Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moderator: _BataZiv_0809
- KB9
#41126 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
kakav je 3D u justice league? popravi li drasticno film?
-
last mohicans
#41127 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
odličan

http://www.imdb.com/title/tt2378507/?ref_=fn_al_tt_1
Woody kako stari sve bolji. Nevjerovatna i istinita životna priča u uređenom američkom društvu. Slična tematika Captain Fantastica.
Ovaj mi je nekako promako, također odličan krimić.

http://www.imdb.com/title/tt2935564/?ref_=nv_sr_1

Woody kako stari sve bolji. Nevjerovatna i istinita životna priča u uređenom američkom društvu. Slična tematika Captain Fantastica.

- johnnykola
#41128 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Skinuo sam već, ne sviđa mi se fotografija u filmu ovo na preskok što sam prošao. K'o u I to mi je neki život mi je. Ali to ništa ne mora značiti, naravno.black wrote:Red Roadjohnnykola wrote:Dost' teški, ali da valja, valja. Mene je zainteresirao Red Road pa vidimo.Point. wrote: Zahvaljujem kolegi na preporukama, gledo sam vecinu filmova osim ovog Treatment i Point Blank, pa cemo to veceras da odgledamo. Sta velis Johnny, crnjak ovaj film?Andrea Arnold/Lars Von Trier/Zentropa (Andrea je radila i Fish Tank) je meni tonbic , glumica koja igra glavnu ulogu je fantasticno odradila posao, mislim da je 2006 u Kanu privukao najvise paznje, preporucivao sam ga i prije al da ne pametujem plaho sjedi i pogledaj
- Kyuss
#41129 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Rumunjski Pena iz Narcosa gore
?

The Man with Thousand Faces (2016)

The Man with Thousand Faces (2016)

- musicman80
-
milann1971
#41131 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
ima li titla za ovaj prvi , obozavam Brie ...last mohicans wrote:odličan![]()
-
last mohicans
#41132 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ima neki engleski.Nije cemu,ali moze posluziti.
- black
#41133 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
ima, danas se pojaviomilann1971 wrote:
ima li titla za ovaj prvi , obozavam Brie ...
- johnnykola
#41134 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
RTL 11.05.

Filozofija i Erich Fromm
RTS2 13.30.
Ovonedjeljno izdanje serijala Filozofija i... posvećeno je životu i radu čuvenog filozofa i sociologa Ericha Fromma. Erich Fromm je pred naletom nacionalsocijalizma i fašizma prebjegao iz Nemačke u SAD. Vrlo brzo shvatio je, sredinom dvadesetog veka, kuda ide razvoj čovjeka u modernom svijetu, u svijetu prekomjerne potrošnje i proizvodnje. Erich Fromm kaže da se u svom istorijskom razvoju čovjek u dvadesetom vijeku razlikuje od čovjeka u 19. samo po tome što je svu svoju vrijednost i postojanje vezao za stav "Vrijedim onoliko koliko posjedujem." i postavlja pitanje "Ko sam ja ukoliko sve izgubim?". Ovaj mislilac poznat je po djelima Zdravo društvo, Bjekstvo od slobode, Imati ili biti, Umijeće ljubavi... O Erichu Frommu i o njegovoj filozofiji, koliko je ona danas ljekovita u dvadesetprvom vijeku govori gost emisije prof. dr Tatjana Milivojević koja je doktorirala filozofiju u Nici.

Kultni romantičnodenserski.
RTL 21.40.

