marjanović: Nelegalni objekti u zonama građevinskog naslijeđa moraju biti uklonjeni
![]()
Nadam se da ce biti nesto od ovoga.
- nikad_vise
#41131 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
bunk wrote:Vala podsjetnik na razlog za 1 svjetski rat i nije nesto sto treba imat u turistickoj ponudi.
A sve ulice i trgove u Sarajevu bih nazvao po borcima i komandantima Armije Bosne i Hercegovine te naucnicima svjetskog glasa koji su zaduzili covjecanstvo.
- JThomas
#41132 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
može se dodati i besplatni kraći čas istorije za domicilne koji misle da je to bio razlog a ne povod...
- kmirsad
#41133 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
JThomas wrote:može se dodati i besplatni kraći čas istorije za domicilne koji misle da je to bio razlog a ne povod...
Moram ovo staviti i ovdje... Radi članova NS koji nasjedaju na Ublehu da je ugroćena energetska stabilnost BiH i da čemo morati uvoziti struju, mjesto sada dođaba izvoziti.
Problem Energetske Efikasnosti u BiH ne postoji,,, Izmišljena ubleha da BI se pravdala izgradnja Bloka 7.
a.Proizvodnja el. energije u FBiH :............... 7009 GWH,
b.Potrebe EL energije U FBiH :.... ................5000 GWH
Razlika... izvoz struje...
Potrebe su maksimalno frizirane...uračunate potrebe i Aluminija i još nekih firmi koje i ne postoje više ili gase proizvodnju. U domačinstvima nisu uračanate srtotine hiljada stanovnika koji struju u BiH ne troše više, nego su otišli vaka...
https://www.epbih.ba/stranica/o-kompani ... ns-drustva
-
Hakiz
#41134 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
nikad_vise wrote:bunk wrote:Vala podsjetnik na razlog za 1 svjetski rat i nije nesto sto treba imat u turistickoj ponudi.
A sve ulice i trgove u Sarajevu bih nazvao po borcima i komandantima Armije Bosne i Hercegovine te naucnicima svjetskog glasa koji su zaduzili covjecanstvo.
Problem je u tome što istorija ne počinje od nas.
Ako nazoveš ulice po borcima Armije BiH onda si time poništio i uvrijedio sve one koji su se prije ovog vremena borili za BiH. Borce iz svjetskih ratova, borce protiv Osmanske okupacije itd.
Zato imena ulica ne treba davati po tim ličnostima, jer ćeš uvijek nekoga, kao i jedan dio istorije, poništiti, uvrijediti. A, kako se vidi, nema dovoljno ulica da bi se svim ličnostima tog tipa odala počast.
Tako da bi, po mom mišljenju, najbolje bilo davati "neutralna" imena ulica. Po brojevima, vrstama biljaka i životinja itd.
A onda neko se sjeti da glavnu ulicu u Sarajevu nazove Ulica Pančićeve omorike
A zamisli da se ulice zovu recimo Ulica Alise u zemlji čuda, Ulica malog princa, Ulica patuljka iz zaboravljene zemlje...
- bunk
#41135 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ali bih se odrekao svih u korist boraca Armije Bosne i Hercegovine,zivih heroja i onih koji su polozili zivot za sve nas u vrijeme agresije na nasu jedinu domovinu.Cast svemu sto se desavalo prije 1992 i moze se nac prikladno mjesto za svakog ko je zaduzio Bosnu i Hercegovinu ali zrtva ovih momaka i djevojaka je na prvom mjestu i tako treba ostati do kraja vremena.
-
Hakiz
#41136 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da nije bilo onih koji su se žrtvovali u prošlosti, ne bi bilo BiH koju bi ova generacija branila.
Da me ne shvatiš pogrešno, ja sam RVI ABiH, tako da nemam ništa protiv nas.
Ne počinje istorija sa tobom ili sa mnom.
Ako ne želiš da neko za tebe priča ovo šta ti kažeš za borce iz prošlih ratova...
Da me ne shvatiš pogrešno, ja sam RVI ABiH, tako da nemam ništa protiv nas.
Ne počinje istorija sa tobom ili sa mnom.
Ako ne želiš da neko za tebe priča ovo šta ti kažeš za borce iz prošlih ratova...
