Sirija

Locked
Challenger__

#41126 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Image

:kiss:

Da sutra, ne daj Bože, izgube rat, sva stoka svijeta koja ih je napadala - medijski, politički i vojno - nije dostojna ni cipele im vezati.
Co0l

#41127 Re: Sirija

Post by Co0l »

:smajlikojipovraća:
celava_dlaka

#41128 Re: Sirija

Post by celava_dlaka »

Samo treba po kratkom postupku one sto su odobrili upotrebu hemijskog oruzja, a na ovom forumu slabo vidim da ko sta napise za to
insomnia78

#41129 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Haj' ti sad njemu reci, vi suniti ste mali misevi, nema vas na mapi
:lol:
Image
insomnia78

#41130 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

celava_dlaka wrote:Samo treba po kratkom postupku one sto su odobrili upotrebu hemijskog oruzja, a na ovom forumu slabo vidim da ko sta napise za to
Imal' kakvih dokaza za to
Konkretno u i oko samog Idliba su jedni druge vec dva, tri put' optuzivali za to
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#41131 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Fantassin wrote:
japin_mutapi wrote:Image
Koliko ima desetina hiljada mrtvih? Jer toliko bi napad hemijskim oruzijem prouzrocio u urbanom okruzenju.
znači nije bilo napada hemijskim oružjem jer nije bilo minimalno 10000 mrtvih već samo 1400
glupi pobunjenici ... da su samo nulu dodali na izvještaje o broju žrtava sve bi prevarili

kakvi amateri
Challenger__

#41132 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- 1.400 je rekao John Kerry, a ovi iz Gute nekoliko stotina. Tako je nastala zabuna koja traje do dan danas... Istina, naknadno, administracija je (rekli bi cinici, a ja sam jedan od njih) sve, preko uglednog novinara, strovalila na Erdogana (MIT) i Saude. O Bašaru više niko i ne piše.

_____

- Hassan Nasrallah, u vatrenom govoru, pozvao svijet da zaustavi "saudijski islamistički terorizam":
LIVE: #Nasrallah in a fiery speech, just called on the world to stand against Saudi Arabian Islamist terrorism.
DuckZz

#41133 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Sljedeća scena pokazuje koliko je Al Nusra ustvari nomadska ekipa na sjeveru Sirije.

Dva snimka iste osobe (Mart). Prvi snimak oko Abu Duhur aerodroma, drugi snimak tokom sukoba oko Idliba. Mrsko mi tražit snimke ali glas im je isti, neki dan sam pogledao.

Image
Image

Još jedna zanimljivost. Pobunjenici su prije 24 sata pokrenuli mini ofanzivu na sjeveru Hame kako bi rasteretili okolinu Idliba. Fazon u tome što je očigledno Al Nusra trenutno tamo smještena, sjeverno od Al Mastumaha.
Da li treba dokaz ?
U ovoj "mini ofanziva" učestvuje nekoliko grupa (brigade 13, brigade 56, Suqur Ghab, Fursan Haq). Nema Al Nusra, što dokazuje gdje se trenutno nalaze, što dalje pokazuje da nemaju kapacitet da budu prisutni na dva mjesta u isto vrijeme (u većoj mjeri).

Image
https://www.youtube.com/watch?v=uFwmEXHSX64
https://www.youtube.com/watch?v=RC2u2B3avrA
Kikibombona

#41134 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Duck

Koliko je ovaj izvjestaj tacan?

http://www.almasdarnews.com/article/syr ... -in-idlib/

Meni se cini prilicno napuhano, al ne mogu nista tvrditi, nemam bas neke dobre i provjerene SAA izvore...

Ako je tekst tacan, SAA ima namjeru okruziti Idlib i tek onda uci u grad....
DuckZz

#41135 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Koje god da izvore čitaš (vladine ili pobunjeničke) u vezi zauzetih gradova/sela, u 90% slucajevo je tačno, sve ostalo tipa "ovoliko poginulih itd" slobodno preskoči, to je samo reda radi da se popuni članak, u šta spada i propaganda

Propaganda pogotovo kod tog autora "Leith Fadel", lik je udaren u glavu u najmanju ruku, account mu je zatvoren više puta na twitteru jer ga doslovno spuca neki trip/prenosi i počne da piše sranja ravno Hitleru, toliko da je novi profil napravio prošli mjesec, ne znam po koji put.
Kikibombona

#41136 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

YPG izgleda sprema veliku ofanzivu u sirem rejonu Ras el Aina/Sere Kanije i Tel Tamira...