I u ovom se u pol frke spominje ulomak iz Alise u zemlji čudesa. Znate li da u Kini postoje ogromna područja bez pčela zahvaljujući "genijalnoj" ideji jednog političara? Da je na jednom fakultetu, također u Kini, iz istog razloga provodeno istraživanje ko bolje oprašuje prašnike, ljudi ili pčele? Naravno, već sad znate ko je u tom istraživanju odnio veliku pobjedu. Kako to izgleda industrijski uzgoj pčela u Sjedinenim Državama i šta su to Afrikanizirane pčele? Pored standardnog pitanja šta se to događa s pčelama i traje li već godinama konstantan pomor pčela? To, i mnogo više od toga ćete saznati u odličnom dokumentarcu Više od meda, od strane Švicarske onomad kandidiranom za Oscara. Moram info o prikazivanju prenijeti i puncu kako bi nešto dodatno saznao o pčelama ovaj put kroz pokretne slike, mimo knjiga i BH pčelar časopisa. Možda nešto od viđenog primjeni i na svojim rojevima tj. pčelama, trutovima i maticama kraljicama.
HRT3 23.30.

Film na TV-u

Filozofija i Erich Fromm
RTS2 13.30.
Ovonedjeljno izdanje serijala Filozofija i... posvećeno je životu i radu čuvenog filozofa i sociologa Ericha Fromma. Erich Fromm je pred naletom nacionalsocijalizma i fašizma prebjegao iz Nemačke u SAD. Vrlo brzo shvatio je, sredinom dvadesetog veka, kuda ide razvoj čovjeka u modernom svijetu, u svijetu prekomjerne potrošnje i proizvodnje. Erich Fromm kaže da se u svom istorijskom razvoju čovjek u dvadesetom vijeku razlikuje od čovjeka u 19. samo po tome što je svu svoju vrijednost i postojanje vezao za stav "Vrijedim onoliko koliko posjedujem." i postavlja pitanje "Ko sam ja ukoliko sve izgubim?". Ovaj mislilac poznat je po djelima Zdravo društvo, Bjekstvo od slobode, Imati ili biti, Umijeće ljubavi... O Erichu Frommu i o njegovoj filozofiji, koliko je ona danas ljekovita u dvadesetprvom vijeku govori gost emisije prof. dr Tatjana Milivojević koja je doktorirala filozofiju u Nici.

Kultni romantičnodenserski.
RTL 21.40.

I u ovom se u pol frke spominje ulomak iz Alise u zemlji čudesa. Znate li da u Kini postoje ogromna područja bez pčela zahvaljujući "genijalnoj" ideji jednog političara? Da je na jednom fakultetu, također u Kini, iz istog razloga provodeno istraživanje ko bolje oprašuje prašnike, ljudi ili pčele? Naravno, već sad znate ko je u tom istraživanju odnio veliku pobjedu. Kako to izgleda industrijski uzgoj pčela u Sjedinenim Državama i šta su to Afrikanizirane pčele? Pored standardnog pitanja šta se to događa s pčelama i traje li već godinama konstantan pomor pčela? To, i mnogo više od toga ćete saznati u odličnom dokumentarcu Više od meda, od strane Švicarske onomad kandidiranom za Oscara. Moram info o prikazivanju prenijeti i puncu kako bi nešto dodatno saznao o pčelama ovaj put kroz pokretne slike, mimo knjiga i BH pčelar časopisa. Možda nešto od viđenog primjeni i na svojim rojevima tj. pčelama, trutovima i maticama kraljicama.
HRT3 23.30.