-
starisalko
#41137 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
[quote="cvrčak_na_hedonizmu"]Mi da smo pametni i sposobni, ko sto nismo, imali bi nekoliko puta dnevno rekonstrukcije/predstave atentata, pa mjesto okupljajnja, rekonstrukciju dogovora, bla, bla. Isto tako bi imali tunel kako treba, gdje platis pa budes ranjenik, unproforac, nas borac ili cetnik. Imao bi poligon da vozis transporter, da gledas "rat" i pijes serbe/pivu ili da ratujes uzivo.
Moze li kad Celo upuca starog svata...kako je poceo rat u BiH
-
Hakiz
#41138 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nije smiješno.
SAD, UK, pa i neki drugi, svake godine na dan kada su se desile razne bitke važne za njihove istorije imaju rekonstrukcije tih bitaka.
SAD, UK, pa i neki drugi, svake godine na dan kada su se desile razne bitke važne za njihove istorije imaju rekonstrukcije tih bitaka.
- cvrčak_na_hedonizmu
#41139 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nisu tema cetnici ili uzp-ovci, tema je nasa nesposobnost da iskoristimo potencijal.starisalko wrote:
![]()
Moj posao je turizam, sta je tvoj, vidim da si pametan, onako na prvu
Nije turizam samo more i skijanje, kontas forumski pametnjakovicu. I nisi svestan koje pare gubimo. Da jesi, sjebo bi se, il bi ti pregorila zica u glava koja drzi usi
-
Hakiz
#41140 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
E, da te pitam, kada si već u turizmu, eto, imamo planine, pa kada bi moglo da se neki gradski, javni prevoz organizuje, recimo svaka 2 sata ili 4 puta dnevno, da ljudi, stranci, turisti, ljudi koji su prvi put u gradu pa ne znaju stvari koje ni mnogi lokalci ne znaju, mogu doći iz grada do planine i u julu da pobjegnu od gradskih vrućina.cvrčak_na_hedonizmu wrote:Nisu tema cetnici ili uzp-ovci, tema je nasa nesposobnost da iskoristimo potencijal.starisalko wrote:
![]()
Nije turizam samo more i skijanje, kontas forumski pametnjakovicu. I nisi svestan koje pare gubimo. Da jesi, sjebo bi se, il bi ti pregorila zica u glava koja drzi usi
Naime, ne mogu svi platiti rent-a-car ili taksi da odu na planinu ljeti.
Ili je planina samo za skijanje?
Džaba ti Bjelašnica i Lukomir, pa da u Lukomiru nana zaposlena u turističkoj zajednici plete čarape i prodaje po 30 KM par koje će onda turisti iz bjelosvjetskih metropola pokazivati prijateljima kao proizvod domorodačke tradicije i kulture kada do njega ne možeš doći.
Nego autobus do nekih 5 km do Lukomira, pa šetnja od sat koju svaki turista može izdržati, pa u Lukomiru domorodački običaji, preskupi tradicionalni hrana i piće, pa čarape, pa noćenje s vukovima i međedima itd. Da im se uzme lova kao što oni Masai po Keniji ili domorotkinje što sa sisama na izvolite skaču i uzimaju lovu turistima. A onda u 19 sati odu kući pa u klub na rave party.
Bio ja kao mladi i naivni turista u Egiptu i u sklopu aranžmana posjeta tradicionalnom beduinskom selu. I odem ja tamo, vratim se u hotel, naveče izađem u Hard rock kafe, kad tamo jedna od djevojaka koje glume beduinke sa rajom došla na piće. Ima cura radno vrijeme, od 8 ujutro do 8 naveče radi kao beduinka, a onda s posla u svojstvu turističke radnce kući pa u privatan život.
Jok, đeš' u julu na planinu, to samo hipsteri rade, planina je samo za januar i skijanje.
Ne čekajte GRAS ili Centrotrans, neka se turistička zajednica registruje za prevoz, pa napravi kantonalnu ili federalnu redovnu liniju do planina i vozi turiste redovnom linijom sa redom vožnje koji važi cijelu godinu. Nekada će autobus biti prazan ali nekada će biti i pun.
Eto gdje gubimo novac. Imaš nešto da prodaš, ali ne omogućiš ljudima da do toga dođu.