Bice zestoko i gadno za ISIL. Kanton Cizre nije isto sto i Kobani. Cizre ima puno vise stanovnika, povezani su sa irackim Kurdistanom.... U posljednjoj ofanzivi na Tel Hamis i Tel Barak su osvojili veliki teritorij za veoma kratko vrijeme. Ako se informacija pokaze tacnom, nema sumnje da ce poderati ISIL u ofanzivi koja vjerovatno slijedi....

Zanimljiv intervju sa Britnacem koji se bori u redovima YPG

Image
Macer Gifford

http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... rvous.html
“I have always believed very strongly in that,” he said. “It’s totally wrong to see this as a Christian versus Muslim conflict – I’m an atheist, as are many Kurds, and there are Christians, Muslims, Yazidis, all sorts here.
David Cameron, he said, must act.
“I feel really strongly that the British government must get on the side of the Kurds. We don’t want boots on the ground here – that is not the answer. But we need political support, and equipment too.
“I know that Britain doesn’t want to support the Kurds because of Turkish pressure. But we shouldn’t worry about what the Turks think – we should support the Kurds, because it is the right thing to do.
Image

Spanski ljevicari pristupaju u YPG

http://www.aljazeera.com/indepth/opinio ... 51880.html

YPG/YPJ

Image
#Ezidi father, Aug. 2014 : "Without the #YPG, we'd all be dead. The female fighters have saved our children"
#Shingal
https://twitter.com/EzidiPress/status/5 ... 9469478913

Ovaj Ezidi press, najjaci jezidi medij, ne voli Pesmerge. Hvale YPG konstantno i onako uvijeno agituju protiv KRG, Barzanija i Pesmergi. Zato i jeste uhapsen Hajdar Shesho, da bi ga presaltali sa YPG/PKK strane u Pesmerge.

YPG gazi u kantonu Kobane

Image
Kikibombona

#41137 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

DuckZz wrote:Koje god da izvore čitaš (vladine ili pobunjeničke) u vezi zauzetih gradova/sela, u 90% slucajevo je tačno, sve ostalo tipa "ovoliko poginulih itd" slobodno preskoči, to je samo reda radi da se popuni članak, u šta spada i propaganda

Propaganda pogotovo kod tog autora "Leith Fadel", lik je udaren u glavu u najmanju ruku, account mu je zatvoren više puta na twitteru jer ga doslovno spuca neki trip/prenosi i počne da piše sranja ravno Hitleru, toliko da je novi profil napravio prošli mjesec, ne znam po koji put.
Od pro-SAA novinara najaktivniji je Hosein Mortada. Al i on pise izvjestaje sa raznih frontova, nemoguce da sve moze kvalitetno ispratiti...

Ako je tako, SAA ima ozbiljne planove u Idlibu. Ovo nije nimalo bezazleno, posebno ako krenu prema Sarminu i dalje.....

Samo ne kontam zasto istovremeno ne krenu na Han Sejhun. Valjda nemaju ljudi.... :-)
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#41138 Re: Sirija

Post by arman1 »

Image
17/4/2015
SAA forces ambushed a terrorist group in Suwaeda northern countryside tens of ISIS terrorists have been killed in the ambush and 2 were captured alive with 54 M79 Osa (Wasp) 90 mm portable anti-tank rockets .
Challenger__

#41139 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Kikibombona wrote:Zanimljiv intervju sa Britnacem koji se bori u redovima YPG

Image
Macer Gifford

http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... rvous.html
“I have always believed very strongly in that,” he said. “It’s totally wrong to see this as a Christian versus Muslim conflict – I’m an atheist, as are many Kurds, and there are Christians, Muslims, Yazidis, all sorts here.
David Cameron, he said, must act.
“I feel really strongly that the British government must get on the side of the Kurds. We don’t want boots on the ground here – that is not the answer. But we need political support, and equipment too.
“I know that Britain doesn’t want to support the Kurds because of Turkish pressure. But we shouldn’t worry about what the Turks think – we should support the Kurds, because it is the right thing to do.
:-)

Obraća se pokrovitelju kanibala i Orka, Cameronu. :lol: :lol: :lol: Klasičan zapadnjački debil i oportunista. Da imaju intelekta i muda zapazili bi da još neko - Hezbollah i SAA - također u svojim redovima imaju "Christians, Muslims, Druze, all sorts here" i da se bore protiv istih neprijatelja kao i Kurdi. Pa bi bili dobrovoljci i kod njih. Ali avaj, njihove vlade i mediji su Hezbollah i SAA oslikali u nekim drugim bojama.