Film na TV-u
-
milann1971
#41135 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
black wrote:ima, danas se pojaviomilann1971 wrote:
ima li titla za ovaj prvi , obozavam Brie ...
hvala, nevjerovatno gledao 2 sata prije i nije ga bilo...sjajno
- KB9
#41136 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
dobar justice league, nista vise od toga, cisto dobar i to je sve
glavni negativac je ubjedljivo najgori dio filma, da su isli na to da bude sto gori sumnjam da bi gori bio
ko bi reko da ce, nakon onako dobrog solo filma, najgori dio "dobre" ekipe bit jedina zena
ps. flash razvalio
glavni negativac je ubjedljivo najgori dio filma, da su isli na to da bude sto gori sumnjam da bi gori bio
ko bi reko da ce, nakon onako dobrog solo filma, najgori dio "dobre" ekipe bit jedina zena
ps. flash razvalio
- jasko_ba
#41137 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Justice League vrlo vrlo dobar. Sta je naredno od tog serijala, da li idu kao i Marvel, pojedinacno svakog heroja ili ?
- Karabaja
- Karabaja
- Point.
#41140 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Dobar, dobar.
- chakany
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#41142 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Na snimanju ovog filma su se upoznali, skontali i kasnije uzeli.
Inače filmčina, jedna od boljih drama što sam gledao
-
last mohicans
#41143 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Odličan, ali izuzetno teška tematika. Na sličnom fonu je i Angelinin, po meni njen najbolji film.Jimmy McNulty wrote:Na snimanju ovog filma su se upoznali, skontali i kasnije uzeli.
Changeling
- johnnykola
#41144 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Odlična komedija, dobrih provala.
TV 1000 20.30.

Radnja filma smještena je u Indoneziji, gde su, počevši od 1965, nakon zbacivanja demokratski izabrane vlade, vojne i paravojne snage pobile oko milion Indonežana i Indonežanki. Ta je vojska uživala podršku SAD a na njenom čelu bio je general Suharto, koji će Indonezijom vladati decenijama. Nije bilo komisije za istinu i pomirenje, niti je bilo koji od ubica izveden pred lice pravde. Kao što film otkriva, Indonezija je zemlja u kojoj su ubice do dana današnjeg od strane mnogih slavljene kao nacionalni heroji. Reditelj Joshua Oppenheimer proveo je više od osam godina intervjuišući lidere indonežanskih odreda smrti, i u „Činu ubijanja“ (The Act of Killing), on sa njima radi na rekonstrukciji pravih ubistava u stilu američkih filmova koje ti ljudi vole da gledaju – to uključuje klasične holivudske filmove o gangsterima i raskošne muzičke numere. Ključni protagonist kojeg film prati je Anvar Kongo, koji je sopstvenim rukama ubio stotine, ako ne i hiljade ljudi i sada je uživa duboko poštovanje kao osnivač aktivne desničarske paravojne organizacije. Oppenheimer takođe govori o uticaju filma u Indoneziji, gde ga je prikazao preživjelima i novinarima koji su pokrenuli nove istrage masakra. Film je korežirala Christine Cynn i jedan indonežanski kolega koji ostaje anoniman iz straha od odmazde, kao i većina indonežana iz filmske ekipe. Izvršni producenti filma su Werner Herzog i Errol Morris. ”Čin ubijanja” (2012) brzo je skrenuo svjetsku pažnju na sebe, i kao moćan dokument o nekažnjenim zločinama ali i kao revolucionaran u svojoj filmskoj formi uspješne sinergije dokumentarnog i igranog žanra. Sam reditelj opisao je ovu formu kao svojevrsnu “dokumentarnost ljudske imaginacije”.
FTV 23.10.

Film je prikazan na dvadeset i trećem SFF-u 2017. u okviru programa posvećeno Joshui Oppenheimeru. Iz kataloga festivala:

Sedmica italijanskog filma u Sarajevu (kino Meeting Point 21.-25.11.2017.) i BiH

Link
Film na TV-u
TV 1000 20.30.