- cvrčak_na_hedonizmu
#41141 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sve ljudima možeš "prodati", ako imaš šta da prodaš. Mi imamo svega, al ne znamo to da iskoristimo. Za početak, mi nemamo turističku zajednicu na aerodromu, ulaganje u marketing nam je 0, aerodromi po broju putnika su smiješni ( koji su kapitalne investicije, ako ganjaš turizam - Hrvati imaju tri ozbiljna aerdoroma: Zagreb, Split, Dubrovnik + Zadar i Pula koji su "nako", a imali su u totalu 1.3 M putnika ukupno što je za nekih 200.000-300.000 putnika manje od totala Sarajeva i Tuzle, pa računaj gdje smo ), država ti me pomaže nego ti odmaže i to samo registrovane firme, divljake, osim kombija, skoro da i ne ganja.Hakiz wrote:
E, da te pitam, kada si već u turizmu, eto, imamo planine, pa kada bi moglo da se neki gradski, javni prevoz organizuje, recimo svaka 2 sata ili 4 puta dnevno, da ljudi, stranci, turisti, ljudi koji su prvi put u gradu pa ne znaju stvari koje ni mnogi lokalci ne znaju, mogu doći iz grada do planine i u julu da pobjegnu od gradskih vrućina.
Džaba ti Bjelašnica i Lukomir, pa da u Lukomiru nana zaposlena u turističkoj zajednici plete čarape i prodaje po 30 KM par koje će onda turisti iz bjelosvjetskih metropola pokazivati prijateljima kao proizvod domorodačke tradicije i kulture kada do njega ne možeš doći.
Nego autobus do nekih 5 km do Lukomira, pa šetnja od sat koju svaki turista može izdržati, pa u Lukomiru domorodački običaji, preskupi tradicionalni hrana i piće, pa čarape, pa noćenje s vukovima i međedima itd. Da im se uzme lova kao što oni Masai po Keniji ili domorotkinje što sa sisama na izvolite skaču i uzimaju lovu turistima. A onda u 19 sati odu kući pa u klub na rave party.
Bio ja kao mladi i naivni turista u Egiptu i u sklopu aranžmana posjeta tradicionalnom beduinskom selu. I odem ja tamo, vratim se u hotel, naveče izađem u Hard rock kafe, kad tamo jedna od djevojaka koje glume beduinke sa rajom došla na piće. Ima cura radno vrijeme, od 8 ujutro do 8 naveče radi kao beduinka, a onda s posla u svojstvu turističke radnce kući pa u privatan život.
Jok, đeš' u julu na planinu, to samo hipsteri rade, planina je samo za januar i skijanje.
Ne čekajte GRAS ili Centrotrans, neka se turistička zajednica registruje za prevoz, pa napravi kantonalnu ili federalnu redovnu liniju do planina i vozi turiste redovnom linijom sa redom vožnje koji važi cijelu godinu. Nekada će autobus biti prazan ali nekada će biti i pun.
Eto gdje gubimo novac. Imaš nešto da prodaš, ali ne omogućiš ljudima da do toga dođu.
Planine, rijeke, jezera kad je priroda netaknuta i čista + historija + vjerski turizam su nevjerovatan potencijal u kojem leže milijarde, Onda se vratimo u realnost i imamo to što imamo.
Turizam je usluga, što navodno nije dobro za ekonomiju, s tim da je mi skoro nemamo uopšte vjerujem da bi nas opasno popravilo pored činjenice da ti živa lova dolazi u državu. Da je pameti, ko što je nema.
Organizuješ prevoz, oporezuješ usluge, otvoriš koje radno mjesto. Ulaganje 0, al doslovno. To je tvoj prijedlog, da svi tako razmišljaju bilo bi nam bolje, al jebiga.
- kmirsad
#41142 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hakiz wrote:E, da te pitam, kada si već u turizmu, eto, imamo planine, pa kada bi moglo da se neki gradski, javni prevoz organizuje, recimo svaka 2 sata ili 4 puta dnevno, da ljudi, stranci, turisti, ljudi koji su prvi put u gradu pa ne znaju stvari koje ni mnogi lokalci ne znaju, mogu doći iz grada do planine i u julu da pobjegnu od gradskih vrućina.cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Nisu tema cetnici ili uzp-ovci, tema je nasa nesposobnost da iskoristimo potencijal.