Debil i oportunist.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#41140 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

ljudi ne vjerujte cezaru
cezar nije arapsko ime
Klavikula

#41141 Re: Sirija

Post by Klavikula »

sto se tice hemijskog napada, nije pitanje je li izvrsen, UN je ustanovio da jeste. pitanje je ko je izvrsio.

neke cinjenice ukazuju da SAA nije izvrsila napad, no ne zelim nista tvrditi.
DuckZz

#41142 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Pripadnici FSA Coastal brigade uništili 57mm gun-vozilo u selu Starbah, Latakia
https://www.youtube.com/watch?v=uyfVoxFuIWI
Image
Image
dragma
Vozim: Pješe

#41143 Re: Sirija

Post by dragma »

DuckZz wrote:Koje god da izvore čitaš (vladine ili pobunjeničke) u vezi zauzetih gradova/sela, u 90% slucajevo je tačno, sve ostalo tipa "ovoliko poginulih itd" slobodno preskoči, to je samo reda radi da se popuni članak, u šta spada i propaganda
Bravo :thumbup:
dragma
Vozim: Pješe

#41144 Re: Sirija

Post by dragma »

zrakomlat wrote:
walter kurtz wrote:Gdje je saxxx?
O'šo se za ličnu uslikat

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/idil- ... e=facebook
:lol:

@zrakane, walter i ostali
ne dirajte mi saxxx-a da vam ja ne bi počeo lomiti noge u koljenima :-D :kiss: :sax:
Kikibombona

#41145 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

A gdje nam je forumas Amoninan?

Da je internet pri ruci, nema sanse da ne bi makar jednim komentarom proslavio pad Idliba. :D :D
Klavikula

#41146 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Image
Kikibombona

#41147 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

ISILova svakodnevnica u kantonu Kobane

18

https://pbs.twimg.com/media/CC3b4q5VIAUOuRM.jpg
Herr Flick

#41148 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

cbrt

#41149 Re: Sirija

Post by cbrt »

Zato i sravnjuju sa zemljom Idlib ne bi li naivnima prodali foru kako eto tamo gde su Asadovi krvnici na vlasti tamo je mir, sigurnost i blagostanje (a rebeli su jako blizu centra i mogu ih gađati artiljerijom) a tamo gde nisu zna se...glupi kozojebi izazivaju kišu barel bombi da im pada s neba...čista gangsterska politika, ako mi platiš zaštitu miran si, ako ne, neće imati ko da te štiti od mene
Kikibombona

#41150 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

cbrt wrote:Zato i sravnjuju sa zemljom Idlib ne bi li naivnima prodali foru kako eto tamo gde su Asadovi krvnici na vlasti tamo je mir, sigurnost i blagostanje (a rebeli su jako blizu centra i mogu ih gađati artiljerijom) a tamo gde nisu zna se...glupi kozojebi izazivaju kišu barel bombi da im pada s neba...čista gangsterska politika, ako mi platiš zaštitu miran si, ako ne, neće imati ko da te štiti od mene
Kome prodajes maglu zivota ti?

Znamo mi ovdje jako dobro ko su i kakve su selefije. Jos ovdje nisu glavni igraci, druge grupe su neuporedivo dominantnije, pa to ih opet ne smeta da negativno djeluju na drustvo. Ako nisu agresivni i nametljivi, onda od komsija okrecu glave bez ikakvog razloga.... Mrznja i prezir su ocigledni. E sad, sta mislis kakvi su u Siriji? Tamo imaju moc i priliku da se pokazu u pravom izdanju!? Jadna vam majka Sirijci....

Asad je diktarltor, bolesnik, zlocinac.... Za njega nikada nisam imao lijepu rijec. U prvom komentaru na ovom forumu sam rekao da je diktator. Za razliku od mene, ti ovaj selefijski talog stitis i na hinjaka agitujes za njihovu stvar. Kakvo god Asad djubre bio, on tr nece maltretirati ako se ne boris protiv njegove vlasti... Ovi TVOJI ljude maltretiraju radi trivijalnih stvari, radi zivotnih navika, svjetonazora, hobija, nacina oblacenja... Da zivim tamo uvijek bi podsvijesti imao da me prati neko iz odreda 'zvjerska moralna policija'. Zatvor za slobodne ljude!

Al to vama islamistima ne smeta, vi takvo uredjenje prizeljkujete i ovdje....
Locked