Radnja filma smještena je u Indoneziji, gde su, počevši od 1965, nakon zbacivanja demokratski izabrane vlade, vojne i paravojne snage pobile oko milion Indonežana i Indonežanki. Ta je vojska uživala podršku SAD a na njenom čelu bio je general Suharto, koji će Indonezijom vladati decenijama. Nije bilo komisije za istinu i pomirenje, niti je bilo koji od ubica izveden pred lice pravde. Kao što film otkriva, Indonezija je zemlja u kojoj su ubice do dana današnjeg od strane mnogih slavljene kao nacionalni heroji. Reditelj Joshua Oppenheimer proveo je više od osam godina intervjuišući lidere indonežanskih odreda smrti, i u „Činu ubijanja“ (The Act of Killing), on sa njima radi na rekonstrukciji pravih ubistava u stilu američkih filmova koje ti ljudi vole da gledaju – to uključuje klasične holivudske filmove o gangsterima i raskošne muzičke numere. Ključni protagonist kojeg film prati je Anvar Kongo, koji je sopstvenim rukama ubio stotine, ako ne i hiljade ljudi i sada je uživa duboko poštovanje kao osnivač aktivne desničarske paravojne organizacije. Oppenheimer takođe govori o uticaju filma u Indoneziji, gde ga je prikazao preživjelima i novinarima koji su pokrenuli nove istrage masakra. Film je korežirala Christine Cynn i jedan indonežanski kolega koji ostaje anoniman iz straha od odmazde, kao i većina indonežana iz filmske ekipe. Izvršni producenti filma su Werner Herzog i Errol Morris. ”Čin ubijanja” (2012) brzo je skrenuo svjetsku pažnju na sebe, i kao moćan dokument o nekažnjenim zločinama ali i kao revolucionaran u svojoj filmskoj formi uspješne sinergije dokumentarnog i igranog žanra. Sam reditelj opisao je ovu formu kao svojevrsnu “dokumentarnost ljudske imaginacije”.
FTV 23.10.

Film je prikazan na dvadeset i trećem SFF-u 2017. u okviru programa posvećeno Joshui Oppenheimeru. Iz kataloga festivala:

Sedmica italijanskog filma u Sarajevu (kino Meeting Point 21.-25.11.2017.) i BiH

Link
Film na TV-u
-
John Cleese
-
kakavdanakneiskustvu
#41146 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
deyan wrote:Nelyubov/Loveless
http://www.imdb.com/...2/?ref_=nv_sr_1
Sav egoizam i besmislenost danasnjice.
Dve brutalne ali brutalne scene, jedan brutalan film.
sad ga odgledah,tezak film
-
nema me tamo
#41147 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
dobar logan lucky
- chakany
#41148 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Slažem se, jako teška tema. Samo da te ispravim da je Changeling režirao Clint Eastwood, a ne Angelina Jolie.Pošto se u posljednje vrijeme i ona uhvatila režiranja. A ako si mislio na glumu, onda je tačno da je Angelina Jolie glumila u filmu Changeling.last mohicans wrote:Odličan, ali izuzetno teška tematika. Na sličnom fonu je i Angelinin, po meni njen najbolji film.Jimmy McNulty wrote:Na snimanju ovog filma su se upoznali, skontali i kasnije uzeli.
Changeling
-
last mohicans
#41149 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
@chakany
na glumu sam mislio prvenstveno. Znam da je Klint režirao, a i njene redateljske uradke sam pregledao. Ide preporuka za jedan Andžin-redateljski i jedan francuski:
http://www.imdb.com/title/tt1809398/?ref_=nm_flmg_dr_4
http://www.imdb.com/title/tt0390808/?ref_=nv_sr_1
na glumu sam mislio prvenstveno. Znam da je Klint režirao, a i njene redateljske uradke sam pregledao. Ide preporuka za jedan Andžin-redateljski i jedan francuski:
http://www.imdb.com/title/tt1809398/?ref_=nm_flmg_dr_4
http://www.imdb.com/title/tt0390808/?ref_=nv_sr_1
- markioni
- Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar
#41150 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Murder on the Orient Express (2017) -
www.imdb.com/title/tt3402236/
nako vala..ocekivao sam puno vise al eto solidan...na momente dosadan. jednom rijecju : nekako odmjeren film..fali mu ono nesto jbg..

www.imdb.com/title/tt3402236/
nako vala..ocekivao sam puno vise al eto solidan...na momente dosadan. jednom rijecju : nekako odmjeren film..fali mu ono nesto jbg..