-
starisalko
#41143 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Halali. Nisam znao da ti je posao turizam,mislio sam da se zajebavas pa reko da ti se pridruzimcvrčak_na_hedonizmu wrote:Nisu tema cetnici ili uzp-ovci, tema je nasa nesposobnost da iskoristimo potencijal.starisalko wrote:
![]()
- bunk
#41144 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
U duhu 01.04.
Mozemo nesto nauciti i iz filma Marsal
Mozemo nesto nauciti i iz filma Marsal
- Kikibombona
#41145 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
SDA-ovci za planiranu Gej paradu optuzuju NS

A nije im problem kada u Njemackoj lopataju za pedera.Tako je to kad "Naša stranka" dođe na vlast. Pederi nikad sretniji.
- Kikibombona
#41146 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pedja, ocekujem da sudjelujete u setnji sa LGBT osobama i ostalim gradjanima Sarajeva. Ambasador VB je najavio da ce sudjelovati a vjerujem da ce isto uraditi ambasador Amerike.
Vidjeli smo jucer saopstenje istaknute clanice SDA koja bi homosekusalce negdje izolovala a mozda i pogubila da ima moc. Bruneji su neki dan donijeli zakon po kojem se homosekuslnost kaznjava smrcu (kamenovanje). Nema dileme da veliki broj pripadnika SDA i slicnih organizacija podrzava ovakav zakon.
SDA i slicne organizacije BiH vuku prema Somaliji i Brunejima a na vama je zadatak da povucete prema Belgiji i Norveskoj. To se od vas ocekuje. Morate hrabrije odgovoriti na fasizam.
Naša stranka: Zaštititi organizatore Povorke ponosa u Sarajevu od uvreda i poziva na nasilje
https://www.klix.ba/vijesti/bih/nasa-st ... /190402114

Vidjeli smo jucer saopstenje istaknute clanice SDA koja bi homosekusalce negdje izolovala a mozda i pogubila da ima moc. Bruneji su neki dan donijeli zakon po kojem se homosekuslnost kaznjava smrcu (kamenovanje). Nema dileme da veliki broj pripadnika SDA i slicnih organizacija podrzava ovakav zakon.
SDA i slicne organizacije BiH vuku prema Somaliji i Brunejima a na vama je zadatak da povucete prema Belgiji i Norveskoj. To se od vas ocekuje. Morate hrabrije odgovoriti na fasizam.
Naša stranka: Zaštititi organizatore Povorke ponosa u Sarajevu od uvreda i poziva na nasilje
https://www.klix.ba/vijesti/bih/nasa-st ... /190402114
- Leverage
#41147 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Najbolje bi bilo da predsjednici svih pismenih stranaka učestvuju u šetnji te da se tako pošalje poruka SDA klerodivljacima da nemamo nikakvu namjeru uzmicati pred njihovim srednjovjekovnim zahtjevima.
- drug_profi
#41148 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja moram reci da sam bio protiv parade ponosa. Mislim sta treba sad i strejt parade praviti?
Kakav je smisao paradiranja svojom seksualnom orijetnacijom, mislim privatna stvar, sta je koga briga...
Međutim onda sam shvatio da je to potrebno kao politicki manifest sloboda i ljudskih prava.
Narocito nakon ovih fasistickih i katastrofalnih komentara iz naroda i od predstavnika tog naroda.
Narod je potonuo duboko u fasizam! Danas pobij pedere, sutra ateiste, prekosutra one koji toce alkohol, za godinu ko god nije na dzumi...
Zato treba napraviti ovu paradu. Jer crta se mora podvuci.
Kakav je smisao paradiranja svojom seksualnom orijetnacijom, mislim privatna stvar, sta je koga briga...
Međutim onda sam shvatio da je to potrebno kao politicki manifest sloboda i ljudskih prava.
Narocito nakon ovih fasistickih i katastrofalnih komentara iz naroda i od predstavnika tog naroda.
Narod je potonuo duboko u fasizam! Danas pobij pedere, sutra ateiste, prekosutra one koji toce alkohol, za godinu ko god nije na dzumi...
Zato treba napraviti ovu paradu. Jer crta se mora podvuci.
- Leverage
#41149 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Matthew Field > Haris Zahiragić.
-
palermo
#41150 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Samo da i na ovoj temi čestitam Našoj stranci na jasno izrečenoj podršci LGBT populaciji i Paradi ponosa